maanantai 16. elokuuta 2010

Sopiva vai iso? (sisältää ostoksia)



Löysin lauantaina meidän Lindexiltä tämän fleecevuorellisen/ kumipintaisen setin, enkä viittinyt jättää sinne kun oli taas peräti tullut yksi per koko. Alelappuja odotellessa olisi ollut taatusti jo menneet..
Siinä kaupalla kokoa Emilille miettiessäni katselin että 104cm näytti niin pieneltä ja nappasin takin jo koossa 110cm, housut sentään 104cm. Housut on just nappikoko, 98cm olisi olleet liian sopivat ja 110cm selvästi isot.
Mutta tuo takki.. Otinko sittenkin liian reilun?
Kun toisaalta on vähän ehkä liian pitkä ja onhan noissa hihoissakin hiukan ruttua. Mutta toisaalta helmassa on säädettävät kuminauhat ja samoin hihansuut saa kiristettyä. Kuvista näkyy, kun kädet on ylhäällä niin ei nuo hihatkaan kovin pitkät ole.
Koska tuo setti on lämpimän oloinen fleecevuoren ja kevyen toppauksen takia, niin tämä varmaan menisi talven plussakeleilläkin. Poika on nyt n.100cm pitkä ja talveen on vielä aikaa..
Mutta silti, olisiko se 104cm takki ollut kuitenkin parempi? On tääkin taas yhtä jahkaamista. ;)




Nuo tähdet takin kyljessä on ihana lisä!
Samalla shoppausreissulla eksyin pitkästäaikaa Seppälään, sieltä löytyi vastaavat kumipintaiset topatut housut 104cm ruskeana alerekistä 15e (ovh.24,95e) ja tuo pipo sattui kanssa sopivasti settiin.



Lindexiltä tarttui mukaan myös nämä ihanat frotee uutuudet.
Värikkäämpi jo 110cm ja tuo musta/valkoinen 104cm. Pakko oli saada molemmat, kun noissa oli tosi hyväntuntuinen frotee, sellainen vähän paksumpi ja laadukkaan oloinen.



Housuja napsin mukaan myös. Fleecehousut H&M, raitavelourit ja tähticolleget Lindex.



Isoille sitten ne Lindexin nettikaupasta tilatut; 9v:lle musta/valko huppari (kun kerta vanhimmallakin veljeksellä on) ja mustat farkut, Oliverille nuo siniset resorifarkut. Keltaisen hupparin nappasin H&M:ltä 11v:lle.



Tässä jo viime kuun lopulla on tehty muutama hankinta myös, joista seuraavat kuvat..
Muistojen taika nettikaupasta alella Moonkidsin ribbipaita ja Småfolkin laivoja Emilille. Auringonlapsilta myöskin alesta jo ensi kesää odottamaan toinen Småfolkin laivapaita Emilille.



Uutta Moonkidsiä Naperonutusta 110cm, mutta mietin onko nuo nyt ollenkaan meidän väriset..
Aquan värinen Moonkids setti jo ensi kesää odottamaan Emilille Auringonlapsilta, alesta sekin.



KappAhlista ulkohousut 104cm. Taitaa olla meidän syksy aika turkoosi!? :D
Sokoksen tämän kuukauden tarjouksena oli nuo Aappa-kylpypyyhkeet, joissa kassi mukana. Ne tuli meidän pienimmille, kun on lempikuosiani (ja pojatkin tykkää).

Tässä onkin kaikki ostokseni viimeiseltä (noin) kolmelta viikolta. Meandia ei sitten lasketa vielä vaikka perjantaina tulikin vähän tilattua, kröhm.. Mutta hei, itselle kanssa ihanuuksia! ;)


33 kommenttia:

  1. Nyt tuli vähän juksattua!, onhan meille tullut ihan vasta yksi ihana setti Emilille vielä. Mutta siitä lisää toisena päivänä. ;)

    VastaaPoista
  2. Kivannäköinen asu. Takki ei näytä liian isolta vaan mukavan reilulta.
    Tuo pitkä helma voisi vetäistä vettä/loskaa takin sisään, mutta helman kiristyksellä sen voi varmaan estää.

    Kivoja nuo muutkin ostokset.

    VastaaPoista
  3. kaari; Joo, tosiaan siinä on se kuminauha jonka voi kiristää napakasti lantiolle. :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kivoja juttuja Lindexille tullut...
    Takista en osaa oikein sanoa. Itse tykkäisin että olis iso, mutta toiset tykkää hyvinkin reilusta käytössä.

    VastaaPoista
  5. Oikein kivoja vaatteita.

    Miun silmään takki näyttää kyllä ihan liian isolta. Itse en tykkää oikein mistään kasvuvarastakaan.

    Mutta en mie siis pahalla katso, jos toisten muksuilla on noin :)

    VastaaPoista
  6. Ihania ostoksia!! Oi vitsit! Mie olen tullu tosi huonoksi shoppailijaksi, tulee liikaa tehtyä ite :-D Nuo Moonkidsin setit on aaaaivan ihania!

    Mie ottaisin pienemmän koon takista, mutta miulla on vähän varmaan jääny neurooseja kun miulle ostettiin aina kasvunvaraa :-D Hihathan tuossa oli aika jees, mutta miusta tuo takin pituus saa sen näyttämään liian isolta. Mutta siis makuasioita!! Niin, toisaalta, tuolla setillä ei varmaan ihan älyttömästi ole käyttöä, että isompi koko olisi varmasti järkevämpi vaihtoehto!

    VastaaPoista
  7. Takki näyttää juuri sopivan kokoiselta: kun kädet on ojennettuna suoraan eteenpäin, kuuluu hihojen peittää kunnolla ranteet.

    Terv. kaupan täti

    VastaaPoista
  8. Minä ostan ihan surutta meidän metrinmittaselle 110cm vaatteita. En kyllä vaihtaisi takkia pienemmäksi, ei ole ollenkaan liian iso. Käy nappaa 110cm housutkin niin on kevään loskakeleille mainio asu. Meillä oli keväällä rubber rain fleecevuorella ja oli aivan ehdoton kun oli lunta ja vettä ja kuitenkin kylmä.

    VastaaPoista
  9. mä aina odotan näitä sun ostopostauksia talvivaatteista niin osaan sitten katsoa suunnilleen samaa kokoa mimolle vaikka taitaa olla pikkaisen lyhyempi mutta suunnilleen saman mallinen lapsukainen. :D

    VastaaPoista
  10. Ihana tuo Lindexin turkoosi asu ! :)
    Kyllä mun mielestä tuo on ihan ok kokoinen käytettäväksi.

    Kivoja noi muutkin ostokset =)


    - Wanilja -

    VastaaPoista
  11. Kiva tuo kumipuku. Mun silmään takki näyttää tällä hetkellä siltä, että itse valkkaisin pienemmän koon. Toisaalta parin kuukauden päästä tuo voi olla juuri oikea koko ja ihan hyvinhän tuota pystyy pitämään vaikka samantien.

    Täytynee harkita meillekin tuollaista. Ja niitä froteepaitoja.

    VastaaPoista
  12. Minustakin takki näytää juuri sopivalle :) Kivoja ostoksia!

    VastaaPoista
  13. Minäkin sattumalta bongasin lindexin raitaiset velourhousut enkä malttanut olla ostamatta kahta väriä :)

    VastaaPoista
  14. Minusta tuo näyttää hyvänkokoiselta. Ranteet eivät tuu paljaiksi käsiä nostaessa.

    VastaaPoista
  15. Kivoja ostoksia!

    Kyllä tuo takki varmaan on hyvän kokoinen, menee keväälläkin sitten. :)

    VastaaPoista
  16. nätti puku:)harmi ettei me tarvita;)
    tuosta koosta..
    onko pojulla mitä tuolla alla?jos pelkkä teeppari niin saattaa hämätä.mä oon niin pihi ja pakkoki on ostaa aina just tuon verran reiluja,että menis syksy-kevätkauden sama puku.
    yleensä sitte lapset kesän aikana ottaa mittaa niin paljon,et joutuu/saa ostaa uuden puvun syksyllä.
    ja tosiaan hihat saattais olla lyhyet siinä pienemmässä koossa.

    VastaaPoista
  17. Vähän isolta se minusta noissa kuvissa näyttää, mutta missään nimessä en pienempään vaihtaisi. Pitäähän sinne alle mahtua lämmikettä tarvittaessa ja mallikin on selkeästi tehty pidemmäksi.

    Blogisi on ollut mukava löytö tälläiselle tuoreen pojan äidille, joka on tähän asti saanut ostaa vain mekkoja ja hameita esikoiselle :)

    VastaaPoista
  18. Mä luulen, että toi takki on sopiva. Pojat kasvaa niin hirveen nopsaan, että jos otat pienemmän se on kohta pieni. Ja jos kerta saa helmankin kuminauhalla kiristettyä niin ihan passeli se on.

    Mä kattelin kans noita ihania froteepaitoja, mutta en uskaltanut ostaa kun 104 oli tosi pienen näkönen. Tai sitten raidat vaan hämäs. Onko se Eemilille sopiva? Meillä ihan saman kokonen jässikkä kotona.

    VastaaPoista
  19. Toi takki on kyllä aivan sopivan kokoinen. Jos olisit pienemmän ottanut niin olisi varmasti ihan kohta jäänyt pieneksi. Sitä paitsi on ikävää jos hihat on liian lyhyet.

    VastaaPoista
  20. Ihanat ostokset, minä en ainakaan kyllästy turkoosiin ikinä :)

    VastaaPoista
  21. mielestäni puku näyttää sopivan kokoiselta.
    mistä tuo ihana pipo on ?

    VastaaPoista
  22. Takki on tällä hetkellä ehkä reilu mutta jonkin ajan kuluttua se on paremmin sopiva. Jos olisit ottanu pienemmän nii olis varmasti harmittanu kovasti. Hihat ei ainakaan käsien ollessa pystyssä ole pitkät. Onneksi pojat on aina kovia kasvamaan. :D

    VastaaPoista
  23. Ihana turkoosi syksy! Mielestäni se takki ei ole liian suuri ollenkaan :), tässähän on vielä aikaa kun sitä tarvitaan ja menee ehkä sitten seuraavanakin vuonna vielä, jos ei kasvaisi kovin siinä välissä :)

    VastaaPoista
  24. Kokeiltiin just viime talven vastaavaa pukua ja housut 104cm ylläri ylläri olivatkin vielä ihan hyvät, mutta samankokoisesta takista hihat lyhyet. Muuten takki olisi ollut ihan sopivan kokoinen vielä. En mäkään sitten oikein tajua minkä koon otan, koska meillä ollaan pitkiä varmasti hiukan päälle 110cm. Tuota 110cm kuitenkin ajattelin...

    Tuo takki näyttää isolta vain tuon pituuden osalta. Eikä kyllä mitenkään pahasti, mutta kun itse nyt aloit ihmettelemään :) Ehkä se ei ole sitten paras malliltaan. Kokeilitteko Seppälän takkeja?

    Meillä on tuo pituuskasvu selvästi nyt 3 ja 4 ikävuoden välillä tasoittunut :)

    -Jamina-

    VastaaPoista
  25. Takki näyttää justiinsa sopivan reilulta :)

    VastaaPoista
  26. Iso kiitos teille kaikille kokopohdinnassa avustaneille! :)

    n.15 taisi olla sitä mieltä että on sopivan reilu ja ei vaihtaisi, kun taas n.5 on sitä mieltä että liian iso.
    Luulen että me pidetään tämä. Meidän pojat on pitkäraajaista sorttia, joten luulen että hihat saattaisi jäädä jopa lyhyeksi talven mittaan siinä 104cm.

    Kävin juuri tänään Emilin syysvaatteet läpi ja siellä oli ihan kivasti vaatetta joilla pärjätään syksy. Tämä setti tulee siis käyttöön vasta marraskuun alusta luultavasti ja toiveena olisi että menee koko talven plussat, sekä keväällä vielä.

    Kevääksi kun ei muistaakseni ainakaan Lindexille tätä vastaavaa pukua tule ja 104cm isompia ei meillä ole mitään vielä jemmassa, niin ompahan sitten alkuun joku mitä pitää kevään loskatkin. ;)

    Minähän tykkään pitää enemmin sopivaa ulkovaatetta, kuin liian suurella kasvuvaralla olevaa. Mutta nyt tosiaan pähkäilin että tämä tulee myöhemmin käyttöön..
    Ja tosiaan Emilillä ei ole näissä kuvissa puvun alla muuta kuin bokserit! :D

    VastaaPoista
  27. Ei minusta takki oleyhtään liian suuri. Juuri sen näköinen, että siinä on mukava liikkua syksyn kurakeleillä! :)
    Noi froteepaidat on tosi ihania, taidampa laittaa ne harkinnan alle. Lisäksi kovasti pidin noista raidallisista plyysihousuista, mutta kun meillä ei ole yhtään passelia yläosaa...
    Kivoja ostoksia kaikin puolin! :)

    VastaaPoista
  28. Hanna; Mimo ja Emil on tosiaan suht samanmallisia vartaloltaan. :)

    Anu; Tosiaan ei ole alla kuin bokserit. ;D

    aeno; Kivaa kun hyppäsit mukaan! :)

    mari; Sovitin molemmat froteepaidat ennen pesua ja 104cm menee just nyt (ihan hiukan jäi ruttua hihaan eli n.2cm kasvuvara). 110cm oli taas nyt hiukan reilu, mutta talvella sekin varmaan pääsee jo käyttöön.
    Kokoeroa noilla oli noin 3cm hihojen pituudessa ja 2cm helman pituudessa. :)

    Anonyymi; Pipo on ostettu juuri lauantaina Seppälästä ihan normaalihinnalla, luulisin siis että on syysuutta. :)

    Jamina; Seppälässä ei ollut vastaavia takkeja, nuo housutkin viimeset alerekissä.
    Emil taitaa olla malliltaan pitkäkätisempi kun teidän poika, eikös se niin mennyt? :)
    Eli teille saattaa tuo 110cm mennä oikein hyvin!

    VastaaPoista
  29. Ihania ostoksia!

    Anteeksi nyt ihan aiheen vierestä kysymys, mutta... Olen ostamassa uutta kameraa ja tässä kameraviidakossa rämpiessä mieleeni tuli blogisi ja sen kuvat, jotka mainiosti täyttävät omat "hyvän kuvan kriteerini".

    Millainen kamera sinulla on? Merkki ja malli? Olet varmaan sen jossain vaiheessa kertonutkin, mutten nyt löytänyt noista vanhemmista postauksista mitään.

    Itse kovasti vielä epäröin (canonin) superzoomikameran ja järkkärin välillä.

    Kiitos jos jaksat vastata :)

    ps. Onko muutkin jo huomanneet tämän upean uudistuksen??? NOVA STARin mallistossa on nyt vaatteita myös isommille, aina 150cm asti!!

    Heti pitää laittaa tilaukseen 2. ja 5. luokkalaisille pojille MUSTAT housut ja hupparit.. ;)

    t. mami75

    VastaaPoista
  30. mami75; Aina jaksaa! :)
    Minun kamera on ihan perus Canon Power Shot SX100 IS (8 mega pixels ja 10x optical zoom). Ostettu jo n.2v sitten ja nyt jos pääsisin kamerakaupoille ostaisin ehdottomasti järkkärin. ;)
    Ihan vaan siksi että tykkään kuvata kovasti ja haluaisin lisää tarkkuutta kuviin.
    Kyllähän tietty tällä perusmallillakin pärjää ja saa ihan kauniita kuvia, kun malttaa kokeilla.

    Joo Nova kokouudistus on mahtava!, meille täytyy ehdottomasti kanssa hankkia jotakin! :)
    Mistä laitoit tilausta menemään?, en ole ehtinyt tutustua että joko jossain kotimaisessa nettikaupassa on..

    VastaaPoista
  31. Kiitos, Mia :)

    En vielä tilannut, mutta parissa ruotsalaisessa nettikaupassa jo olisi ainakin. Kotimaisista en vielä löytänyt. Ruotsista tulisi tosin edullisilla postikuluilla ja pankkisiirrollakin pystyisi maksamaan..

    mm. täällä http://www.busochrackartyg.com/category113/ ja täällä http://www.minpluddevutt.se/

    t. mami75

    VastaaPoista
  32. Löysin blogisi vasta ja nyt olen seuraillut vähän aikaa. Tosi kiva, kun täältä voi käydä kurkkaamassa helposti kaikki uudet tuulet! :) Tykkään vielä samanlaisesta tyylistä kuin sinä.

    Noista Småfolkin paidoista olisin kysnyt, että minkä kokoiset ostit ensi kesäksi Emilille? Onko Småfolkilla mielestäsi koot pieniä, normaaleja vai isoja?

    -Heidi

    VastaaPoista
  33. mami75; Kiitos noista linkeistä, pitää kurkkia jos ymmärtäisin. ;D

    Heidi; Tänä kesänä on ollut 98/104cm nuo Småfolkin lyhythihaiset ja on juuri hyvä koko Emilille (n.100cm). Syksyksi on samaa kokoa pari paitaa ja nekin menee taatusti talveen. vastaa siis melko hyvin kokoaan, ehkä kuitenkin enemmän sitä kaksoiskoon isompaa kokoa. eli nuo 98/104cm vastaa enemmän 104cm.
    Ensi kesään tilasin tuon ruskea sävyisen laivapaidan 110/116cm.
    Kivaa että löysit blogiini ja laita ihmeessä aina väliin kommenttia! :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)