tiistai 2. huhtikuuta 2013

Aaltoteeppari

 
 
Muistatte varmaan että tilasin tuossa äskettäin Skidistä Villervallan kesäuutuuksien aaltokuviollisen t-paidan. Siitä mainitsin aiemmassa Villervallan postauksessa ja sain toiveita paidan esittelystä kun se saapuu.
Ni tässä tää nyt ois, tadaa! :D
 

 
Hah, no ehkä kaipaatte hiukan laajempaa tutkimustyötä.
Nuo t-paidat on kaksoiskokoa, joten se aiheutti pientä pähkäilyä. Meillä kyllä tulee menemään Emilillä (hiukan päälle 120cm) kesän vielä 122/128cm t-paidat, ellei sitten mitoitus ole pientä, koska kaikki 122cm pitkähihaiset paidat jäi jo pieneksi (hihan mitasta eka). Mutta kahden edellis kesän kokemuksella huomasin että Villervallan t-paidat kutistuu n.yhden koon verran (ainakin kaksoiskoon pienempää kokoa vastaavaksi) pesujen myötä ja päädyin sitten tässä aaltopaidassa tilaamaan sen isomman eli 134/140cm.
 
Kuinkas kävikään?
Iso se on. Tuossa ekassa kuvassa sitä ei ehkä niinkään huomaa, mutta alemmassa (vasemmalla) vähän jo paremmin. Paita on pitkä Emilille ja hiukan ehkä leveäkin. Vaikka minusta mitoitukseltaan tuo ei muuten ole leveä. Kuvassa oikealla on paita Oliverin (8v. & n.143cm) päällä ja hänelle se on just sopiva
(kasvoton kuva, koska en enää laita naamakuvia "isosta" koululaisesta).
Paita saa siis nyt alkuun mennä Oliverin hyllyyn ja katsotaan sitten kesän mittaan miten mitoituksen kanssa käy pesuissa. Kai se on vaan tilattava Emilille nyt sitten se 122/128cm.
 
 

 
Tässä teille vielä vertailua eri merkkien paitoihin, vertailuun pesin jo tuon aaltopaidan. Kaikissa kuvissa siis alla tai päällä tuo aaltopaita ja toisen paidan nimi sekä koko kuvassa. Kuten huomaatte, niin tuossa keskellä alla on H&M:n t-paita koossa 146/152cm ja paidat on lähes samankokoisia! Toisaalta eroa H&M:n kokoon 134/140cm ei myöskään ole paljon. Aaltopaita on selvästi isompi noita 122/128cm paitoja.
Sanoisin siis Villervallan t-paidan olevan mitoitukseltaan H&M:n kokojen 134/140 ja 146/152cm välissä.
 
Paidan aaltokuvio on painettu kankaaseen.
Ekassa pesussa aaltopaita säilyi nukatta ja ei kutistunut yhtään.
Tässä vielä teille tuon 134/140cm koon mitat;
 
-Kainalo-kainalo n.38cm
-Kainalo-hihansuu n.8cm
-Niska-helma n.54cm
 
 

 
 Loppuun vielä vähän pääsiäisfiilistelyä. Ihanat nuo pyhät. ;)
Ai niin ja tilasin meille nuo canvashousutkin 128cm, niistä ei nyt tullut kuvia, mutta voin laittaa myöhemmin jos jotakuta kiinnostaa.
 
 
P.s. Pakkaspeikon arvonnan voittajat on edelleen ilmottautumatta. Kurkkaa voititko tästä!
Laitan lahjakortit uudelleen arvottavaksi keskiviikkona ellei voittajia löydy.
P.s. kaks. Muistakaa hyödyntää Jeriikan ja NopsuPopsun lukijatarjoukset!
 
 

13 kommenttia:

  1. Onko noi Villervallan canvashousut sävyltään tuollaiset vaaleanturkoosit, kuin ainakin mun koneella näyttää? :) Tilasin uudesta mallistosta yhen turkoosiraidallisen paidan, jossa oli edessä tähti ja ainakin se turkoosi oli tosi tummaa ja jotenkin synkkää.. Nuo housut houkuttelis jos ne on vaaleammat kuin se paidan turkoosi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole noin vaaleat, tuo kuva haalistaa sävyä. Luulen että sävy on näissä sama kun se paidan turkoosi, koska ainakin vihreissä canvaseissa sävy on sama kun paidassa vihreä. Varmaan sävytetty niin että käyvät yhteen. ;)
      Vaalean turkoosit housut olisi tosiaan kauniit kesäksi.

      Poista
  2. Kiva paita, mutta iso on Emilille! Mistä nuo Emilin ihanat keltaiset housut on? Tuollaisia olen metsästänyt. Tintti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, harmittaa nyt vähän ja en viittis ehkä samaa tilata kokoa pienempänä.. No jospa toisessa sävyssä. ;)
      Nuo keltaiset housut on Metsolan froteehousut viime vuoden mallistosta. :) Taitaa tänäkin vuonna olla samantyyppisiä? Kurkkaa Metsolalta.

      Poista
  3. Arvelinkin että tuo koko on iso vielä, koska omalle (n.130cm) tuo koko on vielä reilu. Mutta hieno juttu että Oliverille mahtuu. Hänelle voisi mennä se 140cm pitkähihainenkin vielä, sillä omalle 130cm pojalle tuo 140cm paita on vielä suuri, hänelle olisi mennyt vielä koko 134. Mutta ompahan kasvunvaraa ja kutistumisvaraa. Nuo kokoasiat ovat välillä hankalia, varsinkin tuplakoissa. Ja malleissakin on eroa, sillä ostin 140cm Villervallan tähtipaidan (Sama kuin Emilillä) ja sitten sellasen paidan jossa on tähtiä ja palloja niin tuo tähti-pallo paita oli inasen suurempi kuin tähtipaita. Canvasshortseista ostin 130cm pitkälle koon 134. Se oli juuri nyt sopiva (siis kesäksi), kuminauhakiristys oli pienimmillään. Hänelle ehkä olisi voinut ostaa jo 140 canvasshortsit, koska siinä on hyvä tuo vyötärösäätö. Eli noista shortseista voisi hyvinkin ostaa jo koon 128 n. 120 centtiselle. Meillä 5v:llä veikan vanhat 128cm villervallan shortsit sopii hyvin. Että tällästä tällä kertaa...
    ps. Ihana kakku, Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvioin ihan väärin. ;) Mutta totta ettei aina osaa arvioida, kun koot voi saman merkin välilläkin hiukan heittää materiaalista ja kankaasta riippuen. Luotin niin viime vuosien kokemukseen, kun aiemmat on kutistuneet vastaamaan sitä kaksoiskoon pienempää kokoa ja ajattelin että 122cm on sitten pieni (jos tuohon ois se 122/128cm kutistunut).
      Ehkä tänä vuonna mallia on vähän muutettu, pidennetty ainakin.
      Oliver ei ollut kovin innoissaan, että sai tuon paidan. Sanoi että ok voi pitää, mutta ei kuulema ole hirmu kiva. Heh.
      Täytyypä kysellä pitäisikö niitä pitkähihaisia ja tilata vaikka joku. Jos ei pidä tai on nafti, niin jäähän se Emilille jemmaan.

      Hyvä kuulla sinulta noista shortseista, kun olenkin miettynyt tilaanko Emilille 122cm vai 128cm. Ehkä uskallan päätyä 128cm, menisi sitten varmaan kaksi kesää. ;)

      Kiitos, kakku oli hyvää. Valkosuklaa-daimkakkua, nams!

      Poista
  4. Toi aaltopaita on kyllä kiva =) Vähän tulee siitä kuosista mieleen myös se yksi Marimekon kangas =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on ihan just melkein kun se Marimekon kangas. ;)

      Poista
  5. No huh, melkein jo pelästyin...Pähkäsin myös aaltopaidan koon kanssa, koska minusta Villervallat on olleet paidoissa aina mielummin pienehköä kokoa.Päädyin tilaamaan 121cm:lle 122/128cm koon. Tuo seuraava koko olisi kyllä ollut meidän rimpulalle ihan mekkomallia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ainakaan nyt vaikuta naftilta mitoitukseltaan, vaikka minäkin niin oletin. Hyvä että tilasit 122/128cm. :)

      Poista
    2. 128cm mitat oli; niska-helma 51cm ja kainalo-kainalo 36cm.

      Poista
  6. Voi vihne miten magea paita! Meille kun riittää nykyisellään tuo H&M- ja urheilukauppa-linja, niin en ole oikein "isojen poikien" vaatteita edes jaksanut muualta etsiä... mutta tämä menee nyt kyllä tilaukseen saman tien, kun on niin äidin mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tosi kiva just vähän isommallekin pojalle. :)

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)