perjantai 15. maaliskuuta 2013

Villervallaa

 
 
 
Sain Skidistä meille testattavaksi Villervallaa, sisältö oli yllätys, vaan kokoa ja väritoivetta kysyttiin. Olo oli kun jouluaattona ja paketin sisältö odotuksen arvoinen. Juuri ne joita olin meille ajatellutkin, eli vihreät canvashousut ja musta trikootakki. Lisäksi samassa paketissa tuli vihreä raidallinen tähtipaita, jonka olin itse tilannut (ja maksanut).
 
Nämä tuli hyvään saumaan, kun olen jo monta päivää pähkäillyt mitä meille tilaisin lisää, ihanuuksista kun on vaikea päättää ja koko mietitytti. Nyt kun Emilille alkaa jäämään 122cm vaatteet pieniksi ja monet merkit (joita on vain 122/128cm asti) saa sen takia unohtaa, niin on aivan ihanaa että Villervallaa saa nyt sinne 140cm saakka. Yksi lempparimerkeistäni kun tuo on, niin on mukava tietää että koot ei lopu ihan hetkeen. :)
 
Musta trikootakki on laadukkaan oloista paksua trikoota. Sopivan ohut ulkovaatteiden alle ja kesätakiksi.
Kauluksessa oleva resori on juuri sopivan korkuinen, ettei se nouse liian ylös. Emil nimesi takin sheriffin takiksi, kun on se tähti hihassa. Kokona 128cm ja just oikea n.120cm pojalle.


 
Pitkähihaisen paidan tilasin koossa 128cm ja Emil on n.120cm pitkä. Meillä on käytössä nyt pari aiemman malliston 122cm paitaa ja ne on ihan kohta jäämässä pieneksi, siksi päädyin tähän isompaan kokoon vaikka nyt alkuun hieman reilu onkin. Menee sitten syksylläkin vielä.
 
 

 
Canvashousuissa on kokona 122cm. Ajattelin aiemman kokemuksen perusteella, että ovat reilua mitoitusta. Ei muuten ole yhtä reilut kun ne viime vuotiset suoralahkeiset (viimeisessä kuvassa vertailua), mutta kyllä nuo vielä ainakin kevään menee Emilille.
 

 
Kyykistellessä, istuessa ja jalkaa nostaessa huomaa että housut on nyt ihan just sopivat. Malli on minusta parempi, kun entisissä. Lahkeet kapenee hiukan alaspäin ja näissä on nyt nuo resorit. Ovat lisäksi aivan ihana pehmoiset. Näissä ei siis pieni reiluuskaan haittaa, joten ajattelin tilata meille näitä parit lisää jo koossa 128cm. Uskoisin että tulee olemaan syksyllä alkavan eskarin lempparihousut.
 
Vyötäröllä on nauhojen lisäksi takana resorissa säädettävä kuminauha. Tuo on ihan huippulisäys! Sain sitä säätämällä vyötärön sopivaksi ja housut istuu erittäin hoikalle pojalle todella hyvin, kuten näkyy.
 
 

 
 Tässä kollaasin ylimmässä kuvassa näkyy viime vuotisten ja näiden uusien canvashousujen koko ero, molemmat ovat siis kokoa 122cm. Uudet ovat n.3cm lyhyemmät ja lahkeet kapenee alaspäin, kun viime vuotisissa ne oli suorat. Vyötäröä verratessa ei kokoeroa juuri ollut, ehkä n.1cm on nuo uudet kapeammat. Uudet housut on kirkkaamman vihreät kuin viime vuotiset, sellainen puhtaampi sävy.
Kollaasin oikean laidan alakuvassa näkyy se housujen kuminauhakiristys. Kuminauha on leveää mallia, että uskoisin sen pysyvät hyvin rullaantumatta.
 
Tein jo ekat pesutkin, sekä mittailut ennen pesua ja pesujen jälkeen.
Trikoopaita ja trikootakki kutistuivat molemmat 2cm kauttaaltaan.
Eli molemmista hihan mitta, sekä pituus ja takista kainalo-kainalo.
Canvashousuista lyheni lahkeen mitta (haara-lahkeensuu) 1cm.
Pesin vaatteet ohjeen mukaan 40 asteessa ja nurinpäin. En käyttänyt rumpukuivausta.
Nukkaa ei ilmestynyt mihinkään yhtään.
 
Nyt vaan lisätestausta ahkerasti. :)
 
Kannattaa kurkkia Skidin facebook sivut, sieltä löytyy aika ajoin esim.postikuluttomuus tarjouksia jne.
 
 (teksti sisältää mainoslinkkejä)
 
 
P.S. Huomatkaa Emilin uudet hiukset. Poika halusi viivahiukset ja äitihän teki ne homemade (eli jotain sinnepäin). Pitää kuulema vähän vielä kasvaa, että saa kunnon irokeesin! O ou!

 

27 kommenttia:

  1. Kiva että canvas-housuihin on tullut muutoksia - nyt kyllä alesta katsastan noita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti suosittelen! Itse tykästyin noihin niin paljon etten malta aleja odotella, aion tilata ainakin yhdet nyt heti. ;)

      Poista
  2. Ihana vihreä:)Tykkään kovasti, kävin jo kaupassa klikkailemassa ostoskoriin..täytyy vähän aikaa malttaa vielä jos tulis vaikka tarjouksia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on raikas. :) Minä en taida malttaa, oon siis liian hätänen. Hih.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Mä kanssa niin pidän kun Villervallalla on housuissa tosi hyvä mitoitus ja kun paidoissa on reilusti tuota selkämittaa. Tuo vihreä on tänä vuonna paljon parempi sävyltään kuin aikaisempien vuosien vihreä. Mitäs noista canvas shortseista? Ottaisitko niistäkin koon 122? Onkohan niissäkin tuo sama kiristysmahdollisuus vyötäröllä kuin housuissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan raikkaampi tuo tämän vuoden vihreä. :)
      Mitoitus on täydellinen, paidat istuu nätisti ja samoin housut. Kysyit sopivasti, olen pohtinut tässä jo muutaman päivän mitä kokoa tilaan meille canvas shortsit. ;D
      Meillä on parit viime vuoden canvas shortsit ja ne on kokoa 116cm, ne menee Emilille ehkä jopa ensi kesän. Mutta näissä uusissa mietin siksi jo 128cm, koska vyötärö on ehkä sen n.1cm kapeampi ja toisaalta pieni reiluus ei haittaa koska vyötäröllä on tuo kiristysmahdollisuus.
      Varmaan 122cm menisi myös, mutta 128cm menisi sitten ehkä kaksi kesää.. Varsinkin jos kesä on niin huono kun viime kesä. Mutta olen edelleen kahden vaiheilla. :D
      On canvas shortseissa kiristys vyötäröllä. Klikkasin kuvia isommaksi Skidin sivulla, niin näkyy se kiristys selvästi. Hyvä juttu, että on niissäkin. :)

      Poista
  4. :) just eilen ja tänään katoin Villervallan uutuuksia ja pähkäilin minkä koon ottaisin meidän Emilille. Näyttäs olevan sitten varmaan 122cm ? Emil on nyt 110cm pitkä (pätkä) :D 116 lienee liian nafti ja 128 armottoman iso ? Vai mitä luulet ? Haaveilen kovasti sekä limestä että turkoosista pusero-canvashousu -yhdistelmästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. ;D Siis minusta 128cm on teidän Emilille ehdottomasti liian iso. 116cm menisi varmaan kesän vielä, ainakin housuissa. Paidassa ehkä voit jo sen 122cm ostaa.
      Eli sinuna varmaa päätyisin housuissa 116cm ja paidoissa 122cm. ;)

      Poista
  5. Mä niin tykkään tuosta vihreän sävystä. Miten vertaisit villervallan kokoa verrattuna vaikka lindexiin? Poikani on 107cm ja haaveilen kesäksi noita housuja. Arviolta hän saattaisi siis olla keskikesällä 110cm. Olisiko koko 110 vai 116 hyvä? Lindex on niin pientä, että 116 jo käy. Toisaalta monissa merkeissä vielä 110 on tosi hyvä. Esim. kevään välikausivaatteet (Reima) on 110cm. Ja poikamme on hoikkaa mallia kuten teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lindex on tosiaan aika naftia, meillä jäi juuri kaikki 122cm pieniksi. Minusta Villervalla on vähän reilumpaa mitoitusta. Ehkä sinuna tilaisin housut kuitenkin 116cm, koska 110cm saattaisi olla kesällä hiukan naftit, jos pojalla on pituutta sama kun housujen koko. Toisaalta taas 110cm olisi just sopivat ilman mitään reiluutta, joten vähän makuasia kummin tykkää. :)

      Poista
  6. Täällä myös yksi housupähkäilijä, joten tämä postaus tuli hyvään saumaan. :) Meidän poika on n. 96-97cm pitkä, ottaisikohan hänelle sitten koon 104..? Vielä kaikki muut housut ovat kokoa 98, mutta ei niissä paljoa ole kasvuvaraa. Hoikka poika on meilläkin, joten tuo vyötärökiristys on ehdoton! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinuna ottaisin koon 104cm, 98cm olisi varmaan jo kesällä pienet. :)

      Poista
  7. Minusta Villervallat ovat olleet housuissa reilua kokoa ja paidoissa niukempaa. Aina olen ottanut paidasta reilumman.
    Tosi kivat nämä resorit noissa canvashousuissa, meillä parit viime kesän mallia, ja ei se oikein kivasti asetu se puntti kun kuminauhalla sumppaa..
    Näitä olen ihastellut ja ääneen huokaillut kun on niin raikkaita värejä ja kaikkea. Mutta en tiedä mikä tuohon koululaispoikaani on mennyt; Ei kuulemma aio pitää yhtä ainoaa jos ostan:( ,ja tähdet on kuulemma vanhanaikaisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuollaisia ne koululaiset tuppaa olemaan, meilläkään ei mene enää läpi moni mistä minä taas tykkäisin. Pöh höh! ;/
      Tosiaan kiva uudistus tuo resori, toimii housut paremmin.

      Poista
  8. Mikäköhän mahtaa olla villervallan pienin koko ? Ite aloin haaveilemaan noista pöksyistä ja kun poika on vielä sen verran vauveli että millonkohan noi pökät ois sopivat :DMeillä on villervallan sukkia käytössä ja on kyllä hyviä kun pysyvät jalassakin! Meillä kanssa hoikka poika ikäisiinsä kun vertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villervallan pienin koko näyttää olevan bodeissa ja trikoohousuissa 62cm. Nämä canvashousut alkaa koosta 80cm. Äkkiä ne pienet kasvaa, meillä esim. meni 80cm vaatteet alkaen 10kk. ;)
      Nuo on taatusti kivat pienenkin jalassa, kun on niin pehmoiset. :)

      Poista
  9. Olipa raikkaita värejä ja kuvioita! Kävinkin eilen perjantain kunniaksi hakemassa innoittamanasi tuollaisen raitapaidan tokaluokkalaiselle, en tosiaan muistanutkaan että noita isojakin kokoja nykyisin saa. Ja hyvä että kerroit pesutulokset, kaupassa 140cm näytti hihoista ihan liian isolta, mutta otin se kumminkin, ja tänä aamuna pesun jälkeen totesin että oikea koko on, kun hieman lyhenivät pesussa. Kiitos siis hyvästä vinkistä taas! Ja tosi hieno viiva-tukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että vinkistä oli hyötyä! :) Arvelinkin että nuo pesutulokset monia kiinnostaa.
      Ihanaa että teillä koot riittää vielä tokaluokkalaisellekin, meillä on myös kakkosella oleva poika ja just harmikseni kasvanut Villervallan suurimmasta koosta ohi.

      Poista
  10. Kiitos taas vinkistä. Muuten olisi jäänyt huomaamatta et näihin canvashousuihin oli tullut llisää värejä. Tai sitten viime kerralla jäi ne sähkönsiniset huomaamatta, jota juuri kaipailinkin pojalle. (Tarttui sitten tytöllekin pinkin canvasit) Nää on kyllä olleet hyviä jo aikaisemmin ja nyt varmaan uudistuksen myötä vielä paremmat!

    Huippu tukka :D Meillä pojalla oli joulun tienoolla samantapainen. Tein vielä ohuita viivoja sivuille. Ja poika tykkäs!

    Btw. Tämä sinun poikablogisi on yksi minun suosikkiblogistani, Itsellä on tyttö ja poika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu! Huomasin muuten just taas että Skidiin oli tullut juuri Villervalla lisäyksiä. :)
      Itse ainakin tykästyin enemmän tähän uuteen canvashousu malliin, vaikka vanhastakin tykkäsin.

      Vau sellaiset viivat sivuilla ois varmaan olleet huippulisäys hiuksíin, en taitais vaan osata tehdä. Kiitos sinulle kommentistasi! <3

      Poista
  11. Onpa tosi kivan näköiset housut! Täytyy varmaan käydä ostoksilla :)Minkälaisia kokemuksia sinulla on Villervallan ulkovaatteista, lähinnä nyt välikausivaatteista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut aiempien vuosien canvastakkeja ja ne on ainakin ollut ihan huippuja, sekä yksi talvitakki (parempaan menoon). Näistä uusista en osaa sanoa kokemuksia, mutta vaikuttaa hyvältä, kun nyt ovat vedenpitäviäkin. :)

      Poista
  12. Mulla on ollut noita ostoskorissa jo useamman kerran, mutta viime kertainen laatu, ei ihan vakuuttanut. Miltä tuo tähtipaidan materiaali nyt sinusta vaikuttaa? Pesen aina kaikki nurinpäin käännettynä ja pesuohjeiden mukaan, mutta silti paidan pinta oli heti ekan pesun jäljiltä sellainen pehmoinen ja pesunukan alkua täynnä. Luin samaa jostain muustakin blogista. Mua ärsyttää kovasti nukkaiset vaatteet, joten on jäänyt nyt vähän pelko takaraivoon, jos on samanlaista materiaalia. Muutenhan nuo on aivan ihania ulkonäöltään ja väreiltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole ollut valittamista Villervallan vaatteista, meillä ovat pysyneet hyvinä. Syksyltä meillä oli se musta-valko raidallinen paita ja parit velourhousut, joita pidettiin paljon ja pysyivät moitteettomana. Voihan se olla että sitä nukkaa hiukan ilmestyy pesujen myötä, mutta ainakin ekasta pesusta tämä uusi raitapaita selvisi nukkaantumatta. Minusta paita vaikuttaa materiaaliltaan samalta kuin esim viime syksyn raitapaita. :)

      Poista
  13. Näyttää siltä, että canvashousujen osalta tuotekehitystä on siis tapahtunut. Hienoa!

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)