torstai 23. helmikuuta 2012

Jonathan sovitusta


Näissä Jonathan malliston sovituskuvissa menikin luvattoman pitkään.. Olen onnistunut haalimaan itselleni liikaa työtä ja en yksinkertaisesti ehdi nettiin. Mutta, mutta, oma vika. ;)

Tässä nyt siis sovitellaan Jonathanin kevään ulkovaatteita.
Pojista voisi sanoa sen verran, että ovat mallia tikku. Etenkin Emil, mitat tällä 4v:llä on nyt 112cm ja n.16,5kg. Tuo pieni pitkä poika on ihan hullun huono ollut syömään viimeiset 6kk. Se on se syömättömyyskausi joka on meillä joka pojalla jossain vaiheessa ollut. Nyt on ollut aika hauska huomata, että moni ruoka on alkanut viimeisen viikon aikana maistumaan, kun on hoitolapsia näyttämässä esimerkkiä.


Tilasin Emilille välikauteen limen Classic haalarin 116cm.
Kuten näkyy se on liian reilu, ainakin minun makuun.





Haalari jää takaa pussittamaan liikaa, vaikka toisaalta saa tuolla vyötärökiristyksellä mukavasti istumaan paremmin. Silti kehottaisin ostamaan haalareissa sen pienemmän koon, jos kahden koon kohdalla miettii. Jos lapsi on pituudeltaan vähän yli 110cm, niin ehdottomasti suosittelen 110cm.



Turkoosi Classicin mallihaalari on kokoa 110cm ja tämä on sopiva. Reiluutta on sopivasti, muttei liikaa. Kuvassa oleva rukkanen on kokoa 6. Meidän pitkäsormiselle koko 4 tuntuu jo hiukan naftilta. Raitapipo on kokoa 56 ja Emilin päänympärys 52cm. Juuri sopiva pipo. Pipot on siis hiukan naftia mitoitusta ja ne kutistuu hieman pesussa, joten piposta suosittelen ottamaan suuremman koon.



Ilman mitään vyötärökiristystä, tuppaa tämä 110cm haalarikin pussittamaan takaa. Se johtunee myös tuosta pojan hoikkuudesta. Turkoosi on muuten kaunis sävy, enkä saanut sitä tähän kuviin tallennettua. Eli se on melko voimakas ja taittuu vihreään.



Vyötärökiristys on kyllä huippu.



Sadehaalaria saa tänä vuonna kokoon 120cm saakka.
Sadehaalarissa on sellainen verkkarikankainen vuori eli menee hyvin ihan sellaisenaan kevätloskassa. Tässä kuvissa Emilillä 110cm haalari ja reilua kokoa tämäkin. Kumpparit on ihanasti sävytetty sadevaatteisiin, niitä saa myös harmaana. Nämä vastaa kokoaan, ainakin meille 30 olisi oikea, kuten muissakin kevätkengissä.
Fleecemyssy on kokoa 56, hiukan reilu.



Tähti malliston turkoosi takki ja henkselihousut ovat molemmat kokoa 116cm. Nämä olisi sopivat keväästä syksyyn. Housut vastaa minusta hyvin kokoaan, ei siis ollenkaan reilua mitoitusta.
Nuo housut on muuten sitä corduratyyppistä kangasta, kestää hyvin kulutusta ja tietysti vettä, kuten kaikki Tähti malliston vaatteet.
Nuolipipo on kokoa 52/54 ja sopiva sekin nyt, mutta pesun jäkeen on kokemuksen perusteella nafti.



Henkselihousuissa on säädettävät olkaimet ja edessä vetoketju. Mukavan ylös nouseva malli, ei pääse takin alta kosteus selkään.
Tennareissa on reilut koot. Meille piti ostaa kevääksi koko 29, vaikka muuten siis siirrytään esim. Kavatin kengissä kokoon 30. Tennarit ei ole muuten ihan sellaset luirut, vaan lenkkarin ja kangaskengän välimuoto. Tosi kivat siistimmät kengät (meillä siihen käyttöön). Isoin saatavilla oleva koko tennareissa on 30.



City malliston vettähylkivä takki ja housut ovat kokoa 122cm. Selvästi liian reilut. Lahkeiden alta pilkistää tennarit limen vihreänä. Fleecehattu koossa 54 on juuri sopiva, mutta ei menisi enää kypärämyssy alle.



Meidän ekaluokkalainen valitsi mallistosta itselleen limen Tähti takin ja mustat Tähti housut. Silti tykästyikin harmaaseen nuolitakkiin livenä nähtyään enemmän, joten tämä lime ei jää hänelle.
Oliver on nyt n.136cm pitkä. Takki on 140cm ja oikea koko välikauteen.
Tuo lime on muuten ihanan raikas väri!
Pipo on sama raitapipo koossa 56, kun Emilillä aiemmissa kuvissa. Menee vielä Oliverin n.53,5cm päähän, mutta tosiaan ei mene pesun jälkeen..



Setti takaa ja edestä. Hihoihin ja lahkeisiin jää pientä ruttua, muttei liikaa.



Tähti vyötäröhousuissa on vyötäröllä kiristettävä nauha (klipsillä). Saa siis kivasti hoikallekin istumaan, vaikkakin Jonathanin housut on leveämpää mallia kuin esim. Kappahlin tai Reiman. Silti meillä on näitä joka kausi ja aina vaan toimii. Monesti kun tuolla alla on ne collegehousut, niin liian kapeat ulkohousut olisi melko ahdistavat.

Tässä siis kaikki mitä voitiin sovittaa. Muissa ei koot sattunut niin lähelle, että olisi ollut mitään hyötyä sovituksista. Mutta kysykää ihmeessä, jos haluatte lisäinfoa ja apua valintaan ja jos Jonathania suunnittelette välikauteen. :)

 

51 kommenttia:

  1. Voih, tuo turkoosi ois kyllä kevääksi ihana väri! Lime on mun makuun liian kirkas ja neo, tykkään enempi ruohonvihreästä. Meillä on nyt hakusessa 4-vuotiaalle vk-haalari, kun edellinen viimein kävi pieneksi. Po.Pia olen tässä pähkäillyt, ja varmaan käyn ainakin katsomassa, vieläkö olisi siitä mustasta värikkäillä vetskareilla kokoja jäljellä. Onko tää Classic-mallisto kestävää? Kestääkö kangas esimerkiksi kalliolla kiipeilyä ja soralla konttaamista? Aika reilulta näyttää tosiaan mitoitus.
    Tennarit näyttää kyllä kivoilta :) mulla on muutaman vuoden takaa kokemusta Jonathanista, ja silloin ei oikein vakuuttanut, haalari meni aika kauhean näköiseksi ja kaikki mahdolliset tahrat jäi ikiajoiksi kiinni. Jalkalenksut irtoili ennen kuin haalaria oli edes käytetty jne. Siksi tässä vähän epäröin, että uskaltaisiko kokeilla uudestaan.

    Ps. Joka päivä tänne on pitänyt tietysti klikata kurkkaamaan, joko sovituskuvat ois tullu, mutta ei kannata kyllä ottaa paineita kuitenkaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Classicin kangas kestää siinä missä Reimatecin, ainakin omasta mielestäni. On muuten samaa kangasta kun tähti takeissa, mutta niitä teippauksia ei vaan ole joka saumassa. En sitten osaa sanoa kestäisikö kovalla rymyäjällä miten hyvin, mutta ainakin meillä on pojilla kestäneet hyvin.
      Tottakai huonot kokemukset pistää miettimään. Minusta näissä tapahtuu kehitystä kuitenkin joka vuosi. Heh, minun makuun taas ei ole hyvä ruohonvihreä mutta lime on herkku. ;D

      Poista
  2. Tuo vihreä oli myös minun makuuni tosi ihana väri, todella raikas. Harmi ettei meillä ole takille tarvetta, ehkä alesta yhtä kokoa isompana ensi kevääksi :)

    Muutenkin tosi värikäs mallisto tänä vuonna, tykkään.

    -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on raikas. :) Alesta kannattaa aina jemmata viimeistään, sillloin saa ihan kivalla prosenteilla

      Poista
  3. Kiitos näistä sovituskuvista, myös malleille =) Ihan älyttömästi saa tuolla vyötärökiristyksellä ihmeitä aikaan! Täytyykin käydän tänään katsomassa löytyykö näitä jo liikkeestä. Fleecehatut, tennarit ja yksväriset haalarit on mun suosikkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ;)
      Uskon että liikkeistäkin jo loytyy. :)

      Poista
  4. Onpa aika kivoja, erityisesti kiva, että tuota sadehaalaria on kokoon 120 asti..Lime näyttää ihanan raikkaalle ja turkoosistakin tykkään.

    VastaaPoista
  5. Nuo yksiväriset on herkut ja mielestäni tämän malliston vahvuus. Voi kun olisivat vielä sitä tähtimallistoa, niin voisin meillekkin harkita. Tosin meillä tällekaudelle on jo vaatteet että tuskin olisi näitä tullut, mutta kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisikin ollut huippua, jos olisivat tähtimallistoa. :)

      Poista
  6. Ihana tuo vihreä haalari. Meidän 1,5v painoi neuvolassa myös 16kg. =) Ja pituutta oli 93cm eli 20cm vähemmän kuin teidän Emilillä. Mutta muutoin tuttu juttu noi lasten syömättömyyskaudet. Meilläkin on molemmilla isommilla pojilla ollut moinen.
    Terkuin mk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mk; Joo Emil on hurjan hoikkis. ;D Mutta kyllä se siitä, tiedän että se alkaa syömään ihan pian, tuttu ikä. ;)

      Poista
  7. Voi, tuo vihreä takki missä on leveitä raitoja hihassa näytti yllättäen tosi kivalta! Niin, ja raikkaita ja kivojahan nämä olivat kaikki muutkin. Kiitos kovasti sovituskuvista, nämä auttaa hurjasti jos ja kun menen ostoksille ilman lasta itseään.

    VastaaPoista
  8. Miten noissa takki + housut -puvuissa, tuleeko ne samaa kokoa samassa setissä vai myydäänkö niitä irtona, eli jos haluaisi ostaa yhden koon pienemmän takin kuin housut? Ihanat värit nuo lime ja turkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki ja housut myydään erikseen. :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Hyvä juttu, että niitä saa erikseen. Meillä jostakin syystä muksulla pitää aina ottaa housuista yksi isompi koko kuin takista. Jos näin ei tee, housut ovat heti liian lyhyet, mutta takki sopiva. Joillakin merkeillä myydään vain settejä ja siksi niitä on hankala ostaa.

      Poista
  9. Onkohan tuo Jonathan teidän hoikalle pojalle ollenkaan sopiva malli? Ei minusta! Kannattaisi käyttää Po.P:a tai Moloa, ei tuollaisia leveitä säkkejä.

    Ja noista kuvista hyvin näkee kuinka pahan näköinen on liian reilu ulkovaate. Lapsi näyttää siltä kuin vanhemmat olisi piheyttään/köyhyyttään ostaneet kasvuvaralla. Tätä näkee paljon blogeissa, esim. Lastenvaaterallissa.

    Kivat värit puvuissa on. tykkään eritoten turkoosista. Raikas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emilille kaikki haalarit pussittaa, joten tuskin on väliä mikä haalari on päällä. ;)
      Meillä on kevääksi Po.p:n välikausihaalari. Nämä Jonathanin vaatteet ovat mallikappaleiksi ostettu ja meille ei välttämättä jää näistä mikään. Kunhan katsotaan...

      Poista
    2. Ihana anonyymi, kiitos vain. Hoikalla lapsella todellakin pussittaa lähes kaikki vaatteet, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ja itse mielelläni käytän vaatteita useamman kauden, kuin pari kuukautta, mutta jokainen tyylillään.

      Poista
    3. Tuo on tosiaan totta, hoikalle et löydä just istuvaa haalaria millään. Ticketin haalarit ne vasta pussittaakin ainakin meillä, vaikka ostaisi kokoa pienemmän kun on pituus. ;)
      Kyllä minustakin on kiva että esim. haalari menee siitä keväästä ainakin syksyyn, koska keväällä haalariaika tuntuu jäävän tosi lyhyeksi joka vuosi.

      Poista
  10. Oho, nuohan näyttää nyt kivoille, olen ollut aika skeptinen Jonathanin suhteen kun kuosit/värit ei ole miellyttäneet.
    Haalaria voisi jopa harkita.

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästä(kin) hyödyllisestä postauksesta. Ihanan värisiä nuo Jonathanit haalarit ja asusteet, ne hankitaan meidän pienille pojille. Ja kiitos muutenkin blogistasi, sen elämänmyönteisyydestä tulee aina hyvälle tuulelle :)

    T. Kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
  12. Vielä sen verran että kumman kanssa vihreä takki sopii paremmin, harmaiden vai mustien housujen kanssa? Mustien kanssa näyttäisi korostavan housujen vihreyttä ja näyttää hyvältä, mutta mitenhän harmaat, sopisiko ne? On nämäkin ongelmia ;)

    -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta molemmat värit sopii, hupun sisus takeissa on tummanharmaa. ;)

      Poista
  13. Voi, että nuokin on kivoja! Täytyis käydä tuota sadehaalaria jesperissä vilkaisemassa.:)

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia taas. Minua kiinnostaisi tietää ovatko Classic malliston haalarit vedenpitäviä?
    -josefin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Classic haalareissa ja rukkasissa on vedenpitävä kangas, mutta ei teippauksia muissa kun peppusaumassa. Ei pitää tosi hyvin kosteutta ja jopa lätäkössä istuskelua, mutta vettä täysin.

      Poista
  15. Hei, voiko sinulta tilata Jonathan tuotteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toki, jos ihan läheltä ei löydy kotimyyjää. .:)

      Poista
  16. Meillä on muistaakseni viime keväänä ostettu Tähti-Jonathan takki ja -housut täksi kevääksi - ovat odottaneet jo vuoden että Aake kasvaisi. Vyötäröhousut ovat kyllä kiristyssysteemistä huolimatta vähän ongelmalliset, kun niitä ei meinaa saada tarpeeksi kapeiksi, vaikka ei Aake aivan noin hoikka olekaan kuin Emil. Puku on 104-senttinen. Jotenkin on niin vahvaa kangasta ettei "kuroudu" mielestäni ihan tarpeeksi paljoa. Mutta jospa tuo nelivuotiaamme tuosta vielä vähän kasvaisi kevätkeleihin mennessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On totta ettei ne ole niin kapeat kun joillakin muilla merkeillä, meillä käytetään Emilillä vielä tuota henkselimallia. ;)

      Poista
  17. On kivoja ja mun(kin) kokemuksen perusteella tosi laadukkaita! Pitää veden hyvin ja kestää hyvin.
    Koot vaan on usein jättiläismäisiä. Meillä pojalla on muuten nyt 116-122 ulkovaatteet, mutta Jonathanin 110 cm haalari on edelleen ihan reilu :D
    Samoin yhdet Jonathanin toppahousut on valtavat vrt. muihin saman koon housuihin.

    Noi pipotkin on tosi kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan reiluja, se kannattaa muistaa ostoksilla. Minäkin olen ollut tyytyväinen kestoon. :)

      Poista
  18. Kivan näköisiä nuo yksiväriset! Menisi varmasti harkintaan mikäli olisi liikettä lähellä ja päästäisiin sovittelemaan. Tilasin loppusyksystä talveksi haalarin jonka haarat roikkuivat jossain polvien alapuolella ja päätin etten sovittamatta tai vähintään ilman tarkkoja mittoja tilaa enää yhtään mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovittamalla löytää tosiaan sen parhaan koon ja näkee mallin että istuuko miten.

      Poista
  19. Ihania sävyjä. Meillä pojalla on kyllä Ticketin turkoosi välikausihaalari odottamassa kevättä, mutta tuota ihanaa vihreää voisi metsästää jo jemmaan aikanaan alesta. Täytyy miettiä noita valikausikintaita, jos sattuisivat sopimaan Ticketin haalarin sävyyn, ne kun puuttuu.

    Jonathania meillä on jonkin verran ollut ja on kyllä kestänyt. Meillä myös pitkä poika eli kohta 4,7-vuotta ja pituutta jo 114 cm, ehkä ylikin. Hänellä myös kausia kun ei syö juuri mitään paitsi vihannekset, hedelmät, juurekset ja marjat maistuu ja sitten syö taas tosi paljon. Tiedän, että se on tavallista, mutta hirvittää välillä.

    Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitähän tämä sitä kautta. :/
      Hirvittää kyllä myös aina välillä, kun tuntuu että syökö se ihan tarpeeksi..

      Poista
  20. Voisinpa tehdä tilausta näyttää kivalle :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos s-postista ;) , laitan s-postia takas heti kun ehdin.

      Poista
  21. Hip hei,
    Ihanaa, sovituskuvia! Näistä on hurjasti apua! Vaikka taitaapa jälleen Jonathanit jäädä hankkimatta. ne on aina "ihan kivoja" ja kun ei montaa eri settiä kevääksi tule, jäävät nämä sitten yleensä hankkimatta. Tuo limen vihreä takki tosin menee harkintaan, josko alesta sitten ;)

    VastaaPoista
  22. Onnea ja tsemppiä sulle perhepäivähoitajan työhön! Meillä on pojille jo välikausivaatteet ostettuna mitänyt muutamat rukkaset ja pipo kuopukselle puuttuu. Outoa miten Jonathan on tänä vuonna päätynyt jättipitkiin hihoihin.. 5-vuotiaalle tuli kuitenkin turkoosi takki koossa 122cm ja siinä hihat monta senttiä pitemmät kuin samankokoisessa ReimaTec:ssä. Kolme takki ja housut settiä on hänelle ja yksi haalari. Kuopuksen (3v) kohdalla mulla on mopo lähtenyt täysin käsistä, kun haluan että hänellekin on uusia eikä pelkästään isoveljen vanhoja.. Paljon on vaihtovaatetta..

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse muuten huomasin talven Reimatecin takissa, että hihat oli lyhyemmät kuin ennen takeissa. Olisiko siis Reima hiukan pienentänyt mitoitusta? ja voi olla että Jonathan taas hiukan pidentänyt hihoja. Tiedä en, kunhan arvelen. ;D

      Tuntuu vaan että ennen Reimat oli tosi reiluja, mutta ei enää.
      Hih, uskotko että minulla on nyt pysynyt välikausihankinnat tosi hyvin käsissä. Saa nähdä jatkuuko. ;)
      Mutta minä en nää pahana jos ulkovaatetta on reilummin, minusta itsestä ainakin on ihanaa kun sitä vaihtovaatetta löytyy ja sitä paitsi pienet on nämä paheet jos ne on lastenvaatteet. :)

      Poista
    2. Kivoja vinkkejä! (Kommentoin tähän, kun lisää_kommentti_palkki katoaa(?) ja en pysty omaa kommenttia lisäämään). Tänään ostin 5-vuotiaalle pojalle tuon krokotiili-sadehaalarin (poika itse nimesi puvun). Sain idean postauksestasi ja inhoan pukea (tarha pukee) lasta ensin välikausivaatteisiin ja sitten kuravaatteisiin niin ostin kevään loskakeleihin koko vartalo kumipuvun =D POika tykkäsi ja sai limen krokopipon kaveriksi. Ja puku oli tosiaan reilua kokoa ja hihat pitkät. Poika on 119cm ja roteva ja 120 puku menee varmasti syksylläkin vielä... Ei todellakaan kukkakeppimallia. Pipo oli 56 ja juuri sopiva - aluspipo ei mahdu, eikä tarvitsekaan, joten pipot nafteja! Kiitos taas vinkeistä - krokotiilipoika kiittää myös ja luulen, et tarhan täditkin ;) Ja aion laittaa puvun jo heti nollakeleille, alle vaan fleecehaalari ja ohut villainen paita sisävaatteiden päälle. Lämminverinen poika tarkenee hyvin!

      Poista
  23. Niin voihan se olla noinkin. Meillä ei oo tänä talvena ollut Reimatecin takkia, mutta viime talvena oli. Se oli vuoden vanha jemmassa ollut, koska koko 104cm vastasi kokoa 110cm. 122cm välikausitakki on myös alesta ostettu.

    Talvivaatehankinnat pysyivät ihan kohtuudessa vaikka mies ei ymmärtänyt sitäkään, että yhdelle lapselle on yksi haalari ja kaksi takki ja housut -settiä. Tykkään kans itse, että vaihtovaatetta on. On mulla itsellenikin useammat ulkovaatteet. :D

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  24. Jee, kommentointi toimii taas ;) Jännä, että heti tuli asiaa, kun ei toiminut!

    VastaaPoista
  25. Tiedätkö yhtään sanoa että missä muissa väreissä tuota sadehaalaria tulee myyntiin? Mietin meidän neidin kevääseen sellaista...

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)