maanantai 25. maaliskuuta 2013

Takkikakkuja

 
 
Tein teille takkikakkuja! Eikä muuten lihota yhtään. ;)
Lauantain Reiman takki postaukseen tuli pari kysymystä mitoista ja materiaalista, joten tässä vähän infoa niistä. Itsekin mietin pitkään noita Reiman takkeja tilausta tehdessäni, että mikä olisi oikea koko ja vastaako kokoaan jne. Näkemättä on monella muullakin varmasti hankala tehdä päätöstä, joten toivottavasti tästä nyt olisi vinkkiä suuntaan ja toiseen.
 
Vertailussa on Emilin (n.120cm pitkä) välikausitakit, joista viisi tulee olemaan käytössä keväästä syksyyn (ehkä ensi vuonnakin, jos vaan vielä mahtuu). Yksi jää jemmaan myöhempää käyttöä varten. Joku varmaan huokailee jo siellä että ompas monta, on on. Toisaalta mitä nyt välikausi esittelyjä olen muidenkin blogeissa katsellut ja lukijoiden kommentteja kuunnellut, niin kyllä niitä takkeja (tai settejä) tuppaa joillain muillakin olemaan suunnilleen sama määrä per lapsi. Tässä on siis ihan kaikki meidän takit, enempää ei ole. Ei sadetakkia, eikä parempia takkeja, eikä muitakaan pihatakkeja. Eli kaksi takkia ulkoiluun, kaksi siistimpään menoon/kesään ja yksi siltä väliltä. ;)
Eli älkää teilatko minua määrästä, tiedän että tuppaan innostumaan välillä liikaa, mutta olkoon se sallittua kun muita paheita minulla ei ole (jos suklaata ei lasketa). Olen muuten ostanut noista vain yhden normihintaan, muut alekoodeilla/lappusilla.
 
 

 
Mutta nyt siihen vertailuun. Kaikki takit ovat tämän kevään uutta mallistoa (paitsi pallokuosinen windfleece).
Tässä yllä kahdessa kuvassa kaikki muut paitsi windfleecet. Kuvatekstissä oikea järjestys, jossa ovat siis päällekkäin. Eli päällimmäisenä KappAhl Kaxs Protec 128cm ja alimmaisena Reima Mundo 128cm. Takit on laitettu niin että koosta huolimatta pienin on päällä ja suurin alla, lähinnä hihanmittaan tartuin pinotessani ne.
 
Reiman denim kuosinen Leap-takki on siis pientä mitoitusta, tuossa takkikakussa sen huomaa hyvin. Leap on siis ainoa 134cm takki ja muut on 128cm, silti se ei ole suurin. Sanoisin että Leap-takki vastaa yhtä kokoa pienempää, kun kokolapussa lukee. Eli 134cm vastaa n.128cm.
 


 
Tässä päällä Reiman Leap 134cm ja alla Reiman Mundo 128cm.
Ovat hihan mitoiltaan ja leveydeltään lähes prikulleen samankokoiset, paitsi Mundossa helma on pidempi.



 
Tässä kuvassa päällä Molo Kids Hopla 128cm ja Reima Leap 134cm.
Aikalailla samankokoiset, n.1cm Reiman takissa pidemmät hihat. Molo Kids takki on kainaloiden kohdalta samaa leveyttä, mutta helmasta hiukan leveämpi, koska levenee hiukan alaspäin.



 
 
Tässä kuvassa vertailussa Molo Kidsin ja Reiman Denim kuosit.
Reiman denim on minusta puhtaampi ja tasaisempi sävy. Molo Kids on taas enempi sellainen kulutettu denim ja muutenkin sävyltään vaaleampi. Reiman denim on hiukan paksumpaa materiaaliltaan ja Molo kidsin notkeampaa, kevyemmän oloista.

 
 
Tässä päällä Molo Kids Hopla 128cm ja alla Reima Mundo 128cm.
Reimassa on helma selvästi pidempi ja hihanmittaakin enemmän n.2cm.


 
Tässä sitten päällä Reiman Leap 134cm ja alla Reiman Kortteli-fleecetakki 134cm.
Helman mitassa ei juurikaan eroa, mutta hihoissa n.3-4cm.
 
Noita Reiman 134cm denim takin mittojakin kyseltiin, joten tässä;
-Niska-helma n.56cm (takahelmaan, edestä 3cm lyhyempi)
-kainalo-kainalo n.42cm
-kainalo-hihansuu n.40cm



 
 Loppuun vielä Windfleece vertailu. Päällä Po.p:n pallokuosinen 128cm ja alla Reiman raidallinen 134cm.
Reiman fleecessä on hihoissa enemmän pituutta, mikä on tietysti hyvä, koska onkin yhtä kokoa isompi kuin Po.p. Helma on taas Po.p:n fleecessä jopa 1-2cm pidempi kuin Reiman takissa. Po.p:n fleece on myös leveämpi kuin Reiman, mutta Po.p:n fleecen hihat on kapeammat kuin Reiman. Aika eri mittasuhteet siis.
Materiaaliltaan Reima on hiukan notkeampi, ehkä millin pari ohuempi. Johtuu varmaan tuosta Reiman verkkovuoresta (joka on siis liimattu tuohon fleecen pintaan), kun taas Po.p:n fleecen vuori on sileämpi ja umpinainen (hassusti sanottu). Kaikkiaan aika samanlaiselta materiaaliltaan kuitenkin vaikuttaa, joten mielenkiinnolla odotan olisiko tuo Reiman varteenotettava vaihtoehto Po.p:n windfleecelle. ;)



28 kommenttia:

  1. Onko teillä joku näistä takeista sellainen, joka kestää hyvin myös sadekeleillä? Meillä ainakin isoimmat pojat on tosi vaikea saada pitämään sadetakkeja (ja kumisaappaitakin) sadekeleillä, joten olisi hyvä, että olisi vedenpitävä takki jo valmiiksi. Hypistelin jo kaupassa tuota Reima Leap-takkia ja on kyllä luonnossa kauniimpi kuin kuvissa... Kitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molo Kids Hopla takki denim kuosissa ja värikäs Kappahl Kaxs Proxtec ovat molemmat vedenpitäviä, saumat on teipattu. Eli kaksi sadesään takkia. :)
      Meillä myös isommille pojille ostetaan vedenpitäviä takkeja, koska liikkuuvat niin paljon ulkona ja koulumatkat pyörällä. Ei sitten sateen yllättäessä kastu ihan läpimäräksi.
      Kumpparit on meillä isoilla korvattu goretex kengillä ja ovat hyvin ajaneet asiansa.
      Minustakin tuo Leap on luonnossa vielä kivempi kuin kuvissa. :)

      Poista
  2. Voi vitsi mitä kakkuja, kyllä noita kelpaa pinota! Niin ihania! Jotenkin tuo Molon takki kolahtuu muhun edelleen ja lujaa. Voi olla että se päätyy meillekin. 5-vuotiaan välikausi on jotenkin nyt niin tummaa. Ainoa väripilkku hänellä on Popin windstopperi.Jännä huomata kun ennen mulla ollut aina jotakin Reimaa. Nyt kummallakaan pojalla ei ole. Hanskat ja osa pipoista vielä hankkimatta, joten ehkä tulee Reimaakin. Ihan uteliaisuuttani kyselen onko ne Reiman hanskat Emilille kuinka isot? Meillä tuo koko menee ekaluokkalaisellekin hyvin! Kiva kuulla sitten sun kokemuksia mikä takki oli paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molo kidsin takki on kyllä ihana, itse tykkään tuosta kulutetusta farkusta enemmän kun tasaisesta, mutta kyllä tuo Reiman denim on ihana kanssa. ;)
      Asusteilla saa kyllä tummat takit ja housut kivasti piristettyä. Meillä taas 12v:n välikausikamppeet on kovin tummat, mutta ajattelin jos löytyisi pirteitä pipoja kaveriksi..

      Ne Reimatec hansikkaat on hiukan kyllä reilut Emilille, mutta ei liian. Meillä on kaikki pojat pitkäsormisia, joten menee sitä mittaa sinne. Toisaalta voi olla että nuo mahtuukin ainakin seuraavan vuoden käteen. :)

      Poista
  3. Wau mitkä takit. Kaikki mun suosikkitakit samassa pinossa.

    VastaaPoista
  4. Hyvä kakku tuli :). Onko tuo Molo Kidsin takin vino vetskari helppo lapsen itse pukea? Voisin kuvitella, että vinoon vetäminen vaatisi enemmän voimaa tai taitoa kuin suoraan ylös vetäminen.

    - Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota en muuten edes tullut ajatelleeksi vetoketjusta ja ei ole Emil vielä testaillut itse, joten en nyt osaa sanoa miten vinous vaikuttaa. Lupaan palata asiaan myöhemmin, kun päästään käyttämään takkia. :)

      Poista
  5. Onpas herkullinen kakku! Nam! Mäkin oon päässyt vihdoin kokoamaan meidän poikien "kakkuja". Pienten Ticketin tähtihaalarit kotiutui Stockan pakettina perjantaina ja tänään postipoika kiikutti meille Ticketin takkipaketin suoraan Tanskasta. Nyt on joka pojalle yksi ruskea takki irrotettavalla fleecevuorella niihin säihin, kun toppatakki on liian kuuma ja ohuempi kevättakki liian kylmä. Vuorin irrottamalla niistä saa sit lisätakit ja esim. kesälomareissulle hyvät, kun menevät pieneen tilaan ja käyvät sekä takista että sadetakista.

    Esikoinen (12v) valitsi itselleen uuden Ticketin takin vihreänä. Vaikken olekaan vihreän ystävä kuten lapseni, niin takki näyttää tosi raikkaalta ja samalla on yksinkertaisen pelkistetty malli isommallekin lapselle. 9v:lle sopii viime vuotinen Ticketin kirkkaansininen tähtitakki (valitsi sen itse vuosi sitten). Pieniltä puuttuu yhä POPin windfleecet. Oon vähän odotellut, josko sais edes pienen aleprosentin niihin, mutta eipä sitä taida näin sesonkiaikaan POPin ulkovaatteisiin tulla.

    Pienille olin aikeissa ostaa Molo Kidsin softshellit, mutta väri oli pettymys. Tuossa perustakissa on paljon parempi väri, mutta oranssi vetoketju ei oikein tunnu olevan meidän juttu. Joku denim-takki kyllä yhä kiehtois, mutta ehkä sit alesta, jos jotain jää jäljelle. Pienet pärjäävät yhdellä kunnon haalarilla ja takki&housut-setillä (1v:lta tosin puuttuu vielä housut). Lisäksi windfleece ja halpistakkina Name Itin/Lindexin tähtikuosia. Windfleecejä en tosin tiennyt tarvivani ennen viime vuotta, jolloin ostin kuopukselle haalarin ja muille takit. : D Niitä on käytetty tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, eli sait ne Ticketit nyt! :)
      Nuo ruskeat takit kuullostaa tosi käytännöllisiltä ja ihanan värisiltä (meillä kun ei ole ollut hetkeen ruskeaa, vaikka se oli jokin aika sitten yksi lemppari väreistäni). Onkohan niitä missään kotimaisissa nettikaupoissa myynnissä? Itse kun vähän vierastan ulkomailta tilaamista, en tiedä miksi tai ehkä siksi etten ole halunnut hankkia Visa-korttia ja olen ekstra huono englannissa. ;)

      Isommalle lapselle kuullostaa tosi kivalle tuo vihreä takki. Meilläkin on vanhimmalla vihreä yksivärinen Icepeakin takki ja vaikka itse en sen sävystä välitä, niin onhan se tuollaiselle isolle jotenkin sopiva.
      Po.p:lla oli ainakin viikko sitten 10% ale kanta-asiakkaille ostoksista, mutta en tiedä onko enää. Itse ostin kaksi t-paitaa ja vaikka ale oli pieni, niin ale se oli sekin. ;) Tosiaan kun ei taida Po.p:lta saada alella tuotteita kun vasta ale aikana.

      Minäkin vierastin alkuun noita Molo Kidsin oransseja vetoketjuja, mutta nyt ne on oikeestaan aika pirteet kun oon katellut. Ainut miinus on se että näin sävyttäjänä, ne rajoittaa asustevalintoja, kun haluan yhteensopivaa. ;)

      Poista
    2. Ticket.dk:n sivuilta uskaltaa kyllä tilata, tosin sen Visa-kortin varmaan tarvit. Toimitus on todella nopea ja tulee kotiovelle ilman lisäkuluja. Olikohan 70e:n tilauksen jälkeen maksuton toimitus. En ole nähnyt noita ruskeita takkeja Suomen verkkokaupoissa. Saattavat olla viime vuoden mallia, koska myivät ne puoleen hintaan! Siitä syystä innoistuin niitä tilaamaankin ;) Meillä on niitä ennestäänkin, mutta nää uudet on paremman väriset, sellaiset tummansuklaanruskeat. Ne vanhat on vaaleamman ruskeat. Olisin halunnut noi ihanat tummat kaikille, mutta järjetöntä ostaa kun jo on lähes samanlaiset.

      Sain myös sen POPin tarjouksen, mutta olin mielestäni vain sisävaatteille.

      Oon ihan samanlainen eli asusteiden ja muiden vaatteiden pitää olla yhteensopivia keskenään. Siinäpä pulmaa toisinaan ;)

      Poista
    3. Miehen visalle siis. ;D Pakko kurkkia nyt tuota Ticketin kauppaa, kun jäi kaivamaan nuo fleecevuoritakit.. Kuullostaa tuo sävykin tosiaan täydelliseltä.

      No niin taisi ollakin se Po.p:n tarjous vain sisävaatteille! En muistanutkaan.

      Poista
  6. Hassua, että pitää vähän niinku pyydellä anteeksi, että on ostanut lapsille "liikaa" vaatteita:)
    Voisihan se raha huonompaakin mennä, ja nyt on tuloksena sentään kauniisti ja asianmukaisesti puetut lapset.
    Meillä on pojalla ihan liikaa vaatetta.Kevätvaatettakin ihan yli tarpeen, mutta jos ihana sattuu silmiin,en voi vastustaa kiusausta ja löydän sille heti käyttötarkoituksen.Tosin kyllä päiväkodistakin tuli aina hyvää palautetta kun oli niin sopivat ja niin ihanat vaatteet. Sinä taidat toisin kuin minä satsata myös omaan pukeutumiseen. Täällä kotona menee hyvinkin leggins ja villasukkameiningillä..
    Nyt pitää vielä tarkastella tuota Molon takkia. OIsko sille vielä tarve softshellin lisäksi.hah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, olet ihan oikeassa. Ei pidä pyydellä anteeksi. ;) Olen ehkä vähän varpaillani tämän asian suhteen, kun aika usein tulee sitten ilkeää kommenttia määrästä. Lastenvaatteita kun yleensä ei saisi olla liikaa ja sitä arvostellaan kovaan ääneen. En kyllä ollenkaan ymmärrä miksi, koska jokaisella meillä on omat mielenkiinnon kohteet mihin kukin laittaa rahansa.

      Heh, kyllä se minullakin tuppaa menemään siihen että kun olen kotona, niin ei tule omaan pukeutumiseen panostettua. Ostan lähinnä tarpeeseen, mutta itselläni ei ole ylimääräistä vaatetta. ;)

      Poista
  7. Tosi raikasta ja reipasta olet kevääksi pojalle hankkinut! Ja hyvä koko vertailu, kiitos siitä. Tuo fleecetakki on tosiaan mielenkiintoinen uutuus ainakin minulle ja jää harkintaan, meillä kun on pojalla windfleecen mentävä aukko vielä kevätvaatteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa harkita, vaikuttaa minusta pätevältä. :)
      Kiva jos vertailusta oli hyötyä!

      Poista
  8. Hei,

    Kiva kuulla vähän takkien mitoituksesta! Meidän tytöllä takkeja riittää, mutta poikien kanssa olen luottanut viime aikoina siihen Popiin ja yhteen takkiin per poika.

    Mutta housuista on nyt pakko tulla tänne itkemään. Ostin nimittäin KappAhlin Kaxs-merkin välikausihousut, joita on kovasti kehuttu. Kaksi tuntia ehtivät olla jalassa, kun lahkeeseen oli jo tullut viilto. Voi itku!! Saan viillon kyllä paikattua, mutta miltä ne housut mahtavat näyttää kuukauden kuluttua. Yhtä viiltoa ja repaleista paikkaa.

    Housuissakin olisin kyllä luottanut Po.piin mutta kun ne eivät pojalle kelvanneet.

    Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, harmillista tuo Kappahlin housujen kohtalo. :/ Meillä ei tosiaan ole koskaan käynyt noin ja ovat olleet hyvät.
      Varmasti Po.p:n housut on kestävämmät, sitä en epäile. Meillä vaan tuntuu hyvin kestävän halvemmatkin versiot, en sitten tiedä onko meidän pojat keskivertoa rauhallisempia ulkoilijoita. ;D

      Poista
  9. Aivan ihania takkeja ja kyllä niitä vaan tarviikin olla!

    VastaaPoista
  10. Ai niin ja kiitos kokovertailusta. Tarpeeseen tuli. :)

    VastaaPoista
  11. Hei ! Ihania takkeja, denimit erityisesti :-) Osuisiko Popin farkkulippis noiden kanssa sun makuun ?
    Kiitos kivasta blogista ja ah niin tarpeellisesta kokovertailusta 122cm lapsen välikausiostoksiin :-)

    Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs varmaan nähdä eka livenä, kuullostaa kyllä kivalta ajatukselta. :)
      Ole hyvä vaan, kiva kuulla että oli hyötyä! :)

      Poista
  12. Onko kaikki takit sopivia vai hiukan reiluja? Meillä poika noin 120 cm ja edelleen tuntuu (ilman välikerrosta) 122 cm olevan välikausitakeissa parempi kuin 128, joissa usein hihat pitkät, olkapää tai helma roikkuu tai on muuten vaan leveä. Ehkä saadaan ne sitten syksylläkäyttöön....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo hiukan reiluja on, mutta omaan makuun silleen sopivasti että voi jo pitää. :)
      Emilillä on pitkät kädet, siksi tuntuu että kaikista 122cm jää hihat lyhyen oloisiksi ulkovaatteissa. Ja toisaalta nyt kun jouduin joka tapauksessa ostamaan välikausivaatetta, niin haluan että ne menee syksynkin ja siksi päädyin 128cm.
      Eli varmasti vähän lapsen mittasuhteetkin vaikuttaa siihen miten ulkovaate istuu päälle, pituudesta huolimatta.
      Sisävaatteissakin on auttamatta kaikissa 122cm paidoissa hihat liian lyhyet Emilille. :D

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)