torstai 25. elokuuta 2011

H&M:n talvihaalari


Tilasin jo kuukausi sitten H&M:ltä Emilille 116cm talvihaalarin, kun sai -25% alea. Ajatuksena oli että menisi sitten kakkoshaalarina, tai ylipäätään halusin ensin nähdä millainen tuo haalari on. Viimein paketti saapui ja päästiin testaamaan.
Haalari vaikuttaa tosi vahvalta, corduraa on mustina paikkoina juuri niissä kohdissa missä pitääkin. Saumat on tietojen mukaan teipattu ja vedenpitävyyttäkin haalarille luvataan. Hinta ei tosiaan ollut paha, alen jälkeen n.38e.

 


Ensin yllätti väri. Se ei ole sellainen raikas turkoosi, vaan enemmänkin tumma turkoosi (joo kamera taas haalistaa sävyä). Toisekseen koko on iso tai ei tuo nyt mitenkään tosi pahasti iso ole, mutta koska kangas on jäykähköä niin tuntuu hiukan tönköltä lapsen päällä. Hihat olisi kyllä just sopivat, yhtään lyhyemmät ei voisi olla. Mutta lahkeet. Niille on laitettu mittaa enemmän kun tarpeeksi ja tuo meidän poika ei ole mikään persjalkanen, päinvastoin. Niska-haara myös roikkuu. Sitä sain kurottua vyötärön säädöllä, mutta ei silti istu nätisti. Emil on nyt siis n.108cm pitkä, haalari 116cm.

Ihan huvikseen nappasin sitten vertailuun sen uuden Molo Kidsin 116cm haalarin. Kuinkas siinä kävi..



H&M:n haalari on muuten isompi, mutta hihat on Molon haalaria lyhyemmät!



Lahkeista H&M on n.4cm pidempi ja hihoistaan n.4cm lyhyempi. Aika kumma mitoitus..
Tämä sama vika tuppaa olemaan Kappahlin haalareissa, hihat on tosi niukat. Sitten jos ostat lahkeista sopivamman haalarin, ei ole toivoakaan että hihojen mitta riittää. Hohhoijjaa.
Mitenhän on Lindexin haalareiden laita?
Laitan tuon takasin, turha kai meille on sitä 110cm vaihtaa kun sitten ei tosiaan riitä hihat.



21 kommenttia:

  1. Mä oon miettiny, et molon haalareissa on hirmu lyhyet hihat. Siks vaikea päättää oikeaa kokoa :) mut näköjään myös H&M.

    VastaaPoista
  2. Mitoitushan saattaisi sitten olla meille sopiva. Haen pitkälahkeista ja lyhythihaista. Ennen ei ole ollut tällaista ongelmaa, mutta nyt on. Ja olen vissiin opettanut lapset niin ronkeleiksi, että eivät tykkää, jos vaatteessa on reilusti kasvunvaraa.

    VastaaPoista
  3. Voi harmi,onpahan kyllä outo mitoitus! Meille on tulossa samainen haalari 110cm koossa ja poikani on n.107cm pitkä..katotaan jääkö hihat lyhyiksi.Lahkeet varmaan siis olisivat passelit.Meidän haalari saapuu vasta syyskuun puolivälissä..joten odotettavaa riittää.Testatkaapa te seuraavaksi se Lindex ;)

    VastaaPoista
  4. hö ei vaikuta hyvltä :/
    Molossa on kyllä hyvä kun on hihoilla mittaa tarpeeksi :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos tästä vertailusta!
    Mietin itsekin juuri tuota H&Mn haalaria kakkoshaalariksi, mutta taidan etsiä toisen. Meillä oli nyt viime kauden sekä Lennen että Reiman haalarit juurikin hihoista naftit, joten luultavasti tuo olisi myös.

    VastaaPoista
  6. Hups, eikä Molonkaan hihat tunnetusti mitkään hujoppimitoitukselliset ole=/

    VastaaPoista
  7. Väri on mun makuun, meillä oli viime talvena se Molo suunnilleen tuon värisenä, ja tälle talvelle onnistuin saamaan Po.Pin viime talven turkoosin! Aika erikoinen mitoitus tosiaankin, meillä yleensä jää hihoista ensin lyhyeksi, joten ei passais meillekään. Mun silmää miellyttää edelleen mieluummin yksiväriset haalarit.

    Tuo on kyllä raikkaan värinen tuo Grass Hopper! Meille ei tänä talvena tule varsinaista kakkoshaalaria, jos ei sitten kirpparilta tartu jotain mukaan. Mutta Po.Piin luotetaan kummankin haalareissa, isommalle sitten lisäksi Ticketin kaksiosainen setti. Pienempi täyttää kohta 2 v., mietin tässä, että ostanko jonkun kauppatakin vai en. Ei kait sitä ilmankaan pärjää.

    VastaaPoista
  8. Löysin meidän kaapin syövereistä Ticketin 86cm ja 92cm haalarit ja Lindexin 98cm haalarin. Kaikki siis vk-haalareita.
    Laitoin haalarit henkareihin roikkumaan ja vertailun tuloksena voidaan kertoa että ainakin tässä Lindexin haalarissa on ihan normaalit hihat. Lindexin puku oli sopusuhtaisesti näiden kahden Ticketin välissä, eli hihat oli 86:tta kuminauhakujan verran pidemmät ja taas vastaavasti 92:ta saman verran lyhyemmät. Sama juttu lahkeissa.

    Ticketin haalarit ovat kummatkin tämän kevään mallistoa ja täytyy sanoa että on varmaan ollut eri ompelijat haalareilla. Ruskeasta haalarista roikkuu lankoja ja löysin muutamia vinoja tikkauksia, tähtihaalari taas priimalaatua. Valmistusmaata ei löytynyt kummastakaan.

    VastaaPoista
  9. Ok, ei ei Henkkarikaan tule kyseeseen. Kapparin haalarin kävin tsekkaas mittanauhan kanssa tässä joku aika sitten ja totesin kans että hihat on lyhyemmät ku esim. Lassien haalarissa joka oli kokoa pienempi - jopa koko 122cm oli hihoiltaan pienempi ku Lassien koko 110cm!!! Ja koska poitsu meillä on lyhyt niin ei voi kovin isoakaan ottaa. :/ Lindexin haalaria odotellessa siis.

    VastaaPoista
  10. Hmm...meillekkin on tämä tulossa. Harmi jos ei olekkaan sellainen kirkas turkoosi. ja miksi tuota mustaa on pitänyt hihoihinkin laitta..höh ja pöh. Epäilinkin että saattaisi olla sellaista vähän tönkköä ja kovaa kangasta, mikä kestää mutta ei ole hyvä liikkumisen kannalta. No katsotaan, kunhan saadan omamme kotiin =)

    VastaaPoista
  11. Kiva lukea näitä vertailuita! Itse olen vielä ihan untuvikko näissä ulkovaatteiden hankinnoissa, eikä ensi talven haalariakaan ole vielä missään muualla kuin ensimmäisissä ajatuksissa. Pääsen siis paljon helpommalla, kun luen blogiasi. :)

    VastaaPoista
  12. Heh, tulee mieleen meidän viime syksyn kokeilu:

    http://ihanomablogi.blogspot.com/2011/08/mietintoja-talvihankintoihin.html

    (alin kuva postauksessa).

    Henkan haalari ei todellakaan ole lyhytjalkaisten haalari =)

    VastaaPoista
  13. Meillä oli viime vuonna Kappiksen haalari ja tykkäsin kauheasti. Meille lyhyet hihta olivat juuri omiaan,aika lyhytkätistä porukkaa ollaan :D
    Tänäkin vuonna ostin kakkoshaalariksi sen koska olin siihen niin tyytyväinen viime vuonna! -25% kupongilla sai vielä vähän alennustakin :)

    Vieläkö löytäisi sen ykköshaalarin tälle vuodelle :D

    VastaaPoista
  14. no johan on mitat. Minusta kun Molonkin haalasrissa on jo pitkät lahkeet, niin tuossa ne vasta ovatkin ja vielä jos hihat lyhyemmän, niin olen kyllä samaa mieltä omituisesta mitoituksesta.

    minttu

    VastaaPoista
  15. Meillä kävi tämä kanssa isommalla kääntymässä, oli tosi jäykkä kangas ja meidän hiukan pullukkamahaselle 6v oli liian kapea :( Tilasin kyllä 3v samanlaisen, että toivotaan että se istuis paremmin :)

    VastaaPoista
  16. Voihan mitoitukset! Meillä on se ongelma, että hiat ovat aina järkyn pitkät ja selkämitta jää lyhyeksi. Paras mittasuhteiltaan hurjan pitkäselkäiselle sekä ilmeisen lyhytkätiselle ja -jalkaiselle esikoiselle on polarn o pyret. On muuten pikkuvelikin samaa maata, kun Minymon 80cm vk-haalari oli 74cm pitkälle poitsulle aivan justi selästä ja hiat ja lahkeet olivat hullun pitkät.
    On muuten aivan ihana tuo Molon haalari! Ja kiitokset taannoisesta ellos vinkistä, jonka ansiosta meillekin saatiin ale-kavatit talveksi! :D

    VastaaPoista
  17. titti; Ei Molossa ole lyhyet hihat, vaikka itsekin luulin ennen niin. Nyt kun huomasin että 108cm menee 110cm Molon haalari hyvin ja hihatkin vielä riittää, niin siinä todiste. Sitä paitsi Emil on pitkäkätinen. ;)

    Rva Kepponen; No sithän tuo olisi teille ihan paras!

    Pisku; Tule hei laittamaan sitten infoa, että riittikö ne hihat, kun kerran on noin samanmittanen poika. :)
    Lindexin haalaria olen miettynyt tilaavani testiin..

    Suwi; Joo, ihme kyllä vaikka ennen luulin Molon hihojen olevan naftit. Ei ne kyllä ole..

    Mari; No sitten varmasti on, koska eikös Reimalla ole suht reilut hihat?..

    jarna; Joo, ei ole pitkäkätisille Molonkaan haalarit, mutta itseasiassa ei mitkään hirmu lyhyetkään ole. Kun 108cm Emilille menee hyvin se 110cm Molon haalari ja Emil on pitkäkätinen.
    Mutta tuossa henkassa on tosiaan huippulyhyet hihat..

    laura; Turkoosi on aina ihana ja tosiaan yksivärisistä pidän minäkin enemmän. :)
    Kakkoshaalarina menisi nuo "paikka" halarit, kun niitä pidetään ne alkutalven lumettomat päivät.
    Ja joo kauppatakki pitää olla! ;)

    Vera; Oon muuten samaa mieltä, uusimmat välikausi Ticketit ei ole niin hyvin tehtyjä kuin vanhemmat. Harmi.
    Hyvä tietää Lindexin haalarista, täytyy varmaan tilata testiin se..

    Pieni Lintu; Tää on ihan outo juttu minusta, tämä hihojen mitoitus monilla merkeillä..
    Toivottavasti Lindexin haalarit olisi sopivampia.

    karoliina; Sävy oli minusta yllättävä, kun näytti kirkkaammalta Henkan nettisvuilla. Toisaalta ei ainakaan niin näy lika. ;)

    Caorann; Kiva! Pysy ihmeessä lukijana, tätä talvivaatejuttua tulee vielä paljon. ;)

    Mari A.; Heh! :D Joo, ei ole ei.

    nunju; Lyhytkätisille nuo onkin ihan parhaita. :) Meillä taas koko porukka on varustettu apinakäsillä, joten aina kaikki jää eka pieniksi hihoista.

    minttu; Joo vähän mietityttää että millä kaavalla näitä ommellaan. ;D

    Jenni; Se on totta että tuo on tosi kapean mallinen kanssa, meidän Emilille istui hyvin leveydestä, kun on tosi hoikkis.

    sirkku; Eipä kestä! :)
    Po.p on muuten jännä malli, kun se istuu meidänkin Emilille vaikka on lyhyt selkä ja pitkät kädet.

    VastaaPoista
  18. Aika yllätys, että HM:n haalarissa on pitkät lahkeet. Yleensä nimittäin Henkkiksen vaatteissa lahkeet on mun mielestä enemmänkin lyhyet. Eipä siis käy toi merkki meidän lyhyehköjalkaiselle pojalle. Hyvä tietää.

    VastaaPoista
  19. Mun mielestä se entinen Ticketin vk-haalarin kangas oli parempaa kuin tämä nykyinen, paljon kestävämpää. Ja tosiaan laatu heikompaa, paitsi että tähtihaalari oli kyllä hyvin ommeltu. Sitä siis mietin että voidaanko ne tehdä eri tehtaissa, kun samalla kaudella niin eritasoista vaatetta?

    Ota ihmeessa Lindexiä kokeiluun, ja sitten paljon sovituskuvia =) ainakaan meidän vk-haalari ei ole mitään suurta kokoa, 98 siis pienempi kuin Ticketin 92, minkä pitäis vastata 98.

    VastaaPoista
  20. Hei satutko muistamaan vielä sen koodin millä sai -25% alea? Menin poistamaan saamani sähköpostin, muistan että oli neljä numeroa ja alkoi ysillä, mutta muutkin numerot pitäisi tietää =)

    VastaaPoista
  21. Onaha; ;)

    Vera; Joo varmaan on sitten eri tehtaat tai jotain, muuttui se materiaalikin haalareissa. :(
    9382 koodilla ainakin saa sen -25%. :)

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)