tiistai 25. syyskuuta 2012

Saa huutaa! 
Tulin vaan vinkkaamaan, että olen naputellut huutikseen paljon 116cm vaatetta ja lisää on tulossa!
Kannattaa siis kurkkia kohteeni.
 
Näin sairaslomalaisena täytyy käyttää tämä aika johonkin, mihin nyt pystyy ja mistä ei pääse itku.. Meinas kyllä päästä, kun tuo vaatteiden kuvaaminenkin otti niin pahasti selkään tai se kumartelu.. Jossain jutussa taisin jo mainita, että kärsin selkäkivuista. Niitä on nyt ollut lähes 2kk kunnolla ja loppua ei tunnu näkyvän. Kaikki rasitus vaan pahentaa vaivaa. Ei tartte kun tehdä tunti ruokaa tai vähän imuroida, niin loppu päivästä meneekin kivuissa. Öistä puhumattakaan. Ei oo kivaa..
Röntgenin tulos; skolioosi ja madaltumat. Takana jo fysioterapiaa ja lääkärin toteamus "kipua ei voi leikata". No ei voi ei.
Pelottaa. Eniten se että tämä tästä vielä pahenee. Jos minun käy vaikka kuten siskoni, joka on ollut vuosia sairaslomalla. Hänellä alkoi selkä oireilla samalla tavalla ja vuodet on vaan tuoneet lisää oireita. Sukuvika. Äidiltäni leikattiin selkä ensimmäisen kerran kun hän oli 34v. Miten sitä osaakaan arvostaa terveyttä ihan eri tavalla, kun sitä ei enää ole..
Yritän ajatella postiviisesti, jos tämä kuitenkin helpottaisi, joskus.
Asiat on kuitenkin aika hyvin, monilla on paljon huonommin.
Kyllä se tästä.
Kohtalotovereita?
 


21 kommenttia:

 1. Onpas kurja juttu tuo sinun selkä :( Eikö sille siis voi mitään tehdä? Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi oikein mitään juuri nyt tehdä. :( Leikkausta ei ainakaan vielä ja eivät kovin helposti leikkaa. Liikunta sopivassa määrin on hyväksi ja syvät vatsalihakset pitäisi olla kunnossa, mitkä minulla ei ole. Niitä nyt treenailen.
   Harmittaa vaan, kun en todennäköisesti pysty työtäni tekemään enää. Ellei tapahdu ihme paranemista.
   Kiitos sinulle!

   Poista
 2. Moikka Mia, tsemppiä kipuihin. Niitä on vaikea kestää. Ota särkylääkettä tarpeeksi. Itse odotan juuri pääsyä selköleikkaukseen. Kaksi vuotta ollut jo nää vaivat...Mutta ei voi mitään muuta kuin hyväksyä olemassa oleva tila ja koittaa elää mahdollisimman täyttä elämää sen kanssa. Kuitenkin voisi olla paljon huonommin, paljon paljon huonommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jarna!
   Kipu on kyllä kamalaa, kun se on lähes jatkuvaa. Kamalan vaikea elää normaalisti, vaikka tosiaan pitäisi. Tietenkin tässä kuuden hengen perheessä on pakko hoitaa kaikki kotityöt ja ne teenkin kivuista huolimatta. Töitä en ole nyt tehnyt, koska se vaan lisäisi kipua. Pienten lasten nostelu, pukeminen, ruuan laitto yms. ei oikein auta asiaa. :/
   Lääkäri totesikin että minulla on selkävaivaisena ihan väärä ammatti.
   Särkylääkkeitä napsin aina kun tuntuu että enää ei pysty olla tai yöunet kärsii, yritän vain välttää liiallista lääkitystä (sitten ne käy mahaan).
   Mutta tosiaan totta puhut, on vaan opittava elämään asian kanssa!
   Olen kiitollinen siitä, että pystyn sentään liikkumaan.
   Tsemppiä sinullekin hurjasti! <3

   Poista
 3. Täällä yksi kohtalotoveri.
  Nuorena paha skolioosi-diagnoosi ja pari vuotta korsettihoitoa. Nyt 30vee ja yhden 2v lapsen äiti ja selkä meni... Pari kertaa pitänyt mennä TK:hon ottaan kipupiikit ja lihasrelaksantti-piikit kankkuun kun niin pahat kivut ja lihasrelaksanttikuureja vedetty muutenkin. Nyt magneettikuvista löytyi välilevyrappeuma ja välilevytyrä alimmassa nikamassa. Fysioterapian mukaan kuitenkin voi itse pystyä vaikuttamaan paljon... juuri nuo syvät lihakset(joita ei itsellänikään ole..), omat työasennot, ym.
  Mulla ollut kipu hyvin jaksottaista. Välillä pari kuukautta pelkkää kipua, sitten taas voi olla kuukausia ettei mitään oireita. On tosiaan totta että terveyttä ei osaa arvostaa ennenkuin se menee... Olin jo myös luopumassa toivosta ja että kivun kanssa vaan on opittava elämään. Mutta ainakin vähän toivoa tullut fysioterapeutilta... Mietityttää vaan tulevaisuus, kun jo tässä iässä näin huonossa kunnossa... millaista työtä voi tehdä lopun elämäänsä, miten voi hankkia ja hoitaa lisää lapsia tällä selällä kun välillä aamuisin ei saa edes vaatteita päälleen kipujen vuoksi?
  Mutta onneksi pystyy kuitenkin liikkumaan melko normaalisti!
  Tsemppiä! :)
  -Päivi

  VastaaPoista
 4. Oi kamaluus, sinulla siis selkä vielä pahempana kun minulla. :(
  Minä olen onneksi vielä "pärjännyt" ilman kipupiikkiä ja napsinut särkylääkkeitä kipuun. Pukeminen on tosiaan hankalaa, kiva kun ei pysty jalkaa välillä nostamaan, kun se aiheuttaa kamalaa kipua. Yritä nyt siinä sitten pukea hoitolapsia, kun ei edes oma pukeminen tahdo sujua.. Onneksi omat on jo niin isoja ettei tarvitse, mutta perhepäivähoitan työssä vähän hankalampi juttu. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sitä tässä minäkin mietin. Huomenna on työkykypalaveri ja voin sanoa että kyllä jännittää mitä siinä todetaan..
  Täytyy toivoa, että minullekin tulee noita kivuttomia kausia, ettei kipu jää "päälle". Tosiaan se on hyvä että pystyy liikkumaan silti suht normaalisti, eli ollaan molemmat positiivisia. :)
  Hurjasti tsemppiä sinullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä siis piti olla vastauksena sinulle Päivi. ;)

   Poista
 5. Täällä eräs selkä kivuista kärsivä jolla kipu menee jalkaan ja kävely ei enää onnistu :( Olen kärsinyt kivuista yli vuoden ja vasta kesällä löytyi lääkäri joka laittoi lähetteen selkäklinikalle ja siellä kävin pariviikkoasitten ja nyt in aika muutaman viikonpäästä mangneettikuviin. Itselläni tämä vaikuttaa jo joka päiväiseen elämään kun ei kävellä pysty saati sitten kotitöiden teko :( Mulla vielä tilanne että olen yksin viikot lasten ja koirienkans kun mies viikot muualla töissä. Nyt olen ollut sairaslomalla muutaman viikon kun fysiatri määräs saikulle. Tähän sti sairas lomista ei paljoa ole ollut hyötyä kun olen hoitanut lapsia kotona syksyyn asti, mutta nyt lapset pk:ssa kun aloitin koulun ja opiskelut jäissä sairaslomantakia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus, tosi raskasta varmasti sinulla. Toivottavasti kivut pian helpottaa!
   Saanko kysyä mitä sinulla magneettikuvissa näkyi? Sain nyt itsekin lähetteen sairaalaan, jossa nyt sitten vielä katsovat otetaanko magneettikuvat, toivon toki että ottaavat.
   Minulla on tuota samaa, eli kipu on sellainen toiseen takareiteen saakka "vetävä" kipu. Joka askeleella sattuu.

   Poista
 6. Lukekaapas Antti Heikkilän kirja SIUNATTU KIPU. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle lääkäri juuri antoi tuon kirjavinkin kanssa ja suositteli lukemaan. :) Tarkoitus on hakea kirjastosta ihan pian..

   Poista
 7. Mulla vähän erilaista selkävaivaa, mutta voin suositella Pilatesta! Siitä ei varmastikaan ole mitään haittaa (ehkä kannattaa vielä varmistaa lääkäriltä) ja moni selkävaivainen on saanut siitä avun, niin myös minä! Jaksamista!

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kaikki apu otetaan vastaan, täytyy kurkkia olisiko täälläpäin missään Pilates tunteja.

   Poista
 8. Minulla ollut selkävaivoja useamman vuoden, teinistä asti. Nyt reilu parikymppisenä kahden lapsen äitinä viimein suostuivat selkääni tutkimaan. Röntgen ja magneettikuvat otettiin ja todettiin alkava selkärankareuma, välilevyn pullistuma ja jotain rappeumaa.. jotain vahvempaa särkylääkettä määräsi, jota en saa nyt syödä. Tavalliset särkylääkkeet ei auta. Fysioterapeutilta jumppaohjeita ja käskivät tulla uudestaan jos pahenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinulle ja toivotaan ettei kivut pahene!
   Tuo on kyllä hyvä että pääsee kunnon tutkimuksiin, on ainakin kivun syy selvillä ja toivottavasti ainakin saa sit kunnon avun siihen.

   Poista
 9. Mulla ei selkää oo krempannut , vaan tuo polvi kuten varmaan tiedätkin tai vaatekutsuillasi jotain höpisin :). Kaksi leikkausta kävin ja vielä välillä vähän muistuttaa ja itse en mielelläni ota särkylääkkeitä juuri vatsan takia ja muutenkin pyrin mahdollisimman vähän syöm'ään ja grammasta panadolia sit vetelin se ei käynyt yhtään vatsaan. Ja jäätä pidin polvella ja sit mulla alkoi nousta nestettä jalkataipeeseen joka veti issiashermon jumiin ja pakaraa ja alaselkää koski p....sti ei tiennyt miten päin on roikkuako jumppapallolla vai ei. Sit tein kuten kaveri neuvoi. Keitin litran vettä ja siihen kolme lusikallista merisuolaa ja se, kun oli sulanutpyyhe veteen ja kääre iskias kohtaan ja makasin selälläni 45min ja tätä tein kaksi kertaa ja aaaah kivut katos ja ilman lääkkeitä. Kolme kertaa vuorokaudessa kuulemma tuo suolahoito olis suositeltavaa ja on joku vanha kalevalainen juttu. En tiedä toimiko oikeesti vai uskoinko vain, mut mun selkäpakara iskias parani samoin kaverin nilkkavaivat, että tässä vois olla yksi jota kannattaa kokeilla sais ainakin hetken helpotuksen kivuista. Mie vieläpä muutuin tosi kärttyiseksi, kun ei voinut kunnolla kävellä ja koski vain ja hetken kivuton olo oli jotain tosi ihmeellistä samoin, kun se, että kivut jäi leikkuupöydällä. Pitkän kaavan mukaan kyllä kävin röntgen ultra leikkaus magneetti leikkaus, mut nyt tosiaan vain pientä muistuttelua johon ei tarvi lääkettä ja leikkaus oli 4kk sitten . Mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mervi! :)
   Ihanaa että sait avun ja kivut ovat lähes kokonaan poissa. Se olisi ihana tavoite itsellenikin, toivon tosiaan ettei tämä ole pysyvä tila.
   Pitää ehdottomasti kokeilla tuota suolapyyhe vinkkiäsi, kuullostaa helpolta ja halvalta niksiltä. :)

   Poista
 10. Ihan ensiksi sanon,että syöt vääriä kipulääkkeitä! Lääkäri voi määrätä sinulle kipukynnystä nostavaa lääkettä, joka ei vaikuta vatsaan. Sellaista minä syön. Ja oikeasti, kipupiikit on isompi ilo kuin haitta! Minäkin odotan kuin kuuta nousevaa ensi viikon maanantaita ja kipupoliklinikkakäyntiä, kun tiedän saavani tarvitsemani piikit alaselkään. Minulla ongelmana on vasen jalka, jota on tutkittu jo yli kolme vuotta - diagnooseja on useampi mm.piriformissyndrooma, neuropaattinen kipu ja alentunut tuntokynnys koko vasemmalla puolella...ne eivät kuitenkaan millään tavalla auta arjessa selviämiseen...
  Olen mukana työelämässä vain silloin tällöin, joten pärjään jotenkuten. Tulin tänne lähinnä lukemaan muiden kommentteja, jos vaikka saisin jotain vinkkejä itsekin. Pilatesta muuten kipulääkärinikin suosittelee:)
  Koeta jaksaa, nauti niistä vähemmän kivuliaista päivistä. Tulevaisuuden epävarmuus se on minullakin suuri huolenaihe, mutta päivä kerrallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, kun ei ole vielä mitään tietoa tästä vaivasta pidemmän päälle ja lääkityskin on ollut vain normi särkylääkkeitä koko elämäni. Täytyy kysyä tuollaista kipukynnystä nostavaa lääkettä ja että miten kipeä täytyy olla että saa kipupiikin. Sitä kun ei ole tarjottu, enkä osannut kyllä vaatiakaan.
   Toivottavasti sait tässä muita hyviä vinkkejä! Ihanaa kun ihmiset rakkaat jaksaa niitä jakaa. :)
   Kovasti sinullekin tsemppiä ja kivutonta tulevaisuutta!

   Poista
 11. Täällä kans kohtalotoveri.
  Skolioosi löytyy ja ongelma alue mulla löytyy selästä tuolta lapaluiden välistä. Kipu tulee välillä myös etupuolelle. Kävin kipujen takia jo vatsatähystyksessä, mutta kyllä se kaikki oli selkä-/rintarankaperäistä + kaikenlaisia muitakin oireita oli.
  Aloin käydä säännöllisesti hierojalla sekä osteopaatilla(=naksauttajalla).
  Ja tadaa suurimmat kivut hävisivät näiden käyntien jälkeen.
  Lisäksi sain määräyksen kuntosalille, tekivät fysioterapeutin kanssa yhteistyössä mulle sali ohjelman,
  joka just vahvistaa näitä syviä vatsalihaksia erityisesti ja selkää.
  Tällä hetkellä selkä suht ok, edelleen käyn n.5-6vk välein osteopaatilla.
  Suosittelen lämpimästi osteopaattia :)
  Mun osteopaatti on ainakin tosi taitava ja se helpottaa oloa nopsaan :)
  Nyt mulla on ollut salilla käynnissä taukoa, mutta pitäis taas koittaa
  n1-2krt per vk päästä salille.
  Toivottavasti sun selkäkivut helpottais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kuullostaa ikävältä tuo sinunkin kipu. Ompa ihanaa miten sinäkin löysit avun, se olisi toiveena minullakin. Ehkä se löytyy, se oikea apu, kun tässä saa kaikki lääkärikäynnit ja tutkimukset alta pois. Osteopaatti onkin minulle ihan uusi juttu, mutta kuullostaa hyvälle vaihtoehdolle. Täytyy siis nyt alkaa kokeilemaan näitä saamiani vinkkejä, jospa löytyisi se oikea apu ja elämä jatkuisi edes suurinpiirtein kivutta.
   Samoin tsemppiä sinulle ja voimia arkeen! :)

   Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)