sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kohta ne näkee..


...Nimittäin Jonathanin talvimalliston. ;)
Ensi viikolla pitäis olla kuvat jo netissä ja minulle jo alkuviikosta tupsahtaa kotiin kuvasto. Arvatkaa odottaako tää postilaatikolla jo huomenissa. Heh.
Lupaan tulla niitä heti tänne esittelemään, kun on kuvat saatu.

(näin sitä vaan hypättiin kesäkuvista talvivaatepohdintoihin ;))


Viime vuonna meillä oli esim. Emilillä tämä TähtiJonathan haalari ja tyytyväisiä oltiin (kuten kuvasta näkyy ;D). Toivottavasti nyt olisi tulossa yhtä kivoja värejä tulevaan talveen, kuin viime vuonna oli ja etenkin keväällä oli!
Lisäksi meiltä löytyi viime talvena Ticketin oranssi othello ja Reimatecin v.sin/rusk. vauvahaalari. Eli olihan noita *viheltelee* ;P
Mieluisia oli kaikki, mutta vähimmälle käytölle jäi Ticket.

Siis en epäile etteikö esim.Molon ja Ticketin haalarit olisi laadultaan parempia, mutta kyllä meillä ainakin se hintakin puhuu. Jos ostaa neljälle pojalle talvivarusteet, niin ei voi maksaa yhdestä haalarista 145e, kyllä se tuossa 100e se minun kipuraja menee..
Toki meillä ne ihanimmat ja parhaimmassa kunnossa säilyneet kierrätetään veljesten kesken, mutta kaikkea ei vaan voi.
Ei mahdu säilytykseen vuosiksi, eikä kaikki säily ehjänäkään seuraavalle. lisäksi on se vaan niin että makukin muuttuu ja jostain mallista ei sitten niin tykännytkään yms. Joten aina jotain uutta joka pojalle tarvitaan.

Isommille meillä on ollut joka talvi vähintään kaksi takkia ja 2-3 housut.
Oliverilla oli viime talvena kaksi haalaria, yksi takki ja kahdet housut. Oli muuten juuri sopiva määrä.
No Emilillä oli kolme haalaria (joista yksi oli selvästi liikaa), kaksi takkia (yksi olisi näissäkin riittänyt) ja kahdet housut.
Tähän kasaan sitten lisäätte kaikki hatut, rukkaset, kengät ym., joita jokaisella oli useampi. Niin ja kengäthän ne vasta maksaa, kun ostaa laadukkaat ja hyvät.
Meillä kenkiä kierrätetään vain jos ne on säilyneet tosi hyvässä kunnossa ja silloinkin ne siirtyy vain kakkos kengiksi seuraavalle. Eli lähes aina on yhdet uudet per kausi ja per lapsi ostettava.

Viime talven alesta hamstrasin todella vähän, joten ostoslistaa on riittämiin.
Täytyy vaan käydä kaikki läpi vielä tuossa ensi kuussa, että tietää tarkan tuloksen. ;)

Uteliaana tässä jo näin ajoissa! (ihan kun ei olis näin kesällä muutakin tekemistä ;)) kyselen, että mikä teillä muilla on budjetti talvihankinnoille per lapsi?
Paljon saa maksaa haalari? takki? housut? jne.
Näistä talven jo nähtyjen mallistojen haalareista, kaksi oli minun mieleen erityisesti.
Ykkösenä tämä Molon vihreä haalari, aivan ihana!
Molon mallisto oli muutenkin aikas kiva.
Mutta juu ei 145e.. jos alesta sais vielä alle satasella. ;)

(kuva MiniQ)


Tämä Minymon haalari on aikas kiva kanssa ja hintaakin vähemmän (89e).

(kuva Kuperkeikka)

Reimalla oli kanssa kivoja tulossa, joita vois harkita. Mutta katsotaan nyt, kun kaikki valmistajien mallistot on nähtävillä. ;)

15 kommenttia:

 1. Jonathanilla on tasan passeli laatu, hyvä asiakaspalvlu (JJ) ja hinta, eli joka talvi jonathan, varahaalarina sitten joku toinen. Tai isompi käyttää jo kaksiosaisia tietysti.

  Jonathanilta pitäisi olla tulossa ainakin oranssia ja pinkkiä, sinistä, oliskohan samat värit kuin vk-asuissa, eikö ne aika lailla ole toisiaan seuranneet?

  VastaaPoista
 2. Viime talvena meillä oli ehdottomasti liikaa asuja ja pukuja. Tytöllä oli aktiivisessa käytössä kaksi haalaria, muut kaksi (!) olivat liikaa ja ehtivät käyttöön vain, koska oli pakko. Tykästyin Minymon haalariin, koska oli parhaimman mallinen tytölle. Ei ehkä paras laadultaan se haalari, rispaantui paikoin, mutta piti kyllä veden ja viiman.

  POjalla oli haalarina paras ticketin (alesta oatettu) puku, molo kidsin puku jäi pieneksi, koska ei ole reilua kokoa.

  Ensi vuoteen pojalle pitäisi ostaa haalari (tai kaksi). Ehkä yksi kalliimpi ja toinen HenkkaMaukan? Housuja ehkä juuri parit + takki. Tytölle on ensi talveen kaksi pukua, kauppakäyttöön menisi yksi kiva takki.

  Kipurajaa ei tuntunut olevan viime vuonna, mutta nyt voisi säätää sellaisen - toisaalta nuo Molon ja ticketin puvut ovat vain niin hyviä.

  VastaaPoista
 3. Ei mulla mitään budjettia ole ja kaksi ulkovaatekertaa on riittänyt.

  Meillä on sillä tavalla hyvin että sukulaiset asuvat Kankaanpäässä jossa on Reiman tehtaanmyymälä joten yleensä oon jostain alesta saanu haalarin 50-70€ kappale. No aina tietenkin parempi miten edullisemmin saa;). Lasten päiväkodin pihalla vaan on sepeliä ja tahtoo mennä vaatteet rikki aika helposti...Ne tarvis varmaan peltihaalarit. Niin siksi sinne ei mitään maltaita maksaneita viitsikkään laittaa päälle....

  VastaaPoista
 4. Täälläkin jo mietitty haalareita ja budjetista en viellä osaa sanoa, mutta ostan ne kuitenkin mitkä Eniten miellyttää silmää ;)
  Pitää ilmoitella sitten kun niitä tulee osteltua :)
  Ja molemmille pojille tulee ilmeisesti kaksi haalaria..
  Tuo Minymon haalari rupes kyllä himottaa on kyllä ihan kiva! Voisi siis tulla meille ehkä, en vain yhtään tiedä mitä koko luokkaa nuo on isoa vai pientä???

  VastaaPoista
 5. argh! joko se välikausi kohta tuloo. :D

  tänä vuonna minunkin pitää oikeasti miettiä mimolle kunnon varustusta. :D

  VastaaPoista
 6. Minustakin tuo Minymon haalari on kivan näköinen ja sopivan hintainen (kipuraja yhdenkin lapsen kohdalla max 100 eur/haalari). Onko jollain kokemuksia ko. merkin haalareiden käytännöllisyydestä ja laadusta?
  T. Parivuotiaan pojan äiti

  VastaaPoista
 7. Meillä ei varsinaisesti mitään budjettia ole talvivaatteiden suhteen. Toki ei ole niinkään, että vain taivas olisi rajana. Laadukasta yritämme lapsille ostaa, ettei kovin monia vermeitä tarvitsisi talven aikana ostaa.

  Ticketit on kestävyydeltään kyllä ihan ykkösluokkaa. Viime talviset Ticketin toppahousut on meidän vanhimmalla neitokaisella vielä kuin uudet, vaikka on kova rymyämään. Yleensä neiti saa housut kuin housut hajalle ekalla käyttökerralla. Tää on enemmän meillä sääntö kuin poikkeus...valitettavasti.

  Viime talvisiin Legon vaatteisiin olin tosi pettynyt. Edellisen vuoden talvivaatteet kesti huomattavasti paremmin. Nuorempi neitokainen sai housujen pepun hajalle todella nopeasti. Yleensä neitokaisen vaatteet pysyvät tosi hyvässä kunnossa, vaikka neitokainen onkin kova leikkimään ja laskemaan mäkeä.

  VastaaPoista
 8. Et sattuisi muistamaan että mitä eroa oli Baggie ja Baggie A:lla, oliko toinen kapeampi?
  Kuopus on marraskuussa syntynyt, 2xhaalari, ja 2xhousut on hommattu, takki puuttuu.
  Esikoiselle 1 haalari, 2xhousut+takki.
  Alle satanen myös, mielellään vieläkin halvempi eli alesta, alesta =)

  VastaaPoista
 9. Mulla se kipuraja on n. 100 euroa per haalari. Sitte tietysti hyvät asusteet maksaa kans ja kuten sanoit ne kengät. Meillä on nyt Eeville yksi haalari ensi talveksi. Kaippa sitä toisenkin joutuu hankkimaan :) Minkäs hintaisia nuo Jonathanit muuten on? Tuo teidän oranssi on ainakin ihanan värinen!!

  Reimalla ei oikein ollu mun mieleen mitään haalaria. Minymolla olis se ihana ruskea/kukallinen haalari 89 eur. Toinen vaihtoehto olis Cupcaken ihana sydän haalari :)

  VastaaPoista
 10. Mun pitäs kanssa tehdä inventaario viime talven haalareiden osalta ja katsoa mitkä vielä sopivat.
  Mulla ei ole varsinaisia budjetteja vaatehankintoihin, riittävästi väännän budjetteja jo töissä:)
  Mutta haalariin voin laittaa 150 euroa (kallein ostamani taisi olla Poivre Blancin haalari 189 euroa), takki 100-150 euroa, housut n. 100 euroa. Toki aika paljon ostan alesta, mutta välillä tulee sellaisia, että pakko saada ja viimeinen kaupassa (kuten tuo Poivren haalari). Ja sitten tietty pitää laskea asusteet, kengät saa maksaa max 100 euroa.
  Toisaalta on vaan 1 pieni puettavana, isompien vaatteet kulkevat sitten samoissa hinnoissa kuin aikuistenkin. Toisaalta kestävät ja mahtuvat sitten useamman talven.

  VastaaPoista
 11. Huomenta Mia! :)
  Meillä oli viime vuonna Minymon talvihaalari, sekä anorakki. Olin niihin todella todella tyytyväinen. Kangas hylki hyvin loskakeleillä vettä ja likaa ja on täysin vedenpitävä. Lisäksi se oli kivan ohut ja notkea (lapsen on helppo liikkua), mutta paukkupakkasillakin vielä lämmin. Täyttää siis kaikki minun kriteerini! :D Minymon haalari ja anorakki on jo hankittu tulevaa talvea varten...
  Ps. Haalaria löytyy Pastellista!

  VastaaPoista
 12. Mä otin jo Jonathanin kuvaston jj:stä perjantaina. Takit näytti ihan kivalle, mutta haalareissa oli "reimamaisia" leikkauksia.

  Meillä on pojalle yksi haalari valmiina ja toinen pitää vielä ostaa. Molon haalarista haaveilen, mutta hintaa on ehkä hieman liikaa. Lisäksi pitää ostaa vielä kaksiosainen asu. Vauvalle käy ehkä jokin pojan vanhoista haalareista pinkeillä asusteilla, siis ehkä.

  Tuo Minymo näyttää tosi kivalle myös.

  -Helmi (mummilasta kirjoittelen enkä pysty jostain syystä kirjautua.)

  VastaaPoista
 13. Ostan kaikki alemyynnistä seuraavalle talvelle, haalari ja takki saa maksaa n. 70e, housut 10-20e.
  Lisäksi sitten kirppareilta huonompia ns. kakkospukuja.
  Nyt talveksi ei tarvi ostaa mitään taminetta, talvikengätkin on :)

  VastaaPoista
 14. Niin jos olisi vaan yksi tai kaksi vaatetettavaa, niin ehkä se budjetti olisi meilläkin vähän isompi ja voisin ostaa tuon 145e haalarin. ;)

  Jonathanilla on tosiaan hinta-laatu kohdillaan ja ovat meillä ainakin kestäneet siinä missä Reimatkin.

  Meillä on ollut kahtena edellistalvena Oliverilla se H&M:n ruskea haalari ja on ollut älyttömän hyvä! Nyt harmittaa kun uudessa kuvastossa ei sitä enää ollut tai ainakaan yksivärisenä. :(

  Minulla ei ole mitään kokemusta Minymosta tai Molon mallistosta, joten tekisi mieli testata kyllä.

  Zallaah; Minä en nyt muista yhtään noita Ticketin eroja.. Kukaan muu?

  Moi moi Hanna! :)
  Hyvä tietää, pitää tulla hypistelemään. ;)

  Helmi; Onneksi mikän nyt tuon kuvaston sain, muuten olisin sinua kiusannut kertomaan tarkemmin. ;D

  VastaaPoista
 15. Tähän asti olen ostanut kaikki lapsen talvivaatteet alennusmyynneistä tai muuten tarjouksesta. Vedenpitävästä haalarista olen maksanut yleensä n.70 e. Poikkeuksena oli edellistalven aleista viime talveksi hankittu idaT:n haalari, joka ylitti budjetin. Lapsi yleensä inhosi haalareitaan, joten sai kerran itse valita. Toiste en varmaan niin kallista pukua osta.
  Takista olen valmis maksamaan n.50 e ja housuista vähän vähemmän.
  Viime talvena käytössä oli aluksi 2 haalaria, 1 takki ja 2 housut.

  Ainoa lapsella käytössä ollut haalari, joka ei ole osoittautunut hyväksi on R. Ratian haalari. Kivannäköinen ja kangas piti kyllä vettä, mutta lahkeensuut olivat lörpät. Niistä pääsi siten aina polvistuessa lunta/vettä sisään.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)