maanantai 7. maaliskuuta 2011

Yhteen ne soppii!


Siinä missä joku toinen saa hyväämieltä löytäessään keräilemäänsä kokoelmaan uutta tai toinen astiastosarjaansa uuden astian tai ehkäpä joku kolmas löytää taidekokoelmaansa täydellisen taulun.. Siinä samanlaisessa ajatuksessa minä saan iloa siitä kun löydän lapsille kauniita ja yhteensopivia lastenvaatteita. Saan koottua sen ihanan setin joka ilahduttaa minua ja ihan yhtälailla lasta, kun ne on niin kivan värisiä.

Onko se sen kummempaa?
Onko lastenvaatteet sen huonompi "harrastus" kuin joku muukaan?
Miksi se on niin kiellettyä? Miksi lapselle ei saa ostaa kauniita lastenvaatteita tai ainakaan missään nimessä niitä ei saa olla liikaa?
Miksi se on NIIN kamalaa jos joku haluaa löytää juuri siihen takkiin tismalleen sopivat asusteet ja kengät? Kysyn vaan, keneltä se on oikeasti pois?

Ei ainakaan lapsilta.
Ihan normaalia arkea eletään, normaaleilla touhuntäytteisillä päivillä. Ihan tavallinen perhe, ihan kuin kuka tahansa. Silloin kun aikaa on, eli yleensä näin yöllä, uppoutuu äiti omaan lempiharrastukseensa ja katselee. Välillä etsii ja kokee löytämisen iloa.
Ah tämä ihana harrastukseni!
HEI! olen sävyttäjä ja harrastuksenani on lastenvaatteet, enkä tippaakaan häpeä sitä. ;)



Kevättä hiukan jo kasassa.
Aloitettu etsimään takkeihin ja haalariin sopivia pipoja ja kenkiä, rukkaset ja lapaset vielä kesken..

Villervallan tähtitakkiin Emilille kevääksi vihreät Kavatit Brandokselta. Kokona 28 ja just jää nyt se 1,5cm.


Hain ne Crocsit (kiitos ystävälle avusta!), ne on täydelliset Ticketin tähtihaalariin. Lisäksi ihanan kevyet ja jalkaan hyvin istuvat. Kokona C10/11, näihinkin jää nyt juuri se 1,5cm, hyvä koska ne täytyy olla sopivat juurikin kevään. Nämä osin kaupasta nimeltä Frendi Shop.

Pipo Reiman pidempi malli, kokoa 56. Pientä mitoitusta, koska on Emilin 51,5cm päähän sopiva.



Oliverin kevääseen.
KappAhlin viime kevään takin kanssa esim. sopivat Reiman tähti kumisaappaat.
Kokona 33, reilu sellainen. Ostopaikkana Reiman myymälä.

Napakka trikoopipo tupsulla merkkiä Super Yellow, -50% alesta Intersportista.



Myöskin Oliverille löytyi Citymarketista alesta Vikingin Goretex lenkkarit 20e (ovh.49,90e) ja kokona 34.



Frendi Shopista löysin myös -50% alerekistä Ticketin pallotakin Oliverille ensi talveen 140cm.
Didriksonsin keltaiset kurarukkaset nappasin Prismasta. Ajatuksena oli kevääksi Emilin tähtihaalariin, mutta keltainen onkin eri sävyä kuin Crocsit. No menee sitten tämän samaisen pallokuosin haalarin kanssa lopputalven loskassa.



Pipoja tuli haalittua enemmänkin, kun sattui olemaan Intersportiin 10e alelappunen 50e ostosta.
Reiman pipoja ylärivillä kaikille pojille. Se Super Yellow pipo Oliverille -50% ja Peakin lime merinovillapipo lopputalveen Oliverille -50%.
Reiman myymälästä vielä nuo Tutan kypärämyssyt Emilille.



Parit pipot sovituksessa. Kiva tämä pidempi malli, Reimalla on mielestäni nyt kevääseen varsin onnistuneita pipomalleja monta. Saa ostaa isommillekin pojille, kun ovat "katu-uskottavia".

Näillä lähdetään ja vielä sävytellään lisää. Kunhan osa vielä löytyy ja kaikki loputkin saapuu kotiin saakka. Kokonaisuuksia siis myöhemmin lisää, kun on kaikki koossa. :)


55 kommenttia:

  1. Kivoja, raikasta ja silti jo isojen poikien tyylistä!

    Teidän pojista kasvaa varmasti poikia, jotka osaa kiinnittää huomiota ulkonäköönsä ja pukeutua hyvin myös aikuisena. Suomessa hyvin pukeutuvia miehiä ei taida liikaa olla, joten se on varmasti hyvä! :) Ja jos pojista ei sitten tulekaan tyylitietoisia, niin ainakaan se ei ole äidin syytä ;)


    Varmaan joillain iskee alemmuudentunto kun katselee teidän nätisti toisiinsa sopivia kivoja vaatteita. Eihän noihin taida sen enempää rahaakaan mennä kuin kiireessä marketista ekat vastaan tulevat ostaessakaan.

    VastaaPoista
  2. Kyseessä lienee se asia, että naisten tekemisiä on tapana arvostella ja pitää vähempiarvoisena puuhasteluna. Ja joskus myös toiset naiset haluavat pönkittää omaa tärkeyttään halveksimalla muiden puuhia.

    Joskus myös aika ei vain riitä sävyttelyyn ja ehkä se kiinnostuskin loppuu. Nimimerkillä ei vain jaksa, kun aina aamuisin on kiire. Ja iltaisin uusia harrastuksia =O

    Mutta kivat nuo reiman saappaat. Pitäisi innostua etsimään tytölle saappaita. Ja molemmille pipoja. Ja hanskoja.

    VastaaPoista
  3. Herkullisia settejä. Makusi on pettämätön Mia. Go baby go!!

    VastaaPoista
  4. Joidenkin mielestä oikeanlaisten lastenvaatteiden ostaminen harrastus mielessä on kallista puuhaa..Tämän olen ite saanut kuulla kun olen nyt ommellu pienimmälle vaatteita kun haluan että ne ovat erilaisia mitä muut lasten vaatteet. Ja meillä on paljon vaatteita isoilla ja pienemmälläkin. Ja tästä saan kuulla kyllä..mutta en omalta ukolta.Yö aika on parasta lastenvaatteiden osto tai kankaiden osto aikaa :)

    Itse pyrin ostamaan aina niin että takit ja housut passaa keskenään mutta noiden isojen kanssa melkeen joutuu ostamaan sellaset jotka menee jalkaan...kun niillä rupeaa olemaan samaa kokoa kun mulla.

    Tälle vuotta ostan pienemmälle herralle lenkkarit jotka sais olla coretexin jotta ei jalat kastu hoidossa märiksi sekä kevät puku on oltava samalainen. Vielä en ole tehnyt mitään asian eteen kun odottelen miten tuo kasvaa vai kasvaako se ollenkaan. Ja isoille joudun varmaan knassa ostamaan housuja pinon ja takkia parit per mies..

    VastaaPoista
  5. Ihania kokonaisuuksia! Ja niin samoja ajatuksia tästä harrastuksesta.Meille tulossa Ticketin tähtitakki sinisenä ja siihen asusteet hakusessa.Reimalta saattaisikin löytyä,nimittäin hienosti sopii tuo pipo tähtihaalarin kanssa.
    Aurinkoista kevättä toivoo vakkarilukijasi Saara

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvältä näyttää teidän kevätvaatetus!! :)

    VastaaPoista
  7. Upeita settejä! Varsinkin tuo Villervalla-Kavat yhdistelmä on herkullinen, voisin hankkia tytöllekin!

    VastaaPoista
  8. Samaan olen minäkin törmännyt...Lapsille hyvien, kivannäköisten ja ehkä hieman marketvaatteita hintavampien vaatteiden ostaminen on joidenkin mielestä outoa, yliampuvaa ja "esittämistä". Itse olen kotihoidontuella ja vain mies käy töissä. Rahaa ei ole älyttömiä määriä, mutta haluan silti pitää lapseni hyvännäköisissä laadukkaissa vaatteissa.

    Mikään ei ole kamalamman näköistä, kuin hyvin puetut vanhemmat joiden lapset kulkevat likaisissa, kuluneissa, 10 vuotta vanhoissa vaatteissa...

    Kivoja asusteita olet teille löytänyt:)

    Jenna

    VastaaPoista
  9. Wau mitä settejä! Oot sä kyllä hyvä tossa sävyttämisessä ja tiedän että siitä tulee NIIN hyvä mieli kun saa omaa silmää miellyttävän kokonaisuuden.Kyllä niitä on sitten mukava käyttääkin :) Ja tosiaankin oon samaa mieltä,että lastenvaatteet voi olla harrastus siinä missä mikä muukin "keräily" tai taide ;)

    VastaaPoista
  10. Älä missään nimessä lopeta tätä lastenvaateharrastusta, tästä on niiin paljon iloa! Kiva katsella ja miettiä että kotiutuisko noista vaatteista jotku meillekin.

    Haluaisin kysyä noista crocsin saappaista, onko ne jäykemmät nilkasta kuin tavalliset saappaat? Meillä esikoisen nilkat taittuu sisäänpäin ja kumisaappaat on olleet pannassa, ni mietin että tukisko nuo nilkkaa sen verran että vois pitää hänelläkin?...

    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  11. älä välitä,kateelliset kommentoi:)
    Osaat kyllä harrastuksesi,on nimittäin niin herkkuja settejä:)

    VastaaPoista
  12. Tosi ihania vaatteita, reippaita :)

    Ja eipä se tosiaan keneltäkään ole pois, että katsoo lastenvaatteiden olevan yhteensopivia. Eiköhän lähes jokainen katso samaa myös omissa vaatteissaan? Tai näin ainakin itse teen!

    Rose

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania värejä, hienoja settejä! Meilläkin tuo katu-uskottavuus on nyt 6-v:lle tärkeää. :) Niin, eikä 3-v pikkusiskokaan yhtään heikommalle jää; hänelle "prinsessa-uskottavuus" on tärkeää! :)

    VastaaPoista
  14. Hyvältä näyttää teidän kevät! =)

    VastaaPoista
  15. Täällä on toinen lastenvaatefriikki ;) minusta on ihana pukea lapset kauniisti ja sävy sävyyn! Ei sen pitäisi olla keneltäkään pois : )
    Lapset on onnellisia ja äiti myös ja tämä ei suinkaan tarkoita sitä,että meillä tehdään pelkällä materialismilla lapset onnellisiksi.Ihanien lastenvaatteiden osto on vain niin ihana harrastus,siinä missä jollekin toiselle on jokin muu asia tärkeä ja tuottaa iloa.Piste : )On ilo lukea blogiasi,jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  16. Nuo Kavatin kengät on niin ihanat! Tekisi mieli hommata Pikkuketulle alkusyksyyn turkoosit, mutta poika on vasta lokakuussa 1,5-vuotias ja pitänee tyytyä "enemmän" ensiaskelkenkiin. Voi huokaus...

    VastaaPoista
  17. Voi miten hienot setit ja aika katu-uskottavat pipot tosiaan!

    VastaaPoista
  18. Oisko kuitenkin arvostelevat kommentit enimmäkseen kateellisten panettelua? Mää ainakin ymmärrän vallan mainiosti, että teillä on muutakin elämää, kuin lastenvaatteet ;) sun blogi sattuu nyt vaan käsittelemään lastenvaatteita, ja tää on ehdottomasti paras blogi jota seuraan! Oikeasti!

    Tietysti sitte, jos alkaa mennä määrällisesti ulkovaatteet tai kengät vähä "yli", niin sitte ehkä vähän muakin ihmetyttää. Jos on vaikka yhdellä lapsella 15 kauppatakkia tai 25 kesäkengät.

    Tilasin meidän pojille Ellokselta turkoosit Kavatit, mahtaiskohan niiden väri passata yhtä hyvin Villervallan turkoosiin takkiin, kuin nuo vihreät passaa tuohon vihreään? Aivan ihanat!!! Että joudunko napsauttamaan jommalle kummalle turkoosin tähtitakin?! Hmm..

    VastaaPoista
  19. Mä oon ainakin huomannu ystäväpiirissä että lastenvaatteiden määrä on jotenkin tarkkaan laskettua. Omilla lapsilla on paljon vaatetta(ihan perusvaatteita, saatu paljolti toisilta käytettynä)ja ystävä aina sanoo että mä oon niin kateellinen kun sulla on ihan älyttömästi vaatteita. jokaisella lapsella on kolme hyllyä vaatekaapissa. Mä oon nyt päättäny että enää en pida kaapissa sellasia vaatteita joita en edes pidä!
    Ja toinen ihmettelyn aihe on ulkohaalareiden määrä.

    VastaaPoista
  20. Naputtelin jo aamulla viestin,mut sit se katos.
    Minä tykkään myös pukea lapseni hyvin ja sävytetysti.öisin on aikaa kelata nettiä ja etsiä yhteensopivia settejä,yhtä kivaa kuin lastehuoneiden sisustaminen.
    Meill alkaa olemaan kevään tamineet hankittuna,2 setit molemille(1v ja 7v). Tytölle on mm.Villerin pun.takki ja turkoosit housut. Niil pärjätään,vaatteita on ihan pimeesti ennestään et pikkusen pistää itseä mietityttämään niiden kaikkien tarpeellisuus. Mut on myös minun harrastukseni.
    ihania settejä olet kyl onnistunut kokoamaan.jatkat, etkä välitä muiden mielipiteistä.kukin harrastaa mit haluaa.
    Hyvä otsikko:)

    VastaaPoista
  21. Täällä yksi poikkeava kateellinen joka ei panettele vaan ihastelee :)) Mikäs sen parempaa kuin katsella toimivia ja kauniita settejä kun itse ei niitä saa. Tykkäisin että omatkin pojat olisi sävy sävyyn vaatteissa mutta ei se onnistu. Jos olis aikaa ostaa, niin sitten budjetti ei salli tai jotain muuta kuin että kymmenennessäkään kaupassa ei ole sitä oikean sävyistä hattua. Siinä vaiheessa mä luovutan :D

    Mutta Mia! Pidä hattu korkealla ja anna nurisijoiden nurista! Lasten vaatteet on hyvä harrastus ja luulen että blogisi on antanut siltä(kin) saralta paljon meille lukijoille.

    VastaaPoista
  22. Hei, kiitos kivasta blogista! Tuosta kasvunvarasta kenkiin kommentti: uusin suositus on nykyisin 1,7 cm uuteen kenkään ennen suositellun 1,5 cm sijaan. Tästä on artikkeli mm. Vauvan nettisivuilla.

    VastaaPoista
  23. Ihanat setit Mia, kertakaikkiaan :) Ja arvostelijat kannattanee jättää omaan arvoonsa, kukin käyttäköön aikansa miten haluaa. ;D

    VastaaPoista
  24. ihanasti sopii noi vihreät kengät tuohon takkiin! saitko ne jotenkin "tiskinalta", kun en minä löytänyt vihreenä noita mistään, paitsi ruotsista (odotellaan kovasti postia ;o) toivottavasti turkoosit sopii yhtä hyvin turkoosin takin kanssa!

    VastaaPoista
  25. Ihanan raikkaita :)
    Onko musta kypärämyssy tutan?
    Olen etsinyt niitä eikä mistään ole löytänyt?

    VastaaPoista
  26. I-H-A-N-I-A-! Pidän blogistasi todella paljon. Itsekkin tykkään ( ja poikani myös) värikkäistä ja iloisista vaatteista 3,5 v pojallani. Inhoan kaikenmaailman spider man yms. vaatteita ja kauhulla odotan niitä päiviä kun poika sellaisia tahtoo. Kerhossa oli kerran toinen lapsi sanonut että pojallani on tyttöjen sukkahousut kun niissä oli hieman punaista, sen jälkeen on alkanut poika hieman miettimään "tyttöjen ja poikien värejä". Esim. H&M punainen mikki hiiri teeppari olisi ollut mieluinen hänelle, mutta sanoi ettei voi sitä ostaa kun se on varmaan tyttöjen =/

    Tytölle tykkään kyllä pukea tummansinistä ja hempeää, enkä niinkään uusretroa tms. ( vaikka kyllä niitäkin hänelle jonkin verran puen, mitä pojalta jää)

    En ymmärrä minäkään miksi jotkut pitävät niin pahana asiana, jos haluaa lapsensa pukea nätisti. Meillä puistossa moni luo katseita kun on ticketin tai molon haalari päällä. Kysellään suoraan, että eikö tuo ole aika kallis? Sitten kun kerron että on ostettu edellisvuoden alesta puoleen hintaan, ihmetellään sitä, että kuinka viitsin kuluttaa aikaani ja säilytystiloja ostamalla vuoden päähän vaatetta. Samoilla ihmisillä saattaa olla sen hetken mallistosta vaikka reimatecin haalari, joka maksaa saman, ellei jopa vielä enemmän normaalihintaisenakin. Reima vaan jostain syystä on sallitumpi ostos kuin se ticket tai molo. Kummallista. ( kyllä meiltäkin tosin reimaa löytyy esim hanskoissa)

    Pahoittelen pitkää kommenttiani, vähän innostuin =)

    Pirteää kevättä!

    VastaaPoista
  27. Hei Mia, ei sun tartte selitellä harrastustasi kenellekään. Ihana harrastus ja ihan varmasti monet harrastaa samaa.
    Sinähän myyt vaatteet sitten kun ovat teille pieniä ja mitä olen katsellut saat niistä hyvän hinnan. Joten eipä sinun harrastus loppupelissä ole mitään kallista puuhaa.

    VastaaPoista
  28. Ihania, kauniita settejä:-) Kyllä noissa kelpaa ottaa kevät vastaan! Ja kyllä on kivaa, kun tulee pihalla tai kadulla vastaan somasti puettu lapsi!

    VastaaPoista
  29. Aivan ihana yhdistelmä tuo vihreä Villervalla ja Kavatit! :)

    Itse olen vajaan 2v:n pojan kotiäiti ja lastenvaatteet on tällä hetkellä oikeestaan mun ainut harrastus. :) Ennen poitsua se oli kodin sisustus, mutta se on jäänyt nyt vähemmälle. Meillä ei mitenkään ihan hirveästi vaatteita ole, mutta ne mitä on, niin ne on tarkkaan valittu. Pidän aina lapsella päällä kokonaisuuksia, en koskaan "eripari" vaatteita. Ulkovaatteissa asusteet sopii täysin yhteen, jos olisi joku mikä ei sopisi, niin jäis kyllä käyttämättä, vaikka olisi miten kaunis. Eli siis mieluummin vaikka vain yksi täydellisesti sopiva pipo, kuin viisi sinne päin. Ja silloin se yksi pipo voi olla vähän kalliimpikin. Pyrin hyödyntämään alejuttuja, mutta en alestakaan ostaa mitään vain alennuksen tähden. On meidänkin lapsen vaatteita kommentoitu, välillä vähän ilkeestikin. Mutta en pue lastani esitelläkseni, vaan omaksi ilokseni (ja myös lapsen, koska ostamani vaatteet ovat myös pääosin mukavia päällä ja säähän sopivia). Samoin sisustan kotiani viimesen päälle meitä varten, en vieraita. Sitäkin on joidenkin vaikea käsittää..

    Mutta siis Mia, tämä on aivan huippublogi ja meitä lastenvaatteisiin hurahtaneita on paljon muitakin. Mukavaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  30. Kiva, että jaksat blogata aiheesta ja jakaa kiinnostustasi muillekin! Aina löytyy niitä joita asia häiritse. Harrastuksensa ja rahareikänsä kullakin.
    Haen täältä usein vinkkejä lasten vaatteisiin. En jouda aina kahlailemaan koko netin ihmemaailmaa läpi löytääkseni sopivaa, joten mukavaa kun vinkkejä ostopaikoista, mitoituksista, uusista mallistoista ym. löytää täältä. Mukava, ettei tarvi ihan sokkona ostella netistä, vaan täältä saattaa saada vinkkiä koon ym. suhteen. Eli kiitos!
    Nyt hakusessa raikkaat asusteet tummansiniseen Tht tähtiuffoon, vinkkejä?

    VastaaPoista
  31. OoooOOO kuinka hyvin sopivat nuo Kavatit tuohon takkiin! Meidän kengät on vielä matkalla, mutta näköjään samat valinnat :)

    Pidetään vaan hattuhyllyt täysinä ja höyrytään rauhassa, on niitä huonompiakin harrastuksia.

    VastaaPoista
  32. Ihania ostoksia!

    Mä yritin tänään markkinoida pojalle noita mustia Reiman tähtikumppareita Jesper Juniorissa, mutta ei ne kelvanneet. Ovat kuulemma rumat, kun niissä on valkoista. Hassu perustelu, mutta pojalla on nyt tuollainen kausi menossa. Mustille kumppareille ei kyllä oikeastaan olekaan tarvetta, kun ostin jo aiemmin pojalle mustat Vikingin dinosaurus-kumpparit alesta päiväkotikäyttöön.

    VastaaPoista
  33. Sinulla onkin tosi loistava harrastus! Minä oon ihan kateellisena monesti kun oot niin hyvissä ajoin vaatteiden kanssa ja koitan ottaa sinusta mallia, sillä monesti koot ovat jo loppuneet niistä mitä tahtoisin hankkia tai malli loppunut ihan kokonaan kun minä vasta alan tositoimiin.
    On ihanaa kun jaksat esitellä meille muillekin mitä milläkin merkillä on nyt tarjolla ja kuvailla sekä kertoilla vaatekokojen ja lasten iän kera teidän perheen vaateostoista. Monesti olen käynyt hakemassa/ pyytänyt jotakuta hakemaan jos omalla paikkakunnalla ei ole/ tilannut ihan sen perusteella mitä olet täällä esitellyt ja löytänyt näin suoraan oikeat kootkin meille! Loistava harrastus ja mikä mahtavinta, jaat sen kanssamme!
    Kiitos!!♥

    VastaaPoista
  34. Mä rakastan lasten vaatteita mutta koitan silti pysyä kohtuudessa hankintojen kanssa. Ihan siksi että mulle tulee huono omatunto "turhasta" ostelusta. Kaksi talvihaalaria on vielä ihan ok, mutta kolmas (ja neljäs ja viides...) menee musta turhuuden puolelle.

    Ihan sama toki koskee kaikkea ostelemista. Lasten vaatteiden lisäksi sorrun liian usein esim. kirjojen ostoon.

    Huono omatunto tulee siitä, että ns. turhan ostaminen kuormittaa luontoa ja on ekologisesta tyhmää.

    En siti tuomitse muita. Jokainen ostelkoon sen mukaan, mitä kukkaro ja omatunto kestää.

    VastaaPoista
  35. Välillä tuntuu, että kaikkinainen panostaminen omiin lapsiin saa toisten naisten ihon muuttumaan vihreäksi. Enkä nyt tarkoita välttämättä rahallista panostusta, vaan ylipäätänsä paneutumista äitiyteen, saati sitten kotiäitiyteen! Vaikka bloggaisit vaikka kotiäidin puutarhanhoidosta, saisit varmasti osaksesi silloinkin kateellisten panettelua. Eli no worries!

    Olen saanut tästä blogista paljon vinkkejä, kiitos siitä. Yritän pitää yhä kiinni siitä periaatteestani, että ostan vain alesta. Sinun vuoksesi olen joutunut tästä periaatteesta tosin jonkin verran joustamaan. ;)

    - Joanna ja poika

    VastaaPoista
  36. No minä en ainakaan ihmettele koska itsellekin lastenvaatteet on harrastus :) Minä tykkään, jatka samalla linjalla <3

    VastaaPoista
  37. Muoit on kyllä ihan kiva harrastus, eikä mitenkään vähäpätöinen. Joillain vain menee tuo lastenvaateinnostus VÄHÄN yli. Esitellään blogeissa samat cupcaken yms. setit, joita sitten kaikki bloggarit kiireellä syöksyvät ostamaan ,etteivät vaan jää ilman. Pitäähän ne saada kun kaikilla muillakin on. Mikään käytettyhän ei näille bloggareille kelpaa, vaan kaiken on oltava uutta, ja välikausipukuja on oltava vähintään kolme, joillain jopa neljä joka sesonkiin. Mitkään halpamerkit ei kelpaa, vaan on oltava statusarvoa. En henk. koht ymmärrä sitä miten jotkut laittavat satoja euroja lapsen merkkivaatteisiin, eihän lapsen kuuluisi olla mikään näyttelyesine joka pitää pukea mahdollisemman kalliisti. Kaiken lisäksi tätä harrastaa keskituloiset ihmiset, ei mitkään miljonäärit. Kai siinä on sitä esittämisen halua, koitetaan olla parempia kuin ne jotka kierrättävät lastenvaatteita ja ostavat lastenvaatteet marketista. En nyt mitenkään ole kohdistanut sinuun tätä valitusta vaan lastenvaatebloggareihin yleensä.

    VastaaPoista
  38. Kivat setit. Kavatin kengät ovat söpöt ja hyviä pipolöytöjä olet tehnyt.

    Reiman pipoissa koot vaihtelevat. Kaupassa lapsi sovitteli tuollaistakin mallia kuin teidän Eemilillä on ja samasta kokomerkinnästä huolimatta olivat eri kokoisia. Osa oli nafteja ja osa väljästikin istuvia koossa 56.

    VastaaPoista
  39. Kiitos teille ihanaiset sanoistanne! ♥ Niin kovasti tykkään siitä että jaksatte aina täällä iloisina olla kommentoimassa ja tuomassa minulle hyvää mieltä. :)
    Niin ja tosiaan tosiasiahan on se ettei blogia tartte lukea jos ärsyttää, miksi edes klikkailla sitten itsensä tänne?

    Itseasiassa en ole saanut mitään hurjaa negasävytteistä kommenttiryöppyä, mutta silloin tällöin niitä yksittäisiä tulee.
    Tottakai ymmärrän että joidenkin mielestä paneutuminen lastenvaatteisiin on varsin tylsää ja ihan turhaa, se sallittakoon koska mielipiteitä on niin paljon kuin ihmisiä. Mutta sitten tulee vaan mieleen että kannattaako lastenvaateaiheisia blogeja edes siinä tapauksessa lukea..

    Eniten minua harmittaa ihan oikeesti erään ystävänikin puolesta, jolla ei edes ole blogia. Hän satsaa kauniisiin lastenvaatteisiin, mutta saa jatkuvasti lähiympäristöstä "piikkettelevää" kommenttia siitä. Kurjaa sanon minä! :(
    Ihmisiä me ollaan kaikki, mutta oikeesti aikuisia ja siksi välillä olisi hyvä oppia pitämään turhat mölyt mahassa. Etenkin jos niillä saa vaan aikaan täysin TURHAA mielipahaa!

    Itse en ole kovin herkkänahkainen.
    Otan ne negatiivisemmatkin kommentit vastaan kyllä, ei voisi aina vähempää kiinnostaa sellainen ei rakentava palaute.
    Minua ei kiinnosta jos jonkun mielestä meillä on liikaa vaatetta tai jos on ihan älytöntä etsiä yhteen sattuvia settejä, siitä vaan on rauhassa sitä mieltä. :)
    Mutta aikuisena ihmisenä en koe tarvetta myöskään mollata muita, en harrasta arvostelemista.

    Palaan kysymyksiin myöhemmin vielä, kun haluan lukea uudelleen kommenttinne ajatuksella.
    Anonyymille joka mainitsi tuosta kenkien kasvuvarasta sen verran, että ei hätää. Meillä on tulossa seuraavaa kokoa samaiset Kavat kengät vielä turkoosina, siirrytään niihin heti kun nämä jää pieneksi ja samoin kumppareista on seuraava koko odottamassa. :)
    Näiden Kavatien ja Crocsien on tarkoitus mennä ja olla juuri sopivat vaan kevään, joten kovin paljoa kasvuvaraa ei tarvitse jäädä. Kohtahan se kevät on jo täällä. :)

    VastaaPoista
  40. kivoja ostoksia!:)

    Nuo keltaiset kumpparit on ihanat!

    Meille on tulossa molokidsin harmaa haalari ja tuo keltainen sopisi sen kanssa varmaan myös hyvin.:)

    VastaaPoista
  41. Minusta olisi kiva lukea näistä lastenvaateblogeista myös ekologisista lastenvaatteista ja eettisestä kuluttamisesta.

    En ole vielä ainakaan nähnyt esim. Green Cottonin mallistojen esittelyä missään blogissa, heillä varsin kivoja lastenvaatteita.

    Monia uusia lastenvaateputiikkejakin tullut nyt, joissa ekologisia vaatteita.

    Ja minua vähän harmittaa vaatteiden hamsterointi. Jotkut ostavat kivannäköisen takin käyttääkseen sitä pari kertaa lapselle. Sitten sellainen jää ilman, joka harkitsee ehkä pitkäänkin ostamista ja ehtivät jo loppua ennen kuin harkinta päätyi lopputulokseen. Ja harkitsevalla ostajalla se olisi saattanut olla sen kevään ainoa takkihankinta - ei vain se, jota pari kertaa käytetään ja myydään sitten huutonetissä lähes uutena. Meillä pyritään aina sellaiseen kuluttamiseen, että vaatteet ovat kovassa käytössä ja siirtyvät lapselta toiselle. En ikinä ostaisi jotain vaatetta uutena vain kahta käyttökertaa varten.

    Näistä kuluttamisen eettisistä ja ekologisista puolista olisi myös kiva lukea! Aiheideaa blogeihin!

    VastaaPoista
  42. Paljonko nuo Didriksonin rukkaset maksavat Prismassa?

    VastaaPoista
  43. Anonyymille, joka kertoi, ettei blogeissa ole pohdintaa esim. eettisestä näkökulmasta. Kyllä sitäkin löytyy, jos etsisi. En tiedä, kuinka monta blogia anonyymi käy lukemassa, mutta onhan meitä, jotka pohtivat asioita. Samaa asiaa ei voi pohtia vain kovin montaa kertaa, kun se ei miksikään muutu.

    http://ihanomablogi.blogspot.com/2010/08/made-in-bangladesh.html

    http://ihanomablogi.blogspot.com/2010/08/miten-paljon-vetta-on-liikaa-vetta.html

    Green cottonia on meidän lapsilla ollut yksi paita myös. Syy, miksi sitä ei tule enempää, on se, että vaikka olisi eettisesti parempi valinta, niin ei laadullisesti lyö Henkkamaukkaa.

    Eettisesti kuluttamisesta on ihan omia blogejakin olemassa.

    VastaaPoista
  44. jes!! vihdoin voin näyttää miehelleni että lastenvaatteet todellakin VOI olla harrastus:) se sitä kauhistelee kun aina oon jotain tiettyä etsimässä,ja oon sitten sanonut että tää on ehkä mun tänhetkinen ainoa harrastukseni, jotain josta nautin ja joka saa ajatukset välillä pois arjen pyörittämisestä. Ja nää blogit on ihania, saa hyviä vinkkejä. Jatka siis vaan, kyllä meitä lukijoita riittää:) kuten aina naisten kesken, kateellisilla riittää jauhettavaa...jätetään ne omaan arvoonsa. Ja kauniisti puettu ei aina välttämättä tarkoita että on kalliisti puettu. Ja jollekin joka kyseli, tutalla tais olla mustia kypärämyssyjä, ihan ku sittarissa ois ollu, mutta en mee vannoon...

    VastaaPoista
  45. Heippa!

    Löysin blogiisi huutonetin kautta. Olen joskus huutanut sinulta joitain vaatteita, en kyllä muista että voitinko huudot :) ..ehkä parista vaatteesta.

    Hyvä blogi jota aion seurata jatkossakin.

    Minulla on myös samanlainen "harrastus" kuin sinulla. Tosin meillä vaatteita ei ole pilvin pimein :D Ehkä tuo budjetti rajoittaa.. Lasten vaatekaapeista löytyy arviolta 7-10 yhteensopivat paita-housu yhdistelmät, sukista puhumattakaan.

    Löytöjä teen kaupoista ja kirpputoreilta ja tietenkin huutonetistä. Pääasiassa maksan paidoista sekä housuista maksimissaan 10 e / kpl ja käytettynä vaihtelee.. Tietysti joskus jos on oikea ihanuus niin sitten saatan tuhlata enemmän. Ulkovaatteet sitten erikseen. Mottona: "Jos jotain oikein kovasti haluan niin sitä myös huudan niin pitkälle että sen saan" - toimii ainakin huutonetissä :-D

    Ja onhan tälle harrastukselle hienompikin nimitys: Stailaus - eli ammatti voisi olla stailisti jos harrastuksesta haluaa sellaisen tehdä :)

    Sain itse idean tästä blogistasi että alkaisin kanssa pitää omaa blogia johon kanssa kuvailen ja lisäilen hankkimani ihanuudet, sekä käytetyt että uutena ostetut.. Voisin blogin perustaa jos se ei sinusta tunnu siltä että matkisin? Mutta onhan se aina kivempi jos on samantyylisiä blogeja, niin niitä voi seurailla :)

    Keväiset terveiset Mikkelistä!

    VastaaPoista
  46. No niin, kyllä välillä kestää tämä että ehtii oikeasti teksteihin paneutua..
    Kiitos taas uusille kommentoijille! :)

    Ihan jokaiselle en nyt erikseen ala kommenttia laittamaan, mutta kiitän kovasti kauniista sanoistanne! ♥

    Rose tuolla kirjoittikin viisaasti että katsotaanhan me äiditkin mitä päällemme puemme, tuskin tosiaan kukaan tyrkkää päällensä mitä sattuu ja yhteensopimattomia vaatteita. ;)
    Minusta on myös tärkeää opettaa lapsille pukeutumista, siis ihan monessa muodossa. Tärkeintä on tietysti että lapsi oppisi pukeutumaan tilanteeseen sopivalla tavalla, juhlaan juhlavaatteet, kylään siistimmät vaatteet ja ulos toimivaa sekä sopivaa vaatetta yms.
    Ja kyllä, haluan opettaa pojilleni myös että vaatteet olisivat kaunis kokonaisuus. Ei tosiaankaan mikään sillisalaatti täysin yhteen sopimattomista vaatteista!
    Näiden oppien toivon kantavan aikuisuuteen saakka.

    Sitä tässä mietin että onko tosiaan äitejä jotka pukee lapsiaan vain siksi viimesen päälle merkkivaatteisiin että toiset näkisivät kuinka heillä on hienoa ja kalliita vaatteita?
    Kai niitä on, mutta kurjalta ajatus tuntuu..
    Itse en ainakaan pue lapsia esittämisen tarpeesta, vaan ihan omaksi ilokseni etsin kauniita kokonaisuuksia. Sitäpaitsi asutaan sen verran "maalla" että täällä ei hirveesti kukaan edes osaa arvostaa kalliita merkkejä tai välitä edes mitä lapsilla on päällä saati katsele mitä muiden lapsilla on. ;D
    Että täällä ei kyllä "esittelemään" merkeillä pääsisi. Puin poikia samaan tyyliin jo ennen blogin pitämistä, joten täällä blogissa esittelemisen takia en myöskään merkkivaatetta ostele.
    Kuten sanoin omaksi ilokseni, harrastuksena pidän tätä. :)

    En myöskään osta vaatteita merkkien perusteella, vaan laadun, värien ja kuosien.
    Pystyn kyllä ihan hyvin nappaamaan sieltä Citymarketista esim. sen Naperon paidan, jos siihen kovasti ihastun. Harmi vaan malliltaan ja laadultaan ei aina markettimerkit ole hyviä, vaikka heittelyä on kallimmissakin merkeissä.
    Mutta meillä on oikeesti sulassa sovussa kaapissa Ticketistä ja Småfolkista Lindexiin ja Cirafiin. :D

    Niin ja kuten olen aiemminkin todennut, niin määrä on niin ihmisestä kiinni. Mikä on paljon ja mikä vähän. Toisen sopiva voi olla toiselle liikaa.
    Meillä on nykyisin vähemmän vaatetta pojilla kuin ennen. oikeesti nykyisin enemmän katson mitä puetaan ja todella pidetään ja jätän ne ihan kivat kauppaan.
    Ulkovaatteissakin pyrin tänä vuonna minimiin.
    En ole uutena paljoa ostellut. Isoveljiltä kierrätän osan aina seuraavalle veljekselle.
    Mutta kyllä meillä silti enemmän on kuin monella muulla, sitä en kiellä. ;)

    Mitä tuohon ekologisuuteen ja eettisyyteen tulee, niin en lähde sitä asiaa käsittelemään minun blogissani.
    Kuten Mari A. tuolla jo mainitsikin, niin kyllä sitä on käsitelty melko paljonkin blogeissa.
    Myönnän etten ole se joka katsoo kovasti vaatteen ekologiseen puoleen, mutta toki suosin niitä silloin kuin vaan sellaisin törmään.
    Sen voin kuitenkin kertoa, että ekologisia ollaan muuten. Kierrätetään kaikki mahdollinen, ostetaan tosi harvoin elektroniikkaa ja autoa käytetään melko vähän.
    Vaateostoksistani huolimatta sain eräässä testissä hiilijalanjäljekseni pienen. :)

    Anonyymi tuolla ylhäällä kyseli Crocsin saappaista. Minusta nuo on hiukan napakammat kuin perus kumpparit varreltaan, mutta kuitenkin tosi kevyet. Vaikea tietysti sanoa olisiko tarpeeksi tukeva teille, mutta ehdottomasti kannattaa tutkia. :)

    Lauralle; Minäkin odottelen niitä turkooseja Kavateja Ellokselta. ;)

    poikien äiti; Kyllä niitä vihreitä oli Brandoksella vielä jokunen päivä sitten, ei ollut tiskinalta. :D

    Jenni; On se Tutan, ostin Reiman liikkeestä.

    VastaaPoista
  47. Anonyymi kyseli tummanisniseen tähti uffoon asusteita. Siihen menisi varmaan kauniisti turkoosit? Tai miksi ei tämä keltainenkin. ;)
    Niin ja mistä, siinä vasta kysymys. Melko huonosti taitaa nyt olla etenkään rukkasia tarjolla kunnon väreissä..
    Pipoja ainakin löytää ja esim. näillä käsitöitä taitavilla blogisteilla on myynnissä ihania pipoja ja saa valita värit ihan itse. :)

    Anonyymi; Didriksonsin rukkaset oli Prismassa 9,90e.

    Anonyymi Mikkelistä; Anna mennä vaan! Kyllä tänne blogimaailmaan blogeja mahtuu. :)

    VastaaPoista
  48. Tuohon samaan minäkin olen törmännyt, vaikka en ole juurikaan edes pystynyt lapsille kauheasti mitään merkkituotteita ostamaan. Mutta nyt viimeaikoina olen alkanut panostaa enemmän juuri värisävyjen yhteensopivuuteen ja laatuun. Joku käyttää rahansa bilettämiseen, joku ostaa viinipulloja, joku matkustelee...Jokainen tehköön rahoillaan mitä haluaa! Minä laitan ne sisustukseen ja lasten vaatteisiin, siitä tulee hyvä mieli:)

    VastaaPoista
  49. Hei Mia :) kysäisenpä minkä kokoiset jalat teillä käyttää niitä keltaisia crocs-saappaita C10/11? Tarkoitan siis "normaaleja" kengän numeroita / jalan pituutta ;) Pohdin crocsin saappaita meidänkin pojalle, jonka jalka on 16,9cm ja kengät saa pikkuhiljaa olla kokoa 29. Mistään en löytänyt tarkempaa tietoa crocsien mitoituksesta.

    VastaaPoista
  50. Sanna; Emil on juuri siirtynyt kokoon 28 kenkäkoossa ja jalanpohjan mitta on nyt just vasta mitattuna tarkalleen 16,3cm. Luulen että siirrymme kanssa jo kesällä-syksyllä kokoon 29.
    Noissa C10/11 Crocsin kumppareissa on sisämitta n.18cm. :)

    VastaaPoista
  51. Moi
    Niinhän ne vihreät Kavatit meillekin kotiutui tuon Villervallan takin kaveriksi.
    Mutta nyt mulla onkin ongelma, meillä oli viime keväänä pojalla Kavatin ruskeat nahkakengät ja niihin laitoin ihan vaan mehiläisvahaa, peitti kivasti pahimmat naarmutkin kun poika vasta opetteli kävelemään kunnolla.
    Mut mitä ihmeen ainetta noihin vihreisiin kannattaisi käyttää?? Ei nyt ehkä ihan viitti tuolla samalla vahalla vetästä kun se värjää sen verran :D
    Auta siis jälleen kerran minua ja kerro millä ihmeellä nuo käsittelen!

    VastaaPoista
  52. Tinzy; Hmm, minä suihkutan aina nuo vaan nahalle sopivalla suojasuihkeella. Tosin se ei taida naarmujen estoon olla niin hyvä..
    Kerro jos keksit jonkun "vahvemman" suojaaineen. ;)

    VastaaPoista
  53. Piti tulla vielä kysymään, että minkähän kokoinen tuo reiman musta pipo on mikä oliverilla on päässä?? Ja minkä kokoinen pää oliverilla on?? Olen etsinyt tuota kyseistä mallia meillekkin mutta kokoa arvon vielä...päätä kun en saa aina mukaan että voisi sovittaa =D

    VastaaPoista
  54. Sifia; Oliverin päänympärys on n.53cm ja tuo pipo on kokoa 56cm. On hiukan reilu, koska venyykin hyvin. Laitoinkin tuon 10v:n kevätlaatikkoon, kun se on hänelle parempi (pää n.54,5cm).
    uskoisin että koko 54 menisi tuosta mallista hyvin vielä Oliverille, tosiaalta pystyisi tuota 56 kokoakin pitämään. :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)