maanantai 30. elokuuta 2010

All kids by Lindex



Nyt ne taas tulee, nimittäin Lindexin All kids-vaatteet.
Itse tykkään ihan höpsönä tästä ajatuksesta, että tehdään vaatteita lapsille. Ei tytöille tai pojille, ei värikoodeilla varustettuna. Vaan vaatetta joka käy kummalle vaan!

Minusta on maailman kamalin ajatus, että opetaan lapsille poikien ja tyttöjen värit. En ymmärrä miksi niin tehdään, kuka senkin on keksinyt? En kyllä myöskään pidä siitä, että eritellään muitakaan tyttöjen ja poikien juttuja..
Itse ainakin opetan pojille ettei ole poikien ja tyttöjen värejä, vaan värit on kaikkien. Tytöt voi pitää sinistä siinä missä pojat pinkkiä, jokainen saa pitää sitä mistä tykkää.

Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että kaupoissa on ihan selvä jaottelu värien suhteen. Pientä edistystä tässä viimeisiin vuosiin on kuitenkin tapahtunut. Edelleen silti jaksaa harmittaa monesti se etten voi ostaa pojille esim. jotain kivaa paitaa, koska siinä on tyttömäiset rypytykset hihoissa tai että jossakin tunikassa olisi ihana kuosi mutta sitä ei ole tietenkään voitu tehdä paitana että menisi pojallekin.

Tälläinen All kids-mallisto voisi siis olla ihan pysyvä ilmiö.
Varmasti aika moni muukin kuin minä pitäisi ajatuksesta että vaatteita voi ostaa tulevalle vauvalle ilman että joutuu miettimään kummalle sukupuolelle ostaa tai että meneekö joku vaate isosiskolta pikkuveikalle.
Ihan vaan voisi ostaa perusvaatetta, joka käy taatusti kummalle vaan! Vai mitä?



Meidän Lindex olikin laittanut jo esille nämä All kidsit, vaikka kampanja ilmeisesti alkaa vasta myöhemmin. Vai jopa tällä viikolla. Varmasti on taas joku alekampanja näistä, mutta en malttanut odotella. Nappasin siis meille nämä. :)
Värikkäässä paidassa ja trikoissa on ihana materiaali, joka sisältää elastaania. 110cm ostin paidat ja trikoot 104cm.

Alla muita maistiasia mallistosta;






Toivottavasti lisäyksiäkin vielä tulee, jäädään odottamaan. ;)


32 kommenttia:

  1. meillä olivat myös laittaneet esille. ostin pojille kettupaidat, toiselle raitaa, toiselle yksivärisen. raitaleggingsejä ei vielä ollut, ne olisin ostanut myös.

    VastaaPoista
  2. HEIIII!!

    Ei tämmösiä postauksia saa tehdä, nyt tuli nimittäin kiirus Lindexiin :DD

    VastaaPoista
  3. Onpas niissä kivoja kuoseja, meillekin varmasti näitä kotiutuu! ostamasi pöllöpaita on ehkä lemppari :)

    VastaaPoista
  4. Minä jo ihailin kanssa Lindeixillä samoja juttuja, tuo monivärinen body meinasi tarrautua mukaan -ja nyt harmittelenkin että jätinkin sen vielä sinne :D

    Tulin sanomaan, että blogissani on sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  5. Minä jo ihailin kanssa Lindeixillä samoja juttuja, tuo monivärinen body meinasi tarrautua mukaan -ja nyt harmittelenkin että jätinkin sen vielä sinne :D

    Tulin sanomaan, että blogissani on sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  6. Niiin ihania!!Meille varmasti tulee näistä jotain!Pojille on kyllä haasteellista löytää jonkin muun värisiä vaatteita kun tummia.Tälläinen mallisto olis kyllä hyvä jos olisi koko aika saatavana.Nyt ei muuta kun kyttäämään koska omaan Lindexiin saapuu:)

    VastaaPoista
  7. Tuo raidallinen pöllöpaitahan on saatava meille! Ihana ja uskon kuopuksenkin tykästyvän. Kuopus jos itse valitsee sukat, ottaa aina jalkaansa ne joissa lukee vaaleanpunaisella fix. On kuulemma nätti teksti :)

    VastaaPoista
  8. Hurjan kivoja!! Pidän kovasti. Olen myös kanssasi aivan samaa mieltä! Minulle tulee jopa paha mieli siitä että kaupassa oleva pikkupoika ei saa haluamaansa paitaa, koska se on tyttöjen tai sitten toisin päin... Meillä on pojilla paljonkin vaaleanpunaista ja jos meillä olisi tyttö, niin aivan taatusti käyttäisin hänellä sinistä! :) Lisäksi mielestäni pojatkin voivat virkata ja neuloa ja tytöt tehdä vaikka puutöitä.. Silleenhän siitä elämästä oppii! :)

    Ps. Miksei Lindexin tossuja valmisteta koosta 30 ylöspäin?? Meidän vanhemman jalka on jo 30-31 ja kuitenkin vasta 4 vuotta...

    VastaaPoista
  9. Samaa mieltä. Meillä käytetään paljon unisex vaatteita ja nimenomaan poikien puolen kahisevia housuja. Katotaan kauanko menee läpi.

    Ihana kettupaita ja tossut. Trikoita tarvitaan aina. Ja sanonpahan taas , että tyttöjen vaatteet 128-170 cm Lindexillä ja Kappiksessa on todella syvältä.Tehkää jotain muuta meille.

    VastaaPoista
  10. Mä laitoin onlineen tilaukseen nuo puserot =) ilman raitoja.

    Sain yhden postauksen idean tästä pohdinnasta - kiitos kovasti.

    VastaaPoista
  11. Kiitos taas tästä infosta.

    Tosin näistä ei kyllä oikein napannut muu kuin pöllöpaita punaisena. Siinä olisi jouluisiin kemuihin hyvä paita.
    Tuo värikäs puolipallokuosi on minusta aivan liian tilkkutäkki. Ei ollenkaan sellainen jonka pukisin omalle pojalle.

    VastaaPoista
  12. Nää on aivan ihania! Olen näitä jonkin aikaa jo odotellut, kiva jos ovat jo kaupoissa!

    Ja poikien äitinä harmittaa suuresti, kun tytöille on enemmän valikoimaa värien suhteen. Ja tosiaan jotkut paidat on pakko jättää kauppaan, kun niissä on joku tyttömäinen yksityiskohta, jota ei voi ohittaa.

    Ja meillä ainakin vanhemman pojan suosikkiväri on punainen, jota nyt on kohtalaisesti tarjolla.Hän ainakin saa tuon raidallisen pöllöpaidan, mikäli vain kokoa löytyy:D

    VastaaPoista
  13. Tuo kuosi mitä teille tuli paitana ja housuina on kyllä tosi kiva! =)

    Ja muutenkin kiva tämmöinen mallisto jossa ei eritellä tyttöjä ja poikia, niin sen pitäisi olla muillakin! =D

    VastaaPoista
  14. Itse tykkään tosi paljon unisex-vaatteista. Itsellä on tyttö ja poika niin kätevästi saa kierrätettyä lapselta toisella ja raaskii ostaa jonkun kalliimmankin jutun kun tietää että menee käyttöön vielä toisellekin. Ja unisex-mallistot on yleensä VÄRIKKÄITÄ kun vihaan poikien osastojen synkkiä värejä.

    VastaaPoista
  15. Aivan ihania. Lähenkin heti metsästämään punaista pöllöpaitaa ja raitatrikoita meidän poitsulle. Ja toi monivärinenkin on aikas kiva..

    VastaaPoista
  16. Tykkään eniten noista Emilin päällä olevista. Mistä koosta ne lähtikään? Jos kuopukselle ostais..

    Meilläkään ei olla jaoteltu värejä tyttöjen ja poikien väreihin, mutta melkein 4v esikoinen on itse alkanut niin tehdä. En tiedä onko kerhossa joku puhunut jotain vai mistä kuullut. Vaaleanpunaista mainosti, että pojat eivät siitä tykkää eikä ole poikien väri. Sanoin, että kyllä se pojillekin käy ja pojille on sen värisiä vaatteita. Nurisi vaan, että minä en tykkää..

    - Äiti ja pienet pojat

    VastaaPoista
  17. Kivoja! Mutta miksi kaikki nämä kivat loppuvat kokoon 122cm??? 5v. tyttö ja 7v. ekaluokkalainen poika ovat aivan "kids" vielä, mutta hankalaa löytää heille LASTEN vaatteita. Siksi joutuu aina turvautumaan kalliimpiin merkkeihin, jotta edes jotain kivaa lapsenomaista löytyisi. Mihinköhän voisi taas tästä samasta valittaa.....

    VastaaPoista
  18. Ihania <3 Mutta mun täytyy tunnustautua kyllä sen verran jaottelevaks ihmisiks, että meidän tytölle en näistä ehkä ostas mitään. ;) Poitsulle kuolasin jo aiemmin netistä noita paitoja. Ihania.

    VastaaPoista
  19. Nyt Lindexin sivuilla näkyy värikäs raitapaita, jossa on tähti edessä. Myös All kids -sarjaa. Tahtoo sen meiän sälleille!

    VastaaPoista
  20. Muutkin tykkää! ;D

    Hanna; Ihan oikeesti minuakin harmittaa tuo sama, että kun noita sukkatossuja ei saa isommassa koossa. :(

    Äiti ja pienet pojat; 86-122cm koossa saa. :)
    Se on totta että kerhoissa, päiväkodissa ja koulussa tulee sitten sitä "painostusta" muilta siitä mikä on tyttöjen ja mikä poikien väri. Harmi!
    Mutta kotoahan se lähtee monilla, kun vanhemmat kertoo että ei tuota voi ostaa kun on tyttöjen värinen jne. Lapset sitten toistaa päiväkodissa samaa. :(

    Anonyymi; Se onkin tosi iso harmin aihe minullakin, kun ei enää 122cm mene edes meidän esikoululaiselle. Ehdottomasti pitäisi valmistaa näiden perus ruotsalaisketjujenkin kivaa vaatetta isommassa koossakin! Voisivat laajentaa tuon pienten poikein osaston ainakin kokoon 134cm saakka.
    Palautetta kannattaa laittaa s-postitse Lindexille, jos saataisiin muutosta aikaan! ;)

    Marika; SIIS mitä ihmettä, missä siellä?? Olen etsinyt ja etsinyt, mutta en löydän Lindexin sivuilta. Apua, sellanen meillekin! ;)

    VastaaPoista
  21. Heippa!

    Kivan näköisiä, mutta tämän äidin silmään selvästi poikien vaatteita :)

    Taatusti sen vuoksi, että meillä 7-vuotiaan pojan vaatekaapissa on näitä kirkkaita värejä ja 5 v. tytöllä sitä vaaleanpunaista. Miksikö, siksi, että nämä värit sopivat heille :) Ja minä taas tykkään pukea tytölle hyvinkin "tyttömäisiä" vaatteita ja pojalle taas reippaan värisiä vaatteita.

    Toisaalta mä jäin miettimään, että mitä pahaa siinä on, että on selvästi eri vaatteet tytöille ja pojille? Niinhän on miehille ja naisillekin?

    Mutta kyllä, värejä saisi pojilla olla enemmän valikoimissa ja näitäkin ostaisin mielelläni vielä koossa 134 cm.

    Rose

    VastaaPoista
  22. Minä tykkään myös näistä all kids vaatteista, koska voin käyttää niitä kaksosilla, ensin pojalla joka tarvitsee kaiken kokoa suurempana ja siirtää pieneksi jääneet neidille :)

    VastaaPoista
  23. Itse pyörittelin noita samoja vaatteita ja päädyin ostamaan pojalle tuon raidallisen kettupaidan :) Tosi kivaa kun tehdään värikkäitä sukupuolineutraaleja vaatteita!

    VastaaPoista
  24. Siitä raitapaidasta...Mee Lindexin sivuille ja valitse shop online. Se tulee heti siihen etusivulle pikkukuvana. On ainakin kivan värikäs paita. Mahtaisko sellaisen voida laittaa vielä 5 v:lle vai onko liian lapsellinen? 122cm mahtuu vielä : )

    VastaaPoista
  25. Se tähtipaita näkyy vain ruostin shop online "pääsivulla" yhden pojan päällä."Myynnissä" paita ei ole vielä.Kysyin sitä täältä Porista tänään ja tulossa on sellainen mutta eivät tietäneet että koska.Se on kuulemma ainut mikä tästä sarjasta vielä puuttuu.

    VastaaPoista
  26. Rose; No ei siis mitään pahaa! ;)
    Mutta pointtini oli enemmän se, että miksi tietyt VÄRIT on suunnattu tytöille ja toiset pojille. Miksi kaikenvärisiä ei tehdä kummallekin sukupuolelle?
    Miksi pojille tehdään pääasiassa tummaa värimaailmaa ja tytöille värikkäämpää?

    Siis tottakai tytöille kuuluu mekot, tunikat ja muut rimpsut. Sitä en kiellä ja uskon että meilläkin niitä paljon olisi, jos olisi tyttö. ;)
    Mutta monet tyttöjen osaston tunikoiden kuosit kävisi niin kivasti pojillekin..

    Miksi siis pojille ei tahdo saada lapsellisia kivoja kuvioita, mitä tytöille taas saa?
    Pojille monesti on sitä örkkiä, mörköä, skeittaajaa sun muuta "ison pojan" kuosia jo ihan 86cm alkaen, missä ihmeessä on esim. suloiset eläimet yms kivat kuviot.

    Mutta siis isoin pointti tässä oli se että ne värit täytyisi suunnata kaikille, eikä niin sukupuolirajoitteisesti! :)

    VastaaPoista
  27. Marika ja anonyymi; OO kiitos! Tuo onkin ihana, juuri tuota trikoiden kuosia. Pitää siis sekin meille hakea! ;)
    Minusta tuo olisi Marika ihan huippu juurikin sellaiselle 5v pojalle. :)

    VastaaPoista
  28. **Miksi siis pojille ei tahdo saada lapsellisia kivoja kuvioita, mitä tytöille taas saa?

    -Mä mietin sitä samaa, mun mielestä nuo Lindexin vaatteet ovat ihania ja todellakin toivoisin voivani ostaa niitä vielä koossa 134 cm. Tuo koko Lindexillä on oikeasti ihan karseaa kamaa, jota en suostu meille ostamaan.

    Väreistä vielä sen verran, että mä epäilen, että sen vuoksi pojille ei tehdä kivoja värejä, että iso osa ei niitä osta. Varmaan enenevässä määrin ostetaan, mutta monesti kirpparilla kuulee näitä uskomattomia lausahduksia "Muuten hyvä, mutta punainen. Mies ei anna laittaa pojalle punaista..." Haloo hei!!!

    Rose :)

    VastaaPoista
  29. Rose; Aivan! :)
    Se on valitettavasti varmasti totta, että suurinosa ei osta pojille kun niitä perinteisiä mustia, tummansinisiä ja harmaita vaatteita.
    Joo ja uskomattomia nuo kun mies ei anna laittaa punaista yms. Huh.

    VastaaPoista
  30. Nyt taidan olla tosi vanhassa postauksessa, mutta eksyin tänne googlettelemalla just tätä allkids mallistoa. :) Voi kun noita sais vielä jostain, oon etsinyt ja haaveillut ja kuolannut ikuisuuden just tuota puolipallo kuosia meidän pojalle. :) Kumpa nuo tulis joskus uudestaan myyntiin, tai kävis semmonen tuuri että kirpparilta tulis vastaan body tai housut tai paita tuota kuosia! Lueskelin muitakin sun postauksia ja vaikuttaa tosi kivalta blogilta, liityin siis lukijaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hauskaa että eksyit näin kauas taa. :) Nuo Lindexin All kids mallistot on olleet minun suosikkeja ja kyllä harmittaa ettei niitä enää valmisteta. Tuo puolipallo kuosi oli upea, meiltä ne on jo lähteneet huutiksen kautta eteenpäin ajat sitten. Kirppareilta varmaan saattaisi hyvällä tuurilla ja onnella löytää. Toivotaan että löydät!

      Kiva että liityit lukijaksi, toivottavasti viihdyt matkassa! :)

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)