keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Sininen ajatus



Jo jonkin aikaa olen kaivannut vaaleansinistä. Tiedättekö sellaista kaunista kunnon vaaleansinisen sävyä. Sitä on nyt saatavilla aika vähän, sisävaatteissakin tuntuu olevan harvinaisempi sävy. Oliverin ollessa pieni se oli lempivärini ja meillä oli varmaan suurinosa Oliverin vaatteista vaaleansinisiä. Emilillä tuota hempeyttä on taas ollut melko vähän ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen olen käynyt taas kaipaamaan sitä.

Sitten löysin tämän.
Vaikka Mini A Turen mallisto ilmestyi jo aikaa sitten, tajusin tämän ihanuuden vasta nyt kun sen bongasin täältä. Se ihastutti, se näytti niin kauniilta ja erilaiselta mitä meillä on yleensä.
Tilasin katsottavaksi ja kokeiltavaksi..



(Anorakki Mini A Ture, housut H&M, pipo Ciraf (tähti Helmiltä) & tennarit H&M)

Ja onhan se kaunis, juuri sellanen siistimpään menoon sopiva.
Kokona 110cm (Emil n.104cm).
Jäin kuitenkin miettimään. Niin ihana kun se onkin, niin onhan se melko hintava pelkäksi siistimmäksi takiksi. Ihan ulkoiluun taas tuntuu turhankin aran väriseltä, voin kuvitella minkä näköinen tuo on parin keväisen ulkoilukeikan jälkeen. Housut asettaa myös oman haasteensa, jos siis haluaa sävyyn sopivat. Toisaalta noihin menee tuollaset kangashousut siistimpänä tai farkut ja Jonathanilla on tähti mallistossa beiget vedenpitävät housut. Ne saattaisi olla passelit.
Tuo pipo ei satu just, mutta on ihan nätti kuitenkin takin kanssa.
Hmm..

Pakottavaa tarvetta tälle ei ole, mutta toisaalta ei meillä ole sellaista parempaa takkia. Jos siis Villervallan tähtitakkia ei lasketa, mutta ei muita. Nyt on pakko miettiä tarkkaan, sortuu vai ei sorru. ;)



33 kommenttia:

  1. Ihanahan tuo on.:)

    Meillä poika valiti itselleen vastaavan takin tummansinisenä. Meillä se tulee kuivankelin ulkoiluun ja "siistimmäksi" takiksi. Meillä kyllä noille ns. paremmille takeille on todella paljon käyttöä (pari kertaa viikossa) ja niiltäkin monesti vaaditaan vedenpitävyyttä yms. joten olen kyllä valmis niistä vähän maksamaankin.:)

    Mä varmaan pitäisin takin, vaikkei se ihan sitä teidän totuttua tyyliä olekaan.:)

    VastaaPoista
  2. Sorru vaan. Mäkin sorruin siihen tummansiniseen. Mun mielestä niin ihana lapsen päällä ja onhan näissä jälleenmyyntiarvoa =) On muuten tosi tosi raikkaan näköinen vaalean pojan päällä.

    VastaaPoista
  3. Meillä 3v:llä tuo takki 104cm ja MAT:n vastaavat ruskeat housut ja takki 110cm. Itse tykkään noista hulluna ja pakko oli saada hinnasta viis :) Ovat jotenkin simppelillä tavalla kauniita! Tuo sininen tulee meille paremmaksi takiksi ja ruskea puku siistimpään ulkoiluun (eli ulkoiluun puistoissa eikä kotipihalla!)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva setti, tykkään:)
    Minä olen sinisen super-vihaaja ollut yli kymmenen vuotta mutta nyt kun poikalapsi saapui perheeseen niin kappas, jo on alkanut sinisen sävyjä ilmestymään kaappiin;)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanasti korostaa Emilin silmien ja ihon väriä!

    VastaaPoista
  6. Et kyllä lähetä takaisin, ovat todella ihania kumpikin <3

    -Jamina-

    VastaaPoista
  7. IHANA! Kyllä minä ainakin sortuisin, vaikka miten yrittäisin olla ostamatta ;)

    Minäkin pidän kovasti vaaleansinisestä. Pidin pojilla paljon vaaleansinistä heidän ollessa vauva/taaperoiässä ja tällä hetkelläkin heidän vaatevalikoimasta löytyy sitä hieman... Uudella tulokkaalla onkin sitä sitten aika tavalla :)

    VastaaPoista
  8. Aivan mieletön! Oliverille sopii kasvojen väriin mitä parhaiten tuo sävy!Parhaita mitä olen Oliverilla nähnyt!

    VastaaPoista
  9. Tosi nätti takki, mutta mä en raaskisi hankkia noin kallista ns. paremmaksi takiksi. Ihan siitä syystä, että meillä noille paremmille takeille tulee käyttökertoja niiiiiiiiiin vähän.

    Tosin pakko myöntää, että meillä on lapsille ns. paremmat ulkoiluasut: Ticketin setit, joilla ei remuta ulkona. Ja näitä takkeja voi sitten käyttää, jos takeille tarvetta on.

    Mä siis en ostaisi :D
    -Rose

    VastaaPoista
  10. Mun mielestä tuo on ihana! Ja sopii Emilille tosi hyvin! Pitäisin sii! =D

    VastaaPoista
  11. Musta toi on kaunein poikien takki, mitä olen ehkä ikinä nähnyt, eli joo, pitäisin. :)
    Ja nyt mua harmittaa ihan vietävästi, sillä kuperkeikka ilmoitti jo kuukausia sitten, että MAT on vetänyt mm. tuon vaaleansinisen viton pois tuotannosta, jota ennakkokuvien pohjalta kyselin varaukseen.
    No, nyt on sitten tilattu kaikkea muuta, enkä kyllä millään saa perusteltua itselleni enää yhtä takkia lisää..
    Vai sanoitko, ettei villervallaa lasketa?? ;)

    VastaaPoista
  12. Mun mielestä toi anorakki on vaan niin söpö, ja samalla tyylikäs. Pitäisin ehdottomasti :)

    VastaaPoista
  13. On kyllä tosi ihanan näköinen:) Kaula-aukko näyttää kyllä kuvassa niin suurelta/väljältä, että varmaan täytyy pitää huivia tms.? terveisin Aake07:n äiti, joka myös on tälle keväälle aikaisempien vuosien väri-ilottelujen jälkeen kerännyt sinisempiä sävyjä

    VastaaPoista
  14. itse katsoin kanssa kaula-aukko, eli vaatii kaulurin yms. ja itse miellän anorakin ja hupparit ilman vetskaria tosi hankalaksi puettavaksi. Meillä mennään yksillä, ei tarvita parempia, jäävät käyttämättä. Väri on kyllä bueno

    t. Minna

    VastaaPoista
  15. Tuo on kyllä niin kaunis, että jos minulla olisi pikkupoika, niin varmasti hankkisin, hinnasta viis :) Tyttöjen värit ei minusta olleet tänä vuonna yhtä onnistuneita kuin tämä poikien. Meidän neiti jäi nyt sitten tänä vuonna ilman, viime vuotinen malvan värinen lähti jo eteenpäin liian pienenä.

    Meidän 8v. poika ei enää halunnut anorakkia, viime vuonna oli se viime vuoden sininen, joka tosin ei ollut noin kaunis sävy. Mutta tämä sopii Emilille mielettömän hyvin :)

    VastaaPoista
  16. Niiin ihana! Olen siitä asti kun ensimmäiset kevät-malliston kuvat näin haaveillut kahdelle isommalle pojalle näistä, toiselle sinisenä ja toiselle beigenä, mutta just se hinta. Ihan kestämätöntä maksaa pelkästä paremmasta takista gore-tex haalrin verran, ja kahdelle...
    Olen toitottanut itselleni järkeä, meillä kun ei yleensä kuitenkaan paremmalle takille käyttökertoja tule kuin kymmenkunta. Nyt löysinkin zarasta beigen takin ja ajattein että pitäisi varmaan ostaa se 1/3 MATin hinnalla, vaikka edelleen himoitsen näitä

    VastaaPoista
  17. Toi on niin ihana, pitäisin! :)

    Meillä oli viime keväänä samainen takki burgundin tms värisenä pojalla, mutta se KATOSI! Juu, katosi erään toisen takin kans pesun jälkeen...Mielestäni ne oli taloyhtiön narulla kuivumassa ja ellen nyt tulevassa muutossa näitä löydä, jollain on ollut parempaa tarvetta. :(
    Kyllä harmittaa edelleen, onneks hinta oli kuitenkin soppeli käytettynä ostaessani.

    T: Fanni80

    VastaaPoista
  18. Tuo on kyllä kertakaikkisen ihana! Pidä vaan ;)

    Mitenköhän minäkin saisin perusteltua itselleni vielä tilaa yhdelle takkiparille, jaiks! En varmaan mitenkään ;D

    VastaaPoista
  19. Kaunis!
    Mä olen jotenkin kuvitellut, että et pidä vaaleansinisestä :) joten olin ekaksi vähän yllättynyt postauksesta. Mun alkoi tehdä mieli tuollaista takkia myös, mutta luulen tosiaan liian araksi meille käyttöön. Tai voisihan sitä ottaa linjan, että sappisaippuaa kehiin ja pesukone laulamaan :D

    VastaaPoista
  20. Mun mielestä lapsella pitää olla parempi takki, meillä käydään niitten kanssa harrastuksissa, kylässä ja kaupoilla. Joku tarvii joku ei. Me ollaan tietty kaupunkilaisia ja menoja paljon. Meillä käytetään parempien takkien kanssa puffeja kaulassa. niin ja toi takki on aivan ihana.

    yks pukija

    VastaaPoista
  21. Tuo takki on kuin tehty Emilille, sopii Emilin väreihin. Pitäisin ehdottomasti! En edes harkitsisi muuta vaihtoehtoa :) Todella kaunis takki!

    VastaaPoista
  22. Hups, taisin nyt vähän juksata. Tänään nimittäin välikausikuvauksia suorittaessani totesin että Emilillä on kaksi parempaa takkia jo, Villervallat (toinen keväälle ja toinen syksyn koko) ja Jonathanin City takki. Siis oikeesti ei tarvita, jos nyt aina on edes pakko tarvita. Voihan sitä joskus vaan nauttia ja ostaa vaihtelun vuoksi. ;)

    Helmi; Mutta sepä se onkin, kun on sellanen erilainen ja siksi niin ihana. :)
    Kyllä meillekin tulee siistimälle takille käyttöä lähes päivittäin nyt kun kuskaan esikoululaista päiväkotiin ja haen. Ei silloin viiti niillä pihavaatteilla lähteä.
    Eli käyttöä taatusti tulisi. :)

    Mari; Ihanaa kun minua näin kannustetaan. ;)
    Elämässä on kyllä välillä oltava niitä silmäniloja.

    Tiina; Niin menisihän tuo sellaisessa kuivassa kelissä kesälläkin viileämpinä päivinä. Tosiaan simppelin kaunis. :)

    Anonyymi; Kiitos! :)

    Jamina; ;)

    Hanna; Niin, arvaa yritänkö järkeillä! Tulokset on vaan huonot.. ;)
    Vaaleansininen on kyllä kaunis väri.

    jarna; Emilille. ;D Joo, se on totta että tuo värikin käy tosi nätisti Emilille.

    Rose; Meillä kyllä paremmille takeille tulee päivittäin melkeimpä käyttöä, joten siinä mielessä ei olisi huono investointi. Yritän selitellä itselleni samalla että tarvitaanhan me. Heh.

    MrsAgatha; :)

    Emmi; No Villervallahan on ihan eri tyylinen, ei sitä voi laskee! ;D
    Mieti nyt, tämä on just sellanen vielä siistimpi ja simppelin kaunis vaikka juhliin. Se Villervalla taas on ehkä hiukan levoton parempiin juhliin yms.
    Eikös olekin hyvä selitys? Heh.

    Muistan muuten kun kirjoitit blogissasi ettei näitä tule, silloin jo tuota jossain hiukan ihastelin ja ihmettelin samaa että miksi ei kauneinta kuosia otettukkaan valmistukseen. Ihan yllätyin kun tämän bongasin.

    Joanne; No on se. :)

    Aake07 ja Minna; Joo ehdottomasti viilemmälle säälle huivi tuohon, on tosiaan avoin. Kesän viileisiin päiviin sitten menee noin.
    Se on totta ettei Emil tuota saa itse puettua, mutta toisaalta ei se haittaa kun apuna olen kuitenkin. :)

    Anonyymi; Minustakin tuo käy tosi nätisti Emilille ja onhan se tosi kaunis. :)

    Hanna; Tuo hinta tosiaan kirpaisee.. Sen takia pitkälti mietinkin ostanko vai en.
    Meillä tulee kyllä käyttöä lähes joka päivä, joten sen puolesta kyllä. Tää on nyt aikamoista taistelua järjen ja tunteen kanssa. ;)

    Fanni80; No jo on jollain ollut iso tarve, kehtaakin. :(

    Nanna; Ei näissä asioissa aina järki kulje tunteen kanssa yhdessä, heh. ;)
    Ei meilläkään ihan pakottavaa tarvetta ole, mutta jos nyt en osta niin arvaa kaduttaako sitten. Huoh.

    RvaKepponen; Ei kyllä minä vaaleansinisestä pidän, tummansinisestä en taas yhtään. ;)
    Vaaleansinistä on vaan aika vähän nyt saatavilla ja ei sitä ole meillä hetkeen ollutkaan, kun on paljon muita värejä. Nyt taas näyttää ihanalle.
    Sappisaippuaa vaan kehiin! ;)

    yks pukija; Aivan, kyllä meilläkin parempi takki on oltava. En viitsisi niillä pihavaatteilla lähteä kaupoille-kylälle. :)

    Hipsu; ;)

    VastaaPoista
  23. Wiltsu; Hitsi kun on jo ehtinyt aiemmin hankkia pari muutakin siistimpää takkia. ;)
    Mutta tarviihan noita, kun tosiaan päivittäin kyljetaan kylällä.

    VastaaPoista
  24. Ihana takki! Osta vaan, mä ostan sulta sen sitten käytettynä ;-)

    VastaaPoista
  25. Hihii, olet ollut melko rohkea, kun tuollaisen ihanuuden olet tilannut sovitettavaksi :D Itse ihastelin tätä samaa sävyä esikoiselle netistä, ja sinne se jäi, koska en sitä järkisyytä keksinyt ja takki on todella arvokas. Jos olisin sen ihasteltavaksi tilannut, olisin sen aivan varmasti kyllä pitänyt.

    Missä muuten nuo takit tehdään? Minulla ostopäätökseen vaikuttaa näissä arvokkaimmissa merkeissä myös se, onko valmistettu Euroopassa.

    VastaaPoista
  26. Ihana takki, mutta kaulus on ehkä turhan leveä, vai mitä mieltä olette?

    VastaaPoista
  27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  28. Sorru vain. Niin mäkin sorruin tummansiniseen. Mielestäni tyttöjenkin värit ovat tänä vuonna TODELLA ihania, meille tuli wigga takki värissä Antigue rose ja on kaunein näkemäni takki! Laveder light myös aivan I-H-A-N-A väri ja todella sai miettiä kumman tytölle tilaa :D Pojalle oli itsestäänselvyys, että tummempi kun sopii sille tummatukalle kuin nenä päähän ;)

    VastaaPoista
  29. Jäikö tuo takki teille? Oletko löytänyt siihen sopivia housuja yms? Terv. Utelias

    VastaaPoista
  30. Utelias; Jäi ja on pidetty kovasti. :)
    Siistimmässä menossa tosin, joten housuiksi on riittänyt nuo beiget kuvissa olevat ja farkut.
    Hattuna on nyt pidetty beigeä kalastajahattua ja lippistä, mutta pipoa en ole onnistunut löytämään samaa sävyä vielä.

    VastaaPoista
  31. Moikka!
    Oliko tuon anorakin mitoitusta mielestäsi minkälaista? Naftia vai paikkansa pitävää? On nyt alessa ja mietin hankintaa....
    - Matikka

    VastaaPoista
  32. Matikka; Emil on nyt n.105cm pitkä ja 110cm on hänelle juuri sopiva, menee varmaan syksynkin. Paljoa kasvuvaraa ei kuitenkaan ole hihojen mitassa.
    Eli ei ainakaan reilua mitoitusta, vastaa ehkä kokoaan.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)