torstai 24. huhtikuuta 2014

Poikien huonetta ja uusi sänky

 
 
Pari viikkoa sitten pohdin poikien huoneeseen kerrossänkyä. Haussa oli kohtuuhintainen, laadukas ja valkoinen. Olinkin kerännyt kuvia monista kerrossängyistä pohdinta postaukseeni (joka löytyy täältä), mutta loppujen lopuksi en valinnut yhtäkään niistä. ;) Se on yksi erinomaisen hyvä juttu tässä blogin pitämisessä, että aiheeseen kun aiheeseen saa hyviä vinkkejä ja kokemuksia teiltä lukijoilta. Niin kävi nytkin ja parin lukijan vinkeistä löysin meille Veken kalusteesta täydellisen valkoisen Ellen-kerrossängyn.
Sänky on koivua, valkoiseksi maalattu (täysin peittävä sävy) ja täysikokoinen (pituus 209cm, leveys 93cm ja korkeus 155cm). Mielestäni hintakin oli varsin kohtuullinen; 455e lisälaidan kanssa ja kotiin kuljetettuna. Juuri sellainen kun toivoin, ihana!


 
Nuo umpipäädyt on mielestäni tosi kivat, antaa hyvin suojaa etenkin pääpuolelle. Yläsänkyä kiertää joka puolella korkeat laidat, joten tuolla on varsin turvallinen nukkumapaikka yläpetiläiselle. Sänky ei myöskään ole hurjan korkea, joten ei vaikuta niin massiiviselta kalusteelta muutenkin suht täydessä huoneessa. On muuten tukeva, ei tarvinnut pultata seinään kiinni, vaikka alkuun sitäkin mietin varatoimenpiteeksi. ;)
 
Jos jotain moitittavaa sanoisin, niin nuo sänkyn sivut voisi olla sen verran korkeammat ettei rakosista näkyisi patjan reunat. Pikkusen tuo pistää silmään, etenkin nyt kun nakkasin sänkyihin poikien vanhat patjat ja Emilille vielä jatkettavan patjan alasänkyyn. Tuohonkin on kyllä hyvin yksinkertainen ratkaisu saada sängyt siistiksi, nimittäin Bedit Zipit päiväpeitteet, jotka on ostoslistalla kyllä, mutta hintansa vuoksi ei vielä ainakaan ihan hetkeen. Pakko budjetoida väliin niihin vauvahankintoihin..
Samoin kunnolliset sängynaluslaatikot täytyy vielä hankkia, koska nuo nykyiset ei oikein istu tuonne kauniisti. Sänky on sen verran korkea, että alle mahtuu ihan mukavan korkeat laatikot.
 
 
Tässä nyt hiukan kuvin huonetta. Asukkaat on siis Emil 6v. ja Oliver 10v.
Huone on suht reilun kokoinen, joten lattialle mahtuu ihan iso matto (160x230cm) ja leikkitilaa jää siis hyvin. Vaatekaappeja ei ole, koska huoneessa on vaatehuone. Muut kalusteet on ihan Ikeaa, toimii. Tosin näin "sävytarkkana" ihmisenä tällä hetkellä sattuu vähän silmiin nuo työtuolit, jotka ei ihan satu maton kanssa samaan keltaisen sävyyn. ;)
 

 
Tuo Ikean hyllystö on ollut ihan huippu säilytysihme ja laatikoilla saa helposti vaihdettua värimaailmaa halutessaan. Itse ainakin tykkään vaihtelusta ja nuo Drönä-laatikot on edullisia vaihtaa niin usein kun huvittaa (4,95e/kpl). Norsutaulu (ja ehkä kellokin) hakee vielä paikkaansa, koska se jouduttiin kerrossängyn myötä ottamaan pois seinältä.
 

 
Legolaatikot imee myös kivasti sisäänsä kaikenlaisia legoaluksia yms., joita pojille on kertynyt vuosien mittaan reilusti. Tuosta legolaatikoiden oikealta puolelta on oviaukko meidän makuuhuoneeseen sitä vastapäätä on taas oviaukko olohuoneeseen, eli poikien huone on olohuoneen ja meidän makkarin välissä.
 

 
Tähän mennessä kerrossänky on ollut jo ihan hitti ja lempparipaikka. Yläpeti etenkin, yleensä pojat lukee yhdessä siellä tai tutkii tablettia. Seuraavaksi alkaisikin meidän makkarin sisustus vauvaa varten, vaikka Emil olikin sitä mieltä että mahtuu se vauva heidän huoneeseenkin, ostetaan kuulemma sille kerrossängyn alle oma laatikko. ;)



22 kommenttia:

  1. Onpas pojilla tosi hieno huone!!
    Ja hieno on sänkykin :)

    VastaaPoista
  2. Kivalta näyttää! Meillä on se Sotkan kerrossänky, oli vielä tarjouksessa kun ostin sen. Tosin meillä on vaan yksi käyttäjä siinä, joten ihan tukeva tähän käyttöön. Noi umpipäädyt tosiaan on kivemman näköiset ja tuosta meidän sängystä tosiaan ne puun kuviot näkyy läpi. Mäkin haluan tuon hyllykön, mutta ensin tarvis hukata 2 Ikean lipastoa, mitkä nekin kyllä vetää vaatteita ja tavaraa melkoisesti :)

    -Jamina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikean lipastot on tosiaan kanssa vetäviä kapistuksia, arvatenkin meiltä löytyy niitäkin vissiin viisi. ;)
      Se Sotkan sänky oli kiva myös, senkin olisin varmasti käynyt katsomassa, jos en olisi tuohon Elleniin niin ihastunut.

      Poista
  3. Ihanan näköinen poikien huone ! Kivanoloiset säilytyskalusteet joihin tavarat varmaan löytää tiensä helposti eikä jää lojumaan pitkin lattioita!
    Mua niin stressaa meidän 5- ja 7-vuotiaiden poikien huoneet, en ole löytänyt mitään kivoja säilytyskalusteita vaan lelujen suhteen vallitsee 'pitkinpoikinsikinsokinsekaisin'-kaaos! Huoneissa on jotain kammottavia läpinäkyviä smartstore-säilytyslaatikoita pinossa, romujen kirjo vaan hienosti paistaa laatikoista läpi..
    Ihana katsoa kuvia ja jatkaa haaveilua noin kauniisti sisustetusta huoneesta !!

    * 2 pojan äiti *

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! ;) Onhan tuollakin sotkua aina väliin, mutta ihmeen hyvin on pojat oppineet että entiset leikit aina pois ennen uuden ottamista. Hyvä säilutysjärjestelmä on kyllä siisteyden kannalta oleellinen tekijä (sen jankuttavan äidin lisäksi). Ikeasta saa kyllä kivoja ja edullisia säilytysjärjestelmiä, itse tykkään ainakin. :)

      Poista
  4. Hyvännäkönen sänky ja huone! :)

    VastaaPoista
  5. Kiva ja selkeä lastenhuone. Meillä kanssa pojat (9v. ja 6v.) jakavat saman huoneen ja heillä kanssa kerrossänky. Teillä näyttää pojilla olevan kivan iso huone. Meillä on pojilla paljon pienempi huone ja yhden seinän täyttää vielä kaapit. Leikkitilaa mitä itse haluaisin jää aivan liian vähän ja poikien huonetta vaikea pitää siistinä. Ihana tuo Emilin kommentti vauvan paikasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, poika odottaa vauvaa niin kovasti että joka päivä on jossain määrin puheissa ja jutuissa. ;)
      Kaapit vie kyllä monesti huoneesta neliöitä, vaikka saahan niihin säilöttyäkin paljon. Sitten ei ehkä tartte niin paljon muita säilytysjärjestelmiä ostaa?
      Meillä oli jo edellisessä kodissa ja tässä vaatehuone poikien huoneessa, joten vaatteille etenkään ei olla kaappeja koskaan tarvittu. Paitsi nyt esikoisen huone sellaista kaipaisi ja sinne ei kuitenkaan oikein sellainen mahtuisi..

      Poista
  6. Hyvännäköinen sänky ja kaunis huone :) Tuo patjan näkyminen saattaa liittyä patjan tuulettuvuuteen, varsinkin, jos on levypohja sängyssä (eikä sälepohja).

    Me ollaan mietitty isoveikalle jonkinlaista pikkuparvi-/parviratkaisua, kun hänen lastensänkynsä tarvittaisiin pikkuveikalle pinniksen käytyä ahtaaksi pian 3 vuotiaalle, enkä aio hankkia toista vajaakokoista sänkyä tähän huusholliin. Isoveikka hyötyisi varmasti jo paksummasta patjastakin.

    Meillä poikien huoneet ovat pienet ja viistokattoiset, joten mietittävää riittää! Täytyy tsekata tuo Veken kaluste, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Se on totta että voi olla että tuulettumisen kannalta näkyy nuo patjan reunat, toisaalta tuossa on sälepohja, joten ei sen takia välttis tartteis näkyä.. Mutta ainakin nyt tuulettuu ja ilma kiertää hyvin. ;)
      Parvi on kyllä sekin ihan kätevä kaluste, itselläni oli pienenä sellainen. Se alle saa sitten vaikka mitä, minulla oli niin korkea parvi, että alla oli kirjoituspöytä. Kannattaa miettiä pitkällä tähtäimellä, esim. tuleeko huoneeseen toinen asukki jossain vaiheessa vai pysyykö ihan yhdellä lapsella. Teillä tosin tuo kattokin asettaa omat rajoitteet.

      Poista
  7. Kivalta näyttää :) Meillä poika 7 v. nukkuu vielä samassa huoneessa meidän kanssa (erityislapsi). Tyhjä huone odottaa kyllä vieressä, kun joskus siirtyy sinne yksin nukkumaan. Varmaan kyllä jo siellä pärjäisi, mutta ITSE en ole hennonut, kun on viimeinen "pieni" iltatähtemme. Tytöt "lenti" jo pesästä maailmalle omiin koteihinsa. Onnea paljon odotukseesi! Vähän kademielellä lueskelin, kun itselle ei enää tule ja ikääkin jo PALJON. Iltatähden sain 41 v. Hienosti jaksoin odotusajan ja vauva-ajan. Nyt kuitenkin esikoinen (21.v.) yllätti---> minusta tuleekin mummi :) :) Pääsen sittenkin vielä nuuhkimaan vauvan tuoksua loppusyksystä :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa varmasti päästä mummiksi! :) Mutta niinhän se menee, meilläkin tämä on viimeinen vauva ja sitten odotellaan kiltisti niitä mummin muruja jokunen vuosi. ;) Se onkin sitten ihan oma ihana aikansa, joten nauti sinäkin siitä täysin rinnoin! Saa olla pienen kanssa, mutta ei kuitenkaan ole sitä jatkuvaa vastuuta, vaan saa nauttia pienestä toisella tapaa.

      Voin kuvitella miten se viimeinen on sitten sellainen, jonka ei raaskisi antaa kasvaa koskaan. ;) Ihan varmasti meilläkin olisi Emil jatkanut meidän huoneessa nukkumista hiukan pidempää, jos ei olisi vauvaa tulossa.

      Poista
  8. Kiva että tykkäät, mä ainakin vinkkasin tosta sängystä kun meiltä semmoinen löytyy. :) Mäkin haaveilen niistä Zipit päiväpeitoista, mutten ole raaskinut hankkia vielä.. Jos sua häiritsee tuo jatkopatja niin laita siihenkin päälle vaikka joku lakana. Itse ostin Ikeasta muotoonommeltuja lakanoita, vaikka olivatkin 90cm leveälle patjalle niin hyvin sai tuohonkin laitettua nätisti ja reuna on siisti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sinä olit toinen vinkkaja tuohon Elleniin. Iso kiitos sinulle! :)
      Zipitit olisi hirmu kätevät, mutta aika arvokkaat.. Toisaalta ne kyllä olisi sitten pitkäikäiset ja varmaan laadukkaat myös. Täytyypä jossain vaiheessa kysellä kyseiseltä firmalta, jos lähtisivät yhteistyöhön, jollaisia olen joissain blogeissa nähnyt. Siis että kun tulee tietty määrä tilauksia, niin saisi kaikki jonkun kivan alen peitteistä. ;)

      Meillä itseasiassa on tuossa yläsängyssä juurikin sellainen muotoonommeltu lakana patjan päällä (oli niin nyppyyntynyt patjan pinta) ja ajattelin kanssa että täytyy hakea tuohon alasängyn patjaan sama. Kätevä systeemi. ;)

      Poista
  9. Hei!

    Kysyisin, että minkä niminen tuo Ikean hyllykkö on poikien huoneessa? Meillä on juuri tuollainen hakusessa enkä ole löytänyt vastaavaa Ikean nettisivuilta... Vieläköhän niitä saa, oletteko koska sen hankkineet?

    VastaaPoista
  10. Hei,
    Ovatkohan nuo tuolit Ikean Jules-merkkiset? Harmi, kun tuota väriä ei enää taideta myydä..

    Amy: hylly taitaa olla Ikean Expedit. Meillä on lastenhuoneessa samanlainen. Sen myynti loppui Ikeassa ihan vähän aikaa sitten. Käytettynä varmaan löytyy hyvin. On kyllä tosi kiva hylly, imaisee lelut ja kirjat tosi tehokkaasti :)

    - Tiina

    VastaaPoista
  11. Hei! Pystyisitkö hiukan auttamaan minua? Tarvitsisin mitan ellen kerrossängyn turvalaidasta (pituus sekä korkeus sängyn reunasta/patjan pinnasta). Olemme mahdollisesti hankkimassa Ellen pientä -kerrossänkyä 6 ja 2v pojillemme, mutta mietin, onko tuo turvalaita tarpeeksi korkea pitämään pientä unissapyörijää alasängyssä putoamatta? :) Veken kalusteen toinen pienten lasten kerrossänky on mäntyä ja itseäni miellyttäisi tämä koivuinen Ellen enemmän, mutta tuo turvalaita mietityttää.
    Olen blogisi uskollinen lukija, mutta tämä taitaa olla eka kerta, kun käyn kommentoimassa jotain :D

    -Milja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Milja! Yritän huomenna muistaa/ehtiä mittaamaan tuon laidan ja tulla kertomaan sen tähän sinulle. :)
      Minusta tuo turvalaita on aika pieni, luulin itsekin isommaksi kun tilattiin ja yllätyin koosta. Kyllä tuo vähän kuitenkin auttaa suojaamaan tuota alasänkyä ja tuskin sen yli kiepsahtaa lapsi lattialle, mutta olisi se minusta hiukan reilumman kokoinen voinut olla..

      Poista
  12. Heip! Saitko jo mitattua? Tääll vieläkin ollaan pohdista-vaiheessa sängyn suhteen :D T:Milja

    VastaaPoista
  13. Hei! Oletko ollut edelleen tyytyväinen Ellen-kerrossänkyyn? Täytyisi löytää hyvä sänky pojilleni, ja mietin tässä vaihtoehtoja. Sänky on siis tukeva, eikö vain? Onko maalipinta säilynyt hyvänä käytössä? Onko tullut esille lisää hyviä/huonoja puolia?

    -Katja

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)