keskiviikko 27. elokuuta 2014

AlbaBaby - syysuutuudet

 
 
Ekaluokkalaisen vaatehyllyjä pitäisi taas hiukan siivoilla. Laittaa kesän aikana pieneksi jääneet viimeisetkin 128cm pois ja karsia muutenkin ne huonokuntoiset sekä muuten vaan käyttämättä jääneet vaatteet viemästä hyllytilaa.
Netin valikoimaa selatessa tulee nyt tarkemmin mietittyä mitä se koululainen päälleen laittaa ja yleensä kysynkin pojalta itseltään haluaako hän jonkin vaatteen, vaikka edelleen tuo on melko "helppo puettava", koska tykkää pitää vaatetyylejä vähän laidasta laitaan. Silti itselle nousee huolena se ettei poikaa vaan kiusattaisi vaatteiden takia koulussa, koska tosiaan Emil tykkää vieläkin esim. Meandin retrokuosisista paidoista ja muutenkin melko värikkäistä sävyistä. Nämähän on joidenkin mielestä niin lapsellisia.. Toisaalta tiedän että Emil pitää mistä tykkää ja vähät välittää siitä mitä mieltä muut on, mikä on tietysti hieno juttu.
 
Jeriikaan oli tullut myyntiin AlbaBaby uusi syysmallisto ja siellä oli mielestäni monta tosi kivaa vaatetta, joissa on jotain jujua isommallekin pojalle. Tämä uusi mallisto ei mielestäni ole ihan niin retrotyylinen, kun aimmin AlbaBabylla on ollut. Näissä on jotain kivaa -70 lukua, mutta samalla just tätä päivää. Tykästyin ihan täysillä!

 
Erityisen ihana on mielestäni tuo harmaa raidallinen paita ylimmässä kuvassa ja samassa kuosissa olevat housut. Toisaalta pidän kyllä kaikista noista paidoista ja huppareista. Housuissa on tuollainen kiva lökäri malli. Meillä yhdet Alban housut ja huppari löytyykin ja niissä ainakin ne housut istuu todella hyvin hoikalle pojalle, mutta näistä collarihousuista kokemusta ei olekaan.
 

 
Tytöille oli ihania mekkoja syys sävyissä.
Nuo pitkät hihojen resorit on minusta aivan huiput. Niillä saa kivasti käyttöaikaa pidennettyä, kun ostaa alkuun vähän reilumman koon ja kääntää resoreita.
 

 
 Vauvoille löytyy bodeja ja haalareita. Näissä on enemmän sitä retrofiilistä mukana.
 
Mitäs pidätte AlbaBabyn mallistosta?
Pitäisikö teidän ekaluokkalaiset näitä?
 
Nämä kaikki löytyy myynnistä Jeriikan nettikaupasta ja kannattaa samalla kurkata kaikki Albat, siellä on hyvässä alessa aiempaa mallistoa. ;)
 

16 kommenttia:

  1. Tykkään noista yläkuvien harmaista. Meillä on ollut pojalla käytössä kuvan 7 (vasemman puoleinen vihreä) housua ainakin kahdet. Yhdet taitaa odottaa vielä kaapissa. Laadukkaat, sopivan rennot ja tosi tykätyt housut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meillä on kanssa juuri noiden vihreiden malliset keltaiset ja ne on ainakin ollut tosi hyvän malliset juurikin hoikalle lapselle. :)

      Poista
  2. Ompa upeita noi tyttöjen mekot...täytyypä tutustua <3 Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Ekaluokkalaiseni voisi pitää ekaa tummaa yläosaa. On aika tarkaksi tullut vaatteistaan. Vaikka tykkää toisaalta väreistä, että mahdollisesti voisi mennä tuo kelta-musta hupparikin. Mitkään spiderman, ninjago yms. kuvat paidoissa ei käy enää, vaikka eskarissa viime keväänä ne oli parhaita kaikista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä varmaan menis ne spiderman, ninjago yms. kanssa vielä hyvin. ;D Kyllä se varmaan tuo tarkkuus iskee meillekin pian..

      Poista
  4. Ihanat on nuo lökärit! Sekä tuo harmaa mekko punaisilla resoreilla. Suostuisikohan meidän 3v. laittamaan tuollaiset lökärit jalkaan kun meillä pitää kaiken vaan olla nykyään "hurjaa". Merirosvoja, pääkalloja, turtlesia ja spidermania... Ei ehkä niin äidin mieleen... Me&I haaremit on kyllä ollu pojan suosikkeja, joten ehkä uskallan kokeilla. :D Yksi albababyn huppari meiltä löytyy parin vuoden takaa, mutta se oli silloin pienoinen pettymys. Ihastuin sen ihanaan hiippahuppuun ja sitä ei voinutkaan pitää päässä, koska kaulus nousi suuhun, jos hupun laittoi päähän. Huppu oli myös aika iso selässä roikotettavaksi rattaissa ja turvaistuimessa. Oli myös ainakin silloin pientä mitoitusta ja jäi äkkiä pieneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi höh, huonosta hupparikokemuksesta! Meillä oli kans huppari, mutta ei Emil sitä huppua juurikaan päässä pitänyt. En kyllä muista että kuitenkaan olisi kaulus noussut suuhun, kun se joskus oli päässä.
      Minusta nuo haaremit on tosi ihania, Emil ei vaan oikein lämpene niille. Noille spiderman, turtles yms. vaatteille kyllä lämpenisi. ;)

      Poista
  5. Nuo poikien vaatteet ovat melko tyylikkäitä! Ja tuo liila tyttöjen jumpsuit on ihana, tosi hintava vain.. =/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin näissä ihanasti tyyliä. :) hinta on näissä tosiaan vähän korkeampi, mutta ehkä ovat sitten laadukkaitakin?

      Poista
  6. Itse ihastuin noihin Alban harmaisiin vaatteisiin...mutta kävin miettimään noita haaruista roikkuvia housuja, että ovat varmaan aika epämiellyttävät ulkohousujen alla. Vielä en ole näitä koululaiselle esitellyt. Ja kyllä se on tosi ärsyttävää, kuinka koulumaailmassa toiset arvostelevat toisia.Meillä oli hopeiset Hummelit jalassa niin jo joku tyttö oli tullut ilmoittamaan " Sulla on tyttöjen kengät!!". Samoin asia, jota lapsenikin ihan nauroi oli kun eräs poika jolla oli Herra Hakkarais ja Nalle puh- paitoja oli tullut nälvimään omaani punaisesta paidasta. Me kun aina keskenämme puhuttiin, että olikohan tullut hänellä aamulla kiire, kun vaatteet näytti lähinnä pyjamalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just tuo on todella inhottavaa, kun monesti niillä arvostelijoilla saattaa olla mitä sattuu itsellään päällä ja silti vaan viitsiivät nälviä toisia. :/ Harmittaa ihan kun kaikki vanhemmat ei muista opettaa lapsilleen, ettei ketään saa kiusata vaatteiden ja ulkonäön perusteella. Itse ainakin olen monesti tätä pojille opettanut ja on juteltu aiheesta. Sitäkin olen toistellut pojille aina, että ei ole tyttöjen värejä ja poikien värejä, vaan kaikki saa pitää niitä mistä tykkää.
      Hyvä pointti tuo että nuo lökärihousut saattaa olla vähän hankalat juurikin siellä ulkovaatteiden alla!

      Poista
  7. En itse tykkää tämäntyylisistä vaatteista ja luulen, että eivät sovi meidän Emilille... Tosin voin olla väärässä. Juurikin tuo haaruksen "väljyys" mietityttää josko jää junnaamaan ulkohousujen alla... Meillä kyllä muuten 1 -luokkalainen käyttää sujuvasti Me&I:n vaatteita ja vieläpä 3 -luokkalainenkin ne päälleen pukee mukisematta ;) Amaliahan käytti viime talven koulussa (2. luokalla) Ticketin kukkakuvioista haalariakin. Kukaan ei ole vaatteista kiusannut. Värejä pitää olla tässä syksyn harmaudessa ja niihin "isojen" tyttöjen ja poikien vaatteisiin ehtii kyllä :) Muutoin sama homma meillä edessä : 116cm menee vielä sujuvasti meidän Emilille, mutta alan pikkuhiljaa kaappeja siivoilla ja laittaa tilalle 122cm:n vaatteita. Ovat kyllä reiluja vielä.

    VastaaPoista
  8. Meidän ekaluokkalainen pitäisi varmaankin ekan kuvan yksiväristä collegea ja kelta-mustaa hupparia. Kovin tarkka hän ei vaatteistaan ole, mutta kuitenkin kaikki Småfolk- ja Meandi-tyyppiset kuviolliset paidat on meillä paria palloaiheista paitaa lukuunottamatta jo out. Olen niihin jo itsekin kyllästynyt. Mitään hahmopaitoja, Spiderman tms., meillä ei ole koskaan ollutkaan, kun en niistä itse tykkää, eikä poikakaan ole älynnyt vaatia. Name itin pitkähihaiset paidat ja Espritin hupparit on meidän tämän talven ja syksyn pitkähihaiset, joku Molo kidsin paita on vielä kaapissa, mutta 128-senttiset alkaa olla nafteja niissä (vaikka Name itit on 122/128) ja 140-senttiset ovat liian isoja vielä (ja vähän liian kalliita, että niitä viittisi normaalihinnalla ostella). Uusien merkkien hakeminen on tällä hetkellä menossa erityisesti housujen osalta, mutta mennään varmaan yksivärisillä, "katu-uskottavilla" malleilla tai sitten ihan verkkahousuilla, joiden päälle ulkohousut tuntuvat sujahtavan paljon helpommin kuin farkkujen tms.

    VastaaPoista
  9. Elämä on,myöskin haaveiden ja unelmien toteutumista.Jos se haave on saada tietty sukupuoli niin voi vain toivoa saavansa.Kyllä jokainen poikien äiti rakastaa poikiaan jos ylipäätänsä kykenee rakastamaan.Ei tosiaan ole pois pojilta..eihän silloinkaan kun saadaan lapselle sisarus vähene rakkaus edelliseen.Ihan luonnollista on toivoa kumpaakin.Toiset kyllä säälii heitä kenellä vain yhtä sukupuolta on mutta mitäpäs pienistä ;)

    VastaaPoista
  10. Ekaluokkalainen poika on ollut helppo vaatetettava, eskariin sai muutaman Lego-hahmopaidan ja muuten niitä äidin valitsemia raidallisia, molon ja meandin kuviollisia jne. käytössä. Sama jatkunut ekalla. Mutta ekoja merkkejä muutoksesta on ilmassa, kesällä käytetyt kuviolliset uimahousut eivät käyneet koulun uimatunnille, vaan valitsi ne ainoat yksiväriset ("kun muut on niin lapsellisia"). Jemmoja ei siis uskalla enää hankkia ja vaikka ilman pojan mukanaoloa ostankin vaatteita edelleen, niin hillitymmissä yritän pysytellä.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)