torstai 17. helmikuuta 2011

Katse kesään osa 1



Aurinko, se saa katseen kohti kesää.
Eikä kurkita nyt sitä ulkolämpömittaria, joka eilenkin aamulla näytti -29 astetta.. Kyllä se kesä sieltä tulee, ihan varmasti. Helteineen, jotka sai viimekin kesänä minut tuskan partaalle. Mutta ehkä ne kestää taas, kun on takana pakkastalvi. ;)

Niin. Kävin tässä poikien kesävaatteita läpi, pientä kartoitusta mitä saa ostaa vai saako. Meidän kahden pienimmän kesävaatteet on aikalailla vanhaa. Viime kesän vanhaa ja veikan vanhaa. Jotain uutta sinne tulee taatusti vielä, kunhan kaupat alkaa pullistella niitä ihanuuksia..



Keltaiset collegeshortsit on H&M:n uutta, ne halpaversiot.
Menin ja tilasin alkuun liian isot, kun en muka taas muistanut että shortseissa meillä menee pojilla aina kokoa pienempi kuin muissa vaatteissa. Nämä nyt siis 98/104cm ja 122/128cm.
Ylimmässä kuvassa shortsien kaverina Småfolkin laivapaita viime kesän alesta 110/116cm.



Vasemmalla Oliverin vanha Lindexin norsupaita 110/116cm, jonka säästin Emilille kun oli yksi suosikeistani ja on kyllä sitä edelleen.
Oikealla uusi H&M:n pikeekauluspaita 110/116cm ja shortsit molemmissa samat vasta Lindexin -70% alerekistä napatut (104cm).



Uutta H&M mallistoa nämäkin. Emilille kaikki.



Sitten vanhaa.
Vasemmalla Emilillä viime kesän alesta Lindexin omppupaita 110/116cm ja jo parin kesän takaa alesta jemmatut froteehousut 104cm.
Oikealla Oliverilla viime kesän Po.P paita 134/140cm ja esikoisen vanhat (muutaman vuoden takaa) H&M:n shortsit 128cm.



Kummallekin H&M:n uudet raikkaat ruutupaidat (116cm ja 134cm).



Oliverin kesä on melkein kokonaan vanhaa, isoveikalta perittyä.
Me&I pilvipaita 134/140cm ja Shortsit Lindex 128cm.
No tuo vihreä collegetakki on uutta Me&I mallistoa 134/140cm.



Me&I tilauksessani oli lisäksi Oliverille hämähäkkipaita 134/140cm & Emilille "puutarha" paita 98/104cm, sekä sukkapaketti.



Sitten kaikki kasassa, siis mitä jemmakätköstä löytyi.
Nämä t-paidat on Emilille, osa on ostettu alella parin vuoden sisällä jemmaan (vähintään -50%) ja yksi viime kesältä. Pari Oliverin vanhaakin mukana.



Emilin shortsitilanne on huonompi, niitä täytyy vielä muutamat ostaa. Nuo keltaiset on siis uutta H&M, kahdet froteiset parin vuoden takaa Lindex ja farkkuset Lindexin alesta -70%.



Uimahousuina Emilille uudet H&M:n uimashortsit 110/116cm ja omppuhousut viime kesältä Småfolk 98/104cm.



Oliverin t-paidoista lähes kaikki siirtyi 10v:n kaapista, heillä kun on vaatteissa peräkkäinen koko.



Oliverin shortsit on myös melkein kaikki veikalta perittyjä 128cm, perus H&M melkein kaikki.

Hyvä. Joku vuodenaika sentään miltei valmis.
Kevät onkin sitten toinen juttu, ei meinaa millään tulla ulkovaatetuksesta valmista.. Ei se mitään, onhan tässä vielä pari kuukautta aikaa. ;)


26 kommenttia:

  1. Ihanan värikkäältä näyttää teidän kesä =)
    Itse en ole ennen keltaisesta paljon välittänyt mutta viime kesänä se salakavalasti hiipi kaappeihimme ja nyt siitä on tullutkin jo yksi suosikeistamme.

    VastaaPoista
  2. Meillä on myös tälle kesälle viime kesän aleista ostetut teepparit, ostan aina jemmaan isompia kokoja.

    VastaaPoista
  3. Ihania,ihania.Tuli jo niin kesäfiilis.Onneksi se pian on jo täällä!

    VastaaPoista
  4. Teillä näyttää kesä todella valmiilta ja ihanan värikkäältä! :)

    VastaaPoista
  5. Reipasta kesämeininkiä alkaa jo odottaa näitä kuvia katsellessa.

    VastaaPoista
  6. No kivoja on! Arvaas vaan kuinka paljon kaikkea kivaa uutta nyt löytyykään, kun sulla on noin hyvällä mallilla kaikki ;D

    Mitä kokoa nuo Emilin H&M:n turkoosit shortsit ja tuo raidallinen paita ovat? Musta tuntuu että meillä ollaan just kahden koon välissä, toinen on liian sopiva ja toiseen hukkuu... Tylsää :( Niitä halpoja T-paitoja tilasin yöpaidoiksi, kun saa olla reiluja :D

    -Jamina-

    VastaaPoista
  7. Voi että miten ihanalle näyttää teidän kesä! Ihania kuoseja ja värejä :)

    VastaaPoista
  8. Ihanan värikkäitä kesävaatteita :)

    Mulla on kanssa kesää jo jemmassa. Isommilta pienemmille sekä alevaatetta. Mutta epäjärjestelmällisenä ihmisinä, olen ripotellut ne sinne ja tänne. Vähän epäilyttää, etten jaksa käydä kaikkia paikkoja läpi enkä edes ihan muista, että mitä kaikkea meillä on.

    VastaaPoista
  9. Hei!

    Löysin blogisi googlettamalla ja huomasin, että bloggaat pääasiassa lastenvaatteista. Teen Hämeen ammattikorkeakoulussa opinnäytetyönäni sekä tytöille että pojille sopivan kuosimalliston, jotka sopisivat pääasiassa vaatteisiin. Suunnittelun pohjaksi tein kyselylomakkeen. Lomakkeeseen vastaaminen kestää 5-10 minuuttia ja se tehdään anonyymisti. Kyselyä saa mieluusti pistää myös eteenpäin :)

    Mikäli kiinnostuit vastaamaan, tästä pääset kyselyyn:

    https://www.webropol.com/P.aspx?id=521077&cid=60435339

    Iloisin terveisin, Mira

    VastaaPoista
  10. Huo H&M:n shortit ovat loistavia, mutta TOSI isokokoisia. Ostin omalle 134 cm pitkälle pojalle kokoa 134-140 cm ja ne todellakin mahtuivat minulle itselleni. Oikea koko siis jotain 160 cm liepeillä.. Eli ei muuta kuin tilaamaan pienempiä :)

    Ihanan värikästä vaatetusta teillä!
    -Rose

    VastaaPoista
  11. Ihania!

    Jos nämä ois tullut huutikseen oisin heti ostanut :) Ois sopivat koot!

    VastaaPoista
  12. Apua onkohan mullekin tulossa nyt liian isot shortsit henkalta...?! Mun poika käyttää housuissa 92/98 niin tilasin sille 98/104 mutta taisi olla sitten virheostos. Tosin mahtuuko 86/92 sitten enää. APUA!

    VastaaPoista
  13. moni näistä löytyy / on löytynyt meidänkin kaapeista :o)

    mä taisin tilata noita H&M shortseja myös liian isossa koossa. tosi hankalaa, kun osa niistä oli yksöiskoossa ja osa kaksoiskoossa.

    luinko oikein, että me&i T-paitoja teillä koossa 98/104 ja småfolk sitten isompi? meillä ainakin pitkähihaisissa me&i 98/104 on aivan liian iso ja vastaava småfolk alkaa olla kohta pieni. näin ollen molemmista T-paidatkin tulevana kesänä ovat sitten koosta 110/116, kun niissä tuo reiluus ei niin haittaa ja siirtyivät sopivasti esikoisen kaapista suoraan käyttöön.

    VastaaPoista
  14. Hele; Keltainen on ihana etenkin keväällä ja kesällä. :)

    ninnu; Minullakin on aina tapana haalia hyvistä aleista seuraavaan kesään t-paitoja, edullista. :)

    Vekarana; Sanos muuta. :)

    Nanna; Kesällä ne värit on niin ihania. :)

    Sokrutin; Juu ihan tuli kesäfiilis.

    Jamina; Joo, ihan taatusti tulee vaan kesää kohti kaikkea ostettavaa. heh.
    Tuo raidallinen H&M:n paita on 110/116cm, vähän vielä reilu Emilille. Shortsit on 104cm ja uskon että kesän menee.

    Titti & Katja; Kiitos! :)

    Rva Kepponen; Samaa vikaa meillä. ;)
    Nyt kun kävin kaikki läpi, niin kasasin shortsit samaan laatikkoon ja t-paidat jo kunkin pojan kaapin hyllylle.

    Mira; Lupaan käydä vastaamassa. :)

    Rose; Heh, oikeesti niin on. Oliverille erehdyin kanssa ensin ne 134/140cm tilaamaan ja se tosiaan hukkui niihin.

    Äiti Seinäjoelta; ;) Huutikseen tulee vielä muuten kesävaatetta, jotain 104-110cm karsin pois. Isompaa kanssa, kun ehtis vaan laittaa..

    Ässä; En tiedä onko pienessäkin koossa tämä ongelma, että ovat isoa kokoa. Mutta tosiaan Emil on nyt 103,5cm pitkä ja ne 110/116cm oli ihan jätit. Nämä 98/104cm on reilut kanssa.

    Poikien äiti; Joo siis Me&I paidat (pitkähihaisetkin) menee Emilille vielä 98/104cm ja Småfolkista se koko on jo nafti.
    Tilasin tuon t-paidankin vielä Emilille Me&I:lta 98/104cm, koska se 110/116cm näytti niin reilulta.
    Småfolkista 110/116cm ei ole ollenkaan niin reilu, joten sillä mennään. :)

    VastaaPoista
  15. Ihanan kesäistä vaatetusta!!

    Sellainen kysymys pälkähti päähäni, että onko teillä sitten erikseen sellaiset "talvi t-paidat"..? Siis eikö teillä pidetä ollenkaan t-paitoja talvisin, esim. pitkähihaisen/collegen/hupparin alla?

    Meiltä löytyy kohta 4v pojalta osin noita samoja (ja tuhat muuta..), mutta ovat olleet kooko talven pojan kaapissa, sellaisella "t-paita-hyllyllä".. ;) Ovat siis (useimmat) käytössä myöskin talvella. Näin varsinkin isommilla, 8v ja 11v pojilla.

    Tosin jostain syystä olen huomannut suosivani pienellä lapsella aluspaitana ja yökäytössä mieluummin sellaisia ohuempaa matskua olevia, yksivärisiä puuvillapaitoja :)

    t. mami75

    VastaaPoista
  16. Ihania kesävaatteita! Keltainen näyttää tänä keväänä niin hyvältä :)

    VastaaPoista
  17. Voi ihanalle näyttää teidän kesä!

    Eikös teillä ollu viime keväänä Villervallan kevät takki? Mietin et onkohan ne kuinka reilua mitoitusta? Jos ne nyt ei oo muuttunut taas täksi kevääksi.
    Menin eilen tilaamaan pojalle 98cm takin kun oli nettiin tullut, mutta nyt alkoi mietityttää että onkohan sittenkin liian iso, kun poika muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kumminkin käyttää vielä 92 vaatteita..

    VastaaPoista
  18. AIVAN ihana norsupaita! Meidän poika rakastaa norsuja, voi kun sais tuollaisen! ME&I:lla onneksi nyt norsuja paidoissa.

    VastaaPoista
  19. Ihanan värikkäitä vaatteita:) Meidän pojalla, 2v4kk, on tuo Småfolkin laivapaita. Oli kovassa käytössä viime kesänä. Minäkin ostan alesta vaatteita jemmaan esim. seuraavaa kesää silmällä pitäen. Meillä t-paitoja pojalla on eniten Småfolkilta ja Meandilta, jotain on Dunsia, Ej Sikke Lejtä, Lindexiä. Lyhythihaisia paitoja ei meillä pidetä talvisin ollenkaan, ei minään aluspaitoinakaan vaan käytössä talvisin pelkästään pitkähihaiset paidat.

    Meidän pojalle mahtuu Småfolkilta vielä 86/92 kokokin, samoin Meandilta se koko on vielä hyvä, siitä seuraava vielä turhan reilu. Småfolkilta on samaan aikaan kyllä käytössä myös 92/98 paitojakin.

    VastaaPoista
  20. mami75; Meillä ei käytetä talvisin ollenkaan t-paitoja, ei siis aluspaitanakaan. Pojat ei tykkää, kun kuulemma tuntuu pahalta alla. Pitkähihainen paita vedetään sitten suoraan iholle.
    Hihattomia paitoja oli joskus meilläkin aluspaitoina, mutta nekin on jänyt pois kun tarvetta ei ole ollut.
    Huppareita pitävät tosi vähän talvella, kun se huppu painaa toppatakin/haalarin alla.

    Vauhtivekaroiden äiti; Minustakin. :)

    Tinzy; oli meillä Villervallan takit pojilla viime kevään/syksyn. Minusta ne vastaa melko hyvin kokoaan. Emilille meni se 98cm takki siihen saakka kun hän oli n.100cm ja Oliverille 128cm takki siihen että hän oli 128cm. :)
    Noissa Villervallan takeissa oli ainakin viime vuonna sellaset helposti käännettävät hihansuut (resori alla), joten kokoa saa säädettyä niillä ja voi pitää jo hiukan aiemminkin. Emil alkoi pitämään tuota 98cm takkia varmaan n.94cm pitkänä.

    Kristiina; Norsut onkin aivan ihania eläimiä. :)

    Imdina; Tuo laivapaita on tosi kiva, onneksi löytyi alesta meillekin viime kesänä. ;)

    VastaaPoista
  21. Ihanan värikästä! Mulla oli poikien vaatetuksessa vähän aikaa sitten sellainen tummempi ja harmaampi kausi, mutta nyt taas tekee mieli kirkkaampia ja raikkaampia värejä. Tulevan kevään ja kesän aikaansaannosta kenties? :)

    VastaaPoista
  22. Hauskan erilaisia teidän värikkäät vaatteet!

    Omassa blogissani on sitten meidän pojan tämän kesän t-paidat esiteltynä, hieman on eri tyyli ;-)

    VastaaPoista
  23. Itse olen aina rakastanut keltaista lapsilla. Oikein on kissojen ja koirien kanssa pitänyt metsästää tuota väriä, jopa ihan pienille vauvoille on tuntunut olevan kiven alla. Meille taitaa tulla tuollaiset keltaiset HM-sortsit, jos oikea koko vaan löytyy. :)

    Paljon väriä löytyy poikiesi kaapista, kiva!

    - Joanna

    VastaaPoista
  24. Keltaisia halpisshortseja. jeeeee! meille :).

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)