keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Aurinkoista!



Ai mitä? siis kuka? En minä ainakaan..
No kai se on pakko myöntää, olen ihan hulluna keltaiseen! ;)
Pois kaikki pojille tuputettavat värit, hui hyi!
Oonko oikeesti ainut vai eikö kukaan muu tunnusta saavansa vastareaktion värijaottelusta?
Että tää on poikien väri ja tää on tyttöjen väri.

Minulla nousee niskavillat heti pystyyn kun kuulen sen jonkun suusta tai näen kaupassa miten meitä ihmisiä jaotellaan. Meillä pojille on opetettu aina, että värit on yhtälailla kaikkien. Ei ole olemassa tyttöjen värejä tai poikien värejä. Jokainen saa itse valita mitä väriä haluaa päälleen pukea ja mikä on se lempiväri.
En tiedä mistä niin monet lapset saa sen käsityksen, että vaaleanpunainen on tyttöjen väri ja sininen poikien. Kotoa? Päiväkodista? Koulusta?

Olen valitettavan monta kertaa todistanut kaupassa, kun lapsi haluaisi jonkun tietyn värisen vaatteen ja äiti yrittää puhua ympäri kun se on se tytön tai pojan väri. Poika haluaisi punaiset kumpparit, mutta äiti kertoo että ne on tytöille. Tai tyttö toivoo mustaa paitaa, mutta äiti sanoo että kun se on poikien.
Enkä puhu nyt siitä että pojille puettaisiin mekkoja tai tunikoita, ne on eri juttu. Vaan siis värejä.

Välillä harmittaa tosi paljon, kun lapselle sanoo toinen lapsi tai jopa aikuinen, että vaaleanpunainen on tyttöjen väri. Mrr..
Onneksi olen melkein aina korjaamassa tämän vanhanaikaisen uskomuksen. Niin lapsille kun aikuiselle olen kertonut, ettei värejä voi jakaa tai ettei meillä ainakaan niitä jaeta. Toki mielipiteitä on joka lähtöön, mutta olkoon. Minä toivon että meidän pojista kasvaa ennakkoluulottomia ja he uskaltaa näyttää siltä miltä haluaa, välittämättä toisten puheista.

Ja tämä on sitten kirjoitettu pilke silmäkulmassa, ei tarkoituksena ole vihastuttaa ketään. Jokainen tekee omat ratkaisunsa, eikä minun niitä tarvitsekaan ymmärtää. ;)



Aihe hieman lähti rönsyilemään..
Tein siis hyvin keltaisen tilauksen Skidiin, Villervallaa paketillinen. Nams. :)

Pilvi t-paita on kokoa 122/128cm ja canvasshortsit 116cm.
Emil n.113cm.




Tähtipaita 122cm ja trikoohousut 116cm, molemmat aika reilut.




Collegetakki 122cm ja pipo sekä sukat 6-8v.




Ihanan aurinkoista vai mitä? :)



51 kommenttia:

  1. Aivan ihania ostoksia!! Keltainen on ihana, pirteä väri. Meillä tällähetkellä tykätään limenvihreestä ja turkoosista. Mutta aikalailla kaikenlaisia värejä löytyy. Pojille en minäkään opeta että on tyttöjen ja poikien värit vaan puetaan päälle sen väristä mistä tykkää ja lastenhuoneessakin on käytetty kaikenlaisia värejä. myös sitä vaaleenpunasta :D Värit on ihania ja ne tuo piristystä arkeen! Tuo college takki on tosi ihana <3 ja pipo ja ja... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meilläkin paljon limeä ja turkoosia silti. ;) Mutta ei pelkästään ja se on minusta se rikkaus. Ihan totta värit tuo myös pirteyttä arkeen. :)

      Poista
  2. Esikoinen syntyi ja mietin, että nytpä annetaan tälle pojalle kaikenlaisia leluja, niin autoa kuin nallea, nukkea ja palikkaa, keittiöleikkiä ja junaa yms. Niin neutraalit lähtökohdat eikä yhtään extrakannustusta "poikien leikkeihin", mutta niin ne pojat vaan on syntyjään niin menopelien hurmassa! Autot, rekat, junat, lentokoneet.. tässä on oppinut itsekin tykkäämään niistä, kun näkee millä rakkaudella 2,5 vuotias niillä leikkii.

    2,5 vuotias tosiaan ei vielä värien päälle (ainakaan meillä) ymmärrä. Mutta mielenkiinnolla (ja peläten) odotan, mikä on lopputulos sen suhteen! Toivon tosi paljon, että ne ns. poikien värit ei ole mikään universaali totuus, kuten autot, vaan että iloiset värit voisi olla lapsen mieleen vaikka kuinka olisi poika. Ärsyttää tämä värikysymys itseänikin tosi paljon.. tosin niin pitkälle en mene, että laittaisin väkisin vaaleanpunaista pojalleni vain siksi, että olen vastaan tätä värijaottelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lelujen suhteen olen minäkin ajatellut, että se on synnynnäistä. ;D Meilläkin oli kaikkea ja silti ne nuket yms. jäi pois leikeistä.
      Joo ja väkisin ei meilläkään vaaleanpunaista pueta, pojat saa päättää. Esim. meidän 11v oli vielä vuosi sitten sitä mieltä ettei laita päällensä vaaleanpunaista ja pinkkiä, eikä hänelle ollut sitten niitä värejä yhtään. Nyt ilmoitti talvella, että hän haluaa niitä värejä kesäksi t-paidoissa. Kiva juttu. :)
      Olen kyllä todella iloinen, että meidän pojat rakastaa värejä. Edelleen, vaikka ovatkin jo 12v, 11v, 7v ja 4v. :)

      Poista
    2. Meillä lapset on saaneet leikkiä myös millä haluavat. Poika on nyt 6-vuotta ja ihan ehdoton juttu on junaradat ja muut rakennettavat jutut. Mutta... tänään on päiväkodissa lelupäivä ja leluksi valitsi Barbien.

      Pojan suosikkiväri on tällä hetkellä keltainen ja musta. Muitakin käyttää kyllä. Tytön (3 v.) suosikkivärit taas on ruohonvihreä ja kirkassininen.

      Meillä ainakin nuo tyttöjen ja poikien värit oppivat päiväkodista. Siellä on yksi tyttö, joka on hyvin tyttömäinen eli tykkää käyttää vain vaaleanpunaista ja tykkää mekoista. Tämä tyttö sitten on "opastanu" meidän lapsia, mikä on poikien väri ja mikä tyttöjen.

      Poista
  3. Ihania värejä ja vaatteita! :) Meilläkin podetaan kroonista ihastusta keltaiseen ja postissa on tulossa tuo sama kelta-valkoraidallinen college-takki pojalle. Se on IHANA. Tykkään pitää pojilla paljon punaista ja keltaista. Löytyy meiltä sinistäkin toki. Kuvatessani omaan postaukseeni esikoisen seuraavan koon jemmoja, huomasin huutavan kelta-punapulan ;) Aika vihreävoittoista on.

    Kuopukselleni sopii vihreä ja sininen hirmu hyvin. Minulta kesti hetki tottua ajatukseen, että VOIN pitää pojalla tummansinistä, hah! Jos tummansinisessä paidassa on vaikka valkoisia raitoja ja sen kaverina punaiset housut, sekin on kiva väri. Eli minulla ennakkoluulot olivat päinvastoin! No, kunhan ei ole kaikki aina vaan yhtä väriä, kunhan on vaihtoehtoja!

    Oi ihana keltainen. Sitä lisää <3

    VastaaPoista
  4. Oi, mitä kaikkea ihanaa teille onkaan saapunut <3 Tuo collegetakki näyttää kyllä hyvältä... Aijaijai. Taidan kotiuttaa sellaisen jossakin värissä vielä meillekin ;)

    Mun teki kerran kirppiksellä todella pahaa, kun pieni poika ihastui pinkkiin Barbiautoon. Poika pyysi sitä itselleen ja äidin vastaus oli: "Et sinä sitä saa, se on Barbiauto ja ihan tyttöjen värinenkin".. Olishan sen voinut jotenkin toisin ilmaista, jos ei juuri kyseistä autoa halua lapselle ostaa..

    Meillä ei käytetä kauhean värikkäitä vaatteita. En pidä niitä itsekkään enkä jotenkin osaa niitä lapsellekaan ostaa. 2-vuotiaan vaatekaapista löytyy pääosin mustaa, harmaata, valkoista ja pinkkiä. Tyttö ymmärtää jo värien päälle ja hoidossa ollessaan rakastui pinkkiin ja liilaan (hoitokavereina oli 3-5 -vuotiaita tyttöjä). Nyt, kun on taas kotihoidossa, on alkanut muutkin värit miellyttämään. Yhtenä päivänä olin niin mielissäni, kun tyttö vaatimalla vaati saada mustan hupparin päälle pinkin sijaan! Lapset matkivat toisiaan ja uskon, että jo pienestä asti vaikuttaa se, mitä muillakin lapsilla on päällä.

    Sen verran kuitenkin ajattelen värien suhteen, että hankin tytölle tarkoituksellisesti kevääksi/kesäksi vaaleanpunaisia asusteita. Tytöllä on tummansininen haalari, kaksi mustaa takkia ja mustat ulkohousut. Haluan, että lasta ei automaattisesti nimitetä pojaksi, mitä varmasti tapahtuisi, jos asusteet olisivat vaikkapa turkoosit tai keltaiset...

    VastaaPoista
  5. Nam, ihanaa keltaista. Keltainen sopii mun mielestä yhtä hyvin tytöille ja pojille.
    Nykyään pinkki tuntuu olevan pojilla muotia. Meidän pojalla se on ex-lempiväri, jostain syystä perinteiset poikavärit on juuri nyt hänen makuunsa. Sekin on ok.

    VastaaPoista
  6. Oiii! Mä olen ihan kahelina keltaiseen :D Olen noita uusia Villervalloja kuolannut jo hyvän aikaa, mutta olen odotellut, että valko-kelta-raidallinen pitkähihainen tulisi myyntiin. No ei näy... Varmaan jos nyt tilauksen laitan niin heti seuraavana päivänä se koreilee siellä valikoimassa!

    Mä olen suorastaan allerginen siniselle, ihan vaan sen takia, että poikien osastot peruskaupoissa on täynnä sinistä, harmaata, mustaa... Että ihan uhallaan meille ei tule pojille sinisiä vaatteita :D

    VastaaPoista
  7. Mä oon kans tänä keväänä rakastunut keltaiseen.
    Itse en tykkää pukea pojalle pinkkiä, mutta en myöskään sano et se olis tyttöjen väri. Mua ärsytti lapsena kun naapurin lasten äiti aina kertoili et mitkä on tyttöjen ja mitkä poikien värejä.

    PS. Voi että kun sais meillekin tollaiset villervallat :)

    VastaaPoista
  8. Joku muukin on hurahtanut keltaiseen :) hyvin samanlaiselta näytti eilen ostoskassini sisältö kun kävimme nuorimman pojan herra 3-v:n kanssa Kuopuksessa. Villervallalla on mielestäni hyvä värimaailma joka sopii niin tytöille kuin pojillekin. Meillä vanhin eli ekaluokkalainen on saanut jo niin paljon "ulkomaailmalta" vaikutteita että punainen ei käy ja vaaleanpunainen on ehdottomasti tyttöjen väri, haluaisi pukeutua aina mustaan:/

    VastaaPoista
  9. Tykkään myöa!

    ja murehdin asiasta kolmanteen, miksei Reiman Obsidian pukua saa 104 kokoon. Sopisi vielä pikkutytöille ihanasti nimenomaan keltaisena. Räyhää sinne jooko!

    VastaaPoista
  10. Melko aurinkoiset värit on kyllä! Meidän neljän pojan lempivärit ovat keltainen ja musta. =)

    VastaaPoista
  11. Olen niin samaa mieltä, en ymmärrä värijaottelua ollenkaan. Yks päivä meijän tyttö tuli päiväkodista ja kertoi, että hänen mustat liekkikumpparinsa ovat poikien, kun musta on poikien väri. Olen väittänyt vastaan ja nyt vuoden jälkeen tyttö taas tykkää mustasta.

    Inhoan muutenkin sukupuolijaottelua, vaikka tunnustan kyllä jo yleensä lapsissa näkyvät selkeät erot tytöissä ja pojissa, eikä niitä minusta pidä kieltää. Mutta se ei tarkoita sitten sitä, etteikö poika sais leikkiä prinsessaa ja tyttö pelottavaa hirviötä. Eli en ymmärrä sukupuolineutraaliakaan kasvatusta, minusta se on pää pensaassa elämistä. Eihän kukaan väitä sitäkään, että naiset ja miehet ois ihan samanlaisia. Mutta jokaisen yksilön pitää saada olla sellainen tyttö tai poika, mies tai nainen kuin itse haluaa :)

    VastaaPoista
  12. Ai niin ja keltainen on minun lempivärini ollut läpi vuosien! Ihanat vaatteet siellä :)

    VastaaPoista
  13. Ihanan pirteää:))Minulla on pieni poika ja tykkään pukea häntä värikkäästi,väreistä saa energiaa!

    VastaaPoista
  14. Voi vitsi miten ihania ! ja tosiaan aurinkoisia :)

    Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa noista väriasioista.
    Inhoan sitä jaottelua ja myyjänä olen monesti kuullut asiakkaiden(vanhempien suusta),
    että "et kai sä nyt ton väristä voi ottaa sen tyttöjen/poikien väri" . Siinä vaiheessa
    mulla rupee sauhu nousemaan korvista.

    kuolasin noita villervalloja, mutta vielä ei napsunut..mutta saattaa pian napsua =D

    VastaaPoista
  15. Hei, kysyisin vielä noista housujen mitoituksista. Itselläni poika 116 cm, sellainen enempi "pyöreää" sorttia. Oisko housuissa koko 122 enempi sopiva kuin 116 cm.
    Kiitos jälleen vastauksesta.

    VastaaPoista
  16. Hei! Minulla on 2 poikaa ja 1 tyttö ja kaikenvärisiä vaatteita löytyy. Tosin täytyy myöntää, että 1- vuotiaan tyttäreni vaatekaappi on vielä hyvin vaaleanpunainen, mutta olen nyt ostanut sinne kesäksi myös tummansinistä, mintunvihreää, persikkaa ja petroolia.
    Pojillani on hyvin värikkäitä vaatteita. 9 vuotiaan esikoisen lempivärejä ovat tällä hetkellä pinkki ja kirkkaan sininen. Pienempänä hän rakasti keltaista, oranssia ja punaista. 5-vuotias on nyt innostunut vaaleanpunaisesta isoveljen myötä ja halusi samanvärisen paidan. Hänen lempivärejään ovat myös sininen, vihreä ja turkoosi. Päiväkodissa on tällähetkellä käytössä Po.Pin kirkkaanpunainen välikausihaalari. Sovituskuvia löytyy Pink Dreams blogista (http://pikku-hiiri.blogspot.com)
    Tuo keltainen väri näyttää ihanan pirteältä! Sitä voisin meillekin vielä hankkia :-)

    VastaaPoista
  17. Muakin niin ärsyttää jaottelu tyttöjen juttuihin ja poikien juttuihin! Meillä isi sitä harrastaa joten sieltä (ja isoveikalta) meidän poika oppii että joku juttu on tyttöjen... Mä sit yritän opettaa ettei se mene ihan niin vaan myös pojat voi leikkiä nukeilla tai leikkiä kotia (onneksi poika varsinkin ruoanlaitto-leikeistä tykkää kovasti).
    Väreistä sen verran että mä en kertakaikkiaan vaan tykkää keltaisesta ja vaaleanpunaisesta meidän pojalla (tai itsellänikään) joten niitä hänellä ei ole mutta kirkkaanpunaista löytyy (kaiken sen mustan ja harmaan keskeltä...)! :D

    VastaaPoista
  18. Ihania vaatteita :). Harmi kun en osaa meidän tytölle oikein keltaista pukea, se tekee hänet jotenkin kalpeaksi. Limenvihreä ja turkoosi taas sopii vallan mainiosti eli meilläkään ei ole tyttöjen ja poikien värejä.

    Tytöllä on ikää nyt 1v5kk ja lempileikit tapahtuvat autoilla ja työkoneilla ja rakennuspalikoilla :D. Mutta juu, kyllä hän paijaa siinä ohimennen nallet ja nuketkin. Toivottavasti ei ihan heti olekaan oppimassa että mitkä ovat tyttöjen ja poikien leikkejä ja värejä :D. Tuolle kyllä on tainnut kulkeutua autoleikit geeneissä, minä nimittäin leikin autoilla lapsena enemmän kuin isoveljeni, joka hoiti sitten taas hellyydellä minun nukkejani :D.

    VastaaPoista
  19. No kyllä tosiaan on aurinkoista:) Meilläkään ei ole tyttöjen ja poikien värejä (ei kyllä tyttöjäkään), vaan ainakin vielä on nelivuotiaalla poitsulla mennyt kaikenväriset vaatteet. Housuja nyt ei vaaleanpunaisia ole, mutta pari pinkkiä paitaa kyllä on. Luulen, että jossain vaiheessa - viimeistään yläasteella - saattaa tulla vähän "tummempi kausi", joten nyt pidetään sitten mahdollisimman paljon värikkäitä vaatteita (varastoidaan värejä). Keltaista, oranssia ja punaista löytyy vaatekaapista myös. Kukkakuvioisia vaatteita ei kyllä ole ainakaan vielä yhtään tai no itse asiassa viime kesänä taisi olla Meandi Lily&Harry garden -paita, jossa oli niitä kukkiakin. Leikit ja touhuamiset on meillä kyllä luonnostaan aika poikamaisia, tosin viime aikoina kaikki koti-leikit ovat olleet pallopelien ohella pop.

    VastaaPoista
  20. Aivan ihania keltaisia! Tuli hirveät himot nyt noihin, voi iik :D Meillä myös ihan sama periaate ollut aina, ei ole mitään tyttöjen tai poikien värejä. Meidän sälli onkin kulkenut ihan kaikissa mahd. väreissä ja onpa hänellä kotona "tanssihame ja -mekkokin", mitkä saada aina välillä päälle. Ne tosin jo vähän unohtuneet, liekö "ikä painaa päälle" siinä kohtaa kuitenkin ;) Minusta on ihanaa kun muitakin vahempia löytyy jotka eivät halua sanoa vaaleanpunaiselle ei, koska se on tyttöjen. Miten ihmeessä se on niin trendikäs aikuisilla miehillä, mutta pienet pojat eivät saa siitä tykätä?? :)

    VastaaPoista
  21. Epun lempiväri on pinkki =) Ja meillä saa pukeutua ihan kaikkiin väreihin (myös siihen tummansiniseen mitä äiti inhoaa). Esimerkiksi kirkkaan punainen näyttää mun mielestä pojalla jotenkin tosi hyvältä!
    Mä muuten kanssa sorruin vähän tohon Villervallan keltaiseen, ihan noin montaa ihanuutta ei ollut varaa tilata, mutta vähän jotain kuitenkin =)

    VastaaPoista
  22. Kiitos Salama McQueenin, monen pojan mielestä punainen on poikienkin väri. Meillä ainakin isovanhemmat ovat ahkerimpia jaottelemaan värejä. Joskus kolmevuotiaana poika tuli itku kurkussa mummolasta ja sanoi ettei enää ikinä laita oransseja sukkia jalkaansa, kun ukki sanoi että se on tyttöjen väri :/ Meidän tyttövauvaa on lukuisia kertoja luultu pojaksi, kun hänellä on ollut uusretroja unisex-vaatteita päällä. Nähtävästi lapset pitäisi värikoodata jo ympäristönkin takia? En suostu.

    VastaaPoista
  23. Minusta keltainen, vihreä, oranssi ja punainen ovat unisex-värejä, mutta selitän pojille kaupassa että vaaleanpunaiset kukkapaidat ja perhoskengät ovat tyttöjen juttuja, kuten myös selkeät tyttöjen tavarat. Voi toki pukea poikia 'tyttö'vaatteisiin (ja miksei hameisiin?) heti vauvasta, se on jokaisen oma asia. Kun olette niin avomielisia, miksette itse pukeudu miesten vaatteisiin? =)

    Kiitos kumminkin, ettette tule kaupoissa avautumaan muille asiasta. T. Kaupassa kohdannut kantoliina-, imetys- ja kasvatuspoliiseja, vain värifasistit puuttuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ei ollut kyse selvistä tyttöjen vaatteista, vaan pelkistä väreistä. Eli taisit käsittää väärin. ;)

      En minäkään osta vaaleanpunaisia perhoskenkiä kimalluksineen meidän Emilille tai pinkkiä paitaa, jossa röyhelöitä ja prinsessan kuvia. Vaan väreistä puhuttaessa tarkoitin että värejä ei minusta voi jakaa, vaaleanpunainen paita kuuluu siinä pojalle missä tytöllekin. Kaupat saisi kanssa muistaa tarjota pojille muutakin kun niitä tavis sinisiä, harmaita ja mustia.

      Niin ja minun kaappi on varsin musta ja harmaa. Eli jos siitä lähdetään miten vanhoillinen ajattelee, niin nehän on ihan miesten värejä. ;D

      Poista
  24. Peukku postauksellesi. Minäkin käyn hivutustaistelua asenteellisia päiväkotikavereita tai muita asiattomuuksia laukovia vastaan. Meillä onneksi kaikki rakastavat värejä ja poika erityisesti on tarkkasilmäinen värien yhdistelijä. Joskus vain joutuu itsekin ryhdistäytymään, nyt minä olen tarkistamassa asenteitani pastelliväreihin tyttösen iloksi :)

    VastaaPoista
  25. Tuo ympäristön takia värikoodaaminen on niin totta, heti jos on jotain epätyypillisen väristä (ts. tytöllä jotain muuta kuin vaaleanpunaista, tai sitten pojalla vain punaista, oranssia ja keltaista), niin lasta luullaan toisen sukupuolen edustajaksi. Eipä sekään tietenkään niin kovin vakavaa ole, mutta joitain häiritsee kovastikin...
    Itselläni toimii melkein samoin kuin joku jo mainitsikin, että on melkein vaikea pukea pojalle pelkkää sinistä, kun tuntuu, että olisi "pakko" hieman rikkoa koodia ;) Ja vaaleanpunaisesta en ole itse ikinä oiken pitänyt, mutta täytyy myöntää, että sitä ja pinkkiä on tytön vaatekaappiin eksynyt (hänen toiveestaan sekä sukulaisten lahjoittamina) enemmänkin.

    VastaaPoista
  26. Samat ajatukset minullakin, meillä on aina puhuttu lapsille, että värit ovat kaikkien yhteisiä sukupuolesta riippumatta. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi värit pitää sukupuolittaa. Viesti tuntuu menneen hyvin perille, eskaripojan lempiväri on pinkki :) ja kovasti pojan mieleen ovat myös oranssi, kirkkaanpunainen, keltainen, turkoosi.. Vastaavasti 4v. kuopustyttö tykkää erityisesti keltaisesta ja turkoosista. Parjattua tummansinistäkin löytyy molempien lasten kaapeista, varsinkin tytöllä tykkään tummansinisen ja valkoisen yhdistelmästä.

    Ja vaikka meillä ei värejä jaeta tyttöjen ja poikien väreihin, en pojan toiveesta huolimatta ostanut viime keväänä vaaleanpunaista vk-takkia, vaan poika sai tyytyä kirkkaanpunaiseen. Kyseessä oli siis Kappahlin unisex-mallin takki, mutta koska en tieten tahtoen halua altistaa poikaa kiusaamiselle, jäi kyseinen takki kauppaan. Siinä sitten pojan kanssa keskusteltiin ja perusteltiin asiaa sillä, etteivät kaikki ajattele väreistä samalla tavalla kuin meillä ajatellaan. Itselleni vaaleanpunainen/pinkki paita tai takki eivät eroa toisistaan millään tavalla, mutta tuntuu että sen värinen paita vielä pojalla sulatetaan, mutta takkia ei.

    VastaaPoista
  27. Minä kannatan kyllä kovasti kaiken värisiä vaatteita lapsilla, mutta välillä vain on fakta että jollekin (puhutaan nyt vaikka pojista) sopii paremmin esim. sininen kuin keltainen. Vaikka sininen ei omassa vaatekaapissa viehätä kovin paljon, näyttää poikani tumman sinisessä oikein perinteisessä "poikavärissä" aivan todella tyylikkäälle, kun taas esim. keltainen latistaa vaikka pirteä väri muuten onkin. En kyllä tiedä onko siitä kovinkaan paljon haittaakaan, jos lapset sukupuolisidonnaisesti ryhtyvät värejä tarkastelemaan. Kunhan ketään ei tuomita värin perusteella, oli se sitten ihon, vaatteiden tai vaikka lelujen väri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Kuvista huomaa ettei keltainen sovi valkonaamaisella pojalle, tulee sairaan näköiseksi.

      Poista
    2. Niin, jokainen varmaan katsoo miten haluaa. :) Meillä ei katsota mikä väri sopii lapselle ja mikä ei, meillä puetaan sitä mitä halutaan. :)

      Poista
  28. ihanan värisiä! olen vähän odottanut koska saataisiin lukijatarjous skidin sivuille,pienenä vinkkinä ;)

    VastaaPoista
  29. Vau vau, ihanaa että muitakin löytyy! ;D

    VastaaPoista
  30. Keltainen on meidän 4-vuotiaan poitsun lempiväri! Siitä asti kun on osannut värejä sanoa niin on sen lempivärikseen ilmoittanut. Ensin se oli "auvingon vävinen" ja aurinkoa lämpöä ja ihania pirteitä värejä tässä kaivataankin pitkän talven jälkeen!

    VastaaPoista
  31. Ihania vaatteita, voisin ottaa kaikki!

    Itse olen pyrkinyt opettamaan pojilleni, että kaikkia värejä voi käyttää. Ovat olleet khta vuoden päiväkodissa ja siellä on sanottu ilmeisesti hoitajien taholta, että esim. Vaaleanpunainen on tyttöjen väri..eli puheisiin on tullut tyttöjen ja poikien värit:/ ärsyttää sitten yrittää korjata, ettei se ihan niinkään mene..mieluusti nuo onneksi käyttävät värejä ja eri kuoseja, joten ihan kokonaan ei ole paasaus mennyt läpi..

    VastaaPoista
  32. Samaa mieltä, näin pojan äitinä kanssa ärsyttää kun kaikki värit kuuluu mukamas vain tytöille, pojilla pitäisi olla sinistä, vihreää tai mustaa! plääh! onneksi nykyään mammat uskaltaa ja tulee paljon värikkäitä poikia vastaan :) enemmän vaan sais kauppojen hyllyillä olla unisex vaatteita,,, ei röyhelöitä, niin kävis paremmin kaikille!

    Mutta se on välillä kiva "järkyttää" ja pistää vaikka pinkki paita pojalle! kaveri muuten kerran tuumasi ku osti sadehousuja tytölle ja vain tummansinisissä oli sen kokoa jäljellä, että kai noita voi kotona käyttää ku ei kukaan näe.. huoh! eiköhän pikku tytöt voi käyttää sinistäkin siinä missä aikuisetkin tytöt taikka pojat :)

    VastaaPoista
  33. Aivan samoilla linjoilla mennään täälläkin :) Minä kummaksun niitä jotka valittavat siitä kun pojille ei ole mitään kivoja värejä... Lastenvaatekaupassa törmään useinkin siihen, että värejä toki on mutta kun ne värikkäämpien vaatteiden värit on tarkoitettu tytöille... Siis häh?? Eli ne valittajat ostavat sitten kuitenkin mustaa, sinistä ja vihreää. Eli heidän mielestään niitä POIKIEN värejä! Sitten jos mallistoissa on vaaleanpunaista tai pinkkiä, niin minusta tuntuu ettei kukaan pojan äiti/isä osta niitä... Ostin meidän esikoiselle kauniin pinkin paidan. Näytin sitä sitten töissä asiakkaalle (halusi ostaa pojalleen nimpparilahjan) ja kerroin että paidasta on tullut meidän esikoispojan lempparipaita. Asiakas ei varmaan kuullut mitä kerroin, sillä hän heti sanoi että sehän on aivan tyttöjen pusero :( Meidän pojat saa pukea ylleen melkein kaikkea ja kaikki värit ovat meillä sallittuja. Ainoat jutut mitä meillä karsastetaan (ainakin äiit) on kaikki Spiderman ym. vaatteet...
    Kerran Lindexillä käydessä törmäsin siellä isään ja poikaan. Poika ihasteli joulunpunaista puseroa ja ilmeestä päätellen olis ehdottomasti halunnut sen. Isä vaan tokaisi että eihän meidän poika voi tyttöjen väristä paitaa pitää yllään! Näin kuinka kyyneleet kirposivat pojan silmiin ja pala nousi kurkkuun... Minulle tuli niiiiin paha mieli, että teki mieli mennä kassalle ja ostaa tälle pojalle se paita! Kunnon juntti-isä, hyi!!! Punainen on meidän poikien lemppariväri :) Ja itseasiassa niin myös pikkuveljenikin...
    Meidän perheessä olemme opettaneet meidän lapsille sitä että toisten ihmisten pukeutumisesta ei sanota mitään pahaa... Kukin pukeutuu niin kuin haluaa ja pitää sen värisiä vaatteita missä itse viihtyy ja joista tykkää. En ole koskaan kuullut että meidän pojat puhuisivat pahaa toisten pukeutumisesta. Ja jos kuulisin niin katkaisisin siivet nopeasti!!

    VastaaPoista
  34. Kappas! Täälläkin keltaista :) Hyvältä näyttää ja on siis yksi meidänkin suosikkiväreistä :)

    Tuosta jaottelusta... Meilläkin mies tekee sitä. Itse en pidä siitä. Meillä pääasiassa vaatteet unisexia minkä vuoksi poikaa luullaan hyvin usein tytöksi ja tyttöä pojaksi. Mutta, meitä ei haittaa.

    VastaaPoista
  35. Kertakaikkisen ihania!
    Meillä myös opetetaan että ei ole tyttöjen ja poikien värejä. Ja kovasti kotian tuota 6v esikoista häätää myös käsityksestä et ponihäntä olis tyttöjen juttu. On siis pitkähiuksinen.
    Ja 4v halusi viime syksynä pinkit kurikset ja sai ne, tietysti. Ärsyttää vaan että usein noissa tytöille tai pojille suunnatuissa jutuissa on sitten värin lisäks joko bling blingiä tai tekstinä GIRLS jotain tai hirviöitä ja tekstinä BOYS jotain.
    Tuosta kenkäjutusta tuli mieleen että talvella yks äiti valitti kun ei ollu lainkaan poikien kuomia alessa jäljellä. Mä siihen et meil on pojilla kirkkaanpunaset eikä ne oo mitenkään tyttömäiset niin tää että "kun ne on pinkkien kenkien vieres tyttöjen puolella niin kyllä ne on tyttöjen kengät" :o

    VastaaPoista
  36. OOO, ihanaa asennetta! :D Siis mahtista, jos vaan kaikki muistaisi tämän ja toimisi samalla tavalla. Saataisiin varmasti lisää virallisille poikien osasoillekin väriä, kun ostetaan niitä ja kerrotaan se kassallakin. Itse ainakin muistan joka kerta kassalla sanoa siitä, jos löydän jotain värikästä pojille. On se vaan aina yhtä mahtavaa. ;)

    VastaaPoista
  37. Aika usein saa pojille etsiä vaatteita tyttöjen osastolta, esim. lindexin veluuripöksyissä on ollut ihanaa minttua ja tummaa liilaa tyttöjen osastolla. Eihän rajoittuneet äiti-ihmiset osaa niitä raikkaampia värejä siletä välttämättä pojilleen etsia, eikös niitä voisi samalla ripustaa poikienkin rekkeihin. Ja tosiaan täytyy olla aika tyhmä, jos ei ymmärtänyt Mian tarkoittavan tässä nyt sellaisia perusvaatteita, ei siis mekkoja ja glitterprinsessoja ;) Muuten nuo Villervallan kuvat on oivia! Niissä pojilla on yhtälailla pinkkiä kuin tytöillä mustaa ja sinistä, ja hienolta näyttää!!

    -Eerika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Joo sinne tyttöjen osastolle kannattaa kurkkia poikien äitienkin, itse aina kaupoilla kierrän tyttöjenkin osastot. :)

      Poista
  38. Täysin samaa mieltä, värit kuuluu kaikille! Ja saa aika lukutaidoton olla joka tulee tänne taas kommentoimaan kukkapaitojen, perhoskenkien tai hameiden ostosta pojille, siitä kun ei nimenomaan ollut kysymys. Tai tullaan haukkumaan sairaannäköiseksi. Itseltäkin löytyy pellavapäisiä poikia eikä tulisi mieleenkään kieltää heiltä keltainen väri koska jonkun mielestä tekee kalpeaksi tai sairaaksi. Voisi pitää tuommoiset mölyt mahassaan.

    Ihana blogi sinulla, ihania poikia, ihania vaatteita ja ihana koti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, mitähän sitä pitäisi jos aina lapsen naamaa tuijottaisi että mikä väri sopii? Tietysti hienoa, jos joku haluaa niin tehdä, mutta meillä pidetään kaikkia värejä naamaan katsomatta. ;D

      Poista
  39. Uskon, että varsinkin äidit, joilla ei sitä omaa prinsessaa ole, haluavat ostaa pojilleen värikästä. Ankeaa, kun pitää tyytyä tylsiin ja rumiin vaatteisiin. Meillä on toistaiseksi vain poikia, mutta jos meille vielä tulee tyttö, niin suorastaan syöksyn ostamaan vaaleanpunaista, pikkutyttömäistä hörhöä! Ei puhettakaan mistään neutraaleista tai tummista vaatteista ainakaan ensimmäisinä vuosina, kun äiti saa päättää! :D

    Nea

    VastaaPoista
  40. Meille on saapunut tytölle, jolla on vaatteissa paljon vaaleanpunaista ja pinkkiä, keltainen tähti mekko. Ja se on aivan ihanaa vaihtelua!
    Todella ihana ja pirteä paketti teillä :) Harmi kun vaatteita on vain kokoon 128 asti.
    Viikko sitten meille tuli postissa collegehupparit kahdelle lapselle ja käyttöönotto pesun jälkeen olivat jo pesunukkaisia, petyin :( Tätä ongelmaa ei ole ollut trikoopaidoissa, mitkä ovat olleet ahkerassa käytössä ja pesty jo monet pesut, eikä vieläkään minkäänlaista pesunukkaa. Onko Villervallan colleget oikeasti tällaisia vai onko meille tulleet vain huonot kappaleet?
    -Sanna

    VastaaPoista
  41. Olen itsekseni tehnyt samanlaisen havainnon, että usein stereotyyppisimmin lapsiaan pukee ne joilla on tyttö ja poika. Toinen on kokopinkeissä ja toinen jossain selkeesti poikamaisissa vaatteissa. Sitten jos koko pesue on samaa sukupuolta keskenään, niin usein vaatevalinnoissakin on vaihtelua enempi.

    VastaaPoista
  42. No huippu päivitys sinulla!! Minulla on useampi lapsi molempia sukupuolia ja olen ehdottomasti sitä mieltä et värejä ei voi jakaa!!! Prinsessajutut yms kuuluu tytöille mut vaaleanpunaista voi pitää pojalla siinä missä tytölläkin. Meidän kaapeista ei kyllä löydy minun ostamia vaaleanpunaisia eikä pinkkejä vaatteita tytöiltä mut muutama vaal.pun paita poikien pinoista. Minua nimittäin tökkii tosi pahasti ku tytöt pitäs pukee vain pinkkiin ja prinssessaan ja pojat johonki siniseen autoprintti paitaan. Ne ei vaan oo mun juttuja ja puen kyl lapset silti väreihin ja ns lapsellisiin vaatteisiin ilman printtejä:D.

    Ihana bloki sinulla:D T. Anna

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)