keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Kestäviä ja näkyviä lasten ulkovaatteita!




Mitkä teille on tärkeitä ominaisuuksia lasten ulkovaatteissa? Aika usein sitä tulee tuijotettua ulkonäköä, vedenpitävyyspilareita, teipattuja saumoja ja niin edelleen. Toki tärkeitä ominaisuuksia nekin, mutta yksi tärkeä seikka monesti tuppaa unohtumaan ulkovaatteita ostaessa. Nimittäin näkyvyys.
Itseasiassa sehän olisi tärkeimpiä seikkoja ulkovaatteita valitessa, jokainen kuitenkin varmasti toivoo että meidän pienet ihmisen alut huomataan helposti tuolla liikenteen keskellä vai mitä?



Itsekin sitä helposti joka kausi suuntaa katseensa niihin tuttuihin merkkeihin, eikä tule etsittyä edes muita vaihtoehtoja tai ylipäätään edes tiedä kaikkien vaihtoehtojen olemassa olosta. Olinkin iloinen kun minuun otti yhteyttä  yhteistyötä toivoen kotimainen perheyritys nimeltään Tamrex. Yritys myy palo- ja työturvallisuustuotteita, sekä työvaatteita. Näistä työvaatemerkeistä muutama on tuonut markkinoille myös lastenvaatteita. Nämä lastenvaatteet valmistetaan samoista materiaaleista kuin aikuistenkin työvaatteet, joten ne ovat taatusti kestäviä ja toiminnallisia. :)



Tamrex lähetti meille sovituskuvauksia varten muutamia lastenvaatteita.
Oliver 11v. ja noin 156cm sovittaa 160cm Dimex välikausitakkia ja -housuja. Molemmat on kestävää ja vettä sekä likaa hylkivää kangasta. Taskuja on monta, mistä isot plussat myös. Niitä kun ei koskaan voi olla liikaa. ;)
Koko on näissä juuri sopiva. Housut oli vyötäröltä reilut hoikalle pojalle, mutta koska niissä oli vyölenkit, niin me pujoteltiin housuihin joustava vyö. Pojan omat kommentit vaatteista oli; "On nää aika kivat. Ainakin näkysin tosi hyvin autoilijoille, kun pyöräilen hämärässä ja ei tartteis aina muistaa ottaa mukaan heijastinta. Hyvät nää heijastimet ja kännykkätasku!".



Emil sovittaa Blåkläder talvitakkia ja -housuja koossa 140cm.
Emil on nyt 138cm pitkä.



Näkyvyys on näissä ulkovaatteissa huippua niin valoisassa kuin hämärässä. Lapsen huomaa helposti keltaisen huomiovärin ja runsaiden heijastimien ansiosta.


Kokona tuo 140cm on Emilille juuri hyvä. Housuissakin on hyvät säädöt, joten istuu erinomaisesti hoikalle pojalle.



Materiaali tässä talvisetissä on vedenpitävä (teipatut saumat), tuulenpitävä ja hengittävä. Siis kaikin puolin varsin pätevä setti! Näkyvyys on sitten iso plussa lisänä. Emil itse tykästyi tähän settiin niin kovasti, että halusi valita nämä itselleen.



Snickers softshell takki koossa 134/140cm on myös juuri sopiva Emilille, joten sanoisin että takki on suht reilua kokoa. Materiaali on todella kestävän tuntuinen tässäkin takissa. Hupussa huomiovärinä sama keltainen kun muissakin ulkoiluvaatteissa.


Snickersin huppari on myös laadukasta kangasta ja istuu tosi hyvin päälle. Emil tykkäsi hupparin hihansuista, joissa on peukkureiät. Kokona tässäkin sopiva 134/140cm.

Mikäli vielä tykkää lisäheijastimista, niin Tamrexilta saa ostettua heijastavia painatuskuvia heiltä ostettuihin vaatteisiin ja he painaa ne valmiiksi vaatteisiin. Vaihtoehtoina on tähti, traktori ja kruunu. Kuvion voi painattaa lähes mihin tahansa Tamrexin vaatteeseen tai vaikka pipoon. :)

Mitäs tykkäätte näistä Tamrexin vaatteista?
Onko näkyvyys teillä tärkeä seikka lasten ulkovaatteissa muiden ominaisuuksien lisäksi?

Tamrexilla on nyt kaikki lastenvaatteet -20% alessa 8.11.2015 saakka!
Facebookissa on myös menossa arvonta, jossa voi voittaa valitsemansa lastenvaatteen.
Kannattaa käydä siis osallistumassa ja kurkkaamassa koko valikoima. :)

(yhteistyössä Tamrex. Vaatteet kävi kuvattavana ja lähetetty takasin, kaksi vaatetta saimme pitää. En hyödy linkkien klikkauksista)




20 kommenttia:

  1. Dimexit on meillä päin kuin kansallispuku teineillä. Nyt ne viime talvena rantautui jo alakouluun ja päiväkoti-ikäisillekin oranssi-mustassa versiossa. Kyllähän ne näkyy, mutta itse miellän edelleen enemmän työvaatteeksi. Eli koti/halli/raksakäyttöön :)

    VastaaPoista
  2. Meillä pienet pojat varmaan haluais samanlaiset Dimexit kun iskälläkin on. Onhan ne kestäviä ja näkyviä, mut miehen omaakin ajatellen en tiedä kuinka lämpimiä kovilla paukkupakkasilla.

    VastaaPoista
  3. Tuo softshell on kiva! Meillä käytetään heijastinliivejä pimeällä, näkyy hyvin. :)

    VastaaPoista
  4. Erittäin mielenkiintoinen aihe. Enpä tiennytkään, että tällaisia vaatteita valmistetaan myös lasten koossa. Yllättävän kivan näköisiä myös! Nämä olisivat hyviä meille, kun koulumatkalla on ylitettävä pimeä ja vilkasliikenteinen tie. Täytyypä tutustua!

    VastaaPoista
  5. Noi ekat on liikaa kuin raksaväen vaatteet, meillä ei tykättäisi. Nyt kun poika on siinä iässä että aletaan ronklaamaan vaatteita, niin tärkein ominaisuus tuntuu olevan se että ne kelpaavat :)

    VastaaPoista
  6. Noh...
    Nuo viime kuvien softshellit on ihan jees mutta en ikipäivänä noita työmiehenvaatteita laittaisi omien lasten päälle :D No mielipiteitä on tietysti monia ja varmasti moni pikkupoika olis näistä vaatteista haltioissaan :)

    VastaaPoista
  7. Itse tykkään eniten tuosta Snickers takista, joka on vähiten työvaatemainen. Pojat tosin varmaan olisivat mielellään työmiehiä ;) Näkyvyys on meille tärkeä seikka, sillä asumme maalla katuvalaistuksen ulkopuolella. Molokidsin vaatteet on esim. näkyvyytensä takia hyviä täällä. Omiin ompelemiini pipoihin yms laitan usein heijastinkuvioita ja välillä päivänäkyvyyttä parantaakseni valitsen kirkkaita värejä esim. pipoihin, jos varsinainen haalari ei ole väriltään niin erottuva.

    VastaaPoista
  8. Täytyy tutustua, varmasti kestävyydeltään peittoaa kaikki ticketit ja muut! Lisää näkyvyyttä olenkin kaipaillut lastenvaaterintamalle, täällä meilläpäin lapset pyöräilee kouluun jo eskarista lähtien ja noilla pienillä hortoilijoilla on monesti niin synkät vaatteetki, että vaaratilanteita näkyy... Vois aikuiset edes heijastimen huolehtia. :/

    VastaaPoista
  9. Katuvalottomalla seudulla asuvalle nämä on tosi mieluisat!Nuo Dimexin haalarit on ollu isommilla pojilla käytössä jo monta vuotta mm.jäällä ja metsässä talvella liikkuessa ja kelkkaillessa ja nyt ihan tosissani mietin noiden kaksiosaisten settien (blåkläder)hankintaa;koulumatkat kun menee osittain pyörällä ja katuvalojen puuttuessa pyöräilijä on aika näkymätön ,lisäksi nuo olis oikein hyvät just pihassa/metsässä liikkuessa.Toki molot,ticketit,reimat jne.pysyy käytössä edelleen,mutta varsinkin kouluikäisille nämä on hyvä ja mikä tärkeintä,näkyvä,lisä:)

    VastaaPoista
  10. Kiitos tästä postauksesta!
    Meillä kolme poikaa joista vanhin on aivan hurahtanut kaikkiin raksa/työmies juttuihin. Mitä enemmän heijastimia ja taskuja, sen parempi. Ei ehkä äidin silmää niin hivele, mutta lapsi rakastaa. Taatusti pukinkonttiin jotain lähtee :)

    VastaaPoista
  11. Näiden tietyömiesvaatteiden tyyppiset on meidän pojilla ekaa kertaa käytössä nyt, pienempi 110 cm ja isompi 130 cm. Tyylillisesti en tykkää, mutta koska poikien isä töissään pukeutuu samoin, samistelunhalua lienee mahdoton torpata ainakaan joka tilanteessa. Pyhäpuvuiksi sitten jotakin muuta :-)

    Tarmotar

    VastaaPoista
  12. Näkyvyys on pimeällä tietenkin tärkeää. Itse olen ammattini puolesta saanut riittävästi pitää näitä työvaatteita, että en laittaisi lapsilleni päälle oikein millään :D Ennemmin muuta ja kunnon heijastimet.

    VastaaPoista
  13. Meillä pojalla (5-v) on kotiulkoilussa käytössä oranssi-musta haalari Tamrexilta. Tykkää itse kovasti pitää ja äiti tykkää kun poika erottuu hyvien heijastinten ansiosta. Me asustellaan maatilalla ja täällä tarvitseekin vähän tuollaista työvaatetyyppistä ratkaisua myös lapselle. Päiväkodissa pidetään sitten perinteisempää Reiman haalaria.

    VastaaPoista
  14. Onkos noissa housuissa jalkalenksuja? Meillä kun 12-vuotias haluaisi sellaiset housut, ettei kylmä ja märkä pääse lahkeen välistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On jalkalenksut! :) Anteeksi viive vastauksessa..

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, pitääpä mennä sovittamaan ;) Mukavaa kun noita jalkalenksuja löytyy isommillekin, meillä kun lapset tykkäisivät niitä käyttää vaikka ovatkin jo vähän vanhempia.

      Poista
  15. Itse en tykkää eikä kyllä varmasti 6 luokkalainen poikanikaan noita pukisi päälleen, ei ainakaan kouluu. Ainut missä voisin kuvitella poja noita käyttävän on auto remontti hommissa hallilla. Eihän miehenikään työvaatteita käytä kuin töissä ja remontti hommissa.

    VastaaPoista
  16. Kiitokset kaikille kommenteista ja anteeksi hiljaisuus täällä blogissa! Ollaan TAAS oltu sairaana tai lähinnä minä, joten voimat vähissä..

    Nämä on varmasti sellaisia vaatteita, jotka jakaa vahvasti mielipiteet. Ihan ymmärrettävää. :)
    Meillä Emil tykkäsi kovasti. Maalla varsinkin näkyvyy on hyvä, kun katuvaloja on vähemmän ja muutenkin ehkä ne pihahommat hiukan erilaisia kun kaupungissa. ;) Koulumatkatkin suht pitkiä.

    VastaaPoista
  17. No ei kylla ole minun makuun, ihan tyovaatteen nakoiset. Jatkossakin mennaan ihan normilastenvaatteilla ja heijastimilla.

    VastaaPoista
  18. Kestävät, näkyvät ja pojan mieleen. Aika tärkeitä asioita. Jos lapsi itse tykkää niin sekin on aika tärkeä juttu. Enhän itsekään pistä päälle sitä mistä muut tykkää ja minä en. Lapsi itse kun ei useinkaan saa valita vaan äidin maku... Minusta nuo on ihanat ja hauskan näköiset pikku työmiehen päällä. Taidanpa hankkia!!! Kiva että esittelet tällaisiakin vaatteita eikä aina niitä reimaticketmolokidsejä jotka nekin saa kyllä ihan helposti puhki pihaleikeissä :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)