torstai 5. helmikuuta 2015

Koululaisten toppaa (kokemuksia ja lemppareita)

 
 
Nyt kun talvi on jo kääntynyt kevään odotteluun ja toivon mukaan talvea on enää vähemmän edessä kuin takana, niin on hyvä hetki kurkata miltä näyttää talven ulkoiluvarustus. Piti itseasiassa topat esitellä jo syksyllä, mutta kaikessa kiireessä unohtui ja parit hankinnatkin jäi niin myöhään, että talvi oli jo kunnolla alkanut. Katsotaan niitä sitten nyt, jos vaikka jotain vinkkiä näistä olisi muillekin jo ensi talvea varten. ;)

 
Yksi tämmöinen "myöhäisostos", josta on tullut ekaluokkalaisen lemppari setti, on ostettu vasta joulukuussa Lekmerin Reiman -50% alesta. Kaksiosainen toppapuku on Reiman Kiddo mallistoa. Tämä setti oli todellinen positiivinen yllätys niin mitoitukseltaan, kuin materiaaliltaan. Ihan huippu istuvuus hoikalle pojalle ja kankaat vaikuttaa kestäviltä, housuissa etenkin on sellainen karhea paksuhko kangas. Housut on mukavan slimmit malliltaan toppahousuiksi ja kestää tuolla hoikkiksella hyvin jalassa, vaikka vyötäröllä ei olekaan mitään kiristystä. Housuissa on myös henkselit, mutta Emil ei niitä halunnut pitää ja tarvetta ei tosiaan ole, kun pysyy jalassa muutenkin.
Kokona Emilillä 134cm ja poika on suunnilleen (ehkä) nyt 135cm pitkä. Tämä on juuri hyvä koko tälle talvelle.

 
Tuossa ylänurkan kuvassa näkyy vähän tuota istuvuutta paremmin. Suosittelen ehdottomasti näitä kaikille hoikille lapsille, jos teilläkin on ollut housu ongelmaa, kuten meillä. ;) Käyttöä setillä on nyt takana reilu kuukausi (muita ei ole juurikaan pitänyt nyt joulusta alkaen arkikäytössä) ja edelleen on ehjä, edes kulumaa ei vielä ole.
Oranssi pipokin on Reimaa ja alesta ostettu. Kengistä ykköset on jo ties kuinka monetta talvea Kavatin mustat nahkasaappaat villavuorella (ovat myös vedenpitävät). Välivaatteita on tarvittu aika vähän, fleecetakki on ollut toppavaatteiden alla kovemmilla pakkasilla ja satunnaisesti villakerrasto. Mummon neulomat villasukat on lähinnä luistimissa pidetyt.

 
Toinen suosikkisetti on ollut Villervallan toppatakki (takki saatu Skidistä) ja Woxon toppahousut 134cm. Näitä pidettiin alkutalvi ahkerasti. Villervallan takki on ollut minusta myös todella hyvä malliltaan ja kestävyydessäkään ei ole mitään moitittavaa, jälkiä ei ole tullut.
Woxon toppahousut on Emilillä pysyneet ehjänä hyvin, mutta isoveljillä ei enää. Malliltaan nämä housut on hiukan leveämmät, kun nuo Reiman, mutta nämäkin kestää Emilillä hyvin jalassa vyötärön sivuilla olevien kiristystarrojen avulla.
Loskaan on Vikingin goretex kengät ja pipot on Reima (saatu Jollyroomista ), sekä Silverjungle (saatu Silverjunglelta). Hanskat Reimaa, ihan ykköset olleet meidän pojilla jo vuosia.

 
Loppusyksystä ja nyt kauppa/kylä reissuilla ollaan pidetty tätä vähän ohuempaa settiä. 140cm takki on ostettu viime talven H&M:n alesta ja housut on Name It:n 134cm. Takille ei juurikaan siis ole kulutusta tullut, mutta housut on vähän enempi pidetyt. Melko pehmoinen kangas noissa housuissa, joten luulen että olisivat jo puhki jos joka päivä pidettäisiin. Monesti tuo takki on ollut päällä ihan farkkujen kanssa ja nuo isoveljen vanhat Tretornin karvavuorelliset goretex tennarit on olleet juuri farkkujen kanssa parhaat. Mutkan nahkarukkaset on olleet jo pari vuotta siistimmässä menossa käytössä. Pipot vanhoja; Racoon ja blogiystävän neuloma.

 
Lisäksi Emililtä löytyy yksi haalari. Reiman 134cm haalari (saatu Jollyroomista) on ollut käytössä suurimmaksi osaksi omassa pihassa ja koti ulkoilussa. Etenkin kovilla pakkasilla ihan paras valinta. Koulussakin on jonkun kerran käynyt, mutta mielummin tuntuu kouluun pukevan takin+housut. Todella hyvänä tämäkin pysynyt, alaosa onkin karheampaa ja kulutusta kestävämpää kangasta. Pipot sekä kengät samoja kuin muissa kuvissa ja rukkaset Reimatec (saatu Jollyroom).
 
Tietysti kun on monta settiä, niin käyttöä yhdelle ei ole hurjaa määrää päässyt tulemaan. Minusta onkin kiva, että settejä on monta. Pysyy siistimpänä kaikki ja on vaihtelua kelin ja ulkoilutavan mukaan. Emilillä on siis neljä settiä talveen ja ollut ihan hyvä määrä. Vähemmälläkin taatusti pärjäisi, mutta onneksi ei ole tarvinnut. ;)
 

 
Neljäs luokkalaisella sen sijaan ei ole kuin kaksi settiä. Olen isoveljiltä huomannut, että isompana pidetään mieluiten aina sitä yhtä ja samaa. Toisaalta kulutus ei tunnu myöskään olevan niin kovaa, kuin vielä ekaluokkaan asti on (paitsi housuissa). Oliverille olen kyllä itse kaipaillut välillä vielä yhtä settiä ihan vaihtelun vuoksi, mutta kun pärjätty on näinkin, niin mennään sitten koko lopputalvi, jos ei nyt hajalle takkeja saa.

 
Ihan paras setti on tämä Reimatec takki ja Woxon toppahousut. Tuo takki on vaan tosi ihana minustakin, onneksi poika myös itse juuri sen halusi. ;)
Takissa ei ole mitään moitittavaa, oikein hyvä malli tässäkin ja on kestänyt päivittäisessä käytössä hyvin. Woxon toppahousut sen sijaan ei ole enää sitä vanhempaa hyvää laatua ja tänä vuonna on pojat saaneet ne puhki kulutettua jo nyt (pienet reiät polvissa, sekä pehmentynyt kangas tällä 10v:llä ja 14v:llä). Ostin onneksi näitä kahdet, joten otetaan uudet nyt lopputalveksi käyttöön. Sinisävyinen Geggamojan villapipo (saatu valmistajalta pari vuotta sitten) on ollut Oliverin lemppari jo pari vuotta. On muuten ollut tosi hyvä laadultaan. Hansikkaat on taattua Reimatec laatua.

 
Siistimmässä menossa Oliver on pitänyt tätä Reimatec parkatakkia, joka on ostettu jo viime talveksi. Tykätty takki tämäkin. Pipot vanhaa Reimaa, nahkarukkaset Mutkan ja kengät Vikingin goretexit (pojalta löytyy myös Superfitin goretexit toisina kenkinä).
Oliverin topat on 152cm ja pituutta tällä 10v:llä on ehkä noin 150cm.
 
Näillä ollaan siis talvi menty ja tyytyväisiä ollaan. Toppahousuista kaipailisin pojille hyvää ja kestävää edullista mallia, olisiko vinkkiä? Tietysti vaihtoehtona on ostaa aina kahdet edulliset ja kun toiset kuluu puhki, niin sitten uudet tilalle.. Mutta kestäisikö mitkään oikeesti ehjänä koko talven?
 
Millaisia settejä teillä on ollut koululaisilla tämän talven ja oletteko olleet tyytyväisiä?
 
 

25 kommenttia:

  1. Hei! Meillä on vilkkaalla ekaluokkalaisella pojalla ja myös hyvin aktiivisella kolmasluokkalaisella tytöllä pysynyt ehjinä Molon jump- ja pollux-toppahousut. Ne huolisin vielä käytön jälkeen jopa seuraavalle ykköshousuiksi. Ihana tuo Kiddo-setti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole ollutkaan Molo kidsin toppahousuja koskaan, pitäisikin ne testata! :)
      Kiddo setti on kyllä tosi kiva!

      Poista
  2. Kivan näköisiä settejä :)
    Meillä on 11-vuotiaalla pojalla ollut täksi talveksi pari takkia ja parit housut. Lasketteluun on hankittuna DC:n takki ja housut, ihan värikkäitä ja laatukin on ihan ok. Epäilen kuitenkin, että lumihangessa myörimistä ja riekkumista nämä eivät kestäisi koko talvea...
    Toiseksi on Ice Peakin mustat toppahousut (ovat muuten mielestäni sarjassa edulliset ja kestävät) ja lisäksi Warpin takki. Warpin takkikin on kestänyt kulutusta erittäin hyvin! Tähän on sitten päälle kasa pipoja ja hanskoja, joista parhaimmat ovat olleet Stadiumista hankitut nahkarukkaset!

    Tytöllä, 9-v., käytössä onkin "yllättäen" useampia housuja ja takkeja.... Housuista parhaimmaksi on todettu 8848 Altituden housut, vielä kuluneenakin pitävät veden ulkona. Takeissa ehdottomasti mukavin ja eniten pidetty on Peakin ns. kevyttoppatakki. Keveydestään huolimatta on TODELLA lämmin ja mukava päällä. Tähän sitten päälle löytyy pidempää parkatakkia, lyhyempää siistiä jne.

    Jos mä saisin ihan itse valita mitä vaatetta lapsille pukisin, niin kolmen kärki toimivuuden sekä ulkonäön perusteella olisi Peak, 8848 Altitude sekä DC.

    Rose

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rose vinkeistä!! Ensi talvea ajatellen on aina hyvä kuulla näitä kokemuksia eri merkeistä. :)

      Poista
  3. Kylläpä osui taas makuasiat yksiin sinun kanssasi! :)

    Meillä on isoveikka koululainen vasta (jo!) seuraavana talvena, mutta hänelle olen nyt alesta jemmannut nuo samaiset Kiddo-housut ja tuon tyylisen harmaan, karvahupullisen Reimatec Seginus parkatakin kuin teilläkin. Tuon kirjavan takin alea odottelen edelleen ;) Se on niin upea!!! Vaikka mun piti kyllä jättää toisen takin hankinta ensi syksyyn, että saa sillä hetkellä mieluisan. Tämän talvinen Molon haalari (koko 140 cm) menee vielä ensi talven kotikäytössä. Myös jemmatut topat olen ottanut jo kokoa 140 cm, sillä tämä kaveri on venähtänyt jo nyt 129 senttikseksi. Toiset housut (Luhta) otin kokoa 134 cm.

    Pikkuveikalle on tulevaksi talveksi varattu tuo samainen Reimatec+ -haalari kuin teillä on Emilillä nyt käytössä. Kovan kulutuksen kaverille, jollainen pikkuveikka tosiaankin on, tuo on varmasti nappivalinta. Takki+housut setin hankin myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, no niinhän meillä usein osuu! :)
      Teillä on kyllä kivat setit jo ensi talveen, minä en ole vielä saanut mitään jemmaan. Tosin meillä kierrätetään paljon veljesten kesken, joten ehkä ei kamalasti tartte ostaa. Emilille tosin pitää..
      Teillä onkin myös jo pitkä poika tuo vanhempi! :)

      Poista
  4. Minulla ei ole kokemusta Remu Travalle toppahousuista, mutta kun valmistajien tuotetietoja vertailee, niin niissä mainittu kulutuksenkestävyysarvo on paras. Olisi kiva testata tai saada jonkun muun testituloksia. Siinä tavallisessa Remussakin on hyvät kestävyysluvut, mutta sitten löytyy myös Super Remu, joka on vieläkin kestävämpi. Reimaa ollaan käytetty uskollisesti, eikä huonoja kokemuksia ole ollut. Isommilla voi kyllä usein housut joutua koville. Meillä nyt eskarilainen poika.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Remuja moni kehuu. Meillä oli joskus 6v. sitten yhdet toppahousut kakkosella ja silloin ei olleet minusta hyvät, jospa nykyisin ovat malliltaa ja kestävyydeltään paremmat. Pitäisi siis nekin testata! :)
      Reima on aina hyvä merkki, minäkään en ole joutunut vielä pettymään.

      Poista
  5. Meillä kolme poikaa ja ulkovaatetta kuluu :) Isoimmilla eli 6 luokkalaisella ja 3 luokkalaisella ehjänä pysyy pisimpään Stadiumin Everest- merkkiset ulkohousut ja takit. Hinta on edullinen. Joskus kun ostin ekan kerran Everestin vaatteita pojille ajattelin, että noin halpa ei voi kestää kulutusta eikä varsinkaan pitää vettä. Ja pah! Paljon laadukkaampia kuin Tiketit ja Reimatecit, jotka eivät kestä edes yhtä kautta meillä. Everestin vesipilari on muistaaksni 3000 tai 5000, mutta meillä pojat pysyneet ihan yhtä kuivina kuin Reimateceissa ja Tiketeissä. Että en tiedä miten tuo on mitattu :)

    Mutta suosittelen Everestiä, Stadiumilla on myös verkkokauppa. Ohessa linkki kahteen nyt alennettuun malliin. Toiset 39,90 eur (normihinta 99,90) ja toiset 24,90 eur (normihinta 39,90 eur).

    http://www.stadium.fi/vaatteet/lasten-vaatteet-86-164/housut/207061/everest-t-adv-ski-bowl-pnt?SelectedProductUUID=AnvCROintSMAAAFHjKM8Kkau

    http://www.stadium.fi/vaatteet/lasten-vaatteet-86-164/housut/149380/everest-t-cl-ski-pnt?SelectedProductUUID=FozCROinAe8AAAFGspVcavRX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, hyvä kuulla! Kiva kun laitoit nuo linkit, niin näkee just mitkä teillä on olleet hyvät. Pitää testata varmaan nuo seuraavaksi. :)

      Poista
  6. Meilläkin on nelosluokkalaisella nuo Kappahlin woxonit, satuin löytämään alesta puoleen hintaan kerran. Olen tyytyväinen, mutta meillä tämä poika ei ole mikään pihaleikeissä rymyäjä, siispä housut taitaa jäädä vielä pikkuveljelle lähes uudenveroisina. Takkina on toista talvea peräkkäin popin takki, siihenkin olen tyytyväinen. Pikkuveljellä on sama takki, ja ostin jo alesta ensi vuotta varten suuremman. Tämän tokaluokkalaisen toppahousut on isoveljen vanhat Lindexin Fix-malliston housut. On olleet ihan uskomattoman kestävät. Eivät ole edes polvista puhki, vaikka tämä nuoren on se remuaja. Puntin suu on kulunut, mutta niin käy lähes joka housuissa. Reimat meillä ei ole tainneet koskaan kestää pojalta seuraavalle pojalle. Paitsi viime talviset jäi pikkuveljelle, mutta katsotaan meneekö juuri tuon kapean mallin takia, pikkuveli ei ole ihan yhtä kapoinen kuin neljäsluokkalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lindexin Fixit on hurjan hyvät, harmittaa kun nykyisin ei saa enää isompia kokoja!
      Woxot on ohentuneet kankaaltaan aiemmista vuosista, meillä entiset kesti aina pari talvea hyvin pojilla. Enkä kyllä koe että meidänkään pojat olisi kovia rymyämään, mutta en sitten tiedä millaiset leikit siellä koulun pihalla on. ;)

      Poista
  7. Hyvännäköistä toppaa taas teillä ja miten sulla jo noin isot pojat on! :)
    Meilläkin on 7veellä 3 takki&housut-settiä ja tarpeenkin ne kyllä on. Aina joku on märkänä tai einiinpuhtaana. Tuo raitainen, värikäs Reiman takki löytyy meiltäkin. Edelleen fanitan Reimaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, ne kasvaa silmissä! :D
      Reima on kyllä huippu, minäkin tykkään. Tuo on kiva että settejä on useampi, kyllä kolme on aika minimi minusta ainakin pienemmillä (alle 10v.).

      Poista
  8. Hahaa, meillekin tuli Lekmerin alesta tuollainen Kiddo-puku jemmaan ensi talveksi, eri kuosilla ja kokoa isompana tosin. Meidän hoikka ekaluokkalainen on nyt 135 cm, ja tykkää koulussa käyttää haalaria (134 cm Super Jonathan on hänelle ihan passeli). Reiman Kiddo takki+housut eivät ole usein olleet koulussa päällä, muussa menossa kylläkin. Tuo lapsi on ihan älytön remuaja, ja toi Jonathan on onneksi kestänyt kovaa kulutusta kyllä tosi kiitettävästi.

    Poika halusi myös ensi talveksi haalarin, ja jemmassa odottelee alehankintana Didriksons Theon -haalari, Lekmeriltä sekin. Jos nyt sitten mieli muuttuu eikä haalari enää kelpaakaan ensi talvena, tuon onneksi voi palauttaa superpitkän avokauppa-ajan ansiosta. Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta haalari on aina hyvä valinta! Emil halusi myös tälle talvelle haalarin vielä, mutta nyt ei ole sitä kouluun kuitenkaan halunnut laittaa.
      Sinä olet tehnyt hyvät hankinnat ensi talveen! :)

      Poista
  9. Meillä saman kokoiset woxon toppahousut ei kestänyt mitään eskarilaisella. Syksyn ekoista pakkasista jouluun oli käytössä ja joka viikko sai paikata jostain kohtaan. olin pettynyt. T:päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt oli paljon huonompi laatu kuin aiempina vuosina. :/

      Poista
  10. Mä olin tosi pettynyt Reiman henkselitoppahousuihin, eka kerran Reimaa ostin. Poika 9v, Housut on paksut ja hiukan kankeat ja kauttaaltaan pinta on pehmentynyt ja pörhöinen. Hintaa oli kuitenkin n. 50e, joten siihen hintaan odotin parempaa. Lassieteck on tähän asti ollut parempi! Pojan takki on Name It ja on ollut todella tykätty. Kotona menty sitten halvemmilla vaatteilla ja heh, toppahousuista jo toiset puhki...

    Neiti 7v:llä Reiman takki, tosi tykätty. Lassietechin henkeselitoppahousut ja yhtään kulumaa ei näkyvissä ja koko talven käytössä koulussa. Kotona Lassietechin haalari, isoveljen peruja itse asiassa, ja nyt vasta alkaa olla polvissa pehmentymää ja kulumaa! Haalri musta, joten sopi mielestäni tytöllekin tyttömäisin asustein.

    Neiti 2v:llä Reiman haalari ja täytyy sanoa, että ehdottomasti mahtava! Ei kastu, lämmin, ei kulumaa. Pesee kakkoshaalarin (Lassieteck) mennen tullen ja palatessa.

    Mutta on siis Reimallakin eroja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reimalla on tosiaan eroja, toiset tuntuu kestävän ja toiset taas ei paljoa mitään. Tietysti käyttäjän kulutuskin vaikuttaa asiaan. Pienillä ainakin Reima on ihan ykkönen, Olivialle tykkään myös kovasti.
      Lassieteciä meillä ei ole ollutkaan pitkään aikaan, ehkä nekin voisi testata meillä. ;)

      Poista
  11. Meillä 9v pojalla Woxon toppahousut ovat kestäneet erinomaisesti mutta 7v ekaluokkalaisella Everest housut hajosivat heti sekä sisäpuolelta että ulkopuolelta ja poika on rauhallista sorttia ei siis kova menijä. Samoin ystävän 9v pojalla Everestit hajosivat heti! -Marika K.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, eli erilaisia kokemuksia. Meilläkin kyllä nuo Woxot on 7v:ll kestäneet vielä. Everestejä ei ole meillä ollutkaan..

      Poista
  12. On aika mielenkiintoista lukea että teidän ekaluokkalainen haluaa kouluun takki+housut, kun meidän ekaluokkalainen valitsee AINA haalari kouluun. Hän ei kertakaikkiaan suostuu ottamaan takki+housut. Sen takia hänen Villervallan ihanat vihreät toppahousut ovat jääneet melkein käyttämättömäksi. Seuraavana talveen olen hommanut uuden Didriksons-haalarin. Takki ja housut ovat sen verran reilut että menee toivottavasti vielä ensi talvena. Muuten, se kulutuksenkestävyys, ekaluokkalaisella on Remun vk-housut. Ollut kovassa käytössä ja käytönjälkiä ei löytyy juuri ollenkaan, ovat huippu! Tytöllä 5 v. oli käytössä syksyllä Popin vk-housut, myös laadukkaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Netta sinullekin kokemuksista ja vinkeistä! :)
      Joo Emil halusi haalarin, mutta nyt koulussa tykkää takki+housut setistä enemmän. Nää on niin näitä mene ja tiedä! :D

      Poista
  13. Meillä ei kestä reimatecin housut. Parhaimmaksi pojan käytössä olen todennut molon ja ticket to heaven. Molon talvihaalareita on olluttänä talvena kaksi käytössä, eikä minusta kummassakaan ole mitään jälkiä. Henkselihousuista kunnon rymyämistä parhaiten kestävät ne ticketin housut missä on polvesta alaspäin vahvempaa kangasta. Valitettavasti en muista mallin nimeä.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)