lauantai 6. kesäkuuta 2009

Huutis puuhia

Minulla on mennyt pari päivää joka vapaa hetki huuto.netin parissa; postikulujen tarkastusta, kuorien kirjoitusta, pakkaamista ja postiin viemistä.. Noin 60kpl myytyä vaatekappaletta tietää työtä, eli eilen en ehtinyt muuta lisäksi kuin vilkaisemaan blogit läpi.

Voisihan sitä myydä vähän kerrallaan ja sitä olen kokeillutkin, mutta ei se vaan ole minun juttu, silloin tuntuu että on jatkuvasti sitä hommaa. Mielummin myyn kerralla yhden vaatekoon pois tai just esim. kesävaatteet tai ulkovaatteet yhdellä rykäyksellä. Sitten pidän taas taukoa. ;)

Tykkään myydä vaatteet yksittäin tai korkeintaan kahden kappaleen setissä, oman kokemuksen mukaan paketit ei mene niin hyvin (tai hyvään hintaan). Yksittäin ostaja saa myöskin just ne mitä haluaa, kun taas paketissa varmaan tulee monesti turhaakin tai kaikki ei välttämättä ole mieleisiä.
Pidän huutokaupan auki maksimissaan 10pvää, yleensä 6-8pvää. Kaksi viikkoa on minusta turhan pitkä, sekin on kokeiltu joskus ja toisinaan sitten tuli pyyntöjä sulkea kauppa aiemmin. Joten viikko suunnilleen on aika sopiva aika.

Muutaman vuoden huutis kokemuksilla olen myös nähnyt parhaaksi laittaa hiukan kauppaehtoja, ihan vaan helpottamaan sekä minun että ostajan toimintaa.
Ehtoinani on mm. etten sulje huutokauppaa aiemmin reiluuden vuoksi ja että postikulut ovat juuri sen jonka kohteessa ilmoitan. En palauta alle euron suuruisia summia, mutta en myöskään peri lisää. Lisäksi lupaan postittaa 2-3arkipäivän kuluessa kohteen sulkeutumisesta.
Myös vakioviesti helpottaa todella paljon omaa työtä, suosittelen kaikille!

Itse huutelin joskus paljon vaatteita, mutta nyt olen keskittynyt enemmänkin myyntiin. Lähes kaikki (paitsi ne jotka säästän) pienten poikien pieneksi jääneet lähtee huutiksen, kuntokatsauksen kautta. Isojen poikien vaatteet kuluu jo niin paljon, että niitä en juuri huutiksessa myy ja hyväkuntoiset säästän 9v:ltä 8v:lle.
Omissa kohteissani pyrin tarkkaan kuvaukseen ja ilmoitan kaikki pienetkin viat. Todella vähän onkin sattunut mitään huomaamatta jäänyttä, mutta joskus on niinkin käynyt ja asia on aina saatu sovittua ostajan kanssa. :)

Tässä viisi hyväksi todettua vinkkiä huutismyyntiin;

1. Ota hyvät kuvat, vaatteet kannattaa asetella siististi saumat suorina kuvaan. Yksityiskohdista on hyvä olla lähikuvat.
2. Ilmoita tarkkaan tuotteen kunto, pienintä vikaa myöten.
3. Laita sopiva hinta, mieti mitä itse maksaisit. Liian kalliit ei mene kaupaksi ja halvempi lähtöhinta yleensä innostaa huutamaaan, näin hinta saattaa nousta kuitenkin korkealle.
4. Ilmoita aina postikulut.
5. Muista vastata tarvittaessa kysymyksiin, ole ystävällinen ja anna aina palaute!

Näillä keinoilla ainakin itse olen tehnyt jo yli tuhannet (kaikkiaan lähes 2000) onnistuneet kaupat. :)


Kun maksuja oli tupsahtanut tilille, suuntasimme eilen pienen pojan kanssa postiin ostamaan Helpostikuoria.
Helpostikuoret helpottaa omaa työtä, isojen kirjekasojen kanssa on ikävämpää seisoa postissa punnituttamassa jokaista erikseen (aina vielä oma vaaka ei näytä just samaa kuin postin ja saattaa tulla yllätyksiä).Tässä tarpeelliset.
Isoja ja pieniä helpostikuoria, minigrip-pusseja ja muita pusseja.
Minigrip-pusseilla saa vaatteet littanampaan, kun litistää ilmat pois. ;)Kun vaatteet laskostaa siististi pusseihin, ne menee varmasti kirjeenä ja onhan ostajankin mukavampi saada siistiä postia.Lopuksi vielä teippaan kuoret kiinni, kuorien omat teipit on aikas hepposia ja itse olenkin ainakin pariin otteeseen saanut minulle lähetettyjä avonaisia kuoria!
Tässä siis tämän päivän kasa odottamassa matkaan lähtöä. :)


12 kommenttia:

 1. Käytän myös oikeastaan vaan helposti-kuoria, ne on HELPPOJA!!! :) Ja leveällä teipillä kiinni ja usein vielä saumatkin teippaan. Olen saanut naisten sammaritkin mahtumaan 2e kuoreen!! ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun laitat vaatteet kuorien sisään pussissa. Ostamani vaate on joskus ollut pelkässä kuoressa ja kuori on mennyt rikki. Valitettavasti rikkimennyt kohta oli juuri leiman paikalla. Niinpä valkoinen vaate oli saanut leiman osin rinnuksiin ja osin hihaan, eikä se koskaan lähtenyt pois.

  VastaaPoista
 3. Itse olen kanssa tosi tarkka. Pakkaan ihan samalla tavalla plus et tilasin eBaysta lentokuoria, ne ne vasta kätsyjä on. Jouduin joku aika sitten vaihtamaan huutis tunnukseni viiden positiivisen vuoden jälkeen :( Nyt aloitettava "tunnistamattomana" ihan alusta. Siks vähä tökkii koko huutikseen laitto. Ja nyt on koko kaapillinen laitettavaa, ei tiedä mistä alkas.

  VastaaPoista
 4. Just leveä kirkas pakkausteippi on minulla käytössä. Kun hyvin pakkaa niin kyllä tohon isompaan helpostikuoreen mahtuu vaikka mitä! ;)
  Minäkin olen saanut mahtumaan mm. 110cm farkut tai neljä bodya tai pari 134cm paitaa ym. ym.

  Ne lentokuoret ois huippuja!

  VastaaPoista
 5. Millasia on helposti-kuoret? Itse olen kirppiksellä myynyt, mutta siellä menee niin vaihtelevasti kaupaksi, että huutis voisi olla parempi ratkaisu..

  VastaaPoista
 6. Mulla on kasa vaatetta, jotka pitäisi laittaa huutikseen. Osa on jo kuvattu, mutta kuvaustekstit pitäisi vielä kirjoittaa.

  Itse tilasin eBaystä sekä postituspusseja ja noita minigrip-pusseja, koska ovat huomattavasti edullisempia kuin minigripit. Postituspusseissa saa menemään littanana ja ei ole pelkoa, että kuori menee rikki. Suosittelen.

  VastaaPoista
 7. Helposti-kuoret on siis noita kirjekuoria, joissa on postimaksu valmiiksi maksettu Suomeen.
  Niihin saa laittaa maks.500g edestä painoa ja paksuus saa olla max 3cm.
  Kuoria voi ostaa postista, ne myydään 20kpl paketeissa.
  Isojen (A4 kokoisten) kuorien paketti hinta on 40e eli yhden kuoren hinnaksi jää 2e.
  Pienet taas maksaa 21e ja niissä siis kappalehinta 1,05e.

  Tosi käteviä juuri näissä huuto.net myyntihommissa, koska vaatteet monesti painaa paljonkin ja tavan kuoressa tulisi kalliimmaksi.

  VastaaPoista
 8. Suosittelen huutista, itse olen kokenut sen turvalliseksi kaupankäyntipaikaksi.
  Minulla ainakin menee hyvään hintaan hyväkuntoiset Lindexin, H&M:n yms. ketjujen vaatteetkin. Kirpparilla en ikinä saisi niin hyvin! :)

  VastaaPoista
 9. Mä muistan vielä joskus kun mietit että kuka maksaa niistä helpostikuorista enemmän jne mulle ja nyt käytät itse :)
  hei, ja mullakin oli kaksi huutoa sulta voitettu, jee :D

  VastaaPoista
 10. Samanlaisia ajatuksia huutiksen toiminnasta :) Heh, ja tutun näköinen kirjekuorikasa :-D Välillä nolottaa käydä täyttämässä tuo lähilaatikko, mutta toisaalta, ei sinne niin kauheasti koskaan mitään tulekana.

  VastaaPoista
 11. Tuusis; jep, jep! ;)
  Mutta en aina käytä noita helpostikuoria, on minusta edelleen hassua laittaa niihin tosi kevyttä, joka tavan kuoressa lähtis 1,60e. ;)

  Nyt nuo on kuitenkin helpompia, kun mies aina välillä vie mennessään kirjekasan postiin, arvaa jaksaisko se jäädä punnituttamaan niitä? :D

  VastaaPoista
 12. Meillä mies on kiltisti vienyt kuoria, jopa "tapellut" virkailijoiden kanssa onko maksi vai tavallinen - ja voittanut :D

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)