lauantai 5. marraskuuta 2011

Pienen pojan villat
Muistanette varmaan kun aika vasta pähkäilin villahaalari asiassa?
Päädyin sitten lopulta siihen että kyllä me se tarvitaan. Hetken nettikauppoja selattuani päädyin tilaamaan Ruskovillan villahaalarin Naperonutusta. Jo ihan kehujen pohjalta halusin testata Ruskovillaa meilläkin, koska koskaan aiemmin sitä ei ollut meillä ollut (paitsi silkkimyssy Emilillä vauvana). Aina olin ostanut jonkun halvemman vaihtoehdon, koska meillä ollaan aika vähän tähän saakka talvisin ylipäätään pidetty villahaalaria. Ruskovillan haalareita olen joka talvi katsellut, mutta miettinyt toimivuutta niihen kapeuden vuoksi.

Nyt täytyy heti sanoa että turhaan epäilin. Kuten kuvista näkyy, haalari menee mukavasti myös sisävaatteiden päälle. Ihanan venyvää materiaalia. Tässä Emilillä alla normaali pitkähihainen ja velourhousut. Tilasin vinkkien perusteella koon 120cm ja tuli nappiostos. Emil on nyt 110cm pitkä ja tässä haalarissa ei mielestäni ole liikaa reiluutta. Toki sen verran, että pientä ruttua jää etenkin lahkeisiin, mutta istuu kuitenkin päälle tosi kivasti. Saattaa mennä vielä vuoden päästäkin, jos pojan niska-haara mitta ei kovin tuosta kasva.

Sen verran mukava tuo haalari tuntui olevan päälläkin, että käyttäjä mennä viipotti se päällä pari tuntia kuvausten jälkeenkin. Ei saanut riisua. Uskomatonta, villahaalari kelpaa! ;)


Yksi suosikki jo pari talvea on ollut Many months merinovillainen kypärämyssy. Tuo ei todellakaan kutita, meillä nimittäin valitetaan heti jos joku kutittaa. Myssy on malliltaan tosi hyvä ja yltää ihanasti niin edestä kuin takaa melko alas. Tämä ei myöskään pyöri päässä. Emilillä on tuo ruskea koko 5-7/7,5v tosiaan nyt tulevana talvena kolmatta talvea käytössä.

Sukat on meillä mallia mummon puikoilta. ;)


Lapasissa on menty pari talvea jo Jonathanin 100% villalapasissa, nuo tuntuu oikeesti ihan puuvillalta. Nekin siis saa ilman valituksia käteen. Nyt ollaan siis varustauduttu, jos vaikka tulee se kunnon pakkastalvi. ;)10 kommenttia:

 1. Mä muistelin, että meilläkin olis yhdet Jonathanin villalapset, mutta tunnustelin kaikki lapaset läpi ja ihan puuvillaisilta ne tuntui. Sun vikin perusteella nyt tajusin, että kyllä ne yhdet taitaa villaa olla :).

  VastaaPoista
 2. Ihana kun Emil vielä suostuu pitämään kypärämyssyä.
  Meillä oli jo viime talvi sellainen ettei suostunut pitämään.
  Olisi vaan niin hyvä asuste, suojaisi kaulankin, nyt pitää olla erillinen kauluri.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen aina haaveillut ruskovillan puvuista, mutta en ole raaskinut ostaa. Enkä kehdannut pyytää edes lahjaksi. Mutta nyt äitini osti molemmille tytöille ja voi miten ihanat ne ovat! Meidän mahakkaalle keskimmäisellekin kiva, kun villapuku ei vie ulkopuvun alta paljoa tilaa, kun on kapea ja silti joustava. Olen ihastunut, pelkästään näitä jatkossa!

  VastaaPoista
 4. Terkut täältä flunssavuoteelta! Tekisi itsekin mieli pukeutua tuommaoiseen, kun paleltaa=)

  Meillä on Ruskovillan haalareita ollut monena vuonna ja yksi on edelleen kaapissa, saas nähdä mahtuuko vielä Nöpölle. Olen samaa mieltä, että aivan ihanat haalarit! Ja myös noita Many Months-myssyjä on meilläkin ollut j aoikein hyviä ja pehmoisia ovat.

  VastaaPoista
 5. Nii-in...sitä talvea odotellessa:)
  Tuo kypärämyssy näyttää todella hyvältä ja tehokkaalta,jos niin voi sanoa. Suostuuko teillä isommat pojat käyttämään vielä sellaista? Meillä olisi tarvetta kun talvisaikaan tulee ulkoiltua mummolassakin,Kittilässä,jossa ei ole pulaa lumesta&pakkasesta.

  VastaaPoista
 6. Ruskovillan haalarit ovat kyllä hyviä ja ihanan pehmeitä. Harmi ettei me tarvita =( mummon villasukkia toivotaan kyllä, ne on ihan parhaita!

  VastaaPoista
 7. Söpö villapoika.
  Ruskovillan haalarit ovat ihan loistavia. Meillä oli aikoinaan niille paljon käyttöä syksyllä ja keväällä välikausivaatteiden alla. Sekä tietysti talvella. Ekaluokkalaiselle ehkä vielä mahtuisi viimeisin villahaalarinsa. Pitkällä retkellä voisi olla sille vielä käyttöä.

  Nuo "mummon puikoilta"-sukat ovat ihanat.

  VastaaPoista
 8. Meillä Ruskovilla on suosikki välivaatteissa, kun kerran kokeiltiin sen jälkeen ei olla edes mietitty muita välihaalareita.

  Tykkään myös Ruskovillan villasukista,hanskoista ja kypärämyssyistä. Ova mukavan ohuita, mutta kuitenkin lämpimiä :)

  VastaaPoista
 9. Mari; Ne Jonathin villalapaset tosiaan tuntuu puuvillalta! Moni erehtyy luulemaan puuvillaisiksi. :)

  ninnu; Joo, ei se yhtään ole vielä sanonut ettei pitäisi. Hyvä tosiaan, minustakin se on tosi kätevä ja käytännölinen juttu. :)
  Ekaluokkalainen eli Oliver ei enää suostu pitämään, ei enää eskarista alkaen.

  Marjuli; Samaa mieltä. ;)
  Ihana mummo teillä!

  jarna; Aatella etten ole aiemmin tajunnut ostaa testiin, todella laadukkaan oloinen todellakin. :)
  Paranemisia sinne flunssapetiin!

  Niinu; Ei ne enää suostu, Emil on ainut joka pitää. Tosi harmi kun nuo lämmittäisi paljon paremmin kun kauluri.
  Itse toivon lumista talvea. :)

  Vera; Mitä teillä on välihaalarina? vai onko muuta villaa? Fleeceä? ;)
  Tai nyt muistelenkin että kerroit ettei poika voi pitää, muistanko oikein?

  kaari; Kiitos. :)
  Pitää muistaa ottaa tosiaan välikausivaatteidenkin alle käyttöön, se tahtoo meillä unohtua ja villahaalarit on vain talvella alla.
  Mummon neulomat jutut on kyllä ihan parhaita!

  Vauhtivekaroiden äiti; Voi olla että meille käy samoin. ;)

  VastaaPoista
 10. Niin siis ei tarvita kun on fleeceä jo ostettu =) voisi ihan hyvin käyttää villaa, ei vaan tule meillä tarpeeseen, kun on infektioastman takia ehdoton pakkasraja se -10. Ja silloinkin saa ulkoilla max 30min, niin sen ajan ollaan pärjätty fleecellä. Vanhemmalla pojalla ei ole tollaisia ongelmia, ja hänellä oli Ruskovillaa pienempänä, ja tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)