perjantai 26. elokuuta 2011

Vähän Jonathanin talvea


Tätä toppajuttua tulee nyt, mutta se on ajankohtainen aihe. ;)
Tänä syksynä en tilannut Jonathania malliston verran (esittelyjen takia), mutta parille ystävälle ja itselle tein tilauksen. Joka kerta on yhtä jännittävää avata pakettia, kun ei oikein tiedä mitä odottaa. Toki kuvat on jo nähty, mutta usein värien todellisuus ei ole sama kun kuvien. Ainakaan kaikissa väreissä. Vähän siis ajattelin raottaa teillekin tuota paketin sisältöä.

 

Tähti Jonathan vauvahaalari tässä vaaleanpunaisen sävyssä on tosi kiva minusta, raikas. Haalarissa on fleecevuori, paitsi ei hihoissa. Siis uskoisin olevan myös lämmin vedenpitävyyden lisäksi.



Myöskin Tähti takki on aivan valloittava vaaleanpunaisena. Tässä on ihan normaali liukaspintainen vuorikangas. Tähti henkselihousut on pinkit, ihan oikeat pinkit.



Rukkasvalikoimaa.
Ylärivissä molemmat reunoilla olevat ovat Tähti malliston super-rukkaset, harmaat ja vaaleanpunaiset (musta kämmenosa). Eli vedenpitävät ja lisäksi lämpöisellä teddyvuorella varustetut. Näitä muuten saa kokoon 8 asti!, muissa rukkasissahan koot loppuu kokoon 6.
Ylärivin keskimmäiset pinkki/harmaat on Tähti mallistoa myös, ne perinteiset. Rukkasissa on siis fleecevuori.
Alarivissa kaikki Classic teddyrukkasia, se perinteinen hyvä rukkanen. Ainut mikä pisti silmään on tuo peukun leveys, se ei ole mielestäni aiemmin ollut ihan noin leveää mallia. Olisiko ajatuksena se että alle mahtuu hyvin villalapanen.. Väreinä näissä nuo raidalliset ja olevinaan musta (joka ei muuten ole puhdas musta).



Classic teddyrukkasissa on vuorena samettisen pehmoinen vaalea teddy, pehmoisempi kun aiemmin (vasen kuva). Tuo musta möykky on Tähti super-rukkasten vuori. Se on siis musta ja tosi silkkisen pehmoinen teddy. Super rukkasten kämmenosa on kumimainen, vielä vahvemman oloinen kun tavan Tähti rukkasten.

Uutuutena täksi talveksi saatiin myös hansikkaita Tähtimallistoon (oikea kuva). eli noiden pitäisi olla vedenpitävät. En tajunnut tehdä veteen upotustestiä, mutta jos kiinnostaa voin senkin tehdä?
Hanskoissakin on kumimainen kämmenosa. Väreinähän noissa on  harmaa/musta ja pinkki/musta. Saatavilla kokoon 8 saakka. Nuo kasit meni meillä just vielä 10v:lle.

Lupaan laittaa käyttökokemuksia heti talven aikana super-rukkaisista ja hanskoista. Toivottavasti ovat hyvät.



Meidän 10v. valitsi itselleen City malliston harmaan canvastakin (146cm). Vähän jännityksellä odotin millainen se on. Yllätyin positiivisesti. Sehän todella on kankainen takki ja vielä kivan näköinen. Just ihana (ja cool!) siistimpäänkin menoon. Poika tykästyi myös.



Takissa on kivoja yksityiskohtia ja hupun karvan saa halutessaan pois.

Housuja tilasin meille parit alkuun, niitä on kyllä saatava lisää. Tosin isoille on etsittavä toinen merkki, koska Jonathaneissa isoin koko on 140cm (paitsi City housuja saa 152cm). Meillä on joka vuosi housujen kulutus sitä luokkaa isommilla, että niitä ei oikein enää viitsi kierrättää seuraavalle. En nimittäin pidä niistä vaaleiksi haalistuneista polvista.
Tuosta vasemman kuvan housuista vyötärömalliset on Tähti mallistoa ja henkselimalliset Classic mallistoa. Tuossa näkyy hyvin se sävy ero. Molempien siis pitäisi tietojen mukaan olla mustat. Mutta Classicin musta ei ole puhdas musta, se on enemmänkin harmahtava tai jopa jossain valossa vivahtaa luumuun.

Toivottavasti tästä esittelystä oli hyötyä muillekin, jotka pähkäilee mitä Jonathania ostaisi. Kokoapuja annan myös, jos joku sellaisia miettii. Malliston voi kurkkia kokonaisuudessaan Jesper Juniorin  sivulta ja sieltä löytyy myös kotimyyjälista. :)

Edit: Tähti hansikkaat ei pidä vettä, vesiupotustestissä vesi tuli kärjistä läpi n.20sek. kuluttua. Harmi! Tosiaan yleensä Tähtimallisto pitää vettä. Tähti super-rukkaset piti veden täysin.


23 kommenttia:

  1. Onpa kivoja! Harmi vaan, että noissa sormikasmallisissa hanskoissa koot loppuu siihen 8:aan. Saisi olla ainakin 12 saakka...

    VastaaPoista
  2. Osaatko sanoa mikä koko olisi tähti jonathan vauvanrukkasista sopiva 1-vuotiaalle (täyttää vasta lokakuun lopulla)? Ja onko vaaleanpunaisten rukkasten toinen väri mikä, harmaa?

    Eikö tuossa mallistossa ole vauvoille (siis 80 tai 86 senttisiä) housuja, höh. Onko nämä muuten yleensä reilua mitoitusta? Eli kannattaisiko nyt n. 76 senttiselle vauvalle harkita haalarista kokoa 80 vai 86 talveksi?

    Kiitos jos osaat auttaa :).

    VastaaPoista
  3. Onpa nätti tuo ylimmän kuvan haalari. :)

    Ja tosiaankin musta ei näytä mustalle noissa kuvissa, vaan noi mustat näyttää ennemminkin tummanharmailta. :/

    VastaaPoista
  4. Mä pähkäilin kanssa tuota housujen väriä aikani J&J:ssä, mutta totesin, että kelpaa meille, oli se harmaa tai musta tai jotain siitä väliltä. Oli muuten tosi vaikeaa päätellä, mikä se väri on, kun J&J:n sivuilla vielä luki että musta.

    VastaaPoista
  5. Moikka! Voitko kertoa onko tässä vauva mallin tähti-haalarissa painettuja tähtiä,kuten viime vuoden haalarissa. Harmitti viime vuoden haalarissa kovasti se, kun haalari oli varmaan ensimmäisiä kertoja päällä, poika kaatui, niin tähti lähti heti kulumaan haalarista pois, lopulta raaputin sen kokonaan pois!!

    VastaaPoista
  6. Sormikasmallisten rukkasten vesitestiä vaan kehiin, kiinnostaa! 6-vuotiaan mielestä, kun tavalliset rukkaset on pikkulasten juttu ;). Ja reimatecin sormikasmalliset maksaa sen 30e, niin jospa näistä löytyis meille vastaavat :).

    VastaaPoista
  7. Kivasti heittää noi värit juu.. Se poikien tähti vauvahaalari on oikea turkoosi, eikä vaaleansininen kuten kuvastossa näkyy :)

    Facebookissa on salattu ryhmä Jonathan kotimyyjät.. Kiva olisi saada sinne listalle lisää kotimyyjiä :D

    VastaaPoista
  8. kivalta vaikuttaa =)
    ja muutes maksoin sen tilaukseni ;)

    VastaaPoista
  9. Onko tietoa mikä noiden JOnathan superrukkasten ovh on? Siinä olis ainakin kaunis vpunsävy ja kiva harmaa pojille -noita hanskoja kun tosiaan tarvii olla useammat, niin hintaa olis kiva tietää!

    VastaaPoista
  10. Palaan kysymyksiin illemmalla, joten jaksakaa hetki. :)
    Hintoja ja kokoja löytyy;
    www.jesperjunior.fi

    VastaaPoista
  11. Näyttääpä yllättävänkin hyvältä, joten minuakin voisi kiinnostaa tuo vauvojen tähtihaalarin koko. Onkohan niin reilua, että isoin koko menisi vielä 98 vaatteisiin siirtyvälle...? :-)

    VastaaPoista
  12. Huhuilenpa nyt täällä, kun en muutakaan paikkaa keksi. Toppavaatefriikkejä voisi täältä löytyä...;)

    Haluaisin pojalle viime talven Ticketin keltapalloisen toppatakin koossa 98 tai 104, mutta en enää löydä sitä mistään! Kevään aleissa en asiaan tarttunut ja nyt takin kuitenkin haluaisin.

    Saa vinkkailla ostopaikkoja, myös käytetty käy. Postia voi laittaa anne260780@hotmail.com

    T: Fanni80

    VastaaPoista
  13. Onko noiden sormikasmallisten rukkasten vuori ommeltu kiinni?!

    Meillä tuon mallisista rukkasista vaan huonoja kokemuksia, kun (ilmeisesti hiestä) kosteat kädet vetävät riisuttaessa sen vuoren mukanaan.. Osaatko suositella rukkasia, joissa ei olisi tätä ongelmaa? Reimatecin hanskoja kyllä muistan sun kehuneen?! =)

    Mimma

    VastaaPoista
  14. Nyt ei kyllä valitettavasti liity tähän aiheeseen, mutta kysynpä kuitenkin. Muistelen, että löysin näiden sivujen kautta linkin nettiputiikkiin (jonka nimeä en muista), jossa oli myynnissä lasten ruskeaa froteehaalaria. Niilo Ilolta löysin samanlaisen (?) Moonkidsin haalarin vaaleanpunaisena. Osaisitko neuvoa, mistä voisin löytää sen "kadottamani" ruskean?

    t. Kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
  15. Kävin tänään Jesper Juniorissa, ja meidän neidille lähti kahdet Jonathanin rukkaset mukaan :). Raidalliset ja ruskeat. Vai pitkikö niiden ruskeiden olla siis muka mustat valmistajan mukaan? Oho ;). Rukkaset vaikuttaa ihanan pehmeiltä kyllä! Toivottavasti ovat myös kestävät ja helpot pukeakin (?)..

    VastaaPoista
  16. titti; On! :)

    Onaha; Totta, meillekin kelpaisi isommat koot.

    L-E; Tähti vauvarukkasissa suosittelen ottamaan kohta 1v:lle sen koon 1. Muistaakseni suositus menee niin, että 00 on ihan 0-6kk, 0 on 6-12kk ja 1 taas 1-2v.
    Vaaleanpunaisten toinen väri tuossa vauvamallissa on harmaa.
    Tähti mallistossa housujen koot alkaa tosiaan vasta 92cm, Classic mallistossa on henkselitoppahousuja 80cm alkaen. Niissä on muuten myös peppusauma teipattu.
    Haalareiden mitoitus on ollut muuttuva, joten varmaa tietoa en uskalla antaa (kun en ole noita kokoja päässyt hiplaamaan). Vastaa kuitenkin vähintään kokoaan. Ehkä päätyisin sinuna 80cm. :)

    Saana; Niinpä. :/

    Mari A.; Nämä on aina niitä yllättäviä juttuja. ;D
    Musta tosiaan on tuotetiedoissa, mutta tosiaan enemmän harmaa tai sinnepäin.

    Anonyymi; Tarkoitatko niitä painettuja heijastavia tähtiä?
    Niiden kanssa on ollut joskus ongelmia, harmi. :(
    Näissä vauvamallisissa Tähtihaalareissa ei ainakaan nyt ole niitä heijastavia tähtiä, mutta kankaaseen nuo värilliset on varmaan painettu.

    Mari; Testi osoitti ettei hanskat kestä vettä, upottaessa veteen vesi tuli n.20sek. kohdalla läpi. Tosi kökköä, kun luulisi että Tähti mallisto nimenomaan on vedenpitävä!

    Anonyymi; Ahaa! Hyvä tietää, pitää tulla facebookiin kanssa liittymään. ;)
    Niin tosi kiva kun kerroit siitä sinisen Tähti haalarin sävystä, tietää kertoa asiakkaille.

    Suwi; Kiitän! ;)

    Anonyymi; Tähti Jonathan super-rukkaset maksaa 16,95e.

    Anonyymi; Hmm, en tajunnut ottaa tuosta meillä hetken olleesta 92cm mittoja. Joten en uskalla luvata että menisi enää ainakaan yli 94cm lapselle.. Toisaalta voi mennä, harmi kun en osaa vastata!

    Fanni80; Toivottavasti löydät etsimäsi! :)

    Mimma; Noista liikkuu ainakin hiukan se vuori, mutta ei se ihan helpolla ainakaan mukaan lähtenyt kun testasin. En tosin uskaltunut kiskoa. ;)
    Reimatecit on meillä olleet hyviä.

    Kolmen pojan äiti; Nyt pistit pahan, en nimittäin yhtään muista sellaista.. Moonkidsin ruskeaako tarkoitat?

    Johanna; Joo, ne on muka mustat. ;)
    Itse katsoin jossain valossa että harmaat ja toisessa että luumut. Kolmannessa tosiaan näyttää ruskealta, mutta mustat ne ei kyllä ole. ;D

    VastaaPoista
  17. Mun on pakko saada nuo tyttöjen raitakinttaat ainakin kahdessa koossa. Missähän Oulussa myydään Jonathania, apua, googleeee:D

    Kiitos vinkistä, olen etsinyt raitarukkasia monesta paikasta, pelastit tilanteen.

    VastaaPoista
  18. Kiitos tiedoista, tänään onkin suunta Palokan Jesper Junioriin katselemaan löytyykö sieltä etsimämme :). Nyt onkin hyvä mennä kun on ennakkokäsitys :).

    VastaaPoista
  19. Hei Mia,

    Osaisitko vastata: mikähän on Lindexin oman Out wear -malliston vedenpitävyys? Siis kun väittävät nettikaupassaan, että talvihaalari on "vedenpitävä". Ihanko siis vesipilarilla? 3000? 5000? 10 000? Ennen Out wearin välikausihousuissa ainakin on ollut vain merkintä "vettähylkivä".

    VastaaPoista
  20. Mua niin hävetti kun olit kommentoinut yli vuoden vanhaa blogitekstiä, että oli pakko alkaa kirjoittamaan uudestaan. Jos nyt vaikka tulevaisuudessa vähän tiuhempaan tahtiin =)

    VastaaPoista
  21. dipsukka; Käy kurkkii tuolta Jesperin sivulta liikkeet ja kotimyyjät. ;)

    L-E; :)

    Anonyymi; Minulla ei ole mitään tietoa niiden vedenpitävyydestä. :(
    Osassahan lukee että saumat on teipattu tai liimattu, mutta tosiaan pilari arvoja ei näkynyt kuin vain Fixeissä.

    Vera; Höpsis, minua se hävetti! :D
    Pitää tulla lukemaan nyt.

    VastaaPoista
  22. Moikka. minkä kokoinen tuo sinun vauvojen tähti toppahaalari on ja paljonko siinä on niska-lahje mitta? :) kyselin jo jesperin sivuilta ja sain kaksi eri vastausta jossa ihan eri mitat...

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)