torstai 23. heinäkuuta 2009

Sammakkomiehen pottapuuhat


Meillä vasta tutustutaan pottaan. En ole halunnut tietoisesti pitää mitään kiirettä pottailujen kanssa, koska omalla kokemuksella olen havainnut että lapsi oppii kun on valmis ja kiinnostunut kyseisestä touhusta.

Meillä on aloitettu isoveljillä aikanaan pottailut aika eri aikoihin ja tulos on ollut silti sama. Eli suunnilleen on kaikki olleet kuivia 2,5v.
Esikoinen oli 9kk, kun alkoi istumaan potalla. Seuraava veljes oli n.1v ja Oliver oli 1v3kk. Emil aloitti siis 1v8kk.


Tässä tutustumisvaiheessa, olen hyvinkin huomannut että Emiliä ei kiinnosta 10sek. kauempaa. Ilman vaippaa istuu just sen ehkä 10sek. ja sitten suuttuu jos ei lasketa pois. Siinä ei auta kirjat, eikä muutkaan huvitukset. Nyt olen antanut pojan hakea potan veskistä ja istuskella siinä milloin huvittaa, joskus vaipan kanssa ja toisinaan testataan ilman.
Kyllä se tottuu ja oppii, hiljakseen hyvä tulee. ;)


"Jos tää Turtles istuis vaikka välillä"..


.."Ja sit on Homerin vuoro!"


Pottalukemisena toimii Oliverille aikoinaan ostettu ja suuren suosion meillä saavuttanut Pottakirja;
Nele Moost-Michael Schober

Tuossa ihan ekassa kuvassa näkyy kuinka sivujen alaosaa tai yläosaa kääntämällä saa näkyviin erilaisia pottia eri eläimille. Jokaiseen kuvaan kuuluu riimi, josta tulee vähän hassu, kun potta onkin eri kuin se joka oikeasti eläimelle kuuluisi."Voidaan me istuu kaikki kimpassa, tilapotta!"


Ja kuinkas siinä sitten kävi, nämä kaverukset jäi istuskelemaan keskenään ja isoin kaveri karkas. ;)

Pottana meillä Baby Björnin pottatuoli.
Muitakin pottia meillä on ollut isoveljillä, mutta tämä on minusta ollut ehdottomasti paras ja toimivin.
Niin ja sammakkomiehellä H&M:n t-paita viime kesältä.13 kommenttia:

 1. Ihana! <3 <3 <3 Ja ei teillä muun väristä pottaa voisi ollakaan :)

  -Jamina-

  VastaaPoista
 2. Myö ei kanssa olla pidetty hirveää kiirettä pottailun aloittamisen kanssa, joskus vuoden jälkeen aloitettu. Ja lapset on oppinu täysin kuiviksi 1v10kk, 1v9kk ja 1v9kk ikäisinä, eli aika aikasin. Ja siis alle vuosikkaana kun kokeiltiin potalle, niin huutohan siitä seurasi. En sitten tiiä jos ois vaikka pissattanu vauvasta asti esim. lavuaariin, mutta siis ihan vaipoissa olivat, niin jotenkin vierastivat noita pottia, mutta hyvin oppivat! Tsemppiä teille pottailuun!

  VastaaPoista
 3. "Vähänks teil on upee potta" -tumaa tämä mamma joka juuri viime viikolla osti kuopukselle uuden juuri samanlaisen&värisen potan ;)

  Meillä 2v 3kk poika on pottailussa siinä vaiheessa,että kun itse jaksan ja muistan häntä sinne "roudata" niin pisut ja kakat tulevat jo pottaan.Mutta itse hän ei vielä sinne osaa mennä ajoissa...Päivähoito alkaa elokuun alkupuolella,joten olisin tyytyväinen jos ei kauaa tarvitsisi kantaa vaippoja hoitopaikkaan :)

  Ihania muuten noi Emilin pottakaverit!
  -Pisku

  VastaaPoista
 4. Täällä poika 2v 1kk eikä suostu joka päivä edes istumaan ollenkaan eli pientä epätoivoa näin esikoisen äidillä (olisiko saalistettu ikinä kolmet pissat pottaan). Käytössä sama potta ja kirja (ihana!), jota säilytetään kylpyhuoneessa ja luetaan vain potalla ;)

  Mielellään kuulen muiden vinkkejä ja kokemuksia myöhäisemmistä pottailijoista ;)

  VastaaPoista
 5. Hih, onhan pikkumiehellä tilannetajua, kun Homerin laittaa pottaan :)))

  VastaaPoista
 6. heeh. :D

  on se hyvä olla sisäsiisti turtlesi ainakin.

  meillä pottaillaan samoilla meiningeillä

  VastaaPoista
 7. Meillä on sama potta, mutta keltaisena. Ihan paras!

  Max on nyt ollut kesän ajan ihan kuiva, ei edes käytetä enää vaippaa (paitsi yöllä, sekin taitaa tosin olla turhaa).

  Mutta isomman hädän tullen pitää äkkiä hakea vaippa kaapista. Ei sitten millään potalle. Pottaan tulee kuulemma vain pinjuja (pieruja) :)

  VastaaPoista
 8. Teillä on oikein kimppa pottausta. :D Siitä se lähtee! Hyvähyvä!!

  VastaaPoista
 9. Meillä oli samanlainen ja-värinen potta isoilla aikoinaan=) Nyt on pinkki vastaava.

  Poitsuhan ei juurikaan potalla köki, vaan tekee mielenkiintoisissa asennoissa (kyykyssä ja miten milloinkin) pöntölle asiansa.

  Nöpö ei tykkää potasta yhtään.

  VastaaPoista
 10. Meillä mentiin tässäkin asiassa lapsen ehdoilla että sitten alkaa tekemään tarpeensa muualla kuin vaippaan kun on siihen valmis. Kertarysäyksellä oppikin sitten kuivaksi.

  VastaaPoista
 11. Joo tuo potta on kyllä hyvä, pitää ostaa se koroke samaa sarjaa ja väriä. Tai jos ostais sen keltaisena, kun siinä on sitten vähän vihreää. ;)

  Meidän 8v oli muuten siitä hassu pienenä, että hän oli jo 1,6v yökuiva! Ei koskaan pissannut yöllä vaippaan, vaikka sitä varalta pidettiin. Muuten vaipat jäi pois joskus 2v4kk.

  Muut taas pissasi yöisin vaipat läpi välillä. Emilillä on nyt tuplavaipat öisin, eli eka tavan teippivaippa ja siinä päällä housuvaippa. Ainoa paketti joka pitää lakanatkin kuivana!

  VastaaPoista
 12. Anonyymi; Meidän Oliver oli suunnilleen 2v8kk, kun oppi kuivaksi. Kaikille olen vaan tehnyt opetteluvaiheessa niin että olen kerralla ottanut päivävaipan pois ja matot sivuun. ;)
  Sitten on vaan vahinkojen kautta oppineet ja pottamuistutuksilla.

  Oliver teki pitkään pissit pelkästään pottaan, mutta kakat alushousuun! Sitten vaan pikkuhiljaa oppi muistamaan, että pottaan nekin kuuluu. :D

  VastaaPoista
 13. Meillä on tuo sama potta, värit toisinpäin. Ja korokkeessa päälliosa vihreä :) Tuo on vaan meillä ollut vihonviimeinen potta, mille on suostunut istumaan. Siis kierrätyspotta ja halpispotta saavuttivat suuremman suosion ja niillekin suostui vasta vähän ennen 3 vuoden ikää. Meillähän pyysi pitkään aina vaipan kun tuli kakkahätä, mutta kun kerran uskalsi, niin siitä se onneksi lähti!

  -Jamina-

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)