torstai 24. syyskuuta 2009

Poikajoukon vaatepaljous


Jarna heitti maanantaihaasteen, tässä siis tulee meidän poikien vaatekaappien kätköt. Saa kauhistella vapaasti, ainakin Emilin vaatemäärää. ;D


Pojilla on omassa huoneessa yksi hyllykaappi ja yksi leveä tankokaappi. Niihin mahtuu kaikkien kolmen vanhimman vaatteet.
Pinot on kuitenkin sen verran tiiviitä ja ahtaita, että nyt olisi tarkoitus tehdä uusi järjestely. Pojat siis saa piakkoin oman vaatehuoneen (ja huoneen vaihdon) ja äiti sekä isi saa kantaa vaatteensa näihin kaappeihin.

Mutta nyt siis vielä näin..
Yläkuvassa pojilla siis omat hyllyt.
Alimmassa 10v:n paidat, kotihousut, välihousut, t-paidat ja hupparit.
Seuraavassa 8v:n sama sarja. Selvää puutetta paidoista.
Toiseksi ylimpänä Oliverin vaatteet, kuten näkyy niitä riittää.
Vasemmalla velourit, froteet ja collegehousut. Oikealla paidat, joita on kaksi pinoa (toinen takana). Paidoissa on tosin jo 128cm kanssa siellä takana odottamassa.
Ylimmällä hyllyllä on poikien pyjamat edessä ja takana Oliverin hupparit ja välihousut.


Tankokaapissa on siis kaikkien kolmen kauluspaidat, neuleet, slipoverit, kangashousut ja farkut. Ikäjärjestyksessä vasemmalta oikealle, alkaen Oliverista. ;)
Alla koreissa jokaisen alushousut ja sukat.


Emilillä on oma lipasto vaatteille (tai oikeestaan kaksi), joka on meidän makuuhuoneessa. Tässä on sentään tyhjääkin!
Ylin laatikko sisältää paidat ja trikoosetit (body+trikoot).
Seuraavassa puoliksi tyhjässä laatikossa on hupparit ja neuleet.


Sitten seuraavasta löytyy velour- ja froteehousut, sekä retrohaalarit ja takaa vielä välihousut/trikoot.
Alimmassa on sitten kangashousut ja farkut. Niin ja sivussa hatut, kun en ole vielä niitä saanut järjestettyä eteisen kaappiin.


Mutta sepäs ei jäänyt siihen, kun vessasta löytyy vielä hoitopöytä laatikoineen..
Nämä laatikot on kyllä aika pienet.
Ylimmässä pitkähihaiset bodyt, seuraavassa lyhythihaiset bodyt ja t-paidat.
Alimmassa unihaalarit, pyjamat ja sukkahousut.
Sukkakori on vielä sitten erikseen tuossa ylimmän laatikon yläpuolella välihyllyllä.

Eli onhan noita!, karsinta täytyisi tosin käydä läpi. T-paidoista suurin osa pois ja loput 86cm kaikista. Vähenisi aikas paljon ja saisin kaikki mahtumaan makuuhuoneen lipastoon. Hoitopöytä saataisiin pois kokonaan, toisaalta tykkään käyttää sitä edelleen Emilin ilta/aamupesuilla. Säästää selkää, kun ei tartte kumarrella..


24 kommenttia:

 1. Ihanaa, kiitos!! Voin vihdoin todistaa miehelleni, että ei meillä nyt niiiiin paljon niitä vaatteita ole. Tai jos onkin, niin muillakin on!!

  Joukossa näkyykin tuttuja kuoseja, herkullisia värejä!!

  VastaaPoista
 2. Odotin jotain paljon pahempaa.;) Emilillä kenties hieman liikaa, mutta niin ihania.;)

  VastaaPoista
 3. Voi pyhä jysäys kun on paljon vaatetta! Tosin onhan teillä neljä käyttääjääkin. Ja Emilin vaatemäärä... Mä kun olen aina luullut että meidän pojilla ona paljon vaatetta! ;)
  Miten kummassa saat pidettyä pinot noin siistinä??

  VastaaPoista
 4. Siistit pinot siellä! :) Meillä myös Karpaasilla hoitopöytä vielä meidän makkarissa, ainoastaan iltaisin puetaan vaippa ja pyjama siinä kylvyn jälkeen ja rasvataan..mutta on kuulkaa jo niiiiiiin ahdasta, pylly on jo ihan siinä reunalla. :D Pitäisi alkaa hoitaa nuo hommat patjalla tai sängyllä, mutta selkä mullakin heti huomaa jos jotain asiaa tekee huonossa asennossa. :/ En tajua miten monet ihmiset pärjää ilman hoitopöytää - ihan vastasyntyneen kanssa kun tuota tarvitsee niin monta kertaa päivässä kuitenkin..

  VastaaPoista
 5. :D Ensin olin et JEE, muillakin on tuota vaatetta kunnes tajusin että tuossa hyllykaapissa on ilmeisesti kolmen vaatteet ?

  Meidän kolmannella on jo pelkästään itselllän tuollainen kaappi + tangot, samoin toisella ja veljännellä..... Tarkoittaa et jostain pitäs varmaan meidän karsia ?

  Tilannettahan / karsintaa ei auttane se että neloselle tuli eilen "piskuinen" vaatepaketti ja nekin vaatteet pitäs saada johonkin upotettua.....

  Sit noi tyttöset vielä sanoo et heillä ei oo vaatteita :o/

  Pitäski jokunen päivä kuvata jokaisen vaatekaapit. Emilillä tosin on aika maltillisesti (vielä) vaatetta kun 8kutoset läksivät kiertoon.

  VastaaPoista
 6. :D Kylläpä on vaatteita. Mutta onhan noita pitäjiäkin neljä, joten kai niitä vaatteita pitää paljon ollakkin.

  VastaaPoista
 7. Sinä olet kyllä ihan viikkaamisen mestari, kun saat 3 pojan vaatteet mahtumaan samaan kaappiin. Meillä isomman tytön vaattet valtaa kokonaisen kaapin, on tietysti aika paljon väljemmin sijoiteltu ja myös omat lakanat löytyy sieltä. Yläkaapissa sitten vielä toivottavasti vielä ensi kesänä mahtuvia kesävaatteita ja isompaa kokoa odottamassa käyttöönottoa. Pienemmän vaatteillakin on 3 hyllyä ja neljännellä kohta käyttöön tulevat seuraavaa kokoa. Ja pinot ei tosiaankaan ole likimankaan noin siistit.

  Emilin vaatteita näyttäisi olevan kyllä aika paljon, mutta jos siinä on mukana ihan just pieneksi jääviä, sopivia, hieman liian isoja niin näistähän sitä kertyykin yhteensä reilusti.

  VastaaPoista
 8. Ooh, mikä määrä vaatetta! Lähetäpä meille kaikki heti kun teillä ei enää mahdu. ;) Tätä postausta odotinkin eikä tarvinnut pettyä. Ihan mun mielen mukaisia vaatteita! :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan siistit pinot :)
  Teidän Emil on samanikäinen minun nuorimmaiseni kanssa.
  Lindexin velourit myös minun suosikkeja.
  Ja jos minulla olisi poika, samanlaisia vaatteita pitäisin hänellä kuin sinä Emilillä.
  Blogisi on ihana, joka päivä luen :)

  VastaaPoista
 10. Joo tuossa hyllykaapissa ja tankokaapissa on kaikkien kolmen (10v, 8v ja 5v) vaatteet. EI siis vain Oliverin. ;)

  Ihan reilusti myönnän että Emilillä on liikaa vaatetta, mutta minkäs teet kun niitä niin rakastan! Täytyy siis nyt nauttia vielä kun toinen on pieni. ;)
  Ja tosiaan tuossa määrässä on vielä osa 86cm, jotka pitäisi laittaa pois, sekä ne t-paidat.

  Niin ja Oliverilla on liikaa paitoja, muuten on kaikkea aika sopivasti.

  Nyt tulee totuus, meillä on AINA kaapit noin siistissä järjestyksessä. En voi sietää omien kaappien epäjärjestystä, olin noin järjestelmällinen jo nuorena vanhempien kanssa asuessa. Muistan kun olin jotain 12v, niin äitini aina kehui muille ja esitteli kuinka siistinä pidän kappini. :D
  Nämäkin kuvat on siis otettu yhtään kaappeja ensin siistimättä.

  VastaaPoista
 11. Pieni lintu; Minä en ainakaan olisi tullut toimeen ilman hoitopöytää, ihan aina kun jossain muualla vaihtoi vaipat niin selkää särki ja lattialla istuen en tykkää vaihtaa. Meilläkin Emilin peppu on jo ihan hoitopöydän reunalla. ;)

  Pia; Kiitos! :o)

  VastaaPoista
 12. Jösses! Siis noita pinoja. Siis miten siistejä ne ovat! Ja onhan noita vaatteitakin, mutta jos voisit tulla järjestelemään meidänkin kaappeja. Mä en kertakaikkiaan saa kaappeja tuohon kuntoon!!!!

  VastaaPoista
 13. Ihania vaatteita. En kyllä pysty ymmärtämään miten ihmeessä isompien poikien vaatekaappi pysyy siistinä. Vai oletko todella opettanut heidät ottamaan vaattensa varovasti, että pinot ei sotkeudu? Meillä ainakin eskaripoika myllää kaapissaan päivittäin vaateita valitessaan, niin en kyllä viitsisi nähdä edes vaivaa niitä pitää noin siistinä. Omatkaan vaatekaapit ei tosin ole kovin siistit, mutta miehen kaapit näyttää just tolta.

  VastaaPoista
 14. tosi siistit ja ihanan värikkäät pinot! ja onhan tuota määrässä - sopivasti!

  meillä ei kans pinot tahdo pysyä siisteinä, koska valitettavasti päivittäinen käyttö on nopeasti kaapista jotain tai sinne "heitetään", kun kaapit ovat yläkerrassa poikien huoneessa eikä sinne ehdi koskaa arjessa rauhassa laittelemaan. ja kun siellä kaapilla käy se mieskin...tosin hän on alkanut ottamaan pinon päällimmäiset, kävivät yhteen tai ei :o) olen kans ollut ennen lapsia monessa asiassa tosi pedantti ja viivottimen tarkka, mutta en ole onnistunut pitämään kiinni tästä luonteenpiirteestä enää lasten myötä ;o)

  VastaaPoista
 15. Samaa meinasin kysyä minäkin, mutta anonyymi edellä ehti ensin eli miten ihmeessä isojen poikien vaatehyllyt pysyvät noin siistinä? Tosi kauniisti ja siististi olet kaikki viikannut. Itsekin pidän siitä, että vaatteet ovat järjestyksessä. Silitätkö muuten vaatteet pesun jälkeen vai viikkaatko suoraan kaappeihin?

  VastaaPoista
 16. Ihanan siistit pinot ja ihanaa huomata, etten minä ole ainoa vaatteiden kerääjä:)

  Nuo rottinkiset korit ovat aivan mahtava idea, toimisikohan meilläkin. Saisin ne hupparit pois tangon alta.
  Et haluaisi tulla meille järjestämään vaatteet noin kauniisti?

  VastaaPoista
 17. Shaoli ja Katri; Ruokapalkasta voisin vaikka tullakin! :D
  No höpö höpö, teillähän oli molemmilla tosi siistit kaapit kanssa. ;)

  Anonyymi ja Olivia; Joo siis minä olen ihan alusta saakka opettanut myös poikia ottamaan vaatteet siististi kaapista ja laittamaan takas. Tosi hyvin ovat sen oppineet. :)
  Aika harvoin siis joudun heidän jäljiltään siistimään kaappeja.
  Meidän 10v on aika tarkka kaikessa luonteeltaan muutenkin, tullut siis minuun. ;D
  8v taas on enemmän "kun vaan sinnepäin" tyyppiä.

  En silitä juuri mitään vaatteita, kaikki vaan mahdollisimman siististi saumat suorassa narulle kuivamaan ja sitten suoraan narulta viikattuna kaappiin.

  Poikien äiti; Minulla ei ole se tarkkuus kadonnut lasten myötä, vaikka olisi kyllä omastakin mielestä saanut vähän hellittää! Joskus on vaan ahdistavaa itsellekin olla niin tarkka. ;D

  VastaaPoista
 18. Hei Mia, tuli just mieleen, että olisi kiva, jos jaksaisit joskus blogata poikien persoonista eli mitä samaa ja erilaista pojissa on =) Olisi hauska lukea, kun meillä nämä kaksikin ovat jo kuin yö ja päivä.

  VastaaPoista
 19. Sulla on kaapeissa just sen verran vaatetta kuin arvelinkin:).

  Eilen kattelin niitä KAHTA puhdasta paitaa jotka esikoisella oli kaapissa ja ihmettelin että mihis ne muut on kadonneet;).

  VastaaPoista
 20. ihanssa järjestyksessä teidän kaapit!! Ja niin sievät koritkin kaapin sisällä! :)

  en käsitä miten saat mahtumaan kolmen pojan vaatteet yhteen kaappiin/tankokaappiin. Teillä on kyllä varmaankin vähän leveämmät kaapit kuin meillä. Pidätkö "kasvunvara" vaatteetkin nuissa samoissa paikoissa?? Vai onko niille jokin eri säilytypaikka? Oliverille oli ilmeisesti tuossa samassa, mutta entä muilla??

  Meillä on molemmille pojille omat kaapit joissa säilytän myös "tulevat vaatteet" ja ulkovarustuksen aina seuraavalle kaudelle. Eli nyt kaapeissa on alahyllyllä molemmille toppavaatteet ja asusteet. (meillä ei ole kuin yksi tankokaappi jossa kaikkien juhlatamineet roikkuu...muut vaatteet pitää olla omissa kaapeissa ku ei mahdu tankokaappiin)

  Minäkin tykkään että kaappien pitää olla siistissä kunnossa!! :)

  VastaaPoista
 21. On kyllä siistit pinot. Itse en saa vaatteita kaappiin noin siististi, vaikka silitän kaikki lapsen vaatteet.
  Ihanan iloisen värisiä vaatteita.

  VastaaPoista
 22. Shaoli; Hyvä idea, varmasti toteutan. :)

  Marika*; =D

  Sifia; Kasvunvaravaatteet on pusseissa meidän sängyn alla. Heh.
  Siis ne osa mitä sinne ehtii. Kun meidän vanhin pitää nyt 146-152cm, 8v 128-134cm ja Oliver 122cm.
  Eli osa siirtyy suoraan veljeltä toiselle.
  Oliverilla on tosiaan nyt tullut 128cm paidat suoraan 8v:ltä tuohon kaappiin, kun ei ne enää paljoa isoja ole.
  8v:n ja Oliverin pituusero on n.12cm, mutta 8v on lyhytjalkainen ja Oliver pitkäjalkainen. ;)

  VastaaPoista
 23. Voi miten ihanan paljon vaatetta. :D Tosin käyttäjiäkin neljä. :)

  Ei meillä vaan vaatekaapit noin siisteinä pysy. :D

  Mukavaa viikonloppua teidän porukalle. :)

  VastaaPoista
 24. Voih kuinka ihania vaatteita! Kerrohan täällä jos laittelet tavaraa huutikseen..

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)