lauantai 16. helmikuuta 2013

Koululaisten talven topat

 
Jatketaan juttua hansikkaista koululaisten tämän talven toppavaatteisiin..
 Meidän koululaiset ovat 8v., 12v. ja 13v. Jokaisella on nyt talveen kaksi settiä ja yhdet siistimmät takit. Sopiva määrä, vähemmällä ei olisi varmaan pärjätty tai haluttu pärjätä. Pojista on nimittäin kiva käyttää settejä vaihdellen, välillä siihen yhteen ja samaan takkiin vaan kyllästyy. ;)
 
Ensin 8v:n talvi;
(Pituutta pojalla n.141,5cm)
 
 
Eniten pidetty setti on ollut tämä. Reimatec takki 146cm, KappAhl Woxo housut 140cm, Ticketin hansikkaat, Peakin pipo ja Kavatin vedenpitävät kengät kokoa 36.
Muut on ostettu syksyllä, paitsi Woxon toppahousut on isoveljen vanhat ja edelleen ehjät sekä siistit!
Reimatecin takki on ollut tarpeeksi lämpöinen kovemmillakin pakkasilla ja alla on ollut tarpeen mukaan fleecetakki. Nuo Kavatin kengät on olleet tosi hyvät, lämpöiset ja kestävät.
 
 
 
Toisena settinä KappAhl Woxo takki 146cm, Lindexin Fix toppahousut 140cm, Reimatec+ hansikkaat, Geggamojan pipo ja Superfit goret 35.
Näistä takki, pipo ja hanskat on uudet. Fixin housut on jo viime talvelta ja jäivätkin nyt kuukausi sitten pieniksi. Nekin on olleet tykätyt ja silti kestivät hyvin tämän 1,5 talven käytön. Malliltaan mukavan kapeat hoikalle pojalle (kapeammat kuin Woxot). Superfit goret on isoveljen vanhat, hyvin säilyneet. Kengät kierrätän veljesten kesken vain jos ovat erittäin siistit (enkä osta kenkiä koskaan käytettynä). Woxon takki on ollut hyvä myös ja sitä pidettiin enemmän alkutalvesta. Geggamojan pipo on muuten ollut lämpöinen, siinä on osittain villaa.
 


 
Siistimpänä takkina on palvellut isoveljen vanha City Jonathan canvastakki 146cm. Pipo viime vuoden Reimaa ja rukkaset myös viime vuodelta (merkkiä en muista). Tretornin teddyvuoriset goretex tennarit koko 36 on huiput (se löytö 10e).
 

 
12v:n talvi;
(pituutta n.148,5cm)

 
Ostin talven ykkös setiksi Lindexiltä vedenpitävän Wall ride setin, takki 158cm ja housut 152cm.
Tein koon suhteen virhearvion ja tämä setti on jäänyt käyttämättä kokonaan, takki on liian reilu, vaikka ostettuani pikakokeilussa olevinaan oli hyvä. Housut olisi menneet, muttei sovi väriltään toiseen takkiin, joten käyttämättä nekin. No, nämä jää jemmaan ensi vuotta varten.
Pipo vanha H&M, hanskat Fix ja goret isoveljen vanhat Superfitit kokoa 38. Nuo Superfit goret aika ohuet vuoreltaan on menneet vain nollakelillä (samat siis 8v:llä).
 
 

 
Toiseksi setiksi ostin tämän ja onkin sitten ollut se pidetyin setti, koska tuo toinen oli iso.
Takki Reimatec 152cm, Woxon housut 146cm, Eccon goret koko 37, Hanskat ja pipo Woxo.
Näistä kaikki muut uutta paitsi tuo pipo on toissa talvelta.
Edelleen hehkutan Woxon toppahousuja, nuo on isoille ihan parhaat. Reimatecin takkiin olen ollut myös todella tyytyväinen (tilattu Ellokselta -40% alekoodilla), vaikka onkin minun makuun liian sininen, mutta poika tykkää. ;) Eccon goret on huiput tuon pojan kapeahkoon ja matalaan jalkaan.
 
 

 
Siistimpänä takkina isoveljen vanha 152cm H&M:n takki.

 
 
13v:n talvi;
(pituutta 164cm)

 
Paljon pidetty ja pojan suosikki on ollut tämä vuosi sitten jemmaan ostettu Glup:n setti 164cm.
Tämä ei ole vedenpitävä, mutta mennyt pakkas settinä oikein hyvin. Housut ei ole kummoiset, eikä varmaan kestäisi ehjänä, ellei tuo 13v. olisi jo sen verran iso ettei rymyä kokoajan. ;) Minun makuun takki on hiukan liian leveähkö malliltaan, mutta poikaa se ei tunnu haittaavan.
Pipo vuosi sitten alesta ostettu Peak, hanskat Reimatec+ ja goret Viking kokoa 40. Nuo Vikingit on olleet vain kotipiha käytössä, koulussa pitää toisia eli seuraavasta kuvasta löytyviä goreja.
 


 
Toinen ihan yhtä paljon pidetty setti on tämä KappAhlin vedenpitävä Woxo 158cm. Takki ja housut on ostettu jo viime talvena. Housut ostin viime talven alesta ja otettiin käyttöön vasta tänä talvena. Takki on jo toista talvea käytössä ja siinä ei näy mitään käytönjälkiä vieläkään. Woxon toppahousuista pitää vielä mainita, että ne on reilua kokoa. Tietysti tuo suora lahkeensuu tekee sen, ettei housut voi olla yhtään reilut käytössä. Suosittelen ostamaan juuri sopivan koon, jos joku näitä nyt jemmaa (näytti tänään olevan ainakin meidän lähikaupunkien Kappahl:ssa alerekissä monet 45e).
Kengät Vikingin teddyvuoriset goret, pojan lempparit ja ne koulukengät. Koko 40.
Hanskat Woxo ja pipo Lindex.
 
 

 
 Siistimpää takkia ei ostettu, on mennyt tarvittaessa tämä viime vuoden Icepeak 164cm.
Tuo on enemmänkin kevyt topattu, joten ajanut asiansa hyvin.
 
Täytyy muuten mainita, että tuolla 13v:llä taitaa olla menossa joku teinikasvuvaihe. Juuri olleessa kouluterveydenhoitajan tarkastuksessa pituutta tuli mittauksessa 164cm, vuoteen 10cm!
Painoa ei ollut suhteessa paljoa tullut.
Samoin kenkäkoko on kasvanut vuoteen kaksi numeroa, kevääksi joudutaan näköjään siirtymään kokoon 41. Pitkään olikin kasvu tasaista ja hitaampaa, mutta nyt tuli tuo pomppaus.
Onko teillä teineillä samanlaista kasvuharppausta tuossa 13v:n hujakoilla?
 
Ja vielä yhteenvetona näihin talvikamppeisiin:
Kaikki on olleet aika osuvia ostoksia/jemmauksia, paitsi tietysti tuo 12v:n yksi setti. Woxon housut on joka vuoden ostoslistalla ja samoin takit jos vaan kuosit iskee. Nuo Kengät on olleet myös suosikkimerkkejäni, mutta 12v:ltä puuttui ne siistimmät. Pipoja meillä oli kahdella vanhimmalla liian vähän. Vielä yhdet olisi ollut hyvä olla, mutta kivojen ja sopivan hintaisten löytäminen oli haastavaa.. Nyt voisinkin loppu alesta käydä kurkkaamassa Intersportin valikoiman ensi talven varalle. Määränä tämä määrä on ollut hyvä. 12v:lle olen kaipaillut sitä toista vaihtosettiä, mutta toisaalta kyllähän yhdelläkin pärjää (jos haluaa pärjätä).
 
 

30 kommenttia:

  1. Tykkään eniten tosta Reimatecin takista ja mietin sitä meillekin mutta jätin vielä. Jos ihan super-hyvällä alella saan niin sit ostan :)

    VastaaPoista
  2. Vitsit miten hyvännäköisiä vaatteita teidän pojilla on :) Näitä sun postauksia on kiva lukea; tietää vähän mitä itsekin kannattaa ruveta kokeilemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiva jos on näistä jutuista vinkkiä, vaikka aina ei kaikki samat sovikaan kaikille, mutta ainakin jotain suuntaa.

      Poista
  3. Mä en koskaa enksy Kappikseen, mut pitäisi kyllä mennä noiden ulkovatteiden takia. Kaxs malliston vk-housut meillä on ollut nuoremmalla pojalla ja istuvat mielettömän hyvin meidän kukkakepille ;) Housut ovat myös kestäneet todella hyvin kovassakin menossa. Vanhempi on nyt juurikin siirtymässä tuohon nuorisokokoon, niin tuo WOXO on varteenotettava vaihtoehto. Vikingin talvitennarit meillä on ollut talven molemmin puolin (ei kuitenkaan kovimpaan pakkas ja lumiaikaan) pojat tykkää niitä ihan hirveästi. Hansoina on Reimatec+ pidemmällä varrella ja lämmittävyys ja kestävyys on ollut oikein hyvä. Laksettelussa on Hestra-hanska. Pipoja on monia, MUTTA ihme kyllä vain yksi (äidin mielestä kauhein) keplaa ;)

    http://helinomaisiakirppuja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Kappiksen housut onkin parhaat kukkakepeille, meilläkin niitä löytyy. ;D Woxot on hiukan leveämpää malliltaan, kun ne Kaxsit, mutta silti kestää meidän kukkakepeillä hyvin ylhäällä ja ovat montaa eri merkkiä kapeammat. Suosittelen.
      Heh, tuo tuppaa olemaan tyypillistä että se äidistä kamalin on lapsesta ihanin. :D

      Poista
  4. Sinulla on kyllä valinnat hanskassa. Tulisi kerralla aika iso paukku, jos joutuisi ostamaan kaikille yhdellä kerralla setit. Raikkaita värejä ja tosi kivoja pipoja. Varmasti komeita poikia siellä päin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, siksi kierrätänkin näillä isoilla paljon. Sitten kun on ostanut jotain oikein kivaa ja laadukasta niin ne myös kestää. Onneksi joka kausi saa aina jotain kierrätettyä, koska joka tapauksessa uuttakin pitää aina ostaa ja varsinkin kengät maksaa ihan hulluna. :/
      Meillä kierrätys kolmen vanhimman kanssa on sinänsä helppoa, että saa suurinpiirtein aina suoraan siirtää isoveljen kaapista seuraavan kaappiin. Ovat niin peräkkäisissä kokonumeroissa. :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos, minäkin tykkään. Hyvä maku pojilla. ;)

      Poista
  6. Mihis aikaan vuodesta ellokselta saa alennuksen Reiman kamppeisiin? Nyt ei ainakaan onnistunu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä alekoodeja tulee ainakin minulle silloin tällöin suoraan s-postiin. Kaikilla ei saa merkkivaatteista alea ja silloin onkin merkintä, ettei koske "ei alennusta" tuotteita. Eli kaikki koodit ei käy kaikkeen, harmi sinänsä. :/
      Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, koska jotkut koodit käy.

      Poista
  7. Minua huvittaa miten eri kokoisia lapsia voikaan olla,
    Meillä kutosluokkalainen on 175 cm pitkä ja painaa 63 kiloa. Jalka 45!

    Hankin vaatteet jo vallan esim H&M:ltä miesten puolelta L koossa useimmiten. Naureskelinkin pojalle, että tuota vauhtia kun jalka kasvaa, saa käydä pian kääntämässä naapurikunnassa :D.

    Tosi kivat ja pirteät setit teillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! teillä on tosi pitkä poika ja muutenkin tosiaan ihan nuoren miehen mitoissa. :)
      Tuossa vaiheessa ne vaatekustannuksetkin kasvaa, kun pitää jo miesten osastolla vierailla.
      Tämä meidän 13v. seiskaluokkalainen poika on pituuteensa nähden tosi hoikka, painaa vajaa 45kg.

      Poista
  8. Mukava oli nähdä ja lukea isojen poikien talvivaatekuvioista. Meidän isot pojat on 9v. ja 12v. Erityisesti kiinnostaa teidän yläasteikäisen vaatetuskuviot, koska meilläkin on ensi vuonna yläastelainen. Ja siksi kiinnostaa nyt, koska "kyttäilen" vielä muutamia alejuttuja ensi talvea ajatellen. Koen tällä hetkellä jokseenkin haasteelliseksi siirtyä pois lastenvaatteista. Tuntuu, ettei mistään löydy "meille sopivia"/kivoja vaatteita. Poika sanoo kyllä kysyessä mielipiteensä, mutta ei ole sellainen, että pyytäisi oma-aloitteisesti jotakin. Toiveena olisi ihan perusvaatetta, ei niinkään mitään printtikuvioita tm. H&M:ia vähän boikotoin, koska reagoin allergikkona itse vaatteiden "hajulle". Ens talven kengätkin on haasteelliset. Tänä vuonna riitti vielä koko Vikingin goreista. Eivät toki ehkä muutenkaan ole enää yläasteikäisen kengät. Nuo "talvitennarit" vaikutti myös mielenkiintoisilta. Cameleita oon harkinnu pojalle, nyt sais hyvin alesta, mutta enpä uskalla ennustaa jalan kasvua. Nyt koko on sama kuin mulla eli 39/40.

    Mäkin kierrätän pojilla kaiken minkä pystyn (ainakin kakkosasuina), mutta aina ei jää kierrätettävää, vaikka laatua pyrinkin ostamaan. Kavatin kenkiin olen ollut tosi tyytyväinen ja niistä on jäänyt veljillekin käyttöön hyväkuntoisia kenkiä. Ajattelen kuitenkin samoin kuin sinäkin aiemmin kirjoitit, että vain hyväkuntoiset päätyy veljen käyttöön, enkä osta käytettyjä.

    Olis kiva nähdä joskus myös teidän isojen sisävaatteita tai vaikka toivekollaaseja kauppojen valikoimista, ellet halua suoraan "vaatekaappeja" esitellä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistän korvan taakse ja lupaan tehdä jutun jossain vaiheessa jutun 13v:n sisävaatteista! ;)
      Tuo kyllä myös totta, että aina ei jää kierrätettävää. Osa tosiaan menee puhki tai kuluu kamalan näköiseksi, vaikka olisikin laatua.
      Suosittelen noita Vikingin talvitennareita, on ollut hyvät pojan mielestä ja tarpeeksi läpöiset.

      Poista
  9. Kiitos Mia taas loistavasta postauksesta!!

    Näitä määriä yritän minäkin päästä hallitsemaan. Pipoja ja hanskoja meillä on yllin kyllin. Se kamalin ja vanhin on tietenkin kahden vanhimman eli koululaisten suosikkipipo (molemmilla samat, tosin vastakkaisilla värityksillä). Hanskat on aina hukassa -kun kouluun pitäisi lähteä. Woxon housut on myös meillä käytössä, tosin vain kuoriversiot, joissa nilkassa nauha-lukko-kiristys. Toppahousuina on ollut Travallen Super-Remu vyötärömalliset housut. Voin suositella!! Cordura-kangasta koko housu, ei kulumia vaikka yksillä on menty koko talvi. Nilkassa lumilukko ja sen päällä suora lahje, jossa vielä tamppi, jolla saa vaihdettua 2 eri nepparin välillä kiristystä. Reimatec-X sarjan takit, joita käytetään myös laskettelussa ovat toimineet hyvin.

    Itse kaipaan ensi talveksi vaihtotakkia tai ainakin sitä siistimpää takkia sekä gore-tennareita noiden isojen goretex-talvinilkkureiden - meillä Viking - rinnalle kaupunki&kyläilykäyttöön.

    Kiitos vinkeistä!! Näistä päivitetään omat varastot sopiviksi :-)

    kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit jutusta. :)
      Meillä oli joskus yhdet Travllen super-Remu toppahousut ja ne oli hurjan leveät malliltaan. Onko ne nykyisin jo kapeampaa mallia? Luuletko että hoikkiksella pysyisi jalassa? Kiitos vinkistä joka tapauksessa, pitää kurkkia sillä silmällä kauppojen valikoimaa. ;)

      Poista
  10. Kivoja vaatteita. Meillä ei ole ikinä ollut noita KappAhlin Woxoja. Täytyy pitää Kappis mielessä, kun hankin ensi talveksi toppaa esikoiselle. Noi 13v:n talvikengät joissa on oikein kirkasta limeä ovat tosi mageet. Täytyypä pitää silmällä, jos sattuisi vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan, meillä Woxot pesee monet muut merkit ja edullisiakin vielä. ;D
      Nuo Vikingin talvitennarit on tilattu Ellokselta, siellä oli minusta vielä niitä, mutta en tiedä mitä kokoja. Itse tilasin ne alekoodilla syksyllä.

      Poista
  11. Ihana postaus, luen tarkasti jokaisen kuvauksen vielä uudelleenkin :). Teidän 8-vuotiaan Kavatit näkyy olevan juuri ne, joita olen alesta etsinyt isointa mahdollista kokoa. Lopulta kokoa 38 löytyi niin hassusta paikasta kuin cdon.com! Tulivat sieltä Heppon lähettäminä, mutta alekupongin saa vaikka elokuvien ostoon. Nuo kengät on olleet pojan suosikit kaksi talvea, ja halusi ehdottomasti samanlaiset ensi talveksi. Mitään muita ei suostuisi pitämään (ei edes Kavatin toista mallia). Koot vaan loppuvat :(. Kuvauksesi perusteella seuraava hyvä vaihtoehto voisi olla Eccon goret? Hyviin kenkiin menee kyllä tosiaankin hirveästi rahaa, kun lapsia on monta ja jokaiselle tarvitaan jokaisen sään kengät. Sitten tuo turkoosi-musta-vihreä Woxon pipo. En pääse siitä millään eroon! Pojan niin ehdoton lemppari jo toista talvea, että sitä on pesty, pesty ja pesty, eikä saa viskata pois. Melkeinpä menee niin, että pitää talvitakit valita pipoon sopiviksi ;-). Onneksi Reiman nettisivuilta löytyi yksi, joka pojalle kelpasi tuon lisäksi, ja joka sopii samoihin takkeihin. Meillä ei toimi niin, että äiti valitsee koko setin. Yritän ostaa takit ja asusteet niin, että kaikki sopisi yhteen kaikkien kanssa. Lopputulos on hyvin samannäköistä kuin teillä, eli turkoosia ja limeä mustan ja harmaan lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin nämä kolme poikaa valitsee jo itse kaikki, mutta jostain kumman syystä osaavat oikein hienosti sävyttää. Ilmeisesti olen jaksanut tarpeeksi nalkuttaa vuosien varrella siitä miten sävyt pitää käydä yhteen? ;D
      Tuo on kyllä hyvä ratkaisu, ostaa samoissa sävyissä kaikki, niin että kaikki käy kaikkien kanssa.
      Meilläkin nuo Kavatit on jo toiset Oliverilla (8v.) ja on ne suosikit. Enkä ihmettele, koska ovat todella laadukkaan oloiset ja näyttää istuvan jalkaan hyvin. Enpä muuten tiennytkään että cdon.com myy myös kenkiä! :D
      Eccon goret ovat hyviä kanssa, meillä ainakin aiemmat on jääneet kierrätettäväksi aina seuraavalle veljelle.
      On se muuten jännä miten nuo lapset jumittuu johonkin tiettyyn vaatteeseen, mutta toisaalta niinhän me aikuisetkin tehdään. :D

      Poista
  12. Kiitos! Oli taas tosi hyvä ja hyödyllinen postaus! :)

    VastaaPoista
  13. Minäkin tykkään lukea näistä isompien lasten vaatteista, sillä kivoja värejä on vaikea enää isoimmissa vaatteissa löytää. Meillä kierrätetään lähes kaikki vaatteet, paitsi housuista ei tahdo jäädä juuri koskaan mitään seuraaville pojille, koska aina on reikäiset polvet. Onko sulla antaa jotain vinkkejä esim. collegehousuista n. 150 cm koosta eteenpäin? Kaikki tahtoo olla mustaa/harmaata tai jotain synkän väristä. (Tietysti lika ei näy, mut ehkä vois olla edes osa iloisemman värisiä!) Terveisin Kitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Collegehousut tahtoo meilläkin olla ne joista ei jää kierrätettäväksi. Meillä pojat on tykänneet ja itse olen laadukkaimiksi todennut H&M:n Loggit ja urheilukauppojen merkit esim. Adidas. Tosin värimaailma on noissa aika tylsä, juuri ne harmaat ja mustat lähinnä. En ole minäkään värikkäisiin törmännyt. :/

      Poista
  14. Mielenkiintoista lukea teidän koululaisten toppavaatteista. Kivan värikkäitä settejä.
    Pitää varmaan ensi talvena ostaa lapselle nuo kappahlin toppahousut. Meillä kun 8-vuotias on saanut rikki kahdet toppahousut tänä talvena: mini a turet ja mckinleyt. Ovat kyllä molemmat sellaista pehmeää materiaalia, että kulumisen saattoi arvata. Onneksi jemmasta löytyivät yhdet minymon toppahousut, joita lapsi ei alkutalvesta huolinut, koska olen aika huono/laiska korjaamaan vaatteita. Nyt ehjät housut ovat kelvanneet käyttöön.
    Myös stadiumin toppahousut ovat meillä olleet yhden kauden housut. Reiman housut ovat kestäneet melko hyvin pari talvea. Parhaimmat ovat olleet molo kidsin housut; niiden hinta vaan on alennuksessakin korkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla jos nuo Woxot kestäisi teilläkin ehjänä. ;) Meillä nuo on olleet tosiaan ainoat Reiman lisäksi jotka kestää. Halpis merkkejä on ollut ihan turha ostaa. Molo Kidsit varmasti kestäisi, harmillista ettei kunnon alella tosiaan saa.

      Poista
  15. Kiitos kivasta postauksesta! Olisi kiva nähdä myös koululaisten sisävaatteita.
    Meilläkin on koululaisella samanverran settejä ja vielä lisäksi talvihaalari, mitä tykkää käyttää omalla pihalla.
    -Elina

    VastaaPoista
  16. Kiitos, hyödyllinen postaus :). Meillä on kynnyksenä siirtyä pois tarrallisista kengistä. 11 v. osaa toki sitoa nauhat nappiksistaan, mutta koulussa siihen menee hänestä turhaa aikaa. Oliko nuo Vikingin Gore-tennarit pojistasi nopeat pukea?
    - Laura

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)