keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kalsarikansaa



Tai kyllä meillä puhutaan alkkareista tai boksereista, mutta tuo kalsarikansaa kuullosti niin kivalle. ;)
Minusta tuntuu että ollaanko me edes tarvittu niitä t-paitoja ja shortseja tänä kesänä! Kai me välillä, mutta ihan suurinosa ajasta pojilla kuluu kotona bokserisilleen. Sitten kun on suunnistettu pihalle, niin suuntana on lähes joka kerta ollut ranta. Sinne sitten on suoraan jo lähtiessä puettu uimahousut/uimashortsit. leikkipuistot on jäänyt tosi vähälle helteiden takia. Kotona, jo heti eteisessä pojat riipii vaatteet kiireellä naulaan. Ei kyllä ihme kun tuntuu että kaikki vaatteet suorastaan liimautuu ihoon kiinni. Meillä ei ole ilmastointia, eikä ikkunoitakaan voi pitää jatkuvasti auki (kiitos naapurin tai paremmin heidän kesävieraiden ketjupolttamisen).



On meillä kuitenkin tämä.
Mikään kaunis se ei ole, mutta niin korvaamaton kesäisin. Etenkin tänä kesänä tuo hurjalla ropelilla varustettu kattotuuletin on ollut ihan paras.
Olisin oikeesti muuten taatusti ihan nuutunut, kun en voi sietää helteitä ja tämä kesä onkin ollut yhtä tuskaa.. Ihan uskomaton tämä helle onkin ollut. Itsellä se aiheuttaa sen, että en yksinkertaisesti viitsi tehdä yhtään mitään. Olisi kyllä ollut kesälle suunnitteilla kaapin jos toisenkin siivousta, pitäisi karsia poikien kaapeista turhat pois, tarkastaa syksyn ulkovaatteet ja samoin talven. No eipä ole tullut pieneen mieleenkään ryhtyä noihin puuhiin. Pelkkä voileivän voiteleminen saa hien virtaamaan pitkin kinttuja ja naama on yhtä hikinen kun tunnin urheilusuorituksen jäljiltä. Huhhuh..

Entäs sitten yöt!
Meillä on joka sänky aamulla niin märkä hiestä, että kaikki petivaatteet on kuivatettava 2-3h ennen kun sängyt voi pedata. Emilin tyyny on ollut viimeset viikot joka aamu melkein läpimärkä.
Onko kellään muulla samaa ongelmaa? 
Poikien sängyissä on onneksi petarin alla jokaisella muovitettu frotee, ettei hiki pääse patjaan asti. Lakanoita joutuu siis vaihtamaan ahkerasti. Oi että odotan aikaa että saa taas herätä aamulla muuten kun iho nihkeenä.

Olen siis ollut erittäin laiska ja keskittynyt kuumuuden karkoittamiseen. Kylmät suihkut 2-4kert. päivässä on kuuluneet ohjelmaani myös ja mehujäät. Lisäksi olen uskaltautunut uimaan jo monta kertaa, normaalisti en mene järveen kuin kerran kesässä jos sitäkään.  ;)
Niin ja toistan että nyt ei tartte tulla sanomaan ettei saa valittaa. Ja pöh!, ne ketkä niin sanoo niin valittaa itse sitten syksyllä ja talvella. Minulta ei silloin valituksen sanaa kuulu, koska rakastan syksyä ja talvikin on mielestäni ihanampi kuin tämä helle.

Ettei kuitenkaan menisi ihan pelkäksi nurisemiseksi, niin kerrottakoon että poikien puolesta olen erittäin iloinen hellekesästä. On ainakin saaneet nauttia Suomen kesästä kunnolla. :)



Lopuksi vielä pari kuvaa pihakukkasista. Oli ne kauniita, niin kauan kun ne kesti hellettä. Ja jotain postiivistä lisää; tänään ei ollut yhtään niin kuuma kuin eilen. Kyllä se syksyn raikkaus sieltä tulee!

P.s. Aion ilahduttaa teitä pikapuoliin arvonnalla, kun tuo lukijapaneelikin on noin kivasti pyöreillä :)


19 kommenttia:

  1. Meillä on menty vaipassa (poika on pottavastainen... ;D) päivät ja yöt!

    Mä voin sanoa ettei ole tarvinut valittaa, rakastan lämpöä! Mutta ymmärrän myös ettei kaikki tästä tykkää, inhoan mäkin talvea ja siitä taas jotkut pitää ylikaiken! =D

    Arvontaa odotellaan! ;D

    VastaaPoista
  2. Muovitettufrotee ei hengitä yhtään ja lisää vaan hikoilua. Vaihda muovin tilalla lanoliinitettu villapeite tai ihan vaan fleecehuopa. Molemmat hengittävät ja suojaavat patjan. Meillä pojalla on kaksi fleecepeittoa lakanan alla koska pissavahinkoja saattaa vielä tulla.

    Minä itse kuuluun niihin, jotka valittavat talvella (Vihaan talvea). Helle ei haittaa muuten ollenkaan mutta vauva ei saa nukuttua.

    Pidän blogistasi valtavan paljon!

    VastaaPoista
  3. Mä en taas huomaa sellaisia asioita. Meillä ollaan kanssa menty heti kohta herättyä leikkipuistoon, jossa on vesiallas ja iltapäivällä rannalle. On ollut niin ihanaa, kun ei ole tarvinnut notkua asunnolla, kuumahan se meilläkin on ollut. Illalla ollaan käyty suihkussa ja sen verran ovat lapset ja vanhemmat viilentyneet, että ollaan hyvin nukuttu. Lakanapyykkiä on ollut, mutta tuolla ulkona ovat sitten kuivuneet nopsaan.

    Heh, tämä kaikki siis ilman kärpäsiä ja paarmoja. Ja vielä yleensä viilentävän tuulen kanssa - meren rannalla.

    Mia, mä hämärästi muistan, että siellä sisä-Suomessa on pikkuisen erilaista se kuumuus ;D

    Sen takia voi olla, että mua vähän enemmän korpee se talvi, kun se tuuli edelleen 'viileentää'.

    VastaaPoista
  4. meillä auttaa toho pikkumiehe sänkyhikiongelmaa se että poika kalsareillaan tai alasti sänkyyn ilman peittoa. Ei ole ihan niin märkä aamuisin :) Jos erehtyy laittamaan peiton ni huh ei tiedä onko se pissanut vai hikoillut kun koko sänky on ihan läpimärkä. näin myös valitettavasti talvisin usein

    VastaaPoista
  5. Tiedäthän, että tuo muovitettu frotee hiostaa vielä entisestään? Villa patjan ja lakanan välissä imee kosteuden esteän sen patjaan pääsyn ja sen voi vaan tuulettaa tarvittaessa.

    Kuumaa on meilläkin kyllä käristty.

    VastaaPoista
  6. Bokserit ja kalsongit on kyllä niiin mukava kotiasu :) Meilläkin poitsu viihtyy niissä, kesällä pikkukalsareissa ja talvella sitten pitkissä.

    Lisään muuten blogisi omiin seurattaviini, kun täällä tykkään käydä. Ihanan värikkäitä vaatteita pojille!

    VastaaPoista
  7. Olen itse kyllä ollut tosi tyytyväinen tähän kesään, kerrankin en ole pahemmin palellut, vaan on ollut just hyvä olo. Sai olla kerrankin ulkona ilman takkia.
    En vielä ala hikoilemaan +30C sen sijaan alan palelemaan jos mittari alkaa näyttää +25C. Eli mulle just passeli kesä.

    Terveisin ikuinen vilukissa :-)

    VastaaPoista
  8. Meillä on jääny Manulta myös kaikki t-paidat ja shortsit käyttämättä kun jätkä viipottaa menemään pihallakin vain kalsareissa :D Onneksi asutaan maalla... No ensi kesäksi ei varmaan tarvi ostaa yhtäkään vaatetta kun nämä tän kesäiset menee varmasti.
    Meillä on onneksi ilmastointi mutta se vaikuttaa vain alakerrassa joten ollaan koko porukka nukuttu alhaalla koko kesän. Alkaa tympimään jo tämä patjamajoitus :D Mutta ei ole kuuma, öisin suorastaan viileä ja tarvii paksua peittoa. Päivät menee aika paljon tässä sisätiloissa kun mie en kestä kuumuutta ollenkaan ja vihaan nihkeää hikistä olotilaa. Mutta lapset on kyllä nauttinu tästä kesästä joten en valita :)

    VastaaPoista
  9. Kyllä, voin vaan uskoa miten teidän pojat ovat nauttineet kesälomasta. Kuulostaan unelmalta tuo että kotoa pääsee juoksemalla uimarannalle;-)

    Kyllä, kalsarikalleja sitä on meilläkin ollut. Meillä onneksi on konellinen ilmanvaihto, joka pitää sisäilman "siedettävänä", vaikkei se tietenkään jäädytä kuten ilmalämpöpumpulla saisi. Vaan nythän se jo hellitti, helle siis. Täällähän on viileä kun on +20c ulkona!

    Ihania kukkakuvia, auringonkukat ovat niin pirteitä. Kivaa päivää teille kaikille ja tsemppiä pojlle kouluun,kerhoon ja eskariin!

    VastaaPoista
  10. Meillä onneksi voi pitää ikkunoita öisin auki ja fletti tuo jo raikasta ulkoilmaa öisin sisään.

    Mä olen muovitetun froteen päälle laittanut vielä fleecetäkin ettei hiosta se frotee.


    :)

    VastaaPoista
  11. meillä on frotee kanssa, pelkkä kaksinkertainen fleece+kaksi pyyhettä ei kyllä suojaa pissavahingolta!
    meillä on jäänyt ihania mekkoja käyttämättä, päällä on pelkät pikkarit ja tpaita ehkä illalla, ja isompi kulkee vaan kalsareissaan.
    syksyä odotellen, se on ihan parhautta! lapset on kyllä nauttineet ja asuneet vedessä..

    VastaaPoista
  12. Itse olen nauttinut hellekesästä. Paljon ollaan reissattu ja nautittu joka hetkestä. Meillä on viileä asunto, joten ei ole tarvinnut sisällä hikoilla. Kaikista kuumimmilla keleillä on ollut parempi oleillakin sisätiloissa :)

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  13. Ihana tuo ylin kuva!!
    Meillä kanssa vallan kalsaroidaan sisätiloissa. Tai sitten ihan aatamin asussa (lapset siis :)).

    Mä kuulun myös helteen vihaajiin...
    30+ on aivan liikaa! Nyt on jo helpompaa kun on viilentynyt. Noin 24 näyttää meillä mittari. Loppukesän ukkoset ja sateet ei haittaa yhtään, päinvastoin.

    Sieltä se ihana syksy kohta saapuu:)

    VastaaPoista
  14. Boxerit ja vaippa ovat olleet myös täällä vakiasusteita. Meillä mies hommasi ilmastointivehkeen makuuhuoneeseen ja voi että on mukavaa. Siellä maataan koko porukka ja kärsitään lähinnä siitä, että lapset potkivat ja myhnäävät. Muualla asunnossa onkin sitten kohtuu lämmintä. Mummolassa maalla on ihan erilaista kun kaupungissa, missä nämä ihanat betonirakennukset keräävät kauhean lämpötilan. Mutta en valita. Olen 100% kesäihminen.
    Meillä on ollut aina huovutettu villapeitto sängyssä ja on kyllä mukava kun ei hiosta niin kovasti ja kesti upeasti parit vahingot, joita tämä mahdoton mehun juominen aiheuttaa =) Mutta luulisin että näillä keleillä sängyssä hikoaa oli siellä sitten mitä vaan alla.

    VastaaPoista
  15. Meillä asustelee myös kalsarikansaa=)

    VastaaPoista
  16. Huh hellettä! En nauti minäkään, syksyä odottelen... ;) Tosin täällä tuuli viilentää ilmaa aina jonkin verran, onneksi. :)

    VastaaPoista
  17. Mulla on muovifroteen päällä ollut froteepyyhe (tai siis lapsilla ;)), eikä ole pahasti hiostanut.

    VastaaPoista
  18. Minäkin tykkään kesästä ja helteestä, syksy ja talvi ovat kamalia. Mutta olemme erilaisia ja saamme pitää erilaisista asioista. Sitten kun olen rikas muutan talveksi etelään :D. Olisipa täälläkin ainainen kesä.... mutta monille helteet tuovat vaikeuksia kuten vanhuksille ja sairaille hoitolaitoksissa, astmaatikoista ja sydänsairaista puhumattakaan. Vaan niinhän se on että aina emme ole tyytyväisiä. Hyvää jatkoa sinulle ja odota vaan kyl ne syksyn kirpakat kelit vielä tulevat. tosin yks tuttu sanoi että joku on ennustanut et syyskuussakin on helteitä no se nähdään sitten.

    VastaaPoista
  19. Kiitokset kaikille kommenteista! :)
    Aluksi näin yhteenvetona anonyymeille;
    Meillä siis on se muovitettu frotee paksun petauspatjan alla, ei suoraan lakanan alla. Juuri siksi että ei hiostaisi niin paljon.
    Vuosi sitten kun meillä ei ollut tuota muovifroteeta, niin pojat hikoili silti yhtä paljon kun nyt ja ihan sinne patjaan saakka. Olipas kiva kuivatella koko patja joka aamu. :/
    Eli ei ole meillä hiostanut yhtään enempää tuon muovifroteen kanssa, kun se on siellä petarin alla.

    Niin ja villaa en mielelläni meille hommaa, koska sellainen iljettävyys kun turkiskuoriainen on päässyt jostain putkien kautta kotiimme. :(
    onneksi vain yksittäisiä kappaleita olen saanut kiinni (tyyliin 3kpl vuoteen), kun meillä kaikki villat nykyisin suojataan setripuupalloilla ja pakataan muovipusseihin.

    MrsAgatha; Meilläkin mentiin vaipoissa, mutta nyt viikon verran on Emil ollut boksereissa. :)
    Täytyy tuumailla arvonnan palkintoa tässä hetki ensin..

    Anonyymi; Kiitos!, kiva kun laitoit kommenttia. :)
    Fleeceä voisinkin kokeilla meillekin.

    Mari A.; Joo niinhän se taitaa olla. ;)
    Kaiken kuumuuden keskellä parasta onkin se että voi mennä rannalle uimaan ja vaikka varjon alle. Eikä minua oikeesti lasten takia haittaa helle, olisipa vaan hiukan vähemmän tuota lämpöä. ;)

    ankkis; Meilläkin siis Emil nukkuu vaippasillaan ja isot boksereilla, ilman peittoja. Ei silti auta. ;D

    Mari (oonajooa.vuodatus.net); Lisää vaan ihemeessä!, täytyy käydä kurkkimassa myös sinun blogia. :)

    Zanne; Ai sinäkin olet vilukissa!, niin minäkin yleensä mutta nyt nämä helteet menee jo yli. ;D

    Heidi; Tuollainen patjamajoitus on taatusti hyvä, kun on ilmastointi. Pitäisköhän meidänkin kasaantua patjoille olohuoneeseen tuon ropelin alle? :D

    Aamunkukka; Kiitos! :)
    Todella se onkin parasta että rannalle pääsee tuosta vaan, kun vettä on ympärillä jokapuolella.
    Lasten takia tämän helteen on kestänyt melko hyvin valittamatta, nyt vaan piti täällä aikuisille tosi aikuismaisesti valittaa. ;D

    Pieni lintu; Meillä tosiaan se muovifrotee on siellä paksun petarin alla, niin ei sitten niin hiosta (kuten pelkän lakanan alla tekisi). :)

    Zallaah; Mukavaa, toinen syksyihminen joukossa. ;)

    Äiti ja pienet pojat; Se olisikin parasta kun olisi joku ilmalämpöpumppu tai vastaava, että sisällä edes pääsisi hellettä karkuun. No nyt on vaan karattava aina järveen. :D

    Riikka; Eikös olekkin mahtista että syksy tulee taas. ;D
    Siis on minustakin kivaa kesällä, kun mittari näyttää alle +23 astetta. Se on parasta kesäsäätä!

    Mari; Oi just joku tuollainen kunnon viilennin makuuhuoneeseen olisi paras! :)

    Hele ja Henna; =)

    Ainoliisa; No meillä on siis petauspatja sen muovifroteen päällä. :)

    Anonyymi; Niinhän se on. :)
    Ja minusta on kivaa että meitä on moneksi, joskus vaan inhottaa kun kesällä ei muka ikinä saisi valittaa kun on helle. Samalla tavalla tosiaan toiset inhoo syksyä/talvea ja minun puolesta saakin valittaa jos siltä tuntuu. :)
    Kivoja loppukesän päiviä sinullekin! :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)