perjantai 19. huhtikuuta 2013

Värikäs kesä

 
Kyllä se kesä tänäkin vuonna tulee, mutta nähtäväksi jää saadaanko nauttia lämmöstä vai ei. Itse en ole mikään kesäihminen, enkä pidä yhtään helteestä, mutta lapset nauttii. En toki toivo kuitenkaan viime vuoden kaltaista viileää kesää, jolloin shortseja ei kovin montaa kertaa edes tarvittu. Tuntui suorastaan hiukan turhalta kaikki shortsihankinnat. Toivon sopivan lämmintä tai sitten niin että on väliin hellettä jokunen päivä ja sitten taas viileämpää toiset pari päivää. ;)
 
Käytiin Emilin kanssa sovitellen läpi kesävaatelaatikko ja kartoitettiin tarvetta. Shortseissa on kyllä se hyvä puoli, että ainakin meillä ne menee pari kesää putkeen. Emilillekin mahtuu vielä hyvin 122cm ja jotkut jopa 116cm, vaikka poika onkin hiukan päälle 120cm pitkä. Sekin on varsin kätevää, että meillä shortsit on helppo kierrättää veljekseltä toiselle kesästä toiseen.
 
 
 
T-paita ja shortsisuosikit tulee tänä vuonna ehdottomasti Villervallalta, tilattu Skidistä. Vihreä jätskipaita on uutta mallistoa, vaalean denimin sävyssä olevat farkkushortsit ja hattu ovat viime kesän mallistoa. Nuo Villervallan kalastajahatut ovat ihan lemppareitani ja myös Emilin. Ne on hyvin päähän istuvia. Meillä onkin ollut niitä jo pari aiempaa kesää ja nyt tilasinkin vielä turkoosin noiden vanhojen kaveriksi. Tosin mitoitus oli pienentynyt aiemmasta ja koko 52/54 ei mahtunutkaan uudesta mallistosta, vaikka nuo vanhat on siis sitä kokoa ja menee vielä oikein hyvin (Emilin päänympärys on n.52,5cm). Täytyy ilmeisesti tilata jo se 56/58 koko.
 
Vasemman puoleisessa kuvassa KappAhlin tämän kesän malliston Angry birds t-paita 122/128cm ja viime vuotiset H&M:n shortsit (ja lippis) 122cm.
 
 
 
 Nämä kaikki Villervallan uutta kesämallistoa, paitsi värikäs lippis KappAhlin Woxoa. Villervallan t-paidoista rinkulat on kokoa 128cm ja aallot 122/128cm, ovat samankokoisia mitoitukseltaan. Canvasshortseista vihreät on 122cm ja turkoosit 128cm. En osannut päättää kumpi parempi, joten tilasin molemmat kokeiltavaksi ja otin sitten kummatkin. Minusta nuo 122cm istuu paremmin vyötäröltä sekä lantiolta. 128cm ovat taas selvästi pidemmät. Näissä on se nappi/kuminauha säätö vyötäröllä, joten molempia voi hyvin pitää. Vertasin canvashousuihin samoissa koissa ja ovat täysin vastaavan kokoiset kummatkin.


 
Vasemman ylänurkan pikkukuvassa uusi Po.p:n jätskipaita 122/128cm ja viime vuotiset keltaiset Villervallan vaatteet 122-128cm. Sen alla Moonkids salama t-paita ja aurinkolasit tilattu vasta Heikunkeikun nettikaupasta.
Keskellä Po.p:n uusi robotti t-paita 122/128cm ja Lindexin isoveljeltä perityt farkkushortsit 122cm, lippis vanha H&M.
Oikealla ylänurkassa KappAhlin t-paita ja H&M shortsit 122/128cm tämän kesän uutuuksista.
Sen alla pikkukuvissa KappAhl ja Me&I vaatteet 122/128cm, muut uutuuksia paitsi ruskeat shortsit viime kesältä.


 
Villervallan lisäksi t-paidoissa selvä suosikki on Me&I.
Tämä keltainen autopaita on minusta aivan ihana, lisäksi Meandin mallistosta meiltä löytyy se sienipaita ja tuo aiemmassa kuvassa oleva dinopaita. Kaikki 122/128cm.
Shortsit ne viime vuoden Meandit ja hattu Villervallan.
 
 
 
Meillä on aina tapana pitää sisällä eri shortsit kuin pihalla. En halua että maassa möyrityillä shortseilla pyöritään sitten sisällä, joten vaihdetaan aina pihalle eri shortsit. ;) Sisäshortsit meillä on useimiten collegea tai froteeta. Noita olikin hassusti parit turkoosit ja keltaiset, en ollut jemmoja katsonut ennen kun nuo uudet hankin. Eli nuo kahdet keskimmäiset ovat uutta; Me&I ja H&M, reunimmaiset vanhat H&M.
 
Siistimpään menoon kolme viime vuotista pikee t-paitaa 122/128cm; H&M ja KappAhl. Noita sitten yhdistellään farkkushortseihin tai kangashousuihin. Yhdet beiget tai valkoiset siistimmät shortsit ajattelin vielä hankkia..
 
 
 
Näillä pärjätään oikein hyvin, tosin luulen että muutama juttu tulee vielä hankittua (siis sorrun ihanuuksiin).
T-paitoja saakin minusta olla reilusti, koska niitä menee pari päivässä, joten muutama lisää ei olisi pahitteeksi. Shortsit riittää hyvin, kun on vielä muutamat ohuet kangashousut kaveriksi. Hattuja haluan pari Villervallalta vielä, koska tykkään vaihdella sävyihin sopivia. Emilkin muuten valitsi jo viime kesänä aina vaatteisiin sopivan kesähatun päähänsä. ;)
 
Seuraavaksi täytyy kurkkia isojen poikien kesävaatteet ja katsoa sandaalitilanne.
Kesäjutuilla jatketaan siis vielä toisen ja kolmannenkin kerran. :)
 
Joko teillä on kesää varten tilanne tarkastettu ja hankinnat aloitettu?
Enkä muuten varmasti oo yhtään ajoissa, kuuden viikon päästä alkaa jo kesäkuu!
 
 

28 kommenttia:

  1. Voi, eipä meillä pahemmin ole kesävaatteita, ja hui onko se kesä kuitenkin niin lähellä?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se, itsekin ihan yllätyin ja vasta kevätkin alkoi! :D

      Poista
  2. Meillä on samanlaisia Villervalloja, parit farkkutsortsit ja jätski-, rinkula- & raitabodyt. Ne canvakset n aivan ihania ja niin herkkuvärisiä, mutta on vielä konttaava vaatettava ja siihen kankaaseen jää kaikki kiinni! Menee niin nopeasti likaiseksi, et toi farkku oli turvallisempi valinta. Ne uudet Villervallan raidat oli sen näköisiä, että muutamaan lisähankintaan tulee ehkä sorruttua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne raidat on kivat, täytyy yksi ainakin meille kanssa niistä vielä ostaa. ;)
      Tuota en ole tullut ajatelleeksi ja huomanneeksi, että canvaseihin tarttuu kaikki kiinni. Varmasti vielä konttaavalla se näkyykin heti. Farkku on varmasti turvallinen valinta ja kestävä.

      Poista
  3. Kivan värikästä teillä kuten aina! :) En ole sen tarkemmin kartoittanut kesävaatteita, mutta kyllähän niitä ihan riittävästi taitaa olla, kun shortsit menee meilläkin useamman vuoden, ja monet t-paidatkin, kun ei hihoista voi jäädä pieneksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesävaatteet on just siitä hyviä, kun ei tartte miettiä riittääkö hihan tai lahkeen mitta. ;D
      Meilläkin nuo pojat on niin hoikkia, että leveydestä ei ole koskaan kiinni meneekö. Yleensä aina kaikki menee vähintään kaksi kesää ja sitten siirrän suoraan seuraavan kaappiin. Kätevää!

      Poista
  4. Ihanan värikästä! Meillä kesävaatetus on vielä täysin vaiheessa. Just vasta olen saanut kevään kasaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, itseasiassa minullakin on vielä kevätvaatteetkin vähän vaiheessa. ;) Tai saahan ne ollakin ja hankkii loput välikausi jutut syksyä varten kesän mittaan.

      Poista
  5. Miten tuo shortsien vaihto ulos-sisälle tapahtuu käytännössä? Meillä saman ikäinen neiti ainakin tulee ja menee, vasta illalla asettuu sisälle, jolloin suihkuun ja vaatteiden vaihtoon. Teillä vaikuttaisi olevan rauhallinen poika kun suostuu noin nätisti vaatekuviinkin. Tosi kivoja asuja teillä kesään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emil tykkää kuvauksista yleensä ja me monesti pelleillään siinä ohessa. ;)
      Meillä ei yleensä kuljeta sisään-ulos kesällä pitkin päivää. Ulkoillaan kyllä paljon, mutta ei sellasta sahaamista edes takas, vaan ollaan kerralla pidempään aina sitten. Hyvin on sujunut kun ulkoshortsit on aina eteisen naulassa joka pojalla ja ne vaan vaihtaavat kun pihalle lähdetään. Monesti kyllä sisään tuleessa saattaa ne sisäshortsit jäädä laittamatta ja Emil kulkee boksereissa. :D
      Niin ja meillä ei ole taka-ovea, josta ois helppo takapihalla pistäytyä hetkittäin. Meillä on parveke ja takapihalle pitää kiertää etu-oven kautta, sekin on varmasti yksi syy ettei sitä "sahaamista" tapahdu.

      Poista
  6. Ihania vaatteita jälleen:)

    Meillä tykästytty uudestaan Me&I ja laitoinkin tilaukseen muutamia ihanuuksia.

    Meillä isompi poika ihastuu johonkin lippikseen ja pitää sitä sit joka päivä. Yritän välillä tarjota väreiltään sopivaa lippistä, mut poika ei oikein innostu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meandit on ihania ja tykkään kovasti sitä kankaan pehmeydestä ja ilmavuudesta. :)
      Meilläkin on isommat just tuollasia, että yksi lippis on päässä suunnilleen koko kesän ja muut ei kelpaa. ;)

      Poista
  7. Minkä kokoinen on tuo Moonkidsin salamapaita? Onko ne vielä yhtä niukkaa mitoitusta kuin ennenkin? Meillä ei ole ollut Moonkidsiä varmaan pariin vuoteen ja tuo salamapaita on kyllä hieno, tekisi mieli tilata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salamapaita on kokoa 122/128cm ja Emil n.122cm. Katsoin alkuun että pieni se on, mutta menee just tän kesän vielä. Ei ole tosiaan reilua mitoitusta, enemmän tuo minusta vastaa 122cm.
      Hieno se on kyllä! :)

      Poista
  8. Onpas teillä ihanan värikästä... Just oon vasta välikauden suunnittelusta selvinny, kun jo kesävaatteita täällä suunnittelet! =) Meillä on ihan samalla lailla, että äiti ei ole kesäihminen, mutta pojat kyllä tykkäävät kesästä. Äiti tykkää ainoastaan siitä, että on vähemmän puettavaa kesällä ;) Samoin meillä on erikseen ulko- ja sisäshortsit. Joskus paidatkin joudutaan vaihtamaan, kun on oikein mullassa, ruohossa ja hiekassa, kun tullaan ulkoa sisälle. Se on sitä poikalasten elämää! Kitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihan sama juttu tuossa kesästä tykkäämisessä minulla. Vähemmän puettavaa ja pyykkääminenkin helpompaa. ;D Itse en nauti yhtään hikoilusta ja nihkeästä olosta, yöks.
      Tuo on totta että välillä paitakin menee vaihtoon sisään tultaessa, riippuen missä on ulkoiltu. Leikkikentällä tuntuu että se hiekka pöllyää ja ruoholla ne ruohotahrat on yleisiä. Pojat on ihania. ;)

      Nyt kuule hophop kesävaateostoksille, kohta ne kivat kuosit loppuu! :D

      Poista
  9. Meillä on pikkuhiljaa jo hankittu kesävaatteita, mutta suurin osa on vielä hankkimatta. Oikeastaan kevätjuttujakin vielä tarvitaan! :)
    En oo oikein tuohon Meandiin syttynyt, mutta tuo autopaita on kyllä tosi hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa autopaidassa on sitä jotain spesiaalia. ;)
      Kevätjutut on meilläkin osa vielä hankinnassa, mutta kesää on ihana jo suunnitella ja katsella kanssa. Nythän ne on jo kaupoissakin tai ainakin just alkanut tulla ja pääsee tekemään ostoksia. :)

      Poista
  10. Oioi mitä ihanuuksia sulla taas on! Tästä tuli ihan kesämielelle! Mulla on vielä paljon hankittavaa varsinkin pikkuveljelle (7kk), isoveljen vauvakesävaatteet kun ovat pienempiä. Ei kyllä haittaa - pieniä söpöysvaatteita on aina ihana ostaa!! <3

    VastaaPoista
  11. Hei! Aivan ihania väripilkkuja teillä :) Meillä paljolti samoja, jokohan tuo po.p:n jätskipaita olisi tullut nettikauppaan..?

    Mua jäi vaivaamaan tällainen asia, että montakos t-paitaa teillä yleensä per poika kesäksi on? Sanoit, että teillä kierrätetään pojalta toiselle, mutta eikö nuo ole kaikki kuitenkin Emilille hankittu?

    Meillä kolme poikaa ja kun isomman pojan kaapista siirrän pienemmän kaappiin, pengon vintiltä säilöön laitetut pienimmälle ja olen löytänyt kaikki muut jemmakätköt, onkin lopputulemana 50-60 t-paitaa/poika.. Aivan liikaa kyllä. Mutta näistä siis enin osa montakin vuotta vanhoja, isoveljen käyttämiä.

    t. mami75

    VastaaPoista
  12. Ihanan värikästä kesään :)
    Pitäisi käydä läpi ne kesävaatepinot, vaikka suurin osa viime kesäisistä varmaankin mahtuu. Ja on jo tullut ostettua muutamat pakko saada-uutuudet.
    Toivotaan että olisi sopivan lämmin kesä :)
    -Elina

    VastaaPoista
  13. Ihanaa väriä :) Tänään täällä paistaa aurinko jo vallan kesäisesti, sieltä se tulee! :)

    VastaaPoista
  14. Ei yhtään liikaa vaan juurikin sopivasti ja ihanan värikästä :) Meillä on taasen mopo lähtenyt käsistä ja Meandilta on tullut hankittua "vahingossa" sitten lähes kaikki t-paidat samoin kuin muutamalta muulta vaatemerkiltä... Shortseja on kymmenittäin ja tosiaankin toivon lämmintä kesää että kaikki tulevat pidetyiksi.

    Villervallata meillä on 116cm:n shortseja, jotka ovat toivottavasti kesällä sopivat kun olivat vielä hetki sitten isoja :/ Hattuja on kaksinkappalein sitä isompaa kokoa ja varmasti vielä isot kun ovat viime kesäistä mallia. Noita jätskipaitoja halajan, mutta kun ei todellakaan tarvita. Ja kokohan noissa on 110-116 tälle kesää, siis shortseissa :) T-paidoissa 122/128 on vielä (onneksi) isoja, joten taidanpa hyllyttää ne ensi kesää varten. Jotkut shortsit (lindex) on jopa 86/92, joita Emil käytti talven jumpassa. Menevät vielä hyvin päälle.

    Sikäli jännä juttu että kun katsastin meidän nuorimpien kesävaatelaatikot niin mitään uutta ei tarvittaisi. Samoin välikausijutut on kasassa ;) Lumet sulaa mahotonta vauhtia ja ootellaan nyt niitä shortsikelejä !

    VastaaPoista
  15. Ihanan värikästä kesää :)

    Pari satunnaista t-paitaa olen ostanut, muuten ei ole kesästä tietoakaan. Ja oikeastaan välikausikin on vielä hiukan kesken...

    VastaaPoista
  16. Ihanaa kun pojillekin löytyy väriä ja ihanuuksia :) Meidän poika (4 v) sai tuon pinkin Villervallan jätskipaidan ja se onkin aivan ihana vaikka farkkusortsien kanssa :) Ja pikkusiskolle sama tunika turkoosina ;)

    VastaaPoista
  17. Meiltäkin löytyy meandin autopaita ja turkoosit shortsit, sama AB-paita ja Villervallan turkoosit kanvasshortsit. Hyvin oot säästynyt Lego Ninjago- ja Chima-paidoilta! Meidän viisvee pitäis niitä joka päivä! Ja tietty ne legocrocsit pitää olla...

    VastaaPoista
  18. Meillä menee esikoiselle vielä 110/116 ensi kesän ajan, ja seuraavalle esikoisen vanhat viime ja toissa kesältä. Uusia ei siis varsinaisesti tarvita, katotaas että sorrunko johonki. Shortseja ostin jo parit, kun viime kesänä oli vielä käytössä sitä edellisen kesän shortseja ;) meillä myös siis nyt siirtyy kesävaatteet kaapista toiseen :)

    Vannoin että mitään AB-vaatteita meille ei tule, mutta tuo paita kyllä nyt näyttää sellaiselta, että esikoinen ois ikionnellinen, jos sellaisen sais. Pikkuveljelle pitäis vaan sitten olla myös... inhoan noita hahmopaitoja, mitään Salamaa tai Puuha-Peteä tai Paavo Pesusientä meillä ei ole, mutta tuo Angry Birds on kyllä nyt niin kova juttu, että ehkä kuitenkin... toisaalta, siksi kai se onkin niin kova juttu, kun niitä tuotteita tungetaan joka tuutista ja on mehua ja karkkia ja vaatetta ja pyyhettä ja vaikka mitä. Lapset sitte hoksaa haluta kaikenlaista, kun kerran on tarjolla.

    Sori ihan hienoinen asiasta poikkeaminen, piti vaan päästä purkamaan ;)'

    niin ja sitä piti vielä kommentoida, että meillä harrastetaan myös tuota edestakaisin kulkemista, se on rasittavaa, mutta en jaksa siihen kauheasti puuttuakaan. Täytyy vaan sitte imuroida useammin.

    VastaaPoista
  19. Olipas oikein hyvnmielen kesäkuvia ja onnistuneita asukokonaisuuksia :) Mä täydentelin eilisellä Tampereen reissulla vielä kevätjuttuja, mutta täytyy myöntää, että juuri noita Villervallan kesäihanuuksia pyörittelin käsissäni. Jäi kuitenkin vielä ostamatta kahdesta syystä. En ollut lähtiessäni kunnolla kartoittanut jo olemassa olevaa kesävaatetilannetta ja ne mitkä meinasin ostaa oli aina sellaset, ettei olis ollut toiselle pikkupojalle vastaavaa. Olin aikeissa ostaa 3v:lle vihreät shortsit ja kesähatun. 1v:lle olisin halunnut vastaavat punaisina tai sinisinä, mutta puuttui joko hattu tai shortsit. Täytynee kurkkia vielä tonne Skidinkin sivuille.

    Meandi:lta tilasin jo talvella pienille juuri nuo autopaidat ja sienipaidat. POPista ostin isoille oranssin kamerapaidan (9v:lle) ja valkopohjaisen kitarapaidan (12v:lle, toivon että vielä mahtuisi päälle tämän kesän). Sit oon ostanut Benettonilta pikeepaitoja. Meillä suositaan niitä siistimpinä paitoina. Mielestäni hintalaatusuhde on kohdallaan ja klassikkoina periytyvät vielä veljeltä toiselle ;) Kesähousuiksi ostin kahdelle Benettonin vihreät chinot ja kahdelle POPin punaiset chinot. Mä oon siitä turhamainen, että haluan kaikilla pojilla olevan samantyyliset asut, kun liikutaan yhdessä. Niiden löytäminen on toisinaan haasteellista, kun ikähaitari on 1v - 12v. Toisinaan 12v:lla ja 3v:lla on samikset/sama värikoodi ja vastaavasti 9v:lla ja 1v:lla tai sit isoilla on samikset ja pienillä toisenlaiset samikset.

    Tekis kovasti mieli noi Villervallan värikkäät shortsit&hattu, mietin vaan sitä, että käykö ne sit vaan jonkun yhden t-paidan kanssa ja jää siksi vähälle käytölle. Onko sulla kokemuksia noista Villervallan trikooshortseista? Niissä näytti olevan vaan sellainen narukiristys edessä, joka on pienelle lapselle hankala. Pysyykö trikootuotteet kuosissaan vai lähteekö saumat kiertämään?

    Teidän sisä/ulkoshortsisysteemi kuulostaa mielenkiintoiselta. Jäin oikein miettimään, et miten se meillä toimii, koska meillä ei varsinaisesti ole tuollaista tapaa. Päädyin siihen, että käytännössä hiekkaset/rapaiset/ruohoiset jne. shortsit kyllä aina riisutaan pois ennen sisälle tuloa, mutta jos ovat puhtaat, niin niillä jatketaan sit sisälle asti ;)

    Itse tykkään kyllä oikeista kunnon lämpimistä kesistä :) Koleana viime kesänä olisin kaivannut enemmän pidempiä farkkushortseja/capreja pojille ja niitä pitäis nyt jostain haalia. Kävivät hyvin viileämpinä päivinä. Jlleen mielenkiinnolla jään odottamaan teidän muiden poikien kesää :)

    Tulipas taas pitkä kommentti...

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)