tiistai 31. maaliskuuta 2015

Ihan kohta 8kk

 
Me käytiin Olivian kanssa jo viime viikolla 8kk neuvolassa. Vähän etukäteen, kun virallisesti tuo 8kk etappi tulee täyteen vasta tämän viikon torstaina. Täällä meillä "maalla" neuvolassa lääkäri käy harvemmin ja piti saada satutettua aika suunnilleen samoihin aikoihin kun neidin 8kk tulee täyteen. Neiti kasvaa tasaisesti käyrällään ja kaikki oli ihan juuri niin kun pitääkin tässä iässä.

 
Tässä 8kk neuvolassa ei onneksi rokotuksia saatu (tosin ei ne ole meillä mitään oireita aiheuttaneet koskaan), lääkäri tarkasti perinteisesti korvat, silmät ja kuunteli sydämen. Olivialla on ollut syntymästä saakka sivuääni sydämessä, jota tutkittiin alkuun tarkkaan. Nyt tuo ääni kuuluu edelleen, mutta todella "pienesti", joten enää ei kummemmin seurannassa olla. Sivuääni saattaa kuulua vaikka koko kasvuiän tai jopa aina. Voitte arvata kuinka tuo alkuun sai aikaan huolta pienestä, mutta nyt asiaa ei tule kummemmin mietittyä.
 
Lääkäri täytti myös neuvolassa sellaisen paprun neidin taidoista ja muista jutuista. Vähän niin kuin koulussa, siitä kun sai ihan numerot. ;D Eipä ennen ollut moista, ei vielä muistaakseni Emilin vauva-aikaan edes. Meillä "miinusta" paperiin tuli Olivian ihosta. Neiti on ollut aina todella hyvä ihoinen, mutta nyt kiinteiden aloittamisen myötä iho on suorastaan herkistynyt. Jaloissa ja pepussa on nyt pientä ihottumaa ollut parin viikon ajan ja lääkärin mielestä neiti on vaan herkkä ihoinen ja ihottuma vaikuttaa atooppiselta. Saatiin reseptillä rasvat ja nyt sitten vaan ahkerasti rasvaillaan. Ihon herkkyys voipi olla minulta perittyä, itsellä kun iho reakoi hirmu herkästi kaikkeen.

 
Meillä on nyt menty konttaamalla lujaa jo 6kk iästä alkaen ja 7kk etapin saavuttua Olivia päätti nousta seisomaan!
Ja tiedättehän, tuossa touhussa ei ole mitään järkeä, kun eihän sitä tietenkään sitten muisteta pitää kiinni ja vaikka pitäisikin niin välillä vaappuu seisoessaan kuin ankka. Ihan kaikki paikat olisi nyt tutkittava ja omat lelut nakottaa hylättynä lattialle. Mikäs siinä menee ne päivät näinkin, että Olivia touhottaa menemään ja minä kuljen perässä vahtimassa. Huoh. Onneksi sentään iltaisin on monta vahtivaa silmäparia. ;) Oliver veikka on ottanut asiakseen opettaa Olivian kävelemään, on se vaan niin hassun näköistä kun neiti kävelee semmoista työnnettävää tukea apuna käyttäen ja isoveikka kulkee perässä pitäen kainaloista kiinni. Voi rakkaat!
Ei sillä, ei olisi kyllä mikään kiire! Pahoin kuitenkin pelkään, että meillä otetaan jo ensiaskeleet reippaasti ennen 1v. synttäreitä. Voi apua..

 
Istuminen sujuu jo myös mallikkaasti ilman tukea ja jos lähtee kaatumaan, niin neiti osaa itse ottaa kädellä tukea. Olivia nukkuu edelleen kolmet päikkärit päivässä aamulla ja illalla pienet 30-40min. ja siinä välissä iltapäivällä 1,5-2h ulkona. Rytmi on todella vakiintunut, tosin yöunista toivoisin hukan pidempiä joko aamusta tai illasta. Tällä hetkellä Olivia nukahtaa illalla n.klo.22-23 ja herää aamusta klo.8.00 melko tarkalleen. Imetän edelleen yölläkin (1-2kert.) ja tietenkin päivällä. Mitään kiirettä ei ole lopetella kumpaakaan, tämä tuntuu hyvältä ja luontevalta näin.
Soseet maistuu pienelle erittäin hyvällä ruokahalulla ja ihan kaikki. Lihat, kasvikset, hedelmät, marjat ja puurot uuppoo päivittäin suu auki odotellen. Vain liian hidas lusikointi tahti aiheuttaa pientä murinaa. :D Sormiruokailut ollaan vasta aloiteltu ja tuntuu olevan sekin oikein mukavaa puuhaa.
 
Elämä siis mallillaan ja aika se vaan juoksee. Ainoa harmin aihe on nyt taas tämä minun selkä, joka oli koko raskauden täysin oireeton ja Olivian syntymän jälkeen alkoi oireilla taas. Nyt ollen jo siinä pisteessä, että välillä ei tiedä miten päivästä selviäisi kivuitta. Tämä pienen nostelu tuolta lattiatasosta ja hänen kanssa siellä oleskelu on pahinta mahdollista, eikä niitä tietenkään voi mitenkään myöskään välttää. No, elämä on. En valita silti en, olen kuitenkin saanut viisi maailman parasta lahjaa ja kestän kaikki kivut ollen vaan onnellinen siitä mitä minulla on. :)
 
(Olivian 8kk mitat on 8650g ja 73,4cm)
 
Eikös olekin muuten ihanat nuo Phister & Philinan Black-malliston mekko ja trikoot?
Me saatiin setti maahantuojalta neidille koossa 80cm testiin ja ihan just nyt pidettävä tuo näyttääkin olevan, vaikka muuten vielä käytössä onkin vaatekoko 74cm. Tosin tämä setti menee varmasti pitkään vielä. Settiä löytyy myynnistä mm. Jeriikasta. Siellä on muutakin ihanaa black-mallistoa vaikka kuinka ja hyvin kokoja jäljellä.
 
Mitäs kuuluu teidän vauvoille? Olisi kiva kuulla kuulumisia. :)
Tajusin juuri, että minulla on kokonaan ostamatta Olivialle sellainen täytettävä vauvakirja, hups. Onneksi nämä joka kuukauden blogipostaukset neidin kehityksestä on vähän niin kuin päiväkirja näistä hetkistä.
 
Ai niin, blogini löytyy nykyisin myös Facebookista! Kannattaa käydä kurkkimassa (löydät sivut tuosta sivulla olevasta Facebook linkistä), sinne päivittyy väliin aina jotain kuvia ja juttua, mitä en tänne blogiin saakka ehdi päivitellä. ;)
 

8 kommenttia:

  1. Voi kuinka suloinen toinen onkaan, ihana :)

    VastaaPoista
  2. Oi mikä ihana neiti :) Ja tosi nätti on tuo mekkokin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti Annika! :) Tuo mekko on kyllä tytön lisäksi hurjan söpö! ;)

      Poista
  3. Suloinen vaava ja ihanat nuo Phister & Philinan vaatteet. Tuota mekkoa olen katsellut sillä silmällä jo aiemminkin, mutta en ole ainakaan vielä raaskinut ostaa. Mukava seurailla tätä blogia, kun itsellä on melkein saman ikäinen tyttö (syntynyt elokuun lopussa), kuin sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva että seurailet blogiani. :) Mukava kuulla että tyttöjen jutut kiinnostaa ja siellä on toinen pieni neiti "ruudun" takana. ;)

      Poista
  4. Miten iloinen pikkuneiti :) Ja huimaa kehitystä taidoissa! Täällä nautitaan vastasyntyneen tuoksusta <3

    VastaaPoista
  5. Ompas teillä suloinen ja taitava pikkuneiti :) Kyselin jo aikaisemmin syksyllä teidän perheen pyykkihuollosta. En muista lukeneeni postausta aiheesta ja yhtäkkiä se taas putkahti mieleeni. Olisi kiva kuulla miten teillä pyykkirumba pyörii, kun on teiniä, kouluikäistä ja vauvaa perheessä :) Ihanaa ja aurinkoista keväänjatkoa!
    -Elviira

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)