lauantai 5. huhtikuuta 2014

Pastillit

 
Toteutettu yhteistyössä Cloetan kanssa.
 
 
Meillä oli pari päivää sitten Emilillä hammashoitajakäynti. Ihan itse tilattu, kun huomasin noin kuukauden päivät sitten, että pojalle olikin tullut jo alas eteen maitohampaiden taakse kaksi leipähammasta. Siinä ne siis nakotti, kahdessa rivissä hampaita! :D
Ne oli noussut tosi nopsaan ja huomaamatta, niin ettei Emil itsekään ollut tajunnut koko asiaa. Meni viikko pari, että ne maitohampaat tipahti siitä edestä pois, mutta ihan varmuudeksi käytiin vielä hammashoitajalle näyttämässä onko kaikki ihan ok. Olihan siellä, mutta todenäköistä on että parin vuoden sisällä poika saa raudat suuhun. Mikä ei ole uutta, koska meidän pojilla on kaikilla hampaita oiottu ja vielä oiotaan.
 
Hampaiden hoidosta me ollaankin tarkkoja, ne pestään toki aamuin illoin ja päivisin ruokailujen jälkeen maiskutellaan vielä xylitol-pastillit. Karkkipäivä on pääsääntöisesti kerran viikkoon ja mehuja/limpparia juodaan vaan saunapäivänä ja muuten satunnaisesti harvemmin viikolla tai juhlissa. Näin ollen meillä ei ole ollut kellään pojista vielä yhtään reikää, ei edes vanhimmalla joka siis täyttää kesällä 15v. Mikä on omasta mielestä upea juttu, koska itselläni on pienenä n.7-14v. jo paikattu useampi reikä, koska suoraan sanottuna se hampaidenhoito ei ollut ihan niin säännöllistä kun sen olisi pitänyt olla.
 
Noiden hammasrautojen takia ja muutenkin makusyistä me ollaan aina tykätty enemmän xylitol-pastilleista, kun purkasta. Toki purkkaakin meillä monesti on, mutta jos pojat saa valita, niin kyllä ne pastillit mielummin ottaa (samoin minä itse). Lempparipastilleja on aina olleet Läkerol Dents-pastillit. Ne on jotenkin muita pastillimerkkejä suuhun sopivampia (suurempia) ja pysyy siellä suussakin kauemmin, koska ovat pureskeltaessakin jämäkämpiä.
 

 
Me saatiinkin tässä taannoin postitse Cloetalta kasa Läkerol Dents-pastilleja ja askartelupaketti pastillipurkkia varten. Ihana idea! Meillä onkin tähän saakka napsittu pastillit vaan suoraan noista rasioista. Askertelupaketti sisälsi mm. liitutarraa+tussin, koristeteippiä ja tarrakirjaimia. Helppoa ja mukavaa askartelua ilman liimaa, suosittelen. ;)
 

 
Emil oli projektista erittäin innoissaan. Erityisen hauskaa oli etsiä kirjaimia sanaan "pastillit" ja laittaa kirjaimet purkkiin kiinni.


 
Koristetarran sai teipata äiti, jotta se meni suoraan. Ihan luvan kanssa siis pääsin minäkin osallistumaan. ;) Liitutaulutarrasta Emil ja Oliver halusi omat nimet purkin kylkeen. Lisäksi pojat leikkasi kimpassa palloja koristeeksi.

 
Lopuksi kaadettiin kerroksittain eri värisiä pastilleja purkki täyteen. Poikien lempparimaut etenkin; Nalle Puhit, mango, mansikka, caramel ja omena. Omat lempparini ovat lakritsi, mansikka, omena ja menthol.
Purkista tuli aika hieno. Se pääsikin esille keittiön avohyllyyn, siinä on pastillit aina helposti otettavissa ja muistettavissa. Tosin en muista että pastillit ois koskaan unohtuneet ottamatta, on ne vaan niin hyviä. ;)
 
Käytetäänkö teillä pastilleja osana hampaiden hoitoa?
Mikä on teidän lemppari pastilli?
 
Cloetta halusi tarjota vielä teille lukijoilleni arvottavaksi yhden 30e arvoisen Läkeröl Dents-tuotepaketin.
Jätä siis alle kommentteihin vastauksesi kysymyksiini ja olet mukana arvonnassa yhdellä arvalla. Rekisteröityneet lukijani saavat kaksi arpaa. Ilmoitathan siis myös arpojesi määrän (s-postiosoite olisi myös hyvä olla jo kommentissa).
Arvonta on voimassa 5.-10.4.2014.
 
 

114 kommenttia:

 1. Pastillit on käytössä kaikilla neljällä lapsukaisella. Nalle Puhit on ylitse muiden, mutta päätösvalta kun on äidillä niin uusia kokeillaan aina :)

  Susanna.laaksonen@yahoo.com

  VastaaPoista
 2. Meillä purraan enemmän xylitol-purkkaa ja kipossa onkin aina sinistä Jenkkiä tarjolla. Emme ole siis tuota pastillimerkkiä kokeilleetkaan. Nyt arvontaan mukaan kahdela arvalla!

  VastaaPoista
 3. Mukana kahdella arvalla. Meidän kuusveelle kelpaa kaikki pastillit, ei ole mitään erityistä suosikkiia. Myös xylitol-purkka käy hänelle, itse tykkään enemmän purkasta kuin pastilleista.

  VastaaPoista
 4. Meillä on syöty ainoastaan niitä pastilleja, mitkä on purkissa valmiiksi. On olleet käteviä, enkä ole edes ajatellut ikinä muuta vaihtoehtoa... :D Nyt pitääkin avata silmät seuraavalla kauppareissulla! Hampaat pestään tietysti aamuin ja illoin ja poika itse pitää huolta pastillejen ottamisesta. Purkastakin tykkää yhtä paljon. Tiettyä karkkipäivää meillä ei ole, koska poika ei ole ikinä ollut herkkujen perään. Säännöllisestä harjaamisesta huolimatta niitä reikiä on vaan jokunen tullut. Ihana tuli purkista :) Kahdella arvalla mukana.

  -Jamina-

  VastaaPoista
 5. Moikka. Ihana tuo purnukka :) meillä käytetään säännöllisesti pastilleja, mutta vaihdellen erilaisia. Lemppari on Nalle Puh :) olen kahdella arvalla mukana, lipsetti (at) hotmail. Com

  VastaaPoista
 6. Meillä on vielä niin pienet lapset että kaupasta on ostettu Herra Hakkaraisen xylitolipastilleja tai vastaavia pikkukakkosia. Valitettavan usein unohdan antaa kesken päivän niim tämmöinen oiskin kiva idea. Mukaka siis arvontaan!

  VastaaPoista
 7. Kiva arvonta! Yhdellä mukana. Koulussa töskentelevänä olen päässyt tutustumaan isompiinkin Dentseihin, joita myytiin ainakin Ksylitolikaupassa netissä isoissa karkkilaatikoissa. Ne olivat vielä parempia juuri kokonsa vuoksi, ja sweetmint-makukin oli sellainen ettei siihen kyllästynyt. Suosittelen muuten kimppatilausta, koululaisten kerran päivässä ottama kahden pastillin satsi maksoi alle kymmenen euroa koko vuodelta. Pikkurasiat tulevat aika kalliiksi.

  VastaaPoista
 8. Ihana! :) Yhdellä arvalla mukana.

  minnaliukkonen(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 9. Pastillit käytössä meilläkin, tosi näitä Läkeröl Dents -pastilleja ei olla testattu. Kivat askartelutkin!
  Mukana arvonnassa siis kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
 10. Me olemme myös tunnollisia hampaidenhoitajia. Aamuin illoin pestään hampaat ja pastillit napsitaan suuhun ruuan jälkeen. 4-vuotias poika tykkää keltaisista Nalle Puheista, juuri 1-vuotiaalle tytölle olen ensipastilleiksi antanut Herra Hakkaraisia niiden pehmeän koostumuksen vuoksi. Itse pidän ihan mentholista ja mies lakritsista. Tosin herra 4vee välillä tahtoo myös isän "tulipastillin" :D

  Suffeli

  VastaaPoista
 11. Osallistun arvontaan kahdella arvalla! Meillä käytetään pastilleja, aina kun muistetaan. Onneksi lapset osaa muistuttaa :) Isosisko saa noita Läkerolin pastilleja, pienempi syö Hakkaraisia. Äidille maistuu kaikki, oikein hyvä karkin korvike, jos makeannälkä iskee :) Mun lemppari on noi läkerolin sweetmintit.

  VastaaPoista
 12. Pastilleja käytetään päivittäin. Läkerölit on osoittautunut lemppareiksi! Mango ja sitte nuo Nalle Puhit.
  2 arpaa mulle :)
  ulmai.ta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Aivan liian vähän tullut käytettyä. Täytyypi heti ostaa. Nalle puh pastillit meille tutuimpia.

  Yhdellä arvalla mukana.

  Kirsi

  VastaaPoista
 14. Kahdella arvalla mukana! moittinen@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Ihana purkki! :)

  Kahdella arvalla mukana arvonnassa. :) tiibacka ät gmail piste com

  VastaaPoista
 16. Oi, tulipa nätti pastillipurkki. :)

  Meillä xylitol-pastillit on käytössä säännöllisen epäsäännöllisesti. Välillä on kausia kun niitä löytyy kaapista ja muistetaan ottaakin niitä, mutta välillä voi mennä useampikin viikko, ettei semmosia ole. Nyt voisi taas ehkä käydä niitä ostamassa. :P

  Kahdella arvalla mukana. :) milla.samu at gmail.com

  VastaaPoista
 17. Mukana arvonnassa kahdella arvalla. Meillä on vakituisessa käytössä Herra Hakkaraisen kuvalla varustettu purkki, jossa on päärynän makuisia pastilleja. Vaikka kyllä Läkeröl Densts -pastillejakin joskus käytetään.

  VastaaPoista
 18. Kahdella mukana miikku@kotikone.fi

  VastaaPoista
 19. Kahdella arvalla tavoitellaan! Pastillit käytössä aina syömisen päälle. Meillä kans noi Läkerol Dentsit on aina olleet the pastillit, ei muut kelpaa. Lapset syö mansikkaa, ite omenaa tai mangoa (ennen ehdoton suosikkini oli eucalyptus, mut se lopetettiin).

  VastaaPoista
 20. Ehdottomasti mukana arvonnassa ja kahdella arvalla :) allavaahterapuun@gmail.com

  Meillä on käytetty xylitolpastilleja isoveikan ensimmäisestä maitohampaasta lähtien. Aluksi mussuteltiin huokoisia Herra Hakkaraisia ja sittemmin erilaisia Pikkukakkosen pastilleja. Nyt on ollut jo pidemmän aikaa käytössä Katti Matikaisen vadelmapastilli, joka tuntuu olevan molempien poikien lemppari. Isoveikka ottaa pääsiassa Muumi-purkkaa ja pikkuveikka pastilleja. Purkka vaikuttaa kauemmin suussa kuin hetkessä pureskellut ja nielaistavat pastillit (kun eihän noi lapset malta imeskellä pastilleja...).

  Noita esittelemiäsi Läkerol-pastilleja on joskus ollut reissupastilleina, mutta arkikäytössä olemme suosineet isompia purkkeja (oletan kilohinnassa olevan eroa, mutta en ole varma). Sitkeämpi rakenne kuulostaa hyvältä, jolloin pastilli varmaan myös vaikuttaa pidempään suussa. Ei tullut mieleenkään, että pastillit voisi laittaa tuollaiseen kivaan, tuunattuun purkkiin :) Hauska.

  Päiväkodissakin syödään pastilleja joka aterian jälkeen, mikä on mun mielestä tosi hyvä asia. Meidän kunnassa pitää maksaa niistä 10 euroa/lapsi/vuosi, mikä ei mun mielestä ole lopulta kovin paljon. Joissakin kunnissa pastillit rahoittaa kunta.

  Mulla itselläni lähti aikanaan maitohampaat huonosti irti ja rautahampaat kasvoivat viereen. Mulla ei kuitenkaan ollut koskaan rautoja suussa, sillä purukalustoni luokiteltiin kategoriaan "kosmeettinen haitta". Aikuisena olisi saanut oikoa omalla rahalla, mutta ei ole tullut tehtyä.

  Onneksi nykyään ilmeisesti oijotaan hampaita herkemmin. Isoveikalta lähti tässä jokin aika sitten ensimmäinen hammas ja poika on nyt kovin ylpeä kolosta, joka on ilmeisesti jonkinlainen ison pojan merkki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin asian äsken kaupassa: Läkerolit on noin 34 euroa/kg ja Fazerin purkit (mm. Katti Matikainen) noin 44 euroa/kg. Mutta jälkimmäisessä on itseasiassa xylitolia 93 % ja ensin mainitussa vain 51 %. Otin kokeeksi Läkerolin "nalle puh"-pastilleja (banaani-päärynä).

   Poista
 21. Meillä on pastillit käytössä päivittäin. Pienin tykkää herra hakkaraisista ja isompi katti matikaisista. Aikuiset syö Dentsejä. Oma suosikkini on mango :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinas vallan unohtua, että mukana kahdella arvalla :)

   Poista
 22. Kyllä vain pastilleja on käytetty osana hampaidenhoitoa jo vuosien ajan. Meidän perheessä suosikkeja ovat Mango ja Liquorice Vanilla.

  tikkelperi at gmail dot com

  VastaaPoista
 23. 2lla arvalla mukana :) Tällähetkellä on purukumi ruokailujen jälkeen mutta pitäisikin muistaa pitkästäaikaa ostaa noita pastilleja! Lemppari maku pojilla on mansikka ja äiti tykkää lakritsista :P

  VastaaPoista
 24. Yhdellä arvalla mukana! Olipa hyvä muistutus... Pari purkkia Herra Hakkaraisia ja Pikku kakkosia nököttää kaapissa. Vien usein pastilleja tuliaisiksi myös Sveitsissä asuvan siskoni perheelle. Dentsejä olisi mukava kokeilla - toivotaan, että arpaonni suosisi :)

  sannammpaananen@gmail.com

  VastaaPoista
 25. yhdellä arvalla mukana, nallepuhit ovat meidän pojan suosikkeja. hepa86@jippii.fi

  VastaaPoista
 26. Kahdella arvalla mukana!
  Meillä tytöt saa tarhassa pastilleja 3 kertaa päivässä ja kotona aina kun muistan (hups). Yleensä valkkaavat ite joko Herra Hakkarainen-, Muumi-, Katti Matikainen- tai Pikku Kakkosen pastilleja.

  VastaaPoista
 27. 2 arvalla mukana. Lapset syövät pastillin ruuan jälkeen jos muistetaan (poika 4v tykkää eniten Herra Hakkaraisista, hahmon takia, ja tyttö 6v syö katti Matikaisia tai Muumeja, muita meillä ei ole lapset kokeilleetkaan. Itse syön mieluiten jonkin Läkrtol dentsin, ovat vähän aikuismaisemmat. Päiväkodissa lapsille tarjotaan pastillit aina ruuan jälkeen.
  anneli.lindblad@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Meillä käytetään pastilleja päivittäin. Dentseistä suosikki on nalle puh (johtuu varmaankin kuvasta..) ja mansikka.

  Yhdellä arvalla, mijori@luukku.com

  VastaaPoista
 29. 2 arpaa minulle. meillä ei oo käytössä pastillit, purkkaa lapset (6v ja 4v) tykkää syödä ja ovat kyllä sitä vailla aina ruoan päätteeksi.
  partanen.elina(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 30. mukana yhdellä arvalla rinne.sari@dnainternet.net

  VastaaPoista
 31. Kahdella arvalla mukana! Pastillit on käytössä päivittäin. Suosikki on Läkeröl Dents / omena. Meillä joulukuussa 15 täyttävä poika, reikiä ei ole ollut koskaan, ja oikomishoito menossa täälläkin :)

  VastaaPoista
 32. Kahdella arvalla mukana!
  Meillä on lapset syöneet pastilleja n.10kk-1 vuotiaasta lähtien, siitä asti kun ekat hampaat ovat siis puhjenneet. Pienemmat syövät Herra Hakkarais-pastilleja, mutta isommalle maistuu parhaiten nuo Läkerol Dentsit. :)

  -Alexandran elämää-

  VastaaPoista
 33. Meillä lapset syö ruuan jälkeen pastillin, yleensä Fazerin purkkakaupasta ostettuja päärynäpastilleja. Isommalle maistuu myös purkka. Kaksi arpaa!

  VastaaPoista
 34. Kahdella mukana! :) Meillä syödään aterian päätteeksi Matikaisia, ja ajoittain herkutteluun mansikkaisia Dentsejä.

  VastaaPoista
 35. Pastillit meilläkin käytössä, poika kyllä muistaa niitä aina kärttää :) Mansikka on lempparimaku.
  mariannelahteenmaki (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Kahdella arvalla mukana. Meillä käytössä sekä pastillit että purkat.

  VastaaPoista
 37. Kahdella mukana! Pastillit meilläkin käytössä ja Läkerolit kaikkien suosikkeja!

  pionit75@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Yhdellä arvalla mukana! Meillä xylitolpastillit tai -purkat käytössä päivittäin joka ruokailun jälkeen. Lempparimaut vaihtuvat tosi usein, suosikkeja tällä hetkellä pienemmistä pastilleista päärynä ja persikka. Isompia pastilleja emme ole vielä maistaneetkaan. pupup@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Meillä käytetään satunnaisesti. Koululaisella on koulussa pulpetissa oma aski ja sieltä otetaan aina ruokailun jälkeen. Suosikki on mango. Yksi arpa. liljankukkasia@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Meillä syödään kamalaia määriä purkkaa, aamuin illoin ja heti kun päiväkodista haen. Päiväkodissahan (sekä eskarissa ja koulussa) saavat pastillejä lounaan ja välipalan jälkeen. Hyvä niin! Lapsilla on nimittäin valitettavasti huonot hammasgeenit ja vanhimmalla on jo ollut pari reikää hyvästä hammashuollosta huolimatta.. Tarkkaan harjataan myös hampaat aamuin illoin. 10v on nyt saannut itse harjata tämän talven yli, toivotaan että on oikeasti jo kypsä siihen. :D Pastilleista pidän mansikka-vaniljasta ja tuosta karamelli-minttumakuista.

  VastaaPoista
 41. Vaihtelevasti lapset haluavat purkkaa ja pastilleja. Näitä ei olla vielä testattu, lemppareita taitaa olla herra hakkaraiset. emhuhtala@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Mango on makoisin. sanoo elephantti. ja toivoo tuuria arvontaan!

  VastaaPoista
 43. Kyllä, pastilleja käytetään, merkki on Fazer. Kahdella arvalla osallistun.

  Pojalla kävi samoin alaetuhampaiden 2kpl kanssa että kasvoi uudet taakse. Vanhat hampaat ei tosin irronneet itsestään tarpeeksi nopeasti, joten ne jouduttiin ottamaan pois. Ne ovatkin ainoat hampaat mitkä "lähteneet" vasta, ja ikää pojalla jo 7v 4kk.

  VastaaPoista
 44. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 45. Kyllä todellakiin syödään näitä koko perhe ja lemppari on mansikka ^_^ Kaksi arpaa kiitos. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Herra Hakkarainen ja pikku Kakkonen -pastilli purkit ovat tällä hetkellä käytössä xylitol purkan kanssa.
  Pidän itse dentin mustaherukasta.
  Yhdellä arvalla mukana.

  vaniljasade@hotmail.com

  VastaaPoista
 47. Henna
  Vadelmapersikkaa meillä on suosittu.

  mainostajille ( at ) gmail.com

  VastaaPoista
 48. Vuosikausia on otettu pastillit ruuan päälle. Meillä käytetään toista merkkiä, niissä pastillin xylitolpitoisuus on suurempi kuin noissa dentseissä :) On dentsitkin tuttuja, joskus reissussa ostettu rasia tai pari. Vaniljalaku on paras maku.

  Kahdella mukaan.

  VastaaPoista
 49. Meillä liputetaan Herra HAkkaraisten puolesta. Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 50. Ihana purkki tuli! Kiva arvonta. Osallistun kahdella arvalla.Läkerölit ovat suosikkeja! Eniten ostetaan noita Nalle Puheja pienelle ja isommat tykkää eniten mansikasta.

  VastaaPoista
 51. Kahdella arvalla mukana!
  Meillä pastillit ovat osa arkea, joskin joskus ne saattavat unohtua. Hampaat toki pestään aamuin illoin.
  Pojan lempi pastilleita ovat Herra Hakkaraisen pastillit, sekä Nalle Puh-pastillit.
  Äiti syö mielummin purkkaa ;) Ja isä nyt taas mitä milloinkin.

  VastaaPoista
 52. Ainiin, tigenkeittio@gmail.com

  VastaaPoista
 53. 2 arvalla mukana. Meillä ei pastilleja varsinaisesti käytetä. Vanhemmat syö nykyään karkkia ihan hirveesti mut lapsi ei. Mutta täytyy kyllä sanoa, et itselläni vaikka lapsena sai tosi harvoin mitään makeaa ja hampaat pestiin ahkerasti ja purkkaakin jauhettiin niin on sen verran kai huono luusto tms että reikiä siitä huolimatta tuli :( Nykyään käytän elmex suuvettä joka on ihme kyllä estänyt tosi hyvin reikiintymistä. Suosittelen lämpimästi muillekin heikko hampaisille :D

  VastaaPoista
 54. Kahdella arvalla mukana! Pastillit kuuluvat päivittäiseen hampaiden hoitoon kolme vuotiaalla. Yksi vuotias ei ole vielä suostunut syömään pastilleja, mutta koulutus on käynnissä. Oma suosikkini on Läkerol Dents caramel mint ja pojan Katti Matikaiset.

  VastaaPoista
 55. Kahdella arvalla mukaan :) nannaleppanen@gmail.com

  VastaaPoista
 56. 2:lla arvalla mukana.

  Meillä myös pastillit joka päiväisessä hampaidenhuollossa mukana. Vajaa 2veellä herra hakkaraisia ja 4vuotiaalla oikeastaan kaikenlaisia vaihtelevasti. Ite syön Dentsin Mangoa.

  VastaaPoista
 57. Kahdella mukana! Meillä tähän mennessä ollut vain Herra Hakkaraisia, mutta muitakin varmaan voisi jo kokeilla ettei kyllästy herra makuun :) suspaus@hotmail.com

  VastaaPoista
 58. Ruuan jälkeen aina otetaan, joskus saattaa unohtua, mutta yritetään muistaa. Pitäisi laittaa johonkin esille niin muistaisin varmaan paremmin. Nyt ovat kaapissa.
  Meillä käytetään Herra Hakkaraisia ja katti matikaisia. Välillä myös näitä läkeröl dentsejä.
  wiltsu01@hotmail.com

  VastaaPoista
 59. Yhdellä arvalla mukana. Meillä käytetään herra hakkaraisia ja muumi pastilleja.

  nina.oleander@hotmail.com

  VastaaPoista
 60. Kahdella arvalla mukana. Meillä pastilleja ja purkkaa käytetään fifty-fifty. Yhteinen suosikki mauista on mansikka :).

  VastaaPoista
 61. Kahdella mukaan ja käytetään xylitol pastilleja välillä. paperitypy ät hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Kahdella arvalla mukana. Meillä välillä vähän unohdellen syödään noita Dents ja herra hakkarais pastilleja. Purkki-idea onkin tosi hyvä, kiitos! =)
  -sussu

  VastaaPoista
 63. Pastillit ja purkat kuuluu joka päiväiseen hampaiden hoitoon ja Pear Banana on suosikkimaku pastilleissa :)

  Kahdella mukaan!
  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 64. Mukaan arvontaa kahdella arvalla. Meillä suositaan täl hetkel purkkaa ja pastilleja.... Mitä nyt käteen sattuu osumaan...

  VastaaPoista
 65. Tää kommentointi hieman tökkii nyt mun padillä joten maili tinttarulla @ gmail.com ilman välejä.....

  VastaaPoista
 66. Meillä astmalapsi tarvitsee erityisesti xylitolia hampaiden hoitoon, koska lääke otetaan vasta hampaiden pesun jälkeen ja valinta varsinkin iltaisin on pastilli. Suosikkimakuina on Nalle Puh- tai joku muu "makea" pastilli. Itse tykkään tuosta lakritsista.

  Hanna (hanna.nieminen@gmail.com)

  VastaaPoista
 67. Onpa kivan näköinen purkki!!! :) Meillä käytetään kaikilla 3 lapsella (sekä aikuisilla) pastilleja hampaiden hoitoon. :) Oma suosikki makuni on sweet mint...oikein kun on makean nälkä niin myös caramel mint on herkkua.

  Lapset tykkäävät kuulemma kaikista!! =D

  Kahdella arvalla mukaan.
  hemitys@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Yhdellä mukana :)

  Meillä suosikkeja ovat nallepuh pastillit (kummankin väriset yhtä mieluisia)

  terhila@luukku.com

  VastaaPoista
 69. Suomilomien aikana hamstrataan pastilleja ja niita satunnaisesti kaytetaan. Hampaidenharjauksesta ollaan tarkkoja aamuin ja illoin.

  VastaaPoista
 70. ihana idea toi urkki noille pastilleille :) yhdellä arvalla mukana. meijän lemppareita on nalle puh pastillit :) lehtinen81@hotmail.com

  VastaaPoista
 71. Meillä käytetään purkkaa eikä pastilleja. Siihen on vain ajauduttu ilman mitään erityistä syytä. Mutta on meillä noita pastillejakin maistettu ja Pear Banana oli hyvää.

  VastaaPoista
 72. Kahdella arvalla mukana. Kyllä pastilleja käytetään meilläkin. Näitä Läkeroleja ei kyllä ole hoksattu vielä kokeiltu. Eniten kuluu Katti Matikaisia ja Herra Hakkaraisia.

  VastaaPoista
 73. Pastilleja/purkkaa käytetään jokaisen ruokailun jälkeen. Suosikkimaut vaihtelevat.

  VastaaPoista
 74. Pastilleja jonkun verran, enemmän purkkaa kuitenkin. Lemppareita on ne ihan original Läkerol Dentsit. Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 75. Meillä syödään sekä purkkaa, että pastilleja. Pienempi neiti tahtoo vaan hotkaista pastillit turhan nopeasti joten enemmän syödään purkkaa. Lasten suosikkeja Nalle Puhit, omena ja mansikka, äidille kelpaa etenkin caramel :)
  auroranjavaavinaiti(at)luukku.com

  VastaaPoista
 76. Yhdellä mukana. :) Meille ostetaan joka kerta erilainen pastillipurkki, kun muuten kyllästytään. Suosikkeja on Katti Matikaiset ja nuo keltaiset Nalle Puhit.

  VastaaPoista
 77. Yhdellä mukana.

  Meidän suosikkeja on Katti Matikaiset ja nuo keltaiset Nalle Puhit.

  VastaaPoista
 78. Kahdella mukana. Meillä käytetään pastilleja päivittäin, yleensä on pikkukakkosen,kattimatikaisia tms tai herra hakkaraisia. Pitääpä ostaa vaihteeksi nuita. Myydäänköhän nuita isommissa paketeissa missään , kuin nissä pikkurasioissa mitä on ruokakaupoissa?

  VastaaPoista
 79. Tuo pastillipurkki onkin aivan ihana idea!Täytyy itekin kokeilla tehdä sellainen...Tähän asti kun meilläkin ollaan napsittu pastillit vaan suoraan rasiasta...Kaksi lasta meillä ja pastillit otetaan aina ruokailujen jälkeen, suosikkeja nalle puhit :) Mukana arvonnassa kahdella arvalla:suvi.latvateikari@hotmail.com

  VastaaPoista
 80. On pastillit käytössä,nyt taitaa olla Herra Hakkaraisia ja noita Läkerol Dentsin caramel mintejä,jotka omia lemppareita.Lapset taitaa tykätä eniten Nalle Puheista.
  Kahdella mukana,olen lukijana.
  kaisa.saanila(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 81. Meillä syödän myös pastilleja ahkerasti, suosikki tällähetkellä taitaa olla mansikka. Välillä tulee lapsilla kausia, että vaan purkka kelpaa. Hieman yllätyin pari päivää sitten, kun 2,5v tyttönen ilmoitti ettei halua enää muumipurkkaa vaan pitää saada salmiakkia!
  Kahdella arvalla mukaan johanna.korhonen@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Meilläkin pastillit on kova sana eikä unohdu ottaa kun tuo yksi pieni jaksaa aina muistuttaa joka aterian jälkeen :)

  Kahdella arvalla mukana kivassa arvonnassa!

  VastaaPoista
 83. Meillä käytetään myös pastilleja, suosikki makuina Ihaat ja Nalle Puhit, mutta muutkin maut menee.
  Mukana yhdellä arvalla :)
  makela.karoliina@gmail.com

  VastaaPoista
 84. Meillä suosikkeja on nuo nalle puhit tai sitten herra hakkaraiset. Ja pastilleja syödään päivittäin. :)
  Yhdellä arvalla mukaan.

  VastaaPoista
 85. Meillä nalle puh pastillit ahkerassa käytössä, joka aterian jälkeen maistuu molemmile pojille :)
  Minun makuun ovat liian makeita joten usein otan omenan makuisen pastillin tai ihan purkkaa.

  VastaaPoista
 86. Meillä käytetään kotona purkkaa, päiväkodissa on pastillit (ei tiettyä makua, merkkiä).
  Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 87. Yhdellä mukaan! Meidän suosikkeja ovat Pikku Kakkosen pastillit =).
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 88. Käytetään, varsinkin iltaisin aina muistetaan ottaa ja lisäksi pojat saa päiväkodissa pastilleja. Ne katti matikainen pastillit on meillä ollut lasten mieleen. :)
  Kahdella arvalla mukana.
  korpisalolaura (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 89. Uusi yritys.. Kahdella arvalla mukana. On päivittäisessä käytössä, kotona ja päiväkodissa myös lapsilla. Katti Matikainen pastillit on ollut lastemme mieleen. :)
  korpisalolaura (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 90. Kahdella arvalla mukana! Meille maistuis kaikille nuo pastillit!

  VastaaPoista
 91. Yhdellä mukana :)
  maimyx@gmail.com

  VastaaPoista
 92. Purkkaa ja pastilleja käytetään kumpiakin. Lempimaku caramel.
  Kahdella mukana, isontalonpoikii@gmail.com

  VastaaPoista
 93. Meillä on nämä pastillit juurikin päivittäin käytössä ja ovat todellakin hampaille hyviä!

  kaksi arpaa.

  mariestrange(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 94. Kahdella arvalla mukaan. Meillä käytetään ksylitolipastilleja, tytön suosikki Läkeröl Pear Banana siis se missä Nalle Puhin kuva :) elviiranhelmi@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Meillä on pastillit käytössä niin päiväkodissa, kuin kotonakin :) Kotoa löytyy Fazer Katti Matikainen pastilleja ja päiväkotiin taisin viedä Muumeja. Mukana 2 arvalla!

  VastaaPoista
 96. Kahdella arvalla mukana. Meillä lapset käyttävät päivittäin xylitoltabletteja, Herra Hakkaraista lähinnä. Joskus raskittu ostaa Nalle Puh aiheisia pastilleja. Ovat makeita kuin karkit, joten hyvin ovat maistuneet (ja nämä todella saa piilottaa, ettei katoa turhan nopeasti parempiin suihin :D ) Kaikki maut kelpaisivat meille ;) Seuraan blogia säännöllisesti, joten jos voitto napsahtaisi kohdalleni, ilmoittakaa siitä täällä. En halua laittaa s.postiani mihinkään "ylimääräiseen" paikkaan :) .

  VastaaPoista
 97. Yhdellä arvalla mukana. Meidänkin suosikkipastillit on Läkerol-merkkisiä. sau81@luukku.com
  Satu :)

  VastaaPoista
 98. Käytetään pastilleja ja purkkaa. Suosikki on caramel mint!

  paivijs@gmail.com

  VastaaPoista
 99. Yksi arpa. Ostamme Läkerol-pastilleja vaihtelun vuoksi silloin tällöin. Lempparimaku Läkerol-pastilleista on mansikka.

  tt32232@gmail.com

  VastaaPoista
 100. Meillä on ollut ainoastaan purkat kovassa käytössä, olispa mukava tutustua enemmänkin noihin pastilleihin :) Lempparipastillia en siis osaa sanoa kun ei ole kokemusta. Kahdella arvalla mukana :)
  anna-riitta8(at)netti.fi

  VastaaPoista
 101. Meillä pastilllit käytössä arjessa. Lempparina on Nalle puhin keltainen versio.Mukana kahdella arvalla. viivi.everi@gmail.com

  VastaaPoista
 102. Kyllä käytetään, meillä kelpaa vain ja ainoastaan Nalle Puh pastillit

  VastaaPoista
 103. pikku kakkosen pastillit maistuu täällä.

  terveys1 (at) wipppies.fi

  kahdella mukaan.

  VastaaPoista
 104. Hauska arvonta, kahdella mukana! :) meillä maiskutellan Herra Hakkaraisia.

  VastaaPoista
 105. Herra Hakkaraiset on meillä suosiossa mutta Läkeröl Dentsitkin on tuttuja tykättyjä.

  2 arpaa! teekoo81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 106. Meillä käytetään myös pastilleja ruokailujen jälkeen. Lempparit noista on banaani ja toffee. Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 107. Mukana arvonnassa myös! Meillä syödään herra hakkaraisia, mutta myös joskus näitä läkerol pastilleja. -MarjoK

  VastaaPoista
 108. Käytetään aina kun muistaa ostaa. Yhdellä arvalla mukana. j1234k@hotmail.com

  VastaaPoista
 109. Kahdella arvalla mukana :) Enpäs ole hoksannut kokeilla näitä, vaan Herra Hakkaraisilla on menyt tähän asti.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)