lauantai 12. huhtikuuta 2014

Lapsimessuilua (ja ne ostokset)

 
Me kävimme eilen lapsimessuilla miehen ja kahden nuorimman pojan kanssa. Tämä olikin eka kerta kun messuilen lasten kanssa, mutta koska mies lupasi kierrellä poikien kanssa lapsille suunnatut kohteet ja minä taas sain keskittyä enemmän lastenvaate osastoille niin messuilu oli enemmän kun kivaa. ;) Olin myös yöllä kotiin tullessa erittäin onnellinen tästä ettei minun tarvinnut ajaa noita suuntaansa neljän tunnin matkoja, koska jalat oli turvoksissa ja reissu minulle raskas jo muutenkin vaikka ihan raskauden loppuvaiheessa en olekaan menossa..
 
Lepotaukoja jouduin pitämään useaan otteeseen ja vaikka yritin tehdä kierroksen suht nopsaan, niin aikaa saimme kulumaan messuille n.4h. Itselläni oli bloggaajapassi, joten pääsimme välillä hetkeksi lepäilemään lehdistötiloihin ja säilömään ulkovaatteet sinne. Ajattelin että perjantaina heti kympin jälkeen messuilla olisi vähemmän porukkaa kun lauantaisin, jolloin olen parina aiempana vuonna messuillut, mutta porukkaa oli ihan yhtä paljon. Se sama ryysis meininki oli etenkin niillä tietyillä osastoilla, kuten aiempina vuosinakin. Siltikin, messuilu on aina vaan ihanaa ja lapsetkin tykkäsi hurjasti. :)
 
 
Kuvat tuli tänä vuonna napsittua vain lemppariosastoltani eli Skidiltä (porukkaa oli osastoilla niin paljon, etten halunnut juurikaan kuvailla, koska en halua tänne yhtään naamaa ilman että olen kysynyt lupaa kuvaamiseen ja kuvien käsittely on sitten oma juttunsa..). Hauska sattuma oli että törmäsin Toivottoman oivallista Blogin vahteristoemäntään Skidin osastolla, me siis suoraan sanottuna melkein törmättiin. Siinä nenäkkäin seisottiin ja kumpikin tuijotti toisen bloggaajapassia ja sitten tajusi, että hei.. Mukava oli jutustella ja nähdä "tuttu" bloggaaja. Terkut siis sinne! ;)

 
Skidin osastolla oli ihan huippu hyviä tarjouksia, kannattaa ehdottomasti käydä vielä huomenna, jos et eilen tai tänään jo messuilemaan kerennyt. Isoin kassi lähti minullekin Skidin osastolta matkaan.

 
Villervallan värikäs mallisto on kyllä niin herkku, ettei niitä pysty vastustamaan. Taannoisessa Skidin kanssa järjestetyssä messulippu arvonnassa teitä oli selvästi kuultu ja tarjouksessa oli mm. Softshell-takit (40e), t-paidat (15e) ja canvashousut (20e). Viime vuoden mallistoa löytyi satunnaisia kokoja todella edullisesti penkojaislaatikoista.

 
Skidiin on tullut muuten nyt myyntiin tähtitennareita, messuilla oli vaan turkooseja, mutta nettikaupasta löytyy muutkin värit ja kaupassa on mittataulukkokin oikean koon valintaa helpottamassa. Nuo jäi itsellä kyllä ostoslistalle vielä, pitää laittaa tähtitakin kanssa sitten sopivassa sävyssä tilaukseen (tähtitakit on tulossa Skidiin ihan pian ja niistä juttua blogiini myös sovituskuvien kera). Lierihatuista sen verran, että koot oli taas palanneet siihen vanhaan parin vuoden takaiseen mitoitukseen. Denim-kuosit oli naftia, mutta muut vastasi hyvin kokoaan.

 
Skidin osastolta löytyy myös Elodie Detailsin tuotteita tarjouksessa. Kiva tuo ruutukuosi.

 
 Toki hyviä tarjouksia oli myös muilla osastoilla ja shoppailin muutamasta muustakin kojusta. ;) Parasta oli kuitenkin päästä näkemään yhden katon alla niin monia merkkejä livenä. Sitä saa ihan eri käsityksen tuotteista ja niiden laadusta, mitoituksesta yms., kun pääsee oikeasti niitä kokeilemaan kädessä.
 
Lapset tykkäsi puuhapisteistä ja erityisesti tietenkin lego-jutuista. Pojat pääsi käymään palo-autossa ja poliisi-autossa, jotka oli meidän pienelle isolle miehelle mahtavat kokemukset. Emilistä kun tulee isona poliisi, muuten tulisi supermies, mutta niitä kun ei ole oikeesti olemassa. ;D
 
 
Mutta sitten niihin messuostoksiin..
Skidin osastolta ostin viime vuotista mallistoa raita t-paidat 134cm (5e/kpl) ja vaaleat farkkushortsit 128cm (10e). Uutta tämän kesän mallistoa pilvi t-paidan 134cm (15e), ruskeat canvasshortsit 128cm (15e) ja vaalean farkkuhatun 54/56cm (10e).
 
 
Blaa!:n osastolla oli uusi kesämallisto jo esillä ja olisinkin sitä jotain ostanut, mutta koot niissä loppui 128cm. Kuitenkin tuo kevään malliston lintu-paita oli pakko poiminta, kokona 134cm (20e).
 
Kids Design Block osastolla oli esillä muutamia ihania kotimaisia merkkejä, joista löytyi himoitsemani Aarrekidin uusi monsterit paita 140cm (huippua että kokoja saa nyt 140cm saakka, nuo kun on minusta hiukan nafteja mitoitukseltaan ja 130cm jäi Emilille jo pieneksi aiemmista mallistoista. 25e).
 
Metsolan osastolta ostin Emilille musta/valko raidallisen froteepaidan 134cm (15e) ja vauvalle bodyn (kuvissa alla). Metsolan housuja olisin halunnut, mutta tarjouksessa ei ollut niitä mieleisiä.
 
Me&I osastolla kävi kova kuhina kuten aina. Hetken mietin ja kiersin osaston kauempaa, että uskaltaako sinne työntäytyä. Menin kuitenkin vaikka vähän jännitti miten yksi pallomaha sinne mahtuu joukkoon ;)
Emilille löysin oranssit shortsit 134/140cm (15e).
 
Farkkushortsit on ostettu Name It:n liikkeestä, mutta niputin ne nyt samaan ostoskuvaan, kun samalta reissulta ne ostin. Emilille nekin ja kokona 134cm (16,95e).
 

 
Vauvakin sai jotain kivaa. Meandin osastolta ostetut froteehaalarihousut 62/68cm (20e) ja Metsolalta punainen froteinen pallobody 62cm (10e). Pisarakuviollinen tekstibody on Name It:n liikkeestä 62cm, pitäähän sitä vuosikerta jossain näkyä ja säilyä sitten muistona. ;)
 
Omaan makuun hyviä löytöjä ja juuri niitä mitä oli tarkoitus muutenkin ostaa tarpeeseen. Kaikkiaan jäi messuista tosi hyvä fiilis ja ensi vuonna ehdottomasti uudelleen!
 
Kertokaas tekin omat hyvät löytönne ja messufiilikset?
Miltä messut tuntui teistä tänä vuonna verrattuna aiempiin vuosiin?
Mikä oli parasta?
 
 

38 kommenttia:

  1. Eikös tuo pilvipaita ollu 15e? Tai sen mä ainakii maksoin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin se taisi olla! Ulkomuistista nuo hinnat perään laitoin, joten muisti teki tuossa kepposet. ;)
      Käyn korjaamassa tekstiin.

      Poista
    2. Huh :D pelästyin jo et maksoin liikaa ;)

      Poista
  2. Mä kävin tyhjentämässä Metsolan laareja - oli just sitä mitä "tilasin" hyvässä alessa! :) Vähän jotain muutakin tarttui, olihan noissa kanniskelu... Kivat oli messut, toivottavasti pääsee joskus toistekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että oli just mitä "tilasit". Ajattelinkin, että Metsolalla oli Miiman juttuja. ;)
      Itse kaipailin froteehousuja aleen kaaritaskuilla, mutta niitä ei ollut. Tavallisia näytti olevan, mutta ihan väärät värit meille. Pitkään pyörittelin myös musta/valkoista vinoraitaista froteepaitaa, mutta otin mielummin sitten tuon kapearaitaisen, kun vaikutti enemmän ison pojan jutulta. ;)

      Poista
  3. Ihanat messut ja ihana postaus :) Olipa tosiaan mukava törmätä ihan oikeassa elämässäkin ja tavata sinut, ihminen blogin takana :)

    Innostuin entistä enemmän Villervallasta tuon messuosaston myötä. Hitsi, etten tajunnut, että siellä alelaareissa oli farkkusortseja! Nuo tennarit jäivät kyllä mieleen kaihertamaan, mutta värejähän luvattiin lisää verkkokauppaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, naureskelin tuota meidän "törmäämistä" vielä kotimatkallakin. :D
      Oli tosiaan kiva tavata, harmittaa vaan kun jäi jutut niin lyhyeen, mutta eihän tuolla ehdi, kun pitää ratketa joka suuntaan.

      No minä jäin sitten vielä ne alelaarit kunnolla kaivelemaan ja siellähän oli huippulöytöjä! Farkkushortseja ei ollut monia, ihan pieniä kokoja parit ja parit vaan noita isojakin ainakin siinä vaiheessa kun itse sinne kurkin.
      Tennarit sytytti minutkin, koska niitä tykätään pitää etenkin kylä/kauppareissut ja nuo oli kyllä niin herkut! :)

      Poista
  4. Mua vähän kaivertaa tämänvuotiset messut, ja arvonkin nyt lähdenkö vai enkö. Perjantaina työpäivän jälkeen ei ollut riittävästi aikaa, eilen tytöllä oli jumppakisat hyvinkäällä ja tänään tyttö on menossa virpomaan. Mä oon aina messuillut neitokaisen kanssa, enkä nyt oikein osaa yksin lähteä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä menisin ehdottomasti uudelleen, jos asuisin lähempänä. Kävisin siis ainakin parina päivänä, kun aina joku juttu jää kaihertaa. ;)

      Poista
  5. Kivoja ostoksia ja edullisia!!! Millaista mitoitusta tuo villervallan lierihattu nyt on? Vastaako kokoaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo uudet lierihatut vastaa taas paremmin kokoaan. Sovittelin messuilla Emilille yksivärisiä ja niistä olisi ollut sopiva koko se 52/54, Emilin päänympärys on nyt n.52,5cm. Farkkukuosiset on hiukan niukkaa mitoitusta ja niistä piti ostaa jo tuo 54/56.
      Noissa jäi juuri sen verran väljyyttä, että sormet mahtui pään ja hatun väliin. :)

      Poista
  6. Ihastuin Blaa vaatteisiin ihan täysillä. Muutama tarttui mukaan ja muutama jäi vielä vaivaamaan, joten täytyy pistää tilaukseen :D

    Tajusin vasta messujen jälkeen että Nosh organics on kotimainen merkki myöskin. Ostin sieltä yhdet housut ja kotona heti tutkin nettikaupan tarjontaa. Ihanan laadukkaan oloiset pöksyt näin ensituntumalla. Ja mikä plussaa, niin kokoja riittää isommallekin lapselle. Ja myös naisille !!

    Me&i:lta tarttui samaiset shortsit ja pari muuta juttua mukaan. Sielläkin tuo isoin koko mahtuu meidän isommalle herralle vielä.

    Pienemmälle löytyis vaikka joka osastolta kaikkea kivaa, mutta kiva oli ostaa itselle uusia kotimaisia merkkejä tällä kertaa. Pääsee niitäkin nyt kokeilemaan.

    Tekisitkö joskus juttua Nosh ja Blaa vaatteista ? Ne rupes nyt kiinnostaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli tosiaan kummatkin merkit ihania livenä! :) Sitä jotenkin nettikuvien perusteella ei niin näe millainen kuosi on, kun sitten taas livenä kaikki tulee paremmin esille.
      Nosh Organics vaatteita meillä on pari ollut ja olen tykännyt laadusta, ne pysyy pesuista toiseen kuosissaan hyvin. Blaasta olen kuullut myös paljon hyvää, mutta meillä on ollut vain yksi paita. Se oli kyllä laadukas. Toki voin tehdä juttua jossain vaiheessa, kun tässä testaillaan nyt eka vähän tuota lintupaitaa. :)

      Poista
  7. Olipa mukava päästä messuille näin blogisi kautta. Ehkä vielä joskus ihan livenäkin. Ilokseni näin kuvista nuo Villervallan RUSKEAT shortsit, hatut, takit... Pakko käydä heti nettikaupassa kurkkimassa. T-paitarivistökin näytti lupaavalta värien suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Villervallan ruskea on tosi nätti väri, itse siihen ihastuin kanssa ja nyt on alkanut kertymäänkin kaikkea Villervallaa ruskea/beige sävyssä. ;)

      Poista
  8. Harmittelin taas etten päässyt, mutta ehkä sitten vuoden päästä tai parin vuoden ;) Ehkä joskus siis. Välimatka vaan niin pitkä, että vaatii aikamoiset suunnittelut ja budjetit että pääsee lähtemään. Kivalta näyttää kuvat. Eteenkin Elodie Details ja Villervalla. Tollaisia Villervallan hattuja olen pojille kesäksi suunnitellut, ei palais ehkä ne korvalehdet hattu päässä niin helposti kuin lippiksen kanssa viime kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Villervallan lierihatut on ihan parhaan malliset, meillä on niitä jo pari kesää ollut ja pesee kyllä malliltaan Lindexin yms. peruskauppojen lierihattumallit. ;) Noissa on kiristys takana, joten jos ottaa hiukan reilun, niin sekään ei haittaa. Meillä on mennyt kaksi kesää sama koko.

      Kannattaa ehdottomasti koittaa päästä messuilemaan vuoden päästä tai sitten kahden. ;)
      Sama se meillä on että matkaa kertyy suuntaansa se 4h ja tuleehan ne bensatkin maksamaan, mutta toisaalta nuo on vain kerran vuoteen. Itse yleensä säästelenkin vuoden alusta jo huutismyyntirahat yms. messuja varten. ;)

      Poista
  9. Juuri eilen tein postauksen messuista omaan blogiini. Villervallan osastolla oli paljon hyviä tarjouksia, mutta nyt ei ollut tarvetta millekään. Tennarit jäivät kutkuttamaan myös minua. Aika maltillisin ostoksin palasimme kotiin, itselleni ostin Miikkarin osastolta yhdet housut, esikoiselle ebben paidan hyvästä alesta (Littele Copanhagenin osastolta) ja kuopuksen huoneeseen hauskan sirkusjulisteen (olikohan se Nordic Collectionin osasto). Mies ja pojat viihtyivät pienoismallipuolella koko sen ajan, minkä itse messuja kiersin. Itse ehkä kaipaisin messuille myös muunlaista sisältöä esim. luentoja kasvatusaiheista (nyt oli kyllä luentoja, mutta ne kaikki oli suunnattu raskaanaoleville / vauvojen vanhemmille).

    t. Heli / http://taikasaappaat.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä käydä kurkkaamassa sinun messupostaus. :) Kiva aina katsella muidenkin messufiiliskuvia ja ostoksia.
      Minä en käynyt millään luennoilla, itse en sellaisia kaipaile, vaan enemmän juurikin lastenvaateosastoja. Mutta olisihan ne luennot varmasti monen mieleen ja todella hyviä tietopaketteja. :)

      Minua jäi vähän kaihertaa Meandin osastolta juurikin ne naisten vaatteet, hitsit kun en katsellut niitä tarkemmin!

      Poista
  10. Voi että kun asuu täällä 700km päässä niin jää aina nuo messut näkemättä... pitääköhän se ruveta varaileen jo hotellia ja lentoja vuoden päähän et joskus pääsis mukaan messutunnelmaan...niin ihania juttuja ihmiset niistä postailee ja näyttäs olevan hyviä tarjouksiakin... tuo dots-body ois niin herkku,olikohan niitä muitakin värejä..en oo raaskinu ostaa liikkeestä tai verkkokaupasta..meillä vaan tarviis jo 74 tai 80cm kokoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, sinulla on tosiaan välimatka pitkä. :/ Tietysti eihän nuo edut tunnu missään, jos matkat ja yöpymiset jo maksaa paljon, mutta on ne messut aina kokemisen arvoiset. :)
      Dots-bodeja näytti olevan ainakin lyhythihaisena frillahihoilla keltaisena ja tuo punainen, kokoja enemmönkin juuri isoja 80-92cm. Pitkähihaisena ei ollut montaa, kun todella sai kaivella, että löytyi. Punaisena näin jokusen 86cm ja 92cm.

      Poista
  11. Hitsi, multa jäi huomaamatta, että lierihatut ois ollu kympin. Haluaisin vihreän, vanhan vielä mahtuvan keltaisen lisäksi. No eihän ne ilman aleakaan ole kalliita. Ja muutenkin olis näköjään pitänyt kaivaa niitä vitosen alelaatikoita ahkerammin. Yks lippis sieltä löytyi vitosella. Ja metsolasta löyty vaikka ja miten paljon kaikkea ihanaa ja halpaa.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasi itselläkin jäädä ne alelaarit kaivamatta, kun ihmisiä hyöri siinä ympärillä niin paljon! Onneksi kuitenkin tein tilaa johonkin väliin ja jaksoin kaivella. ;)
      Lierihatut oli tosi herkullisen värisiä, itsekin mietin missä värissä ostetaan, mutta Emil sitten halusi farkkuisen.
      Metsolalla oli tosiaan kivoja juttuja, mutta minusta ei niin kivoja kun viime vuonna, silloin oli laajemmin jotenkin eri vaatekappaleita. Tai no, ainakin minun makuun värit. ;)

      Poista
  12. Ihana postaus! Harmittaa etten itse päässyt mukaan, odottelen että messut tulevat tänne Tampereelle, ne tosin taitaa olla vasta loppuvuonna :( Villervallan osasto näyttää aivan äärettömän herkulliselta, mä suorastaan kuolaan tuon vihreän softshell-takin perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Tampereella on aina omat messut? En olekaan niitä huomannut. :)
      Villervallan osasto oli upea, kaikista ihanin kaikkine väreineen!

      Poista
  13. Kivat oli messut! Olin tosin tällä kertaa liikenteessä kaksin 5-vuotiaan kanssa joten en päässyt kiertelemään ja kaivelemaan vaate-osastoa läheskään niin paljon kuin olin toivonut. Mukaan lähti Gugguun shortsit ja Mainion t-paita messukaverille ja itselle nappasin Me&I housut, jotka toivottavasti on kesällä synnytyksen jälkeen sopivat :). Me hengattiin messukaverin toiveesta junaratojen ja autoratojen välillä risteillen. Jalat olivat koetuksella. Ensi vuonna varaan aikaa kierrellä vaateosastolla yksin! Villervallat jäi kokonaan katsastamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalat oli tosiaan koetuksella täälläkin, varmaan sekin tekee, kun tuota painoa on jo edessä. ;)
      Mainion osaston onnistuin jotenkin ohittamaan kokonaan ja pari muutakin jäi vaivaamaan näin jälkikäteen. Siellä "ruuhkassa" helposti unohtuu katsella kaikki. Tosiaan kivat messut! :)

      Poista
  14. ihania! http://kseniasday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  15. Kiva postaus! Mä viihdyin eniten Gugguun osastolla ja tuhlasin koko messubudjettini sinne. Täällä postausta siitä: WILLAFOX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää käydä kurkkaamassa postauksesi. :) Gugguut onkin aivan ihania, kun vaan olisi hiukan edullisempia. ;)

      Poista
  16. Kivoja ostoja! Mäkin ostin eniten Villervallan kojulta :) Sisulle lähti halvalla parit kesäkamppeet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skidillä olikin tosi hyviä tarjouksia ja ihan huippuja siellä poistokoreissa. ;)

      Poista
  17. Oi jospa oisin saanut olla mukana :D Nuo messut on kyllä tosi kivat ! Asuessamme pääkupunkiseudulla kävimme lapsimessuilla joka vuosi. Kivoja ostoksia olet tehnyt. Pitää muuten kertoa, että ostin viime viikolla nuo ruskeat froteehaalarit (kärpässieni me&i) UUTENA vähän niin kuin kirppikseltä ja maksoin huimat 50 senttiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten halvalla löysit nuo haalarit! Onko sinusta tulossa mummi? ;)

      Poista
  18. mekin oltiin perjantaina, heti kympin jälkeen mentiin. Mies kiersi kahden lapsen kanssa touhupisteitä sillä aikaa kun minä shoppailin ja tapasin kavereitani :) Oltiin melkein 6h, hyvin lapset jaksoivat ja olivat niin innoissaan kun pääsivät touhuamaan kaikenlaista. Ite ostin eniten Lingon&blåbäriltä, myös lahjoja sieltä löytyi kivasti sukulaislapsille. Metsolalta meille yksi vaate ja pari lahjaa. Me&I:lta meille muutamia vaatteita kans. Muilta merkeiltä en ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin siis ollut kohtalaisen pitkä messuilureissu, kuullostaa kivalta! :)

      Poista
  19. Missä tälläisiä messuja pidetään jatkossa? :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)