lauantai 24. syyskuuta 2011

Ilmaista..


En yleensä reakoi kovinkaan paljon siihen mistä blogimaailmassa kohistaan tai siihenkään mitä vauvan aihevapaalla kirjoitellaan. Voin sanoa että kyllä, luen blogistanian kohua aiheuttavia juttuja, mutta ei en yleensä mieti niitä sen pidemmälle. Aihevapaalle en eksy kun ehkä kerran kahteen kuukauteen ja nekin kerrat jonkun toisen jossain blogissa heittämän vinkin kautta. Kommentoi en sinne koskaan..

 Nyt koin kuitenkin hiukan kertoa omaa näkökulmaa asiaan joka puhuttaa esim. ananan blogissa. Ihan vaan siksi, että olen varmasti juuri se blogisti, jonka tarkoitusperiä mietitään ja uskotaan varmaan joidenkin mielestä harrastavan täysin piilomainontaa.


Sanotaanko että jopa hiukan hätkähdin lukiessani ananan kirjoitusta ja etenkin niitä kommentteja. Olen sen verran rehellinen ja helposti huonoa omaatuntoa poteva ihminen, etten taatusti halua tehdä mitään laitonta tai aiheuttaa kellekkään mitää mielipahaa.
Siispä päässä kävi heti pyörimään olenko toiminut väärin. Olenko muistanut varmasti mainita jokaisesta lahjoitetusta vaatekappaleesta sitä esitellessäni. Olen ainakin käyttänyt sanaa "sain arvioitavaksi", jonka olen automaattisesti kaikkien luullut tajuavan ilmaiseksi. Itse ainakin ymmärrän heti niin, jos joku näin blogissaan mainitsee. Mutta ilmeisesti niin ei ole, kaikille se ei ole selvä asia. Siitä syystä olikin varsin hyvä tietää, että ihan jokaisesta lahjaksi saadusta vaatekappaleesta on selvästi tuotava esille onko se ollut ilmainen vai ei.


Kauhistuin jo ajatusta että nyt moni varmaan oikeesti luulee, että saan pilvinpimein lahjoituksia. Näin ei todellakaan ole. Lähes kaikki blogissani näkyvät vaatteet on ostettu omin rahoin ihan itse. En ole koskaan tähän viikkoon mennessä saanut yhtään ulkovaatetta ilmaiseksiTällä viikolla sain ensimmäisen, useammankin ja niistä onkin tarkoitus kirjoittaa lisää viikonloppuna. Tarkoitus oli myös mainita että sain ne ilmaiseksi. Sisävaatteita olen saanut varmaan muutamia ilmaiseksi tai tilaukseen kaupanpäälle. Parista en ole tainnut tarpeeksi selvästi mainita ja parista taas olen kertonut saaneeni ne testattavaksi tai arvioitavaksi. Pyydän anteeksi, jos joku ei ole ymmärtänyt niitä ilmaisiksi.

En koskaan, todellakaan koskaan, suosittelisi teille merkkiä joka ei ole minusta hyväksi todettu. Oli se sitten saatu ilmaiseksi tai ostettu itse. Rehellinen pitää olla siitä onko vaate hyvä. Käyttökokemukset aion myös kirjoittaa rehellisesti, en ala kaunistelemaan jos joku osottautuu käytössä huonoksi. Kerronhan niistä Me&I vaatteistakin. Velourhousut oli hyvät ja kestäneet hyvin, jotka saimme arvioitavaksi (eli ilmaiseksi). Ne oikeasti oli hyvät. Mutta yksi paita oli huonosti ommeltu ja siitäkin kerroin. Se oli itse ostettu, mutta jos se olisi ollut se ilmainen, niin en taatusti olisi kehunut. Ajattelen asiaa itsekin lukijan näkökulman kautta. En todellakaan haluaisi kuulla kehuja vaatteesta, jos se ei sitä todella ole. Siksi en tee sitä itsekään.

Mainitsen kirjoituksissani toki mistä olen mitäkin ostanut. Sen teen siksi, että lukija tietäisi mistä vaattetta saa. En mainostaakseni putiikkia. Blogini olemassaolon tarkoitushan on antaa vaatevinkkejä, auttaa ulkovaatemaailman koko yms. valinnoissa. Olla mahdollisimman kattava liittyen lastenvaatteisiin, pääpiirteittäin poikien vaatteisiin.

Mitä lukijatarjouksiin ja arvontoihin tulee, niin niistä en itse hyödy milläänlailla. Minulle ei siis todellakaan tule joka kerta itselleni alennusta kyseiseen putiikkiin.
Ne tulee lukijoiden iloksi ja hyödyksi. Tai niin ainakin luulin, mutta nyt muutaman blogin kommentteja lukiessani totesin, ettei niitäkään välttämättä katsota hyvällä. Nyt sitten aloin miettimään, että kannattaako minun niitä jatkossa ottaa vastaan?
Harmi sinänsä, kun luulin todellakin niistä olevan lukijoille hyötyä. Mutta jos ne aiheuttaa enemmän pahaa silmää, kun iloa, niin onko parempi unohtaa jatkossa.
Kaikki on varmasti huomannut että niitä minulla on paljon. Niitä lähettää nettikaupat minulle, en pyydä niitä itse (myös tämä Reiman arvonta). Olen kahdesti saanut itselleni n.-15% alen lahjaksi, mutta tosiaan se on ollut vaan kaksi niistä useista kymmenistä lukijatarjouksista. Niitäkään en ole hyödyntänyt, koska meillä ei ole juuri silloin ollut tarvetta millekään vaatteelle. Joskus hyödynnän lukijaedun itsekin, mutta aika harvoin.

En myöskään lähettele nettikaupoille ja valmistajille pyyntöjä tarjouksista ja lahjoista. Ei ole minun tapaista. Jos jotain tarjotaan, niin olen ottanut vastaan. Eli ne muutaman sisävaatteen ja lukijoille suunnatut lukijatarjoukset. En ole nähnyt syytä kieltäytyä. Onko niin väärin että saa joskus jotain pientä ihan itselleen, kun tämä blogin pitäminenkin vie paljon aikaa ja vaivaa? Rahoiksi tässä ei lyö, ei edes pienesti. Miettikää nyt, olen pitänyt blogia noin kolme vuotta ja olen saanut muutaman ilmaisen vaatteen ja edun.

Jos haluaisin bloggaamisesta vähän rahaa, niin voisinhan ottaa niitä mainoksia tuohon sivuun. En ole halunnut, koska haluan itse päättää mitä suosittelen teille. Haluan että se on sellaista jonka olen meillä testannut ja hyväksi todennut.
Kuitenkin pidän tosi hyvänä asiana että anana otti asian puheeksi. Tiedän nyt jatkossa itsekin olla tarkempi teksteissäni, en tosiaan vaan osannut ajatella eli tiennyt miten selvästi arvioitavaksi saatu tuote pitää ilmoittaa. Nyt tiedän ja käytän jatkossa sanaa "ilmainen" hyvinkin tarkasti. :)Kuvissa näkyvät vaatteet olen ostanut Prismasta.
Totesin viime talven käyttökokemuksella Cirafin fleecet hyviksi, joten nappasin matkaan tänäkin vuonna. Meillä jää villavaatteet niin vähälle käytölle, että ajattelin jos pärjättiin tämä talvi ilman. Puetaan siis fleeceä väliin lämmittämään. Tuo fleecehaalari on kokoa 116cm ja aika reilu. Taidan hakea 110cm ja säästää tuon ensi vuoteen. Kaksiosaisen otinkin jo jemmaan 122cm. Hinta ei noilla ollut paha, haalari oli muistaakseni 14,95e ja takki/housut kpl 8,95-9,95e. Väreinä oli lime ja ruskea.

Niin ja muistakaa, ollaan täällä blogimaailmassa hyvillä mielin. En usko että täällä kannattaa ottaa kaikkea niin tosissaan ja kulmat kurtussa. Se on kuulkaas niin helppoa, että ei vaan enää eksy siihen blogiin joka ei miellytä. Ja sama pätee tänne, jos minun jutut ei miellytä, niin kiitos käynnistä näkemiin! Heh. ;)63 kommenttia:

 1. Ääh, älä välitä ilkeistä tyypeistä. Minusta blogisi on selkeä ja rehti, aivan huippu juuri tälläisenä kuin se nyt on! Ihmettelen todella keskustelupalstoilla milloin mistäkin meuhkaavia negatiivisiä ja pahansuopia tyyppejä. Onko monilla oikeasti noin paha olla, että sitä pitää purkaa aivan ihmeellisissä paikoissa? Pitäisikö niitä tyyppejä sääliä kun kuluttavat elämäänsä negatiivisuudessa piehtaroiden? Tsemppiä sinulle ja muille bloggaajille, ja kiitokset asia-viihteestä, jota tarjoatte. :)

  VastaaPoista
 2. Sen vielä lisäisin, että mielestäni lukijat vain hyötyvät arvonnoista ja alevinkeistä -ne ovat kivaa ekstraa käyttökokemusten ja ostosten esittelyn lisäksi. Totta on, että on mukava saada tietää, onko joku tuote saatu kokeiltavaksi. Tuotteet eli tässä tapauksessa vaatteet ja kengät herättävät aina keskustelua käyttökokemuksista, ja viimeistään siinä vaiheessa tulee ilmi yleensä myös negatiivisiä kokemuksia. Kuten me kaikki olemme varmasti huomanneet, samasta merkistä tai vaatteesta on niin monta eri mielipidettä kuin käyttäjääkin. Blogin vakilukijana muodostan mielipiteeni ja mahdollisen ostopäätökseni blogissa esiintyneistä tuotteista niiden ulkonäön, hintaluokan, mahdollisen alekoodin sekä käyttäjäkokemusten (kuten laatu tai mitoitus) perusteella. Minusta tämä blogi kerää mukavasti yhteen porukkaa, joka tykkää kohtuuhintaisista ja värikkäistä poikien vaatteista. Täältä saa hyviä vinkkejä, mutten osta silti kaikkea täällä suositeltua. Blogimaailmassa tuntuvat cupcake, molo ja t2h olevan suosituimmat ulkovaatemerkit tällä hetkellä, eikä siinä mitään. Olen silti kyennyt ostamaan meille reiman ulkovaatteita. :D On mielestäni hurskastelua vakuutella, miten mainostaminen ei muka itseen tehoa. Tottakai mainostaminen ja markkinointi vaikuttaa, ei elämä siihen pääty eikä se ihmistä huonommaksi tee, joskaan ei myöskään paremmaksi. Voipa vaan toteuttaa itseään. On niitä pahempiakin rikoksia ihmiskuntaa vastaan, kuin se, että tykkää iloisista ja käytännöllisistä lastenvaatteista. :D

  VastaaPoista
 3. Hmm, toivottavasti en ole nyt pahoittanut kanssablogistien mieliä, se ei ainakaan ollut tarkoitukseni. Ainoastaan nostaa yksi aihe muiden joukossa, esiin.

  En ole itseasiassa ikinä ajatellut että sinä olisit saanut ilmaiseksi mitään :D En tiedä miksi mutta jostain syystä olen aina olettanut että blogisi on täysin riippumaton. Ja olen suuresti kunnioittanut sitä että jaksat niin perusteellisesti esitellä mallistot -Kiitos! Jatkathan juuri näin!

  Kun näin ekaa kertaa sen Reima-arvonnan, itseassa hätkähdin että Oho... Sillä se oli varmasti ensimmäinen indikaato yrityskytkökseen jonka olen blogissasi huomannut.

  Eikä se ole paha asia! Toivon että koko kirjoitukseni nyt käänny ihan väärinpäin. On hyvä että on arvontoja ja kilpailuja sekä alekoodeja. Kirjoituksen tarkotuksena oli vain tuoda esille se että siellä takana voi olla mainontaa ja mitkä sen seurauksia ja lieveilmiöitä ovat. Että lukijan tulee olla kriittinen ja lisäksi toivoin ihan yleistä keskustelua aiheesta.

  Vai oliko siellä vauvapalstalla nyt jotain taas? (en seuraa foorumeita)

  VastaaPoista
 4. Minä pidän blogistasi juuri sen takia, että sinulla on jalat maassa ja vaikutat luotettavalta arvioijalta. Pidän myös vinkeistä ja alennuskoodeista. Ne ovat yksi syy lukea blogia! Miksi ihastella kaunista vaatetta, jos ei tiedä mistä sitä saa. Jatka samaan tyyliin äläkä välitä muiden kirjoittelusta. Sinulla ei ole mitään anteeksi pyydettävää tai seliteltävää.

  VastaaPoista
 5. No voihan. Itse en kyllä ymmärrä, mitä ihmeen väliä sillä on jos joku saa jotain ilmatteeksi? Mitä väliä sillä on, jos jonkun blogi on suositumpi? Mitä ihmeen väliä sillä on, jos blogeissa on välillä "mainontaakin"?

  Minulle on ihan sama, onko joku vaatekappaele arviotavana tai itse ostettu. Minä luen ne blogit, jotka haluan. Ilahdun lukijatarjouksista, mutta yhtäkään en ole vielä hyödyntänyt. Ja mainontaahan lukijatarjoukset ovat, mutta mitä siitä? Ei minua haittaa. Tuleehan noita mainoksia postiluukkuunkin. Ja pomppiihan niitä silmille lähes jokaisella nettisaitilla.

  On kivaa saada tietoa eri vaatevalmistajista, mallistoista ja kaupoista. On kivaa saada tietoa käyttökokemuksista.

  Jokainen itse päättää, mitä netistä lukee.

  Minulle on siis ihan sama, hyötyykö joku jotain bloginsa pitämisestä vai ei...oikeastaan en edes mieti sitä.

  Älä siis murehdi! :-)

  VastaaPoista
 6. En ymmärrä tätä kouhkaamista että bloggaajat saa ilmaiseksi.. Eihän se ole keneltäkään poissa! Musta ainakin arvonnat ja alet on kivoja, ja niitä olen hyödyntänyt. On kurjaa, jos ihanat arvonnat loppuvat noiden pahansuopien tyyppien takia. KAteellisten panettelua, sanon minä! Siksi toisekseen, musta on selvää, että "sain arvioitavaksi" on saatu ilmaiseksi arvioitavaksi.. Ei kai sitä ilmaista nyt tarvitse niin alleviivata :)

  VastaaPoista
 7. Ei syytä selittelyyn. :)

  Minä en ainakaan ajatellut sinua mitenkään pahalla tässä yhteydessä!
  Mielestäni olet aina reilusti kertonut mitä testaillaan ja miksi!

  Kokonaan poikien vaatteista bloggaavia on muutenkin niin niukasti että uskon myös sen olevan myyjän ja kuluttajan hyöty jos niitä pääset oikein neljän porukalla testailemaan.

  VastaaPoista
 8. Itse en ole törmännyt tuollaisiin kommentteihin ja jäin miettimään, että miksi sinun arpomasi/saamasi tuottee on jonkin mielestä huono asia? Itsestäni on ainakin mukava, että joku testaa tuotteet ja kertoo vielä kokemukset ja joskus plussana voi osallistua kivaan arvontaan. Yhtäkkiä en keksinyt mitään negatiivista asiasta. Liekkö jotkut kateellisia sinulle nistä muutamasta vaatteesta jotka olet saanut ilmaiseksi?`Ei vaan voi ymmärtää. Älä nyt ihmeessä lopeta arvontojen pitämistäja niiden muutaman ilmaisen lahjan vastaanottamista joidenkin idioottien kommenttien takia. Blogisi on juuri näin täydellinen!

  VastaaPoista
 9. Minusta tuollaisesta on kyllä ihan turha vauhkota, en ymmärrä lainkaan.
  Kyllähän kaikki käsityöblogilaisetkin (minä mukaan lukien) linkittää kankaiden ostopaikat ja juurikin sen vuoksi, että lukijoiden on helpompi löytää kyseiset tuotteet jos niitä itselleen haluavat, tuskin niistä kukaan mitään lahjuksia saa...
  Ja jos joku putiikki haluaa tarjota lukijoillesi alennusta, niin miksi se olisi huonoasia? Onko se jonkun lukijan tai toisen bloggaajan "pussista pois"?

  Minä olen sitä mieltä, että jatkat vanhaan malliin ja jos joku ärsyyntyy, niin eihän ole pakko käydä lukemassa :)

  Itse olen kokenut blogisi inspiroivaksi, hyödylliseksi ja ennen kaikkea kattavaksi!

  VastaaPoista
 10. Ihan viimeiseksi olen sinua ajatellut hyväksikäyttäjäksi!
  Olen ymmärtänyt että saat ilmaiseksi joitain tuotteita kokeiluun ja testattavaksi, mutta miten niitä muuten voisi arvostella kun käyttämällä niitä ja kuka suostuisi maksulliseen testiryhmään;)?

  Älä pahoita mieltäsi, arvonnat, testitulokset ja jopa blogisi avaaminen on vapaaehtoista, itse teen sen mielelläni:)

  T.Annu, joka ei muuten osallistu arvontoihin:D

  VastaaPoista
 11. kyllähän alekoodit ja lukijatarjoukset periaatteessa ovat kivoja, mutta jos niitä on jatkuvasti, niin saattaahan siitä tulla sellainen "osta, osta, osta" -fiilis. toki jokaisen lukijan ei tarvitse jokaiseen tarjoukseen tarttua, vaan voi valikoida ne itselleen sopivat :o) huomaamattomampi ja ei häiritsevä vaihtoehto olisi varmaan vai ilmoitus tarjouksesta tuossa sivupalkissa eikä siis oma postauksensa, mutta tämä ei ehkä sponsoreille riitä?

  itselläni on huono kokemus tällaisesta lukijatarjouksesta. kyseisen nettikaupan sovellus ei tuntunut ymmärtävän koodeja ja niitä sai sitten perään kysellä. ainoa vaan, että kaupasta vastattiin tai siis otettiin yhteyttä vasta 10 päivän päästä, kun kyselivät maksun perään. kyselyihini ei siis vastattu, normihintaista laskua karhusivat. tässä kohtaa jäin miettimään, mikä on tarjouksen antajan ja siitä mainostavan vastuu.

  VastaaPoista
 12. Täytyi vielä palata luettuani ensin Ananan postauksen aiheesta, niin olen paremmin kärryillä. Itselleni on ainakin selvää, että jossain blogissa pitäjät voivat mahdollisesti saada ilmaiseksi arpajaisvoittoja tai tuotteita testiin, mutta itse en koe sitä kyllä mitenkään vääränä, kunhan ilmaisen tuotteen ilmaisuus ei vaikuta siihen, mitä tuotteesta kirjoitetaan. Kuten sanoitkin, että ilmoitat kyllä jos tuote on oikeasti huono. Yleensä blogeissa, joissa käytetään merkkivaatteita on myös merkkivaatteita arvonnassa tai testissä. Sehän on myös ok, koska niitä samojen merkkejen vaatteita käytetään joka tapauksessa olivat ne ilmaisia tai eivät. Myös lukijatarjouksen alekoodit olen mieltänyt positiiviseksi asiaksi ja minulle ei ainakaan jää epäselväksi, että jos ilmoitetaan että tuote on saatu testiin, se on myös ilmainen. Ehkä olen vähän liian naivi ja uskon ihmisten kertovan totuuden asioista, olivat ne sitten ilmaisia tai eivät :)

  VastaaPoista
 13. Moikka!
  Minulla on kyllä positiivinen käsitys blogistasi ja jotenki olen luottanut tuohon ettet ole merkkien kosiskelun armoilla, kerrot rehellisen mielipiteesi.
  Olen kieltämättä joskus itsekin miettinyt jonkun toisen blogin kohdalla, että kuinka paljon mainoksesta on maksettu. Mutta tästä ei ole tullut sama fiilis.
  Itse on rehellisen iloinen noista arvonnoista, olisi mukava voittaa haalari yms jota todella tarvisimme :)

  Kiitos tästä blogista ja muista että aina löytyy ihmisiä, jotka valittaa ja epäilee. Aina!
  Jatka samaan malliin! Poikien äitinä olen monet kivat vaatevinkit täältä bongannut! :)

  VastaaPoista
 14. Minä taas luen aina vaateblogit sillä varauksella, että olisi piilomainontaa. Miksi silti luen? On todella ihanaa, että joku näkee vaivaa ja pohtii ja arvioi vaatteet minun puolestani - iso kiitos siitä. On sitten omalla vastuullani, osaanko tehdä itse omat ostopäätökseni vai ryntäilenkö trendien perässä. Sit on kai turha itkee kun on hypännyt kaivoon toisten käskystä :O)

  VastaaPoista
 15. Heippa! Olen yksi Ananan blogiin kommentoineista, ja esiintuomani blogi, jossa harrastetaan piilomainontaa, ei todellakaan ole sinun! Mielestäni olet ihailtavan selvästi maininnut, jos jokin tuote on saatu ilmaiseksi. Enkä usko, että muutkaan kommentit koskisivat sinun blogiasi.

  Jatka samaan malliin :)

  - Elsba -

  VastaaPoista
 16. Nelliinan vaatehuoneen Niina kirjoitti aiheesta aika nasevasti, suosittelen:

  http://www.olivialehti.fi/Blogit/Nelliinanvaatehuone/tabid/345/Category/mielipiteet/Post/9675/Default.aspx

  VastaaPoista
 17. Pöh, jatka omalla tyylilläsi ja jätä kommentit omaan arvoonsa (ellei niissä omasta mielestäsi ole jotain aidosti sellaista, jonka koet järkeväksi blogisi kehittämiseksi).

  Muista, että suurin osa lukijoista on iloisia ja tyytyväisiä, ja yleensä ne ovat ne muutamat tyytymättömät / kateelliset jotka reagoivat ja kommentoivat. Valitettavasti. Näinhän se on kaikessa elämässä, ihmiset yleensä reagoivat vain jos on jotain valittamista. Me tyytyväiset lukijat annamme palautetta ihan liian harvoin. Mutta se palaute kuuluu: blogisi on kiva ja hyödyllinen!

  Olen seurannut Kalastajan vaimo -blogia, ja hän bloggasi juuri pari päivää sitten, että oli tutkinut tarkemmin, mistä kommentit tulevat, ja oli käynyt ilmi, että viim. vuoden aikana suunnilleen kaikki negatiiviset kommentit olivat tulleet noin kahdelta eri ihmiseltä, lukuisilla eri nimimerkeillä. Se kertoo jotain...

  Vaikka ilmaisisit asiat miten, AINA joku luulee, että mainostat jotain tai kehut jotain ilmaisten vaatteiden toivossa, ja AINA joku kadehtii jotain. Jos kerrot, että ostat kaiken omilla rahoillasi, alkaa seuraavaksi päivittely siitä, että miten sulla on niin paljon rahaa ja miten laitat sen kaiken lastenvaatteisiin. Koskaan et voi miellyttää kaikkia, joten valitse oma linjasi ja pysy sillä.

  Mukavaa syksyä! :)
  - Tiitiäinen

  VastaaPoista
 18. Minustakin sinun blogisi on ollut selkeä ja rehti.
  Ilolla luen montaa blogia, vaikkei oma aika todellakaan riitä bloggaamiseen, halusta huolimatta.
  Mukavaa syksyä teidän koko perheelle.
  =) Mamma Savosta

  VastaaPoista
 19. Kuule, minusta olisi vaan oikein hyvä jos vaikka saisitkin "ilmaislahjoja" jostain silloin tällöin:) sen verta usein olen minäkin vinkkiesi perusteella rynnännyt Lindexiin yms. ostamaan jotain vaatetta.
  Myös alekoodit ja arvonnat on todella ok. Niistähän on vain lukialle hyöty.

  Mukava,asiallinen ja selkeä blogi sinulla. Aina luen uudet postaukset mutta harvoin tulee kommentoitua.

  VastaaPoista
 20. Hei!

  Olen pitänyt blogissasi juuri siitä, ettei se ole täynnä "mainontaa" vaan käyttökokemuksia (kokovertailuja ym.) ja vinkkejä. Monia muita lastenvaatteisiin keskittyviä blogeja en enää viitsi edes lukea, koska tuntuu ettei muuta asiaa edes ole kuin mainostaminen. Minulle ainakin on ollut selvää, että teet lasten vaatehankinnat omilla rahoilla ja sillloin tällöin olet saanut jotain pientä ilmaiseksi tms. Minusta siinä ei ole mitään kahdehdittavaa - periaatteessa blogin pitäminen ja niiden ilmaisten lahjojen "saaminen" on kaikkien ulottuvilla. Pitää vain osata pitää hyvää ja riittävän suosittua blogia ja sitä kautta yrittää saada osansa lahjuksista...

  Minusta lukijatarjoukset ovat ns. neutraaleja - kaikkien käyttettävissä ja saatavilla. Joissakin blogeissa arvontoja on tämän tästä ja ilmaiseksi saatujen vaatteiden määrä hämmästyttää. Olen päinvastoin oikein toivonut, että sinäkin saisi enemmän ilmaisia juttuja, koska niiden saaminen ei todellakaan ole blogisi tarkoitus. =)

  Kolmen pojan äitinä on kiva seurata millaisia vaatteita teidän pojat käyttävät ja olen saanut blogistasi monia hyödyllisiä vinkkejä ja ideoita. Kiitos siitä!

  terveisin taustaileva Nonniska

  VastaaPoista
 21. Ihmiset on niin kateellisia, jos joku saa jotain ILMAISEKSI niin se aiheuttaa heti puheita/spekulointia. Ei kai ole keltään muulta pois jos joku valmistaja tai jälleenmyyjä haluaa jonkun vaatekappaleen jollekin lähettää arvioitavaksi ja käytettäväksi.

  Itse en blogia kirjoita ja esimerkiksi sinun blogiasi luen säännöllisesti kun itsellänikin on kaksi poikaa. Kiva saada vinkkejä poikien vaatetukseen.

  En kiellä etteikö minustakin olisi kiva saada joskus joku vaatekappale ilmaiseksi, mutta siksi onkin kiva että te blogistit järjestätte näitä mahdollisuuksia aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
 22. Luin ihan järkyttyneenä tätä. En muuten, mutta millaisia ihmisiä on olemassa. Kuinka kateellisia ja ilkeitä ihmiset on?

  Jatka blogia samaan malliin. Mä kirjoitan blogia omaksi ajanvietteeksi, muille nähtäväksi. Minäkin mainitsen nettikauppoja jotka olen todennut hyväksi. Samoin kehun tuotteita joista tykkään ja ovat laadukkaita. Joskus kun on jotain huonompi laatuista vaatetta ostanut olen siitä myös maininnut. Jos jonkin verkkokaupan kanssa on ollut pientäkin ongelmaa, olen sen maininnut.

  Googletan ja selaan blogeja paljon kun mietin minkä kokoisen vaatteen pojalleni ostaisin. Esim. nyt sain hyviä vinkkejä monelta lukijaltani Villervalla vaatteiden koosta, samoin monesta blogista sai hyvää infoa Molo kids pukujen koosta. En tykkää palautella vaatteita väärän koon takia, joten olen iloinen jos joku kertoo mitoituksesta, laittaa ulkovaatteesta jopa mittoja.

  Joskus tuote voi olla tuotekuvassa ruma ja livenä nätti. Esim. nyt hankkimani Travallen haalari on luonnossa todella paljon nätimmän värinen kuin tuotekuvissa.

  Lukija-alennukset on kivoja. Harvoin raskin kuitenkaan hyödyntää, jos ei ole mitään pakko ostosta listalla.

  Samoin itsekään en rahan takia bloggaa. En tykkää niistä ärsyttävistä googlen mainoksista, niin en halua niitä blogiini. Jos joku haluaa niitä omassaan katsella, niin se on ok.

  Ja olen arvonta-friikki joten arvonnat on tosi kivoja :) Ja harvoinpa taitaa kukaan arvonnan järjestäjä itselleen tuotetta saada. Minä ainakin arvon omaksi ja lukijoiden iloksi :)

  VastaaPoista
 23. Minäkin luin ananan kirjoituksen eilen, ja itsellenikin tuli heti mieleen että sinuahan siinä arvostellaan. ananalla oli vaan itsellään aika paljon vääriä oletuksia piilomainonnan laeista. Olen lukenut sun blogia reilun vuoden, eikä sinä aikana ainakaan minulle ole kertaakaan tullut olo, että harrastaisit piilomainontaa. Päin vastoin mun mielestä on ollut mukavaa, kun olet antanut rehelliset mielipiteet vaatteista, oli ne sitten positiivisia tai negatiivisia.

  Keep up the Good Work!

  VastaaPoista
 24. Itse tykkään arvonnoista ja alevinkeistä sekä selkeästi mainituista ostopaikoista jne. Olen saanut huomattavasti ilo ja etua lueskeltuani muiden blogeja ja toivon myös muiden saavan omastani iloa ja selkesti hyötyäkin. Lukisin blogeja muutenkin, kuten olen tehnyt jo monta vuotta. Alkuun omat arvontani olivat itse täysin kustantamiani, esim. kalliin Luhdan pyyhepakkaukse ostin omilla pennosilla lukijoita ilahduttamaan. Nyt olen päässyt siihen mukavaan tilanteeseen, ettei enää tarvitse arvontoja itse maksaa, vaan sponsorit rahoittavat palkinnot. Hyvä juttu meille kaikille, niin palkinnot ovat usien parempia eikä kukaan joudu maksumieheksi. Tosin on minulla edelleen tuolla laatikollinen itse ostettua pikkutavaraa, jota saatan arpaista aikani kuluksi=9 Ja kierrätysaiheinen arvontani oli suksee, sellaista saatan kyhätä pystyyn uudelleen.

  Ei lastenvaateblogeille tule tuotelahjoja "ovista ja ikkunoista", kuten joillain muotibloggareilla. Muutenkin blogit ovat kohtuu-uusi ilmiö Suomessa, monessa maassa blogien mainosarvo on hoksattu aikaa sitten.

  Siitä ei ole mitään haittaa, jos valmistaja lähettää tuotteen arvioon blogistille ja tämä tekee sitten rehellisen arvionsa. Itse en ainakaan ala kumartelemaan minnekään eli jos saisin huonon tuotteen kokeiluun, mainitsisin kyllä huonoista ominaisuuksista. Joku ei ehkä niin tekisi, mutta lopultakin tässä maailmassa on kaikilla oma vastuu medialukutaidostaan. Ja vielä sekin seikka, jonka aikuinen ihminen kyllä varmaan ymmärtää: jos joku tuote on minulle hyvä, se ei ole sitä 100% varmasti sinulle. Olemme erilaisia, yksilöllisine ominaisuuksinemme. Siksi ei voi ajatella yksiviivaisesti, että jos teidän Emilille on tietyn markkinen haalari hyvä, se olisi sitä myös meidän Nöpölle. Poistusta nyt puhumattakaan, hänhän ei tykkää pitää haalareita ollenkaan!

  Mukavaa viikonlopun jatkoa ja kiitos kivasta ja aidonmakuisesta blogistasi.

  VastaaPoista
 25. Minusta tuotetestaukset ovat kivoja riipppumatta tuotteen alkuperästä. Niin kauan kuin minulla on käsitys siitä, että tuotteista kerrotaan rehellisesti ja niitä on todellakin käytetty, on testauksilla minulle arvoa.

  Itse en enää viitsi luottaa blogistien käyttökokemuksiin, jos sponsoroituja tuotteita hehkutetaan heti paketin aukaisun jälkeen ilman ensimmäistäkään käyttökokemusta: Talven lämpimin - erittäin kestävä.

  Minusta arvonnat ovat aina kivoja. Alekoodeja olen harvoin hyödyntänyt, mutta tykkään niistäkin.

  VastaaPoista
 26. Empä ananan kirjoituksesta nyt hätkähtäisi.
  Pidä blogisi just tämmösenä kuin se on ;)

  VastaaPoista
 27. Mun pitää vielä sen verran todeta aikaisempiin kommentteihin, että minusta anana ei osoitellut sormella mihinkään suuntaan. Ja sinun blogisi ei tullut mieleen hänen kirjoituksestaan.

  VastaaPoista
 28. Anana ei tunnu ymmärtävän piilomainonnasta mitään, kuten itsekin siellä kommenttiboxissa myönsi että oli suoltanut vain "tajunnanvirtaa". Olisi ollut reilua otsikon alle laittaa selkeästi alaotsikko "Tajunnanvirtaa" ettei kukaan medialukutaidoton lukija luulisi hänen päättömiä aivoituksiaan faktoiksi. Niinhän hän itsekin edellyttää muita blogisteja otsikoimaan kokeiluun saadut vaatteet "ilmaisiksi" ettei kukaan vaan ymmärtäisi väärin.

  Tuli lisäksi ananan kirjoituksesta itseään kiillotteleva vaikutelma. Hänellä on usoenkin tapana nostaa isteään jalustalle, joten jätetään omaan arvoonsa.

  T_ Vakkarilukija, joka harvoin kommentoi

  VastaaPoista
 29. Kiitos kaikille kommenteista! On ilo huomata ettei moni ole sitä mieltä että vaatteiden kehuminen blogissani johtuu siitä että muka saan paljon vaatetta ilmaiseksi tai hyödyn siitä jotenkin. Kuten totesin niin en saa.

  MUTTA nyt jo etukäteen kerron, että Reima otti minuun yhteyttä ja kysyi haluaisinko testattavaksi ulkovaatteita ja arvottavaksi haalarin. Suostuin tottakai.
  Ja miksi? Koska Reima on merkki, jota meillä on ollut pojilla aina ja pidetään jatkossakin. Pidän merkistä, koska meillä ne on toimineet todella hyvin ja ne pari kertaa kun olen joutunut reklamoimaan, on hoidettu heidän päässä todella hyvin myös.
  Nytkin olisin itse ostanut Reimalta ulkovaatetta talveen, joten miksi kieltäytyisin, jos saankin ne testattavaksi ilmaiseksi?
  Tarkoitushan nimenomaan on testata niitä neljän pojan voimin kovassa käytössä, jolloin pystyn kertomaan teillekin miten ne todella toimii.

  Aioin tehdä niistä täysin realistisen arvion. En kehu, ellei siihen ole oikeasti aihetta. Esittelen viikonloppuna saamani vaatteet kuvin ja seuraavan kerran talvella, kun on jonkin aikaa käyttökokemuksia saatu.
  Tämä siis tiedoksi, jos nyt jotakuta jurppii ilmaisvaatteiden esittely, niin ei kannata avata blogiani viikonloppuna. ;)

  Tämä on tosiaan oikeasti eka kerta, kun sain näin suuren mahdollisuuden. Mielestäni on vain hienoa, että joskus tälläinen mahdollisuus osuu kohdalle ja vielä merkiltä joka on yksi suosikeistani.

  VastaaPoista
 30. Minä olen lopettanut useimpien lastenvaateblogien lukemisen mutta tätä luen. Syy on juuri se, että näen tekstistä sen suoraselkäisyyden, mitä tässäkin tekstissä oli. Et myöskään rajoitu pelkkiin merkkivaatteisiin ja kalliisiin merkkeihin, mitä arvostan. Olen vain iloinen, jos joskus saat jotain vaivanpalkkaa siitä, että ilahdutat meitä blogillasi. Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 31. Vielä haluan sanoa, että en todellakaan ole luokkaantunut ananan postauksesta! Minusta on ihan hyvä että hän toi asian esille ja itsekin siihen hiukan heräsin. Kiitos siis hänelle! :)

  Ananalle vielä sanoisin, että tosiaan minä en tarkoittanut tätä postausta millään tavalla pahalla sinua sormella syyttäen. En todellakaan!
  Ymmärsin kyllä että kerroit näkökulmia asiaan ihan omien ajatusten pohjalta, etkä syytellyt ketään.

  Ihan varmasti joillekin voi tulla tunne että mainostan jotain merkkiä, mutta kuten kerroin näin ei ainakaan minun kohdalla ole. Minun tarkoitus on kertoa yleisesti merkki ja ostopaikka. Enkä todellakaan kehu kun vain silloin kun joku todella on hyvä.

  Reima on tosiaan eka, jonka kanssa todella pääsin tekemään yhteistyötä ja itsekin suuresti hämmästyin siitä. ;D
  JA olen aidosti iloinen. Merkki josta todella pidän ja jonka laatuun uskon, en olisi muuten edes lähtenyt koko hommaan.

  Aihevapaalla en ole käynyt, joten en tiedä onko tästä nyt noussut kohua siellä. Eikä ole tarkoitus mennä edes kurkkimaan. ;)

  VastaaPoista
 32. Minusta on parempi, että jokaisen vaatteen kohdalla on ostopaikka merkitty, sillä sen takiahan monia blogeja lueskelenkin, että saan vinkkejä vaatteisiin, kenkiin ja esim. sisustukseen. En ole kyllä tajunnut, että olet jotain saanut ilmaiseksi blogisi takia, mutta se ei minua haittaa. Sen verran tarkasti kuvailet tuotteet, että sen vaivan palkaksi nyt joutaakin saada joskus jostain ilmaiseksi. Mutta kateus vie kalatkin vedestä. En lue nykyään ollenkaan vauva- ym. lehden keskusteluja, sillä en jaksa sitä ainaista vatvomista typeristä asioista. Joillakin vaan menee paremmin ja joillakin huonommin, jotkut ovat rikkaita, toiset köyhiä ja loput siltä väliltä jne... Mutta edelleen kiittelen blogiasi, seuraan sitä aktiivisesti!

  VastaaPoista
 33. Mia, jeps. Harmikseni nyt huomaan että ihmiset ovat käsittäneet kirjoitukseni hyökkäyksenä sinun blogiasi kohtaan. Siitä ei todellakaan ole ollut kyse ja kuten todettua, ei sinun blogissasi ole koskaa edes ollut mitään syytä sellaiseen. Itseasiassa yllätyin kovin että sinun blogisi tähän yhdistttiin. Itsehän olen aina ainoastaan viihtynyt täällä ♥

  Mitä Reiman arvontaan tuleen, olisin itsekin suostunut vastaavaan. En ehkä Reiman yhteydessä mutta jonkun toisen merkin mistä meillä on positiivisiä kokemuksia ;)

  Eli kerta kiellon päälle: kirjoitukseni ei ollut henkilökohtaisesti kenellekään suunnattu vaan sen tarkoituksena oli juurikin nostaa aiheesta keskustelua sekä tietoisuutta.

  VastaaPoista
 34. ninnu 70-luku blogi24. syyskuuta 2011 klo 12.13

  No voi kökkö, ostin juuri Cittarista Ratian Fleecehaalarin 19,90e, olisi pitänyt katsoa ensin Prismasta !


  Mua ei haittaa palkinnot ja arvonnat ja alekoodit, sulla niitä on sopivasti eivätkä ole blogissa pääosassa kuten joillakin...

  VastaaPoista
 35. Voi Mia, mun mielestä olet aina ollut todella rehellinen ja sinun blogistasi ei todellakaan tule mieleen mitään mainosblogia!

  Jatka samaan tapaan, lukijoita ja tykkääjiä varmasti riittää =)

  VastaaPoista
 36. Hei jatka samaan tyyliin :) Sinä olet niin rehellisen kuuloinen, että älä jää tätä vatvomaan. Jooko? Me pitkään lukeneet tiedetään, että et kirjota tätä hommaa rahankiilto silmissä ;D Sulla on hyvä fiilis täällä blogissa ja arvonnat lukijoille ON kivoja. Lisäksi sinä et rajoitu VAIN merkkivaatteisiin tai tiettyihin merkkeihin vaan jaat kokemuksia ja löytöjä halvemmistakin merkeistä jota arvostan suuresti. Se, että sinä saat jotain ilmaiseksi testattavaksi on ihan kiva juttu! Ja alennukset ja ilmaiset tuotteet sinulle mahdollistaa sen, että me saadaan tietoa useammista vaatteista :) Älä kuuntele kateellisia ;)

  -S-

  VastaaPoista
 37. Musta on ihan hyvä, että tämä asiaa nousee keskustelunaiheeksi myös lastenvaateblogeissa. Aikamoista hyötyähän merkeille on näistä itse kenenkin postauksista. En osaa sanoa mielipidettä hyvään enkä pahaan, enkä usko että sillä on mitään merkitystäkään: Aika moni lukee blogeja saadakseen ostovinkkejä ja aika moni blogeista on mennyt sekä aikuisten että lastenvaatteiden osalta pelkkään tuotteiden esittelyyn. Se on tietysti niitä tarkoitusperiä varten hyvä, kun voi blogien keskusteluista päätellä, mitä itse ostaa. Jotenkin olen aina ajatellut, että lukijoille on itsestäänselvää se, että kun mainitaan jonkun tuotteen merkki, niin merkki saa siitä joka tapauksessa mainosta. Ellei sitten hauku sitä merkkiä.

  No, mutta kuitenkin, välillä vähän ärsyttää se, että monessa blogissa alkuperäinen innostus on muuttunut ja monet blogit esittävät vain tuotteita. Toisaalta, kun paheksutaan sitä, että blogeissa näkyy lasten kuvia, niin seuraus on se, että vain ne tuotekuvaukset jäävät.

  Musta se on vähän surkeaa, että blogit, jotka ovat olleet itsenäisiä ja kunkin kirjoittajan omia tuotoksia, alkavat kulkea mainostajan kanssa käsi kädessä.

  Tällä en paheksu yhtään ketään enkä ainakaan ketään tiettyä blogia tai blogistia. Kunhan vain mietin ilmiötä itsessään, aikuisten tyyliblogeissahan on jo aika kauan kuljettu samaa reittiä: ne ovat täynnä mainontaa, piiloa tai avointa, tai ihan vain kirjoittajan lompakosta lähtenyttä.

  VastaaPoista
 38. Hyvä postaus, Mia! En itsekään ollut ajatellut, että sinun blogissasi olisi piilomainontaa, mutta ihan totta on se, että sana ilmainen tekee asian varmasti kaikille selväksi ;) (jos siis niitä ilmaisia juttuja joskus blogissa esiintyy). Mutta kuten ananallekin kommentoin, on tosi tärkeä juttu, että asiasta keskustellaan. Jatka vaan samaan malliin, pidän blogistasi! :)

  VastaaPoista
 39. Minä pidän blogistasi ja luen sitä säännöllisesti, eikä minulle ole kertaakaan tullut tunnetta, että mainostaisit jotakin tiettyä tuotetta. Olen kyllä ymmärtänyt, että "saatu arvioitavaksi" tarkoittaa juuri sitä, että tuote on saatu ilmaiseksi. Ja minua se ei haittaa/häiritse alkuunkaan, olen vain tyytyväinen, että viitsit nähdä vaivaa esimerkiksi ulkovaatemallistoiden esittelyyn, monta hyvää vinkkiä olen blogistasi saanut. :) Jos tästä vaivannäöstä joskus jotain pientä "palkintoa" saat, niin hyvä. :)

  Alevinkit ja arvonnat ovat vain extraa ja olen useamman hyödyntänytkin, viimeisimpänä elloksen koodit Kavatin kenkiin. Sitähän saa kukin itse päättää, haluaako alevinkkejä käyttää ja arvontoihin osallistua. Muutenkin tykkään kun esittelet ja vinkkaat blogissasi myös ns.tavis- ja markettimerkkien vaatteista, sairaanhoitajan palkalla kun ei lapsille monessa blogissa esiteltyjä merkkimerkkivaatteita paljon osteta, eikä onneksi tarvitsekaan.

  Jatka samaan malliin ja kiitokset kivasta blogista! :)

  VastaaPoista
 40. Heippa, minun mielestä on kiva kun otat tuotteita vastaan ja laitat niistä arvonnan pystyyn :), minun mielestä on ihanaa että blogisi kautta voi voittaa jotain kivaa joku joskus :). Ja voipa sattua niinkin että se voitto menee tositarpeeseenkin. Jatka ihmeessä samaan malliin, tämä on sinun blogi ja niin paras juuri tällaisena! ihan arvontoineen, vaatearvosteluineen, suosituksineen, esittelyineen, kaikkineen!

  Ilman tätä blogia minä olisin himppasen pulassa lasten vaateostosten kanssa, sillä minulta menisi tuhottomasti aikaa siihen, että kiertelisin kaupasta toiseen ja ihmettelisin mitä nyt oikein olen ostamassa ja mikä on kätevä...
  tulisi taatusti monen monta hutia!

  Blogisi olemassaolon ansiosta niin ei ole päässyt käymään ja olen vain etsinyt liikkeen missä mitäkin myydään tai tilannut netistä suosittelemiasi. Sinulla on hyvä maku ja selvästi paljon kokemusta vaatetuksesta. Ja olen niin onnellinen että jaksat esitellä meille uutuuksia, kertoa tarjouksista, mainita ostospaikat, jne. VILPITTÖMÄSTI :).

  On totta, että jos jotakuta ei kiinnosta tai häiritsee ne ilmaiseksi saadut, arvotut tai tarjoukset niin tervemenoa.

  Minä olen yksi joka niistä tykkää!

  VastaaPoista
 41. Tulikohan sellainen nimetön viesti... se oli Tasaraita Hipsulta ja taisin painaa enteriä vähän turhan aikaisin.
  Jos sellaista ei tähän tullut, sanon lyhyesti: tykkään blogistasi ihan kaikkineen tosi paljon!

  VastaaPoista
 42. Minusta on aivan ok että blogistit saavat tuotteita testattavakseen ja aivan huippua jos saavat jotain "palkaksi" siitä että jaksavat meitä lukijoita viihdyttää kivoilla blogeillaan. Se piilomainontaan liittyvä periaate että pitää kertoa jos on tuotteen saanut ilmaiseksi testattavaksi tuntuu lukijan näkökulmasta aivan rehdiltä periaatteelta, sitä toivoisi tosiaan noudatettavan. Minusta se kyllä muutenkin näkyy läpi jos joku kehuu ylitsevuotavasti jotain uutta tuotetta mikä ei muuten ole blogissa tullut esille.

  Eli minusta sinun blogissasi Mia on palaset kohdillaan; rehtiä, ystävällistä ja mukavaa "tavis" tyyliä (ja tämä on positiiviseksi tarkoitettu!) ja arvonnat ja alekoodit on mieluisia. Toivottavasti saat jatkossakin tuotteita testattavaksi ja kerrot niistä meille rehelliseen ja mukavaan tapaasi!

  VastaaPoista
 43. Alusta asti blogiasi seuranneena minusta on oikeastaan ihan sama vaikka olisikin joku ilmainen vaate ollut joukossa: Luen blogiasi siksi, että se on ainoa tai ainoita, joissa on esitelty iloisen värisiä pojan vaatteita. Tosi monet pukevat pojat harmaisiin pienestä lähtien. Tykkään kovasti tyylistäsi ja siitä, että esittelet vaatteet tarkasti esim. niska-haaramitta tässä mallissa reilu, niistä on vuosien varrella ollut paljon apua pähkäillessä oikeita kokoja. Alevinkit ovat myös ilahduttaneet. Jatka vaan samaan malliin!
  t. vakilukijasi

  VastaaPoista
 44. Olen vakilukija ja pojan äiti. Blogisi on ollut minulle suuri ilon aihe - täältä on löytynyt mitä parhaimpia vinkkejä pojan vaatetukseen! Hyvin monta kertaa olen rynnännyt LIndexille hakemaan bloggaamaasi vaatetta tai osta 30 eurolla ja saa 10 euroa alennusta -tarjouksen perään tai tilannut Ellokselta kengät alekoodilla.

  Sinä säästät minun vaivojani ottamalla selvää uutuuksista ja tarjouksista ja kun vaatemaku on hyvin samanlainen niin hyödynnän blogiasi hyvin paljon. Olen usein miettinyt kuinka paljon aikaa ja vaivaa näet blogin eteen ja minusta on mukava kuulla, että vaivannäkösi palkittiin - yhteistyö Reiman kanssa on hieno juttu! Minä myös tykkään Reiman ulkovaatteista ja niiden laadusta (3 haalaria testattu pojalla), mutta rumat poikien vaatteiden kuosit on se juttu miksi meille ei Reimaa tule tänäkään talvena. Jospa pääsisit vaikuttamaan palautteessasi REimalle myös poikien vaatteiden ulkonäköön... toivoisin väriä pojillekin ;)

  Jatka samaan malliin ja tosiaan tykkään että esittelet myös muitakin kuin kalliita merkkivaatteita!!

  VastaaPoista
 45. Minä lueskelen blogiasi juurikin siitä syystä että kerrot poikien vaatteiden käyttökokemuksista niin tarkkaan. Olen kyllästynyt juoksemaan vaatteiden perässä, siksi on niin mukavaa kun voi suoraan ilman tuskastuttavaa etsintää suunnistaa kulloinkin kyseiseen liikeeseen tekemään hankintoja =) Meille hankitaan talvihanskatkin talvirukkastestin mukaan jonka bloggasit joskus keväällä! Älä lannistu!

  VastaaPoista
 46. Hävisiköhän mun kommentti taas jonnekkin avaruuteen?

  Lyhyesti uusintana, mun mielestä sun blogi on rehellinen, enkä ole koskaan kokenut tätä blogia semmoisena missä mainostetaan tuotteita.

  Kiitoksia kivasta blogista, jatka samaan tahtiin, lukijoita ja tykkääjiä varmasti riittää =)

  VastaaPoista
 47. Samasta asiasta vaahdotaan nyt jopa jo tuolla kirjablogien maailmassa..

  Voi hitsi, minä ostin just nuo samat Ciraffin fleecehousut Prismasta neljäveelle vain 6,99e, mutten nähnyt noita haalareita. Pakko käydä huomenna uudestaan katsomassa. Meilläkään kun ei käytetä juuri villaa vaan fleeceä topan alla.

  VastaaPoista
 48. Luin Ananan postauksen ennen tätä enkä kyllä yhdistänyt tekstiä sinuun.

  "Sain arvioitavaksi" on kyllä riittävästi sanottu, siitä pitäisi kyllä jokaisen tajuta, että vaatteen on saanut eikä ostanut (muutenhan siinä lukisi, että "ostin arvioitavaksi" ;)).

  Olen saanut sinun blogistasi paljon hyödyllistä tietoa, rukkasttesti oli ihan huippu, kiitoksia.

  Toivon, ettet sinä eikä muutkaan blogistit lopeta alevinkkien ja -koodien jakamista koska ainakin minä olen säästänyt oikeasti niillä aika paljon rahaa.

  Lisäksi olen tutustunut teidän kautta moniin uusiin vaatemerkkeihin ja edullisiin tapoihin hankkia niitä

  Ja arvonnat on aina kivoja.

  - Anni A.

  ps. Ja nyt kun kiittelen kiitän vielä vinkistä pestä Crocksit sappisaippualla (tämä ei nyt liity asiaan mitenkään), niistä tuli kuin uudet ;)

  VastaaPoista
 49. Ei luulisi kenenkään napaa kaivavan, jos joku blogisti joskus itselleen jotain saa.
  Eikä tarvitse vääntää rautalangasta, että sain ILMAISEKSI tämän tuotteen ihan siltä varalta, että joku ei ymmärrä saada-sanan merkitystä.

  Olen sitä mieltä, että vaikkapa lindex-myymälöiden kassaan on monta euroa kilahtanut blogisi ansiosta, joten vaikkapa heidän olisi syytäkin sponsoroida sinulle jotain. : D

  Blogit eivät hyökkää kenenkään kasvoille ilman, että itse asiaan vaikuttaa. Eli halutessaan voi jättää lukematta.

  Itse en pahemmin arvonnoista tai lukijatarjouksista välitä, mutta helpostihan ne tekstit voi skipata.
  Sen sijaan tuote-esittelyt kiinnostavat kovasti. Joten sitä reima-postausta odotellessa. : )

  Tuo kehotuksesi "muistakaa ollaan täällä blogimaailmassa hyvillä mielin..." kuvaa hienosti blogisi arvomaailmaa. Jatka siis samaan malliin.

  VastaaPoista
 50. Ei se mua haittais vaikka saisit kaiken ilmaiseksi. Jos haittaisi, se olisi silloin vain pelkästään kateutta mun puolelta :) Mut reilusti oot kirjottanu ja hyvät periaatteet on sulla.

  VastaaPoista
 51. Kävin lukemassa itsekin annan blokkauksen sen jälkeen kun olin lukenut sun oman. Tässä kohtaa joudun sanomaan sen verran että sun omassa en koskaan ajatellut että piilomainostaisit. Päin vastoin olen ollut tyytyväinen kun olet jaksanut kirjottaa vaatteista ja analysoida onko ne laadultaan minkälaisia. Koska aiheet koskettaa itseä kolmen kollin äitinä. Vaatteet mitä olet esitellyt ovat kuitenkin kohtuu hintaisia eivätkä erittäin kalliita. Toki hyvä ulkovaate on aina hyvä. Se olen itsekin huomannut. Ja poikien käytössä vaatteet tuntuu joutuvan kovalle koetukselle.
  Jatka samaan malliin kun aikasemmin. :)

  VastaaPoista
 52. Jatkahan samaan malliin :) Ihan hyvä, että asiasta keskustellaan ja ihan hyvä, että asian nostanut henkilö joutuu hieman käymään läpi millaisia tunteita toisille ihmisille aiheuttaa. Netissä ei pidä kirjoittaa asioita, joita ei kasvotusten sanoisi.

  VastaaPoista
 53. Mä en kanssa ymmärrä tota suurta hössötystä ainakaan sun blogin kohdalla. Pari muuta lastenvaateblogia on mun mielestä enemmän tähän sponsorikategoriaan meneviä kuin sun.

  Ja vaikka saisitkin kaiken ilmaseksi, niin so not. Nää blogit on mun mielestä vähän kuin ilmasia lehtiä. Jos joku jaksaa kuvailla tai linkitellä meille muille luettavaa, niin se on vähän kuin 'vaivanpalkkaa', mutta arvioiden tulisi silti olla rehellisiä. Ja jos kehuisi tuotetta, mistä muilla vain negoja kokemuksia, niin eiköhän se aika pian tulisi esille kommenteissa ja lukijoiden kaikkoamisessa.

  Lukijatarjouksia etsin monista blogeista jos olen jotain tilaamassa joten ehdottomasti niitä lisää :)

  VastaaPoista
 54. Mullekkaan ei tullut ananan kirjoituksesta mieleenkään sun blogia ja olin tosella yllättynyt että muille tuli. Jatka vaan ihan samaan malliin! Mäkin enemmän otan sulta vinkkejä kun ikinä ennen, koska en ehdi itse niin seurata! ja mä ainakin kaipaa ihan selvästi että mistä nettikaupasta sen kivan paidan saa, ilman että mun pitäisi nyt erikseen googlettaa mun itse koska se muuten olisi "piilomainontaa" jos kertoisit. Ihan epäkäytännöllistä ja tyhmää, mä haluan sen tiedon ja mielellään hinnankin just siihen samaan tekstiin missä kuva siitä mitä se onkaan mitä haluaisin.

  Mä odotan seuraavaa postausta! Jos mä bloggaisin enää kunnolla niin mä mielellään ottaisin kamoja kokeiltavaksi ja mä en tajua miksi ei muka saisi.

  Halauksia :)

  VastaaPoista
 55. Älä vaan muuta mitään! Pienen pojan kiireisenä työssäkäyvänä äitinä olen todella kiitollinen sun testeistä, alevinkeistä ja kauden vaatteiden esittelyistä, varsinkin kun paljon kerrot merkeistä jotka on ihan meidän kaikkien ulottuvilla. Säästyn itse paljolta vaivalta, ja jos saat tästä jotain vaivan palkkaa joskus, niin se ei ole minulta mitenkään pois.

  VastaaPoista
 56. Kiitos vielä niin hurjasti teille kommenteista! ♥
  Ihan mahtavaa kun sanotte mielipiteenne ja tiedän jatkossa mitä mieltä olette asioista. Koska lukijatarjouksia ja arvontoja niin kovin moni toivoo jatkossakin, niin niitä tulee. ;)

  Ja uskokaa pois, kerron kyllä mitä saan ilmaiseksi. En näe pahana asiana joskus ottaa jotain vastaan, kun kuitenkin jokatapauksessa vinkkailen teille nettikaupoista ja näen vaivaa erilaisissa sovituksissa yms.
  Edelleen painotan myös, että ole rehellinen. Kerron kyllä toimiko vaate meillä vai ei.

  Lopuksi haluan selventää, että EN ananan tekstistä saanut kuvaa että minua syytetään jostain. Ennemminkin siellä kommenttilootassa olleet kommentit tuntui paikoin viittaavan minun suuntaan, mutta siitä en tietty voi olla varma. Joka tapauksessa on hyvä että asioista jutellaan, mutta tietysti ne koskettaa jos ihmisille tulee sitten vääriä luuloja esim. minua kohtaan. Toivottavasti ei!

  Ananalle vielä, että minä en tosiaan ajatellutkaan että minua kirjoituksessa tarkottaisit, en todellakaan. Joten ole ihan huoletta! Minäkin jatkossakin viihdyn blogissasi oikein ihastuksissani. :)

  VastaaPoista
 57. Mari A.; Ymmärrän myös sinun ajatuksesi, niin on varmasti tapahtunut blogimaailmassa.
  Itsellä suunta on mennyt pitkälti vaatepainotteiseksi, koska niin halusin. En itse henkilökohtaisesti jaksa kirjoitella juurikaan meidän arjesta tai elämästä, koska ei se niin ihmeellistä ole. ;)
  Minulle ja luulen että lukijoillenikin enemmän antaa tälläinen mallistojen esittely, kokoarviointi ja testit.
  Mutta tämä on siis vain minun näkökulma! :)

  VastaaPoista
 58. Mia, niin eihän kenenkään arki kovin ihmeellistä ole kuin korkeintaan itselleen - ja ehkä mummille ja muille sukulaisille ;D

  Enkä siis tarkoittanut mitenkään pahalla ketään enkä mitään kohtaan. Maailma on kaupallinen ja jos markkinointirako jostain löytyy, niin se käytetään.

  On kivaa, että voi ja jaksaa antaa vinkkejä eri mallistoista, ja kyllähän niitä itsekin katselee, selailee ja kiinnostuu. Nykyisin vain vähän vaihtelevalla menestyksellä ja kiinnostuksella tahikka ajalla, siksi pääsen katselemaan touhua pienen välimatkan päästä ja blogimaailma on muuttunut kovin nopeasti parin viime vuoden aikana. Aika monellahan tämä kiinnostus on suuntautunut hieman eri suuntiin, kun ajattelee lastenvaateblogeja hieman kauemmalta ajalta: monella on erilaisia asioita tullut elämään.

  VastaaPoista
 59. Tosi upea blogi! Älä pahoita mieltäsi!

  Blogisi ainoa "vakiblogini" :)

  Ajankohtaisten vaatejuttujesi takia!
  (ja siksi tietenkin että itselläkin poika)

  Lisäksi on mukava, kun kommentoi blogiasi niin tulee monen ihmisen mielipiteet esiin :)

  Kaikkea hyvää jatkossakin!
  Kaunista syksyä!

  t. Kasper-pojan äiti

  VastaaPoista
 60. Tosi hyvä kirjoitus!
  Mä laitoin kanssa lusikkani soppaan ja kirjoitin aiheesta. Juurikin siitä syystä, että mulla on arvontoja ja mainoksia. Olen tehnyt tuotearvioita saamistani tuotteista, kuten sinäkin.
  Itse kanssa sätkähdin juuri siitä, että olenko tehnyt jotain väärin?
  Arvontojen järjestäminen kun oli omissa kuvitelmissani kiitos lukijoille...
  Mutta koitetaan olla välittämättä ilkeilystä ja jatkaasamalla linjalla kuin ennenkin. =)

  VastaaPoista
 61. Kiitoksia vielä viimeisimmistä kommenteista! :)

  Anrinko; Sanos muuta! Tosi hyvin kirjoitettu oli sinunkin tekstisi. En ehtinyt kommentoida, mutta kävin lukemassa kyllä. :)
  Satuimpa juuri huomaamaan, kun tilastojani ja blogin liikennettä kurkkasin, että me ollaan päästy vauvan av:lle keskustelun aiheeksi tai lähinnä minä.
  Vähän aikaa mietin käynkö kommentoimassa ja ihan omalla nimimerkilläni, mutta tulin siihen tulokseen että turha alentua moiseen ja lietsoa vaan keskustelua. Kommenteista kun selvästi huomasi, ettei suurinosa ole lukenut blogiani koskaan ja varsinkaan tuota "ilmaista" juttuani. Että mitään todellasta tietoa asioista ei ole, mutta siellä ne vaan tietää kaiken. ;)

  VastaaPoista
 62. Ei millään pahalla, mutta mie en millään jaksa ymmärtää että jotakuta vaivais mitä toiset arpoo tai antaa tarjouskoodeja blogeissaan. Kateutta?! Ja jokainen blogihan on itse lukijan valittavissa, lukeeko vai ei ja jokainen bloggaaja saa luojan kiitos itse päättää mitä sinne postaa kun sitä lähes jokainen ilmaiseksi omaksi ja muiden iloksi tekee.

  Jatka Mia samaan malliin. Sun blogi on eka, josta käyn kurkkaamassa että mitä kivaa juniorille saattais kaupoista löytyä kun iskee ajatus, että jotain uutta voisi hankkia.

  Ananan tekstiä ja kommentteja en edes aio käydä lukemassa. Luotan lukemieni bloggareitten rehellisyyteen. Jos en luota, poistan ne armotta suosikkilistaltani. Minulla kun on siihen valta ja voima :D

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)