maanantai 10. tammikuuta 2011

Voihan Cupcaken kevät!


Kun ei millään jaksais!
Siis kaivaa niitä pari kuukautta sitten hyvin pakattuja välikausikamppeita eteisen yläkaapista ja alkaa sovittelemaan sitten neljälle pojalle. Tuntuu että just vasta ne on sinne saatu laitettua!
Ja se sovittaminen kun ei tunnetusti ole poikien mielipuuhaa..
Kun saan ne tuolta kaapista alas, niin sillävälin kun sovitellaan 6v:n kanssa hänen vaatteita ehtii 3v levitellä kaikki kauniisti viikatut pinot uuteen uskoon. Huoh..
Sitä paitsi, mistä sitä silti tietää mahtuuko ne sitten 3kk päästä kun niiden käyttöaika taas on? Lapsilla on joskus tapana kasvaa arvaamatta.

Mutta jos et sovita ja jos et päätä mitä pidetään (tai ainakin toivotaan pidettävän) kevät, niin et ehdi saada mitään uutuuksia uusista mallistoista. Ainakaan jos mietit jotain tiettyä.
Sillä sitä mukaa kun kaupoille alkaa sitä kevättä tulla, sitä mukaa ne hupenee ja kohta myydään ei oota. Enkä kuitenkaan haluaisi tyytyä siihen mitä on jäljellä, sitten myöhemmin.

Tuntuu muuten että ei ehdi edes odotella joka merkin mallistoja ja päättää vasta sitten. Ei kuulkaas, siinä odotellessa se toinen vasta ilmestynyt mallisto saattaa ehtiä suosituimpien osalta loppua!
Hulluna sitä illat sitten googlaa netissä, joko joku merkki olisi taas nähtävillä. Ihan vaan että saisi päätettyä ja ihan vaan ettei jäisi ilman jos ilmestyy jotain aivan ihanaa.. Hullua tämä ulkovaateviidakko! ;)

Kai ne siis on vaan kaivettava, että tietää mitä tarvitaan ja missä koossa. Koska muuten on paha päättää mitään..
Mutta oli minulla asiaakin tai paremminkin kuvia.
Tämä kevään Cupcake on nähty jo monessa blogissa, mutta ihastelenpa minäkin vielä.
Ihastelen tyttöjen ja pienten mallistoa. Miten se onkaan kaunis.
Mutta se isojen poikien taas on ihan jotenkin no tylsempi..JOS minulla olisi pieniä ja vähän isompiakin tyttöjä, ei tarvitsisi kahta kertaa miettiä kevättä. Ne olisi nämä. Voiko kauniimpia olla?TAI jos minulla olisi alle 100cm poika, niin sitten keväällä olisi ehdottomasti nämä. Iiks, mitkä ihanat!
Samaan väliin kysyn onko Capcaken haalarit pientä vai suurta mitoitusta? Tuota haalari kun saisi 104cm ja Emil on nyt edelleen 102cm pitkä.Mutta kun ei ole kuin yli 100cm poikia, niin vaihtoehdot on tässä. Tuota takkia olisi turkoosinakin, mutta silti ei niin säväytä että näihin päätyisin.. Turkoosit housut olisi kauniit, jos niihin ostaisi vaikka toisen merkin takin. Siis jos jotain sopivaa tulisi vastaan.Onhan meillä viime keväältä tämä. Tykkään edelleen hurjasti.
Mutta kun en tiedä mahtuuko enää, en siis ole vielä niitä kaappeja kaivellut. Se voi olla että 128cm ei enää mene kevättä nyt n.128cm pojalle. Jos tulevat mallistot eri merkeiltä ei säväytä, niin voisin metsästää tämän Emilille 110cm jostain..

Jään siis silti kaikesta huolimatta uskaliaasti odottamaan kaikki merkit esille, ennen päätöksiä. Jos uskallan! ;)


22 kommenttia:

 1. Taita nuo samaiset cupcaket vilahdella monessa blogissa tulevana keväänä:) Meille on tulossa Tanskasta nuo ylimmät tyttöjen cuppikset. Olisin halunnut odotella ver de terren ja mini a turen mallistot siis niin että näkee kunnolla kuvat ja hinnat yms mutta en sitten malttanut odottaa kun nuo oli niin ihanat. Yhdelle tytölle on vielä vk asu ja parempi takki hankkimatta joten odottelen nyt häntä varten niitä mallistoja sitten. Meillä on 1v 7kk ikäisellä kakkoselta jäänyt cupcaken 80cm anorakki ja housut. Takki mahtuu edelleen täydellisesti joten jätän kevääksi. housut on samaa kokoa mutta jäivät jo alku syksyllä pieneksi. Minusta ovat siis reiluhkoja mutta kun yritin keskustelupalsoilta metsästää mitoitus asiaa niin hyvin ristiriitaisia oli kommentit. Samoin huutonetissä olevat mitat olivat ihan älyttömiä. Yhdellä oli saman mallisessa takissa samssa koossa aivan eri mitat kuin toisella joten ihan meni nyt arvailemalla meille koot. 3 v 3kk tytöllä taas 98vm cupcaken toppahaalari on nyt just sopiva ilman yhtään kasvunvaraa kun taas elo-syyskuussa kun sen ostin niin siinä oli kasvunvaraa ihan hyvin.Toivottavasti en joudu tanskaan palauttamaan/vaihtamaan:/
  Mutta sinun teksti oli kuin omasta suusta, sovitus puuha on järkyttävää. Juuri eilen kolme tyttöä veti kaikki tämän talon kevät/kesä vaatteet ja kengät laatikosta ulos kun yritin kevättä selvitellä ja äiti sitten keräili kumisaappaita ja ballerinoja sohvien alta loppuillan. Mutta lista on valmis mitä puuttuu ja se on valtava.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kun jaksat googlettaa ja linkitellä, niin pysyy myöhäinen lintukin hitusen mukana. Oon nimittäin itse AINA karvaasti kokenut, mitä on olla myöhässä. Sitten lupaan, että ens vuonna samaan aikaan...ja taas sama juttu!

  Nuo cupcaken pienten ovat ihania, kovasti vaan tekisi mieli Villervallan takkia ja ja ja.. ;) Ei pysty päättämään!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun jaksat googlettaa ja linkitellä, niin pysyy myöhäinen lintukin hitusen mukana. Oon nimittäin itse AINA karvaasti kokenut, mitä on olla myöhässä. Sitten lupaan, että ens vuonna samaan aikaan...ja taas sama juttu!

  Nuo cupcaken pienten ovat ihania, kovasti vaan tekisi mieli Villervallan takkia ja ja ja.. ;) Ei pysty päättämään!

  VastaaPoista
 4. Minusta aivan ihana yhdistelmä olisi vikan kuvan tähtitakki ja siihen toka vika kuvan tähtihousut, loistava yhdistelmä!

  Onkohan Cupcakein talvihaalarit minkälaista mitoitusta ja onko laatu miten kestävää?? (harkitsen tässä Cupcakein sinisen talvihaalarin ostamista alesta ensi vuodeksi....)

  Vaatteiden sovittamisessa käytän tätä kikkaa että sovitan esim. yhdet tai kahdet housut, katson siitä sitten ne jotka sopii, ja loput "sovitan" mittaamalla housut laittamalla ne päällekkäin, ja karsin näin liian pienet pois.

  VastaaPoista
 5. Cupcaket on kyllä ihania! Meillä on kokemusta vain välikausitakista ja vauvamallin toppahaalarista ja mielestäni ovat ainakin Reimaan verrattuna nafteja. Reiman haalari 86cm on vielä vähän reilu, Cupcaken haalari 92cm juuri sopiva.

  VastaaPoista
 6. Jaksaa itsekin paremmin kaivella kausivaatteitaan, kun on edes yksi kohtalotoveri.

  Lisäksi tänne humpsahti parissa päivässä kolme astetta lämmintä kaiken tämän lumimäärän keskelle. Ja mihinkäs ne saappaat ja kurahaalarit olikaan arkistoitu...

  VastaaPoista
 7. Haluaisin ehkä nyt myös tuon cupcaken tyttöjen haalarin. Meille on anorakki jo tulossa ja po.pin halarikin jo odottelee kaapissa sekä useampi takki. Mutta on tuo cuppis vaan niin ihana! Popista 86 on jätti suuri, mutta oliskohan tästä 86 pieni.. Vaikeita nämä koot. Ja sitten monesti keväällä haalarin käyttöaika jää lyhyeksi. Eli koon lisäksi pitäisi arpoa myös tulevan kevään säät.
  -elly-

  VastaaPoista
 8. Kauniita nuo vauvapuvut tosiaan. Kokoasiasta sen verran, että tilasin täksi talveksi norm. 104cm kokoa käyttävälle tytölle koon 4 talvihaalarin Cupcakelta ja haalari oli ihan liian pieni. Vaihdoin kokoon 5, joka mielestäni vastaa 104cm:n kokoa. Eli pientä mitoitusta ovat ainakin talvihaalarit, välikaudesta ei ole meillä kokemusta.

  VastaaPoista
 9. Mun pitää puolestani sanoa, ettei nämä kolahda mulle, ei tyttöjen, eikä poikien mallisto. ;) Nuo tyttöjen puvut on "ihan kivat", mutta ei mitenkään erityisesti säväytä. Jotenkin liian hempeetä :D ja vauvamaistakin meidän kohta 3-vuotiaalle rymy-iitalle.

  Meillä ei paljon tarvitse vk-vaatteita sovitella, lapset kasvaa siihen tahtiin, että jälleen kerran melkein kaikki uusiksi, kenkiä myöten. Tähän asti vk-puvut ovat mahtuneet yhden kevään ja syksyn, topat juuri ja juuri yhden talven...

  VastaaPoista
 10. Minä varasin vähän vajaa metriselle pojalle 104cm haalarin. Taitaa kyllä jäädä pieneksi aika pian.
  Mittoja olisi kiva saada, niin tietäisi vähän koosta, mutta niitä ei taida olla missään saatavilla?

  VastaaPoista
 11. Mun käsittääkseni Cupcaken mitoitus on ikävä kyllä aika pientä..

  Mun makuun noi taas ei ole oikeastaan yhtään, liian hempeitä ja liian "värisiä".. Näin sitä on monia makuja ihmisillä! :)

  VastaaPoista
 12. Ihania! Taidan hommata pienelle tytölleni takin tai haalarin. Samaa mieltä isompien poikien vaatteista, miksi noita tähtitakkeja ei ole isommille pojille kuten tytöille! Epistä! Minkälainen tuo haalari on kestävyydeltään? Onkohan ihan tuulipuvun luokkaa?

  VastaaPoista
 13. Onhan nuo hempeitä ja tytöille ehkä paremmat värit ja kuosit kuin pojille. Ei taida meille tulla tuollaista...

  VastaaPoista
 14. Tässähän saa harmaita hiuksia näistä ulkovaatteiden hankinnasta vaikkei lapsi ole vielä edes syntynyt! ;D Mutta siksi en tiedäkään vielä tästä aiheesta tarpeeksi. Ollaanko me täällä Suomessa oikeasti niin perähikiä, että kaikki ehtii loppua ennen kuin edes ehtii kauppoihin? Eivätkö kaupat saa isompia eriä? Koskeeko ongelma lähinnä ulkovaatteita? Aika kamalaa, ja todellakin stressaavaa! Itse satun meinaan olemaan myös aika tarkka pukeutumisen suhteen...

  Ollaanko me naiset ainoita, jotka harmaannuttaa päänsä näillä asioilla? :) Ainakaan mun mies ei tuntunut yhtään ymmärtävän tätä bisnestä, kun selitin miten se näyttäisi toimivan...

  Onko välikausivaatteita yleensä sitten kaksi mallistoa vuodessa, että syksyllä toinen? Vai täytyykö keväällä jo valmistautua syksyyn?

  T. Cupcakea syntymättömälle hamstrannut XD

  VastaaPoista
 15. Heipähei. CC haalarit ovat naftia mitoitusta, ottaisin sinuna ehdottomasti seuraavan koon 102 senttiselle.. Lahkeet ovat tosi lyhyitä...
  Sanna

  VastaaPoista
 16. Kunpa olisikin se vauva, jolle voisi ostaa tuon ihastuttavan tähtihaalarin. Voin sitten katsella sitä kesän alesta (tuskin kuitenkaan on enää saatavilla), kun sukupuoli varmistuu. Se olisi aika ihana vuoden päästä kevääseen :)
  Harmi kun meidän kuopukselle mahtuu tuo tähtitakki... Se olisi 110cm ja vielä uusikin. Tosin sitä en ole vielä sovittanut päälle... Aika harvoin olen sovittanut pojille edellisen kauden vermeitä. Kuopus saa lähes aina veikan vanhat ja esikko saakin sitten uuden arsenaalin :) Pitäisi ehkä sovitella!!

  VastaaPoista
 17. Mari; Voin kuvitella teidänkin sovitusrumban. ;)
  Meillä tehtiin sovittelut tänään, olin viisas ja otin pojan kerrallaan sovittamaan olohuoneeseen muiden leikkiessä leikkihuoneessa. Meni uskomattoman hyvin. ;)
  Aika jännä että nuo kokojutut noin vaihtelee, toivottavasti teidän Cuppikset on sopivat kun saapuu.

  Anni; Valinnanvaikeuskin on kamalaa! ;D
  Mutta tosiaan ajoissa on hyvä olla.

  Zanne; Minäkin harrastin tuota mittailua yksien sopivien mukaan tänään. ;)
  Joo nuo housut voisikin sopia tuohon takkiin, enpä tajunnut. Takki oli vaan jo pieni Oliverille, harmitus..
  Meillä ei ole ollut Cupcaken toppaa joten en osaa sanoa mitoituksesta niistä.

  Annemari; Sitä vähän pelkäsinkin, että jos on naftia..

  Ikuinen vauvakuume; ;)
  Loskaa oli täälläkin tänään, saa nähdä tuleeko kunnon pakkaset takas koska.

  Elly; Tuo on totta, meilläkin keväisin jäänyt haalariaika aika lyhyeksi. Siksi olisikin hyvä että sama menisi syksyn myös..
  Tuo on kyllä herkku tuo tyttöjen haalari. :)

  Anonyymi; Joo, näyttää kommenttien perusteella siltä että ennemmin naftia ovat. Ei siis meille 104cm haalaria. :(

  sufee; Meillä taas on päästy siihen että isoilla menee vuodenkin jopa sama koko, kasvu kun on n.5cm vuoteen enää 9v:llä ja 11v:llä. ;)
  Emilille tosin saa ostaa aina uutta, mutta kivahan se on vaan. :D

  Triinu; En ole miitoihin minäkään törmännyt, toivottavasti menee teille ainakin kevään tuo ihanuus. :)

  Kaneli; Onneksi kaikki en halua samaa, niin jää edes jotain saataville. :D
  Minun iskee nyt vähän kaikki; värikkäät, hempeet ja ihan musta/valko värityskin.

  Anonyymi; Ihan epistä minustakin! ;)
  Kun tytöillekin on isoille sydän takkia, niin miksi pojille ei tähtitakkia. Tylsää.
  En osaa yhtään sanoa tuosta haalarin kankaasta, osaisiko joku muu täällä?

  Lumikettu; Hempeitä juu. :)

  Cupcakea syntymättömälle hamstrannut; ;)
  Taitaa tosiaan olla naistenvaiva, ei meilläkään mies vaivaa päätänsä näillä tuon taivaallista. Heh.
  Mutta oikeesti jotkut suosituimmat loppuu samantein kun ne kauppoihin tulee, esim. näistä Cupcaken vaatteista monet taitaa olla jo loppu monilta nettikaupoilta!
  Ehkä näihin ei vaan osata varautua mikä myy hyvin?
  Ulkovaatteissa etenkin tämä ongelma on, joissakin sisävaatteissakin kyllä törmää ajoittain samaan.
  Eli kyllä kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos meinaa saada juuri sitä mitä haluaa ja on tarkka siitä mitä pukee. ;)

  Niin ja välikautta tulee yleensä lähes kaikilla merkeillä vain keväisin, että syksyyn kannattaa varautua viimeistään kesän alesta.
  Kyllä toki joillekin merkeille tulee syksyksikin hiukan paksumpaa välikautta, mutta ei monelle.
  Loppu kesästä alkaa kaupat myydä sitten jo talven toppaa. :D

  Sanna; Harmi kun noissa ei ole 110cm haalaria, eli ei sitten meille tosiaan saada. :(

  Hanna; Tietty katsot alesta!, toivottavasti jäisi edes niitä ihan pieniä. ;)
  Jos se tähtitakki ei teille jää, niin tarjoa minulle. Saattaisin ostaa pois. ;)

  VastaaPoista
 18. Tuo vihree olis kyllä söpis, ei puutu kuin se pienen pieni pikkuruinen mies:)

  VastaaPoista
 19. TOTTA tytöille noi on ihanat!! pojille ei niinkään erikoiset :(

  VastaaPoista
 20. Kyselin tuossa aiemmin siitä haalarin materiaalista. Kävin eilen jesper juniorissa niitä hypistelemässä ja totesin etten uskalla haalaria ainakaan tuolle 3,5v pojalle ostaa. Oli sellaista samanlaista ohutta materiaalia kuin noissa takeissa. Harmi, kun talvimalliston haalarit ovat kuitenkin kulutusta kestävää..Tyttöjen takki oli mielestäni hieman hailakampi kuin kuvissa, resorit oli sellaiset mudanruskeat kun kuvissa näyttävät tummanruskeilta =)

  VastaaPoista
 21. Meille saapui tytölle Cupcaken haalari ja tuo takki housujen kera. Otin kokoa isompaa, kun luin joka puolelta että on naftia. Ja nuo 104cm on ihan liian suuria mein 10/07 tytölle =( Tytöllä mittaa nyt n.95cm.

  VastaaPoista
 22. Juu, talven Cupcaket oli paljon pienempää mitoitusta. Saatiin myyjän erehdyksen takia tytölle, nyt 95 cm, 104-senttinen talvitakki ja se on menny ihan hyvin päällä, vaikka vähän väljä onkin. (Mahtuu toivottavasti ensi talvenkin, jipii.) Mutta nyt taas kevättakki kokoa 98 on aika reilu, vähän roikkuu päällä... Ei kannata siis tilata juurikaan kasvunvaraa koon puolesta.

  Näin Huutonetissä myynnissä pojille (olikohan 98 cm) jotain vanhaa vaaleansinistä yksiväristä, tähtihihaista mallia - oliskohan vuoden 2009 takkeja? Mistähän sellaisen vielä löytäisi isommassa koossa?

  VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)