sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Joko voi valaista?


Joka vuosi sama juttu.
Kädet syyhyää päästä ripustelemaan valoja jo lokakuussa, koitan kuitenkin kestää edes marraskuulle. Tähän asti olen onnistunut koitoksestani kohtuudella, ollaanhan nyt jo puolessa välissä marraskuuta. Nyt ei kestä enää!
Joko siis saa valaista? ;)Kuvat Kodin ykkönen & Ellos.

Jos jättäisi kynttelikön laiton vielä.. uusi valkoinen paperitähti olisi pakko jo saada ripustaa ja ainakin ihania taloja tyrkkään joka nurkkaan. :D

Joko teillä on "jouluvalot" laitettu vai koska mielestäsi on sopiva aika?22 kommenttia:

 1. Sormet alkaa täälläkin syyhytä jo lokakuussa. Koetan nyt päästä tuonne marraskuun loppupuolelle ja sitten =)
  Ja uusia valojuttujakin olen jo katsellut, vaikka vanhojakin taitaa olla joka huoneeseen. Mutta eihän pimeässä talvessa ole valoa koskaan liikaa?

  VastaaPoista
 2. Kyllä minusta marraskuun puolivälissä voi aloittaa jo Jouluun valmistautumisen ihan täysillä :)

  Ihania valaisimia ja kynttelikköjä!

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä ei niin jouluiset-esim. tavalliset pihavalot voi hyvin laittaa marraskuussa. Joulukuulle taas itse säästän ne jouluisimman, kynttelikön siis ainakin.

  VastaaPoista
 4. No voi! Mä virittelen ekat _tunnelma_valot (ei suinkaan _joulu_ ;) jo lokakuussa palkinnoksi ikkunanpesusta. Pikku hiljaa sitten lisää iltojen pimentyessä ja joulun lähestyessä. Varsinaisesti jouluisia juttuja laitan vasta joulukuussa. Tähän syksyn pimeyteen on kiva saada pehmeitä valoja, kun kynttilöiden polttaminen pienten lasten aikana on melko rajallista.

  VastaaPoista
 5. Hyvää marraskuuta. Mielestäni näin pimeänä aikana voi laittaa valoja palamaan jos haluaa, ja eivät ne ole pelkästään "jouluvaloja". Joten anna palaa vaan ;D.

  VastaaPoista
 6. Kyllä saa valaista :-)

  Meillä on pihalla pihlajassa semmoiset ihan tavalliset, kirkaat valot. Ovat siinä ympäri vuoden. Mutta nyt tuossa parisen viikkoa sitten napsaisin ekan kerran tälle syksylle/talvelle päälle ja nyt saavat palaakin siinä läpi talven :-)

  Lisäksi on sisälle laitettu parit valot ikkunoihin, kirkkaat nekin. Kyllä minäkin saan itseäni pidätellä aina syksyisin kun tekisi mieli vaikka kuinka aikaisin laittaa valoja. Koitan silti hillitä itseni, etten nyt ihan hurjan aikaisin niitä laittelisi :-)

  VastaaPoista
 7. Juuri laitettiin olohuoneen ikkunalaudalle Light Flute. Eli kyllä ainakin mun mielestä jouluvaloja voi jo alkaa laittamaan.

  Mä haluaisin myös laittaa valkoisen tai mustan paperitähden ikkunaan, mutta mun mies on sitä mieltä, että sähköjohdot on liian hankala laittaa asiallisesti piiloon. :D

  VastaaPoista
 8. no saa! meillä on ollu varmaan jo 2 viikkoa joulutähti, kynttelikkö ym "joulukamaa" valaisemassa. :)

  VastaaPoista
 9. Heheh, meillä on todellakin ollut oikea aika jo ajat sitten! ;D Olohuoneen ikkunassa on riippunut valot jo piiiitkään ja nyt vähän aikaa sitten ne ilmestyivät myös parvekkeelle, keittiöön ja pojan huoneeseen ripustan ihan näinä päivinä juurikin sen ihanan ison paperitähden :) En tiedä kuinka hulluna muut minua pitävät, mutta sepä ei minua liikuta :D Minä laitan valot just sillon kun siltä tuntuu. Ja niin on ainakin täällä päin suomea tehnyt jo MONI muukin :)) Eli ei muuta kun valaisemaan vaan, kerran täällä eletään!! :DD

  VastaaPoista
 10. Nythän on just se pimein aika, kun ei vielä ole luntakaan eli perjantaina päätin kaivaa meidän valot.

  Myönnän, että ennen olin "tarkempi" ja vasta jouluviikolla sai mielestäni laittaa "joulu"valot.

  VastaaPoista
 11. Mä oon kovasti jo ostellut valoja, mutta en ole vielä laittanut mihinkään.. Jos ensi viikolla ehtisi miettiä mitä tulee mihinkin, meillä kun on rempan takia kaikki "uutta" eikä vanhoja paikkoja ole valoille ollenkaan. Mutta ihanaa ois, kun olisi jo illalla jouluvaloja siellä täällä :o)

  VastaaPoista
 12. Nyt on aika!
  Perustelen sen sillä että koska pimeää kestää pidempään kuin tuikkukynttilä:) Tosin meillä on "joulutähti" makkarin ikkunassa koko vuoden...

  VastaaPoista
 13. Meillä on ollut pihassa valot jo jonkun aikaa. Sanoin että ne on sit KAAMOSvalot, jos jotakuta häiritsee jouluvalot näin aikaisin :)

  VastaaPoista
 14. Mulla on tuo viimeisten/alimmaisten kuvien vasemman puoleinen talo ollut ikkunalla jo noin kolme viikkoa :) varustettuna valoilla,on sitten IHANA!! Aivan in Love :) Ja sitten löytyy keittiön ikkunalaudalle laitettuna "tähti" siis "joulutähti",mutta pöytälamppu jalalla,se on herkkä ja kaunis,eikä liian jouluinen

  -nunju-

  VastaaPoista
 15. Heh, voi miten ihanaa kun teitä valaistuja on jo noin monta! :D Kyllä minäkin sitten ja sitäpaitsi minusta nuo valot on juuri ihanimpia reilusti ennen joulua, eikä sitten maaliskuussa. Kun kuitenkin kivaa niitä on ainakin se 2 kuukautta pitää esillä. ;)

  nunju; Minä odottelen omia talolyhtyjä Ellokselta vielä. Tilasin ne jo 3vkoa sitten, mutta toimitus on vasta joulukuun alussa. Mrr..
  Kauniit ne on taatusti! :)

  VastaaPoista
 16. Kyllä marraskuussa saa jo valaista. Joulujutut sitten vasta adventtina. Tänä vuonna en kyllä jaksa viritellä mitään valoja enää vanhaan kotiin, kun muutto on edessä lähiaikoina. Kynttilöillä mennään.

  VastaaPoista
 17. Joo on ollut joitakin viikkoja jo valot laitettuna. On parit kirkkaat valot takapihan puolella ja etupihalla kuusessa kirkkaat valot myös. Lisäksi poltan lyhdyssä kynttilää joskus ja sisällä kynttilöitä polttelen aika paljon. Just tilasin Partyliteltä lisää kynttilöitä ja somisteita:) Joulukuun alussa laitan lapsia varten sellaisen nätin joulukirkon ikkunalaudalle sisälle, se on sellainen valaistu kirkko.

  VastaaPoista
 18. Mä laitan aina ensimmäisen adventtina valoa kansalle. siihen saakka poltetaan hämärässä kynttilöitä ja erilaisia pieniä valaisimia. Ulkovalot pitää uusia tälle vuotta mutta mielenkiitoseksi asian tekee kun ikkunat on hankala avata. Jotta kassellaan onko meillä tänä vuonna ollenkaan jouluvaloja ulkona.

  VastaaPoista
 19. Täältä ilmoittautuu uusi lukija, vaikkakin anonyymisti vain - ainakin vielä.. :) Sinulla on ihanan värikäs blogi, sitä on mukava seurata!

  Itse koitan odottaa sinne kuunvaihteeseen asti noiden jouluvalojen sekä -koristeiden kanssa. :)

  -Johanna

  VastaaPoista
 20. Kivaa, lisää valistuja. :D En vielä olekaan itse ehtinyt ripustelemaan, mutta viimeistään ensi viikonloppuna laitan.

  Johanna; Kiva että löysit blogiini!Tervetuloa lukemaan ja juttelemaan. :)

  VastaaPoista
 21. Anna mennä vaan! Meillä on ollut esikoisen huoneessa jouluvalot jo pari viikkoa ;D

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)