maanantai 25. helmikuuta 2013

Äidin kengät

 
Oonko minä sanonut että olen todella todella huono ostamaan itselleni kenkiä? Ihan joka kerta kun entiset alkaa olla puhkikulutetut alan valmiiksi ahdistua siitä että pitää löytää ne uudet. :D En tiedä mistä se johtuu, mutta olen tässä asiassa varmasti aikalailla erilainen kun suurin osa naisista. Minulla onkin kaapissa kenkiä just tasan sen verran kun on pakko olla, eli aika vähän. Ja kuulkaas, ei yhtiäkään korkokenkiä!
 
Muistan että minua jo nuorena ahdisti se kun olin niin pitkä verrattuna kavereihin, kasvoin aika nopsaan täyteen mittaani (172cm) ja kenkä koko oli myös jo heti teininä 40. Muistan miten hankala oli tuolloin löytää kenkiä kapeaan ja matalaan jalkaani. Toivoinkin aina nuorena olevani 10cm lyhyempi ja että kenkä kokoni olisi ollut 37. Minusta kun pienemmät kengät olisi paljon kauniimmat, kun taas koossa 40 kaikki näytää niin rumilta jalassa ja edelleen "uskon" näin. Sitten kun on näinkin pitkä, niin minusta korkokengät on liikaa. Harmittaa toisaalta että ajattelen näin ja niin sanokaa vaan, omassa päässä tuo vaan on. Niin moni pitkä nainen kulkee korkkareissa ja shoppaa kenkiä koosta huolimatta.
 
 
 
Nyt onkin pakko nyt hehkuttaa, kun löysin kevääksi ihanat karkkikengät. Emil nimesi ne hattara kengiksi. ;)
Vagabondin nahkaiset tennarit istuu jalkaani kuin valettu ja ne on todella mukavat. Niin ja kauniit! harvinainen valinta minulta tämä vaaleanpunainen.



 
Kenkien sivulla on venykkeet, joten ei tarvitse nauhoja sitoa joka kerta. Vastaavat myös hyvin kokoaan, ainakin minulle 40 oli sopiva ja 41 liian iso, kun sovitin.  Värejä löytyy monta.
Itse ostin nämä Kookengästä, mutta näkyy olevan monessa nettikaupassakin. Lisäksi näitä on hehkutettu ainakin Sinin blogissa, siellä taisin itsekin ekan kerran nämä nähdä. ;)
 
Loppuun ajattelin vinkkailla teille kenkäkaupoista netissä.
Ainakin itse täällä maalla asuvana tilaan todella paljon kenkiä lapsille netin kautta, koska meillä ei ole tällä kylällä kenkäkauppaa, eikä edes tuossa 40km päässä lähikaupungissakaan muuta kun Mekka. Mutta laitan linkit tähän, jospa joku muukin saisi vinkkiä ja lisätkää jos teillä on hyvin nettikenkäkauppa vinkkejä!
 
Tänään muuten saa -20% kaikista kengistä koodilla A3GSJE
 
20% ale kaikista kengistä 26.2.13 asti &
10e ale seuraavasta yli 60e ostosta.
 
30e ale yli 100e ostoista koodilla HELMIKUU
 
Kenkiä alessa
 
Alekenkiä täälläkin, sekä;
Tilaa uutiskirje; saat 5e alea &
Osallistu kyselyyn; saat 10e alea

 
 
 
 
 
 
 
 
Näiden lisäksi tietysti on ne perus Ellos, Anttila, Hobby hall yms., joita minä hyvödynnän myös ahkerasti.
 
 

32 kommenttia:

  1. Hei sama juttu, ahdistaa jos lempparikengät alkaa näyttää entisiltä, kun on niin vaikea aina löytää uudet suosikit! Nuo tennarit on muuten kivan näköiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten vaikea ne lempparit onkaan sitten löytää! ;D

      Poista
  2. Nää on ihanat kengät ja kelpais mullekin! Nähtäväksi jää tuleeko kevääksi uusia kenkiä hankittua vai meniskö vielä vanhoilla.. Mulla on kanssa kaapissa kenkiä tasan sen verran mitä tartten, eli käytännössä kumpparit, talvikengät ja kesäkengät. Vaikeeta löytää kivoja, sopivia ja hyvän hintaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa myös minun kenkävarastolta, jos nyt niin voi edes sanoa. :D
      Näin on, vaikea löytää juuri tuota kolmikkoa!

      Poista
  3. Minäkin ostin nuo samat pari viikkoa sitten.;) on ne kyllä kivat!

    VastaaPoista
  4. Täällä kans yksi ongelmamuori ;) Olen samanpituinen kuin sinä, mutta kenkä 41. Ja nyt raskaana ollessa vielä jalka hieman turvonnut. Hieman masensi ostaa talveksi Crocsin saappaat koossa 42,5 :D
    Oma uusi merkkibongaukseni ovat Merrellin kengät, ovat nättejä vaikkakin hieman sporttisiakin, mutta siis sieviä isommassakin koossa. Toissa kesäksi ostin kengät ja ne ovat kesäkengiksi kuin unelmat, balleriinamalliset ja niin hyvät kävellä, ihan kuin pumpulissa talsisi.
    Vilkaisenpa itekin noita Vagabondeja, yleensä kun tennarimalliset näyttää isoissa koissa jättialuksilta.. -Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin joissakin kengissä on jopa se 41, tosiaan masentavaa. ;D
      Minun täytyy pitää noita Merrelin kenkiä sitten mielessä!

      Poista
  5. Hei!

    Aloin vasta äskettäin seurata blogiasi, ja nyt olen tainnut jäädä koukkuun. ;) Kiva, käydä täältä kurkkimassa ideoita ja vertaistukea poikien pukemiseen. Tuntuu siltä, että tyttöjen vaateasiat on yleensä ottaen enemmän esillä kuin poikien (tarjontaa ainakin kaupoissa tytöille paljon enemmän), joten kiva, että tämän sun blogisi kautta pääsee hehkuttamaan poikienkin vaatejuttuja. Itsellenikään kun ei ole tyttöjä siunaantunut, mutta vaatteita ja pukeutumista kuitenkin rakastan.

    Nuo tennarit, jotka olet itsellesi ostanut, on kyllä söpöt! Ne ihastutti muakin heti ensi silmäyksellä pari viikkoa sitten Sokoksella. Jos en olis juuri viime syksynä investoinut uusiin Nikeihin, olisin varmaan ostanut itsellenikin nuo Vagabondit. Ja tuo kengänkokoahdistus on kyllä niin tuttua... Ollapa koon 37 jalka... Kengät vaan näyttää paljon nätimmiltä pienemmässä koossa. Itselläni pituutta on 168 cm ja kengän koko 39, välillä 40. Pitäis vaan alkaa hyväksyä nämä omat mittansa, kun ei niitä voi muuttaakaan. Menee vaan turhaan aikaa murehtimiseen.

    Ja korkkareista: jos mielesi tekee, voithan joskus kokeilla jotain ihan matalia korkoja. Kyllä ne vaan tekee naisellisemmaksi olon, vaikka itsekin käytän korkkareita lähinnä juhlatilanteissa ja silloin, kun ei tartte kävellä pitkiä matkoja.

    t. Kahden pikkupoitsun äippä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen ettei ne korkkarit ole minun juttu, en tiedä olisiko jos olisin 10cm lyhyempi. ;D
      Sepä se kun kengät näyttää vaan kauniimmalta pienemmässä koossa. Mutta totta puhut, pitäisi vaan hyväksyä itsensä sellaisena kuin on.

      Kiva kiva, että olet koukussa! :D

      Poista
  6. Söpöt kengät! Sovitin itsekin noita, mutta 42:kaan ei ollut riittävän iso :( Mulla on siis todella iso jalka. Tykkäisin ostella kenkiä, mutta tähän kavioon niitä on likipitäen mahdotonta löytää. Pituutta mulla on 178cm, joten et sinä niin kauhean pitkä ja isojalkainen ole ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh! Tuo on tietysti todellinen ongelma, kun ei ole enää kokoja isompia tarjolla. Olet kyllä pitkä, missin mitassa. ;)

      Poista
  7. Mulla kans vaikeaa hyvien kenkien löytäminen. Jalan koko 41 tai joissain jopa enemmän kuten crocseista pakko ottaa seuraava koko joka jo peräti 42,5.. Jalka malliltaan vielä tosi leveä. Voi vaan uskoa et moniin kenkiin mahtuis vaan kolme varvasta... Crocseja onkin tullut muutama pari hankittua.
    Ihailinkin noita Vagabondeja Sinin blogissa ja täytyis käydä sovittelemassa kookengässä miten omaan jalkaan passaa. On niin herkun näköiset.
    Ite tykkään joskus käyttää pientä korkoa. Pituutta 169cm ja mielellään olisin vaikka 175cm pitkä,mut koroilla sekin toteutuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Crocsit pitäskin muuten kurkkia kesää ajatellen. ;) Minulla oli viime kesänä sieltä kivat ballerinat, mutta ne tuppas olemaan kävellessä pienet, vaikka sovittaessa ei ollut. Pitää varmaan minunkin ottaa normikokoa isompi koko.

      Poista
  8. :) 174 senttiä ja 40 jalankoko, ihan hyvältä näyttää korkkareissakin. Miehet ne on lyhyitä, enkä minä pitkä! :)

    VastaaPoista
  9. Ihanaa, että joku muukin on huono kenkien ostaja. Tunnen itseni niin kummajaiseksi, kun inhoan kenkien hankkimista. Noi on söpöt, täytynee ehkä käydä testaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu välillä oudolta, kun muut shoppaa innolla kenkiä ja itseä suorastaan ärsyttää. ;D Mut hei, koska meitä on muitakin, niin ei olla kummajaisia!

      Poista
  10. just vein ellokselle palautukseen kolme paria kenkiä... ennen lapsia olin pienimuotoinen kenkäfriikki, niitä oli paljon ja saatoin ostaa melkeimpä sovittamatta ja ihania löytöjä teki näytepareista. lasten jälkeen jalan koko ja vissiin mallikin on ollut mitä sattuu ja käyttötarvekin ihan eri. kenkien osto on tuskaa ja vain muutama pari käytössä, sellaisia käytännöllisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännölliset on parhaat. ;) Minä en ole koskaan ollut kenkäfriikki, aina tämä sama tuska. Hih.

      Poista
  11. Nams. Mulla on justii tullu paketti postiin jossa on samanlaiset ihanana vaalean mintun värisenä. Mäkin sorruin näihin kun Brandoksella oli niin hyvä tarjous :)

    VastaaPoista
  12. Kevääksi minulla on onneksi jo viime kesänä ostetut laadukkaat ballerinat ja hitusen korkeammat kengät. Kävelykengät vielä puuttuvat, joten kenkäpostaukset tulevat hyvään aikaan. Meillä puuttuu pojaltakin vielä siistimmät kengät, joten pitäisi syventyä netin kenkäkauppojen syövereihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kurkkia noiden kauppojen valikoimaa, siellä oli kivoja nahkakenkiäkin pojille. :)

      Poista
  13. Heh, ihan lähellä nykyistä keskimittaa taidat olla :). Minullakin (180 cm/41-42 koon jalka) on lasten synnyttyä tai iän kartuttua jalka kasvanut koon verran ja nyt on jo hankalaa välillä löytää edes kokoa minkäänlaisesta halutun kategorian kengästä.

    Minullakin on kenkiä vain muutama pari per kausi. Talveksi on onneksi Kuomat ja kesäksi Crocsit ;). Korkojen suhteen olen vaihdellut taktiikkaa, mutta perimmältään en vaan tykkää kävellä niillä, tulee päkiä kipeäksi ja pitää töpöttää lyhyin askelin. Korkokenkiä (avokkaita) ei siis ole eikä tule, mutta yhdet Eccon kivat talvisaappaat on, joissa on n. 4-5 cm korkoa. Niillä on ok harppoa menemään.

    Nuo Vagabondin tennarit on kivan näköiset! Liian kapean oloiset minulle, mutta pitää varmaan kokeilla liikkeessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa sovittaa, meni nuo ainakin minun ystävälle, jolla on hiukan leveämpi jalka kun minulla. :)
      Sinulla onkin mittaa kivasti, etpä sitä korkoa edes tarvitse. :)

      Poista
  14. Tosi kiva kengät =)
    Mä en myöskään ole mikään kenkien himoshoppaaja, ja samat syyt kun sulla. 176cm ja jalka 39. Eikä mullakaan ole yhtään korkkareita, nytkin oon päätä pidempi (ainakin tuntuu siltä), muita naisia.

    VastaaPoista
  15. Söpöt kengät! :) Mä en käytä korkkareita vaikka olen 160 cm ja jalan koko sen 37. Mun mielestä korkokengät on vaan älyttömän epämukavat enkä muutenkaan tunne itseäni omaksi itsekseni sellaisten kanssa. Siksi olen luopunut niiden käytöstä kokonaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on minulla syy, niillä on kamala kävellä! :D

      Poista
  16. Minäkin ostin äskettäin tuollaiset kengät, saman värisetkin. Täytyy kyllä kehua myös, erittäin hyvät jalassa ja aika pirtsakan väriset. Ei aina sitä perus mustaa! ;) T. Blogiisi eksynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on niin ihanat! ;) Nyt kun oon minäkin päässyt käyttämään, niin todellakin ihanat jalassa ja niin herkun väriset. Teit huippuostoksen! ;D
      Eksy ihmeessä useamminkin vierailemaan!

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)