maanantai 28. lokakuuta 2013

Teineille toppaa (osa 1)

 
Minulta on toivottu juttua isompien lasten vaatteista, etenkin talven toppavaatteista. Olen itsekin tässä viime päivät selannut kauppoja läpi etsiessäni toppaa meidän 14v:lle, joten jaan nyt vinkkini teinien toppaamisesta tähän (kuvat sattuneesta syystä poikien mallistoista) . ;)
Toivoisin että te lukijat myös jaatte kommenttilaatikkoon lisää vinkkejä, niitä ei koskaan voi olla liikaa ja etenkin näille isommille jotka on jo kasvaneet koosta 140cm ulos.
 
Meidän 14v. on jo yli 170cm pitkä, joten hänelle etenkin on ollut erittäin haastavaa löytää vaatteita ylipäätään ja varsinkin niitä ulkovaatteita. Lastenvaatekoot ei tahdo suurimmaksi osaksi enää riittää sinne 176cm saakka ja miesten ulkovaatteet on taas monesti joko liian "aikuismaisia" tai sitten liian "väljiä" hoikalle teinille.
 
 
 
Yksi uusi merkki, jota meillä ei ole vielä aiemmin ollut, mutta josta löytyy kokoja 176cm (16Y) saakka on Quiksilver. Täksi talveksi ostinkin jo meidän 14v:lle tästä mallistosta talvitakin juurikin tuossa suurimmassa eli 16Y koossa ja se vastaa sitä 176cm. Näissä takeissa näyttäisi olevan suurimmaksi osaksi teipattu vedenpitäväksi vain ne tärkeimmät saumat, mutta minusta se on aivan riittävää talvivaatteissa isommille lapsille. Hinta on suht kohtuullinen tai normi lasten ulkovaatteissa (100-150e), ainakin jos vertaa miesten takkien hintoihin isommille lapsille. Näissä on juuri teinin makuun sopiva sporttinen ja nuorekas ilme.
 
 

 
Reimalta löytyy jonkin verran mallistoa myös teineille. Takkeja saa mm. näissä malleissa kokoon 164cm saakka ja oletteko huomanneet että pipoissa on myöskin isompia kokoja saatavilla tänä talvena?
Meillä 12v:lle ostettiin Reimalta pipo koossa 58.
 
 
 
KappAhlissa on myynnissä Woxon vedenpitävää mallistoa kokoon 170cm saakka. Takit tosin näytti nyt talven mallistossa minun silmiini hiukan niukan kokoisilta, vaikka viime kevään malliston 170cm takki taas mahtuu edelleen päälle meidän yli 170cm pojalle. Woxon toppahousuja olenkin jo aiemmin kehunut, tosin uuden malliston materiaali oli hiukan muuttunut ja toivon että laatu olisi silti samaa kuin ennen. Se jää nähtäväksi..
Toppahousuissa on reilut koot, niissäkin riittää vielä 170cm meidän päälle 170cm pojalle.
 
 
 
Ticketin omassa nettikaupassa on joissakin takeissa kokoja jopa 176cm saakka. Tosin taitaa olla viime vuoden malleja, mutta kuitenkin. Tämän vuoden takit taitaa loppua 164cm. Tästä yllä olevasta kuvasta limeä, turkoosia ja kolmiväristä takkia saa sinne 176cm saakka.
 
 
 
Icepeakin takkeja ja housuja meillä onkin ollut aiemmin. Olen ollut varsin tyytyväinen niihinkin. Hinnat pyörii 70-140e suunnilleen riippuen teknisistä ominaisuuksista. Näitä katselin lauantaina meidän Prismassa ja nuo kelta-musta sävyiset oli tosi kivan näköisiä. Prismassa koot loppui jo 152cm, mutta Icepeakin omien sivujen mukaan junior-mallistoa löytyisi sinne 176cm saakka.
 
 
 
Didriksonsilta löytyisi kivoja takkeja myös, mutta saatavuus tuntuu minusta olevan aika kiven alla. Joskus olen urheiluliikkeissä törmännyt, mutta valikoima on aina todella suppea, vaikka nettisivuilla on suht reilusti valikoimaa. Mistä niitä ylipäätään saa, kun googlettamallakaan en kotimaisista kaupoista löytänyt?
Kokoja pitäisi olla lapsille 170cm saakka.
 
Burton on varmaan monen pojan mieleinen merkki myöskin, hintataso lapsille n.80-140e ulkotakeissa. Urheiluliikkeiden merkki tämäkin taitaa olla. Lasten takkimallit saatavilla n.164cm (xl) saakka (jos oikein ymmärsin).
 
 
 
Myös muita merkkejä tuntuu löytyvän ihan kivasti, ainakin kun nettiä selaa. Varmasti myös suuremmissa kaupungeissa valikoima on hiukan eri, kun meillä täällä maalla. Itse onkin ihan pakko turvautua netin valikoimaan, koska liikkeistä ei ole mitään mahdollisuutta löytää mitään edes lähimmästä kaupungista.
 
Tässä teille vielä yllä mainittujen lisäksi nettikauppoja, joista olen mm. nämä kuvien vaatteet poiminut ja joista löytyy lisää valikoimaa teineille;
 
 
 

21 kommenttia:

 1. Stadiumilla on myynnissä heidän omaa merkkiään Everestiä, lisäksi ainakin Burtonia. Stadiumilla on myös webbikauppa. Meille iski jo saatavuusongelma koossa 146cm ja vaatteet piti ehdottomasti sovittaa ennakkoon. Ainoa valikoimaa tarjonneet kaupat oli Stadium ja Po.P (koot loppuu siihen 146cm)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stadium unohtuikin tuosta listasta, olen meillekin sieltä ostanut ja nettikaupasta tilannut. ;)
   Meillä ei ole muuta täällä (40km päässä) kun Cm, Prisma, Intersport ja ne perus Lindex, Kappahl sekä H&M. Yritä siinä sitten löytää jotain. Huoh.

   Poista
 2. Heissan! Seuraan blogiasi juuri näiden nuorten poikien vaatteiden vuoksi. Pikkulasten-vaateblogeja kyllä löytyy, mutta...

  Meidän 13v on 182cm pitkä ja todella hoikka, joten haastetta riittää. Lastenmitoitus ei todellakaan enää riitä ja miesten mallit eivät miellytä. Me päädyttiin tänä talvena evertonin takkiin. Poika ihastui takkiin juurikin sen kapeuden vuoksi. Koko piti olla kuitenkin jo miesten M.

  Sellainen vinkki, että voisitko laittaa sivullesin linkit, niin että ne aukeavat toiseen ikkunaan? Bloggerissa se onnistuu helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis todella pitkä 13v. poika. :) Ihan taatusti haasteellista löytää sopivia ulkovaatteita. Mistä ostitte evertonin takin? Niihin en muista törmänneeni livekaupoilla.

   Täytyypä kokeilla tuo linkki-systeemin vaihto. :)

   Poista
  2. Aikamoinen huiskilohan tuo poika jo on ja hämmästyttää vielä enemmän, kun molemmat vanhemmat on keskivertoa lyhkäisempiä.=) Mistä lie geeninsä napannut.

   Me ostettiin takki Stadiumista ja pahoittelut takki ei siis ole Everton vain juuri tuo Everest. =)

   Ja pakko vielä tuosta Icepeakista laittaa, että meillä vain yksi kokemus siitä ja siinä laatu oli kyllä aivan surkea. Takki kului puhki yhdessä talvessa olkapäiltä. Ilmeisesti reppu oli sopivasti hinkannut, mutta silti...

   Poista
  3. Ne geenit taitaa välillä hyppiä jostain kauempaa taaksepäin. ;D Meillä mies on paljon pidempi kun vanhempansa, jotka ovat aika lyhyitä. Mutta sitten taas miehen ukki on ollut pitkä.

   Everestin takki meillä onkin joskus ollut, ei mitään valittamista siitä. Täytyy katsoa Stadiumin nettikaupan valikoimaa, jospa siellä ois mieleinen pojalle. :)

   Meillä on Icepeakia ollut vain välikausivaatteissa ja ne on olleet ihan päteviä hinta-laatusuhteeltaan. Ilmeisesti Icepeakissa on materiaalista riippuen laatuvahtelua jonkin verran. Harmillista siis..

   Poista
 3. Ihania takkeja (värejä!) olet löytänyt, meillä pitäisi 11v:lle olla mustaa, mustaa, mustaa... Nyt kokeillaan ekaa kertaa Icepeak-takkia ja -housuja tänä talvena, ihan uusi merkki minulle... :) 152 cm menee onneksi vielä... Kitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on varsin käytännöllinen väri. ;) Meillä taas 14v ilmoitti, että takki ei saa ainakaan olla yksivärinen musta. ;)

   Poista
 4. Kiitos tästä postauksesta! On kovasti tarpeellinen ja ajankohtainen. Olet nähnyt paljon vaivaa tämän vuoksi. Erityisesti teiniPOIKIEN vaatteet tuntuvat olevan kiven alla. Siihen yhdistettynä se, etten minä (eikä poika) kelpuuta mitä tahansa :( Meidän isommat pojat on nyt 13v (käyttää kokoa164cm) ja 10v (käyttää kokoa 140cm, pienikokoinen ikäisekseen). Ystävälläni on myös samanikäiset pojat ja hän on jo vuosia kehunut Stadiumin valikoimia ja sieltä ovat pojilleen ulkovaatteet jo pitkään ostaneetkin (heidän poikansa ovat meidän poikia isompia). Itse vaan haluaisin "nähdä ja kokea" tuotteet livenä. Ticketiltä oon tilannut vaatteita näkemättäkin, koska mulla on vuosien kokemus heidän ulkovaatteistaan ja pääsääntöisesti luotan laatuun. Isoja kokoja ei kyllä tunnu mikään nettikauppa/liike Suomessa myyvän, joten olen tilannut suoraan Tanskasta. Meidän 13v:lla on viime talven 164cm Ticketin perusyksvärinen tummansininen toppatakki. Se ei ole oikein hänen värinsä, mutta löysin sen hyvään hintaan alesta ja ajattelin, että kyllä se jollekin neljästä menee ;) Sen takin rinnalle oon täksi talveksi suunnitellut hankkivani esikoiselle sellaisen parkamallisen/pituisen talvitakin, joka samalla lämmittäisi peppua ja reisiäkin, jos ei tuu enää koulupäivisin laitettua toppahousuja jalkaan. Haluaisin vielä takkiin kunnon säänkesto-ominaisuudet, koska säässä kuin säässä ne teinitkin tuolla ulkona esim.koulupäivisin kulkevat.

  Tuo Reiman pipovinkki oli hyvä. Oon nimittäin pohtinut, millainen pipo tuollaisella isommalla lapsella pitäisi oikein olla. Ja jos takki on joku perusyksivärinen (mä tykkään enemmän yksvärisistä, koska niihin on sit helppo yhdistää värejä makunsa mukaan ja tarvittaessa käyvät "hillitympäänkin" menoon), niin pipoksi voisi sitten ajatella jotain väripilkkua. Esim. tuo vihreä vois olla meidän 13v:n mieleen.

  Varsinaisten vaatteiden ja asusteiden lisäksi mietintälistalla on kengät. Niiden ostossa on suurella todennäköisyydellä turvauduttava nettikauppojen valikoimaan, koska edes tällaisesta keskisuuresta kaupungista ei löydy poikien/miesten hyvää kenkävalikoimaa. Meidän pojat ovat itse toivoneet niitä Crocsin "karvanilkkureita", mutta hinta vähän kauhistuttaa ja samalla mietityttää, voiko sellaisissa "muovikengissä" kulkea koko talvea. Mulla on itselläni myös yhdet Crocsin karvanilkkurit ja ne on kyllä valehtelematta mun parhaat talvikengät ikinä. Jos laittaa villasukan väliin kovillakin pakkasilla, ei ole ikinä tullut jalkoihin kylmä. Tällä 13v:lla on lisäksi kasvanut muutamassa kuukaudessa (kesän aikana) jalka kahdella numerolla! Kokoa valitessa miettii väkisinkin, että sopiiko kengät edes koko talveksi. Nyt on käytössä koko 42. Jossain vaiheessa mietin myös niitä Vikingin talvinilkkureita, mutta niissä jäin pohtimaan, miten liukkaat ovat. Camelin kenkiä olen myös miettinyt, samoin muita vastaavia nahkanilkkureita. Toisaalta tuon ikäisellä on tarvetta vielä myös ihan gore-kenkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit postauksesta! :) Ja totta tosiaan, aikaa ja vaivaa näihin postauksiin saa kulumaan. Tätäkin juttua tein ainakin sen pari tuntia, moni ei varmaan sitä ymmärräkään miten aikaa vievää postausten tekeminen on. Kuvien käsittelyt, kollaasien teot, linkitykset, tekstin kirjoittaminen jne. Helposti heilahtaa tuntejakin joskus, kun ei yhteen putkeen ehdi.

   Meillä on ihan sama juttu, että teineillä on jo niin oma makunsa, ettei kelpaa mikä tahansa. Siihen kun vielä lisätään huonot valikoimat, niin huhhuh.. Itsekin mielummin näkisin vaatteen livenä, jo ihan sen istuvuudenkin testaamisen kannalta sekä materiaalin. Harmillisesti se ei ole mahdollista juurikaan koskaan. Nettikaupoista paljon tulee tilailtua ja onneksi niissä on se palautus mahdollisuus, jos sitten tulee tehtyä huono ostos. ;)

   Sinulta tuon Ticketin vinkin muistinkin, että olet tilannut suoraan Tanskasta, kiitos siis siitä!
   Parkatakki oiskin tosi kivan näköinen minusta, meillä ei harmikseni isot pojat sellaista huoli. On muka niin aikuismaisen näköinen. Ihme mielikuva. No Emil ja Oliver (9v.) tykkää, joten heille ostin ne Reiman mallit (keltaisen ja harmaan). :)

   Teillä kävi siis sama, kun meillä esikoiselle, n.9kk kasvoi kenkäkoko kolme numeroa! Viime talvi oli siis 40 ja nyt jo 43 alkusyksystä alkaen. Kai se vaan tuossa 13-14 vuoden vaihteessa on tyypillistä monille pojille.
   Meillä on esikoiselle Vikingin miesten karvavuorelliset goretex nilkkurit talveen ja Puman karvavuoritennarit. Laitan vielä lisää teinien toppajuttua, kakkososassa siis tulossa meidän 12v:n ja 14v:n talvikamppeita. ;)
   Minäkin olen niitä Crocsin karvanilkkureita katsellut, mutta sama hirvittää, että ovatko lämpimät ja miten se muovi käyttäytyy pakkasessa. Kokemuksia ois kiva kyllä kuulla.

   Poista
 5. Meillä poika jo pitkään olltu aikuisten XL, mutta kun vielä olisi nuorten vaatteisiin mahtunut, niin Suomesta ei kyllä oikein mistään löytynyt.. Urheiluliikkeissäkin täällä suunnalla oli todella heikko valikoima. Nyt näyttää olevan kivastikin tarjolla.

  Tuo Didriksonsin oranssi takki on kyllä tosi ihana! Oikein "miehekäs" :o) Heille voi muuten laittaa sähköpostia ja kysyä ihan tarkalleen mille kaupoille on jotain tiettyä mallia myyty. Mehän ei Lillikseen saatu mitään, kun meidän isosta tilauksesta kaikki paitsi kolme tuotetta oli myyty yksinmyyntioikeudella jollekin ketjulle (peruin sitten ne kolme muutakin tuotetta). Eivät kertoneet ketjun nimeä, niin en tiedä. Mutta sieltä pitäisi ainakin tuota oranssia takkia löytyä, kun meille eivät myyneet :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lähikaupungissa sama juttu, löytyy urheiluliikkeistä vain Intersport ja siinäkin aika suppea valikoima. :(
   Katselin että teiltä Lilliksestä löytyy Quiksilveriä ja kokojakin sinne 176cm, kiva juttu! Meinasin jo tilata kun oli se ale, mutta sitten en muistanut pojan kanssa pohtia mikä niistä ois paras. ;)
   Kiitos tuos Didriksons vinkistä!

   Poista
 6. Hei.
  Tosi hyvä postaus, kiitos :)
  Meillä kolmosluokkalainen 140-146 vaatteita käyttävä poika. Ulkovaatetus todellakin ajankohtainen. Tuttuja merkkejä oli esittelyssä.
  Meillä on ollut Ice Peakin takkeja, sekä viime talvena oli Burton, erityisen mieleinen pojalle. Tälle talvelle tilasin juurikin tuon Reiman sinimustan missä pieni osio limeä. Otin kokoa 146, kun vauvakoossa mitoitus on ollut niukahkoa. Tässä takissa sitten olikin astetta reilumpi mitoitus. En silti viitsinyt laittaa takkia takaisin, varmaan kokoa pienemmässä olis jäänyt hihat kesken talven lyhkäseksi, kun on pitkäkätinen poika.
  Toppahousuina viime talvena oli Everestit Stadiumista, loistava hintalaatusuhde, kestivät lähes koko talven pojalla jolla ei vielä ikinä oo mitkään housut pysyneet ehjinä paria kuukautta pidempään. Tälle talvelle ajattelin samoja.
  Kovastihan nuo lapset ja teinit näyttävät kulkevan niissä tupsupipoissa, meillä mieluisin merkki on DC ja se ainakin pysyi todella hyvänä koko talven, jopa tupsu pysyi paikoillaan, toisin kuin Mic macin pipossa; parsimishommiin jouduin.
  Neulomistaitoisille vinkiksi, että marketteihin on nyt ilmestynyt paljon paksuja (pipo)lankoja joten nopsasti kutoo tupsu/ruttupipon itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :)
   Teille on siis tullut sama Reiman takki, kun meille 12v:lle, mutta meille tuli lime/musta/harmaa versio. ;) Tuossa mallissa oli tosiaan reilumpi mitoitus, kun monissa muissa Reiman takeissa.
   Nuo Everestin toppahousut pitää katsoa, kiitos vinkistä!

   Ai kun olisin neulomistaitoinen, ehdottomasti neuloisin meidän pojille talvipipot itse! ;)

   Poista
 7. Hei!
  Mukava postaus ja kivoja mallistoja olet löytänyt. Ootko katsonut InterSportin valikoimasta 8848 Alttituden valikoiman, sielä on pojille kokojan 170cm asti ja ovat mitoitukseltaan aika reilua, mutta kapeita. Hinnaltaan todella kilpailukykyisiä ja laatu on hyvää. yksi mikä meidän pojille on jo vuosia maistunut on ruotsalainen Cross, todella hyvän näköisiä vaatteita. heillä on aikuisten ja Juniorien mallisto, mutta sieltä aikuisten mallistosta voisi löytyä vanhemmille pojille miellyttäviä vaatteita. pirteitä värejä ja koot alkaa XS:stä.

  Eikö Ticketti oo jo vähän lapsellinen merkki yläasteella, heillä on usein isot logot jossain kohtaa takkia. Eikös Icepeak ole ihan marketti tavaraa, ainakin meillä todettu etteivät tunnu mukavilta ja laatu ei vakuuta.

  Hyvää Syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :)
   Tuota 8848 Alttitudea katselin kyllä ja laatu tosiaan vaikuttaa hyvälle. En uskaltanut kuitenkaan ostaa, kun poika ei ollut mukana, kun en tiennyt menisikö se 170cm pitkäkätiselle enää. Se takki (musta/vihr,) taisi olla jossain tarjouksessakin lastenosastolla, lähtöhinta oli minusta suht korkea. Mutta varmaan niissäkin löytyy eri hintaisia malleja.
   Cross on minulle ihan uusi merkki, mistä sitä löytyy myynnistä?

   No tuosta Ticketistä en kysynyt pojalta, että kelpaisiko vielä, mutta luulen että ainakin värien ja leikkausten suhteen tykkäisi. ;)
   Tietty jos logo on isolla, niin sitten saattaa olla ettei halua, mutta toisaalta meidän 14v. ei ole niistä logoista koskaan missään vaatteissa välittänyt. Icepeak on tosiaan markettimerkki pitkälti, mutta niissäkin on laatueroa riippuen hinnasta.

   Oikein ihanaa syksyä sinullekin! :)

   Poista
  2. Crossilla oli aikaisemmin oma liike Kampissa, nykyisin sitä taitaa saada Stockmannilta ja Intersporteista. Eihän nuo merkit yleensä ketään suoranaisesti haittaa, mutta jotkut koulussa ovat niin "aikuisia" ettei tuollaisia "vauvojen" merkkejä hyväksytä.

   Poista
  3. 8848 Altitudea kehun minäkin. Todella laadukkaita vaatteita, kestävät kulutusta erittäin hyvin. Meillä on sekä lapsilla että mulla itselläni heidän takkeja ja housuja, olen erittäin tyytyväinen ollut. Lähtöhinnat ovat tosiaan aika kovat, mutta mielestäni aina on jotain aleja jossain päin :)

   Rose

   Poista
 8. Sulla taitaa olla Woxoista enemmän kokemusta, kestääkö ne käytössä miten? Kax Proxtec housut kulutettiin meillä puhki ja niiden laadun koin aika heikoksi, teippausten reunoihinkin tuli "viillot" todella nopeasti. Niitä ei kiitos enää. Mut mites noi Woxot kestäisi eskari-ikäisen vauhdikkaan pojan menossa?

  VastaaPoista
 9. Meillä ollut 2 crossin takki henkselihousut settiä laskettelukäytössä monta vuotta. 3 pojan perheessä, siirtyivät toiselle käyttäjälle hyvässä kunnossa. ostettu jumbon intersportista. Suosittelen :-)

  VastaaPoista
 10. Meidän lähi-Prismassa myydään Didriksonin toppatakkeja ja -housuja lapsille (ei teineille) sekä jotain aikuistenkin talvivaatteita ko. merkiltä. Oisko niitä mahis saada teidän Prismaan tilattua, jos löytyy muista liikkeistä valikoimista? Tuli vain mieleeni. Vaikuttivat kyllä hyvälaatuisilta ne pienempien topat.

  Hanna

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)