maanantai 27. heinäkuuta 2009

Syksy saa tulla, talvea mietitään..


Mitä tekee tämä äiti kuumana kesäpäivänä?
Se kaivaa kaikki talvivaatteet esille ja tekee inventaarion, sovitusten kera. Voi lapsi raukkoja! ;)

Yläkuvassa on iso laatikko huutikseen myyntiin lähteviä ja tuosta puuttuu vielä rukkaset ja pipot. Eli kyllä niitä taas lähtee.
Tulin siihen tulokseen, kun välikausivaatteet kävin samalla läpi, että syksyyn me ei tarvita mitään. Eikä Emil tarvitse ensi kevääseen juuri mitään, jos ei sitten maku muutu kevään koittaessa. ;)
Talveksi tarvitaan vielä paljonkin, olin onneksi isoille jemmannut viime talven alesta yhdet takit ja housut. Mutta Oliverille ei ole mitään, eikä Emilille.


"Ai missä lamppu?, tuollahan se! on se äiti tyhmä kun ei ite tiiä.. "

Viime talven 86cm oranssi Jonathanin vauvahaalari menee vielä näin hyvin, mutta meneekö enää n.4kk päästä.


Sitten syksyyn;

Olin hamstrannut Emilille jo vuosi sitten Ticketin vihreän välikausihaalarin 86cm ja nyt viime keväänä sen ruskean välikausihaalarin 86cm (kuvat tuossa ihan alimpana). Ajattelin että kyllä ne syksyllä menee.
Kuinkas kävi?, sehän meinaa vieläkin hukkua niihin! Ne vastaa reilusti 92cm, jos ei isompaakin. Molemmat on hiukan isompia kuin 92cm Reimatec välikausihaalari.

Eli me mennään syksy vielä tällä turkoosilla 80cm Ticketillä, kuten näkyy mahtuu erittäin hyvin edelleen ja Emil on siis n.87-88cm pitkä. :)


Myös tämä kevään 86cm Jonathanin välikausihaalari menee hyvin syksyn.


Jotain uuttakin saadaan syksyyn; Reimatec välikausihaalari 92cm ja Reiman kengät.
Asusteet kaiveltu kaapeista, paksumpia hattuja tosin tarvitaan. Niitä varmaan ompelen itse fleecekankaasta.


Tämä uusi Ticket kevään 2008 mallistosta saa siis jäädä odottamaan ensi kevättä. Haara roikkuu polvitaipeessa! :D
Kuten kuvasta näkyy, malli alkaa jo kyllästyä.


Tähän sopii aika monet asusteet ja näissäkin on kasvunvaraa.
Tuon autopipon on tehnyt pojan vaatteita blogin Helmi ja se sopii kivasti kaikkeen. Ei vaan taida enää ensi keväänä mennä, mutta sitten teetätetään uusi. ;)
Norsupipot olen tehnyt itse. Raitapipo Jonathanin ja rukkaset Reimatec.


Tämä ruskeakin Ticket siis 86cm ja yhtä reilu kuin vihreä. Tässä viime kevään mallissa on vaan tuohon vanhempaan vihreään verrattuna pidemmät lahkeet ja lyhyempi selkämitta. kokonaisuudessaan siis saman mittaisia.
Tähänkin sopivia asusteita ja rukkasia löytyy.

Eli näinkin voi käydä, mutta kivaahan se on että jää sitten kivat haalarit kevääseenkin! ;)
Niin ja ne takit ja housut ei edes tähän postaukseen päässeet..
Juu onhan noita, kun joku aina hamstraa! En vaan ymmärrä kuka. ;D


19 kommenttia:

  1. Meillä lähti just myyntiin, kun puvut ovat niin isot, enkä jaksa odottaa, että olisivat sopivat. Musta ei ole hamsteriksi...

    Jos joskus viitsit, niin laitatko kuvia noista Reiman ja Jonathanin puvuista pojan päällä. Olisi kiinnostava nähdä Ticketin rinnalla :)

    Entäs Oliverin syksy?

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa vaan seuraksi sinne haalariaddiktien kokoukseen:) Meilläkin menee edelleen Ticketin Uffo kokoa 80 cm. Ostin ensi vuodeksi koon 92 ruskeana ja alkaa tuntua, ettei se ole vielä sopiva edes vuoden päästä syksyllä!

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Olisko sulla myytävänä 74cm tai 80cm toppahaalaria? Tarvisin Danskulle sellaisen talveksi :)

    VastaaPoista
  4. Hieno haalarikokoelma kyllä. Oranssi ei pure meikäläiseen, mutta vihreä ja ruskea ovat kauniita. Ja teidän pipot on tosi upeita!

    VastaaPoista
  5. Oikein syksyä alkaa odottaa kun katselee näitä kuvia. Meillä on kans Uffo ruskeana, sadeasut ruskeana ja pinkkinä.

    VastaaPoista
  6. Manulla on myös tuo vihreä ticketti, aivan ihana :) On vaan tosi erikoista mitoitusta kun tosiaan haarus roikkuu polvissa ja lahkeet on taas aika naftit, nousee ilman lenksuja ärsyttävästi ylös jos poika kyykistelee. Mutta sillä mennään tämä syksy, toisena pukuna on 2-osainen ruskea ticket, eiköhän niillä pärjätä :)

    VastaaPoista
  7. Ihania haalareita!!Tuo ruskea on minun lempparini. meinasin ostaa sen Eeville jo varastoon, mutta kun ei ollut enää kuin 86 kokoa niin en viitsinyt ostaa niin isoa odottamaan. Mitä ihanuuksia tuolla laatikossa piilee? Olisiko meille mitään ;) Laitathan linkkiä sitten huutikseen niin käyn kurkkimassa. Nuo ruskeat fleecet ainakin houkuttelee. Onko ne takkeja vai haalareita?

    VastaaPoista
  8. Shaoli; Joo tottakai! :)
    Oliverin syksyn vaatteista laitan kuvia kanssa, kun ollaan kaikki sovitettu.

    Oliviah & Heidi; Nuo Ticketit tosiaan on aika reiluja, olen ihan varma että meille menee nuo 86cm ensi kevään. Ruskeassa on parempi tuo mitoitus, kun niska-haara on lyhyempi.

    Annika; Meillä on 80cm Reimatec ja 80cm Ticket. Mutta olen luvannut laittaa ne huutikseen, koska pari ystävää niitä himoitsee ja näin on reilumpaa heitä kohtaan.
    Huutaavat sitten itse sen minkä raaskii ja minun ei tartte miettiä että möin toiselle. ;)

    Sokrutin; Minä haluaisin meille Oliverille ruskeana jonkun Ticketin 2 osaisena, kun se on niin kaikkeen sopiva väri. :)

    VastaaPoista
  9. Mä olen fanaattinen Ticket- ostaja!
    Meillä on Uffoja punainen, tummansininen, vihreä ja ruskea. Plain raineja turkoosi, ruskea ja oranssi. Lisäksi välikausihousuja ja -takkeja parit per poika... :)
    Eiköhän näillä pärjätä syksy? :)

    VastaaPoista
  10. Sini; Nuo haalarit (orans./rusk. & pilvi) tuossa päällä on Lindexin topattuja fleecehaalareita koossa 80cm, me pidettiin niitä viime talvena vaunuissa ja kaupoilla.
    Tässä reunassa on kevyesti topattu ruskea pöllöhaalari 80cm, joka oli vaunuhaalarina sekin.
    Laitan sitten huutikseen linkin, kun saan ne kaikki sinne. ;)

    Tosiaan myyn tuolta huutiksen kautta mieluiten, kun monet ystävätkin sieltä huutelee. On näin reilumpaa kaikkia kohtaan. :)

    VastaaPoista
  11. Mä yritin kanssa eilen saada Eemeliä sovittaan talvipukua, mutta kaameen huudon kanssa sain kiskoa päälle kun poika kiskoi pois. Lopputulema oli, että varastoon ostettu reimatecin 98cm on vielä jättisuuri. En jotenkin usko, että tuo minimies ehtii siihen kasvaa, että jospa sitä saisi vaikka uuden haalarin ostella ;)

    VastaaPoista
  12. Teillä onkin hankinnat hyvällä mallilla. Ainakin riittävän monta haalaria...;)

    Mulla edessä sama urakka, johon sisältyy myös vaatehuoneen siivous.;) Tiedän jo, että syksyksi tarvitaan ainakin uusi takki ja goret. Vauvalle myös ehkä takki...

    Meillä saattaa hyvällä tuurilla mennä viime talviset haalarit aleihin asti. Yhden reimatecin ostin viime talven alesta, joten se ainakin mahtuu.Jotain uutta tekisi mieli kumminkin ostaa...

    VastaaPoista
  13. meillä siirtyy nyt tuo 80 ticket pois käytöstä. oli selkämitasta ja hihoista jo nafti. toivottavasti 86 on sitten käyttökelpoinen ja 92 reimatec.

    täällä on tuskailtu tänään myös talvikamojen kanssa. kyllä ahdistaa olla hamsteri! =D esikoiselle sovitin vaan pari juttua ja tuntuu olevan passelit koot. näyttäisi, että pari pipoa ja kenkiä tarvitaan. kuopuksen osalta show jatkuu huomenna. viimevuotiset totesin pieneksi, mutta mahtaako varastossa olla mitään sopivaa...

    katsotaan saanko aikaiseksi postata aiheesta mitään.

    VastaaPoista
  14. Sä olet ollut tehokas! Mä en ole edes miettinyt mihin lapset pukeutuu syksyllä, saati talvella, toivottavasti jotain kivaa tulee eteen :D

    VastaaPoista
  15. No kyllä varusteita pitäisi löytyä:). Tämä muistuttaa siitä että meidän pitäisi testata talvikamppeita...pahoin pelkään että pojille varatut onkin liian pienet!

    VastaaPoista
  16. No on tosiaan ihania kaikki! Tuntuu olevan kaikilla liian isoja haalareita odottamassa :)

    -Jamina-

    VastaaPoista
  17. Poikien äiti; Aika jännä, vaikka teillä on kuopus vissiin vähän lyhyempi meidän Emiliä?. Mutta mittasuhteet taitaa olla ihan eri, joten nehän ne sanelee aika paljon. :)

    Tosiaan kun Emilillä on tuo selkä niin lyhyt, niin tuossa 80cm on vielä hyvin tilaa sille. Lahkeet ja hihatkin on just passelit, tosin kasvuvaraa ei juuri ole.

    Mutta onneksi on nuo isommat jemmassa, jos syyskussa onkin pienet! :D

    Minä olen ollut tänään laiskimus, mitään kuvia ei ole pojista otettu blogiin. Jos huomenna vaikka postaan Oliverin syyskamppeet. ;)

    VastaaPoista
  18. mä olen ollut laiskimus koko kesän :o) siis bloggaamisen suhteen.

    juu, kuopus ei ole kyllä paljon päälle 80cm, ens viikolla itseasiassa saadaan uudet mitat. mutta tuo haalari kinnasi kyykkyyn mennessä ja kun hihat nosti ylös, oli lahkeensuut melkein kyynärpäissä. jalkoja meidän pojalla ei sitten olekaan, lahkeissa oli vielä reilusti tilaa =D

    VastaaPoista
  19. Mia!!
    Voih teillä on näköjään muutama sama haalari ku meillä!! =) Mite tää maku on tääs välillä nii sama :D
    (siis puhun näistä välikausihaalareista)
    Meillä ainaki ykkösiks: pienelle se Oranssi Jonathan ja Eetulle tuo ihan sama vihreä Reimatec! =)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)