tiistai 28. elokuuta 2012

Sovituksessa Molo Kids




Varmasti aika moni miettii ja pohtii tämän talven Molo kids mallistoa. Että tilaisiko mitä ja missä koossa, onkohan sävyt kuten kuvissa jne. Ajattelimme Jeriikan kanssa helpottaa valintaanne ja tehdä vähän pohdintoja helpottavaa juttua. :)
 
Sain sovitettavaksi/kuvattavaksi (en omaksi) juttua varten Molo kids haalarin, rukkaset ja hanskat. Mallina toimii ensimäisissä kuvissa minun Emil 4v10kk ja lopuissa kuvissa Jeriikan kauppiaan omat muksut. Emil on nyt n.116cm pitkä ja 18kg. Vartalon malliltaan todella hoikka. Kädet ja jalat ovat suht pitkät, selän mitta normaali/lyhyehkö.
 
Tässä alkuun pientä infoa Molo Kids ulkovaatteista;

 
"Molon ulkoiluvaatteet ovat veden ja tuulenpitäviä sekä hyvin hengittäviä.
Vedenpitävyys 10 000 mm
Hengittävyys 8 000 g/m2/24 tuntia
Molo käyttää Thermo Lite Micro täytettä tuotteissaan, joka tekee niistä ainutlaatuisen pehmeitä, hengittäviä sekä äärettömän keveitä ja notkeita. Nämä ovat mitä miellyttävimpiä tuotteita käyttäjälleen. Turvallisuutta tuovat hyvät heijastimet.
Loppuun asti viety viimeistellyt tuotteet tuovat mukavuutta lapselle. Pääntiellä sekä hihansuissa on pehmeä fleece, joten autossa on mukava olla ilman rukkasia ja hihansuut tuntuvat miellyttäville. Hihoissa sekä lahkeissa on liukas vuori helpottamassa pukeutumista.
Tuotteet, Panther ja Flamingo väriä lukuun ottamatta, voidaan rumpukuivata miedossa lämmössä.
Alpine takki käy loistavasti lasketteluun. Siinä on hissilipulle paikka sekä lumilukot. Takki on vetoketjua myöden vedenpitävä."

 
Ensimmäisissä kuvissa sovitellaan Molo Kids polaris snow denim haalaria koossa 122cm.
 


Kuten näkyy tämä 122cm on se oikea koko n.116cm pojalle täksi talveksi.
Haalariin jää nyt sopivasti ruttua, joten pientä kasvuvaraa löytyy, sillä käyttöaikaan on vielä matkaa. Käsiä nostaessa ei jää hihat lyhyeksi, vaan ovat just sopivat.
 



Molo Kidsin haalareiden ehdoton plussa on tuo malli, se istuu nätisti hoikalle ja vähän pyöreämmällekin lapselle. Se on kapeampi malliltaan kun esim. Ticket tai Minymo. Haalarissa on helppo liikkua sen notkeuden vuoksi ja lisäksi se on lämmin. Meillä on ollut Molo Kidsin haalari jo kolme viime talvea se kunnon pakkaskelin haalari ja hyvin on tarennut. Haalarissa on vuorin keskiosa fleeceä, hihat ja lahkeet liukaspintaista kangasta helpottamassa pukemista.
 


Värinä tuo Denim on aivan huippu, ainutlaatuinen. Ihan kuin kulutettu farkku. Haalari ei kuitenkaan ole farkkukangasta, vaan ihan kunnon ulkoilupukukangasta. Farkkukuosi on siis printattu tuohon kankaaseen. Pinta on mielestäni hiukan liukkaampi kuin muissa yksivärissä haalareissa, mutta silti aivan yhtä kestävän oloinen kun muissakin haalareissa. Denimin vuori on kirkkaan oranssi.
Haalareissa on lahkeensuissa tupla lumisuojana lumipussit.
 



 
Molo Kids Itzak päähine ja Igor talvirukkaset värissä Sub yellow.
Keltaisen sävy on todella kaunis. Ei liian neon, eikä liian tumma. Juuri siitä välistä, eli kauniin keltainen.
Kokona molemmissa 6/8 vuotta.
Hatussa on väljää, siihen mahtui minun sormet hyvin tuohon Emilin pään ja hatun väliin. Emilin päänympärys on n.52,5cm. Eli voi olla että hatusta menisi vielä se edellinen kokokin. Rukkaset taas ovat juuri hyvän kokoiset. Sormien kärkiin jää n.1cm tyhjää. Tosin meillä onkin pitkäsorminen poika, voi siis olla että samanikäiselle pienikätiselle menisi hyvinkin edellinen koko näistäkin.
 


Toisena haalarina kuvissa on 128cm Molo Kids Polaris Black.
Tämä on mielestäni liian reilu n.116cm pojalle. Hihoista ehkä menisikin, mutta lahkeisiin jää turhan paljon ruttua ja haara roikkuu.
 
 


Musta on kunnon musta ja kokonaan musta. Ajaton sävy, joka taatusti kelpaa isommallekin haalarin käyttäjälle. Itse ostinkin tämän meille jo valmiiksi jemmaan tulevan talven loppuun ja ensi vuoden talveen. Uskon kelpaavan eskarilaiselle sitten vielä. Värikkäillä asusteilla tähän saa mukavasti piristystä ja eipähän näy rapa eikä kura.
Molo Kids ulkovaatteissa on ehkä markkinoiden parhaat heijastimet, lisäksi nuo tähdet on kiva yksityiskohta.
 
 


 
Tässä vielä Jeriikasta kuvia muista sävyistä ja ulkovaatteita eri kokoisten lasten päällä.
 

 

Tyttö on 123cm pitkä ja malliltaan hyvin hoikka.
Kuvissa Polaris haalarit sävyssä sub yellow (128cm) ja fire red (122cm).
Kuten näkyy tuo 122cm haalari menee hyvin vielä 123cm lapsellekin. En siis sanoisi että Molo kids haalarit ovat kovin niukkaa mallia, mielestäni ne vastaa kokoaan.
Hattu ja rukkaset on kokoa 6/8 vuotta.
 
 


Tässä 151cm pojalla Molo Kids albine talvitakki 146cm ja housuina mustat pollux mallit, sekä denimit homer snow mallit. Poika on vartalon malliltaan normaali.
164cm housut on aivan liian pitkät, 152cm on hänelle nappikoko.
 
 


Näissä kuvissa  Molo Kids Alpine Geometric ja Alpine Speed check toppatakit.
Housut molemmissa mallia pollux.
 
Kuvissa ei ole pienempien Pyxis haalarimallia, jossa on siis kaksi vetoketjua. Pyxin malli eroaa hieman polariksesta. Olka-haara on pidempi pyxis -mallissa ja haara-lahje lyhyempi. Mahtuu vaippakin mukaan menoon. Sekä leveydessä on eroa.

 



 
Jeriikassa on todella kattava valikoima Molo Kids ulkovaatteita.
Polaris haalareita on 10 värissä ja Pyxistä 6 väriä. Lisäksi paljon takkeja, housuja ja asusteita.
 
Jeriikassa on nyt menossa 2v. synttärit, joten sen kunniaksi saat koodilla synttärit 10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista, kun tuotteita on ostoskorissa vähintään 60 €:lla.
Tarjous on voimassa 31.8.2012 asti.
Lisäksi tilaajien kesken Jeriika arpoo 2x20€ lahjakorttia Jeriikaan.
Eli kannattaa kurkkia Jeriikaan. :)
 


27 kommenttia:

  1. Tuo farkku näyttää tosiaan just hyvänkokoiselta ja musta on liian iso. Minusta noissa pätee aika hyvin se, että valitsee yhtä kokoa isomman, kuin lapsella on pituutta. Meillä on esikoinen ja neiti inhottavasti kokojen välistä. Esikoinen on n.107cm pitkä ja 110cm haalari on hänelle nyt hyvä, mutta ei välttämättä mahdu koko talvea, 116cm taas olisi todennäköisesti hänelle liian iso. Neiti on n.95cm pitkä ja hänelle olisi varmaan 98cm hyvä alkutalveksi, kun 104cm on liian iso vielä. Kuopus taas on noin 86cm pitkä ja hänelle 92cm on varmasti oikea koko, mikä menee koko talven. Kuopukselle on musta ja keltainen molokids haalari.:)

    Sovitettiin 92cm haalaria vähän rotevammalle ja pulleammalle n.86cm pitkälle lapselle ja haalari oli hänelle aivan liian ahdas ja niska-haaraosa oli nafti vaikka lahkeissa olisi pituutta riittänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on niin ihania!
      Meille on tulossa tuo Molo Kidsin farkkuinen koossa 122cm. Mä mietin tarkkaan että otanko sen vai 116cm mutta otin isomman. Ja olen tyytyväinen, sillä näiden kuvien perusteella ei ole liian iso panttonille talvella. Viime talvena oli se oranssi 116cm haalari ja oli IHANA!

      Poista
    2. Helmi; Tuo kokojen välissä oleminen on aikas inhottavaa, on nimittäin meilläkin ollut monta kautta niin. Nyt ekaa talvea sattuu juuri sopivasti koko. Tosiaan minustakin pituutta seuraava koko on se oikea, paitsi jos on senttiä paria seuraava koko lähellä, niin sitten sanoisin että jo se siitä seuraava. ;)

      anrinko; Ihania tosiaan! :) Farkkuista mietin minäkin pitkään, mutta päädyin toiseen 122cm (siitä juttua myöhemmin) ja tuon mustan ostin jemmaan jo 128cm.

      Poista
  2. Meillä lapsi nyt pari senttiä teidän poikaa pidempi. Toivottavasti 128 ei putoa päältä alkuvuodesta. Sitä ennen voidaan käyttää viimevuotista haalaria....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan putoa, on vaan aika reilu alkuun. Mutta sehän ei toisaalta haittaa, kun talveen on vielä matkaa ja niitä senttejä tulee noille pikkuisille jokatapauksessa. :)

      Poista
  3. Olenkin jo kerennyt ihan kaivata naita sinun vertailuja (vaikka haalarin osto ei olekaan ajankohtaista meille tana vuonna) seka ale&shoppailu vinkkeja!

    Kiva ja kiitos kun jaksat postailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shoppailu ja alevinkkejä siis kanssa, laitettu korvan taa. ;D
      Kiitos sinulle kommentista!

      Poista
  4. Farkkuhaalari näyttää kivalta. Meillä poika ei halua enää haalaria, vaikka on vasta eskarissa. Haalari olisi kuitenkin ollut helppo, kun siihen on niin näppärä aamulla unenpöpperössä sukeltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin "pelkään" että ei enää vuoden päästä meidän eskarilaiselle haalari kelpaa.. Toisaalta kotipihassa varmaan ainakin pitää. ;)
      Haalari tosiaan on niin helppo.

      Poista
  5. Meillä on täksi talveksi viimetalvinen Molo kidsin 110-senttinen haalari tällä hetkellä noin 106-107-senttiselle, mutta todennäköisesti se ei mene koko talvea. Lopputalveksi ajattelin hankkia 116-senttisen haalarin, mutta mahtaakohan se sittenkään mennä enää ensi talvena, ehkä otankin tuon 122-senttisen, kun oletettavasti Aake jossain vaiheessa tulevaa talveakin on jo noin 110 cm, vaikka aika hitaasti kasvaakin. Snow denimiä meillä on takkina, 116-senttinen on ihan hyvä koko jo nyt ja menee koko talven. Sen kanssa on kahdet mustat second hand -toppahousut. Lisäksi tekisi mieli ostaa ainakin Pomp de luxin takki, kun ei ole sitä merkkiä tullut kokeiltuakaan. Molo kidsin haalarit on kyllä ainakin meillä todettu parhaiten istuviksi hoikalle pojalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin että kannattaa ottaa teille se 122cm jemmaan, ei sitten harmita jos 116cm ei menekään reilun vuoden päästä. :) Ja varsinkin kun teillä on jo takkina 116cm.

      Poista
  6. Kiva kun joku on vihdoin mun kanssa samaa mieltä, eli että Polarikset eivät ole mitään pientä mitoitusta vaan mielestäni paikkansa pitävää. Jopa meidän hieman vantteralle lapselle on haalari mahtunu samasa senttikoossa kun on pituutta, tietenkään tälläin ei enää erillistä kasvuvaraa haalarilla ole.

    Meidän tytöllä on ollut 3 Polarista koleman eri talvena ja aina koko ollut niin että keväällä (toukokuussa) tyttö on ollut samanpituinen tai sentinpari pidempi kuin haalarin senttikoko. Ja haalari ei ole ollut liian pieni keväällä mutta lisätoppauksia alle ei myöskään oliis mahtunut enää.

    Eri asia sitten on se että jos haalari on mitoituksiltaan väärä lapselle. Jos on esim. pitkä selkä tai pitkät kädet, ei lähtökohtaisesti Polarista kannata valita haalariksi. Mielestäni Polaris istuu parhaiten lapselle jolla ei ole mikään kehon mitta erityisen poikkeava toiesta, eli sellanen tasanen joka suuntaan ja myös todella hyvin hoikalle lapselle mutta haalariin menee nätisti vantterampikin leikkijä.

    Tämän vuoden housut on meidän sovitusten mukaan myös aika pituselleen passeleitä. 120 senttiselle lapselle koossa 128 ON kasvunvaraa mutta tämä koko valittiin. Koko 122 olisi varmasti mahtunut mutta viimeistään lopputalvesta olisi nilkat varmasti vilkkuneet ja koska tällä lapselle oli pyöreä peppu, oli 128:ssa sopivampi mitoitus siinä kohtaa (kuten monissa housuissa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. :) Tiedätkö, sovitin meidän viime talven 116cm Emilille myös ja sekin mahtui. Tosiaan kasvunvaraa ei ollut yhtään ja käsiä nostaessa ranteet tuli näkyviin. Mutta ei se mikään kinkkana ollut vielä.
      Nuo mittasuhteet tuo taatusti oman juttunsa, eli silti ei tosiaan aina käy kaikki kaikille vartalotyypeille.

      Poista
  7. jänniä ovat nämä mittasuhteet. me jouduimme ottamaan 110cm:lle 122 haalarin, koska 116 jäi hihoista ja selkämitasta lyhyeksi, ei voinut kunnolla siinä kyykistyä ja ranteet näkyivät reilusti, kun kädet nosti ylös.

    poikien äiti Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, jos on ihan eri tyyppinen ruumiinrakenne niin pitää valita haalarin koko sen mukaan. :)

      Poista
  8. Hei! Meille tuli ensi talveksi tuo Polaris värissä Speed Check. Otin koon 128 5v6kk ikäiselle pojalle, jolla nyt mitat 119,5cm ja 24kg. Koko on ihan just sopiva. Suorastaan säikähdin ensin, kun kokeiltiin, että meneeköhän koko talvea.. Yllättävästi nuo vartalon mittasuhteet/hoikkuus vissiin vaikuttavat. Olisin ilman muuta luullut, että teidän Emilille koko 128 on sopiva ensi talvena. Niin samaan tahtiin nämä meidän pojat kasvaneet ;)

    mami75

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, mittasuhteet vaikuttaa yllättävän paljon. :)
      Minäkin tuota 122cm mietin ja päädyin sitten jemmaamaan tuo 128cm kanssa. Ompahan toinen jo varalta, jos nyt oikein kunnon kasvuspurtti tulee.

      Poista
  9. Jos päädyn hommaamaan Molon haalarin meidän Emilille (5v 106cm) niin otan koon 116cm. Meneepä sitten koko talven. Onhan tässä vielä monta kuukautta ennen kuin tuota pukua tarvitsee :) Tosin arvon vielä Molon ja Ticketin tähtikuosisen puvun välillä.... se ois niiiin ihana, mutta siitä riittänee 110cm ?

    Kun esikoisemme oli ihan pieni neuvoi lastenvaateliikkeen myyjä että ulkopuku kannattaa ostaa kaavalla lapsen pituus + 5cm :) Tätä olen suhtsilleen yrittänyt noudattaa ja aina onnistunut.

    Viime talvena meillä taisi olla Molosta muuten koko 110cm.... Ei olisi mennyt enää millään tänä talvena....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ticketistä ehdottomasti riittää 110cm, ne on reilumpia. Valinnanvaikeus on kamala vaikeus! ;D
      Hyvä neuvo lastenvaateliikkeen myyjältä, pätee varmaan monelle.

      Poista
  10. Meillä ei taas Molo kidsin haalari sovi enää esikoiselle kun muuten sopivassa koossa ranteet vilkkuu ja seuraava koko on taas muuten liian iso. Polarn o pyretin puku oli mittasuhteiltaan paras ensi talveksi. Sikäli hassua,että viime vuona popin puku jäi liian lyhyeksi lahkeista,vaikka muuten olisi ollut sopiva.

    Taikkuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tosi jännää. Meillä ei ole koskaan ollut Po.P:n talvihaalaria, joten sen mittasuhteista ei ole tietoa. Olen vaan aina katsonut, että niissä on lyhyet hihat. Mutta ei kai sitten olekaan? Välikausihaalari meillä on ja siinä riittää lahkeissa ja hihoissa mitta, mutta niska-haara vähän lököttää.
      Niin ne lapset taitaa kasvaa vaihtelevasti eri paikoista. ;D

      Poista
  11. Nyt täytyy kyllä pyytää neuvoa kokeneelta poikien äidiltä. Olisiko Molon haalari sellainen, joka kestää 2,4 vuotiaalla talvella? Luvassa on sen 3h ulkoilua päivässä ainakin ja tietysti vaihtelevassa maaastossa. Poika on oikea sähköpupu ja nyt tarvittaisiin oikein laadukas ja kestävä haalari vauhtiveikon menoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi. ;) Minusta Molon haalari on ehdottomasti yksi kestävimmistä, toinen hyvä on Ticket.

      Poista
    2. Meidän likan päiväkodissa on vaativa hiekka/kallio piha ja koska sijainti on eteläisin suomi, ei lunta tosiaan ole aina maata peittämässä. Tytöllä pn ollut jo 3 vuotta Polaris päiväkodissa, joka päivä kaksi ulkoilua samalla haalarilla koko toppakauden. Ja tämä meidän tyttö mm. ottaa vauhtia ja heittäytyy mahalleen jäämäkeen eli ei mikään pihan reunalla istuskelija ;)

      Yhdessäkään Polariksessa ei yhtään reikää eikä edes juuri kulumaa. Haaalaria voi käyttää vielä ainakin toisen talven ellei kolmatta ja neljättäkin. Eli on todella hyvä kangas haalarissa.

      Poista
    3. Kiitos vastauksesta! Tämä kyllä sinetöi meidän haalari valinnan. Vielä, kun osaisi päättää mikä väri. :)

      Poista
  12. Oikein hyvän jutun olet tehnyt ..kiva lukea. Meillä ei ole vielä Molon vaatteita ollut, mut täytynee harkita. On ilmeisen laadukkaita ja näyttäävät tosi kivoilta.

    VastaaPoista
  13. Meillä ei todettu Molo kids toppahaalaria kovin laadukkaaksi. Meillä lapsi kerkesi käyttää Polaris Snow Denimiä kaksi kertaa ulkona ja tuloksena oli molemmissa lahkeensuissa reiät. Harmittaa todella paljon, luulin haalaria laadukkaaksi mutta näin kävi..

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)