torstai 18. elokuuta 2011

Harmaata



Kaikkihan tietää että rakastan värejä? Olen just se joka ei vaan jaksa ymmärtää miksi pojille niin usein tarjotaan vaan niitä tummia värejä. Erityisesti karvat saa nousemaan pystyyn ne ihan perinteiset värin mukaan lajittelut kaupoissa, tytöille punaista ja pinkkiä ja pojille sinistä ja mustaa. Mrr.. Ehkä siksi olenkin se vastarannankiiski, joka etsii ne värikkäät ja kiertää joka kerta kaupoilla tyttöjenkin osastot. Ihan vaan siksi että sinne on niin monta kertaa viety nekin vaatteet jotka on ihan unisex. Vaikka tuo perinteinen jaottelu onkin vielä tiukassa, niin onneksi siitä on jo vähän päästy eroon. Toisaalta taas olen huomannut nyt kauppoja kierrellessä pientä taantumaa..

Niin että mitäs nyt. Taisin taantua itsekin.
Huomasin nimittäin että olen yllättäin aivan ihastunut harmaaseen. Entiseen inhokkiini. Entinen ykkös suosikki ruskea on jäänyt hiukan taka-alalle, mutta kyllä minä siitäkin tykkään. Lisäksi entisen ahdistuksen sijaan jopa ihastuksissani nappailen ostoskassiin mustaa ja valkoista. Tummansinistä siellä ei silti tulla jatkossakaan näkemään, se inhokki on ja pysyy. Hyi miten tylsä ja ruma väri, kuten kuulee isompien poikieni suusta. ;)
Silti värit on se minun juttu, mutta huomaan nyt että kaipaan väliin sellasia "värittömiä" päiviä ja värejä taas sopivassa suhteessa.



Just nyt alkaa tuntua ilmassa jo sellainen ihana syksyn raikkaus. ♥
Kyläreissuille saa jo vetää pitkää päälle, jee. Yhdet uusimmat lempparit on Vertbaudet merkkiset harmaat puuvillaneuletakit, tilasin ne Elloksen alesta muutama viikko sitten.
Tähtipaikkaiset farkut on Lindexin aiempaa mallistoa, ihan lempparit nekin. Malli on just paras hoikkikselle, kuten noissa Oliverin Name It farkuissa kanssa. Kesän eniten pidetyt päähineet on olleet Emilillä Villervallan farkkuhattu ja Oliverilla valkoinen H&M:n lippis. Siistimmän menon kenkäsuosikit ovat Emilillä H&M:n ja Oliverilla Puman tennarit.



Tilasin neuletakkien kanssa muutakin Vertbaudetia alesta.
Shortsit ensi kesään Emilille 114cm, raidallinen neule ja hennon vaaleanpunainen kauluspaita tulee käyttöön heti. Nekin 114cm.



Neuletakit ovat kokoa 114cm ja 138cm. Beiget ohuet pellavasekoitehousut on esikoiselle ensi kesään 156cm. Näissä Vertbaudeteissa menee kokoluokitus hiukan erilailla.
Eli vaikka Elloksella lukee normit kotimaiset vaatekoot, niin nuo on 2cm pienempiä. Eli 116cm on 114cm ja 140cm on 138cm. Ihan vaan vinkiksi jos tilailette.

Tälläisiä harmaita ja hillittyjä ostoksia värikkyyden väliin, tykkään!



16 kommenttia:

  1. itsekkin tykkään nykyään Harmaasta tosi paljon :)

    ja millon voi tehdä jonathan talvirukkas tilausta? ;)

    VastaaPoista
  2. Itse suosin värejä myös silloin, kun meillä esikoinen oli vauva ja ihan taapero, mutta nyt on vaatemaku kääntynyt täälläkin siihen harmaaseen päin. Juuri ostin esikoiselle harmaan collegekankaisen neuletakin Lindexiltä, ja ihan piti silmiä hieraista, että onko teidän pojilla samanlaiset :) Mutta ei sitten ollutkaan...

    Tummansininen on ollut myös minun superinhokkini poikien vaatteissa. Sitä ei ole meillä ollut ennen tätä kesää yhtään. Nyt silmäni jotenkin sulattavat sen paremmin, tosin ilman auto- tms. printtejä, kiitos :) Ja kuopukselle on tulossa tummansininen tähtihaalari, että se siitä... ;)

    Kivoja alelöytöjä olet tehnyt! Itsekin olen tutkaillut noita Vertbaudeten vaatteita, mutten ole koskaan tilannut.

    suvi / www.sincerelyyourssuvi.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Todella huippuhyvin sopii tuollainen hillitympi tyyli teidän vaaleille pojille. Vaalea farkkuhan on just eikä melkein heille. Ja harmaakin.

    VastaaPoista
  4. Rauhallisemmat värit tuntuvat kyllä välillä mukavilta. Meillä sen asian ajaa sellainen babyblue + beige yhdistelmä. Välillä tuntuu, että olenko mä blogistanian ainoa äiti joka pitää vaaleansinisestä -ja siitä tummansinisestäkin ;)

    Minun mieleeni on tuon Eemilin setti.

    VastaaPoista
  5. Harmaa on kiva pieninä ripauksina.

    Mulla tulee välillä sellaisia musta-valkoisiakausia, mutta sitten äkkiä alan taas kaipaamaan lisää väriä elämään. :)

    VastaaPoista
  6. Kylläpä onkin poikkeuksellisen värittömät kuvat sun normaalien värikylläisten kuvien joukossa. :)

    Tuli mieleen kun mainitsit H&M:n tennarit, että onko H&M:n kengät ollut hyviä? Ne tuntuvat usein aika "lättäniltä" ja ohutpohjaisilta ilman joustoa ja muotoilua?

    VastaaPoista
  7. Minä myös olen harmaa-fani (ja sen kyllä huomaa blogista ;D)! Tummansininen on myös mun inhokki, karmea väri!

    VastaaPoista
  8. Itse puolestani tykkään tummansinisestä, ollut mun lempiväri lapsesta asti ja samoin tykkään siitä lapsillakin. :) Kohtuudella toki, kuten muistakin väreistä. Tytölle on vaan aika vaikea löytää tummansinistä, vaaleanpunainen ja pinkki sen sijaan alkaa tulla korvista ulos.

    VastaaPoista
  9. Meillä olisi KappAhlin harmaa talvihaalari :D

    -Jamina-

    VastaaPoista
  10. Hyvältä näyttää tuo farkkua ja harmaata setti!

    Täälläkin tykätään harmaasta! Meillä se on suosikkiyhdistelmä vaaleanpunaisen/pinkin kanssa ;).

    VastaaPoista
  11. Suwi; Laita tulemaan vaan tilausta! ;)
    poikientyyliin@gmail.com

    Suvi; Ai Lindexillekin oli tullut, pitääkin kurkkia. ;)
    Meillä oli tosi värikästä kanssa vielä pari vuotta sitten, nyt vasta oikeestaan olen tykästynyt hillityimpiin sävyihin.
    Saa nähdä miten kauan jaksan inhota sitä tummansinistä. Heh.
    Kannattaa ehdottomasti testata Vertbaudet.

    jarna; Totta, käy kyllä todella hyvin. :)

    Rva Kepponen; Vaaleansininen on kanssa yksi josta olen minäkin aina tykännyt ja nyt se taas ihastuttaa entistä enemmän.

    Saana; Minulla tulee nyt just sellaisia päiviä että puen Emilille hillitympää ja sit taas väliin tosi värikästä. :D
    Kotihan on meillä hyvin vaalea, eli sisustuksessa rakastan rauhallisuutta ja vaaleutta.

    Tuuli; Joo, ei ne mitenkään hyvien kenkien kriteerejä täytä. ;)
    Meillä nuo on olleet ihan vain kauppa/kyläreissuilla, jolloin käyttöä ei siis pitkiä aikoja ole.
    Pihalla pidetään ihan kunnon kenkiä. Eli en ostaisi käyttöjalkineiksi kunnon käyttöön, hienosteluun ok.

    Sari; Ai, en tiennyt ettet sinäkään pidä tummansinisestä! Tosiaan ei sitä ole blogissasi näkynytkään, en ole siis vaan tajunnut. heh.

    sufee; Uskon että pinkit ja punaiset kyllästyttää taas tyttöjen äitejä. ;)
    En tiedä suhtautusinko minäkin eritavalla tummansiniseen, jos se ei olisi niin tyypillinen poikien väri ja sellanen jota tuntuu olevan jatkuvasti paljon. Lisäksi sitä oli aivan liikaa 10v sitten, kun esikoinen oli pieni.

    Jamina; No joo! :D
    Se taisi olla tummanharmaa/musta?
    Meillä on jo Emilin toppahankinnat tehty (päätetty), joten pysyn tiukkana. ;D

    Johanna; Harmaa on kyllä sellanen väri että mihin vain, ehkä siksi se onkin minun uusi ruskea. ;)

    VastaaPoista
  12. Anoonymia piti vielä kiittää vinkistä! En julkaissut sitä, arvannet varmaan miksi. ;)

    VastaaPoista
  13. Tän täytyy olla joku ikäjuttu sanon mä =) Mä olen kanssa aina inhonnut harmaata, valkoista ja mustaa, tylsiä värejä mun mielestä. Nyt on kuitenkin vaatekaappiin ilmestynyt muutama harmaa vaate, kotiin pari valkoista kalustetta ja vanhemmalle pojalle mustia vaatteita. Mustaan en itse pukeutuisi kuin hautajaisiin.

    Meidän koti on muistuttanut Huvikumpua, nyt taas esim keittiö on valkoinen, paitsi yksi seinä on vaaleansininen ( ja mähän en voi sietää vaaleansinistä), mut itse valitsin sen maalin. Keittiö on sellainen seesteinen, rauhoittava paikka.

    Olen myös antanut vanhalle superinhokille tilaisuuden, ostin itselleni!!! haalean roosat housut. Ja oli muuten ihan tasan ensimmäiset sen väriset, edes pienenä tyttönä en suostunut leikkimään prinsessaa, mun päällä ei nähty vaaleanpunaista, pinkkiä, pitsiä, tylliä tai edes minkäänlaista hametta.
    Nyt jopa tykkään näistä housuista, nytkin päällä, ja on kivat ruskean ja luonnonvalkoisen vaatetuksen kanssa.

    Harmaan takin ostin jo itselle viime talveksi. Ja pojille ens kesäksi ne tummansiniset tähtitiksut, et saas nähdä mitä tästä tulee =)

    Jotenkin mun mielestä kyse on vaan tasapainosta, harmoniasta ja virkistäähän se vaihtelu myös

    VastaaPoista
  14. Vera; Ikä painaa. ;D
    Niin kai sitä tulee vanhentuessa väritön, hih. No ei kai, mutta oikeesti joku jännä juttu tämä hillitympiin ihastuminen on.
    Tosiaan tasopainonen fiilis, kun välillä iloittelee ja välillä rauhoittaa.

    Aika hurjaa, et oikeesti ole koskaan pitänyt vaaleanpunaista tai pinkkiä? Nyt sekin kausi sitten tulee, oikea prinsessa vaihe sinullekin. ;)

    Tiedätkö minä olen just se tylsä jolla on tosi paljon mustaa itsellä, toisaalta ei koskaan kaikki vaatteet päälle ole mustaa, mutta aina joku. ;)

    VastaaPoista
  15. Mun äiti luuli ensin odottavansa poikaa, joten kaikki valmiiksi mulle ostetut vauvanvaatteet oli vaaleansinisiä. Myöhemminkin oon ollut varsinainen poikatyttö, hameita en ole suostunut pitämään ja valinnut aina itselleni vihreitä vaatteita. Joihinkin tarhakuviin mut on lahjottu ja kiristetty pukeutumaan mekkoon ja yhteen on saatu saparotkin laitettua =) mä en olis halunnut että hiuksia edes harjataan, ikinä.
    Onneksi äidillä oli kuitenkin siskoni, joka sitten oli just sellainen pieni prinsessa.

    Joskus lukion jälkeen ostelin itse ensimmäisiä hameita ja lähempänä kolmeakymmentä sitten muutaman mekonkin. Muistan kyllä vieläkin miten outoa oli pukeutua hameeseen, musta tuntui ettei edes pystynyt istumaan rennosti. Vaatekaapista löytyy eniten syysvärejä, ruskeaa, oliivinvihreää ja muitain vihreitä, sinapinkeltaista, murrettua oranssia, punaista. Mulla on niin vaalea iho kasvoissa ja punaiset hiukset, että näytän mustassa lähinnä gootilta =)

    Mustat, harmaat ja valkoiset vaatteet ovat kyllä tyylikkäitä ja mielelläni katselen muita ihmisiä jotka sellaisiin pukeutuu. Nytkin oli HM-kuvastossa muutama todella kaunis hillitty kokonaisuus ja mm aivan ihana harmaa takki missä oli rusetteja.

    VastaaPoista
  16. Mä olen aina tykännyt harmaasta, mutta nyt yllätän itseni haalimasta värejä :) Ja enstistä inhokkia, ruskeaa on myös tullut! Niin se maku vaihtelee :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)