sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kai ne joskus sulaa??




Voi sanokaa että ne joskus sulaa jookos!
Ei tunnu ihan keväältä kun pihassa on pari metriä edelleen lunta, kinokset on ikkunan reunaan asti. Perjantaina satoi vaan lisää, eikä tuo mittari montaa astetta plussan puolella päivän aikana käy (jos edes käy).



Hiukan rasittavaa tämä vaihe, kun ei oikein tiedä mitä päälle laittaa. Toppa on välillä liikaa ja välikausi liian vähän. Koululaisille etenkin tuskastuttavaa, kun aamuisin on jopa 8 astetta miinusta ja sitten iltapäivällä +4. Huoh.
Jaksan uskoa ja luottaa että ensi viikolla se tulee, kevät!



Luottavaisin mielin pesin jo topat pois, ainakin melkein.
Yhdet setit jätin per poika, niillä pärjätään vielä hetki..
Kevät kengät on suojattu ja muutenkin välikausivaatteet kaapissa.
Lähtövalmiina kevääseen.



Jokos muilla on talvi laitettu pois ja kevät kaapissa?
Millaisissa vaatetuksissa teillä mennään juuri nyt?



49 kommenttia:

  1. Toi sun järjestelmällisuus on ihailtavaa :)

    Topat mä pesin pois silloin kevään ekassa vaiheessa, kun jo näytti että se tulisi ;) 5veelle silloin jätin yhden ohuemman setin vielä joka nyt takatalvessa tullut kyllä tosi käyttöön. Isommat menneet vk-vaatteilla fleecejen kera. Ens viikolla se kevät tulee (pakko tulla!) ja sit saadaan pestä viimeinenkin setti ja asusteet, näin mä olen suunnitellut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Ei vaan osaa olla sekasin. Hih.
      Niin minäkin suunnittelin, että ensi viikolla topat pois kaikki. Hitsi vaan tuota pihaa, sulas jo! ;)

      Poista
  2. Teillähän on vielä enemmän lunta kun meillä! Vähän on kyllä kevät myöhässä, mutta jospa se sitten tullessaan tulisi rysäyksellä.

    Olen osan topasta pessyt, osa vielä käytössä. Tää on just hankalaa aikaa, kun aamulla saattaa tosiaan pakkasta olla reilustikin. Helpompihan se on toppapuku heittää päälle, kuin alkaa kerrospukea.

    Esikoinen on jo kuukauden kulkenut softshellissä vaikka sitä pakkastakin on tosiaan ollut. Muuten meillä ei juurikaan vielä ole kevätvaatetta purettu esille, kaapissa odottavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minua nauratti kun telkkarissa sanottiin että kevät on aikasessa. Jaa missä? ;D
      Meilläkin esikoinen otti reilu viikko sitten softshellin ja välikausihanskat käyttöön, mutta pitää vielä toppahousuja ja talvikenkiä.
      Oikein ei tunnu meidän pojat innostuvan ajatuksesta että välikausivaatteiden alle pitäisi laittaa fleeceä. Syksyllä ne pitää niin, mutta keväällä ei kuulemma ole kivaa. Jaa, ota nyt sitten noista selvää. ;)

      Poista
  3. Hei!
    Vinkkaappa mistä löytäisin siistin yksivärisen, Iloisen värisen(turkoosi,lila,vihreä) juhla/kaulupaidan n.110cm pojalle. Jokaisen nettikaupan olen käynyt läpi,eikä mitään.. En halua mitään ruudullista,raidallista tms. vaan ihan yksivärisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas.. En muista minäkään missään nähneeni. H&M:llä oli vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä pitkähihaisia ainakin hetki sitten, mutta ei iloisemman värisiä. Pitää pitää mielessä ja vinkata, jos jossain nään. :)

      Poista
  4. No kyllä on todella hankala tietää, mitä noille pukisi päälle. Meidän 2-vuotias täystuho hajottaa haalarin kuin haalarin, nyt pesin toppahaalarin pois, jotta siitä jäis edes jotain jälkipolville... Hän siirtyi vk-haalariin muutamalla välivaatekerralla tai toisinaan käyttää Plain Rainia. 4-vuotias on vielä toppahaalarilla tai takilla ja housuilla. Ei oo helppoo ei. Ja kyllä täälläkin odotellaan lumien sulamista. Mitkä kengät teillä on käytössä? Tuntuu että talvigoret menee pilalle tuolla soralla, joten meillä enimmäkseen kumpparit karvavuorella. Mutta pakkohan se on selvällä pakkaskelillä laittaa lämpimämmät kengät. Rasittava välivaihe, mutta eiköhän se kevät sieltä tule :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kun tuota lunta on noin paljon, niin ihan talvikengillä (goret) on menty. Soralla varmasti menee huonoksi, eli ei ole kivaa teilläkään. :/
      Me on pidetty tuota Reimatecin haalaria ihan sillä, että menkööt vaikka puhki, kun sen kerta saimme testattavaksi. ;) Vielä on ehjänä pysynyt, mutta saa nähdä jääkö siitä serkkupojalle enää ensi talveksi.
      Teillä onkin sitten oikein pikkurymyäjä. :)

      Poista
    2. meillä on siis myös vielä metri lunta, mutta autopihasta on kaikki sulanu ja se on ihan soralla. Pärjäisi vaikka tennareilla jos pysyisivät pelkällä soralla, mutta eihän se nyt oo realistista ollenkaan :D

      Poista
  5. Tsissus että on lunta :) Meillä on onneks kohta piha sula. On siinä vielä luntakin, mut enimmäkseen jo sulaa. Meillä on kans inhottava tilanne vaatetuksen kanssa, kun en haluais antaa hyvää talvipukua kuraleikkeihin, mutta välikausi fleecelläkin on monena päivänä liian vähän. Rymyhaalari (vanha lassie) oli eilen tosi hyvä, mut viime viikolla sain kokea sen riemun kun poika läsähti pyllylleen ja pikkaritkin oli märät, eihän tossa mitään kosteussuojaa ole. Ja kurahaalareita en todellakaan enää topan päälle laittais. Sulas jo lumet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OO, mutta olen huomannut saman Lassien kanssa hoitolapsilla. :(
      Kuriksia ei meilläkään käytetä, ellei sitten ole kamala kuravellipiha jossain vaiheessa.
      Siis tuota lunta on ihan hulluna, tuntuu ettei se ole sulanut yhtään!

      Poista
  6. Täällä pohjosessa mennään vielä toppakuteilla, kurahousuilla ja lämminvuorikumppareilla...yöks. olen myös perhepäivähoitaja ja mielelläni kuulisin miten teilläpäin työt hoidetaan. Onko päivät tarkkaan rytmitettyja, teettekö paljon yhteistyötä kollegojen kaa jne. Olitko kunnallinen vai yksityinen? Mä kaipaisin enempi yhteistä toimintaa esim kerhojen muodossa, nyt nähdään kollegojen kaa vaan puistoissa jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni muuten kirjoittaisin työstäni täällä, mutta jotenkin koen sen sellaiseksi että ei kuulu tänne.. Tiedän että "johtaja" lukee blogiani myös. ;D
      Tässä voin sen verran kertoa, että meillä on rytmitettyjä päivät. Ei siis ole käsky, mutta kyllähän se helpottaa omaa työtä ja luo lapselle turvaa. Lähinnä siis nämä ruokailut, ulkoilut ja nukkumiset. Askarrellaan jos ehditään ja muihin juttuihin lähdetään tilanteen mukaan. Olen kunnallinen perhepäivähoitaja ja meillä on hoitailta toisten hoitajien kanssa kerran kuussa. Täällä on kivasti yhteisiä juttuja mm.liikuntasalivuoro, näytelmiä, juhlia ja se perhekerho joissa pääsee tapaamaan muita minusta sopivasti. Ehkä n.1krt viikkoon nähdään, jos vaan tulijoita on. :)

      Poista
  7. pienellä pojalla toppahaalari vielä käytössä,tänäkin aamuna kuusi pakkasta:(päivällä sitte tarkenee jo vk kamppeissa.kesää odotellessa kun ei tarvi paljoa vaippaa anempää"pukea":)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä onkin sitten ihanan helppo pukemisen osalta eli tulis vaan. :D

      Poista
  8. Meillä on toppaa ja välikautta rinnan käytössä, tosin toppavoittoista on nyt ollut, un sää on ollut kylmää. Itsekin olen pessyt yhdet toppapuvut pois, mutta vielä tuossa roikkuvat päiväkotihaalarit ja kaksiosaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli sielläkin on siis vielä kylmä, ajattelin että jos vaan meillä täällä on takatalvi. ;)

      Poista
  9. Meillä kanssa toppaa (ohuin setti) edelleen naulakossa. Meillä eniten jäytössä on nyt ollut ticketin pari fleecevuorellista vk-takkia, täydellisiä näille keleille. Housuina vk-housut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Ticketin fleecevuorelliset on kyllä huippuja, meilläkin on niitä aiempina vuosina ollut, mutta nyt ei ole tullut hankittua.

      Poista
  10. Hauska kenkärivi :)

    Meillä hikoillaan vielä topassa. Pienemmillä on rubber rainit fleecellä ja isoimmalla välikausihousut+toppatakki. Pari sataa kilometriä meitä pohjoisemmassa asuvat vaihtavat meitä ennen topat pois, mutta mereltä tuulee pitkään jäätävästi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita. ;D
      Joo se on jännä miten erilailla eri puolilla suomea mennään, mutta kun tosiaan pitää ottaa huomioon tuuli, lumen määrä jne.

      Poista
  11. Toppavaatteilla mennään vielä, mutta kaupoille oon laittanut välikausivaatteet,mukavampi niin. Tosiaan lunta ja pakkasta vielä. Nyt aurinko paistelee niin ihanasti, et eiköhän se kevätkin jo tule pian =0)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on kaupoilla ollut jo ohuempaa, kiva et edes jossain voi pitää. ;)

      Poista
  12. http://www.skidi.fi/images/kuvat/909A_GRASS_canvasjacket.jpg

    Vaikea valinta, ottaisin kaikki jos saisin :D

    -Eerika & lapset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytkö Eerika siirtää osallistumisesi tuohon oikeaan kohtaan, niin muistan ottaa sinut arvontaan mukaan. :)

      Poista
  13. Meil on liikuttu kevätvaatetuksessa jo pari viikkoa ja talvivaatteet on pakattu pois/viety kirppikselle. Kyllästyin siihen kuran määrään mikä niihin toppiksiin imeytyi ja kuriksia en ala kiskoa toppisten päälle joten välikausivarusteet esille ja pikkupakkasilla alle sit vaan enempi. No on meillä noilla isommilla ollu kevyttoppikset viel tossa niin ovat niitä käyttäneet myös tuossa ulkoillessa. Mut kylmä ei oo tullu kellänä ja helpompi pitää puhtaina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta että noita toppavaatteita on inhottavampi käsitelläkin kurakelillä. Jospa mekin saatais pian topat pois, kun lumet edes vähän sulaisi. :)

      Poista
  14. meillä mennään välikausi kamppeissa mutta meillä ei o enää luntakaan kyllä enää. hoidossa on laitettu aamulla villa/fleece haalari välikauden alle kun yöt olleet täälläkin tosi kylmiä vielä. kyseessä siis varsinais-suomi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kun ois ihanaa, jos mekin saataisi nuo lumet jo pois! :)

      Poista
  15. Voiko noin siistejä kaappeja olla jollakin! :D

    Mä pari viikkoa sitte pesin topat pois, jätin yhdet kans kaikille ja niitä nyt on tarvittukin - valitettavasti. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on, joku kun on katsos järjestysfriikki. ;D

      Poista
  16. Meillä on etupihalla kevät ja takapihalla näyttää suht tolta kuin teiltäkin. Et mietipäs sitten miten pitäis lapset pukea kun ulos menee =)
    Epulla on koulussa yleensä päällä toppaa, ne kun ulkoilevat paljon. Noppa pukeutuu fleecevuorelliseen kumipukuun ja alle vielä kerros fleeceä.

    VastaaPoista
  17. Toppapuvulla ollut vielä hoidossa tähän asti, kaupoilla kun käyty kuitenkin välikautta ollut jo pitempään päällä.
    Kylmää se vielä on ja päiväkodilla laskevat vielä peppumäkeä sun muuta lumirallia.
    Toivotaan että nyt pääsiäisen jälkeen saisi välikautta laittaa sinnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lumi tekee vielä sen, että maa on tosi kylmä. Huoh.
      Tänään oli täälläkin jo +8! ;)

      Poista
  18. Pyöräillessä ollaan käytetty välikausivaatteeita(tuntuu että topat olisivat liian paksuja), mutta muuten ollaan edelleen toppavaatteissa. Lunta on ja paljon, eikä meillä koululainen halua kerrospukeutua, helpompi lähteä välitunnille kun on vähemmän puettavaa. Saisi kevät jo tulla kunnolla!

    Miten olet käsitellyt kengät ja käsitteletkö kaikki kengät? Myös goret? Lisääkö käsittelyt kenkien käyttöikää? Itse en ole ikinä käsitellyt, pessyt vain kauden lopussa.

    -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta käsittely lisää kenkien käyttöaikaa tai ainakin ne pysyy paljon siistimmän näköisenä. Käsittelen kaikki kengät (tai no en kesäkenkiä). Eli suihkutan ne tuolla kuvissakin näkyvällä suojasuihkeella, joka sopii nahalle ja gorekengille myös. Niin ja tietty ne pesut aina kauden loputtua, kun laitan kengät säilöön. :)

      Poista
  19. Pari viikkoa sitten pesin topat pois ja siirryttiin välikauteen.Vaihtelevasti on aamupäivällä yhden kerroksen (yleensä leggarit+ph tunika) päällä fleece taikka collegepuku.Muutaman kerran on ollut niin kylmä että on jouduttu kevyttoppaan turvautumaan.Pääkaupunkiseudulla on ihan kevät jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tulispa tännekin! Tänään oli kyllä jo lupaavat +8 astetta! :)

      Poista
  20. Oi kun sulla on siistit nuo kaapit, kaikki takit niin rivissään ja siistit pinot! Ei oo takkeja heitetty kiireessä lattialle eikä kenkiä potkittu suoraan oven eteen niin, että ken seuraavana ovesta sisään astuu siihen varmasti kompastuu... Ihailen sun järjestelmällisyyttä! (:

    Pitääkö teillä pojat muutenkin järjestelmällisyyttä yllä, esim. siivoaa lelut laatikkoon tms.(kun ne niin helposti jää lattialle... ainakin meillä :D ), pyykit pyykkikorin(eilen keräsin pyykkejä olohuoneen sohvalta...), tiskit tiskikoneeseen/altaaseen ruokailun jälkeen(meillä ne jää muuten pöydälle jos ei kukaan oo sanomassa et pois ne tosta pöydältä...), takit naulakkoon/henkariin pois lattioilta ja tuolin selkämyksiltä ? :D

    -Matilda, satunnainen lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä kaikki kulkeutuu paikoilleen poikien toimesta, ei kuitenkaan tietty aina sanomatta. ;) Myönnän että naputan asiasta päivittäin, en anna periksi. Siisteyskasvatusta. ;D
      Toisaalta pojat on aika siistejä, oppineet kai äidinmaidosta jo sellaisiksi. Hih.

      Poista
  21. Meillä on pääsääntöisesti topat käytössä. Tosin nyt pääsiäisenä käytettiin myös Ticketin fleecevuorellisia takkeja. Ne on kyllä kätevät, miinuksena fleecevuoren "hidas" irrottaminen/takaisin kiinnittäminen. 2v on käyttänyt paljon jo kahdella isoveljellä aikoinaan ollutta Reimatecin toppahaalaria. On vähän niin kuin kevyttoppa-asu, mutta yllätyksekseni piti vielä vettä eilisen kuralätäkköseikkailun yhteydessä :)

    Olisin halunnut täksi kevääksi kokeilla Po.Pin fleecevuorellista haalaria, mutta harmikseni tajusin, että niitä tulee vain syksyisin. Silloin sitten pitää olla asialla. Toisaalta (jälleen veljiltä peritty) Ruskovillan villahaalari on ollut loistava ohuemman asun alla :)

    Osaatko sanoa, onko Reimalla myynnissä vk-housuja myös isommissa koissa, kuten 134cm ja 152cm. Entä millaisia asuja siellä on 164cm koossa? Mistä olet hankkinut teidän isompien poikien vk-asut? Meillä puuttuu vielä 11v:lta vaatteet. Tosin Ticketin 152cm:n takit vielä menee just, mut syksykin pitää huomioida. En ole myöskään löytänyt Suomesta Ticketin myyjää. joka myisi kokoa 164cm.

    Ihailen siistiä ulkovaatekaappianne! Mulla tämä takatalvi siirsi kuistin/eteisen kaappien ja naulakoiden järjestämisurakkaa. Olin ajatellu tehdä sen sesonkivaatteiden vaihdon yhteydessä. Nyt pääsiäisenä olisi ollut siihen mukavasti aikaakin ;) Toivottavasti se kevät kuitenkin pian tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reimalla on minusta nyt mallistossa isommillekin housuja ja takkeja jopa 164cm saakka. En vaan tarkemmin muista onko ne tec mallistoa vai perus Reimaa.. Enkä muista mitä isoille oli, pitääkin katsoa. ;)
      Meillä on isojen poikien vk-asut Kappahlin woxoa, Ticketiä ja Icepeakiä. Jos vaan ehdin, niin voisin laittaa juttua niistä.

      Poista
  22. Minkä merkin kengät nuo on nuo keltaiset jossa tähti? Ihanat, sopisivat meille just nappiin :D??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltaiset tähtitennarit on Pikkujalat nettikaupasta ja merkkinä Bisgaard. :)

      Poista
  23. Ihastuttavan siistit kaapit ja kauhea määrä lunta siellä teillä.

    Meillä koululainen on kulkenut kouluun viime viikot enimmäkseen välikausihousuissa ja lämpimässä takissa; sellaisessa toppatakin ja ohuen takin välimaastossa olevalla. Kenkinä on ollut puman vuorelliset nilkkurit. Ensi viikolla saa sateettomina päivinä laittaa vuorelliset farkut. Softshell-takki on ollut jo käytössä pyöräillessä, mutta ehkä sillä jo koulumatkatkin tarkenisi.
    Talvivaatteet ovat edelleen sulassa sekasorrossa kevätvaatteiden kanssa eteisessä, mutta kyllä ne jo uskaltaisi pestä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku välimuodon vaatetus olisikin paras.. Ehkä se nyt lämpenee kunnolla pian. :)

      Poista
  24. Aivan ihana kenkärivistö! :) Suojaan myös aina meidän kengät sprayllä, niin kestävät siistinä pidempään.
    Toppaliivi on koululaiselle meillä hyväksi todettu vaate näihin välikausikeleihin. Voi pitää takin tai fleecen päällä ja laittaa reppuun, jos tulee kuuma. Sen verran mainostaisin, että www.leppisloppan.fi on pojille tarjouksessa pirteän kirkkaan sininen Girandolan toppaliivi tällä hetkellä -30%! Koot 116-152 cm.
    Terkuin
    Sonja Leppisloppanista

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)