maanantai 11. maaliskuuta 2013

Ulkovaatemietteet

 




Varmasti aika monella muullakin äidillä, kuten minulla on nyt juuri menossa välikausipohdinnat. Meillä neljän pojan kanssa onkin aikamoinen pohtiminen mitä kierrätetään ja mitä tarvitaan uutta. Aina ne koot satu oikeaan ja toinen on maku, joka meillä on joka pojalla ihan oma.
 
Juuri nyt kaipailen etenkin softshell takkeja, pipoja ja mietinnässä on myös sadevaatteet. Netissä kuluu helposti tovi jos toinenkin kauppoja selatessa. Yksi mikä monesti itseltä lastenvaatteiden osalta unohtuu on Lekmer.fi. Siellä on aika kattava valikoima kaikkea ja vaatteissakin monta eri merkkiä. Oletteko kurkkineet?
 
Kokosin tähän kollaaseihin Lekmerin ulkovaate valikoimaa ja minun hankinta mietteitä.

 
 
 




Name It:n ulkovaatteita meillä on ollut ennenkin ja olen tykännyt laadusta. Hintakin on rahapussille varsin sopiva. Kevään mallisto näyttää varsin sinivoittoiselta, kevyinä takkeina olisi tähtikuosinen ja ruudullinen takki. Alalaidan kukkatakki on muuten alessa.
Softshell takkeina löytyisi esim. Esprit takit sinisenä ja korallina.
Lekmeriltä löytyisi myös Reiman mallistoa, kevätuutuuksia ja talvea alessa -40%.
Kengät Skechers, ihan uusi merkki minulle.

 
 
 




Pipovarasto meillä on ihan onneton, kaikki pojat tarvitsisi trikoopipoja.
Ihastuin noihin Name It:n tähtipipoihin. Raitapipot on aina ajattomia ja kelpaisi meillä isommillekin.

 
 

 




Sadevaatteita en meinannut meille hankkia ollenkaan, mutta jäin miettimään että jos pahimpaan kurakauteen kuitenkin jonkun setin Emilille ostaisi. Ticketin värikäs Rubber Rain setti olisi kiva. Oletteko hankkineet 5v:lle kuravaatteet vedenpitävien välikausivaatteiden lisäksi?
Lekmerillä näyttää olevan myös alessa sadesettejä, kannattaa kurkkia. Sadesetit löydät täältä.

 
 
(Juttu  on tehty yhteistyössä Lekmerin kanssa) 




Lopuksi vielä toppavinkki. Itse en ole hankkinut ensi talveen mitään alesta, mutta nyt voisi vielä jotain jemmata.. Lekmerillä on vielä hyvin jäljellä Esim. Ticketin, Reiman ja Legon toppaa.
 
Lekmer.fi kauppaan pääset tästä.
 
Mitä ulkovaatteita teiltä vielä kevääksi puuttuu?

 
 

25 kommenttia:

  1. Odottelinkin sun postausta aiheesta:) Meillä on kengät vielä hankkimatta kaikilta kolmelta; kohtahan niitä jo voisi kauppareissulla käyttää. Ja hanskavarastot tarvitsisi penkoa ja uusia hankkia; yllättävän hyvällä mallilla mennään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ollut niin tätä, kun viimesiä etsin. ;)
      Tosiaan muutaman viikon päästä ollaan jo ihan keväässä!

      Poista
  2. Kyllä, 5-vuotiaalle tarhalaiselle on hankittuna sinne kurahousut, sadetakki ja kurahanskat. Ja toinen setti kotiin, vaikka onkin vähäisemmällä käytöllä.

    Kun se loska-aika alkaa, on kiva ettei toppapuku ihan valu vettä. Ja onhan senkin vedenpitävyys voinut kärsiä lähes päivittäisestä käytöstä sitten marraskuun!

    5-vuotiaalle haalarion hankittu talveksi, mutta jo vuosi sitten pärjäsimme ilman vk-haalaria kevään. Mennään siis puolihousuilla (ei henkseleitä) ja kosteussuojatakeilla. Windfleecejä ei ole harrastettu, vaan vk-takeista siirrytään sitten neule- ja collegetakkeihin ja aina on plain rain varalla (menee kesäreissuissakin pieneen tilaan).

    Trikoopipoista menee toivottavasti vanhatkin, ostettiin hiukan samaa värimaailmaakin, niin voisi käyttää vanhoja. Ja syksyiset goret mahtunee edelleen. Eipä ole siis juurikaan hankintoja tullut tehtyä, toivottavasti ei tule paniikkia,kun noita vanhoja vaatteita otetaan käyttöön/sovitetaan!

    p.s.Muistan sinun kehuneen Kappahlin Proxtec-housuja? Meillä ainakin jo kahdessa koossa hajonneet saumoista oikeastaan samantien eli enää ei niitä ole eikä tule!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Plan rain setit on kyllä huippuja, meilläkin niitä on monena vuonna ollut ja juuri reissupukuna paras kun ei vie tilaa. :)
      Meillä taas kuravaatteet on aina jäänyt todella vähälle käytölle vedenpitävien ulkovaatteiden takia, joten siksi pohdin kannattaako hankkia..

      Kyllä olen kehunut Kappahlin Proxtec housuja, meillä ne on olleet ihan parhaat ja useampi kausi jo menty niillä. Harmillista ettei teillä ole kestänyt!

      Poista
  3. Hei ihania nuo Lindbergin ruttupipot! Meillä ei esikoinen suostu pukemaan kuriksia, joten ajattelen välikauden sen kautta että täytyy kestää vettä. Pitäisikin kurkkia Lekmerin talvikenkävalikoima, josko jotain uskaltaisi hommata ensi talvea varten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nuo Lindbergin pipot on kivoja, ihan uusi merkkituttavuus sekin minulle.
      Kannattaa kurkkia sattuisiko teidän kenkäkokoja alessa Lekmerillä, goreja oli ainakin -40%. :)

      Poista
  4. Meiltä taas vaihtu välikausivaatetus, kun en tykännytkään... :D No joo jospa mä 2vk sisällä tiedän mitä tulee/mitä jää. Toi mikstuura on kyllä ihana sinisenäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vaihtu? Nyt äkkiä esittelet uudet, tahtoo nähdä! :D

      Poista
    2. Joo täytyy viikonloppuna yrittää jos saan kasaan :D

      Poista
  5. Minä päätin että en enää osta 4-vuotiaalle sadesettiä. Viime syksynä ostin ticketin rubebr rainin ja sen takkia käytettiin ehkä kaksi kertaa, nekin ihan vaan sen takia että tulisi käytettyä :) Kurahousuja käytetään kyllä hoidossa ja pahimmmilla kurakeleillä kotonakin, mutta sadetakille ei mun mielestä ole minkäänlaista käyttöä, kun vedenpitävät takit ajavat saman asian ja ovat varmasti mukavampia päällä. Ja harvoin tulee edes ulkoiltua ihan sateella. Lapset kyllä pitäisi kuravaatteita ihan mielellään, mutta äiti panostaa mieluummin kunnon vedenpitäviin kuorivaatteisiin (tällä hetkellä ticketiä ja popia käytössä) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vähän sama juttu, panostetaan vedenpitäviin ulkovaatteisiin ja itse en nää oikein tarvetta kuravaatteille. No tietty ne pahimmat loskakurakelit olisi hyvä mennä edes niillä kurahousuilla, säästäisi vedenpitävien pesukertoja. Toisaalta taas vedenpitävissä on se hyvä puoli, että vaikka ne rapaantuu, niin kuivuttuaan harjaamalla saa suurimman osan pois. ;)

      Poista
  6. Meillä ei kyllä oikeasti tarvita mitään...Meillä on yksi softshell(molo) ja jotenkin ollaan ihastuttu niihin.Kolmas merkin takki menossa ja malliltaan jotenkin meille sopiva. Varsinaisia sadevaatteita meillä ei ole enää,ei niitä kyllä enää käytetty eskarissakaan koska meillä oli vedenpitävät ulkovaatteet. Yksi hyvä "sadeasu"-merkki on Ver der terre.Ei näytä eikä tunnu ollenkaan sadevaatteelta ja täysin vedenpitävä.Ja käyttöikä näyttäisi olevan pitkä, kun viimevuoden ihana oranssi menee hyvin vieläkin.
    Kauheaa, piti oikein käydä laskemassa että kaapista löytyi näiden lisäksi 5 muuta takkia ja neljät housut.+ Ticketin plain rain, jota ei taidettu käyttää viime keväänä ollenkaan ikävien punttien takia. Mutta mikä siinä onkaan, että noita samoja asuja kun vuoden kattelet kaapissa, alkaa mieli tehdä jotain uutta vaikkei tarvitsikaan...:)
    Lekmeriltä olen tilannut satunnaisesti. Jotenkin siellä on liikaa sitä kamaa. Tosin en taannoin löytänyt tavallisia collegehousuja mistään koossa 128cm, mutta sieltä löysin! Lindbergin pipoja meillä on nytkin.Neulepipot mielestäni aika naftia kokoa verrattuna esim. Reimaan. Eilen tein niskat jumissa 11 kevätpipoa, mutta osa niistä menee kyllä myyntiin.(mutta joo,olen pipohullu)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki tuo Ver de terre, en ole koskaan kokeillut, mutta kuullostaa hyvältä.
      Joo, minullakin helposti tökkii jos samat menee liian pitkään. Sitten laitankin aina jotain myyntiin, että saa jonkun edes uutta, helpottaa kummasti. ;D
      Meillä on nyt Emilillä tasan kolme settiä (kaksi vedenpitävää ja yksi siistimpi kevyt setti) ja yksi windfleece, ajattelin että yritän olla ostamatta yhtään enempää. Mutta helposti niitä kyllä pääsee kertymään, ei sillä. ;)
      Minusta laaja valikoima on aina plussaa, saa kaikki samasta paikasta, jos tarvis. :D
      Tuo on mahtavaa kun osaa itse ommella pipot, saa just setteihin sopivat.

      Poista
  7. Minä ostin Elloksen alesta pojalle 128 softshell-takin. Silloin oli velä alehinnasta puolet pois ja hintaa jäi 11e! Tosi hieno ja poikakin tykkäs!

    -Neuppis-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää kurkkia myös Ellos. :)

      Poista
  8. Kiitos isosti vinkistä :) tuolla lekmerillä on niin hurjan paljon kaikkee :) mulle melko uusi tuttavuus,tänä keväänä kahdet farkut tilasin ekaluokkalaiselleni ja homma toimi hyvin :) nyt löytyi ensi talveen kahdet legon toppahousut hänelle ja yhdet hanskat. Aiemmin ei ole juurikaan legon vaatteista kokemusta, kuin yhden välikausitakin osalta. Saa nähdä kuinka rymy-iitalla housut kestää :) välikausitakki oli ainakin hyvä joka meillä aikoinaan oli. Onko sinulla Mia kokemusta legon ulkovaatteista? Tekniset ominaisuudet ainakin lupaa hyvää. Otin heti kahdet josko niillä ensi talvi pärjättäis, tänä talvena on kahdet housut piisanneet, joskin viimeisiä jo vetelevät :) kiitos kivasta blogista ja (kukkaro ystävällisistä) vinkeistä :)
    Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole koskaan ollut Legon ulkovaatteita, joten en osaa niistä kokemuksia kertoa. Olen kyllä kuullut hyvää, eli uskoisi olevan ihan pätevät. Toivottavasti kestää teillä. :)
      Kiva kuulla että vinkeistä on hyötyä ja iloa! :)

      Poista
  9. Meillä on takkeja liikaa, mutta kenkiä puuttuu.:)

    Meillä on esikoiselle tuo Ticketin värikäs rubber rain ja se on kyllä tosi kiva.:)

    VastaaPoista
  10. Meillä eskarissakin vielä ollut Ticketin rubber rain. Takki jäänyt vähälle käytölle mutta housuja on käytetty paljon.

    Meillä on tuo Name It tähtipipo ja minäkin kovasti tykkään siitä. Erityisplussa on mielestäni tuo tähti, joka toimii myös heijastimena. :)

    Joku mainitsi noista Legon talvivaatteista. Meillä tänä talvena ollut eskarilaisella legon talvihaalari. Eskarissa on käyttänyt kaksiosaista, mutta kotona ulkoilessa lähes aina haalaria. Poika ulkoilee paljon ja haalarilla on juostu paljon metsässä, laskettu kalliolla ja jäässä. Ja on kestänyt hyvin. Tämän kokemuksen perusteella ostaisin legon ulkovaatteita jatkossakin.

    VastaaPoista
  11. Pitääkin kommentoida kun itse ostin välikauteen Name It:n softshellin ja tähtipipon tytölle ja se takki on tosi hyvänmallinen. Hihoissa on riittävästi mittaa ja takki ei ole mallia teltta. Sopii hyvin hoikalle tuo malli. Housuina on tällä kertaa Kappiksen vk:t ja toisina Ticketin housut. Haalarina viime kevään alesta ostettu Pop (joka palvelee jo kolmatta välikautta hyvien säätöjen ansiosta).
    Meillä on ollut jonkin verran Name It:n vaatetta ja laatuun olen ollut tyytyväinen kyllä. Nyt vaan odotellaan kevätkelejä.
    Kiitos vielä Mia inspiroivasta blogistasi, reilun vuoden olen tätä seuraillut ja nyt innostuin jättämään kommenttia.

    VastaaPoista
  12. Ei ole erikseen kuravaatetta eskarissa, vedenpitävää vain muuten. Tosin poika on saanut useamman kerran vakuutella tädeille että juu, pitää vettä. Siellä kun kuvitellaan edelleen että vain perinteinen "kura-asu" pitää vettä.

    Keväälle on kaikki kasassa, ja kaikki ostettukin edellisvuotisista aleista. Pait kengät pitää ostaa.
    Pipothan mä teen itse:)

    VastaaPoista
  13. Hyvä ja ajankohtainen postaus! Meillä on myös puetettavana ja kengitettävänä neljä poikaa. Tämän kevään vaatteet ja kengät on vielä hyvin pitkälle hakusessa. Joitakin juttuja voi kierrättää pojalta toiselle, muttei kaikkia. Oon tilannut paikalliselta lastenvaatekauppiaalta pojille Ticketin vk-vaatteita. Vähän vaan jännittää onnistuuko toimitus, kun jäätiin ilman talvivaatteita viimeksi ennakkotilauksesta huolimatta. Ajattelin kuitenkin vielä kerran kokeilla. Kätevää, kun saisin myös vanhimmalle pojalle isommat koot, joita ei muuten saa (kuin suoraan Tanskasta). Pikkupojille tilasin haalarit, joissa on sinisiä, vihreitä ja valkoisia tähtiä. Toiselle sit siniset asusteet ja toiselle vihreät. 9v saa vaan housut, koska viime kevään Ticketin takki sopii vielä. 12v halus vihreän takin ja mustat housut. Menee sit hyvin vielä yläastelaiselle syksyllä. Pyöräilevällä lapsella pitää olla vedenpitävät vaatteet.

    Pienille on ennestään Ticketin ruskeat takit irrotettavalla fleecevuorilla. 3v:lle on sen kanssa Popin vihreät Eco-malliston henkeselihousut. 1v:lta puuttuu housut. Turkoosit sopis hyvin, muttei kuulu mun lempiväreihin :/. Viime viikolla ihastuin Molo Kidsin denim softshelltakkeihin. Ne on meille ihan uusi tuttavuus. Ajattelin, että olis herkulliset ruskeiden vk-housujen kanssa. Mutta mistä löytäisin sellaiset? Ei oo ruskea in tällä hetkellä...

    Isoille pojille sopii vielä viime keväiset windfleecet, mutta pikkupojat tarvii uudet. 3v:lle haluaisin Popin vihreän wf:n. 1v:n väriä en osaa päättää: haamukuosi vai turkoosi vai tylsä tummansininen? Punainenkin olis kiva.

    Kaikilta puuttuu kengät. Pienille on harkinnassa CM:n myymät Vikingin gorenilkkurit. Nyt Mammutti-tarjouksessa n.55e. Käytiin niitä jo sovittamassa, mutta jäin vielä jahkaamaan. Yks vuosi nimittäin löydettiin sellaiset Superfit (ruskeat! ;) ) gorenilkkurit, jotka kävi sekä pihakengästä että kävelykengästä. Sellaisita vähän haaveilen nytkin, ei tarvis sit erikseen ostaa kumpiakin.

    Sit pitää vielä tarkistaa pipot ja hanskat. Jälkimmäisiä tarvitaan varmasti.

    Sadevaatteita ei olla juurikaan tarvittu, koska ulkovaatteet ovat vedenpitäviä. Toisaalta tosi kuraisilla keleillä on jotenkin helpompi suihkutella niitä kurahousuja kuin esim. vk-haalaria. Meillä on ollut ihan vaan perinteisiä Rukan sadevaatteita ja nyt otetaan jemmasta käyttöön 3v:lle Ticketin sadeasu. Noi Ticketin Plain rainit kiinnostais. Onko ne todella kauttaaltaan vedenpitäviä? Tuntuvat niin kevyiltä.

    Tulipa taas pitkä viesti. Monta lasta, monta vaatetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, oli mukava lukea pitkä viesti ja juurikin noita mietteitä sekä hankintoja. :)

      Teillä tulee siis olemaan hyvin Ticket painotteinen kausi. ;) Tykkään kyllä itsekin Ticketin laadusta, joten hyvältä kuullostaa teidän hankinnat. Itselle ei vaan nyt värit iskenyt Ticketillä. Plan rain pukua mietin kyllä, kun niitä saa ihanan värikkäissä sävyissä ainakin yleensä. Nyt en ole tosin katsellut onko niitä jo myynnissä ja missä väreissä. Plan rainit on tosiaan täysin vedenpitäviä eli saumat on teipattu. Meillä niitä on aiempina vuosina ollut ja olen juurikin niiden keveydestä tykännyt. Menee se takki kesällä sade/tuulitakkina, kun on niin ohut.

      Ruskea on nyt värinä kortilla, itsekään en ole törmännyt. Tai luulin Jonathaneja ruskeiksi, mutta tekstissä lukee tummanharmaa..
      Ne Molo Kidsin softshell takit on tosi kivat! Itsekin mietin sellaista meille, mutta ostin sitten sen Denimin kuoritakkina. Po.p:n windfleeceistä se haamukuosi saa noista minun ääneni. ;)

      Toivottavasti löydät etsimäsi ja Ticketien kanssa käy nyt parempi tuuri! :)

      Poista
  14. Onko tämä postaus tehty yhteistyössä Lekmerin kanssa? Kun yhtäkkiä useampi paikka hehkuttaa lekmeriä, toisissa vain lukee maksettu mainos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! On tehty yhteistyössä, mutta itse olen jutun siis kokonaan tehnyt ja aiheen valinnut. Kirjoitan vaan siitä mistä itse oikeasti pidän. :)
      Huomaan nyt etten ollut tuota yhteistyötä muistanut mainita tekstissä, lisään sen siihen. Kiitos maininnasta.

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)