tiistai 11. marraskuuta 2014

3kk kuulumisia

 
 
Täällä me ollaan! Toistan itseäni ja totean taas; vauva-arki on vienyt mennessään. Hiljaisuus siis jatkuu aina väliin, koska en yksinkertaisesti ehdi kaikkea juuri nyt. Eikä varmaan kukaan vaadikaan, että pitäisi suurperheen ohella ehtiä monesti viikossa bloggaamaan, mutta pakko myöntää että kyllä se itseä harmittaa kun ei vaan pääse tämän rakkaan harrastuksen pariin useammin.
 
Nyt sain pienen neidin vasta hetki sitten yöunille ja kello näyttää jo tässä vaiheessa 00.30, ajattelin että nyt on hetki aikaa kun talo on hiljaa. ;) Neiti täytti reilu viikko sitten 3kk ja vaikka onkin varsin tyytyväinen sekä rauhallinen tapaus, on sitä mieltä ettei yöunille tarvitse kiirehtiä. Kyllä se joka ilta sinne klo.23-24 venyy että neiti nukahtaa. Toisaalta olisi kiva saada rytmiä järjestettyä ja yöunet alkamaan aiemmin, mutta toisaalta taas nautitaan miehen kanssa tästä että saadaan antaa pienelle oma hiljainen hetki päivästä, kun isoveljet jo nukkuu. Näin meillä veljetkin aikoinaan valvoi tässä iässä illasta ja kyllä se nukkumaan käyntikin aikaistui sitten 4-5kk iässä. Enkä voi valittaa muutenkaan, koska neiti nukkuu yönsä hyvin noin 1-3 yösyötöllä ja heräilee aamusta sitten vasta klo.8-10. 
 

 
Päiväunia tämä 3kk tyttö vetää jo n.3h vaunuissa ulkona. :) Silloin pyrin ottamaan oman aikani ja unohtamaan kotityöt, mutta ei se vaan aina mene niin, kun tekemistä riittää. Tuo pyykkihomma on muuten ihan mieletön ja eniten aikaa vievä homma 7-hengen perheessä. Mutta onneksi kaikki tekee meillä osansa ja niinhän se homma pyörii suurperheessä, muuten ei kyllä tulisi mitään jos kaikki kaatuisi yhden niskaan.
 
Olivia on siis varsin tyytyväinen tyttö, veljiinsä tullut. Päivisin jaksaa valvoa putkeen pari tuntia ja sitten tarttee pienet (n.30min.-1h) tirsat, yleensä tissillä (jos ei ole tuo päiväunihetki ulkona).

 
No mitä 3kk osaa? Jälleen kerran jouduin yllättymään siitä kuinka nopeaa tuo pienen kehitys onkaan.
On aika hurjaa, että toinen on vasta 3kk ja silti osaa jo vaikka mitä.
Olivia oppi viikkoa vajaa 3kk kääntymään masulleen ja nyt sitä pitää tietenkin tehdä kokoajan. Nyt muutama päivä sitten opittiin tarramaan leluihin ja viemään ne tietenkin suoraan suuhun. Neiti kuolaa jo paljon ja ihmetellessäni sitä tajusin kurkata suuhun tarkemmin ja siellähän kuultaa jo ensimmäinen hammas ihan ikenen alla! 

 
Pää pysyy jo hyvin pystyssä ja masullaan jaksetaan olla melko pitkään. Isoveljetkin uskaltaa jo pyöritellä neitiä sylissä, kun päätä ei juurikaan tarvitse enää tukea. Sylejä ja juttukavereita Olivialta ei puutukaan, kun aina on joku viihdyttämässä. :)

 
Olivian 3kk mitat ovat 63cm ja 6275g. Siirryttiin jo pari viikkoa sitten vaatekokoon 68cm.
Täällä siis arki rullaa painollaan. Nautitaan tästä hetkestä juuri nyt, pieni kun on pieni niin vähän aikaa ja kohta sitä taas huomaa että hupsista vaan meillä on jo taapero!
 
Talvivaateasiat on minulla kaikkien lapsien osalta edelleen hiukan kesken, en muista koska näin olisi käynyt, että en ole edes toppa juttuja saanut tehtyä marraskuussa. Poikien ja vauvelin toppapostauksia on siis tulossa, kun vaan ne loputkin vaatekappaleet saapuu. ;)
 
P.s. Joku kyseli taannoin, että teenkö koskaan kirppislöytöjä. Nyt tein, nimittäin tuo kuvissa näkyvä uudenveroinen Hello Kitty jumppamatto on kirpparilöytö 9e (olen vain itse vaihtanut osan leluista hiukan värikkäämpiin).
 
 
-Mia-


29 kommenttia:

  1. Suloinen tyttö, ja ihanan jumppamaton oot löytänyt kirpparilta. :D
    -Tanja-

    VastaaPoista
  2. Voi hänen kanssaan <3
    Kovasti on kyllä tyttö kasvanut ja suloistuu vaan!
    Ihania aikoja varmasti hänen kanssaan, se vauvavuosi menee aina niin, niin nopeasti.
    Eiköhän me täällä blogimaailmassa jakseta sua odotella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Ebbe! <3
      Se on kumma kun sitä ehkä vaan enemmän itse syyllistää itseään, jos ei ehdi tarpeeksi usein bloggaammaan ja tietty sekin kun haluaisi kaikesta kiireestä huolimatta. ;)

      Poista
  3. Ihana neiti,kovin on Emilin näköinen... Huikea löytö tuo leikkimatto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Tosiaan hyvä löytö, kun tuntuu että uutena nuo maksaa jo alkaen 50e ja ylöspäin.
      Neiti on tosiaan poikien näköinen paljon. :)

      Poista
  4. Ihana vauveli. Onnekas olet kun sinulla on viisi tervettä lasta, nauti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näin on, kovasti siitä olenkin kiitollinen. :)

      Poista
  5. Voi, miten Pikku-Olivia kasvaa ja kehittyy vauhdilla! Ja niin suloinen :)

    Minusta on ylipäätään ihme, että kerkiät suurperheellisenä ja pienen vauvan äitinä vielä bloggaamaankin. Kyllä me tosiaan täällä jaksetaan tiheämpää postaustahtia odotella :) Kaikkea hyvää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3
      Kyllä tämä hetki juuri nyt on aika haastavaa monien asioiden suhteen, kun sitä aikaa ei jää yhtään ylimääräistä (ellei karsi omasta nukkumisesta, mikä ei ole järkevää). Valveilla ollessaan neiti on kuitenkin aika kannettava ja vaatii seuraa, mikä on tietenkin luonnollista. Sitten sitä yrittää jossain välissä hoitaa pyykkirumban, siivoukset, ruuan ja kaikki muut arjen haasteet. ;)

      Poista
  6. Voi, suloisuus. mutta kyllä aika menee äkkiä - ne vastasyntyneen piirteet katoa niin nopeaa. Oispa mukava kuulla miten teillä hoidetaan ne pyykki yms. rumbat?

    Ps. Oletko huomannut, että näissä hyvänmielen lastenvaate- ja perheblogeissa on ollut joukko kato? Yksi päivä lukemista kaivatessa huomasin, että lukulistaltani on ylipuolet lopettaneet - harmillista :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupailinkin tuossa jo aiemmin että teen siitä pyykkirumbasta oman postauksen, kun vaan ehdin. ;) Mutta tosiaan perhe pyörii, kun kaikki tekee osansa. Välillä toki vähän nuristaan niistä kotitöistä, jotka varsinkin teinien mielestä on tosi tylsiä. ;)

      Totta, tosi paljon on lopettaneita bloggaajia. Harmillista!

      Poista
  7. Ihania kuvia! Ja mukava lukea kuulumisia! ei täällä vielä talvivaatteilla olis kiire, välikautta on taas esiin kaivettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Täällä on taas jotkut päivät plussaa ja toiset nollassa tai jopa pikkupakkasilla. Vähän siis joutuu miettimään joka aamu mikä on päivän vaatetus. Mutta vielä meilläkin pääosin on välikausivaatteilla menty, fleeceä alle tarvittaessa.

      Poista
  8. Ihana pikkuneiti <3

    Talvivaatepostauksia odottelen mielenkiinnolla, etenkin kun itselläkin kaikki vielä neljän lapsen kanssa aika vaiheessa.
    Sen verran tuohon aiheeseen liittyen olisin kysynyt että muistanko oikein että teillä on ollut Reiman untuvatakkeja joskus? Reiman untuvatakkia kun olen tokaluokkalaiselle tytölle vähän mielinyt ostaa kun kivan näköinen malli olisi mutta mietin että onko ihan järkyn kuuma jos sattuu tulemaan samanlainen talvi kuin viime talvi oli.. Samoin pesu mietityttää kun ei kuivausrumpua ole, kuivauskaappi kyllä löytyy.
    Että millaisia kokemuksia teillä Reiman untuvista jos nyt oikein muistin että teillä tuollainen takki joskus ollut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Meillä ei ole Reiman untuvatakkia ollut, tai siis joskus oli, mutta jäi juurikin lämpimän talven takia kokonaan käyttämättä. Olen jättänyt untuvatakit lapsille suosiolla ostamatta, kun minusta niiden käyttö on vähän rajattua ja tosiaan se pesu on varsinkin niin ärsyttävää kun ei ole kuivausrumpua. Minulla ja miehellä oli pari talvea untuvatakit, mutta hermot meni siinä pesemisessä. Se untuva paakkuntuu pesussa ja on joka kerta pesun jälkeen tehtävä hirmuinen työ että saa joka tikkauksen välistä möyhittyä sen taas ilmavaksi. En siis suosittele. ;)
      Mutta toisaalta Reiman lasten untuvatakeista ei ole kokemusta, voihan ne olla helpompia käsitellä.

      Poista
    2. Meillä on ollut Haltin ja joku halvempi untuvatakki. Kuivausrummun kanssa kuivattaminen onnistuu hyvin. Ilman varmasti hankalaa. Untuvatakit olleet hyviä. Reimasta ei kokemuksia minullakaan.

      Poista
  9. Ohops, jokos se 3 kk nyt sitten humpsahti täyteen. Suloinen neitonen.
    Meillä myös kaikki kolme menneet vauvana nukkumaan vasta puoliltaöin, mutta se muuttui sitten tosiaan joskus 5-6kk iässä.

    VastaaPoista
  10. Ihana pieni :)
    Mulla meni melkein puolivuotta kuopuksen syntymästä kun pääsin kunnolla taas bloggailun ytimeen :D

    http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se voi olla, että se aika siinä hurahtaa, että ehtii taas edes vähän paremmin. :)

      Poista
  11. Voi, kuinka suloinen Olivia-neiti teillä siellä onkaan. ♥

    VastaaPoista
  12. Onpas kiva lukea kuulumisia, meillä on kuukautta nuorempi tyttö, ihanaa kahden pojan jälkeen. :)

    VastaaPoista
  13. oijoi ♥ kiva seurata etenkin nyt siun blogia kun meillä asuu tämän ihanuus : lapsenlapsi ♥ tiedän niin mistä puhut :) meillähän pyykkiä riittää : tässä asuu 9 ihmistä, joista yksi kestovaippoja käyttävä 2kk vauva :D juurikin nyt on kestovaippakone pyörimässä.... vaippoja pesen joka 2. tai 3. päivä. Siihen tietty lisäksi oman perheen pyykit ja vauvan muut pyykit.... kuivasrumpua ei ole eikä tule. Tyttö on onneksi rauhallinen tapaus : täysimetyksellä menevät ja yöunosia riittää juurikin tuosta klo 23-00 seuraavaan iltapäivä kahteen. Yön nukkuu syömättä eli 23-07 tai 00-07. Sitten syö. Seuraava syöttö n. 10 ja sitä seuraava klo 14. Sitten heräillään uuteeen päivään :) Typy juttelee omaa kieltään, nauraa ja on kova seuraamaan mitä ympärillä tapahtuu. Niin ja ne 2kk mitat : n 6kg/58cm. Vaatekoko 62 :) ekat vaatteet jo pieneksi jääneet.... on se vaan suuren suuri etuoikeus päästä seuraamaan vauvan elämää näin läheltä ! ihan erilaista kuin omien kanssa, mutta siltikin paljon samaa...

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)