maanantai 8. marraskuuta 2010

Talvikengät


Meillekin tuli edes vähän lunta, niin no voi olla että on hyvin lyhytkestoistakin..
Sen verran kuitenkin että aamun ulkoilussa pelkät välikausigoret ei enää riittäneet, vaan Oliverilla pääsi lunta niihin. Ollaan siis menty syysgoreilla tähän asti, eikä tänäänkään varpaita kuulemma paleltanut niissä vaikka taisi olla nollakeli. Emilille olin jo onneksi aiemmin kaivellut Oliverin vanhat talvigoret esille, joten varpaat pysyi kuivana.
Talvi tulee tajusin ;) ja kaivoin kaikki veljienkin talvikengät esiin. Nyt on sitten perinteinen talvihuolto suoritettu eli suikuteltu kaikki suoja-aineella ja samalla todettu että näitähän on ihan liian vähän!

Siis yleensä meillä on pystytty kierrättämään yhdet veljen vanhat kaikille kolmelle nuorimmalle, mutta nyt ei onnistunut.
Kaikki oli joko koonsa puolesta vääriä tai sitten jo niin kuluneita ettei niitä ole kannattanut säästellä. Ainoastaan yhdet kierrätyskengät on täksi talveksi. Oliverin vanhat Eccon Goretexit Emilille.
Yhdet ostan aina jokaiselle uudet, sellaset jotka on sitten ne joita eniten pidetään ja ne veljen vanhat on olleet aina aiemmin ne kakkoskengät.



 Tässä koko talvikenkä varasto tälle talvelle. Kaikille muille on vain yhdet, mutta Emilille on kahdet Goret.
Vasemmalta; Emilille Eccon goret koko 27 (ne Oliverin vanhat) ja Primigin goret koko 28. Seuraavana Oliverille mustat Kavat goret koossa 34 (ja tulipahan todettua, että himpun reilut). Sitten 9v:lle Primigin goret koossa 36 ja viimesenä 11v:lle Kavatin goret koossa 38 (kamala kun järkytyin kun 37 koon ei enää mahtuneet, hui).

Mutta siis karu totuus on se että toiset tarvitaan, koska jalallekin on hyväksi että vaihtopari löytyy. Ne toiset voisi olla sellaset vähän siistimmät, jotka menisi paremmassakin menossa. Ei tarvitsisi olla vedenpitävät, mutta mielellään lämpimät. Eikä tartteisi maksaa maltaita, mutta saisi silti olla hyvät kengät.

Katselin nettikaupoille ja totesin että en todellakaan löydä noilla kriteereillä kakkoskenkiä. Tai siitä hinnastahan se tuppaa ottamaan kiinni.. Ja huomaa miten tytöille (ja pienille) löytyy edullisestikin kauniita ja lämpimiä kenkiä, mutta isommille pojille on niissäkin puutteita. Yllätys vaan..















 Emilille olen onneksi tajunnut varautua ja tilasin jo reilut 3vkoa sitten Tepsut koossa 27. Eli tuo vasemmanpuoleinen malli, mutta mustana. Kamalan kauan vaan kestää toimitus, tällä viikolla tulee se 4vkoa täyteen eikä kenkiä näy..
Oliverille taidan tilata nuo oikealla olevat Kavat kengät, koska tuo malli on hyväksi todettu jo useammalta vuodelta. Kestää kulutusta, mutta kuitenkin sellaset siistimmät. Vaikka hinta kirpaseekin..



















Mutta sitten ne 9v:n ja 11v:n kengät onkin päänsärky.
Toivoisin että löytäisin jotkut kivat n.50-60e kieppeillä, toivottomalta näyttää.. Kyllä näitä kivoja saa, mutta ne on sitten 80-100e ja hyvässä lykyssä ne kestää näillä isoilla kuluttajilla vain yhden talven hyvinä. Jep jep!

Olisiko vinkkejä? Milläs teillä tämä talvi mennään?

Näissä alimissa kuvissa on kivat (mutta hinnakkaat) kengät joiden tyylisiä edullisempia vaihtoehtoja haen. Kuvan vasemmat kengät ovat Pikkujalat nettikaupan Bisgaard kengät ja oikealla olevat taas KipinKapin nettikaupan Primigit.


31 kommenttia:

  1. Mites Ellos ja sen alekoodit? Mulla tais olla sellaset alet että kalleimmasta saa -40% ja muista -30%.

    VastaaPoista
  2. Minäkin kaivelin lapsille talvivarustetta esille viikonloppuna, tuota suojausta en vielä ennättänyt tehdä, josko illalla kerkeisi suihkautella. Meillä on ollut aina goret + nahkaiset pakkaskengät ja ollaan pärjätty hyvin, esikoisen kengät siirtyy kuopukselle ja lisäksi olen ostanut yhdet uudet. Vanhemmalle sopii vielä alkutalven viime vuotiset goret, mutta alennusmyynnistä pitää etsiä isompaa kokoa.

    Minä olen viime aikoina ostanut ison osan lasten kengistä paikallisesta Carlsonista. Jossain vaiheessa ovat tilanneet Kavateja ja ilmeisesti kukaan muu ei niitä osta, kun samat löytyy aina vaan hyllystä. Mallit on siis parin kauden takaa, mutta sehän ei mitään vaikuta, etenkin kun on - 50 % alella. Nyt vaan vanhemmalle ei enää löydy kokoja ja pienemmälle on jo haalittu riittävä varustus.

    VastaaPoista
  3. Meillä tuo kenkien osto on jo vuosia tuonut päänsäryn. Vaikeaa löytää aikuisten kokoisiin jalkoihin lastenmalli.
    11-v. on leveä jalkainen, mutta silti miesten kengät ovat liian leveitä. Kun jalka oli 36, yhdessä kaupassa ilmoitettiin, ettei heillä ole ollenkaan myynnissä pojille/miehille kokoja 36-40.
    Nyt pojan koko on 40-41, siis viidesluokkalaisen:) Pihalla toivottavasti juostaan Kuomissa talvella ja siistimpänä on Eccot. Tähän asti on tiukasti mennyt lenkkareissa. Vikingin syysgoret ovat kaapissa, ei kelpaa.
    En ymmärrä, että tuon ikäinen kronklaa vaatteiden kanssa, mutta on tosi tarkka. Koulussa kaverit kuulema huomauttavat vääristä merkeistä ja malleista. Ja asumme maalla.
    Saas nähdä mitä tänään on jalassa, kun on lunta.
    Kengät ovat uskomattoman kalliita.

    Sirkku

    VastaaPoista
  4. juurikin tilasin pojalle pikkujaloista bisgaardin talvikengät. ja sama huomio oli nettikaupassa että tytöille kenkiä oli vaan huisin paljon enemmän.samoin näitä pieniä. kun koko 30 menee rikki niin hinnat alkaa 69e.

    VastaaPoista
  5. Vikingin kengät on suht edukkaat (just tota 50-60 luokkaa) ja löytyy lasten puolelta 38 asti (mulla itelläni on poikien 38 ollu nyt 6talvea käytössä ja vielä on ehjät) Mun mielestä ne ei oo pöllömmän näköiset. Paitsi... Jos on hirmu kapea jalka ni nää ei sit käy.

    VastaaPoista
  6. Meillä on pojalle Vikingin goret ja Hullujen päivien Reiman toppasaappaat, jotka mun mielestä vaikuttivat vähän pieneltä koonsa puolesta. Tepsut (vetska- ja nauhamalli) tulivat just viime perjantaina postiin. Tilasin Tepsut syyskuun 17. pv ja marraskuun 5. saatiin ne. Eli pitkä on toimitusaika!

    Kaikki kengät on meillä väriltään mustat, koska ne käy vaivattomimmin eri vaatteisiin.

    Nellis

    VastaaPoista
  7. Tuli vain mieleeni, että jos kovia paukkupakkasia tulee, riittääkö nuo ehdottamasi kengät niihin?

    Meillä käytössä goret ja sitten kuomat tai vastaavat sekä sellaiset oikein siistit syys-/nollakelinilkkurit, kun ulkona vain käväistään (tarpeeksi pitkä varsi, ettei lumi heti mene sisään ja ohut vuori, tarkoitettu kai etelä-Euroopan talveen ja meillä syksyyn).

    Muuten tosi kivoja kenkiä kaikki (paitsi itse en ole tepsu-fani)!!! Pojille nimittäin on vaikeeta löytää kauniita talvikenkiä ja tänä vuonna hankittiin ekat vikingin talvikengät, kun saatiin edullisesti, ei tosin ole kovin kauniit :(

    VastaaPoista
  8. Löytyisikö ellokselta? Sinnehän jatkuvasti alekoodeja. :)

    VastaaPoista
  9. Stadiumissa on jotain.

    VastaaPoista
  10. Nuo kengät on sellainen menoerä useamman lapsen perheessä että huh huh... Meillä on kaikille kunnon pakkaskelin kengät ja sitten on loskakeliin ja pikkupakkasiin goret (kavat tai viking, jalan mallista riippuen). Ei riitä budjetti tai säilytystilat enempään. Kierrätys ei meillä onnistu, kahdella vanhimmalla on samankokoinen, mutta erimallinen jalka, ja pienin on paljon pienempi ettei viitsi kenkiä niin pitkään säilytellä. Ja useinhan ne on roskiskamaa muutenkin. Meillä menee 9 ja 8 vuotiailla samat kengät kun viime vuonna, että vähän yli 200 euroa "säästetään". Kengät ovat onneksi hyvässä kunnossakin vielä :)
    -elly-

    VastaaPoista
  11. Heippa! Sellaista mun on pitänyt jo jonkin aikaa kysellä, että teillä kun muistaakseni oli viimevuonnakin tollaiset Kavatin vedenpitävät kengät, niin olivatko lämpimät? Tilasin nuo tämänvuoden versiot ellokselta (mitä teidänkin rivissä on kaksin kappalein) ja niissähän on se vuori sellaista lyhytkarvaista liukasta materiaalia, ei samallalailla pörröistä ja lämpimänoloista kuin vaikka viikkareissa. Että miten teillä tarettiin? Entäs jalkaan laittaminen, ne tarrat on jotenkin pitkänlaiset, mietin miten eskarilaiselta onnistuu, mitens teillä? Meillä on pojalla näiden popojen lisäksi viimevuotiset Kavatin Defenderit ja näitä käytetään vuorotellen pääasiallisesti. Lisäksi on karvakumpparit loskaan ja kovimmille pakkasille vielä Kuomat. Harkitsen Vikingien hankkimista vielä Defenderien tilalle jos ja kun käyvät pieneksi. Tytölle löytyy parit Vikingit alesta hamstrattuna ja päälle ne karvakumpparit, kuomat ja tietenkin muutamat tuikitärkeät ns. humpuukikengät kimalluksineen ja pörröineen. :)

    VastaaPoista
  12. Minttu & neljäs anonyymi; Ellosta olen kytännyt jo pari viikkoa uusien kenkien toivossa ja eilenkin katsoin, ei ole mitään varteenotettavia kenkiä.
    Nuo Esikoisen ja Oliverin Kavatit onkin sieltä viime kuussa tilattu -50% alelappusilla. ;)

    Perla; Juuri goret ja nahkaiset lämpöiset kengät on paras vaihtoehto. Harmi vaan kun koossa 36 ja 38 ei tahdo saada mitään. :(
    Hyvä Carlson teillä!, kyllä taatusti kelpaa puoleen hintaan vaikka vanhemmatkin mallit. :)

    Sirkku; Sanos muuta!
    Meilläkin 11v hiukan nurisi noista Kavatin goreista, mutta sanoin että on parempi kelvata kun sain halvalla (-50%). ;)
    Minusta vähän tuntuu että nimenomaan maalla tuota ongelmaa onkin, kun ei "tajuta" merkkien päälle. On sitten helppo kiusatakin niistä..

    Unikuu; Joo ja pienillä kun niistä jää jotain jäljellekin, niin mielellään vaikka maksaakin. Jää sitten seuraavallekin käyttäjälle. Mutta maksapa näiden isojen kengistä maltaita ja ne voi olla yhden talven jälkeen roskis kunnossa. 8(

    Ankkis; Vikingin kenkiä meillä on yleensä ollut joka talvi, mutta nyt en ole törmännyt hyviin tarjouksiin niissäkään. Yleensähän on jotain kanta-asiakas tarjouksia ollut..
    Täällä maalla Prisma ja Cm on ainoat jotka myy lasten kenkiä, niissä nuo Vikingit näyttää olevan isoissa koossa sen 70e ainakin.

    Nellis; Todellakin, taitaa olla Tepsuilla ruuhkaa.

    Anonyymi; Kyllä ne varmaan riittää, kun olisi nimenomaan sellaisessa siistimmässä menossa enimmäkseen ja nämä goret kovemmassa käytössä. Meillä goret on riittäneet kovemmatkin pakkaset, ei ole poikien jalkoja paleltanut. :)
    Kuomia varmaan tosiaan saisi, mutta minusta ne on tosi rumat ja vielä huonot jalalle. No ehkä ne tarraversiot ei niinkään. ;D

    Anonyymi; Stadiumin nettikauppaa kurkin viime viikolla, mutta ei sielläkään mitään.. Itse kauppa on liian kaukana.

    Elly; Meilläkin meni pari talvea esikoiselle 37 koon kengät ja samoin 9v:lle 35 koko. Nyt siis kaikille joutuu kaikki ostaa uutena. Tosiaan aikamoinen menoerä, huoh.

    VastaaPoista
  13. Tulppaanisipuli; Joo oli meillä viime talvenakin Oliverilla juuri nuo vedenpitävät Kavatit. :)
    Oli ihan parhaat pojan mielestä ja ne olisi aina pitänyt saada jalkaan. Mitään ongelmia ei ollut tarrojen kanssa, eli toimi ihan hyvin.
    Kyllä niitä pidettiin yli kympin pakkasillakin ja hyvin riitti ainakin villasukan kanssa. :)
    Teillä on kyllä hyvä kenkätilanne, voi tätä meidän.. ;)

    VastaaPoista
  14. tepsuista saa kamalan toimitusajan, isoille koo*lle erityisesti. ja pienimmillekin mutta erikoisille väreille..
    meillä on 6.11 saatu lunta maahan, ja eilen pyrytti lisää. en tiedä pysyykö tuo, mutta nyt oli vasta ensimmäinen pakkasaamu hurjat -2. tähän saakka on pärjätty talvikumppareilla, parhaat kun on lätäköitä ja korkeat varret. äsken kaivoin talvikenkiä ekaa kertaa jalkaan kun lapset menivät ulos

    VastaaPoista
  15. Meillä on eccon goret, joiden piti olla sopivat, vaan eipä olekaan. Menee nyt kuitenkin loppusyksyn ilman villasukkia. Lisäksi on Kavatin nahkasaappaat, Sorelin loskarit ja Din Skosta virheostos varrelliset nahkakengät :D. Lisäksi kaikki ns kauppakengät, joita on ihan liikaa. Uudet goret kuitenkin tarvitaan.

    VastaaPoista
  16. Meillä on esikoiselle Superfitin goret ja viimevuotiset Tepsut. Nyt vain kun soviteltiin niitä niin jalka on näköjään kasvanut parissa kuukaudessa niin, ettei nuo kengät koko talvea varmaankaan mahdu.

    Neidille on vikingin goret ja pojan vanhat Tepsut. Hänelle ajattelin ostaa vielä vaaleanpunaiset tepsut.

    Stadiumissa katselin jotain kenkiä ja sieltä mahdollisesti pojalle haenkin jotkut...

    VastaaPoista
  17. Tepsun kenkien toimituksissa menee nyt vähän kauan, kun siellä on ruuhkaa ja tilauksia on tullut yliodotusten. Kävimme joku aika sitten Tepsut tehtaanmyymälässä tilaamassa Topille talvikengät ja he olivat oikein yllättyneitä Tepsut kenkien suosiosta, joten kiirettä riittää. Toivottavasti kuitenkin pian teidän kengät tulevat! :) Mekin odotellaan jo kuumeisesti omiamme :)

    VastaaPoista
  18. Meilläkin tuskaillaan kenkien kanssa. Kummallekaan pojalle ei ole vielä kunnon kenkiä. Nuorimman 1-vuotiaan kohdalla tilanne on vielä se että kolmet kengät löytyy, mutta yksiäkään en saa jalkaan. Toinen kun ei osaa taivuttaa jalkaa (jalka on rintava) eikä myöskään osaa työntää jalkaa kenkään. Olen jo ihan tuskastunut että pitääkö sen vaan olla koko talvi jossain toppatöppösissä.

    Eli jos sinulla on kokemuksen tuomaa syvää rintaääntä, niin mielelläni kuulisin vinkkiä myös hyvästä kengästä minkä saa helposti jalkaan, niin ettei kaikki pukeutumistilanteet ole hikisiä ja kyyneleisiä. Esim Vikingin välikausigoret ei mene jalkaan vaikka ovat reilun kokoiset.

    VastaaPoista
  19. Meilläkin on tarettu vielä syyskengillä ja jopa lenkkareilla. Syyskengät saakin mennä vielä villasukan kanssa ja talvikengät sitten kun on vasta kunnolla pakkasta eikä kurakelejä.
    Meillä 12-vuotias sanoi nyt ekaa kertaa ettei Vikingin tai vastaavat goret kelpaa. Piti saada Puman talvikengät. No ostin sitten ne koulukengiksi ja kotiin saa kelvata Kuomat. Pienemmille on Kuomat, ainut missä meidän lasten jalka tarkenee kunnon pakkasilla.
    Joten ei tästä nyt apua ollut :)

    VastaaPoista
  20. Ai niin, ne Pumat maksoi Stadiumissa 59,90e. Lasten kengissä suurin oli 39 mikä otettiin meidän 12-vuotiaalle. Aikuisten vastaava koko maksoi 89,90e!! Kengissä on joku "karva" sisällä.

    VastaaPoista
  21. Meille tuli vaaleanpunaiset tepsut viime perjantaina.Tilaus kesti 3viikkoa 2päivää,hain suoraan tehtaanmyymälästä.T.Ninnu

    VastaaPoista
  22. Blogistani löytyy sinulle haaste, käyppä kurkkaamassa! :)

    Meillä pojalle 10v (joulukuun lopussa 11v) nämä kengät täksi talveksi: Vikingin coret, Salomonin lämpimät nilkkurit (vedenpitävät myöskin), loskakeleille Kavatin jokasään saappaat, sekä Kuoma-saappaat koville pakkasille/lumileikkeihin.
    Pakko olla nuo Kuomatkin, vaikka ovatkin tosi huonot jaloille, mutta mäkeä kun laskee yms, niin menee muilla kengillä lumi sisähousuihin! Kengän koko pojalla on 40!

    VastaaPoista
  23. En jaksanut alkaa Tepsuja tilailemaan, joten ostin suoraan kaupasta. Varmaan kun lapsiperheille suunnatuilla messuilla ovat olleet syksyn mittaan esittelemässä, niin sillä on tullut paljon tilauksia ja toimitusajat venyneet.

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  24. Zallaah; Tosiaan taitaa tehtaalla olla vähän ruuhkaa, onneksi meillä on nuo Goret nyt alkutalveen..

    Mari; Hyvältä kuullostaa teilläkin kenkätilanne. :)

    Helmi; Stadium saisi olla hiukan lähempänä meitäkin, harmittaa kun ei ole.. Nettikaupassa ei ainakaan ollut mitään 36 ja 38 koossa. Kökköä..

    Pieni Lintu; Lupaan vastata heti kun ehdin pohtia. :)

    Nanna; Joo, ollaan siis vaan kärsivällisiä. :)

    Vera; Koitappa noita Tepsuja, ne on minusta helpot ollut pukea pienille.
    Kavatin kengät aukeaa kanssa hyvin, siis ne Defender-malliset. Tai sitten jotkut muut sellaset kengät joissa on vetoketjut sivulla, että se jalka on helpompi pujottaa kenkään. :)

    Katja; Nuo Pumat taitaa olla Elloksellakin?
    Esikoisen kanssa katseltiin ja niihin tykästyi.. Tosin hintaa siellä oli joku 100e. Hui! Vai onkohan eri malli..

    Ninnu; No sinulle on tullut sitten nopeempaa.. Minulla tulee tilauksesta keskiviikkona 4vkoa.

    Neiti kevätaurinko; Kiitos!, vastaan haasteeseen pian. :)
    Kävin samalla kurkkimassa teidän kengät, ne Salomonin nilkkurit näytti kivoilta. Mistä niitä saa?

    Äiti ja pienet pojat; Minäkin olisin ostanut suoraan kaupasta, mutta täällä lähikaupungeista sai vaan alle 26 kokoisia liikkeistä. Harmi.

    VastaaPoista
  25. Salomonin nilkkurit on Stockmannilta (Oulusta), ja ovat kyllä tosi ihanat!

    VastaaPoista
  26. Hei! Poika 4-vuotias ja itsekin kamppailin kenkien kanssa. Ostin lopulta Stadiumista Timberlandin Goretexit 59.90. Nuo Timberlandit täyttävät hyvin kriteerit, joita haluan kengältä eli pohja on taipuisa ja ne menevät helposti jalkaan. Valitettavasti itsekin kun metsästin oikeaa kokoa, huomasin, että poikien väri loppunut netistä kokonaan ja kaupoissakin hajakokoja... Oikea koko löytyi metsästyksellä! Mutta ihanimmat Timberland kengät löysin Sokokselta, hinta on tosin suolainen, mutta todella pehmeä, lämmin vuori ja taipuisa pohja ja miellyttivät silmää. Koot 31-40. Pojalle vaan olisin tarvinnut koon 30. Olivat kantistarjouksessa lokakuun, mutta Tapiolan Sokoksella niitä oli vielä paljon ja vieressä lappu että tarjous jatkuu marraskuun :) Hinta on siis miinusta noissa :( Muuta en osaa ehdottaa ja olen monen muun kanssa samaa mieltä, et poikien kenkätilanne kaupoissa on surkea!! http://www.sokos.fi/sokos/portal?a_Visit:dockat=0b019b36800449e709019b368060e4c7&pageName=artikkeli

    VastaaPoista
  27. Meillä pojalla Viking goret ja toisia kivoja ja lämpimiä talvikenkiä olen haeskellut myös jo jonkin aikaa. Noita Tepsujen isompia kokoja ei ole kaupoista löytynyt. Nyt sitten postauksestasi innostuneena, otin ja soitin tehtaanmyymälään ja pistin Tepsut tilaukseen. Malli näyttää hyvältä ja kuulemani mukaan lämpimät ja tukevat kengät. Kolme viikkoa oli toimitusaika...

    VastaaPoista
  28. Moro,
    Samat ongelmat oli meilläkin viikko sitten! Ellosta olin kytännyt pitkään, ei mitään kivoja jäljellä haluamissani koossa. Oli pakko tilata Pikkujaloilta molemmille kivat paremmat kengät. Palveluhan on siellä loistavaa, mutta maksoivat 80-100€/pari. Tampereelta ei ainakaan saa mistään kaenkäkaupasta pojille nättejä nahkakakenkiä. Ensi vuonna ostan vastaavat kengät heinäkuussa=). Tsemiä metsästykseen!

    -Mia

    VastaaPoista
  29. Moi. Meillä mennään Kuoman kengillä läpi talven ja keväällä siirrytään villasukkaan ja Nokian kumppareihin....Vikingin ja Eccon kenkiäkin ollut käytössä ja hyviä on ollut mutta esikoinen vaikka kohta täyttääkin jo 11v onnistuu kastelemaan sukkansa kaikissa kengissä, niin myös välillä kumppareissakin...loskakelit ovatkin meidän perheen ongelma. Neiti pärjää(8v) aina kuivin ja lämpimin jaloin(vaikka kengät samat kuin velipojalla)...saas nähdä syksyllä kun kuopus lähtee eskariin, tuleeko velipojan tavoin kenkäongelmia...=)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)