tiistai 22. lokakuuta 2013

Vieläkö villahaalari

 
Nämä pakkasen puolelle laskeneet päivät on saaneet taas pienimuotoista kuhinaa talvivarustuskaapilla. Eilen menin ja kaivoin kaikki topat jo eteiseen poikien kaappiin esille ja pesin osan välikausikamppeista pois. Olkoonkin että sää taas lämpenee, mutta ovat ainakin jo valmiina. Yhtään ei olla toppavaatteita vielä käytetty, vaan ollaan pidetty välikausivaatteiden alla fleeceä ja muuta paksumpaa vaatetta tarpeen mukaan.
 
Tästä heräsikin kysymys, jota en tullut ajatelleeksi aiemmin ja hankinta on jäänyt kaiken muun toppaharkinnan alle. Eli vieläkö eskarilaiselle kannattaa ostaa villahaalari?
Kokoja kyllä löytyisi joiltakin merkeiltä, mutta vieläkö ylipäätänsä esikoululaisilta löytyy villahaalareita?
Emil kyllä käyttäisi, sen tiedän, mutta onko sitten noloa jos kavereilla ei ole..
 
 
 
Löysin ihania villahaalareita vaikka kuinka, mutta kaikissa ei ollut enää kokoja 130cm saakka. Toisaalta niissä kuositkin oli ehkä hiukan jo pienemmille sopivampia.
Blaa:n mallistosta löytyi upeat norsukuosiset villahaalarit, siis aivan ihanat! Koot on niissä 70-120cm (62,95e).
Myllymuksuilta löytyisi suloinen siilikuosinen villahaalari koossa 70-140cm (65,30e).
Molempien merkkien villahaalarit ovat 100% merinovillaa.
 
 
 
Name It:n kauniisiin villahaalareihin törmäsin edellisellä shoppailureissullani ja ne oli ihanan paksun oloisia (100% villaa). Myynnistä netissä näitä löytyy esim. Ozbabystä, josta kuvat on napattu.
Koot 80-110cm (54,95e).
 
 
 
Jesper Juniorista löytyisi Jonathan villahaalareita koossa 80-130cm (39,95e). Näistä en löytänyt äkkiseltään tarkempaa tuoteselostetta, mutta ainakin aiempina vuosina muistelisin olleen 100% villaa ja sen käsityksen sain tekstistä nytkin.
 
 
 
Kainolla on ihastuttavia villahaalareita jälleen kerran, näitä olen ihastellut jo parina edellis vuonnakin. ;)
Kainon haalareista löytyisi laaja kokovalikoima 60-160cm! (60e-100e). Haalarit ovat 100% merinovillaa/luomumerinovillaa. Korentohaalari vois hyvinkin mennä kuosina vielä eskarilaisellekin..
 
Samoin Merineuleella on mukavan simppelin kivoja villahaalareita saatavilla. Nuo kuvassa oikeassa reunassa olevat on poimittu Metsolan nettikaupasta. Kokoja malleista riippuen 60-150cm (49e-53e). 100% villaa.
 
 
 
Ruskovillan villahaalari meillä olikin kaksi edellis talvea ja olin hurjan tyytyväinen. Kokoja tuossa kuvan yläosassa olevassa mallissa 80-120cm (68e). Ruskovillan haalarit on 100% luomuvillaa.
 
Yläkuvan alaosassa on hyvin samantyyppiset Nuutisen kutomon villahaalarit. Koot 70-130cm (38e-50e).
Toimiiko nuo jalkalenksut villahaalareissa?
 
 
 
Sitten on tietenkin Kivat:n villahaalarit, joissa onkin useampi kuosi vaihtoehto. Kokoja löytyy 50-150cm (ovh. n.60e).
 
Millaisia te olette hankkineet ja minkä ikäiselle vielä villahaalarin?
Toki villaisena löytyisi kaksiosaisia, mutta ei ne ole ollenkaan niin käteviä minusta ja valikoima on paljon suppeampi. Toinen vaihtoehto on fleece, josta itse pidän villaa enemmän, mutta koen villan kuitenkin hiukan notkeammaksi toppavaatteiden alla.



79 kommenttia:

  1. Huomenta :) meillä ei eskarilaisella enää ollut villahaalaria, fleesetkin jäivät pitämättä. Hän on lämminverinen, vieläkin kulkee välikausivermeissä ,vaikka pikkusisko 5v:llä jo topat käytössä. Mielestäni kannattaa kuulostella lasta,onko vilukissa vai hikikalle. (meillä molemmat, 8v hikikalle,5v vilukissa) eskarilaiselle voi mielestäni ostaa villahaalarin jos hän kokee sellaista tarvitsevansa, voihan kavereille sanoa että mä tämmöstä tarviin kun palelen ja piste. Omalla esikoisellani oli eskarissa (tytöllä) ompunvihreä toppatakki. Johan joku oli sanonut että poikien väri(!!) ai että nousi karvat pystyyn mulla! Puhuttiin tyttöni kanssa että poikien värejä ei ole,kaikki voi käyttää kaikkia. Nyt hän on tokalla ja ihanan ennakkoluulottomasti kulkee niissä "poikien väreissä". Karsastaa muutenkin kaikkea tyttömäistä :) ihana oma itsensä, hevostyttö :)
    T. Sanniska
    PS eksyin vähän aiheesta,toivottavasti löysit pointtini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan luvallista harhailla aiheesta toiseen. ;) Tuo värijaottelu on niin ärsyttävää, vanhemmistahan se lähtee ja sitten kiertää sitä kautta monien lapsien suussa. Onneksi löytyy sellaisia kuin sinä ja tosiaan valistaa lasta asiasta oikealla tavalla. Saadaan ehkä jonain päivänä noin vanhanaikaiset puheet pois. ;)

      Olen samaa mieltä, että lapsen mukaan pitää miettiä välikerrosten tarve. Meillä Emil on aina ollut aikamoinen vilukissa, lämmintä tervitsee väliin viimeistään kun mittari menee lähelle miinus kymppiä. ;)

      Poista
  2. Meillä villa on kutituksen takia poissuljettu. Tyttö halusi fleecehaalarin. Ajatelin itsekin, kaksiosaisia fleeceasuja käytössä pyörittäneenä, että fleecehaalari on varmaan tosi jäykkä toppavaatteen alla ja yllätyin. Ostin Reiman Karim fleecehaalarin ja se on ohuehkoa microfleecetyyppistä, todella pehmeää ja notkeaa matskua. Me ollaan kans pärjätty tähän asti välikausivaatteilla ja kerrospukeutumalla. Tänään tosin aion laittaa tytölle toppaa eskariin. Ongelmana on nyt vain sitten se, että onko sinne fleece alle jo liikaa, kun pakkasta on vain vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin itseasiassa ostin Cirafin edullisen fleecehaalarin Prismasta 128cm. ;)
      Ainakin välikausivaatteiden alle sitä ajattelin, mutta täytyy varmaan testata talvella onko topan alla hyvä. On tuo halpisversiokin ainakin notkea, en tiedä miksi sitten saan sellaisen mielikuvan että olisi tönkkö. Emil valittaa kanssa helposti että villa kutittaa, tosin villahaalari puetaan aina sisävaatteiden päälle, joten ei ole vielä ainakaan kutittanut. Hmm, tartteeko sitä villahaalaria nyt ollenkaan, jos tuo fleecehaalari riittäisi..

      Poista
  3. Meille ei näillä näkymin tule enää villahaalaria, viime talvena vielä oli. Tosin sen rinnalla oli kyllä myös fleeceä. Vielä tällä hetkellä on välikausivaatteiden alla ollut käytössä viimetalvinen fleecetakki ja -housut, mutta pitänee jossain vaiheessa hankkia tulevaan talveen isompi setti. Meidän poitsu on sellaisessa eskarissa, missä on koululaiset samassa, joten senkään vuoksi ei villahaalaria tule ja toisaalta meillä taidetaan eskarissa käyttää enemmän talvitakki-housut-yhdistelmää kuin haalaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että juuri tuollaisessa eskarissa joka on koulun kanssa samassa, toimii kaksiosaiset paremmin. Helposti varmaan tulee sitten lapsellekkin isomman pojan fiilis ja kokee kuuluvansa paremmin joukkoon. :)

      Poista
  4. Ei ole kokemukseni mukaan noloa, jos eskarilaisella on villahaalari. Olen töissä lastentarhanopettajana eskariryhmässä. Ainakaan ryhmissäni ei vuosien aikana ole ollut noloutta välivaatteista. Ne vaihtelevat paljon niinkuin muukin vaatetus. Yllättävänkin paljon mielestäni on erilaista vaatetusta eri perheiden lapsilla ylipäänsä. Sen olen pannut merkille, että kun aiemmin kaikilla päiväkotilaisilla oli talvisin toppahaalari, niin nykyään yhä useammalla on vain 2-osainen jo 4-vuotiaasta alkaen. Minusta se on lapsen hankalampi pukea ja epäkäytännöllisempi lumileikeissä. Itse hankin 5-vuotiaalleni tälle talvelle villahaalarin, joka on mielestäni helppo ja kätevä toppahaalarin kanssa. Meillä Kivat-merkkinen.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle asiantuntevasta infosta! :) Itsekin olen alan "ammattilainen", mutta en ole ollut päiväkodissa töissä moneen vuoteen ja edellinen esikoululainen ennen Emiliä oli Oliver 3v. sitten. ;)
      Kyllä olen itsekin sitä mieltä, että toppahaalari toimii päiväkotilapsella käytännössä paremmin kun 2-osainen. Meilläkin on haalari odottamassa Emiliä talveen. Villahaalari olisi taatusti kätevämpi myös väliasuna, kun 2-os. villasetti.

      Poista
  5. Kyllä meillä tytöllä oli eskarissa vielä villahaalari :) Mun pitäis etsiä 5veelle pojalle villa-asu, tarttis vaan jonkun kivan alen! Blaan haalarit näyttää kivoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, hintaa tuppaa noilla villahaalareillakin olevan. ;)

      Poista
  6. Meidän eskarille ostin Po.pin fleecehaalarin, joka on mukavan notkea ja lahkeen ja hihansuiden resorit pitävät ne hyvin paikallaan pukiessa. Meillä on aiemmin (ihan vauvavuotta lukuunottamatta) ollut kaksiosaisia (itse neulottuja) villasettejä sekä fleeceä, mutta nyt ostin kokeeksi haalarin, kun toppaa meillä on nyt ensimmäistä kertaa vain kaksiosaisina. Liikunta- ja luontopainotteisesssa päiväkodissa ulkoillaan paljon ja luulen, että päiväkodin tädit pitävät esim. Molo kidsin ja Ticketin haalareita ohuina ja kylminä, kun välikerrosta puetaan niin usein haalarin alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti hyvä ostos tuollaiseen päiväkotiin se fleecehaalari, uskon että teillä tulee käyttöä paljon. :)
      En huomannutkaan että fleecehaalareita löytyy Po.p:lta, onkohan kokoja minne saakka?

      Poista
  7. Oletpa isoja kokoja löytänyt, ja juuri, kun meille ei enää villahaalareita kaivata ;). Teki tiukkaa se viimeinen 130 cm haalarikin löytää.

    Meillä eskareilla on ollut villahaalari ja vaihtelevasti ovat sitä käyttäneet, aika vähän kuitenkaan kukaan pojista. Riippuu lapsen "lämpöisyydestä", mutta meillä villahaalari on liikaa muulloin kuin ihan kovimmilla pakkasilla. Viluisin lapsista piti hänkin mielummin P.OP:in villahousuja ja -paitaa, vaikka ainoana puki siihen mukisematta toppahaalarin päälle. Eskari-iässä fleece ollut käytössä myös mielummin kuin villahaalari ja kaksiosainen toppa-asu mielummin kuin haalari.

    - Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, pojille taitaa olla tosiaan monesti isompi kynnys pukea väliin haalaria. ;)
      Meillä Emil on helposti paleleva, joten jotain on väliin oltava. Toisaalta ostin jo yhden fleecehaalarin, joten jospa sillä pärjättäisiin ja jättäis villan ostamatta.. Ellei edullisesti tule vastaan. ;)

      Poista
  8. Hei, meidän kuopuksella oli viime vuonna eskarissa villahaalari vielä. Katsotaan paneeko kouluunkin :) (ongelmaksi voi tulla se että menee liikaa aikaa?) . Hänellä on viimevuotinen Jonathanin villapuku ja seon tosi ihanan ohut,varmastikin slti lämmittävä. Nyt koulussa kuopus on kuulemma luokkanssa ainoa jollakn haalari, ja ehtii joka välkkä varaamaan jalkapallomaalin. Helppous&nopeus ennenkaikkea, siis. Terv.leenaK P.S. Teillä on kuopuksella ihania vaatteita ja onneksi meidänkin pienin vielä käyttää kivoja värikkäitä vaatteita ihan mielellään, ekä vielä synkistellä. Kuosipaidatkkn kelpaa meidän pikku koululaiselle, joka kyllä täyttääkin vasta joulukuussa 7v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihana kuulla että sieltä löytyy Emiliä hiukan isompikin värikkäiden/kuosillisten vaatteiden pitäjä. :)
      Minusta olisi upeeta, jos Emil pitäisi ekaluokalla vielä ihania värikkäitä vaatteita ja vähät välittäisi niistä, joiden mielestä ne on lapsellisia.
      Haalari on tosiaan nopea pukea ja varmasti siksi moni lapsi sen haluaakin isompanakin käyttöön. Onhan se käytännöllinen ja ei mene lumikaan mistään välistä sisälle. ;)

      Poista
  9. Meidän eskarilainen pukeutuu aivan varmasti ruskovillan villahaalariin. En edes anna vaihtoehtoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskovillan haalari on ihana! Harmi ettei ole enää 130cm, jos oikein siis katsoin, niin loppuu 120cm. :(

      Poista
  10. Meillä ei enään viimetalvena oikein meinannut villahaalari (Kivat) mennä ylle, vaan mieluummin valikoitui villahousut ja tarvittaessa fleecetakki. Aina ei ollut yläosalle tarvetta, joten siksikin kaksiosainen oli kätevä. Villa on tosiaan joustavampaa, etenkin housuissa tärkeää. Meillä on ollut useammat Nuutisen kutomon haalarit ja housut ja nytkin tilasin valkoiset villadamaskit, menevät mekkojenkin kanssa siirtymämatkoilla. Jalkalenkit on meillä ollut tykätyt, lahkeet pysyvät paikallaan pitkä- ja kapeavartistakin kenkää puettaessa. Nuutisen kutomon haalari on myös mukavan "slimmi" malli verrattuna vaikkapa Kivat-haalariin. Joustaa silti hyvin. Jotenkin isommalle erityisesti tuo slimmimpi malli on ollut mieluisempi, luulen että viimevuotinen Kivat-haalari jäi juurikin leveytensä vuoksi vähälle käytölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kokemusta Nuutisen kutomon villahaalarista. On siis aikalailla samanlainen kun Ruskovilla, joka sekin ihanan kapea ja oli minusta paljon parempi kun Kivat villahaalari juuri siitä syystä. ;)

      Poista
  11. Meillä on tuollainen Nuutisen kutomon haalari ja ei tykkää meidän poika niistä. Eikä tykännyt siskokaan, jolla tuo haalari oli viime talven. Mutta lämpöinen se kyllä on ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä jalkalenksuista siis :)

      Poista
    2. No ajattelin kanssa tuota, että näinkö Emil tykkäisi noista lenksuista. ;)

      Poista
  12. Oletpa koonnut mahtavan kokoelman villahaalareita! :) En edes tiennyt niitä olevan noin ihania kuoseja.

    Norsut ja Kivatin numerot miellyttävät minua eniten.

    Kai nyt eskarilaisella voi vielä villahaalari olla. Vaikka enpä minä näistä tiedä, kun ei olla vielä ihan siinä iässä (vuoden päästä kylläkin!). Lapsuus loppuu kyllä nykyisin aivan liian varhain monessakin mielessä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan minäkin yllätyin positiivisesti! ;) Silloin muutama vuosi sitten oli paljon hankalampaa löytää kivalla kuosilla villahaalareita.
      Sanos muuta, minun puolesta voisi vielä vuoden myöhemmin alkaa koulukin kun nykyisin. ;)

      Poista
  13. Meidän ehdoton suosikki on Sampsukan merinovillahaalari :) http://www.sampsukka.com/merinovaatteet-c-8_13.html
    Tällä hetkellä 4v:llä on sekä haalari että housut+poolopaitasetti. Lapsi tykkää haalarista, äiti tosta setistä, koska siihen voi vaihdella tarpeen mukaan muutakin. Eli esim jos on ohuemmat leggarit vaan jalassa ni voi laittaa fleecehousut ja sit merinovillapaidan. Tyttö kun hikoaa helposti niin esim fleecehaalarilla ei meillä tehdä yhtään mitään, on liian kuuma ja mun mielestä kanssa turhan jäykkä siellä alla. Merinovilla on ihanaa kun se on niin ohutta ja notkeaa mutta silti lämmintä :)
    Tohon eskarilaisasiaan en osaa kantaa ottaa, kysele pojalta malttaako villaa pukea ulos mennessä vai ei. Eihän eskarissa sitä ulkoilua kai niin paljon ole että liikkuva lapsi kylmettyisi. Toisaalta onhan sille villapuvulle varmaan talvipäivinä käyttöä viikonloppuisin jos on paljon ulkona?

    Saara
    (lukijasi pidemmältä ajalta mutta harvoin jaksan kommentoida)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta kiva kun jätit Saara nyt kommenttia. :)
      Sampsukan merinovillahaalareita en huomannutkaan, kivoja sielläkin. Kaksiosaiset on varmasti monikäyttöisiä juurikin jos halua yhdistellä fleeceen tai ei ole tarvetta ylä- ja alaosaan yhtäaikaa lämmikettä.
      Se voi olla, että kuitenkaan eskarissa ei kovilla pakkasilla edes ulkoilla ja ulkoiluaikaa on n.1h. Emil kun ei ole kuin vain sen 4h eli eskariajan päiväkodissa. Toisaalta ulkoillaan kyllä viikonloppuisin ja iltaisin vielä. :)

      Poista
  14. Kyllä meillä ostettiin villahaalari eskaripojalle. On ne vaan niin huippuja. Prismasta haettiin sunnuntaina Kivatin haalari s-kortti tarjouksesta n 38e ja koko 130 =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, en huomannutkaan että siellä on tuollainen tarjous. Onkohan meidän Prismassa edes, kun on aika suppea valikoima muutenkin.. Kiitos kuitenkin vinkistä! Pitää kurkkia kauppareissulla. ;)

      Poista
  15. Minusta villa on paljon ihanampaa kuin fleece, nimenomaan notkeaa ja hengittävää siellä topan alla.
    En usko sen haalarin sinänsä olevan liian vauvamainen eskarilaisellekaan, vaikken kyllä kovin monella muista olleen viime talvena, vaikka toppahaalareita olikin paljon. Ja se riippuu tosiaan paljon siitä mitä lapsi itse haluaa pitää; jos sanoit, että mielellään pukisi villahaalarin, niin eihän siinä sitten mitään ongelmaa.
    Me olemme löytäneet supersuosikeiksi Popin villafroteet (http://www.polarnopyret.fi/tuote/villafroteetakki-98-152/60015025/), etenki takit ovat aivan ihania. Minusta on sinänsä kätevää, että voi sään mukaan laittaa housut ja takin, tai vain jommankumman.
    Tosin noista poimimistasi tuo musta-valkoraidallinen olisi aivan ihana... Ja itse en uskoisi noiden jalkalenksujen olevan käteviä, vaan lähinnä tiellä.

    -jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Po.p:n villafroteet pitää katsoa liikkeessä ja ne fleecet kanssa joista tuolla aiemmassa kommentissa mainittiin. ;)
      Kurkkasin nettikaupasta, että villafroteetakkia löytyy punaisena ja tummansinisenä. Se ois se punainen sit, kun tummansinistä ei meille tule. ;)

      Poista
  16. Aloin miettimään että millon bellalla on ollut viimeksi villahaalari ja en kyllä muista :D Eli viimeiset vuodet on ollut kaksiosainen fleece-setti sekä väliin villaista paitaa ja housua. Ehkä ihan silkassa pihalle menossa tai eskari/päiväkotiulkoilussa haalari olisi nopeampi mutta muuten koen että kaksiosaisille tulee paljon enemmän käyttöä. Esim. keväällä kun maa on vielä kylmä, voi olla pelkät fleecehousut vk-housujen alla kun taas yläosassa riittää hyvin pelkkä takki tai ehkä joku huppari alla. Samoin jos on kaupungille menoa niin farkkujen alle sujahtaa villahousut mutta toppatakin alle ihan peruspaidat...

    bella pyysi toppahaalarin eskariin ja tama toive toteutetaan mutta en ehkä villahaalaria sinne ostaisi vaikka pyytäisikin. Nyt on ekoja kertoja kuulunut nimittäin tytön suusta ettei voi laittaa jotain vaatetta päälle koska "hänelle naurettaisiin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsen oma mielipide onkin todella tärkeä ja tätä juuri mietin, että jos toisilla ei ole enää villahaalaria niin olisiko sitten Emilistä noloa kun itsellä on. En missään nimessä halua että häntä kiusattaisiin asiasta. Voisi siis olla tosiaan varmempi ja käytännöllisempi valinta se kaksiosainen. ;)

      Poista
  17. Tarvitseeko eskarissa pitää ulkoillessa mitään välihaalaria, ovatko niin kauan kerralla ulkona? Meillä käytetään välihaalaria lähinnä vk-vaatteiden alla loppusyksystä ja keväällä. Talvella villa/fleecehaalaria tai välitakkia+välihousuja tarvitaan vain harvoilla paukkupakkasilla. Eskarissa kuitenkin liikkuvat aika aktiivisesti ulkona ollessaan. Meidän 6-vuotias pitää vielä ihan mielellään fleecehaalaria kotona, mutta kouluun (eskariin) en ole edes tarjonnut. Villahaalaria en enää ostanut kun isoin koko Ruskovillasta jäi liian pieneksi. Fleecehaalarit ovat niin paljon halvempia ja kuitenkin lämmittävät melko hyvin. Kivat-villahaalari on meillä jäänyt käyttämättä. Pistelee lasta vaikka on sisävaatteet alla. Jonathanissa oli oudon leveä ja lyhytraajainen malli. En oikein tykännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla ettei talvella käyttötarvetta eskarissa edes tule, kotona ennemminkin. ;)
      Meilläkin kyllä nyt fleecehaalari jo on, joten jospa sen lisäksi ostaisin kaksiosaisena villaa varalle..

      Poista
  18. Hei Mia!
    Kyllä eskareilla vielä villahaalareita näkyy, ainakin silloin näkyi, kun itse olin vielä päiväkodissa töissä. Magee haalari vaan kuvioihin, niin eivät kaverit varmasti naura. :)
    Tosi ihania vaihtoehtoja oot löytänyt! Meillä on villahaalarit molemmille poitsuille tulossa Mummon kutimista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, ihanimmat ikinä varmasti ne mummon kutomat! :)

      Poista
  19. Meidän nyt ekaluokkalainen poika ei ole muutamaan vuoteen suostunut villahaalaria pukemaan. Kuitenkin esim. Ulkovaatteena haalari menee. Hänellä on useasti ulkovaatteiden alla collegetakki tai fleecetakki tai ruskovillan villakerrasto. Valittaa kyllä aina kuumuutta ja tuntuisi että pelkka collegetakki sisävaatteiden päällä riittäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei Oliver myöskään halunnut aikoinaan villahaalaria enää eskariin, mutta Emil taas on vaatetuksen suhteen "helpompi" tapaus. ;) Ei sille villahaalarille varmasti jokapäiväistä käyttöä tulisi, joten saattaa nyt olla että jätän hankkimatta.

      Poista
  20. Meillä on ollut lapsella 1,5-vuotiaana ja 2,5-vuotiaana Polarn O Pyretin kaksiosainen villapuku. Olen ollut siihen kovasti tyytyväinen - tarvittaessa voi käyttää vain yläosaa ja muutenkin puku on ollut minusta hyvä. Nyt ensimmäisen kerran ostin Ruskovillan kehutun haalarin, koska sain II-laatuisen edullisesti. Mutta eskarilaiselle ehkä ostaisin kaksiosaisen villapuvun. Ja ainakin se P.O.P.:n puku on erittäin toimiva ja kätevä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Po.p:a siis voisi ehdottomasti kokeilla, sitä on nyt moni kehunut. :)

      Poista
    2. Ja sopii hyvin hoikalle. :) On tosin hieman ohuempi kuin Ruskovillan haalari - liekö sitten hyvä vai huono asia. t. Edellinen anonyymi

      Poista
    3. Hyvä kuulla, Emil on nimittäin tosi hoikkis. ;) Voi olla että ohuempi on jopa kivempi. :)

      Poista
  21. Kiitos ajankohtaisesta aiheesta.
    Minäkin etsiskelin villahaalareita netistä tässä yksi päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, nyt tästä vaan kaikista kommenteista vinkkiä ottamaan. :)

      Poista
  22. Oi ihania nuo norsut! Jos meillä olis poika niin varmasti meille tulisi tuo mustakuosinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille tulis kanssa, jos Emil olisi 13cm lyhyempi. ;D

      Poista
  23. Ei ole kyllä enää aikoihin ollut villahaalaria. Ehkä viimeksi koossa 110. Jotenki koin tuon haalarimallin paremmaksi silloin kun lapset olivat vielä sen verran pieniä ettei vielä käytetty 2-osaisia pukuja. Sitten kun alettiin käyttää 2-osaisia ulkoilupukuja niin on tullut aina ostettua 2-osaisia fleece ja villasettejä. Onhan siis 6 vuotiaalla vielä talvihaalarikäytössä mutta silti ei enää villahaalaria...Mutta miksi ei villahaalari vielä eskarilaisellakin jos itse tykkää. Ainakin lämmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi se olla kätevä, taikka tosiaan se kaksiosainen sitten vielä kätevämpi. On tääkin taas tuumailua. ;)

      Poista
  24. Meillä oli viime vuonna eskarilaisella Kivat- villahaalari koossa 130cm ja tuoltahan se vieläkin löytyy. Tuskin enää mahtuu.
    Tykkäs itekkin sitä käyttää. Helppo pukea siellä eskarissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kyllä ne eskarilaisetkin pitää vielä villahaalaria. ;) Lapsestahan se tosiaan on paljon kiinni tykkääkö vai ei.

      Poista
  25. Meillä on sen verran lämminverisiä poikia että villahaalarit on jäänyt käyttämättä taaperoikää lukuunottamatta..
    Välillä tuntuu että puenkohan poikia liian kevyesti kun kovillakin pakkasilla on pitkien kalsareiden päällä vaan collegehousut tms. ja pitkähihasen paidan päällä fleecetakki ja sit toppahaalari.. Mutta eivät ole koskaan kylmyyttä valittaneet joten näillä mennään..

    Mutta kyllä mun mielestä eskarilaisella vois olla villahaalari jos siltä tuntuu että sen tarvitsee ja haluaa pukea, tosin en muista ihan hirveästi niitä eskarilaisilla nähneeni, mutta mitäpä sitä muista välittää :)

    Tosi kivoja kuoseja villahaalareissa näkyy olevan, enpä tiennyt että niitä noin mahdotonta tarjontaa edes on :) Norsut ja osa raidallisista miellytti kovasti silmää :)

    -2 poikaa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin sitten sille villahaalarille ois teillä tosiaan tarvetta, kyllä ne lapset aika äkkiä valittaa kylmyyttä jos tosiaan on kylmä. Joten tuskin teillä liian kevyissä vaatteissa ollaan. :)

      Tosiaan kivoja villahaalareita kyllä löytyisi vaikka kuinka. :)

      Poista
  26. Meille ostin eskarilaiselle fleece takin ja housut. Tarvitsee niitä nyt välikausivermeiden alla. Talvella tarvitsee vain yli -13 asteen pakkasessa niitä. Töissä eskarilaiselle on välivaatteita joko fleeceä tai villaa ihan vanhempien ja lapsien omien mieltymysten mukaan. Viimevuonna 21 lapsesta 20:niellä oli jonkin sortin "välikerros" vaatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fleece on kyllä materiaalina minusta ihana, ihanampi kuin villa. ;) Jotain välikerrosta on meilläkin oltava, Emil palelee aika helposti talvella.

      Poista
  27. meillä ei ole villahaalareita ollut kun kutittavat kamalasti! Kivat silkkivillahaalarit oli mahtavia, mutta niitäkään ei enää saa haalarimallisina ilman potkuhousuosaa. Onneksi esikoiselta jäi tälle toiselle vielä vanha villahaalari. Reiman raidallisiin kaksiosaisiin kerrastoihin ihastuin tänä vuonna! Sellaiset seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne Reiman kerrastot onkin ihanat. ;) Oi ja tuo silkkivillahaalari kuullostaa tosi hyvältä!

      Poista
  28. On ollut kiva lukea sun aiempiakin talvivaatteisiin liittyviä postauksia, mutta jostain syystä en ole vain ehtinyt kommentoida, vaikka "asiaa" olisi olevinaan ollutkin ;) Jossain vaiheessa sanoit olevasi myöhässä lasten talvivaatteiden suhteen. Huvitti, sillä itse olen TODELLA myöhässä ja aikalailla jo huolissanikin, "riittääkö" meidän poikaille enää vaatteita ja kenkiä markkinoilla, kun vihdoin saan aikaiseksi tehdä asioille jotakin.

    Meidän pikkupojille kaivoin viimevuotiset villahaalarit vk-haalareiden alle ja niillä on menty nämä pakkaspäivät. Hyvin on toiminut. Itse olen ehdottomasti villahaalareiden kannattaja päiväkoti-ikäisellä lapsella. Mielestäni on helppo pukea ja suhteellisen ohuena ei vie paljoa tilaa haalarin/muun asun alla, on helppo pukea ja joustava. Haalarissa ei myöskään voi tulla paljasta selkäosaan. Meidän lapset on melko kutiavaa sorttia "puhtaalle" villalle, mutta Ruskovillan villahaalareiden villasta eivät valita. Ne ovat tosi "ohuita" ja välillä ihan miettii, että lämmittävätkö edes, mutta kyllä vain! Meidän tuoreella 4-vuotiaalla (109cm) on vielä käytössä jo viime talveksi ostamani Ruskovillan haalari 110cm. 2-vuotiaalle veljellensä mahtuu ainakin tämän loppuvuoden ajan jo aikoinaan vanhemmalle veljelleen itse tekemäni villahaalari. Harmikseni noihin itsetehtyihin ei juurikaan löydy ohjeita isommille koille. Ja harmi, ettei teille enää riitä koot Ruskovilloissa. Mielestäni voisivat hyvinkin olla kokoon 140cm asti, ainakin 130cm.

    Muistan aikoinani metsästäneeni meidän isommille pojille villahaalaria isommassa koossa. Vesiperä. Sitten löysin yhden Kivatin haalarin koossa 120cm jostain poistokorista. Luulenpa, että meidän seuraava käyttäjä valittaa sen kutittavan.

    Noista ylläolevista kallistuisin varmaan johonkin merinovillaiseen.

    Kiitos kun jaksat postailla näistä talvivaateaiheista. Teidän isompienkin poikien vaate- ja kenkävalinnat kiinnostaisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kulla että olet "linjoilla" kuitenkin. ;)
      Heh, kai sitä on ajoissa vaikka luulee olevansa myöhässä omassa mittakaavassa. Toivottavasti teille löytyy kamppeet pian, meillä on myös vielä vähän vaiheessa kaikki.

      Ruskovillan villahaalari on huippu, meilläkin se 120cm meni kaksi talvea Emilille. Olisi tosiaan ihanaa, jos niissä olisi tarjolla isompiakin kokoja! Niin ja tosiaan vielä joku vuosi sitten oli todella huonosti villahaalareissa valikoimaa, etenkin isoissa kokonumeroissa.

      Tottakai, isojen toppapostauksia on tulossa! Niissä on nyt vielä asustehankinnat menossa. ;)

      Poista
  29. Meillä on nyt tokaluokkalainen lapsi ja kyllä edelleen on villahaalari talveksi. Koulussa ei käytä, kun ei ole niin paljoa ulkona. Mutta vapaa-ajalla sille on paljon käyttöä, onhan se kaikkein lämpimin ja helpoin vaihtoehto pukea ja pysyy vyötärön seutukin lämpimänä pulkkamäessä, moottorikelkkailemassa, pilkillä yms. Meillä painaa paljon muksuilla juuri tuo helppous ja nopeus pukea, kun yleensä on aina hoppu jostain syystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koti ulkoilussa meilläkin villahaalari menisi ihan varmasti ja uskon että on käytännöllinen koululaisellekin tuollaisessa ulkoilussa kun teilläkin pidetään. :)

      Poista
  30. Meillä ainakin ollut kaikilla eskarilaisilla vielä villahaalarit ja kyllä mielestäni jokaisen ryhmässä muitakin ollut joilla villahaalareita ollut.
    Ihan asiasta toiseen, voitko laittaa päivitystä/vinkkejä isompien poikien talvitakeista? Meillä 13-veelle 160-164 takki hakusessa, ei kevyttoppatakki vaan jotain lämpimämpää millä kylmemmälläkin pärjäisi kun tuonikäinen ei oikein enää sitä villaa väliin kouluun laita;) Ja untuvaa en halua kun ei ole kuivausrumpua niin peseminen kotona hankalaa. Ja mielellään jos netistä löytäisi moisen takin kohtuuhinnalla kun omassa kaupungissa tarjonta aika surkeaa. Enkä ole onnistunut netistäkään löytämään, myös huutonettiä katsonut mutta sielläkään ei ole vastaan tullut muita kuin jokunen sysimusta takki ja ihan niin synkkää takkia ei poika halua. Tummakin saisi olla jos ei ihan yksivärinen musta.
    Että osaatko yhtään antaa vinkkiä merkeistä/liikkeistä mistä moisen talvitakin voisi löytää kun sinulla kuitenkin kokemusta isompien talvivaatetuksesta on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa isompien poikien toppapostauksia on tulossa, ihan heti kun ehdin kuvata ja kuvia kasata. :)
      Olen itsekin selannut nyt pari päivää nettiä läpi etsien meidän 14v:lle koossa 176cm talvitakkia ja huhhuh mikä homma! Voin noista omista nettilöydöistäni tehdä myös koosteen nettikauppavinkkeineen. Menee alkuviikkoon. :)

      Poista
  31. itse ostin ekaluokkalaiselle viime talveksi kivatin haalarin, joka oli kyllä liian kuuma, sitä ennen meni varmaankin kolme talvea sama ruskovillan, mutta oli vähän liian kaposta mallia meille. Olisin kysynyt näin kauan blogiasi seuranneena, onko vinkkiä lämpimistä talvikengistä, joissa leveä lesti. Meillä pojalla aika "rintava" jalka ja olen jo kiikuttanut muutamat talvikengät takaisin, kun puristavat sivusta ja välillä haluaisi muita kuin niitä tylsiä kuomia, en kuitenkaan ole valmis sijoittamaan satasta niihin. koko oli lapsella 31

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, esitit vaikean kysymyksen. ;)
      Meillä on kaikilla pojilla suht normaali/kapea jalka, joten tuota vaikeutta ei ole vielä ollut. Oletko kokeilut Kavatin kenkiä? Niistä muistan joskus jonkun sanoneen, että kävisi rintavaan jalkaan.

      Poista
  32. Ostin juuri eskarilaiselle P.opin villafroteetakin reilussa koossa. On tosi pehmeä ja notkea, eikä reilu koko haittaa yhtään käytössä.

    Itse en enää fleecevaatteita osta saatuani tietää fleecen vaikutuksista ympäristölle ja erityisesti merille. Lopetin fleecen käytön jo ennen tätä tietoa lapsilla talvikäytössä, kun huomasin itselläni fleecen olevan periaatteessa lämmin, mutta heti kun liikkui vähänkin enemmän, se alkoi hiostaa ja hetken päästä olikin kylmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä pointteja, kiitos niistä! :) Itse en ole ympäristöasioissa ihan perillä eri materiaalien vaikutuksesta, mutta info otetaan aina mielellään vastaan.

      Po.p:n villafrotee on katsastettava. ;)

      Poista
  33. Meillä on pääasiassa aina ollut väliasuna fleeceä, eihän sen villaa ole pakko olla. Villahaalareitakin on pari eksynyt tähän taloon, mut jotenkin se fleece on aina ollut meillä käytännöllisempi, myös välikautena käytössä, ja nimenomaan aina menty kaksiosaisilla (vauva-aikojen jälkeen). Meidän eskarilainen ei oikein enää edes sitä fleecetakkia hyväksy, ei ole koko syksynä suostunut laittamaan takin alle, sentään collegetakin suostuu välillä laittamaan, hikerö kyllä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sinne alle tarvitse lämmikkettä, jos lapsi itse kokee että ei ole kylmä. :) En tiedä mikä siinä on mutta jotenkin tuntuu että lapset tykkää meillä fleecesestä myöskin materiaalina enemmän..

      Poista
  34. Taitaa olla lapsikohtaista? Tytär käytti eskarissa villahaalaria, viskari-ikäinen poika taas ei suostu sellaista "vauvanpukinetta" päälleen laittamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näi se on. ;) Meillä Emil on suht "kaikkiruokainen" vielä vaatteiden suhteen.

      Poista
  35. En ehtinyt lukemaan kaikkia kommentteja, joten en tiedä, olenko jo 50. kommentoija, joka kertoo, että kyllä eskarilaisillakin on villahaalareita. Tai ainakin meidän eskarilaisella on ja ihan mielellään on kylmimpinä aamuina sen vk-vaatteiden alle laittanut (menevät puoli yhdeksän jälkeen jo ulos), eikä ole tullut mitään napinaa, ettei haluaisi laittaa. On myös kinunnut haalarin perään, vaikka vk-vaatteina on monta vuotta olleet jo takki ja housut, olisi ilmeisesti näpsäkämpi pukea. Kaksiosaisessa on tietysti se kätevyys (jos haluaa säästää asusteiden määrässä), että ei tarvitse erillistä fleece-/villatakkia, jota sitäkin aina välillä tarvii. Meillä on tuo Nuutisen kutomon 130 cm haalari ja menee vielä, meidän pojat taitavat olla suurinpiirtein saman mittaisia. Mutta niitä jalkalenksuja ei kyllä ole kenkään survottu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tullut paljon kommentteja että villahaalareita löytyy eskarilaisilta, mutta aina on hyvä saada lisää mielipiteitä. ;)
      Onhan se kätevä ja aamuisin on tosiaan ollut jo sen verran kylmä, että jotain on vk-vaatteiden alla oltava. Kaksiosainen saattaisi olla monikäyttöisempi se on totta, mutta haalari taas kätevämpi. Heh, on tää yhtä pohtimista..

      Poista
  36. Piti kanssa kommentoida tätä vaatekeskustelua siten, että meillä poika piti vielä ekalla värikkäitä kuosipaitoja kuten småfolk ja maxomorra. Nyt on edelleen värikkäitä paitoja kakkosella mutta aavistuksen hillitympiä. Kuvia kuitenkin toivoo paitoihin edelleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, ilahduttaa aina kuulla että ihan kaikki lapset ei tykkää tylsistellä koulussakaan. ;)

      Poista
  37. Nuo Blaan haalarit on ihanat! Alkuviikosta semmoisen bongasin, ja ostin keltaisen pojalle :) Kuviakin löytyy blogista :)

    VastaaPoista
  38. Meilläkin eskarilaisella on villahaalari. Pari kertaa ollut jo käytössä vk-vaatteiden alla. Hiukan pojan aamulla piti kiukutella haalarin pukemisesta kun ei tajunnut, että ulkona alkaa olla jo kylmä. Ulkona ei sitten harmittanut enää lainkaan, mutta kypärämyssyä olisi ekana pakkasaamuna kaivannut ja sen sitten seuraavana aamuna päähänsä laittoikin. Eli vauvamaiset vaatteet eivät haittaa, mutta kuoseissa raidallinen pesee puput tai muut nolot mennentullen.

    VastaaPoista
  39. Heippa!
    Voi että oon kiitollinen teille ihanille bloggaajille jotka näitä hyödyllisiä postauksia teette!

    Minä, anonyymi, googlettamalla tänne päädyin.. ja todella harvoin kommentoida jaksan. Voisin kuvitella kaltaisiani lukijoita
    -ei niin aktiivisia kommentoijia-
    rutkasti löytyvän.

    Tästä postauksesta oli minulle ostotilanteessa suuresti hyötyä!

    Kiiiitos!:)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)