torstai 14. helmikuuta 2013

Koululaisten toppahanskat


 
Meidän kolmella vanhimmalla pojalla on ollut tänä talvena toppahansikkaina neljää eri merkkiä;
Lindex Fix, KappAhl Woxo, Ticket outdoor ja Reimatec+.
Varsin tummaa sävyä, lähes kaikki ovat mustia (Ticketit tummanharmaat). Aika harvoin tulee isoille ostettua värikkäitä hanskoja, koska mustat sopii ulkovaatetuksessa melkein kaikkeen ja ovat likaystävälliset.
Ajattelin listata teille tähän vähän kokemuksia noista ja itsellekin, ensi talven alla niitä sitten varsinkin kaipailee. ;)
 
Kaikki muut oli jokaisella kolmella pojalla, paitsi Fixit vain 11v:llä.
Käyttöä on ollut paljon. Toki jokaiselle on muodostunut ne omat lempparit, joita on sitten pidetty eniten.
Kaikki on jossain määrin vedenpitäviä. Ticketit ja Reimatecit täysin. Fixit ja Woxot vedenpitävällä kankaalla, mutta ilmeisesti (ja muistaakseni) ei vedenpitävää sisäkäsinettä/teippauksia.
 
 

 
Ticketit meille tuli Ratkiriemusta testiin, niitä en ollut edes itse osannut ajatella, vaikka Ticketin ulkoilua meillä onkin muuten ollut paljon. Jotenkin nuo on vaan mennyt ohi silmien hanskakaupoilla. Ticketin hanskat on aika samanlaiset ja saman malliset kuin Reimatec+ hanskat, kuten kuvasta näkyy. Ticketin hanskoissa on kämmenosa vahvistettu, kuten Reimatecissä. Päällisosa Ticketeissä on kankaaltaan pehmoisempi ja liukkaampi, kun taas Reimatecissä se on matta ja hiukan karhea. Ticketin hanska on kevyempi ja taipuisampi, mutta ollut silti ihan yhtä lämmin kuin Reimatec+.
Molemmat pitäneet hyvin loskassakin vettä, vaikka hanskat onkin olleet välillä päältä aivan märät.
Kulumista on hiukan sormenpäissä, mutta ei reikiä tai muutenkaan suurta kulumaa.
 
 

 
 No entäs Lindexin Fixit ja KappAhlin Woxot.
Näistä ehdottomasti paremmat on olleet Woxot. Fixin rukkaset oli jo kuukauden käytön jälkeen reikäset saumoistaan ja tuossa kämmenen kumiosassa on myöskin pari reikää. Woxot ovat pysyneet ehjinä, mutta näissäkin on pientä kulumaa sormenkärjissä. Näistä nuo Fixit on kevyemmät ja Woxot vaikuttaa kankailtakin kestävämmiltä. Kuivana on kädet pysyneet näissäkin, paitsi Fixit päästi vedet läpi kun reikiä tuli.
 
Eniten pojat on tykänneet Ticketin ja Reimatec+ hanskoista. Ne saa kaikilta plussa ääniä erityisesti käteen istuvuudesta. Woxot on 11v:n mielestä kanssa tosi hyvät, mutta 13v. valitti ettei pikkurilli kunnolla noissa taivu (?) ja tuossa ranteen kohdalla olisi parempi olla tarra kiinnitys. Fixin hanskoja en osta enää, vaikka oli nekin 11v:stä malliltaan käteen hyvät. Kaikista positiivisin yllätys oli näistä Ticket, niitä ehdottomasti ensi talveksi meille taas.
 
Mitkä teillä on olleet luottohansikkaat isommille lapsille?
 
P.s. Ratkiriemussa on noita Ticketin hansikkaita ja rukkasiakin kivalla alella! Klik! ;)
 
 

40 kommenttia:

 1. Meillä esikoispoika tykkäsi Popin hanskoista, ja piti ne ihan riekaleiksi (siis monta talvea ja omasta halustaan ainoina) - etsi niitä käsiinsä silloinkin kun ne oli jo rikki :D Eli ilmeisesti mieluiset. Nyt on ollut Ticketit ja jotain moitti noita kankaita, mutta hyvin ne tuntuis toimivan kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole koskaan ollut Popin hanskoja, pitäisi varmaan testata nekin. ;)

   Poista
 2. Moi
  mites Ticketin rukkasten koot, vastaavatko nuo kokoaan?

  VastaaPoista
 3. Meillä on paljon ulkoilevalla ja _hyvin paljon_ käsineitään kuluttavalla 11 v. pojalla enää vain reimatec+ -hanskoja ja yhdet Ticketit. Poika halusi myös pipon väriin sopivat värilliset Reimat :). Edellisenä talvena oli kaksi paria Woxoja, ja poika sai molemmat aivan täysin pilalle tammikuulle mennessä, vaikka oli kolmet toppasormikkaat tasaisessa käytössä. Kaikki kämmenen saumat ja melkein jokainen sormi oli jostakin rikki, myös kangas oli kulunut puhki, jolloin lunta pääsi hanskojen sisään ihan kunnolla. Vaikka olin niitä jo ompelemalla korjaillut useampaan kertaan... Eivät siis olleet alkuunkaan hintansa arvoiset paljon kuluttavalla! Reimatec plussat kestävät näköjään tällä hanksatuholaisella kaksi talvea. Nuoremmilla (= "normaalisti" kuluttavilla) lapsilla kestävät halvemmatkin merkit, mutta vanhimmalle ostan enää vain ja ainoastaan Reiman plussia, vaikka hinta onkin suolainen. Jos vähänkin jossain on alea, ostan noita heti varastoon. Ticketit ostin -50 %:n alesta kokeeksi, ja ovat kestäneet ihan hyvin. Niistä saattaisi tulla toiset suosikit? Näissä kahdessa merkissä kun on vielä kokojakin niin että äidillekin mahtuisi :). Sellainen hyvä puoli tässä ulkovaatteiden suurkuluttajassa on, että hän ei ole kadottanut koulussa tai harrastuksissa vielä yhtään käsinettä. Jos olisi kadottelevaa tyyppiä, en raskisi noin kalliita käsineitä ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta että jos lapsi kovin hävittelisi hanskojaan, niin ei noihin kalliisiin raaskisi satsata. ;D Meillä on kerran hävinnyt melkein uudet Reimatec+ hansikkaat toiseksi vanhimmalta pojalta ja voit arvata että harmitti lujaa, sinne meni n.30e. Ei muuten löytynyt mistään, vaikka etsittiin ihan kunnolla. Liekö joku korjannut itselleen heti.
   Muuten ei ole meilläkään pojat kadotelleet hanskojaan, onneksi.
   Nuo Woxot on meillä ollut vähemmän käytössä kuin esim. Ticketit ja Reimatecit, joten voi olla että meilläkään ei koko talvea kestä ehjänä (sitä kulumaa kun nyt jo on). Saa siis nähdä miten käy lopputalvesta. Meillä myös on Reimatecit kestäneet kaksi talvea, joten niihin ainakin uskaltaa luottaa. :)

   Poista
 4. Meillä 9v. ei tykkää reimatecin varresta, on kuulemma liian pitkä. Stadiumin malli on kelvannut, mutta nyt menivät muuttamaan senkin vartta. Ei ole pitkä, mutta taas liian tiukka pojan mielestä. Nyt sitten pitää niitä risoja Everestejaan kun uudet ei kelpaa. Pojalla siis aistiherkkyyksiä. Everestit kestävät tuolla lapsella ihmeen pitkään, mutta eskarilainen on hajottanut kahdet jo! tänä talvena niin puhki, että heitin roskiin. Nyt on käytössä popin sormikkaat ja toistaiseksi on ihan ehjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän pidettiin aiemmin Everestin hanskoja kanssa, mutta se mallin muuttuminen sai sitten siirtymään muihin. Lisäksi Everestin hanskoissa ei enää riittänyt sormiosien mitta, vaan jäivät pieneksi noille vanhimmille vaikka koon mukaan olisi pitänytkin vielä mahtua.
   Mutta minusta ne oli hyviä ja edullisia.

   Poista
 5. meillä myös poika ihastunut popin hanskoihin, viime talvena oli kädessä aina popin hanskat, meillä oli kyseisiä hanskoja kahdet ja parit reimatkin. Nämä oli sellaista mallia jossa etusormi erotettuna eli rukkasmallin ja sormikasmallin välimuoto. Kyseisiä hanskoja käyttettiin vielä keväällä, syksyllä sekä alkutalvesta ja edelleen ovat yllättävän siistit. Joulua ennen kävin hakemassa yhdet uudet popin hanskat ja ne ehti olla kädessä max 10 kertaa kun hajosivat saumoista. olisiko maanantaikappale? no onneksi ollaan saamassa vielä uudet tilalle kun tein reklamaation. Tytöllä on ticketin, reimatecin ja reima kiddon hansikasmalli ja ehdottomasti tytön oma suosikki reima kiddo, jossa ei sormet palele kuulemma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Popit pitäisi testata, niitä ei ole meillä vielä ollutkaan. Hyvä että reklamaatio toimii. :)

   Poista
 6. Meillä nuo ticketin hanskat eivät ole kestäneet, eivät myöskään rukkaset. Tytöillä niitä on ollu käytössä kaksien muiden hanskojen ohella. Kumiosa (kämmenpuoli) on ollut se heikko kohta. Meillä on perinteisten reimateccien (hyvät), rasavillien (rukkasina), tickettien - ei kestäneet välikausi eikä talviversiot.., color kidsien (eihyvät - ei kuiva, kun kastuu..) lisäksi ollu nyt käytössä legon hanskat - joissa pitkät varret. Niistä on tykätty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teidän kokemuksista, niitä on aina hyvä kuulla. :) Meillä Ticketit on tähän asti olleet hyvät ja ne on olleet lähes joka päivä 8v:llä kädessä. Pitää vielä katsoa ovatko lopputalvesta ehjät. Legon hanskoja meillä ei ole myöskään Popin lisäksi koskaan ollut.

   Poista
 7. Meillä löytyi tänä talvena luottohanskat; merkki Ziener jonka goretexille annetaan vuoden takuu.Hanskat on sopivan lyhytvartiset(pitkävartiset kuulostaa hyvältä, mutta eihän lapsi itse niitä saa kuitenkaan hilattua ylös),hanskat ovat notkeat ja "kädenmukaiset". Meillä on laatikossa myös Fixit, Legot, Reimat,Lassiet ja Minymot, mutta nämä lapsi aina itsekin valitsee. Hänellä on myös aika pienet kädet ja näissä sormiosa sopivat lyhyttä.
  Meillä on näitä kolmet. Kahdet tarralliset ja yhdet vetuketjulla. Ja ehjänä ovat pysyneet ja kädet ovat aina kuivat.
  Tänäänkin hanskat painoi koulusta tullessa varmaan 10kg, mutta sisäpuolelta olivat täysin kuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uusi merkki tuo Ziener, mistä niitä saa? Tosin ei taitaisi meidän pojille olla hyvät, koska heillä on pitkät sormet. ;)

   Poista
  2. Top Sport näitä myy. Meillä mennään kokoa pienemmässä hanskassa kuin ikä edellyttäisi.(joten uskon, että kokoja löytyy myös pitkäsormisille pojille:) Kannattaa kokeilla! Meillä oli tältä merkiltä hanskat jo viime keväänä, tykästyimme niihinkin!

   Poista
  3. Täytyy siis käydä kurkkimassa viimeistään ensi talven alussa, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 8. Meillä nuo samaiset Reimatec + ovat toimineet hyvin. Fixit oli tosi huonot, kastuivat läpimäriksi aina vaikka mainostetaan vedenpitävyyttä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samat kokemukset. :) Näissä tuntuu pätevän se ettei halvalla saa hyvää..

   Poista
 9. Meillä oli viime vuomma Ticketin rukkaset eivätkä pitäneet vettä lainkaan, vain pakkas rukkasina menivät! kyllä noissa olsi pitänyt olla viime vuonnakin teippaukset, eli olivatko sitten vialliset? Meillä on olllut jo vuosia reimatec hanskat ja edelleen tyydyväinen niihin! Tänä vuonna kuitekin olivat suosikkit Po.p rukkaset, miksikään ei ole mennyt ja noin viiikko sitten haluskin sormikkasmalliset po.p hanskaat käteen. Susi merkki oli tähti Joonatan, parissa viikossa rukkaet olivat kuin karhun lapaset, ihan pörröiset ja vedenpitävyydestä ei tietoakaan, muuten olivat kyllä hyvän malliset :( Woxo ja Fixin hanskoja ei meillä ole ollut. Mukava kun teet noita postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos saat vinkkiä näistä. :) Jaahas, saa tosiaan nähdä miten meidän Ticketien kanssa sitten lopputalvesta käy, mutta nyt ovat kyllä pitäneet loskakelilläkin vettä täysin, vaikka ovat päältä litimärät. Oisko teillä ollut maanantaikappaleet? tai sitten on parannettu tälle vuodelle.
   Niin moni on nyt kehunut Po.p:n hanskoja, että ne ostan kyllä ensi vuonna. ;)

   Poista
 10. Meillä on koululaisella ollut kaikki muut samat hanskat tänä talvena kuin sun postauksessa, paitsi tickettejä ei oo ollut. Meillä poika on eniten tykännyt reimatec+ hanskoista. Wox ja Fix hanskoista toiset päästi pojan mukaan ainakin vettä ja ainakin toisissa(en muista kummissaa) oli se ongelma, että kun poika otti hanskan pois kädestä niin sisävuori kääntyi aina mukana ulos ja hän ei saanut sitä itse takaisin laitettua. eli kait sit jatkossakin pitää panostaa noihin reimatecceihin. Tickettejä vois kans ens talveksi ostaa testiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reimatec+ hanskat on kyllä luotettavat, ne toimii aina ja kestää. Niitä ostan minäkin joka vuosi. ;) Ticketin suosittelen testaamaan, minulla ei ola pahaa sanottavaa.

   Poista
 11. Kiitos postauksesta, hyviä huomioita. Meillä 8-v poika on tykästynyt Reiman ns. Kiddo hanskoihin, tykkää siitä teddykarvaisesta vuoresta. Nämä sujahtaa käteen useammin kuin Reimatecit. Näissä Kiddo hanskoissa ei kulumista juuri näy, ainoastaan se vuori on painunut. Toki Reimatec hanskatkin kovassa käytössä on ja on todettu kestävimmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko Kiddoilla sitä Reiman Kast mallia? Niitä joissa on vuorissa osittain villaa?Meillä on ollut myös nuo Kast rukkaset Emilillä ja on olleet hyvät. Oliverilla (8v) on ne samat hanskoina, mutta on nyt jääneet käyttämättä, kun on niin monet muut.

   Poista
  2. Joo, näitä juuri tarkoitan. Ehkä se villainen vuori tuntuu meidän pojan käteen mukavammalta, kun kysyin miksi nämä on parhaat, hän vastasi että ne toiset (Reimatec) on sellaiset "kylmävärehanskat". Kun kyselin tästä lisää, sanoi että jos kynnessä on joku "piikki" tms, niin REimatecin hanskoista tulee kylmät väreet. :) Kaikenlaisia huomioita sitä tuleekin.... Äiti yrittää huolehtia vedenpitävyydestä, lämmöstä ja kestävyydestä, ja pojalle homman ratkaisee vuori. :)

   Poista
  3. Eikä, ihana! Mutta tiedän tuon tunteen, kun itse olen hyvin tarkka siitä, ettei saa esim. kynsi tarttua hanskojen vuoreen. Se tuo minullekin kylmät väreet. ;D
   Pienet asiat voi olla niitä tärkeimpiä! ;)

   Poista
 12. Reima on meilläkin 11v:llä jo kolmas vuosi peräkkäin. Nyt ostin sitten pienimmillekin pojille ja on kyllä hyvin toimineet kaikilla. Tykkään! Ja vanhimman pojan hanskat on tietenkin aina mustat (ei näy lika)! Kitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reiman hanskat ja rukkasetkin on kyllä ihan ykköset, ne kestää hyvin parikin talvea putkeen. :)

   Poista
 13. Hei!

  Mitä kokoa teillä on nuo reimatec+ hanskat? Ja minkä ikäisellä käytössä? Meillä ollut myös joka talvi noita ja täksikin talveksi ostin yhdet - mahdollisimman isot (koko 8), kun hyvällä alella löysin :)

  13v kuitenkin väitti, että ovat pienet, joten tulivat 10-vuotiaan käyttöön. Hänelle ovat tosiaan ihan sopivat, vaikka molemmat ovat mielestäni "pienikätisiä". Sirot sormet ainakin, erityisesti vanhemmalla. Olisivatko sitten kuitenkin pitkäsormisia poikia..? Mihin kokoon asti noita reimatecin hanskoja on, tiedätkö?

  mami75

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on 13v:llä just ne 8 koon Reimatec+ hanskat ja vielä on mahtuneet, vaikka meillä on pitkäsormisia poikia. Tosin ei mene ensi talvena enää tuo koko. Katsoin juuri nettikaupasta, että löytyy kokoon 10 asti. :)
   Meillä 11v:llä on koko 7 ja 8v:llä koko 6 ollut tänä talvena.

   Poista
 14. Meillä suosituimmat hanskat ovat olleet Eeverestin, löysin viime keväänä alesta ja ostin kolmet parit. Kädet näissä kuitenkin jäätyvät, jos on pidempään ulkona. Siksi ostin pakkashanskoiksi yhden parin Everestin rukkasmallia, on pojan suosikki, aina pakkasella. Lisäksi on popin ja name it:n hanskat, jotka vähemmällä käytöllä.

  Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli aiemmin Everestin hanskoja ja pojat tykkäsi niistä. Meillä eivät valittaneet että sormet olisi palellut, mutta nyt niissä ei enää riitä koot 11v:lle ja 13v:lle. Ne sormiosat on liian lyhyet molemmille. Lisäksi niissä hiukan muuttui malli, niin en niin tykännyt uudistuksesta. Ne rukkaset oli meilläkin viime talvena Emilillä ja tykkäsin. :)

   Poista
 15. Kiitos!! Nämä sun hanska/lapas vertailut on ihan huippuja!! Jaksat ottaa kuvia ja auttaa muitakin valitsemään hyvät käsineet. <3 MEilläkin on ollut käytössä nyt 2 talvena woxo ja reimatec (aiemmin vain reimateciä) ja ihan hyvin on woxoillakin pärjännyt. Meidän 8-v jopa itse valitsi woxon lapas malliset kintaat täksi talveksi, toki lisäksi on reimatec + toppahanskat (ja pakkasille nahkarukkaset). Näillä kolmella on poika pärjänny oikein hyvin vaikka ulkoilee/urheilee todella paljon päivän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa oikein hyvälle hansikaspaketille. :) Nahkarukkaset on muuten meilläkin kahdella keskimmäisellä, mutta ovat jääneet lähinnä kauppa/kyläily käyttöön.

   Poista
 16. Kiva kun kerrot meille käyttökokemuksia toimivuudesta! Ne ovat tosi hyödyllisiä! Meillä noita sormikasmalleja käytti nyt ekaa talvea ekaluokkalainen(tähän asti ollut rukkasmallia). Täytyykin heti ensimmäiseksi todeta että kuluvatko nuo sormikkaat nopeammin kuin rukkasmallit? Vai onko käyttäjästä tullut vaan rämäpäisempi? Tosin koululaisella on ollut käytössä vain kahdet hanskat. Jonathanin tähti ja Minymo. Molemmat ovat tähän aikaan talvesta jo todella kamalat näköisiä ja vesitiiviys kulutettu pois. Mutta kun sormet eivät ole olleet kylmät ja poika ei ole valittanut niin menkööt nyt lopputalven hanskoina - ei haittaa vaikka hukkuisivat. Tuon Minymon sormikasmallia en osta enää. Saumaan tuli melkein heti reikä ja "sormet" hapsottivat.(tosin pikkuveljen Minymon rukkasmalli on säilynuyt kohtalaisen hyvänä.) Jonathanissa olen aina tykännyt sen mitoituksesta. Pojalla ei ole kovin pitkät sormet. Valitettavasti Jonathanin kumiosa on haljennut ja sormikas myös hyvin kuluneen näköinen. Näissäkin on hinta kuitenkin jo 22e mutta kun -50% sai niin ostin kuitenkin ensi talveen jemmaan vielä jonathanit. Reimateciä meillä ei ole aikaisemmin ollut koska sopivaa kokoa on ollut vaikea löytää. Tuntuu että noihin sormiin on aina jäänyt hirveästi tilaa. Ostin kuitenkin ensi talveen Reimatecit (koko4). Lisäksi olin ostanut Reiman Kiddo sormikkaat (mallina Veto, koko 4) ja näistä myös poika piti, koki ne vaan himpun verran isoina vielä. Tosin ajattelin nuo ottaa nyt käyttöön jos vielä tulee kunnon paukkupakkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin luulla että hansikasmalli tosiaan kuluu nopeammin. Varmaan se ikä tekee osittain sen, mutta myös se että noissa on ne "sormet" ja ne pääsee jokainen yksittäin kulumaan erilailla. Voisko olla näin? ;)
   Hyvä että ostit testiin Reimatec+, ne on meillä kestäneet kaksikin talvea ja ominaisuudet on tallella. Ainoat tähän mennessä jotka oikeesti kestää. Saa nähdä nyt nuo Ticketit, kestääkö nekin. Reiman Kiddo mallia on kehuttu ja nyt kun sinäkin sanoit, niin täytyy kaivaa ne meidän käyttämättä jääneet käyttöön. ;)

   Poista
 17. Meillä ei ole sormikkaita käytössä, koska poika itsekin totesi, että sormet jäätyy. Rukkasilla siis mennään ja tänä vuonna ekan kerran taitaa olla jotkut "merkittömät". Toimivat hyvin pakkassäällä, mutta nyt kevään loskaan pitänee jotkut vettäkestävät yrittää löytää...

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta että loskassa viimestään kannattaa olla vedenpitävät ja laadukkaat, kestää sitten käyttöä. :)

   Poista
 18. Kiitos tästä! :)
  Jos ehdit, niin voisitko tehdä postauksen myös koululaisten pipoista/päähineistä? Ainakin meidän lasten koulussa/kaveripiirissä tuntuu, että pipo on "se juttu" ja tärkeää on millainen se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, meillä on ihan onneton pipotilanne isoilla! Tai ainakin melkein, oli tosi hankala löytää kivoja ja toimivia. En siis ehken niistä osaa vinkkailla, kun on aika taviksilla menty. ;)
   Meillä pipot ei täällä maalla ilmeisesti ole se juttu, koska mitään tiettyä merkkiä ei ole pojat kaipailleet. Laitan kuitenkin isojen topat esille kohta ja siitä näät meidän pipot (mitä on saatu kasaan).

   Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)