maanantai 21. maaliskuuta 2011

Isojen poikien kevättä ja syksyä


Hei, se on ihan kohta kevät! :)
Meillä 11v:llä on jo ihan liian kuuma toppavaatteissa ulkona, sain kuulla asiasta viime viikolla joka päivä.. "Äiti hei, siellä on monella jo ulkotakkina softshell!". Oikeesti? kysyn minä ja selitän ettei vielä todellakaan ole niin lämmin, viime viikolla oli aamusin monesti vähintään se -5 astetta pakkasta. Tämä välivaihe on niin hankala, kun aamut on kylmiä ja päivällä jo jopa +5 astetta.
Tämä meidän viidesluokkalainen kulkee koulumatkat pyörällä ja matkaa tulee sellaset päälle 3km suuntaansa. Ymmärränhän sen että pöyräillessä varsinkin iltapäivän auringossa toppavaatteet voi tuntua jo turhan hiostavilta. On mietitty kompromissiä. Jos otetaan välikausitakki käyttöön, niin alle laitetaan sitten fleeceä. Silti mietin, jos se fleece jää sieltä takin alta reppuun kun koululle asti pääsee tai toisessa tapauksessa juoksentelee sitten pelkässä fleecessä..
Hyvin todennäköistä.

Sen verran tänään kuitenkin jo alustavaa kevätvaatetyötä tein että kaivelin osan esille ja aloin pestä osaa toppavarastosta pois, ne paksuimmat eka.
Pienempien poikien välikausi on vielä pientä viilausta vaille valmis, toisin sanoen odotellaan paria juttua. Mutta isojen eli 10v:n ja 11v:n kevät-syksy on täysin valmis. Tänä vuonna melkein kaikki onkin taas uutta, kumpikin pojista siirtyi seuravaan kokoon takeissa, housuista menee vielä vanhat. 10v:lle ei ole säästy juurikaan 11v:n vanhoja, koska ne on jo niin loppuun käytettyjä ja toisekseen pojilla on pituuseroa 10cm eli pari vaatekokoa. Kaikkea ei vaan voi säilöä.
Tässä siis kokonaisuudessaan kahden isomman pojan kevät-syys.

Ensin 11v (täyttää kesällä 12v, n.150cm)
Vaatekoko 152-158cm.


KappAhlin Woxo vedenpitävä takki & H&M:n edulliset vedenpitävät housut.
Pipo viime vuoden Lindexin Fix, kaulahuivi KappAhl Woxo, Reimatec+ hansikkaat ja Reiman fleecesormikkaat. Puman nahkaiset streetkengät Ellokselta.Toinen vedenpitävä setti.
Icepeakin takki (Citymarket) & Boy-Cot housut (Top Sport).
Pipo uutta Reimaa ja samoin hansikkaat. Huivi talven H&M. Kengät viime vuoden Viking Goretex, menee vielä nippanappa kevään.Vähän kuivemmalle kelille.
KappAhl Woxo softshell ja Icepeakin kevyemmät housut.
Pipo uusi Progress (Reimalta), puuvillasormikkaat H&M ja lenkkarit viime vuoden Eccot.Siistimpään menoon viime kevään Reiman farkkutakki.
Huivi se sama H&M. Kangastennarit myös H&M ja Puman kengät samat kuin aiemmassa kuvassa.


Sitten 10v:n kevät (täytti vasta, n.140cm)
Vaatekoko 140-146cm.


Ticket to heavenin vedenpitävä takki & Lindexin Fix vedenpitävät housut (näissä menee ihme kyllä vielä 134cm).
Reiman musta pipo ja Reimatec+ hansikkaat uutta Reimaa, lime Reiman pipo viime vuodelta. Samoin vanhat Reiman fleecesormikkaat. Kengät Viking Goretex, nämä menee enää kevään.Kevyempi vedenpitävä setti.
H&M:n takki & housut (näitä takkeja ja muitakin oli muuten viikonloppuna H&M:llä -50%).
Pipoina sama uusi Reima ja viime vuoden Lindexin Fix. Reimatec+ hansikkaat uutta. Lenkkarit veljen vanhat suht siistit Adidakset ja tennarit uutta H&M:ltä.Kuivan kelin setiksi KappAhl Woxo softshell ja veikan vanhat H&M:n housut.
Pipot samat kuin yllä ja puuvillasormikkaat H&M. Kengät viime vuoden Pumat Ellokselta.Siistimpään menoon samanlainen Reiman farkkutakki kuin isoveljellä ja huivi myöskin H&M. Kengät samat kuin yllä.

Näillä mennään.Pitää vielä mainita, että meillä on aina välikauteenkin isommille vedenpitävät hansikkaat. Pelkät puuvillasormikkaat ei riitä pitämään sormia lämpinä saati kuivina kun lumet alkaa sulaa.
Hansikkaissa luotetaan talvet ja välikaudet Reimateciin. Ainoat jotka oikeesti isoilla pysyy ehjinä ja pitää vettä.


Tässä vielä molempien kengät.
Hyväksi todettuja on etenkin Goretex kengät, kumppareita kun pojat ei enää mielellään laita. Lenkkarit on pakolliset urheiluun ja Puman kengät kuivemmalle kelille/siistimpään menoon. Tennarit sitten lähemmäs kesää.
Ostoslistalle jää syksyä varten goret molemmille, 11v:lle lenkkarit ja 10v:lle jotkut siistimmät kengät. Kun siis noista jää ne pieniksi, mutta kevät pärjätään näillä.

Äkkiä laskettuna per poika;
2 vedenpitävää settiä
1 softshell takki
1 kevyemmät housut
1 siistimpi takki
3 pipoa
2 vedenpitävät rukkaset
2 puuvillasormikkaat
4 kengät

Pojat ovat valinneet ulkovaatteet itse, olen kysynyt mielipidettä useasta vaihtoehdosta. ;)
Juuri sopivasti minusta. Enempää ei tarvita, mutta vähempi olisi liian vähän. Joka keliin/tilanteeseen jotain sopivaa.


27 kommenttia:

 1. Joo, eiköhän noilla pärjää :D Meillä tytöt (13, 12 ja 10v) eivät enää suostu pukemaan ulkohousuja :( Tuo liki 12v on sitkutellut koko talven farkkuleggareissa olipa pakkasta kuinka paljon tahansa :/ Kivan näköisiä settejä kyllä teillä !

  Itsekin aloin eilen pesemään paksumpia toppia pois. Amalia ja Emil olivat ekaa kertaa välikausivaatteissa ulkona. Tosin alla oli fleeceä sunmuuta lämmikettä :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen bongaillut välikausivaatteisia koululaisia ja mua paleltaa jo kun katselen heitä. Tosin liikkuuhan ne paljon ja aurinko lämmittää iltapäivisin kivasti, mutta meillä ei ihan vielä olla siirtymässä. Pian se kevät sieltä tosin tulee! Taitaa koululaisilla olla suuri juttu päästä käyttämään kevätvaatteita talven jälkeen :)

  Ihania vaatteita teidän pojilla! Meidän tyttö 9v tahtoisi myös tuollaisen "lököpipon" pidempää mallia, mitä teiltä löytyykin jo.

  VastaaPoista
 3. Kivoja settejä. Mutta onhan ne aika tummia. Meillä vielä kaikille pojille kelpaa värikkäät vaatteet ja koossa riittää, mutta varmaan piakkoin tuo tumma kausi rantautuu tännekin.

  VastaaPoista
 4. Mä luin tätä jo yöllä. Kivoja vaatteita, etenkin mustat ja limet on mun juttu. Itselläni on samankokoinen lapsilauma, mutta pienempiä. Sitten siihen kysymykseen, tarvitsevatko ne ihan oikeasti noin monet vaatteet? Mietin tässä minkälaiseen perikatoon joudutaan lopulta lasten pukemisen takia. Tosin tänä talvrna meillä on kahdella isoimmalla ollut kahdet toppavaatteet ja on olut monta sellaista päivää, jplloin aamulla on käytetty toista ja iltapäivällä toista kun aamuinen on kuivunut. Meillä kuitenkin se toinen toppavaate on kaksiosainen ja sitä käytetään vähemmän ja sen takki on toiminut autotakkina.

  Anu

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja settejä :) Voisin kuvitella meidän 8-vuotiaan tykkäävän myös. Ja kyllä, hanskoissa luotan mäkin vain ja ainoastaan Reimateceihin, ne ovat todellakin ainoat jotka pitävät vettä ja kestävät kulutusta!

  Rose

  VastaaPoista
 6. Siistit asukokonaisuudet!
  Meillä on nuo tytöt, 11v ja 9v, ja pitäis heijän välikausijuttujaan alkaa käymään läpi. Takit on molemmille ja viime vuotiset ulkohousutkin pitäis mennä. Ulkohousujahan noitten jalkaan ei sais sitten millään keväällä/syksyllä joten niitä ei tarvita kuin ne yhdet, koulun liikuntatunneille. Kumppareista nuo onneksi tykkää, on varmaan enemmän tyttöjen juttu kuin poikien? ja mitään sormikkaista paksumpaa ei pidetä joten ihan turha ostaa noille mitään välikausihanskoja D

  VastaaPoista
 7. tosi kivat setit pojilla!!
  Mimokin on vetänyt pari kertaa jo softshellillä kun alla on ollut villatakki ja ulkona olo lyhytaikainen.
  itse kun tykkää takistaan kovasti.
  Vielä en ulkoleikkeihin anna! :)

  Teidän vanhin on muuten minua 4.5cm lyhyempi!!!

  VastaaPoista
 8. Tosi kivan näköistä!
  Ja mä todella ihailen tuota sun kykyä luoda ihania kokonaisuuksia :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kivat isojen poikien setit molemmilla!! :)

  VastaaPoista
 10. Toimivan näköiset kokonaisuudet. Meilläkin koululaisella kaksi vedenpitävää takki-housu settiä ja sit jotain muuta kuivemmille keleille. Tuo 2 settiä musta juuri hyvä määrä, löytyy vaihtohousua ja takkia tarvittaessa ja molempia tulee varmasti käytettyä.

  Reimatecin sormikashanskat mun pitäis vielä käydä ostamassa, ihan ehdottomat!

  VastaaPoista
 11. Todella siistejä isompien poikien asukokonaisuuksia:) On kiva nähdä, että kyllä nuo isommatkin pojat voi saada siistiä vaatetta ylleen:) Että tämä minun vaateinnostukseni ei tarvitse loppua ihan hetkeen;)

  VastaaPoista
 12. Hei!

  Meilläkin luotetaan reimatec + hanskoihin.Pojat tosiaan saa kummasti hanskansa rikki...Mä inhoan kevättä,juuri loskan takia.
  Otin muuten jo noi reimatec + vk hanskat/sormikkaat käyttöön 7v. pojalleni kun sormet sillä hikoo talvirukkasissa:)Hyvin tarkenee jo niillä.
  Kivannäköiset setit isommillakin pojilla.

  VastaaPoista
 13. Just sopiva määrä vaatetta, tykkään kovasti kaikista. Ihanaa kun teillä pojat vielä pukee ulkovaatteita!

  VastaaPoista
 14. Ihania settejä olet koonnut pojille! :) Vielä niitä pienten settejä odotellaan :D

  Täytyy kyllä nostaa hattua sulle, miten sä aina jokaista vuodenaikaa varten saat niin kauniit setit jokaiselle pojalle kerättyä :) ja vieläpä niin, että osaat hyödyntää alennuksia mahdollisimman hyvin. Vaatii varmasti aikaa ja miettimistä ;)

  Kiva olisi lukea teidän (kausi-)vaatesäilytyksestä, missä ja miten se homma teillä toimii? :)

  VastaaPoista
 15. Tosi kivat setit isommillekin! :) Hoksaako pojat aina itse pukeutua noihin setteihin sun ajattelemalla tavalla? Meinaan siis, että hakeeko ne hanskat ja pipon sun maun mukaan? :D Meillä nimittäin tuo 3-vuotias ei vielä hoksaa (eikä myöskään aina mies 29 v.) että jos laittaa ruskeat hanskat, pitää laittaa myös ruskea pipo ;)

  VastaaPoista
 16. Ihanat setit, kertakaikkiaan. Yhdyn niin edellisiin kommentoijiin. On ihanaa kun kaikki on mietittyä ja sävy sävyyn. Tosi ihanaa. Ja kiva kun on monta settiä mistä valita. Täällä ainakin äiti kyllästyy jos on vain yksi setti per kausi :D

  VastaaPoista
 17. Kirjoitin pitkän kommentin ja sitten tulikin joku häikkä bloggeriin, ja kirjoitukset hävisivät bittiavaruuteen =( koitanpa muistella mitä olikaan sydämellä...

  Ensinnäkin todella kivat setit olet löytänyt isommille pojille. On mukavaa lukea näistä, kun itselläkin kotona pieni koululainen. Pidän erityisesti siitä että hienosti yhdistelet näitä mm. H&M, Kappahl ja Lindex vaatteita vähän kalliimpiin merkkeihin. Niin tehdään meilläkin, ja vanhempi poika kuluttaa varsinkin housut ihan puhki, merkistä riippumatta. En edes raaski ostaa hänelle mitään 80 euron housuja, kun ei niistä kauden jälkeen ole mitään jäljellä.

  Blogissasi on rento, ystävällinen, sellainen hyvänmielen tunnelma =)

  Meillä alkaa myös olla välikaudet kasassa, vanhemman pojan kenkätilanne pitää vielä katsastaa. Kumisaappaat pistetään vielä ihan mukisematta jalkaan, ainakin vielä syksyllä laitettiin (äiti näyttää mallia vaaleanpunaisissa Hai-saappaissa)

  Poika 8v on noin 140cm pitkä. Meillä ostellaan siis kanssa jo kokoa 146cm. Siirryttiin isojen poikien osastolle shoppailemaan jo tarhaiässä, noin 5-vuotiaana.

  Tässä täytyy tuoda esille epäkohta:
  Miksi kaupat, ketjut, suunnittelijat eivät ota huomioon että jotkut lapset ovat pitkiä?
  Monen merkin kivat, värikkäät vaatteet loppuvat viimeistään kokoon 128cm. Haluaisin kuitenkin pukea lapselle sellaista lapsennäköistä vaatetta. En esim eskari-ikäistä kuin teiniä.

  Nuorempi poika tulee käyttämään ensi talvena 2-vuotiaana kokoa 98. En tiedä mahtuuko ensi keväänä enää koko 98, mikä on kuitenkin monissa vk-haalareissa se isoin koko. Ja haluan kuitenkin 2,5 vuotiaalle haalarin!

  VastaaPoista
 18. Ihan ens alkuun, Kiitos kaikille kommenteista! :)
  Uskokaa pois on se isompienkin poikien vaatettaminen mukavaa, etenkin kun ne pojatkin kiinnostuu itse siitä mitä haluaa pukea päällensä. meidän esikoinen eli tämä 11v on nyt hurjan kiinnostunut vaatteista ja täytyy sanoa että hyvä maku hänellä onkin. ;)

  äiti kuudelle; Olisiko tytöt hiukan tarkempia tässä vaateasiassa? :D
  Meillä ei ole edes tarvinnut vielä neuvotella ulkohousujen tarpeellisuudesta.

  Onaha; Joo niin se taitaa olla ja kun meilläkin vanhin on kiinnostunut vaatteista ja tykästyi näihin valitsemiinsa takkeihin niin kovasti ettei malta odottaa käyttämistä. ;)
  Huomiseksi lupasin sitten kuitenkin ne softshellit isoille, mutta toppahousut alaosaksi vielä kun maa hohkaa kylmää. Tänne on luvattu huomiseksi +5 niin testatkoot huomisen onko riittävät.

  Rva Kepponen; Isommilla taitaa tosiaan miellyttää se tumma sävy jo enemmän. Tai kyllä meillä isot tykkää väreistä, mutta aika vähän näissä ulkovaatteissa isoissa koossa sitä on. Harmillista kyllä..

  Anu; En epäile yhtään etteikö pärjäisi vähemmälläkin. :) Tämä määrä on vaan meille sopiva, kun ulkoilevat todella paljon ja vaihtelua kaipaa niin äiti kuin pojat.
  Jos tuosta miettisi jotain pois, niin sanoisin ettei ehkä kahta vedenpitävää settiä tarvitsisi välttämättä. Yhdelläkin taatusti pärjäisi, kun on sitten kevyempää takkia kaverina. :)

  Rose; Sanos muuta, meillä on nyt talvellakin taas todettu että markettihansikkaat saa muutaman viikon jälkeen heittää roskikseen. Ovat siis täysin tuhottu. ;)

  Heidi; Joo kumisaappaat on varmasti enemmän tyttöjen juttu. :)
  Meillä on ollut nuo välikausihanskat kovassa käytössä, kun syksyllä pidetään pikkupakkasiin saakka ja keväällä otettaan nollan kieppeillä käyttöön.

  Hanna; :D No mutta hei, meidän 11v onkin pitkä poika!
  Joo ja tosiaan kyllä nyt jo on ollut sen verran lämpimiä päiviä että pikkuhetkiä ja esim. kauppareissuja voi tehdä minustakin softshell takissa.

  Hanna R ja Nanna; Kiitän! :)

  Ida-Antonia; Kaksi on tosiaan hyvä. On meillä ollut joku vuosi kolme ja kyllä se vaan niin on että se kolmas setti on liikaa. ;)

  Syysunelma; No ei tosiaan, isoillekin löytyy kivaa kun vaan osaa katsella ja sekin on kivaa että kyllä no pojatkin innostuu vaatteista tuossa päälle 10v viimeistään. ;)

  3 x mami; Minäkin otin nyt nuo Reimatec+ välikausihansikkaat käyttöön pojille, toppamallissa olkaa olla jo kuulemma hikistä. ;)

  Sokrutin; Joo se on kyllä hyvä, eikä olla vielä edes asiasta neuvoteltu kertaakaan. No kai sekin päivä koittaa.. ;)

  Jonna; Voi kiitos kovasti. :)
  Nyt kun sanoit niin tosiaan näistäkin lähes kaikki on ostettu jollain alella. Välillä hyvän sattuman kautta ja välillä ihan kiertelyn/nettikauppojen selaamisen kautta.
  Pienten välikausipostaus on tulossa ihan pian kanssa tai viimeistään ensi viikolla.
  Juuri käyn taas vaihtoa topan ja välikauden kanssa kaappien välillä, joten voisin tehdä säilytyspostausta myöskin. :)

  Laura; Meillä on yleensä vain yksi yhteen sopiva kokonaisuus esillä, sitten jos pojat haluaa vaihtaa settiä niin katsellaan se jo edellisiltana valmiiksi aamuun. :)
  Rukkaset ja pipot on kannellisissa laatikoissa eteisen kaapin ylähyllyllä, joten harvemmin pojat lähtee sieltä itse etsimään ja ihme kyllä osaavat jo valita yhteen sopivia vaatteita. No mutta ovatkin jo niin isoja. ;)

  Mari; Joo siis vaihtoehtoja pitää olla. ;) Sävyttäjä myönnän olevani, se on vaan ihanaa kun silmä lepää kun on kaunis kokonaisuus.

  Vera; Kiitos! <3
  Minusta on mahtavaa juurikin se että sieltä edullisistakin vaihtoehdoista löytyy hyviä juttuja ja sitten voi ostaa vaikka kalliimman takin, kun on säästänyt housuissa.
  Sinulla on pitkä poika. :)
  Ihan tosissaan saman ongelman kanssa olen monet kerrat tuskaillut, kun näistä peruskaupoista ei tahdo löytää enää pitkille pienille pojille puettavaa. teiniosastolle en haluaisi siirtyä minäkään 5-6v:n kanssa.
  Tosi harmillista!

  VastaaPoista
 19. Ihana postaus!! Ja kiitokset taas pipojen koko avustuksessa!! Meillekkin lähti nyt tilaukseen parit kappaleet "katu uskottavia" reiman pitkiä pipoja. ;)

  Todella ihania asu kokonaisuuksia teidän isommilla pojilla!! Meilläkin ekaluokalle menevälle pojalle on tuo icepeakin vihreä takki ja ticketin viime vuoden tähtitakki (melko samanlainen maku taas...) nyt valmiina + parit housut. Hanskoissa ollaan myös tykätty pelkästään reimatec+ hanskoista. Ajattelin että 2 vedenpitävää settiä on pakko olla, että on iltapäiviksikkin kuivat vaatetukset, kun ulkoillaan todella paljon!! Esikoiselle pitäis löytää vielä joku siistimpi kiva takki.

  VastaaPoista
 20. Mä niin tykkään näistä sun asusommitteluista ja teidän pojilla on aina niin ihania vaatteita:)

  VastaaPoista
 21. Sifia; Kiva että minusta oli avuksi. :)
  Tosiaan maut menee yhteen meillä!

  Tiitiäinen; Kiitos! :)

  VastaaPoista
 22. MÄ juuri päädyin kans poikein osalta kahteen vedenpitävään ja siihen lisänä Softshell-takkiin (+popin windstopper). Joku siistimpi takki pitäs ehkä olla tuo Reiman farkkutakki on ihan uusi tuttavuus mulle. kiitos siitä.

  VastaaPoista
 23. Kivoja settejä jälleen :)
  Mulla on hieman toinen näkökulma vaan tuohon hanska-asiaan. Eli meillä tapahtuu useamman kerran kouluvuoden aikana niin että, joku lapsista tulee kotiin ja ilmoittaa että hanska(t) on hukkunut. Eli mä en ikinä "uskaltaisi" ostaa vain yksiä 30e Reiman hanskoja. Haluaisin toki ostaa Reimaa kun halvemmaksihan se tulisi, kun kestää paremmin (lisäksi varmaan vedenpitävyys myös parempi) ja pärjäisi yhdellä parilla. Mutta just tuosta hukkumisen pelosta johtuen ostan useita pareja vedenpitäviä 10e "halppishanskoja". Juurikin ostin 80e hanskoja, eli vaihtopareja monelle lapselle. Että olipa siinäkin menoerä kerrakseen!

  VastaaPoista
 24. Edelliselle anonyymille kysymys....mistähän löytää 10e VEDENPITÄVIÄ hansikkaita?? Täältä meidän suunnalta en ole löytänyt muita kuin nuo reimatec + hansikkaat. Mielelläni ostaisin halvemmatkin vaikka varalle jos niitä vain olisi jossain!!

  VastaaPoista
 25. anonyymi vastaa, eli omille lapsille ostin just ihan Prismasta. Hans Company merkkisiä, kahta erilaista vedenpitävää mallia löysin. Hinta 10,95. Hengittävä, vedenpitävä, tuulen pitävä lukee lapussa. Tänään oli pojalla kädessä ja kuivat on tosiaan sisältä :) Mutta joo, yhden päivän käyttökokemus vaan vielä hanskoista...

  VastaaPoista
 26. Aivan ihania settejä! Kiitos silmänilosta - taas =)

  Mua harmittaa kun tuolle mein juuri 11v täyttäneelle ei enää tahdo löytää mitään halpaa ja hillityn värikästä. Kuten teilläkin.

  Pelkkä vedenpitävä talvitakki maksoi jo alessa parisataa + kahdet housut a´100€. Että ei niitä montaa raaski ostaa.. No onneksi niillä ollaan menty jo kaksi talvea =)

  Niin ja mein poika on jo 167,5cm ja käyttää kokoa M/L. (mä oon 162cm) Kengänkokokin 45-46, hih! Pienemmissä jää auttamattomasti lahkeet ja hihansuut lyhyiksi.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)