keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Talvimyssyt


Talven myssytilanteeseen on tullut vinkkipyyntöjä.
Itse etsin ne aina viimeiseksi, sitten kun kaikki topat on kasassa. Eli omat mietinnätkin on aika vaiheessa.. Meillä hyvinkin tärkeä kriteeri kun on että hatut sopii sävyiltään just eikä melkein ulkovaatteisiin.
Minusta talveen sopii parhaiten fleece ja villa, itse en pidä akryylista tai puuvillasta talven hatuissa.
Koska ne fleecehatut ompelen meille itse, niin hankittavaksi jää villamyssyt. Löysin muutamia hyviä myssyvaihtoehtoja, löytyisikö näistä teillekin kivoja talvimyssyköitä? :)



Ullekas valmistaa omilla väritoiveilla ihania fleecehattuja.



Onnikas myy taatusti lämpöisiä merinovillamyssyjä fleecevuorella. Värit pääsee näissäkin valitsemaan itse.



Ihastuttavia villafleecemyssyjä saa Biggusta.



Papan Apina nettikaupassa oli monta hauskaa vaihtoehtoa ja hyvin värivalikoimaa. Hattujen vuori fleeceä, mutta pintamateriaalista en löytänyt tietoa..



Taviskauppojen tarjonta on mielestäni ollut melko surkea..
Lindexin myssyt on olleet lähinnä akryyliä, mitä nyt olen liikkeessä katsellut.
KappAhlille oli tullut aika vinkee karvahattu, jossa edes hiukan villaakin mukana (10%). Tuo toinen raitamalli on kyllä ihan akryylia, mutta siinä on alaosassa fleeceä. Meille tuollainen jo eksyikin isojen poikien kaappiin. ;)



Molo Kidsin tähtimyssy olisi kiva, mutta se on puuvillaa (Babyshop). Minymon raitamyssy olisi sentään 50% villaa (kuperkeikka).



Perinteinen kypärämyssymalli on kyllä lämmin, mutta ei ehkä se kaunein..
Ticketin kypärämyssyssä 50% villaa, kuva Sisukas.
Lennen villakypärämyssy (50% villaa) Ipanalle.



Reimalla on yleensä ollut meidän pojille hyviä villamyssyjä joka talvi, mutta nyt ei oikein tahtonut löytyä. Tuo lime olisi ainut joka voisi mennä (50% villaa).
Jonathanilta on ihan kivat ja hyvin päähän istuvat raidalliset villamyssyt (100% villaa päältä), näitä oli myös kypärämyssymallissa.



Punavuorenpeikosta löysin Disanan 100% luomuvillaisia myssyjä.
Po.P tarjoili ainakin tälläistä lippamallia, jossa 50% villaa.

Hmm, nyt vaan pitäisi tietää mikä myssy sopii täydellisesti mihinkin toppaan. Minulla on yleensä tapana kulkea hattuja etsiessäni kaupoilla haalareiden/takkien huput laukussa mukana, että taatusti löytyy ne oikeat sävyt (ei siis yhtään tarkkaa). ;D
Mikäli joku on löytänyt jostain muualta kivoja pipoja talveen, niin nyt vaan vinkit kehiin!



29 kommenttia:

  1. Ainakin meiltä löytyvän (tän vuoden mallistoa) Molon tähtimyssyn sisäpuoli on fleeceä. On siis lämmin :) Viime vuonna ostamani kypärämallinen tähtimyssy taas on puolestaan kaksinkertaista puuvillaneulosta ja vaikka molemmat on yhtä paksuja, niin tuo fleecellä varustettu on kyllä lämpimämpi.

    VastaaPoista
  2. Näistä en ostaisi kyllä yhtäkään:)
    Minä en taas ostaisi missään nimessä fleeceä enkä tuollaista kypärämyssy hattua. Kypärämysyjä kyllä käytetään mutta niitä ohuita/ruskovillan ja alushattuina.
    Ja sitten sen päällis hatun pitää olla jotain muuta kuin tuollainen neliön mallinen. En tykkää myöskään karvoista enkä sivulla roikkuvista pampuloista.
    Tänä talvena meille tulee ensimmäistä kertaa asusteet sävy-sävyyn. Kiitos lastenvaate blogien:) ennen eripari asusteet eivät ole ollenkaan haitanneet minua ja nyt ei tule kysymykseenkään. mm. vihreät viime talviset molo-kidsin rukkasen on nyt ihan tuuliajolla koska eivät sovi yhtään meidän haalarin kanssa.
    Kuinka monet rukkaset muuten teidän muiden lapsilla on käytössä?
    Meillä on aina tähän asti pärjätty hyvin 1 max 2 rukkassilla/lapsi mutta nyt niitä taitaa tulla vähintäänkin ne kahdet tämän väri-asian vuoksi:)

    VastaaPoista
  3. Kivoja olitkin tähän löytänyt. Hattuhullu äiti joutunee TAAS avaamaan kukkaron nyörejä.

    T2H:lla on kiva raidallinen lippamalli (ruskeaa, harmaata, keltaista), mallin nimi Erasmus ja on puuvillaa, mutta ajattelin käyttää ohutta villakypärämyssyä alla.

    JJ:ssä oli myynnissä kiva ruskea lippamallinen ja fleecevuorinen hattu.

    PikkuStikkarista voi myös tilata aivan huippuihania hattuja.

    VastaaPoista
  4. Täällä yks hattufriikki :-D Mie olen kyllä tehny päätöksen, että yhtään hattua en osta, kun noita tulee tehtyäkin ihan liikaa. En ees viime syksysiä hattuja oo jaksanu käydä varastosta ettiis ja nyt on jo uusia tullu pari korillista :-D Tuo Po.p:n hattu näyttää noin tuossa mallikuvassa tosi jurpolta, mutta miuta silti tuo kyllä kiehtois, minkähän näköinen on päässä. Tuo lippa nääs ois varmaan aika jees!

    VastaaPoista
  5. Villaiset Lenne myssyt puuttuivat postauksestasi =)

    terkuin Eeva

    VastaaPoista
  6. Kivoja pipoja olet löytänyt.

    Minäkin kammoksun akryylia, enkä halua ees neuloa sellaisesta langasta, jossa sitä on.:)

    Mä olen tykännyt reiman talvipipoista. Niissähän se päälikangas on villaa, mutta vuori muistaakseni puuvillaa.

    Nyt ajattelin neuloa lapsille talvimyssyt. Tilasin Merinovillalankoja sopivissa sävyissä ja vuorikankaaksi merinovillaneulosta ja fleeceä.

    VastaaPoista
  7. Kiitos näistä, olipa paljon vaihtoehtoja, aivan uusiakin tuttavuuksia. Pipo-ongelma on täälläkin akuutti, erityisesti 6-v pojan talvivarusteissa. Yleensä olen luottanut Reimaan, tykkään että on ne tuulisuojat korvilla ja otsalla. Mutta tänä vuonna tuntuu olevan pelkkiä korvaläpällisiä malleja tarjolla, ja ne eivät tahdo pysyä meidän pojalla paikallaan, vaan aina on korvaläppä otsalla. Ehkäpä tänä vuonna mallissa on parannusta ja koonkin suhteen tulee olla tarkka, ettei ole liian iso, mutta eipä ne Reiman väritkään osuneet meille kohdilleen. Joten haastetta riittää vielä etsinnässä! Tytölle Reimoja, Kivatin villakypäriä, Ransu-karvahattuja, UNQ-hörhellyksiä jne löytyy liikaakin kaapista!

    VastaaPoista
  8. toi popin lippispipo on kyllä juuri sitä mitä olen miettinyt. lippa ja tupsu on odottamassa sitä että osaan vain päättää millä kankaalla sen teen. ja juuri tänään taas mietin että vähän enemmän korvia suojaava malli olisi parempi. ehkä joudun ostamaan tuon popin pipon(juuri tuolla värillä) ja tekemään toisen toisenvärisen..

    entäs käsi ja kaula-asiat? hanskatja kaulahuivit tai kaulurit?

    VastaaPoista
  9. Tää oli kyl kiva postaus :)
    Tääl muuten talvivermeet kunnos, mut toppalapasia viel uupuu..

    VastaaPoista
  10. Tosi kivoja hattuja olet löytänyt, pari uutta tuttavuuttakin! =)
    Tosi ihana tuo Pop:in hattu!

    VastaaPoista
  11. Nuo neliönmalliset on aivan kamalia ,samoin kuin kaikki muutkin "tötterö"pipot. Kyllä hatun täytyy mukailla lapsen pään muotoja, ja pienillä olla myös sellainen korvalapullinen malli jossa on jokin kiinnitysmekanismi leuan alla.

    VastaaPoista
  12. Kiitos kivasta postauksesta, tää tulee tarpeeseen! Siulla on aina niin kattava paketti aiheesta kuin aiheesta, niin tekisitkö vielä topparukkasista oman? vielä kun löytäisi konttaavalle lapselle toppatöppöset, ja niidenhän täytyy olla hanskojen kanssa samaa sävyä tottakai :)

    VastaaPoista
  13. Mietinkin mistä noit pöllö hattuja saa ja nyt selkis että Biggusta :)

    Kaikkea kivan näköistä olis tässäkin ja monta muutakin pipoa tekis mieli ostaa, mutta en osta enää yhtään. Ei ehditä pian käyttämään kun poika kasvaa varmasti aika vauhdilla ensimmäisen talven aikana :)

    VastaaPoista
  14. Meille ei mitään tötteröitä päälaelle eikä myöskään neliöpipoja vaan ihan rehellinen päätämyötäilevä pipo.

    Alle villakypärä niin pipon ei tarvitse olla enää villaa.

    VastaaPoista
  15. Kivoja hattuja! Mä tykkään kyllä just noista neliömallisista hatuista ja olinkin jo ajatellut tuolta biggusta tilata molemmille yhdet hatut! Ja tärkeää on että asusteet ovat sopivat haalarin kanssa eli meillä niitä hanskoja ja pipoja on ainakin yhdet joka settiin eli vähintään ne neljät tänä talvena...

    Sinä kun olet ilmeisesti jonathanin kotimyyjä niin saakos sinun kautta parit hanskat? Ne vaalean siniset olis meille sopivat, vauvamallia ja tavallista mutta jesper junioria ei ihan lähellä!

    Niin ja pyysit kommenttia siitä T2H:n villahaalarista. Se tupsahti postilaatokkoon eilen ja sanoisin että on ennemmin reilua kun naftia kokoa. Meillä nyt siirrytään 80cm vaatteisiin tuon nuoremman osalta ja haalari on kokoa 86 ja vielä näyttää siltä että on kovin iso! Eli menee kyllä mainiosti ainakin tämän talven!

    VastaaPoista
  16. jaa,eipä ollut enää kampin popissa noita hattuja..eikä niitä taida tullakaan enää.. hitsit.

    VastaaPoista
  17. Hei!
    Mistä ostat fleece-kankaat lakkeihin?

    -Katri-

    VastaaPoista
  18. Kivoja pipoja :)

    Noita perinteisiä kypärämyssymallisia meille ei tule, koska en ole ikinä nähnyt yhtäkään lasta, jonka päässä se olisi kivan näköinen, saati, että se pysyisi niin, ettei jompi kumpi korvista näkyisi...

    Perinteiset pipot tai sitten fleecemyssyt ovat parhaita :)

    Ruskovillan aluskypärämyssyjä käytettiin siihen asti, kun päiväkodissa tuli eka täiepidempia ja kaikki piti pestä kuumassa. Että nyt on sitten puuvillaiset, jotka voi tarvittaessa vaikka keittää.

    -Rose

    VastaaPoista
  19. Minäkin olen pipofriikki. Pipoja on joka lähtöön ja silti tulee ommeltua ja kudottua lisää!

    Postauksesta puuttuu Tintun hatut, meillä pojat rakastaa Lohis ja Peikkohattuja ja tytöt taas Ruttua ja Kattia. Ainut miinus, että samat hatut mahtuu ikuisuuksia ;)

    VastaaPoista
  20. Heips ja kivaa kun olette käyneet ahkeraan kommentoimassa! :)
    Olen taas ollut muka niin kiireinen etten edes ehtinyt mitään vastailemaan..

    Myssymallit tuntuu jakavan kovasti mielipiteitä.
    Minä itse pidän joka mallista, joten on varaa mistä valita. ;)
    Enemmänkin valintaani vaikuttaa juurikin materiaalit ja värit.
    Meille ei voi laittaa myöskään päähän suoraan villaista kypärämyssyä alusmyssyksi, joten siksi tykkään että itse pipo on villaa ainakin päällismateriaaliltaan.
    Isot pojat valittaa heti, jos on villapipo, jossa ei puuvilla vuorta. Kutittaa siis.

    Ja totta että moni merkki ja malli jäi tästä postauksesta pois.
    Ihan tarkoituksella, koska kaikkia ei millään olisi saanut samaan niin ettei olisi tullut jättipostaus. ;)
    Eli muistakaa kaikki kurkkia myös ne Lennet, Tintut, UNQ:t ym.

    Rukkasista toivottiin samanlaista postausta, joten sen lupaan tehdä ja kyllä niitä kaulasuojiakin voitais miettiä. ;)

    VastaaPoista
  21. Saaralle kiitos Molon asuste infosta!, jos vaikka uskaltautuisi testaamaan. :)

    Tiina; Laita s-postia ja tottakai saat tilata :)
    poikientyyliin@gmail.com

    Katri; Meidän fleecekankaan olen tähän saakka ostanut Eurokankaasta.
    Nyt vaan täytyy käydä kurkkimassa sävyt, että pitääkö jostain muualta tilata jos ei sävyt satu. ;)

    VastaaPoista
  22. Kiva, että pipoista postataan. Olen itse aika kranttu pipoja ja hattujen suhteen ja nyt teinkin päätöksen, etten osta mitään muita kuin vedenpitäviä hattuja sekä kypärämyssyjä kaupoista/nettikaupoista ja muut teen itse. Aika hyvin on onnistunutkin jo yhden talven ja syksykin näyttää ihan hyvältä. Haastavinta on ehkä löytää se oikean sävyinen lanka tai kangas... Meilläkin on nimittäin aika tarkkaa tämä sävyjuttu. En osaisi kuvitellakaan, ettei pipo sopisi takkiin/housuihin/haalariin...

    VastaaPoista
  23. Mia, käy katsomassa mun blogista proto siitä hatusta millaisia aion laittaa Iloiseen Kirahviin myyntiin. :)

    VastaaPoista
  24. Merinovillainen ManyMonths-kypärämyssy ei kyllä meillä kutita. Ei siis tunnu edes villalta.

    Ja päätä/ihoa vasten aina olisi hyvä olla muuta kuin puuvillaa eli esim. villaa ;)

    VastaaPoista
  25. Merinovillainen ManyMonths-kypärämyssy ei kyllä meillä kutita. Ei siis tunnu edes villalta.

    Ja päätä/ihoa vasten aina olisi hyvä olla muuta kuin puuvillaa eli esim. villaa ;)

    VastaaPoista
  26. Hei

    meillä oli molemmilla pojilla viime talvena ruskovillan villaiset kypärämyssyt tavallisen hatun alla,eikä pojat valittaneet kutittamisesta.Eikä myöskään vanhemmalla pojalla ollut kertaakaan pää märkänä ulkona riehuessa kun yleensä on aina(kuumaverinen poika:))Olen myös tunnettu "pipo/hattu friikki" kulmillani,muut äidit sitä kummastelevat,mun mielestä on piristävää välillä vaihdella asusteita eikä joka päivä samaa hattua ym.käyttää.en itsellänikään käytä yhtä ja samaa joka pv.
    Lippamalliset talvihatut näyttävät kivalta mutta mielestäni harva istuu hyvin lapsen päähän.Reiman pipoista en yleensä pidä,usein menevät huonoon kuntoon heti ensimmäisen pesun jälkeen.Onko sulla muuten kokemusta miten nuo molon rukkaset kestävät kulutusta/käyttöä?

    VastaaPoista
  27. Siis aivan ihania nuo Biggun hatut, eikä hintakaan ole mielestäni paha.

    VastaaPoista
  28. Villervallalla on ihania fleecehattuja. Meillä on ollut pojalla käytössä ManyMonths merinovillainen kypärämyssy, eikä kutita päätä.

    VastaaPoista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)