lauantai 11. heinäkuuta 2009

Tuttaa


Meille on aina ostettu Tuttaa. Esikoisella oli sitä aika paljonkin vauvana, samoin 8v:llä. Sitten Oliverin aikaan tuli ihanat uusretrot kuosit ja niitä haalin kasoittain.
Muistatteko ne?
omput, autot, kärpässienet, junat ja nämä jellonat.
Yläkuvassa siis Emil Oliverin vanhassa jellonabodyssa tänään. :)

Monia on puhuttanut Tutan laatu.
Omasta kokemuksesta laatu oli hyvää 10-7v sitten, sen jälkeen laatu oli jonkun aikaa huonompaa ja nyt taas olen ollut tyytyväinen.
Kohdalle sattui muutama vuosi sitten muutama vaate joista saumat aukesi tai napit tippui. Bodyt oli aiemmin nafteja suhteessa alaosiin ja meillä olikin monesti body kokoa isompana kuin puolipotkarit/trikoot.
Nyt tätäkin juttua on selvästi parannettu, bodyt on nyt reilumpaa mitoitusta ja paremman mallisiakin.
Materiaali on mielestäni aivan ihana, sellanen pehmeä että varmasti ovat myös mukavia lapsen päällä.

Nyt Emilille olen erityisesti tykästynyt Tutan unihaalareihin, ne on erittäin hyvin istuvia (olivat ennen leveämpää mallia).

Näistä kivoista Tutan kuoseista tulee minulle aina vähän pakkomielle, niitä täytyy haalia varastoon. Alla siis vielä reissusta haalittua Hippo Tuttaa, johon olen ihan koukussa. ;)


Turkoosina; Unihaalari 92cm, Huppari+housut setti 104cm ja trikoot 86cm.


Vaaleana; kaikki 92cm.


Pinkkinä; 92cm.
Joo hamstrasin kunnolla. :D
Kaikki on ostettu -40-50% alella ja ostospaikkoina Jesper Juniorit sekä Citymarketit.


Lopuksi tulevaa Tuttaa!
Syyskuun alussa ilmestyy kauppoihin norsukuosia. Tätä löytyy bodeissa, trikoissa, haalarihousuissa ja unihaalareissa 92cm saakka.

Paitoina ja collegepukuina 104cm saakka.

Kuvat löysin netistä Googlettamalla jo keväällä ja tallensin, nyt en enää löydä..
Eli yhtään muista sivustoa.

Mutta näitä meille kiitos! ;)

14 kommenttia:

  1. Meillä on ollut käytössä tytöllä 70-luvun Tuttaa;) Äitiyspakkauksen 2007 Tutat eivät olleet yhtä laadukkaita. Muuten meilllä on ollut vain yksi lahjaksi saatu Tutan setti ja siinä paita oli kyllä jo parin pesun jälkeen tosi huonokuntoinen ja painatus "mureni" Ei kylläkään ollut noita retrokuoseja. Tuo pinkkihippokuosi olisi kyllä kiva vaikka yöpukuna, kun meillä on niitä oikeasti vähän.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, nuo norsut näyttävät tosi kivoilta. Meillä oli myös aiemmin paljon Tuttaa, mutta poltin päreeni mitoituksen takia. Vauvavaatteissa vielä mitoitus oli aina samankaltainen. Yläosa oli kokoa isompi, mutta sen tiesi.

    Sitten aloin ostaa tytölle isompien puolelta vaatteita ja niissä esim. yksi 92 cm kokoinen paita vastasi enemmän kokoa 86 cm ja 92 cm housut 98 cm. Nyt meidän n. 99 cm mittainen tyttö käyttää noita housuja ja 104 cm paitaa. Koska mitoitus menee miten sattuu, en enää ole noita ostanut. Ostin vaatteet siis normaalihinnalla ja siksi harmitti, kun 92 cm kokoista paitaa ehdittiin käyttää vain pari kertaa. Housut ovat myös sen verran erikoiset, että vaativat saman sarjan paidan.

    VastaaPoista
  3. En itse ole mikään hillitön retro fani, mutta pidän väreistä. Meillä on ollut pojilla miehen jäljiltä jäänyt Aito leijona potkari jossa oli turkoosia ja limen vihreää. Ja muitakin. Kyllä meillä on sitten jonkin verran ollut näitä uusiakin käytössä.

    VastaaPoista
  4. Ihana on tuo Jellona-paita!

    Meillä ei ole hirveästi Tuttaa, jotenkin olen vierastanut kuoseja. Mutta nyt nämä uusimmat, varsinkin nuo Hipot, ovat tosi kivoja :)

    VastaaPoista
  5. Pidän vanhasta tutasta, mutta uudessa ei laatu oikein päätä huimaa. Vaatteet haalistuvat aina pesussa ja käytettynä ostetut ovat todellakin sen näköisiä, että käytetty on. Silti joitain uusia kuoseja löytyy meiltäkin, leijonaa ja norsuja.

    Olen odottanut Tutan syksyn 50-vuotis mallistoa, mutta kun näin nuo kuvat, petyin todella paljon kuvioihin ja väreihin. Luulin, että tulossa ois se ihana intialainen norsukuosi, jota 70-luvulla oli ja joskus huuto.netistä bongaa sikakalliilla. Mutta nuo värit on karmivat ja norsut ihan perusfantteja :/

    VastaaPoista
  6. Nyt keväällähän laskettiin uudestaan keltaista jellonaa bodyina myyntiin, ainakin J&J:stä sai. Silloin aikoinaan jäi ostamati niin nyt sain varastoon.
    Jos tuo on se Tutan odotettu itämäinen norsukuosi niin pikkasen odotin parempaa...hmm. No katsotaan sitten miltä livenä näyttää.

    VastaaPoista
  7. Jasupo; Ihan totta, meilläkin on aina ollut yläosa kokoa isompana kuin alaosa. Nyt mielestäni kuitenkin noissa bodyissa on vähän reilumpi mitoitus ja meillä on ylä ja alaosia samaa kokoa. Tosin on kyllä pitkäjalkainen poika. ;)

    Marika*; Ihanalta kuullostaa tuo teidän leijonapotkari!

    Vanhat aidot retro Tutat onkin ihania kestävyydeltään ja kuoseiltaan.
    Ne ihan alkuperäiset itämaiset norsut olis kyllä olleet ihanimmat, mutta minuun iskee nämäkin.
    Livenä voi olla kivemmät vielä, kun tuo piirretty kuva voi värejäkin vääristää.

    VastaaPoista
  8. Minua niin harmittaa, kun oma äitini on antanut pois itämaiset norsut pukuni/haalarini. Se on jossain kuvissa. Äiti antoi lähes kaikki pois eikä jättänyt mitään muistoksi. Tekisi mieleni kertoa hänelle, miten arvokas sekin vaate olisi nyt.

    Nyt kuitenkin tiedän etsiä näitä uusia norsuja, kun tulevat myyntiin. Ihmettelen kuitenkin, miksi Tutan vaatteet tulevat heidän sivuilleen ja kauppoihin aina niin myöhään. Sama juttu joka kausi. Syyskuun alkuun on ainakin meillä ostettu jo kaikki syksyn/talven vaatteet.

    VastaaPoista
  9. Hei, ihania ostoksia <3 Mistä löysit noin ison hippo collegesetin? Meidän 86 cm alkaa olee jo liian nafti niin olisi etsinnässä 92 tai 98 cm :) Mutta missään en ole nähnyt niin isoja..

    VastaaPoista
  10. Tuttaa on ollut meilläkin. Esikoisella (15v) ja kuopuksella eniten. Kuopuksella noita retrokuvioita. Tuleville polville talletin mm. omppua ja jellonaa. Tykkäävät sitten tahi eivät. Tutan kokohaalarit on kyllä ykkösiä unihaalarina. harmi ettei kolmevuotias enää suostu käyttämään haalaria.

    VastaaPoista
  11. Anonyymi; 104cm Hippo setti löytyi muistaakseni Myyrmannin Jesper Juniorista, mutta oli kyllä viimeinen. Kävin aika monessa Jesperissä reissulla ja tuo oli ainut 98-104cm jonka löysin. 92cm oli parissakin Jesper Juniorissa ja Citymarketissa.

    Katja; Hyvä kun sanoit, täytyy muistaa laittaa säilöön osa ihanuuksista, eikä myydä kaikkia pois kun jää pieneksi. ;)

    VastaaPoista
  12. Tuli tuosta itämaisesta norsukuosista mieleen kun ostin meidän kirppikseltä just sitä kuosia froteisen saunatakin 0,7 eurolla. Koko oli kuitenkin 110 cm ja ajattelin, etten jaksa sitä säilyttää niin kauan Eeviä varten. En kyllä sitten yhtään tiennyt sen arvoa! Laitoin huutikseen hinnaksi 10 euroa, ajatellen jos joku sen sillä edes ostaisi. Mitä vielä, lopuksi hinta oli 60 euroa. meinasin saada sydärin :) Hyvä voitto ainakin tuli!

    VastaaPoista
  13. Noi Hipot on kyllä niin ihania!! =)
    Kunpa itsekki löytäisin tuon huppari puvun nuin isossa koossa! En oo täällä ikinä ees nähnykkää niitä niin isoon kokoon asti tai muutakaan Tuttaa ainakaa täällä päin suomee :)

    VastaaPoista
  14. Sini; Mikä löytö!! Aika hyvin tosian siitä sait, on ne vaan nuo aidot retrot arvossaan. :)

    Suwi; Joo olin aikas iloinen kun tuon löysin ja vielä -40%. Oli kyllä viimenen, kaikki muut isot koot oli hävinneet joka paikasta.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)