sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Tähtiä sateeseen (Edit!)


Tilasin pari viikkoa sitten Ellokselta Ticketin sadeasun syksyä ajatellen, kun satuin saamaan koodin jolla sai 40% alea. Tilasin 110cm, kun siinä on vielä henkselimalliset housut. Päästiin viimein tänään sovittelemaan tuota settiä (vaikka malli ei ollut oikein yhteistyöhalukas) ja tykkään kyllä kovasti tuosta väristä..Kokokin on nappi syksyä ajatellen..MUTTA.
Jäin ihmettelemään noita henkseleitä. Aikani niitä vatkattua, totesin ettei ne paremmaksi muutu. Niitä ei saa tarpeeksi kireälle. Tuossa vasemmanpuoleisessa kuvassa ne on kireimmällä mitä saa ja kuten näkyy ne roikkuu. Toki syksyllä alla on muutakin kuin t-paita, mutta silti ne jää taatusti edelleen liian löysälle. Oikeanpuoleissa kuvassa yritin saada jotain viritelmää aikaan, mutta siitäkin tuli sellanen paksu tumppu henkseliin ja sekään tuskin menossa kestää..
Onhan meillä niitä ohuita plan rain settejä ollut, mutta niissä on saanut kiristykset tiukemmalle sinne kangasosan päälle asti. Tässä setissä tuo kurakangas on sen verran paksua ettei saa vedettyä kiristystä tuonne pidemmälle.

Sanokaa nyt, oonko oikeesti niin puusilmä etten tajua miten nuo toimii vai onko kukaan muu huomannut samaa ongelmaa?
Edit;
Otin housut uuteen käsittelyyn ja kokeilin vetää kiristyksen sinne kumisen kurakangasosan päälle (kun Meeri kommenteissa kertoi saaneensa tässäkin setissä ne sinne). Menihän ne kun veti kunnolla suorana. Nyt housut pysyy hyvin vaikka on vain t-paita alla, joten taatusti kestää vaikkei laita edes ristiin. Eli vinkkinä kaikille muillekin, kannattaa vaan kiristää. :)


30 kommenttia:

 1. Samaa asiaa olen kironnut. Niitä henkseleitä ei vaan saa tarpeeksi lyhyiksi, ilmeisesti ne on tarkoitettu todella pitkäselkäisille lapsille ;) Hoitopaikassa tädit on laittaneet henkselit ristiin, jolloin ne saa edes jotenkin pysymään. Muuten meillä tykätään noista seteistä, kivan notkeaa materiaalia ja laatukin on hyvää :)

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää.
  Paitsi tosiaan nuo henkselit taitavat tosiaan olla liian löysät.

  VastaaPoista
 3. Meillä ainakin oli poikain välikausiajan henkselihousuissa samanlainen harmi. En saanut kiristettyä henkseleitä tarpeeksi lyhyelle, vaan jouduin kiepsauttamaan henkselinnauhan solmuun (eli lyhyemmäksi), jotta pöksyt pysyisi päällä. Ihmettelin tuolloin, onko muitten lapsilla tosiaan niin pitkä selkä, kun henkseliä piisasi...

  VastaaPoista
 4. Meillä on jäänyt ticketin välikausihenkselihousut ostamatta juuri tuon henkselin säätöongelman takia. Rubberraineissa on ollut samaa vikaa, mutta niitten kanssa on pystynyt elämään. Taitaa olla Ticketin mitoitusongelma...

  VastaaPoista
 5. Sama ongelma! Meillä on Miskalla 98cm plain rain vielä käytössä ja on ihan sopiva nyt eli ei muuten iso mutta henkselit ihan älyttömän pitkät! Kiitos tosta vinkistä että voi vetää sinne kangasosan päälle, sitä ei tää blondi oo tajunnukkaan ;)

  VastaaPoista
 6. joo meillä kans eestä ristiin, taakse kun ristiin laittaa niin ei hyödytä yhtään.

  VastaaPoista
 7. Juuri tuota samaa settiä vihreänä olen itsekin katsellut :D Miten sait sellaisen koodin, että se käy noihin Ticketeihin (kun ovat E-merkittyjä nykyään, mur)?!?!?

  Rubbereissa on tosiaan löysät henkselit, meillä on monet setit ja kaikissa sama juttu, niin fleecellä kuin ilmankin. Me on myös laitettu henkselit ristiin, auttaahan se hieman... Tuossa olisi heillä kyllä tuotekehittelyn paikka!

  Kiitoksia muuten kivasta blogista! Meillä on samanlainen maku poikien vaatetuksen suhteen :D Säännöllisesti käyn täällä kurkkimassa, toivottavasti se on "sallittua" vaikka en olekaan bloggaaja.

  Terkuin Minttu, 3 pojan ja yhden tytön äiti-ihminen

  VastaaPoista
 8. Et ole ollut osaamkaton vaan ne henkselit on tosiaan tuollaiset. Koska housut ovat kapeat, pysyy ne kuitenkin hyvin päällä -ainakin meidän likalla ja henkselithän eivät valu kun on takki päällä. Pientä suunnittelu-huolimattomuutta tiksulta ;)

  VastaaPoista
 9. Tulikohan se mun eka kommentti?
  Anyways, ne henkeselit on tuollaiset, et ole osaamaton ;) Kapet kun housut ovat, pysyvät siltu hyvin päällä -ainakin meidän likalla. Takki kun on pääällä, ei henkselit pääse valumaan alaskaan käsiä pitkin. Tiksulta tämä on pientä suunnittelu-huolimattomuutta...

  VastaaPoista
 10. meillä on käytössä 104 cm ja lapsi pian 110 cm. siinä riittää henkselikiristys.

  muuten petyin pehmeään rubberiin, housuihin tuli ekat palkeenkielet ensimmäsellä äytöll, kun rukkan housuihin ei ole koskaan kolmen vuoden aikana saatu reikiä...

  kivan kirkas setti joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 11. jep, meillä sama homma. 80 senttinen puku on lahkeista lyhyt, mutta henkseleistä pitkä :O
  Ja 3-vuotiaalla on 104 senttinen, juurikin tuo sama kuosi mut sinisenä ;) Vihreä ois ollu kivempi, mutta sitä ei sillon vielä ollut saatavilla. Ja siis sama ongelma noiden henkseleiden kanssa.

  VastaaPoista
 12. Ihan sama ongelma meillä. Vieläkin joudun suurin piirtein Emilin ikäisellä pojallani laittamaan 104-koon rubberin henkselit ristiin :(

  VastaaPoista
 13. Tilasin ihan saman puvun Ticketin outletistä ja en saa kyllä minäkäään henkseleitä kiristettyä. Meillä on kuitenkin pitkäselkäinen poika, joten ei roiku paljoakaan. Joku valmistusmoka kyseessä?

  Muuten kyllä ihana puku, tykkään:).

  VastaaPoista
 14. Tosi kiva setti :) Jos sulla on ompelukone tai jollain tutulla on, niin lyhennä ihmeessä noita henkseleitä! Avaat sen vaan tuosta päästä, missä on kiristysmuovi (mikä lienee :D) ja leikkaat surutta lyhemmäksi. Sitten ompelet takasin kiinni. Meillä oli plain rainin hankselit pitkään liian pitkät, mutta jotenkin aina kuitenkin pysyi siellä takin alla ihan ahyvin, kun housut muuten sopivat. Inhottavaa :(

  VastaaPoista
 15. Meillä esikoinen tykkää Ticketin sadeasuista kun on mukavan notkeaa matskua. Henkselit ovat suunnilleen sopivat siinä vaiheessa, kun puku on jaloista auttamattoman lyhyt. Laitetaan siis ristiin henkselit, yleensä etupuolelta (poika jostain syystä tykkää mieluummin niin) ja sitten pysyy ylhäällä. Nyt on 110cm jo liian pieni ja seuraavassa koossa ei sitten henkseleitä enää olekaan eli syksyllä mennään vyötärömalleilla.

  VastaaPoista
 16. Meillä on sama ongelma. Me ollaan laitettu selästä ristiin niin pysyy ihan hyvin.

  VastaaPoista
 17. Laita henkselit ristiin kiinni. Niin minä teen kapeaharteisilla pojillani, ja hyvin pysyy :)

  VastaaPoista
 18. Laita henkselit ristiin =)

  VastaaPoista
 19. Meilla taitaa olla noin 10 erilaista Ticketin settia ja kaikissa on kaikssa koissa liian pitkat henkselit. Ristiin vaan niin kylla ne pysyy.

  VastaaPoista
 20. Minä olen tehnyt henkseleiden kanssa niin, että olen kiristänyt niitä vielä tuon jousto osan päälle, mikä on siis tuollaista kumimaista. Vähänhän siinä saa taistella, että ne menevät sinne, mutta näin meillä ollaan saatu henkseleitä kireämmälle.

  VastaaPoista
 21. Vaikka muuten meilläkin on noita Ticketin kaksiosaisia käytetty, niin aina olen manannut noi henkselit, myös muissa kun kuravaatemallissa. Ristiin pitää pistää, jotta saa pysymään jotenkin. Samoin minusta "luistaa" lukosta.

  VastaaPoista
 22. Heippa, näyttäis pahasti siltä että noita ei nyt voi tosta enempää kiristellä. Joko täytyy vähän lyhentää henkseliä tai sitten laittaa henkselit ristiin tuosta edestä, muu ei ikävä kyllä taida auttaa tilanteeseen. Onpa harmillista että tekevät lasten vaatteisiin tuollaisia henkseleitä ettei niitä saa kunnolla kiristettyä selkäpuolelle asti. Höh.

  VastaaPoista
 23. Onpa kivat kuravaatteet! Onneksi sait henkselitkin "lyhennettyä":)
  Toivottavasti tolle setille ei ole käyttöä kuin vasta syksyllä...

  VastaaPoista
 24. Kiitos kaikille ongelmanratkaisuun osallistuneille! ;)
  Tosiaan nyt sain sen ratkaistua, kokeilkaa ihmeessä kaikki tuota samaa, se toimii.

  Tosiaan kuitenkin ihmettelen kuinka pitkäselkäisille nuo on tehty, kun ovat tosi pitkät. Varmasti riittäisi ainakin 10cm lyhyemmätkin niille pitkäselkäisille eli tosiaan tuossa olisi Ticketillä korjaamisen aihetta.

  Minttu; Tottakai käyt lukemassa ja heitä ihmeessä kommenttiakin väliin! :)
  Joku kolme viikkoa sitten tuli sellanen -40% koodi Ellokselle, joka tosiaan kävi E-merkilläkin oleviin tuotteisiin. Vaikka siinä pienellä printillä olevassa tekstissä luki ettei käy, testasin ja toimi! :D
  Voisin jakaa sen muuten täällä, mutta koodi meni umpeen muutamassa päivässä jo silloin.

  anana; Tuli se. ;)

  VastaaPoista
 25. Auttaisko sitten jos ottaa yhden koon pienemmät housut? vai, on kyllä hankalat hö :/
  ihana toi tähtisadetakki :D

  VastaaPoista
 26. ja kiitti tosiaan tosta vinkistä että kangasosan päälle vetää! =) meillä on vaan plain rain mallia näitä ja niissäki toi ongelma että pitkät ja en oo älynny ton kankaan päälle sit vetästä :D

  VastaaPoista
 27. On kyllä tosi ihanan värinen setti!!!

  Harmi vaan, ettei meillä noille rubbereille ole käyttöä, kun ovat sadevaatteita :(

  Kosteussuojavaatteet ovat vielä riittäneen :).

  mami75

  VastaaPoista
 28. voitko kertoa millä koodilla saa 40% alea?

  VastaaPoista
 29. Suwi; Noita ei myydä erikseen, mutta onneksi ongelmaan tosiaan löytyi ratkaisu. :)

  mami75; Ei meilläkään yleensä, mutta syksyyn ajattelin ostaa jos vaikka Emil on jo päiväkodissa.. ;)

  Anonyymi; Minulla ei ole enää voimassa olevaa -40% alekoodia.

  VastaaPoista
 30. Nyt vasta huomasin, että vinkistäni oli ollut apua. :)
  Hieno homma, että sait henkelit kiristeltyä, meillä on tosiaan kaikki ticketin housujen henkselit jouduttu kiristämään tuon kangasosan päälle saakka.

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)