torstai 6. syyskuuta 2012

Imuri itku 
Aika tasan 2v. kesti meidän imuri.
Että ottaa päähän.
Sama vika kun sitä edellisessä, eli suulake rikki ja saa teippailla ennen joka imurointia. Jokunen taitaa muistaakin kun pari vuotta sitten täällä kyselin teiltä imurivinkkejä. Ostin silloin taas Electroluxin, kuten edellinen ja nyt siis hajoo samalla tavalla. Toki noita suulakkeita saisi uusiakin, kun imuri kuitenkin muuten toimii, mutta kun haluaisin pari muutakin uutta juttua imuriin, niin samallakos tuon uusii kokonaan ( ja vanha vois jäädä auto imurointia varten). Sitä paitsi Emil totesi tässä yksi päivä tuota imuria teippaillessani sekä manatessani, että "äiti elä huoli, mie ostan siule uuden imurin. On miula rahhaa, enkä mie tarvii uusia leluja". Aika ihana vai mitä! Mutta ei tuon pojan pussissa oo kun kaks euroo, niin ei taida ihan imuria kattaa. ;D
 
Noh, oon nyt katellut.
Toisaalta halusin sen pölypussittoman, mutta ne Dysonit on vaan edelleen minusta tosi rumia hökötyksiä. Makuasia, tiedän.
Taas siis huomaan imurikuvia selatessa pitäväni eniten Electroluxin muotoilusta ja pidän niistä muutenkin jos ei suulaketta lasketa. Pitäs varmaan tajuta jo ettei se suulake kestä (enkä muuten taatusti oo tahallaan suutuspäissään hakannut pitkin seiniä), mutta aina vaan palaan Electroluxiin.
Sattuikin siis silmiin tuo kuvassa oleva Electrolux UltraPerformer ZUP3840CS. Se on pölypussiton ja imutehokin ois (kai) ihan kohtuullinen 330w. Pikkuharja on kivasti tuossa varressa kiinni (käytän sitä paljon), kun minusta on ärsyttävää kyykkiä sitä sieltä imurin rungosta. Imuteho toimii  kaukosäädöllä eli nappia painamalla tuosta kädensijasta. Tämäkin varsin kätevää, kun sitäkin sai vanhassa jalalla nappailla rungosta. Jäisi ainakin ne turhat kumartelut pois, mikä on hyvä tämän kipeän selän kanssa.
 
Mutta nyt on taas pakko kysyä, että onko kellään kokemusta tuosta imurista?
ja taas niitä imurivinkkejä saa antaa muutenkin. ;)
 
 

36 kommenttia:

 1. Osta Miele niin kestää lähemmässä 10 vuotta :) Terv Hanna

  VastaaPoista
 2. Meillä äidillä oli just Elektrolux ja se ei kauaa kestänyt, sama suulake homma ja sit vielä imuteho hävisi. Nyt vuosi sitten osti taas saman merkkisen kun ei budjetti antanut myöten toisenlaiseen ja alkaa taas olla aika susi koko imuri!
  Mulla itsellä on mielen imuri, se on ostettu kun olin 17-18 eli jotain 6-7v sitten ja se on edelleen kuin uusi vaikka olen imurointi hullu. Siis sillä todellakin imuroidaan ja usein, myös autot ym. En voi kuin suositella. Se oli sairaan kallis, mutta todellakin hintansa arvoinen.

  VastaaPoista
 3. Meillä Electroluxin ultra silencer hajosi 8 vuoden käytön jälkeen ja samanlaisen aion hankkia uuden! Siivoustarvikeliikkeestä ostettu siro yleissuulake on ihan ykkönen jokapaikanhöylä!

  VastaaPoista
 4. Meillä on Miele, joka on toiminut viimeiset seitsemän vuotta moitteettomasti. Ei ole kaukosäätöä, mutta ihan lemppari jo lapsuudesta tämä merkki. :)

  VastaaPoista
 5. Olen ollut "kahden imurin loukussa" kohta vuoden - toinen vanha Electrolux jossa myös suulake säpäleinä, mutta onneksi parkettisuulake pelittää eli sillä mennään. Toinen on halpis pölypussiton, Volta Prismasta. Melkein sitä mielummin kuitenkin tulee valittua se vanha pussillinen imuri, on sen pussittoman säiliön tyhjentäminen ja peseminen jokaisen imurointikerran jälkeen sen verran inhaa puuhaa:/ En tiedä sitten miten olisi kalliimmassa dysonissa, mutta melkein sen hinnalla sitten ostaakin pari tollasta kunnon pussillista eli ehkä valintani olisi kunnon pussillinen.

  VastaaPoista
 6. Minulla on tuo kyseinen imuri, kohtuu uusi on, ollut nyt käytössä ehkä 4kk mutta olen ollut erittäin tyytyväinen. Imuteho on riittävä ja sitä saa kätevästi napista säädettyä. Sopii hyvin käteen ja liikkuu kevyesti.

  VastaaPoista
 7. Valitettavasti mitään vinkkejä ei ole antaa sillä minulla on 15 vuotta vanha Philips.

  Joka kerta imuroidessani mietin että kunpa se ei hajoaisi koskaan, sillä siinä on yksi varsin näppärä toiminto, jota en ole muissa imureissa nähnyt: nimittäin varressa on "kaukosäädin", jolla imurin voi paussata ja imutehoa säätää lennossa. Oletteko törmänneet sellaiseen nykyimureissa?

  Lisäksi se on kaikin puolin kelvollinen vehje muutenkin, mahtaako yhtä kestäviä imureita enää kaupoista löytyäkään.

  VastaaPoista
 8. Meillä myös electrolux ollut käytössä jo vuosia, mutta siinä suulake kestänyt hyvin. Noita pölypussittomia imuroita olen jonkin verran käyttänyt myös, ihan hyviä muuten mutta sen pölysäiliön tyhjennys... Sitä en kaipaa kun se pöly sitten oikein pöllähtää sieltä pois. Ehkä noissa uusissa imureissa se toimii jo paremmin?? Tsemppiä imurikaupoille! :)

  -Marella

  VastaaPoista
 9. Meillä on ihan sama vika, edellinen Electrolux kesti neljä vuotta jokapäiväistä muurointia, ja palvelee edelleen autoimurina. Nyt "uudessa" (eli kaksi vuotta vanhassa) on ollut suulake halki kaksi kertaa, ja kädensija on vaihdettu kerran ja nyt koko kahva katkesi viimeksi kesken imuroinnin.

  Minä olen valittanut joka kerta ja uusia osia on saatu. Hauskaa vain että nyt tuli kaksi vuotta täyteen ostopäivästä, mutta uusitut osathan eivät ole lähellekään kahta vuotta vanhoja. Silti osia ei enää saa takuuseen koska laite on ostettu yli kaksi vuotta sitten.

  Meille ei kyllä enää Electroluxia tule, sen verran on ollut ongelmia noiden muoviosien kanssa. Alunperin valitsimme sen pitkän toimintasäteen takia, vihaan sitä imurin irroittamista seinästä kesken imuroinnin.

  Vinkkejä minulla ei ole antaa uuteen imuriin, mutta tsemppiä etsintään!

  VastaaPoista
 10. Mun pitäis kans hommata imuri ja olen vähän koittanut kartoittaa mitä haluan. Luin kokemuksia pölypussittomista imureista, eikä ne kovin ylistäviä olleet, joten ihan pölypussiversion aion hankkia, ja kiinnittää huomiota imutehoon ja suodattimiin. Ja jos vielä olis joku kiva tarjous ;D

  VastaaPoista
 11. Meillä on ollut jo monta vuotta miele, se on hyvä ja kestävä :)

  VastaaPoista
 12. Meillä on Miele, menossa kolmas suulake. Eka meni takuuseen, tokan vaihdoimme itse merkittömään suulakkeesseen, hintaan 22e. Muuten ehjä imuri niin en raaskinut ostaa uutta. Kahvakäynnistys on, siitä on aina patteri loppu, eli vie pattereita urakalla. Muuten sekin osa on uusittu kerran takuun piikkiin. Tykkään silti kahvakäynnistyksestä todella paljon!! Tuommonen imuri missä on paikka kahvassa pikkusuulakkeelle toimis meilläkin, käytän minäkin sitä todella paljon. Imuroin essun kanssa ja pidän sitä pikkusuulaketta essun taskussa jotta ei aina tarvii kykkiä imurista sitä :DD

  Summa summarum, oli merkki mikä vaan ei taida nykyajan imurit kestää kuten ennen.

  VastaaPoista
 13. Mielen uusin malli on kuulemma ihan ykkönen, sanoi paras ystäväni joka on kodinkonekauppiaan vaimo ja siivoushullu, joten tuohon voi luottaa =D Itsellä on Dyson ja siivoustulokseen, imutehoon yms. tärkeisiin asioihin olen tyytyväinen. Onhan se vähän iso yms. mutta verrattuna meidän vanhaan philipsin imuriin on dysonin imuteho huima ja ei tosiaan päästä pölyjä pihalle, eli imuroimisen jälkeen on ilma raikas...
  -eerika

  VastaaPoista
 14. Meillä oli aiemmin Philipsin joku pieni ja supernäppärä. Oli vanhempieni vanha ja kesti ikuisuuden. Suulake hajosi ;D.

  Ostin Electroluxin jonkun eco version ja se on ihan äärettömän huono. Ihan ensimmäisistä kerroista saakka olen ollut tyytmätön. Alin muoviosa ei pysy lainkaan kiinni metalliputken alaosassa, jatkuvasti lähtee irti ja joudun kyykkimään ja laitella sitä takaisin. Ihan vika Electrolux mikä meidän huushollissa nähdään.

  VastaaPoista
 15. Meillä on ollut reilun vuoden Electroluxin pölypussiton. En enää vaihda takaisin pussilliseen, niin tyytyväinen olen! Mutta se varressa oleva kaukosäätö on ärsyttävä. Se ei nimittäin toimi aina ekalla kosketuksella, vaan vaatii useamman yrityksen. Tosin toimiessaan tehonsäätö kahvassa on kätevä. Minä vaan kaipaan edellisen kodin keskuspölynimuria, oli se niin hiljainen ja kätevä.

  VastaaPoista
 16. Meilläkin on Mielen imuri ja on kyllä jokaisen sentin arvoinen ollut, se on tainnut olla meillä nyt jonkun nelisen vuotta ja pelittää edelleen oikein hyvin vaikka olenkin aika kovakouraisesti sitä liikutellut. Yksikään suulake ei ole vielä hajonnut vaikka niitäkin vaihdellaan aika usein, olen todella tyytyväinen imurivalintaan vaikka mies jokusen kerran kakistelikin kun tuota ostettiin, mutta en vaihtaisi kyllä poiskaan ja jos tuo jossain vaiheessa leviää ostetaan tilalle uusi Mielen imuri.

  VastaaPoista
 17. Meillä oli aiemmin Boschin imuri, ja tykkäsin siitä ihan hirveesti. Kesti se varmaan jotain 7 vuotta, sitten meni moottori. Nyt vuoden vanha Philips, ja jo on suulake uusittu, ja muutenkaan en oikein tykkää tuosta. Boschin ottaisin jos lähtisin nyt uutta hakemaan! :)

  VastaaPoista
 18. Meillä oli sama ongelma suulakkeen kanssa. Sitte ostettiin siihen semmonen yleissuulake joka on tosi hyvä! Ei siis kannata välttämättä uutta imuria ostaa. :)

  VastaaPoista
 19. Meillä ollut perättäin 2 Electroluxia. Toin kesti n. 5 vuotta ja tämä uudempi melkein tasan vuoden. Suulake vaan yks päivä hajosi niin , että ei pysynyt kiinni. Sen sai kyllä uuden ja meni takuuseenkin. Ei mitenkään erityisiä imureja, varsinkaan tämä uusi. Kulkee huonosti ja on muutenkin jotenkin kömpelö. Se oli myyjän ykkösvaihtoehto kun halusin mahdollisimman hiljaisen imurin.
  Muistelisin, että meillä ollut joskus myös Volta, joka itseasiassa pelitti aivan kiitettävästi...

  VastaaPoista
 20. Mieleä suosittelen :) Meillä on nyt ollut tuo on varmaan 5 vuotta ja imuteho edelleen yhtä hyvä kuin uutena eikä mikään ole mennyt rikki.

  VastaaPoista
 21. Moi, meillä sama tarina mutta sain ilman tappeluita tehtaalta uuden suulakkeet muutamassa päivässä takuuseen. Kyllä mielestäni 200e ja ylikin imurin täytyy palvella yli 2 vuotta..

  VastaaPoista
 22. Kaveri oli joskus imuriostoksilla ja valitti myyjälle kun se "paras" imuri oli niin ruman värinen johon myyjä vastasi, että ei sitä sisustukseen mietitä, sä imuroit ja laitat sen sitten kaappiin jemmaan, se on ihan sama minkä värinen se on. Ja tottahan se on, ulkonäön perusteella ei ehkä imuria kannata valita :)

  VastaaPoista
 23. Mieleä suosittelen minäkin. Kestää, kestää ja kestää. Meillä ollut nyt 6 vuotta käytössä ja ei mennyt miksikään.

  VastaaPoista
 24. Minäkin vannon Mielen nimeen. Ensimmäiseen tutustuin n. 16 vuotta sitten, kun se tuli äidilleni (kotiini). Toimii erittäin hyvin vieläkin - sillä himosiivooja äitini on imuroinut 14 vuotta koiran likaa ja karvaa! Isoäidilleni ostin Mielen n. 8v. sitten (halvin malli+aktiivihiilisuodatin) ja ei moitteen sanaa siinäkään. Omani ostin 7v. sitten ja ei moitteen sanaa... Vuosi sitten ostin itselle uuden (S5211) ja "vanha" muutti siskoni yksiöön. Vuosi takana nykyistä Mieleä ja toimii kuin unelma - järkyttävän hyvä imuteho, 2200W! Imuri maksoi Gigantissa 219€ +kotiinkuljetus 7€ ja Prismasta ostin aktiivihiilisuodattimen 20€ siihen.

  Aikoinaan Mielen myyjä sanoi, että moottori on (lähes) sama kaikissa imureissa, mut muut härpäkkeet vaihtelevat ja tuovat lisää hintaa. Eli kannattaa miettiä ostaako samantehoisen imurin erikoissuodattimella vai ilman. Mielen halvimpaankin imuriin siis saa erikseen erikoissuodattimet! Itse suosin aktiivihiilisuodatinta, koska se poistaa hiukkasia ja hajut poistoilmasta - vaikka olisi täysi pölypussi. Koirataloudessa HEPA-suodatin päästi hajut läpi jo muutaman viikon imuroinnin jälkeen...

  Meidän himosiivooja-perhe vannoo Mielen nimeen ja tehoon :)

  VastaaPoista
 25. Hei kiitos ihan hurjasti vinkeistä! Ootte niin reippaana taas antanut niitä. :)
  Aika monella muullakin siis on tuo sama vika Electroluxissa, harmin paikka. Muuten tosiaan itse olen kovin tykästynyt Electroluxiin. Mielen imuria kehui myös moni, niin taisi viimeksikin kun neuvoja kyselin. Ehkä siis suuntaan huomenna kaupoille kurkkimaan Mielen valikoimaa, jos sitä testaisi vaihteeksi. :)
  Mutta kyllä vaan kuulkaas tuo kuvan Electrolux vaan kanssa kummittelee mielessä ja pari sitä kehuikin, pitää nyt pohtia..
  Kuitenkin minäkin imuroin kahdesti viikkoon ja tässä tuvassa on tätä lääniä ihan kiitettävästi. Imuri siis saisi olla sellainen, että siitä tosiaan tykkää. Sitten siitä ulkonäöstä vielä, niinhän se on että kaapissahan se suurimman ajan on. Kuitenkin olen TÄSSÄKIN asiassa niin ronkeli, että haluan imurin joka miellyttää myös silmää. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Electroluxia suosittelen. ja tosiaan itse olen ostanut sen yleissuulakkeen(parkettisuulake) koska se on huomattavasti kevyempi työskennellä sen imurin kanssa. ja sit se että ostaa ihan normaali kokose imurin ei mitään pientä tilansäätö imuria koska niissä on yleensä kehno imuteho.ja tosiaan kannattaa pitää imurin huolto mielessä eli suodattimien vaihtomon hyvä suorittaa säännöllisest. ja vaikka electroluxilla on pestävä hepa-suodatin se on hyvä vaihtaa uuteen n.2v päästä.

   Poista
 26. Meillä kesti eka Electrolux kymmenisen vuotta. Tämä toinen, (joku Ergospace, 2000W) oli heti pettymys. Imutehoa on, ehkä liikaakin, kun tuntuu, että vie lattian mennessään, jos ei ihan pienelle pistä..

  Ikävin oli se suulake, joka oli tosi raskas ja kömpelön oloinen, iso. Nyt se sitten hajosikin vajaan kahden vuoden käytön jälkeen :( Murtui ne kiinnikkeet suulakkeen molemmin puolin. Piti ottaa vanhasta (autoimurista) suulake takaisin käyttöön..

  Tuo oliskin hyvä idea ostaa sellainen yleissuulake rautakaupasta! Tykkään itse sellaisesta sirommasta ja pieniin rakoihin mahtuvasta suulakkeesta.

  mami75

  VastaaPoista
 27. Pakko sano Mielestä vähän jotain huonoakin :) Minä, äitini ja siskoni ostettiin kaikki mielen imurit noin kolme vuotta sitten. Ensin hajosi äitini imuri,sitten siskoni imuri ja viimeiseksi sitten minun imurini ja nyt minulla sitten on tuo electrolux. Eikä mielestäni tuo mielen imuri edes ollut hintansa väärti, kipeeksi itseni maksoin, kolme vuotta toimi ja siitäkin viimeisen vuoden aina kauheella tappelulla.

  VastaaPoista
 28. Mä ostin jotai 3-4kk sitten Elextoluxin Ultra one 2200w-imurin pirteen pinkissä värissä ja se on ollut loistava :) Imuroin joka päivä ja sillä on ollu ilo imuroida, imee mielettömän hyvin ja renkaat luistaa jne!
  En oo kyl keksiny vielä mitää moitittavaa, eli voin suositella!!

  VastaaPoista
 29. Kunha vaan vähän pääsisit Dysonilla imuroimaan, niin et enää muihin imureihin päin katsoisikaan :D Oikein tuntee, kuinka raikas ilma on kun on vähän näyttänyt kämpälle Dysonia! Okei, se näyttää ihan nasan avaruusluotaimelta, mutta ulkonäöstä viis kun imuteho ei heikkene koskaan (toimii keskipakoisvoimalla) ja takuukin viisi vuotta! Suodattimiakaan ei tarvitse ostaa, masiinan ainoa suodatin täytyy puolen vuoden välein pestä kylmällä vedellä (ja tietty kammio tyhjentää ja putsata) mutta that's it! Mukana tulee myös vaihtosuulakkeita ja verhojenkin imuroiminen onnistuu tuolla pelillä! :--)

  VastaaPoista
 30. Meillä on kaksi viimeistä imuria ollut pölypussittomia: Electrolux ja Dyson.

  Electrolux oli susi (ehkä lapsentautinen?): suodattimien puhdistusvalot hälyyttivät, vaikka ne oli puhdistettu parhaan mukaan (olivat tosi vaikeat ellei jopa mahdottomat puhdistaa). Dyson asunut meillä runsaan kolme vuotta ja ei mitään moitittavaa. Pölypussillisiin imureihin en enää palaa ja varmaan meidän seuraavakin imuri on Dysonin. Imurin ulkonäkö ei kyllä meillä ole se ratkaiseva tekijä ostopäätöstä tehtäessä, mutta täytyy myöntää, että omaa silmää tuo Dysonin muotoilu miellyttää, muut ovat malliltaan jo niin nähtyjä, vaikka eipä tuo imuri montakaan hetkeä meillä silmän alla ole. ;) Mutta makuasioita ovat todellakin...

  -Mila-

  VastaaPoista
 31. Meillä on pussiton imuri ja on ihan electrolux merkkinen :)

  VastaaPoista
 32. Meillä on pussiton imuri ja on ihan Electrolux merkkinen :)

  VastaaPoista
 33. Itse suunnittelin dysonia, mutta poika oli vielä pieni ja pelkäsi imuria. Myyjä sanoi dysonin olevan äänekäs ja suositteli mieleä. Meille tuli siis 2v sitten miele, enkä ole vielä katunut. Mutta ens kerralla ostan sen dysonin ;)

  VastaaPoista
 34. Älä osta electroluxia. Ne ei vaan kestä! Oon kuullu liian monelta, että ne on ostaneet sen merkkisen, kun se merkki kuulostaa siltä, että se on laatua. Mutta ei vaan ole. Volta taas kuulostaa, että ei ole laatua, mutta minulla plus muutamilla tutuilla ei ole mitään valittamista kyseisestä merkistä! Mutta ihan sama minkä ostat kunhan se ei ole Electolux :D

  VastaaPoista
 35. itsellä ollut pölypussiton Parquet DYSON muutaman vuoden ja hyvin on toiminut eikä mikäään ole mennyt rikki. Aiemmin oli electroluxin pölypussillinen malli jokusen vuoden. Ei sekään mistään hajonnut, mutta mielestäni imuteho oli huono ja kyllästyin myös hankkimaan pölypusseja. Mitään ihan halpiksin en ole ikinä ostanut koska esim 200-300 imurista ei mielestäni ole iso hinta jos se kestää esim n 5v. Kaikkihan on toki suhteellista, mutta laitetaan sitä rahaa turhenpaankin. Puhtaus on kumminkinb ihan ykköjuttuja.
  Mikään kaunista tää mun Dyson ei ole, mut ei se haittaa. pölysäiliötä EN tyhjennä läheskään jokakerta ja pesenkin vain noin kerran kuussa. Turhaa ottaa liikaa sressiä!!! Myös suodattimen pesin EKA kerran vasta kun imuri oli jo n 1,5v ikäinen ja se oli silloinkin melkein puhdas!!! Pölypussillista en osta enää ikinä jos vaan näitä pussittomia on saatavilla, se on varmaa. huone on huikeasti raikkaanpi tälläisellä!

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)