maanantai 10. syyskuuta 2012

13v:n talvikengät 
Meidän 13v. on pitkin viime kuukautta ilmoitellut milloin minkäkin kenkäparin olevan vähän pienen tuntuiset. Ensin uusittiin lenkkarit ja sitten sisäpelikengät. kävin läpi pojan koko kenkävalikoiman ja niin se vaan oli että monta paria läks kaapista pois. Nippanappa menee joistakin vielä koko 39, mutta koko 40 on se oikea.
 
Noissa uusissa lenkkareissa ja sisäpelikengissä oli oma etsintä operaatio, kun lähikaupungin kaupoista ei sitten millään löytynyt niistä kokoa 40. Lasten koot kun usein loppuu siihen 38 ja miesten koot alkaa vasta 41-42. Onneksi nykyisin on netissäkin hyvät kenkäkauppavalikoimat, sieltä siis on kenkäpaketteja tippunut tasaiseen tahtiin.
 
Viisaana päätinkin tilata tulevan talven kengät jo nyt heti, nyt kun niitä vielä saa. Mieluiten halusin vielä kengät lastenosastolta, ne kun on halvempiakin kun miesten kengät ja muutenkin paremmin asiaansa ajavia. Ellokselta löysinkin juuri sitä mitä kaipasin, lisäksi sieltä sai kivasti alea alekoodilla.
Poika mukaan valitsemaan, tai katsomaan kelpaako ja tilaus vetämään. Tilattiin kahdet.
Toiset kouluun, sellaset joilla "kehtaa" kulkea ylä-asteella ja kylillä. Vikingin tennarimalliset talvikengät on goret ja niissä on karvavuori. Toiset sitten kotipihaan ja muuhun menoon. Vähän korkeavartisemmat perinteiset Vikingin goret. Niissä kuulema tarrat on paras vaihtoehto, että on nopeet ja helpot pukea.
Molemmat kokoa 40.
Vanhimman talvikenkä asiat näin siis kunnossa, kolme seuraavaa jonossa. ;)
 
Elloksekselta saat koodilla 264102 40e alennusta, kun ostat 130e. Käy siis myös merkkituotteisiin.
Kurkkikaapa myös Väri-epä-suora blogista vielä parempi ale.
 
 


14 kommenttia:

 1. Meidän esikoinen on niin pienikokoinen (myös jalaltaan), että tuntuu aina niin huimille nämä muiden poikien kengänkoot! 11v on siis nyt koko 34 suurin piirtein. Nuo Vikingin tennarimalliset näyttää muuten tosi kivoille!! Meillä onkin tuo esikoinen nyt ainut jolta vielä talvikenkää puuttuu - pitää katsastella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meidän poikien serkkupojalla 13v. on jo 44 koon jalka. ;D On kyllä muutenkin jo pidempi kun meidän 13v. Mutta tosiaan itselläni on koko 40 ja miehellä 42, joten ehkä se kasvaa geeneissä. Toisaalta, minun suvun miehillä on aina ollut jalka jotain 44-46 ja ovat pitkää mallia muutenkin.
   Nuo on kivat ja hyvän väriset, äitikin tykkää. ;D

   Poista
 2. Meillä ei ole pojat yläasteella suostuneet käyttämään tuollaisia kenkiä. Yritetty kyllä on. Lähinnä kengät ovat olleet Puma Mid L Winterized. Nyt en ole ehtinyt vielä päivittämään talven kenkiä isojen poikien osalta (14v ja 16v). Mutta tähän asti on ollut kovin tarkkaa että ainoastaan nuo Pumat käy. Viime talveksi ostin sellaiset myös Goretex malliset mutta ne ovat olleet vähemmällä käytöllä. Kengät on ostettu lähinnä urheiluliikkeistä kuten Intersportista tai Stadiumista. Asutaan Tampereella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on Puman kenkiä paljon, hyviä nekin. :) En minäkään poikaa pakottaisi sellaisiin kenkiin josta hän ei pidä, mutta toisaalta talvikenkä pitää olla talvikenkä. Eli missään välikausitennareissa en antaisi myöskään kovilla pakkasilla kulkea. ;D Meillä on täällä "maalla" niin paljon aina luntakin eli varmasti vaikuttaa paljon tuokin. Varmaan kuitenkin kasvaessaan omat mielipiteet vahvistuu ja ne otetaan huomioon, yhdessä sitten päädytään järkevään ratkaisuun.

   Poista
 3. Apua paneeko teidän teini vielä kaikenlaisia keinkiä jalkaan? Pari talvea jo olen taittamut peistä meidän nyt 13v pojan kanssa joka kulkisi vain adidas superstareissa tai vastaavissa :-/ Mikä on salaisuutesi??? - LeenaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pitää melkein mitä vaan. :) Tietysti on omat suosikkimerkit heilläkin kengissä, mutta täytyy sitten aina katsoa sopiiko ne käyttötarkoitukseensa. Sellaset aina ostetaan jotka sopii vallitsevaan säähän, talvella talvikenkä ja jne. Ei meillä mieskään talvea kulje välikausitennareissa. ;D
   Meillä on pojat aina olleet tosi järkeviä näissä vaate ja kenkäasioissa. Enkä kyllä itsekään anna periksi niissä, pitää tietää mikä on järkevää. Talvella meillä kaikki pojat pitää toppahousujakin, no ehkä nyt ylä-asteella oleva voi jo mennä farkuissakin kouluun, mutta vapaa-ajalla ulkoillessa pitää kyllä edelleen toppahousuja.
   Nämäkin kengät tosiaan poika valitsi itse, sanoi että haluaa koti ulkoiluun nuo varrelliset, kun ne on paljon paremmat ja lämpimämmät. :)
   Eli en minä tiedä, ne vaan on äidin kanssa samoilla linjoilla. ;D

   Poista
 4. On kyllä komeet popot, kyllä näillä kelpaa ja pärjää! Minä kyllä myös yritän ylläpitää viimeiseen asti samaa henkeä kuin teillä; ulos puetaan säänmukaiset varusteet. Tähän asti ongelmia tällä rintamalla ei esitä 2-luokkalainen poika lainkaan, mutta 5-v tyttö sitäkin enemmän! Voi kun syksylläkin voisi pukeutua balleriinoihin ja rimpsuhameisiin! Niin no sen verran tyttäreni on siirtynyt lämpimämpiin varusteisiin että haluaisi pukea hello kitty -korvaläpät ulos! :) Ja kiitos taas näistä ale-vinkeistä, vinkkaamasi blogin koodilla laitoin taas säänmukaista kenkää tilaukseen, puoleen hintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että vinkistä oli hyötyä :)
   Hih, niin ne lapset on persoonia tuon pukemisenkin suhteen. Mutta tosiaan aikuiset sen päättää mikä on sopiva vaatetus mihinkin säähän, lapsi on kuitenkin lapsi.

   Poista
 5. Yes! Kiitos näistä vinkeistä koskien nimenomaan näitä isompia lapsia ja niiden tarpeita:) Meillä 11-vuotiaan pojan jalankasvu ollut yllättävän hidasta, joten tämä syksy mennään kevään kengillä ja talvikengistä en ole vielä osannut huolehtia. Tulee taas talvi yllätyksenä(yleensä siinä lokakuun lopulla,kun palataan etelänlomalta;)...
  Meidän yläastelainen(tyttö)ei suostu kouluun laittamaan toppahousuja mutta vapaa-ajalla ne on hänenkin mielestään ihan ehdottomat, tahtoisi itseasiassa vielä haalarin jos mahdollista! Mukavuudenhalu taitaa olla se syy miksi toppavaatteet ja kunnon talvikengät vielä kelpaa-ei oo kiva palella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! ;) Toki tuon ymmärrän ettei yläasteella enää ihan kaikkea halua pukea ja siinä sitten kannattaakin keskustella lapsen kanssa mikä on järkevää ja millä tarkenee. :)

   Poista
 6. Nuo Vikingin korkeavartiset talvikengät on todella hyvät, lämpimät ja täysin vedenpitävät. Meillä on ollut pojalla käytössä kokoa 41. Harmi kun niitä ei tehdä isompaa kokoa. Koulussahan ei kehdata pitää tuollaisia kenkiä, mutta kotipihalla ja pulkkamäessä ne ovat käyneet. Ja kelpaa pulkkamäkeen kenkien kanssa jopa toppahaalarit ja kunnon talvirukkasetkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotipihaan ja ulkoiluun perheen kanssa meilläkin nuo korkeammat Vikingit tulee. :) Koulussa sitten nuo toiset ja hyvinhän ne siellä menee kun ulkoilua on aika vähän. Vain pienet välitunnit.

   Poista
 7. Meidän pojat 15 ja 17vuotiaat eivät ole välittäneet ovatko talvikengät nauhalliset vai tarralliset, kunhan ovat mukavat. Molemmat suhteellisen pieni jalkaisia, nuoremmalla 39 ja vanhemmalla 41. Meidän lapsilla oli molemmilla viime talvena tarralliset goret. Kukaan ei kiinnittänyt ihmeemmin huomiota tai sanonut mitään. Miten kengistä tulee lasten kengät jos niissä on tarrat? Lasten kaveritkin ovat hankkineet kunnolliset talvikengät, kun ovat huomanneet ettei niillä tahraa imagoaan. Kiitos hyvästä blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei pojat myöskään välitä onko kengissä nauhat vai tarrat ja olen samaa mieltä ettei tarrat tee kengistä lasten kenkiä. Se on kyllä kumma että mistä se noita kummia ajatuksia joillekin tulee, että mikä on liian lapsellista? ;D

   Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)