tiistai 15. syyskuuta 2009

Taas me soviteltiin..


Nimittäin Oliverille sitä Ver de terren talvihaalaria.
En vaan oikein innostu tuohon malliin, alaosa on niin leveä, eikä istu nätisti.
Mietin onko tuo Oliverille liian suuri?
Siis koko on 7v, mutta kun kaupassa vertasin 116cm Ticketiin niin oli suunnilleen samaa kokoa, ehkä aavistuksen reilumpi (hihat n.2cm). Eli vastaa minusta reilua 122cm.


Hihat ei ole yhtään liian pitkät, kun nostaa käsiä niin just vaikuttaa sopivilta. Lahkeissa taas on reiluutta enemmän.
Mutta tuo lantion kohdalle jäävä pussi häiritsee..
Voihan se olla ettei tuo malli vaan istu Oliverille ja taitaa tuo olla vähän iso, mutta jos säästän ensi talveen niin meneekö hihoista enää?..


Emilin oli ihan pakko päästä veikan kanssa kuvaan. ;)


Väristä tykkään kovasti ja kankaasta. Ihanan muhkeakin on, eli varmasti pakkasillakin lämmin. Mutta mutta tuo malli..
On tää yhtä pähkäilyä!.. ;)


P.s. Olen pitkin päivää listaillut huutikseen myytävää, nyt enimmäkseen housuja koossa 80-86cm. Parit uudenveroiset pienet talvikengätkin sinne nakkasin (Eccot ja Kavatit). Lisään nyt myytävää päivittäin. Kurkkikaa! :)


19 kommenttia:

 1. Juu, on vähän omituinen malli ainakin noin isolle pojalle...

  VastaaPoista
 2. Meilläkin tuo Ver de Terre näytti aika samalta, kun sitä soviteltiin (kuva löytyy tuolta elokuun postauksistani) Yllättävän paljon oli lahkeissa mittaa, vaikka VDT:n pitäisi olla parempi pitkäselkäiselle ja lyhytjalkaiselle. Tai ehkä tuo koskee vain vk-haalareita, kun meillä vk-haalarissa oli lahje mitta paljon sopivampi. Täälläkin pähkäillään meneeko tuo enää ensi talvena, jos nyt ei käytetä. Ihana tuo teidän haalarin väri kyllä on

  VastaaPoista
 3. Aijai, kun sulla on taas ihania juttuja huudettavana :)

  VastaaPoista
 4. No aika kinkkinen juttu...

  Oot oikeassa tuosta mallista... Mutta muotoutuisikohan käytössä? Vaikea sanoa... Väri on kyllä herkullinen, ja lämmin ja ajaa asiansa ihan varmasti!

  VastaaPoista
 5. Mun mielestäni tuo on just sen kasvunvaran verran liian iso;-)
  Eli nyt on ehdottomasti liian iso.

  Mietin tuota käsien pituutta, voit olla oikeassa siinä, mutta muualta osin haalari olisi vuoden päästä just sopiva vartalon kohdalta.
  (meillä ei siis tuota merkkiä ole ollut, mutta kuva näyttää ihan samalta,kun itse sovitin viime talvena molon 110cm haalaria meidän esikoisellemme=D ) eli riskillä,jätä ensi talveksi, jos ei istu silloinkaan, laita sitten myyntiin;-)
  On ihanan näköinen puku!

  VastaaPoista
 6. Vähän on kyllä tommonen Michelin tosta lantion kohdalta. Muuten kyllä tosi nätti haalari!

  VastaaPoista
 7. Joo kyllä tuo nyt ainakin näyttää siltä että ei tälle talvelle. Täytyy nyt pohtia alanko säilyttelemään, vai laitanko myyntiin.. Arvatkaa että harmittaa, mutta toisaalta oli kyllä onneksi halpa! ;)

  VastaaPoista
 8. Sekin kyllä tekee ku ei oo myssyä päässä..niin näyttää yläpää pieneltä verrattuna muuhun kroppaan.

  Mut mun mielestä jos haalari on lämmin ja pojan on helppo siinä liikkua ja ootte muuten tyytyväinen niin ei mun mielestä tartte miettiä että onko liian leveä siitä ja tästä ja tuosta. ;)

  Mut vähän sellasen "vauvahaalarin" mallinen on tosiaan. Muuten nätti ja kiva väri! :)

  VastaaPoista
 9. On sulla kivoja huutiksessa..ne Moonkidsin oranssit haalarit..nam..meillä oli ruskeena ja punasena ja tykkäsin..nyt vaan niin paljon itetehtyjä ja on oranssia joustistakin..mut onhan Moonkids aina Moonkids.. ;) nuo vihreet haalarit kivan väriset..mutta tottatosiaan lantiolta leveet..ihana pieni kun kuvassa haluaa myös olla.. =)

  VastaaPoista
 10. Voi harmi, näyttää tosiaankin isolta. Näyttää siltä, että on isommillekin tehty tuollainen vauvamallinen haalari.

  Mielestäni parhaiten istuvat toppahaalarit ovat Molo kidsin ja Minymon (näistä Minymoistakin osa sellaisia pussukoita).

  VastaaPoista
 11. Jotenkin hassu tuo haalari... Väri olisi kyllä ihana!
  Itse tungen kaikki vikaostokset vaan äkkiä huutikseen, kyllä ne kaupaksi on aina mennyt :)

  VastaaPoista
 12. Jos et tykkää haalarista Oliverin päällä, etkä halua sitä säilyttää niin täällä olisi haalarille uusi koti :-)))

  VastaaPoista
 13. Kivan värinen haalari. "Ongelmahan" on se, ettei ole kunnollista vyötärökiristystä kuten vaikkapa kotmaisissa isompien lasten haalareissa. Nuo "babymalliset" on tuollaisia eli ensi talvenakin on lantiolta "leveä", luulisin. Itse käyttäisin jo tänä talvena, ei "lantiopussi" haittaa juostessa, kiivetessä ja pyöriessä ;)

  VastaaPoista
 14. Minä kyllä säilöisin ensi talveksi (jos vaan säilytystilaa löytyy). :)
  Ihanan värinen haalari ja minusta näyttää vaan kokoa liian isolta. Istuvuusongelma voisi korjautua ensi talveksi, jos puku olisi sitten sopiva.
  Ja niinkuin Aamunkukka jo sanoi, myy sitten vuoden päästä, jos ei näytä silloinkaan istuvan. :)

  Meilläkään ei ole vielä kokemusta VDT haalareista, pienelle on kyllä talveksi odottamassa.

  VastaaPoista
 15. Joo tää on nyt yhtä pohdintaa. ;)
  Toisaalta jos säästäis ensi talveen, kun hinta ei tosiaan ollut niin paha ettei tuota nyt voisi vielä säilöä..
  Täytyy siis vielä miettiä.

  Shaoli; Minä mietin Minymon haalariakin, mutta nekin näytti pussimaisilta, niin en ole vielä ainakaan ostanut. Siellä olisi kyllä ihana yksivärinen ruskea. ;)
  Molo kids näyttäisi kapeammalta ja kivalta, mutta se hinta. Pöh!

  Kivaa kun jaksatte avustaa päätöksessä! ;D

  VastaaPoista
 16. Joo, tosiaan rehellisesti sanottuna minustakin on hieman liian leveä lantiolta noin isolle pojalle. Mutta makukysymys, hyvin tälläkin varmasti talvella touhut sujuisi, ja hattu ja hanskat voi hyvin tasapainottaa tuota leveää lantionseutua. Ja täytyy muistaa että tämä yhteisö joka blogiasi kommentoi on erittäin tarkkasilmäinen näiden asioiden suhteen, ts. joku "ei-niin-haalari-fanaatikko" varmaan toteaisi vaan että kivanvärinen haalari. :) Mutta itse yleensä epävarmoissa tilanteissa yritän laittaa huutiksessa eteenpäin, hyvällä tuurilla saattaa saada vähän paremman hinnankin kuin mitä on itse maksanut ja näin saa hyvällä omalla tunnolla ostaa jonkun mieluisamman (ja vaikka vähän tyyriimmän) puvun. Tietysti jos näistä mieluisista vaihtoehdoista on pulaa niin se ei ole niin yksinkertaista. Ai miten vaikeeta tää onkaan! Mutta samalla niin kivaa, eikö? :)

  Tulppaanisipuli

  VastaaPoista
 17. Tulppaanisipuli; Välillä sitä miettii miten helppoo olisi olla just se sellanen äiti, joka vaan menee ekaan kauppaan ja ostaa jonkun haalarin, sen kummemmin miettimättä. ;)
  MUTTA myönnän kyllä että rakastan näitä pohdintoja ja vaateasioiden miettimisiä.

  Sitä minäkin mietin että jos raaskisin koittaa menisikö tuo huutiksessa, jos saisin vähän enemmän kun itse maksoin. Siis ihan senkin takia, että en oikein raaski luopua ihan halvalla, vaan sitten mielummin säilön itse. Ja näin kuitenkin ison vaivan kun sen Helsingistä asti junassa kannoin. Heh! ;D

  VastaaPoista
 18. Joku noissa Ver de Terren haalareissa vaivaa mua.. Siis joku seikka, miksi en oikein pidä niiden ulkonäöstä. Mietin, saisiko niihin vähän 'ryhtiä', jos vetoketjut olisi eriväriset? Heijastimia kuten Molon haalareissa? Tai jotain?

  Munkin mielestä ko haalari näyttää hiukan liian leveältä. Pipo, rukkaset ja kengät tosin voi muuttaa vaikutelmaa paljonkin.

  Minymon haalarit ei ole pussimaisia! En tosin tiedä tämän vuoden uusista Tähti-haalareista, joissa vetoketju on ilmeisesti isojenkin haalarissa sivulla. Meillä on hoikalla, pitkällä tytöllä ollut paljon Minymon haalareita ja mielestäni ne istuu nätisti. Se voi johtua kapeammasta mallista tai myös materiaalista, joka ei ole niin 'tönkköä'. Jep :)

  VastaaPoista
 19. Mia, ne Minymon tähtihaalarit ei ole niin pussukoita. Mutta niissä taas vetoketju jatkuu tosi alas, tuntuu ehkä höhlältä isolla pojalla.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)