perjantai 1. maaliskuuta 2013

Hyvin pyyhkii

 
Kuvat Ellos
 
Yksi aika oleellinen asia jota olen jo pitkän aikaa etsiskellyt pojille on uudet kylpytakit. Meillä kun pojat tykkää heittää vaan nuo kylpytakit suihkun jälkeen päälle suoraan, pyyhkeitä ei käytetä ollenkaan. Olen yrittänyt "myydä" heille pyyhkeitä nyt viimeisen vuoden onnistumatta, tulee vaan ehdoton ei. Minua on vaan alkanut ärsyttää se kylpytakkien peseminen, koska ilman pyyhkeen välikäyttöä, niitä pitää kuitenkin pestä aika usein ja neljän pojan kylpytakit pyörittää pari koneellista. Lisäksi poikien kylpytakit on jo niin kulahtaneita ja pieniä, että nyt olisi pakko saada uutta tilalle. Mielellään yksiväristä, mutta yhteen sopivaa. ;)
 
Googlettamalla löytyy aika vähän mitään kivoja ja kohtuuhintaisia. Elloksella tosin olisi aika kiva valikoima ja se mihin erityisesti iskin silmäni on tuollainen kylpyviitta (tai poncho). Se saattaisi meillä kelvata, kun on kylpytakin ja pyyhkeen välimuoto. Emilillä onkin pari kesää ollut kylpyviitta ja onkin ollut hurjan kätevä rantareissuilla, mutta miks ei tuo menisi kotonakin? Pitää varmaan tilata kokeiltavaksi.
 
Mikä teillä pyyhkii; kylpytakki, pyyhe vai kylpyviitta?
Mistä olette löytäneet kivoja?
Vinkit otetaan mielellään vastaan. :)
 
P.S. On ollut vähän hiljaista blogissa, sorry! Meillä täällä on talviloma viikko ja koko katras kotosalla. On siis mennyt aika touhutessa yhdessä. ;) Juttua olisi kyllä vaikka kuinka jonossa, joten malttakaa hetki..
 
 
 
 

26 kommenttia:

 1. Ihanat noi Elloksen kylpyviitat, pakko laittaa tilaukseen kesäksi. Meidän lapset on 3v ja vajaa 1v, eikä kumpikaan tykkää käyttää pyyhettä eikä kylpytakkia. Olisivat alasti vaan.. Mä siis yritän nopeesti niitä pyyhkeellä kuivata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taidan napsutella meidän pojille, tosiaan kivat ja etenkin pienillä kuten teillä kätevät. :)

   Poista
 2. Meillä on sekä kylpytakit että sellaiset hupulliset viitatko ne nyt on... Pojan kylpytakilla vois heittää vesilintua,niin huonolaatuinen et vyöstä ei oo jäljellä kohta ku yksi lanka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mietin kans et onko noiden nimitys nyt viitta vai poncho. ;D

   Poista
 3. Mä tilasin jonkin aika sitten campadrelta Geggamojan kylpytakin Aatulle. Normihinnalla en olisi maksanut kylpytakista noin paljoa, mutta oli muistaakseni puoleen hintaan. Eevillä on miehen tädin vanha tutan retronorsu kylpytakki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Geggamojan kylytakkeja olen katsellut kanssa, mutta hinta on minullakin tullut vastaan, alesta voiskin napata mukaan. ;) Paitsi olikihan niissä mihin saakka kokoja?..
   Oih, tuo retronorsu kylpytakki on taatusti ihana!

   Poista
 4. Meillä on lapset vielä niin pieniä,että kylpytakki ei ole poikaakaan innostanut. Huppu-ja tavallisilla pyyhkeillä mennään. Osaan kyllä kuvitella, että siinä on aikamoinen pyykkääminen, kun takkeja täytyy pestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pyykkiä riittää! :D Pyyhkeillä pääsis edes vähän helpommalla, yhdellä koneellisella.

   Poista
 5. Meillä on käytössä tuollaiset hupulliset kylpyviitat. Lindexiltä ostin. Ne on kyllä tosi näppärät, kun niihin voi kuivata ja ovat monikäyttöisemmät (ja halvemmat) kuin kylpytakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin vähän ajattelin minäkin, mitä nyt kesäisin ollaan Emilillä testattu, pitää laittaa varmaan tilaukseen. :)

   Poista
 6. Meillä on kaikilla kylpytakit (Marimekkoa,Benettonia ja Schiesseriä), mutta eipä niitä juuri tule käytettyä. Sen sijaan käytössä ovat huppupyyhkeet/viitat. Isommilla pojilla on Stockalta jo vuosia sitten ostetut ritariviitat (ne on ollu tosi kivat jo pelkästään teemaltaan ja siksi, että ovat yllättävän isot/leveät eli riittävät isommallekin lapselle) ja pienillä on SkipHopin eläinhuppupyyhkeet. SkipHopin miinuspuoli on 40-asteen pesu. Mielestäni pyyhkeet pitäisi saada pestä 60-asteessa. Lisäksi meillä on yksi Muumi-huppupyyhe ja pari vauva-ajan huppupyyhettä Marimekolta ja H&M:lta. Katson aina Stockalta nuo huppupyyhkeet, mutta noiden ritareiden jälkeen en ole löytänyt meille "sopivia". Tietyssä mielessä meillä on siis hieman sama ongelma kuin teilläkin eli joudun pesemään noita yksiä ja samoja jatkuvasti, sillä isoille ei ole muita (paitsi peruspyyhkeet).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kylpytakkeja ja viittoja saisi tosiaan olla enemmän tarjolla, aika suppea valikoima. :O
   Kyllä minustakin kylpypyyhkeet, takit sun muut pitää pystyä pestä 60-asteessa. Itse yleensä pesenkin, vaikka lapussa lukis mitä. ;D Mutta tietysti noin ihania kuin nuo SkipHopit, ei raaski pilata väärässä asteessa tai ottaa edes riskiä.
   Sama minulla muuten alusvaatteissa, en koskaan pese alle 60, oli lapussa vaikka mitä. Minusta alusvaatteet pitää ehdottomasti pestä 60.

   Poista
 7. Meijän pojat ei oo oppineet kylpytakkejaan pitämään, joten heidät kääritään pieniksi kaalikääryleiksi pyyhkeiden sisään pesun jälkeen ja semmosina pötkylöinä kävelevät aikansa ja "kuivattelevat" siinä sivussa..

  VastaaPoista
 8. Meillä on käytössä pyyhkeet sekä kylpytakit. Itsekin pidän kovasti kylpytakista. Se on vaan niin mukava heittää päälle suihkun jälkeen. Itse asiassa niin mukava, etten voi elää ilman sitä :D Pyyhettä en käytä kuivaamiseen ollenkaan, kiedon sen vaan hiusteni ympärille... Kylpytakkeja on muuten todella haasteellista löytää, ne kun tahtovat olla sesonkitavaraa joulun alla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo! Ihmettelin tuota valikoiman suppeutta. :/
   Minulla oli kanssa nuorempana kylpytakkeja, mutta nyt en osais enää varmaan käyttää. ;)

   Poista
 9. Mielenkiintoinen keskustelu taasen! Meillä riippuu kylpytakkien mallista ja mitoituksesta, kelpaako pojille (kohta 2- ja 6-vuotiaat) vai ei. Takissa ja erityisesti hihanaukoissa (olkapään puolella) pitää olla riittävästi väljyyttä, jotta on helppo pukea märälle tai kostealle iholle. Jos takki on kittana, niin lapsi valitsee viitan tai huppupyyhkeen. Takin pitää olla ainakin talvikaudella riittävän pitkä, jotteivat paljaat sääret palele suihkun tai kylvyn jälkeen, kun kylppärin ilmanvaihto vetää täysillä. Lisäksi kankaan tulee hyvin vettä imevää eikä mitään vettä hylkivää, niinkuin jotkut "kiiltävät" froteelaadut on. Lapsen iästä riippuen kiinnityksellä on myös väliä (pienellä esim. vetskari). Jos takki on vyöllä kiinnitettävä, leveyttä pitää olla niin paljon, että etukappaleet menee reilusti päällekkäin ja vyö pysyy kiinni. Meillä on molempien suosikki pienenä ollut Koekan vetskarillinen kylpytakki, isommalla on tällä hetkellä hemtexin perusvalkoinen kylpytakki. Molempien takit ovat normivaatteiden kokoa suurempia (pienemmällä 98, koko muuten 86-92) ja isommalla muistaakseni 134 (koko n. 120 muuten). Ja itselläni on käytössä kolme eri takkia, paksu froteinen kylvyn jälkeen ja silloin kun paleltaa, pellavainen ja puuvillainen kuumemmille keleille ja matkoille sekä aamutakiksi. Hyvää viikonloppua!
  Terkuin Ullis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten yksi juttu joka minua ärsyttää aika monessa kylpytakissa; liian lyhyt pituus! Monta kertaa on jäänyt ostamatta, kun ovat olleet sellaisia lyhyitä malliltaan. Pituutta saisi olla enemmän lähes aina. Joo ja väljyys on plussaa, kinttanaa on inhottava pukea.
   Meilläkin on vähintään yhtä normivaatekokoa isommat kylpytakit kaikilla pojilla. ;)

   Hyvää viikonloppua sinullekin! :)

   Poista
 10. Meillä pyyhkeitä tulee käytettyä vain uimahallissa. Kotona kylpytakit. Tytöllä Benettonin ja Ratian. Pojalla vanha kulahtanut Hemtexin, mulla kans ollut kovasti hakusessa pojalle kiva kylpytakki. Edellinen, joka kävi pieneksi oli Adidaksen, oli mukavan pehmoinen.
  Pojan lempiväri vihreä, katselin Benettonin limenvihreää, se olisi nyt harkinnassa. Jos jollain vinkkejä oikein raikkaan vihreästä kylpytakista, antakaa vinkkejä ja nettiosoitteita, joista voi tilata.. : )

  En koe kylpytakkien pesua ongelmaksi, meillä 8 kg kone ja kuivausrumpu, menee samalla työllä kuin kylpypyyhkeetkin. Mutta se on toki makuasia. Meillä käydään paljon saunassa ja takit vetaistaan päälle ja huppu päähän, kuivaa tukan. jonkin aikaa tepsutellaan ja yökkärit sit päälle.

  Meillä ei ihan heti haluta laittaa kostealle iholle yökkäreitä ja pyyhe ei tahdo pysyä päällä, vaikka koittaa laittaa lapset pakettiin. Iät lapsilla 7 ja 5. Jopa tuli pitkä tarina...: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pyyhkeet on vain uimahalli/ranta käytössä. ;)
   Adidaksen takit on meilläkin isoilla pojilla, niihin olen ollut tyytyväinen ja samoin pojat tykkää. Tainneet ollakin käytössä jo n.3v.
   Teillä iso kone helpottaa pesua, meillä on vain 5kg kone, joten ihan kaikki ei mahdu sinne väljästi. Eikä sitä kuivausrumpua, joten tulee aina ongelma, kun takit on pesussa. ;D

   Toivotaan että tulee vinkkejä, itsekin kaipailisin sellaista limeä kylpytakkia.

   Poista
 11. ihana inspiroiva blogi sinulla. tervetuloa lukemaan minunkin sivuilleni. olen vasta aloittanut ja lukijat ovat erittäin tervetulleita. http://hopeankimallusta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Hyvän hinta-laatusuhteen kylpytakit, joissa myös kiva(t) väri(t) ja kuosi, ovat tosiaan kiven alla.

  Meidän pojat käyttävät kylpytakkia, koska mies käyttää kylpytakkia :). Itse asiassa isänsä saunoo monta kertaa viikossa ja oleilee sen jälkeen loppuillan kylpytakissa, joten pienet miehet perässä. Meillä on mennyt tuo pyyhkeen käyttökin ihan hyvin, varmaan samasta syystä kuin kylpytakin käyttö. Siihen kuivataan ensin, etenkin tukka, sitten takki niskaan.

  Meillä ei varmaan menisi nuo ponchot läpi enää, vaikka kiva ajatus onkin.
  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän mietin samaa, että meniskä isoille läpi nuo ponchot, pitää ensin udella.. ;)

   Poista
 13. Meillä löytyy sekä takit että pyyhkeet. Pyyhkeitä käytetään aina suihkun jälkeen ja saunapäivinä otetaan käyttöön kylpytakit. Miksi näin, en tiedä, jokin ihme tapa! Ponchot ovat kyllä käteviä uimarannoilla!Ovatko nuo ponchot suurta kokoa? Jos löytyisi vielä koululaiselle kokoa niin varmasti kesäksi ostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pochoja taisi olla 146-152cm saakka, jos muistan oikein. Kun mietin kanssa että saisin ehkä jopa meidän 12v:lle joka käyttää 152cm. Tosin voi olla ettei hän enää halua, mutta ainakin Oliverille 8v. ;)

   Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)